Kanelbullensdag och kinagryta

Såklart bullbak på Kanelbullens dag!! Det är bra att det finns speciella dagar för våfflor och kanelbullar och sånt så man får tummen ur och testar lite :)

Daniel och Milton brukar stå för bullbaket här :)

Koncentrerad pärlsockerpåläggare...


Och en mycket fikasugen och nöjd kille! 

Killarna stack sen till stan och tittade på skeppet Clipper Stad Amsterdam som är på besök. Milton tyckte inte alls det var roligt så de stack till gymmet istället ;)

Till middag blev det något som i min receptbok kallas "kinagryta". Jag har haft ett grundrecept nångång och ändrat det eftersom så hur kinesiskt det är vet jag inte :) men det är ett bra namn för vi vet vilken maträtt vi menar :P

Idag blev den nog bättre än någonsin men då jag höftade rätt mycket kan jag bara ge ungefärliga mått :) men jag rekommenderar er verkligen att testa denna!

- En påse wokgrönsaker 600 g med bla broccoli, bambuskott, minimajs och vattenkastanj. 
- En strimlad paprika och 100 g skivade champinjoner
- Nästan en hel skivad purjolök, en grovhackad rödlök och 4 finhackade vitlöksklyftor
- 650 g strimlad kycklingfilé (3 filéer). Lägg dessa i en burk/påse med 4 tsk potatismjöl och blanda runt så de täcks. 


Detta får stekas i omgångar. Observera att ovanstående mått blir en stor gryta. Vi var två vuxna som åt mycket och där är bra mycket mer än hälften kvar. 

I med allt i en stor gryta (jag tog en gjutjärnsgryta) och häll i (ca mått!!)
- 7,5 dl matgrädde
- 3 msk soja
- 1-1,5 dl sweet chilisås
- 2-3 tsk sambal oelek

Lät detta koka ihop samtidigt som jag smakade av. Vi gjorde inte den jättestark men Milton hade nog inte uppskattat den.

När jag stängde av plattan hällde jag i 1-1,5 dl cashewnötter och lät den stå i 10-15 min tills riset var färdigt!

Så gott!!! Har längtat hela veckan!

Svamp var första, men absolut inte sista gången vi hade i. Det är också gott med ananasbitar!

Milton fick en stor kycklingklubba, ris, currysås och ärtor. Han åt rubbet!




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0