Att-göra-lista



Hemmadag med hostig Milton får bli en dag då det fixas en del. Det finns hela tiden saker att göra men extra mycket nu inför jul och så :)
I helgen kommer min svägerska Pernilla på besök, nästa helg åker jag och Milton till Skåne, luciahelgen åker vi alla till Skåne och sen är det jul, då vi åker till - just det - Skåne! ;)

Så därför är det skönt att få ordning här hemma nu så vi slipper ha en massa måsten när vi har annat skoj på schemat!

Men såklart blir det mys med Milton också. Vi har lagt hans Astrid Lindgrenpussel :) vi hjälps åt med ramen men sen lägger han det i mitten själv :)



"Du får önska dig fler pussel av tomten!"
"Ja jag har inte särskilt många!" ;)

Sol i sinne

Idag har jag varit ute massor och dragit in varje solstråle i själen! Det värmde gott!! 

Det blev även ett kort pass på gymmet. Sen dags för andra middagen ur Linas Matkasse. Fransk kycklingsauté!
Kycklingbröstfilé med svamp och lök i en sås på philadelfiaost, dijonsenap och dragon. Till det stomp/mos på bakpotatis och rotselleri. Machesallat bredvid. 
Moset var lite smaklöst men kycklingen var suveränt god!

Nu ligger jag bredvid Milton och hör hans lungor väsa. Han har varit hostig idag med. Han blir ju tröttare av all denna hostan men hade varit med Daniel och hjälpt till att byta till vinterdäck idag :) imorgon får jag vara hemma med honom, kanske julpyntar vi klart och så hoppas vi på sol så vi kan gå ut en promenad! 

Godnatt!! :)

Bästa skogspromenaden

I lördags hade jag och Milton mysigaste skogspromenaden. Inga tider att passa, ingen stress :)

Vi började med matsäcken, för den såg Milton fram emot. Pannkakor! :)

Jag har faktiskt aldrig varit i den skog vi var, trots att det är den närmsta. Har inte riktigt trott att det var så fint här!

Ett träd som växte perfekt åt sidan för att gå balansgång på :)

Och att slappa på ;)

Det var också här som det finaste fotot togs på honom! Jag älskar denna bild!

Vi plockade med oss pinnar till pyssel och hade så himla mysigt. Vi återkommer garanterat dit!

På kvällen blev han dock sprallig igen så han fick sticka ut och cykla i väntan på att Daniel skulle komma hem från jobb :) nu cyklar han obehindrat, både när han startar och i backar och så. Kul!

Kvällen avslutades tyvärr i mer krupp då han även började kräka. Han mådde så dåligt så det var jobbigt :( men till slut somnade han. I söndags var han helt slut så det blev en slappedag hemma! På kvällen mer hosta igen. Daniel fick en tid på Barnmedicin igår (måndag) men förutom att de kunde se att han troligtvis haft öroninflammation så kan de inget göra. Krupp går inte att förebygga. Vi gjorde allt rätt vid anfallen och skulle fortsätta så. 
Igårkväll var det inte krupp men en annan sorts hostanfall. Han tog typ 15 andetag i minuten bara för så fort han andades hostade han. Han fick airomir och kräkte upp en himla massa slem. Vilket är bra men han tycker att det är så jobbigt. Han hostade mycket till och fick airomir igen. Men sen lyckades han somna och natten gick bra. Blir inge dagis idag och troligtvis inte imorgon heller! Vi får se hur han mår idag! 

Ha en fin tisdag!! :)





















Linas matkasse

Idag fick vi hem vår första Linas Matkasse. Vi vill vidga våra vyer lite när det gäller recept och smaker :) det är så lätt att bläddra förbi sånt man inte tycker verkar gott, men med detta "tvingas" man att göra rätten. Vi har bestämt att vi ska göra enligt recept även om där är något vi är tveksamma till!

Till dagens svampcannelloni!

Vi lagade maten tillsammans och detta blev resultatet! Parmesansås över. 

Konstigt nog blev inte pastan tillagad undertill, vi följde ändå receptet. Men om msn skar bort det så var det gott! Svampfyllningen (på porta bello och champinjoner) var himmelskt god!

