Pyttipanna vid Härlanda tjärn

Under soliga förmiddagen tog jag en promenad med mammagruppen. Så härligt väder! Tuva sov nästan hela promenaden. Killarna var hemma och förberedde för utflykt.

Tyvärr blev det molnigt när det var dags för utflykt så det blev lite kallare, mycket mörkare och bitigare i luften.

Det blev Härlanda tjärn idag. Prioriterade bort promenad och valde att bara ta matlagning :)

Vi hade med trangiaköket men så passerade vi en grillplats där det fortfarande var glöd. Så den glöden tog vi vara på och gjorde upp en större eld. En trangiagryta ställde vi på glödbädden och stekte potatis, chorizokorv, lök och paprika. Pyttipanna!

Här blåser Milton liv i elden.

Tuva, som har blivit förkyld, var väl inte jätteroad idag men elden var lite intressant!

"Godare än pannkakor!" sa Milton

Tuvis fick smaka på potatisen.

Och jag värmde händerna :)

Sötpropp! I bärstolen trivs hon riktigt bra!

Detta är ju ett väldigt fascinerande träd. Roten är på andra sidan stenen så trädet har typ växt fel, in i sprickan på stenen för att sen växa uppåt när det kom ut. Hur kan det ens få tillräckligt med näring! :P

När vi kom hem stack killarna till gymmet. Tuva som somnade i bilen satt i babyskyddet i hallen och sov vidare. Hon grät till och jag la henne på soffan för att klä av hemne, då somnade hon igen.

När barnen senare somnat för natten åt vi rotsaker (rödbeta, morot, palsternacka och lök) i ugn och till det creme fraiche med vitlök och rosmarin. Jättejättegott!!

Nu är det dags att sova och ladda batterierna för en helg med barnen. Daniel jobbar hela helgen så honom ser vi knappt röken av. Men om inget magiskt sker, så lär det bli en lugn helg med förkyld bebis. Och så har Milton ett barnkalas att gå på :)

Godnatt!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0