Gårdagen

Igår möttes jag av flera mammor med barnvagn OCH sitt äldre barn utanför förskolan. "Magsjuka??" frågade jag. Jajemen. 4 fall av magsjuka över natten är troligtvis bara en början. Så det var bara att vinka hejdå och backa ut igen :)

Tuva börjar få lite rutin på livet. Den mest tidsfasta rutinen hon har är tuppluren vid 9.30. Och tjejen som förr blev vansinnig varje gång hon skulle sova somnar numera (ibland!) såhär

Det regnade ute så vi gick faktiskt hem. Kallt och regn är en inte jätterolig kombination. Milton ville spela lite tv-spel och jag var skittrötta efter en natt med för lite sömn. Barnen sov men inte jag.

Tuva kändes lite halvkrasslig och det påverkade humöret. Hon var väldigt gnällig och ville vara i famn nästan hela tiden. Något som däremot piggar upp henne alltid är när hon får smaka på något. Vad sägs som ett megapäron ;D Eller jordgubbar i smaknappen. Mums!!

Daniel och Milton gick ut och spelade fotboll när jag började med middagen. Torskrygg i ugn med creme fraiche (smak fetaost/soltorkad tomat) och potatis till. Milton fick både torsk och fiskpinnar. Alltså såå gott! Och enkelt. Man kan använda andra smaker på creme fraichen :)

Tuvas fisk gjordes i egen form utan salt och creme fraiche, bara med smör. Så fick hon bitar av den, lätt mosad potatis och fick smaka på vår sås. Oj vad hon gillar mat!!! Och så roligt att hon kan äta och tugga en del bitar redan. Milton kunde inte få in en couscous i munnen utan att kräka. Puré gällde till han var 8-9 månader.

Men om gårdagen var lugn så är det desto mer idag. Vi har för mycket att göra och behöver både planera och rensa. Gillar såna dagar om de flyter på men inte om allt hopar sig. Så vi får se :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0