Lurig bebis!!

Vi sa redan innan jag blev gravid att nästa barn kommer vara en motsats till Milton och Julia. Vild som fan, brutna armar och stygn i pannan :P
Och det ÄR en lurig jädra bebis i magen. Väldigt aktiv och dansar zumba många gånger om dagen. 

Utom igår... Kände en ordentlig spark kl 22 i förrgår men det var ändå ovanligt lugn i magen vilket jag nämnde för Daniel. 
På morgonen brukar det nästan vara som mest rörelse men igår ingenting. Jag lämnade Milton och la mig i soffan och försökte få lite gensvar från bebis. Men icke. Jag vet att det kan bli så ibland men jag vet också att man ska kolla upp förändrat rörelsemönster. 

Ringde barnmorskan och vi skulle komma inom 20 min. 
När vi var där lyssnade hon på hjärtat och det lät fint i bra tempo. Skönt!!
Men hon knuffa och tryckte och kände inga rörelser så hon gav bebisen två timmar att komma igång. Om det inte blev ordentlig aktivitet under den tiden var det antenatalakuten som gällde. 

Vi gjorde allt hemma. Drack kallt vatten, spelade hög musik, smorde magen, petade och tryckte. Fick nån liten svag buff tillbaka men långt ifrån det normala så det var ju bara att åka till Östra Sjukhuset. 

Fick ctg-kurva som mäter barnets hjärta och jag fick en knapp jag skulle trycka på när jag kände rörelser. 


Hjärtljuden var fortsatt fina. 
Det tog 7 minuter, sen kände jag en liten spark. Sen tog det ända till 25 min innan det kom igång mer. I överkant på kurvan ovan så betyder de vertikala strecken att jag trycker på knappen. 
Tror vi satt sådär närmre en timme. Då bebisen kommit igång (troligtvis störts av puckarna och banden på magen samt ljudet, var de så nöjda att vi fick åka hem. Vi skulle komma tillbaka om det blev slött igen så skulle de göra ultraljud. 

Nu ligger jag i soffan och det är allt annat än lugnt i magen :D ett riktigt zumbapass igen haha! Magen hoppar och då det kickas rätt bra på urinblåsan blir jag kissnödig :P Men hellre detta, alla gånger!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0