Grilla korv över öppen eld

I söndags var det fars dag och vid frukosten fick Daniel en present som Milton slagit in. En bok om båtlivet, med recept och ideer på aktiviteter. Kändes verkligen som en bok för oss! :)

Vi packade sedan ihop oss för utflykt. En utflykt med fokus på att tända upp en eld och grilla och inte promenera.

Det tog tid för oss att få igång elden. Vi använde för stora träbitar så det tog liksom inte fart. På med massa småpinnar och sen vart det lågor :D

Milton försökte tälja korvpinnar :)

Här har vi honom, pappan i familjen! Ingen av oss är känslomänniskor som en dag om året skjuter varandra till höjden, det blir ju bara löjligt om man bara en dag om året ska tala om varandra. Som förälder ska man väl fira varje gång man överlevt trotsiga dagar och sömnlösa nätter ;)

Men vi älskar pappan i familjen såklart. Att han kommer hem till ett rörigt hem och säger "du har tagit hand om våra barn hela dagen, det minsta jag kan göra är väl att plocka undan" och är en man som vill leva jämställt med både barn och hem :) Vi har samma värderingar och åsikter i det mesta, och när vi inte har det vinner jag ;) Vi har det lugnt och roligt tillsammans skulle jag vilja säga!

Och korven då. Jo den blev grillad och vi åt glatt upp den! :) Tuva fick en banan men äter ju mer och mer av vår mat så snart kan hon nog smaka på en grillad korv!

Tuvas fötter?? Jo men vantar värmer gott ser ni... Inte lätt att klä en bebis minsann, varken i högsommarvärmen eller i vinterkyla. Tuva satt i bärstolen och vi märkte ju (eller hon berättade tydligt för oss) att hon inte var nöjd och att frysa är ju inget kul... Vi vill inte sluta åka på utflykter så jag har googlat och googlat och nästa utflykt ska vi testa att ha vår lilla sovsäck i bärstolen och när hon kommer upp ur den sätta på mer kläder. Beställde idag ett par vattentäta tossor med ullfoder och extra ullsulor till samt ett par vantar av samma egenskaper. Igår köpte jag ett ullunderställ och vi ska hitta ullstrumpor till båda barnen samt ullbalaclava till Tuvis. Fryser hon ändå, ja då får vi nog stanna hemma i vinter :P

Men utflykten ovan då. Den avslutade vi med lek på en lekplats och sen ville Milton såklart leka i de stora snöhögarna som isbilen från ishallen kört ut :D Här nere i södern får vi som sagt vara nöjda med det lilla, och ishallssnö är ju bättre än ingen snö, eller hur? ;)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0