Till det var det en sallad med mache, rödlök, tomat och dill. Dressing på. 

Rätten fick 7/10 poäng av oss. Svampfyllningen kommer vi garanterat göra igen och ha till olika rätter!!

Bästa ungen!

Väluppfostrad! När jag sa att jag ville ha Cola hämtade han glas och citron och hällde upp till mig! :D




Soool!!!




Vår vackra unge!!

 

Balkongbesök

Godmorgon! Vilken natt. Det är inte mycket jag fått sova. 
Det började nog egentligen igår vid 16-tiden. Milton var ju med mig på jobb men sa då att han ville hem. Lite ovanligt. Men kanske inte jättekonstigt att han var trött efter en heldag med mycket lek. 
Med tre trötta barn gick jag på promenad och vi tittade på den fantastiske balkongen som hade tänts! Jag älskar den! Och barnen tappade hakorna ;)

På bussen på vägen hem började Milton klaga på ont i örat. Han har ju några öroninflammationer för mycket i sin journal, får han fler vill de sätta in rör. Jag undviker det helst. 

Han började samtidigt hosta en del. När Daniel kom hem lite senare gjorde örat jätteont och hostan tilltog. Till slut hostade han så han kräkte upp massor av slem. Då försvann det örononda. Undrar om det finns nått samband där? Att slemmet täppte till nån gång och att det blev ett tryck?

Nåväl. Han somnade och vi gick sedan och la oss. Jag hann inte somna innan Milton började krupphosta. Men då han sov vidare valde jag att avvakta med behandling. Till slut somnade jag med. 

När Daniels väckarklocka ringde 4.58 fick en panikkänsla. "Jag ska väl inte jobba idag igen??" ;) 

Sen vaknade vi kl 6 av att kruppen tilltagit. Så det fick bli iskall saft, ett besök på balkongen och 3 puffar airomir. Det verkar ha hjälpt bra :)

Vi får se vad dagen bjuder på! Nått ska vi ju hinna hitta på!

Om man tittar till öst är det fin soluppgång...

...men i väst verkar det dra in mulet väder!

Får hoppas att det blir fint :)

Ha en trevlig lördag!

Fredag

Ovanligt att jobba fredag. Men iom att jag ska stänga får Milton hänga med mig för jag hinner knappt hämta honom innan hans dagis stänger. 
Men det blir nog bra, han ser väldigt mycket fram emot det :)



Ekorregömma

Idag fick vi se något så gulligt och roligt. På väg till skogen med alla barn passerade vi stora träd och i dem lekte två ekorrar. Det var helt fantastiskt att se! Den ena sprang iväg, gömde sig bakom stammen, och den andre kom efter! De höll på länge och vågade sig ganska långt ner i träden trots att vi var 18 stycken som stod och tittade på dem :)


På nedre bilden finns bara en ekorre så leta inte er knäppa ;)



Reflexer

Godmorgon! Vilken kort natt. Skulle kunna sova iaf 2 timmar till. Milton likaså. Hon förstod inte alls vad vi skulle ut i mörkret och göra :)

På tal om mörker så är det något vi har gott om nu. I detta mulna väder blir det knappt dagsljus. 
Jag har länge tyckt att vår vagn är alldeles för mörk och dåligt reflexsatt. Fick tummen ur i fredags och köpte reflextyg som jag ska göra nått med. Sålänge har jag satt fast två reflexvästar på vagnen! Så nu syns han lite iaf!

Idag slutar jag 15. Får nog ut och cykla med Milton eller göra nått annat skoj! :)

Jättemysigare

Milton vaknade under kvällen och då ledde jag in honom till hans säng. Sen vaknade han igen, eller verkade gå i sömnen, då bar Daniel in honom i hans säng. 
Han kom sedan upp en tredje gång:
- Pappa! Jag vill prata med dig!
- Vad är det?
(mille pekar in på vår säng)
- De täckena är jättemysigare!!!

Hahaha! Skrutten! Hans charm gav honom entré till vår säng!

Jepp.

