Mat, barnmat och matlagning

Livet handlar ju mycket om mat i perioder även denna blogg. Detta inlägg kommer bara handla om mat, handling och matlagning :)

Jag gör ju all mat till Tuva. Förutom hälften av gröten samt ersättningen :) Igår blev det en ananas/mango/banan puré som nog inte bara var god utan helt fantastiskt god för Tuva slutade inte gapa! Andra favoriter är morot och sötpotatis.

Hon smakar på vår mat och gillar allt. När vi åt lax och potatis häromdagen åt hon också. Moset älskade hon men fisken verkade lite svår i munnen. Så av resterna gjorde jag puré ihop med ärtor. Och det kan nog vara så att Tuva för första gången inte tycker att all mat är fantastisk ;D Hon rynkar på näsan vid varje sked. Så kanske att lax inte riktigt gått hem ännu...

När hon får gröt gör vi den på delvis krossade havregryn men också på fabriksgröt då den är järnverksarbetare vilket är jätteviktigt för de små. Ersättning får hon också några gånger per dygn. Vi kommer hålla fast med ersättning tills hon ska sluta med flaskätning för någon välling kommer inte köpas hem hit. Jag har blivit en mer erfaren och mer kritisk mamma med andra barnet. Ersättning är mjölkersättning som är berikad med vitaminer och järn. Välling är vetemjöl och vatten :O Vem fan vill ligga och dricka en flaska med vetemjöl och vatten inför natten? Fy sjutton :P

En annan sak vi har på lite test nu är att laga mat i förväg. Jag är ensam med barnen antingen långa dagar eller kvällar/nätter. Tyvärr har det ibland blivit dålig kvällsmat till framförallt Mille då det varit en dag med kanske gnällig bebis eller mycket trots och lite tid över för matlagning. Vår nya tanke är då att på en av Daniels lediga dagar ta någon timme och göra mat för flera dagar. Så i söndags gjorde jag både en korvstroganoff och en lasagne och delade upp i matlådor så att vi hade här hemma och Daniel fick med till jobb.

Korvstroganoff med blomkål och lök och lasagne med blomkål, lök och morötter.

Efter dessa två första testdagar är jag nöjd och gillar vår ide. Jag har kunnat ta fram hemlagad och nyttig mat ur kylen och bara värma när hungern slått till. Då Tuva lyckades bli hungrig samtidigt och verkligen gnällde och skrek järnet vart jag ännu mer nöjd över att ha mat på bordet på 5 minuter. Så vi testar detta några veckor till och ser :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0