Läkarbesök och EKG

Milton var hos sin vanliga läkare på Barnmedicin idag. Jag vet inte ens om jag skrivit om det men han har inte mått så bra de senaste typ 4 veckorna. Klagat mycket, ont i magen och mått illa. Varit trött och inte velat till dagis. Bara varit allmänt nere och hängig liksom. Såpass att vi faktiskt misstrott honom vid några tillfällen då vi trott att det blivit en fixidé.
Förra veckan fick vi en akuttid då Barnmedicin ville utesluta diabetes. Otrolig lättnad att det inte var det.
Vi fick däremot utskrivet movikol för att hjälpa tarmfunktionen.
Vi kom nämligen på att han för ca 6 veckor sen var väldigt trög i magen. Men vi tyckte att det gick över och slutade tänka på det. Tydligen kan barn efter förstoppning få återkommande problem och behöva äta medicin under en tid för att slippa bli dåliga.
När Mille, i helgen, fått movikol i 4-5 dagar hade vi en dag helt utan klagomål och i skogen både sprang och skrattade han. Och åt 2,5 macka!!! Killen som varit rädd för att äta en hel månad.
Vilken lycka om detta kunde vända nu. Han har fortfarande kvar en jobbig oro. Oro att kanske få ont i magen på dagis/ikea/promenaden etc. Hoppas det går över.

Men läkarbesöket iallafall. För att utesluta att något specifikt kunde ligga bakom magproblemen tog de blodprov och ska kolla gluten och sköldkörteln. Att han gått ner i vikt var inget vi i nuläget behövde oroa oss för då han tidigare gått upp lite för fort och nu var tillbaka på "normalkurvan". Han får inte fortsätta gå ner i vikt bara.

Sen pratade vi om astman och det jobbiga astmaanfallet han fick för några veckor sedan. Så fort det blir minusgrader kickar astman in. Så en flytt till Thailand eller sätta in Singulair igen. Vi valde tyvärr det sistnämnda haha :P

Då han trots allt är 5,5 år och fortfarande har astmabesvär och krupp beslutades om EKG och lungröntgen. Jag tycker det är bra att hon tar tag i saker och ting. Hellre kunna stryka på listan än gå och fundera på om det kan vara ditten eller datten.

EKG gjordes direkt och såg fint ut :)

Så med lite förändringar i medicinering hoppas vi på en bra vinter :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0