Måndagmorgon igen. Det märktes att jag inte var ledig i fredags. Jag är van vid det nu. En extradag att fixa hemma och samtidigt hinna slappa. 

Men helgen var bra, det var den. 

Lämnade en ledsen son i sängen hos sin pappa. I veckor har han pratat om at han vill träffa mamma och pappa samtidigt. Tror att han njöt i helgen. Men imorse tog det abrupt slut utan förvarning för honom. Hoppas Daniel mår bättre och att de får lite skoj idag. Eller åtminstone mat i magen ;)

Och så ringer det i mitt öra. Fan. 

Godmorgon!!

Söndagslugn

Här går det inte i många knop! Daniel vaknade inatt och var en kamin. Feber. 
Milton sov hela natten i sin säng, väldigt tacksamt just denna natt. 

Förutom att vi lämnat Julia vid tåget (Daniel kände inte för att köra 20 mil med feber) så har vi bara varit hemma. 


Milton somnade. Jag fixar lite hemma och när han vaknar får det bli lite fika sen sticka ut. Slänga lite sortering och köpa ipren till den döende ;)

Man blir inte direkt pigg av att det inte blir ljust ute idag. Tjocka moln. 

Godmorgon världen!

Sovmorgon och lugn morgon är två ord småbarnsföräldrar sällan känner till ;)
Vi har varit vakna sen 7.50 då Milton satte sig upp i sängen och och sakligt sa "jag har inte kissat i sängen, nu går jag upp och kissar på toa!"

Efter att ha legat kvar i sängen och pratat och sett på paddan gick vi nu upp vid 9.15 och ska snart äta frukost!

Dagen är redan i full gång med skelett och eldsprutande svärd och duplobygge!



Vår bok

Vi vill skriva en bok på jobb med alla konstiga saker man säger ;) om man inte skulle veta vad vi jobbar med skulle man nog ana oråd när jag idag sagt både "tugga inte på dina fötter" och "ät inte upp dina kläder" ;)
Man kan säga så konstiga meningar så man själv börjar skratta direkt. 
I ett förvirrat tillstånd sa jag till ett barn att "lingonsluten är sylt!" :P

Fars dag!

Onsdag redan. Jag har redan jobbat 19,5 timme denna vecka och har 21,5 kvar. Det blir en heltidsvecka. Inget jag är van vid längre så på fredagkväll blir det nog zzzZzZZzzzzzz ;)

I söndags var det fars dag. Daniel jobbade hela dagen och skulle komma hem 18.45. 
Vid 17 mådde Milton så dåligt av hög feber och huvudvärk att han la sig i vår säng och ville ha stängd dörr. Så ljuskänslig :( han fick en alvedon och piggnade faktiskt till. 

Jag ringde och beställde pizza som Daniel fick hämta på vägen hem. Och Hildur åt hos oss :)


I paketet var en låda med skumtomtar :)

Tack för att du är pappan till mitt barn :)

Till min pappa hade jag skickat lite olika lakritsgodis som jag hoppas han njöt av :) Tack för att DU är MIN pappa! Jag är väldigt nöjd av mitt val av föräldrar!

Ha en bra dag!

Godnatt!




Dubbelt upp

Är man febrig får msn äta två isglassar samtidigt :D fast idag har han bara 38,2. Men klagar på huvudvärk :(

Han får nog sova lite i vagnen under promenad sen! Behöver köpa en mjölk!

Min älskade skrutt

Idag blev det lunch och glass och shopping på ikea. 


Vi träffade Melinda med Ludvig och Pontus där. Killarna röjde och Milton åt 4 pannkakor och jag åt kyckling. Mjukglass efter det :)

Jag handlade lite "nödvändiga" saker och Melinda tog de i bilen medan jag och Mille tog bussen hem!
De hängde med oss upp och killarna plöjde genom Miltons rum som traktorer! Grejor överallt så de fortsatte ut i hallen och in i vårt sovrum. 

Sen var det dags att äta. Och när Milton vägrade att ens smaka på falukorven blev jag misstänksam. Han hade även ont i magen. När han sen började klaga på att han frös anade jag verkligen oråd. 

När vännerna åkt hem tempade jag honom. 39,9 grader. Stackars pluppen!! Det är sällan han kommit över 39-strecket. Nu måste han ha gjort det jättefort. 
Han sprang in i sängen och ville ha "mycket täcke". Han somnade rätt fort men ligger och stånkar och ljuder och andas fort! Han fick en alvedon innan och nu börjar han svettas ut febern. Det är ju bra i och för sig...
Det blir ju en hemmadag imorgon, sånär som på en promenad då han får åka vagnen! Lite luft måste vi ju ha!

Snart kommer Daniel hem också! Han har jobbat och tränat!

På bussen

På väg till läkaren. Besiktning av lillkillen!



Skattjakt och god mat

Åh herregud. Jag är heeeeelt slut. Helt. Benen bär mig knappt från bordet till soffan! Det är ju skönt härligt ibland att vara så trött men jag hade velat ha nån timme till att se tv eller nått. Men men, får bli sängen snart!

Dagen på jobb har varit bra. Vi var i skogen en runda, sen hängde vi upp fågelmaten vi gjorde förra veckan. Smälte kokosfett i trangiakök och hällde i massor med fågelfrö. Sen hälldes det upp i plastmuggar med snöre i. 



När jag var själv kvar med några barn i slutet av dagen både regnade det och hade blivit mörkt. Då tog jag fram ficklampan och så hade vi skattjakt ;) Mysigt!

Efter jobb blev det träning. Vi körde rätt hårt jag och Hildur. 

Sen middag, efter nattning av Mille, blev pannbiff som fick ligga i rosépepparsås, potatismos, lingonsylt och ättiksgurka. Gott gott gott!

Klockan är nu 22.10 och jag funderar starkt på att gå in i sängen. ZzzZzzzzz

Milton öppnar munnen

Nästan dagligen säger Milton nya grejor. Jag fascineras fortfarande över just språket som bara bubblar ur honom! Han pratar väldigt bra och tydligt och så alla dessa ord. 
Han har inte de klassiska funderingarna som många barn har, ställer ite frågor eller säger "varför?" om allt. 
Han kanske tycker att han kan tillräckligt mycket ;)

Men som imorse. Jag tog fram en brödskiva till honom varpå hankänner på den och säger "den känns lite torr!" 
Jaha? Sen när vet han att bröd kan torka? :D

Sen frågade han mig vad jag skulle äta till frukost.
- Omelett!
- Blä!
- Vet du ens vad det är för något?
- Ja, det är ägg!!

Ja. Det är det ju. 

Fotboll i mörkret

När jag hämtade Milton igår 16.45 var han ensam kvar (av över 120 barn). Det hade nog gått bra trots första långa dagen på länge. 
Han sa att de inte varit ute på hela dagen. Jag vet dock inte om det är så men han brukar komma ihåg rätt. 
Det har varit svårt för mig som jobbar på Ur och Skur att förstå att de inte tar för givet att gå ut varje dag, men jag får bara acceptera och så får vi gå ut med honom mer istället!

Så efter kvällsmaten igår (han önskade gröt och macka) gick vi ut på gården och spelade fotboll. 


En halvtimme hann vi med innan Daniel kom hem från jobb och vi gick upp och Milton somnade pladask :)

Grrr

Åh älska när man skriver ett långt inlägg och appen laggar innan man hinner publicera :( nu hinner jag inte skriva om innan jobb. 

Ha en bra regnig dag!

Tårta

Jag var så sugen på att göra tårta så jag gjorde en och så åkte vi till vänner och fikade :)



Det blev en bit över och den åkte vi med till Hildur! :)

Nu har vi ätit taco och ska snart se nån Astrid Lindgren film och mysa!

Imorse när jag vaknade trodde jag att det var söndag, så idag har varit en extra dag på helgen ;) Imorn är det söndag och vi har nog redan bokat upp hela dagen. 

Godis!

Milton: Det luktar godis här!

Jag: Ja men det finns inget godis i denna affären!

Milton: Haha, nej det är i en annan affär!!


😄😄 don't turn around.




RSS 2.0