Tiden springer iväg!

Ojojoj, dagarna rinner iväg här. Rinner gör även Miltons näsa. Vi åkte på en förkylning direkt vi kom hem. Jag är friskare nu, dock halsont. Milton däremot har det inte helt lätt, hostar så han tappar andan helt. Det både låter och ser läskigt ut!

Vi drog igång ett stort projekt här hemma igår så någon tid vid datorn har det inte blivit... Då här fortfarande ser ut som ett bombnedslag (1000 gånger mer än ni tänker er) och vi ska fira nyår med vänner här imorgon, så kan jag garantera att jag inte hinner lägga in några julbilder detta året :P

Så jag önskar er ett gott nytt år!!!

Lite bilder från våra senaste dagar!


I bilen

Nu är vi på väg hem till Göteborg. Jag längtar faktiskt hem. Längtar efter Daniel!
Milton somnade när vi kört typ 200 meter :P han försökte in i det sista att leka med sin gummihand, men i slutet satt han och blundade och lekte samtidigt :P

Mamma och pappa kör oss upp för att träffa Daniel och Julia och Daniels föräldrar över en fika. Och så får dem ge julklapparna till barnen :)

Sen ikväll ska vi fira jul hemma bara familjen. Misstänker att jag inte hinner lägga in julaftonsfoto idag, men senast imorgon kommer det in en massa fina! :)


Sova, vad är det?

Visst ser han hysteriskt trött ut ;)


Nappen till nallen

Mörkret faller ute och vi sitter i soffan och äter apelsin och choklad :)
Innan var vi ute på en halvmils promenad. Det var typ 10 grader varmt och vi såg träd och buskar som hade nya fina knoppar som slog ut :) det börjar visst bli vår :P

För övrigt så reser sig Milton upp mot allt nu. Duktiga killen... Däremot är det inte lika lätt att sätta sig ner på ett säkert sätt igen!

Och se på hur söt han var nyss när han försökte ge nallen nappen :D


Vår julafton

Nu är klockan snart halv ett och julafton har nått sitt slut. Det blev till slut en trevlig kväll även för mig.

Min bror med sambo kom hit vid fyra tror jag, då var det fika och sen julklappsspel när Milton somnat för eftermiddagsvilan. Jag vann två braständare och en mössa :) i de paket som jag bidrog med fanns ett trepack kinderägg, en sockerkaksform och en burk vaniljstänger.
Min bror hade för skoj skull tagit med ett extra paket, ett stort och tungt, som han hade lagt en burk för gammal målarfärg :P i paketen hade han även lagt med ett kort (se nedan). Det var rätt kul :)

När de andra började äta var jag tvungen att lägga mig på sängen pga magont... Efter kanske en timme kände jag mig lite bättre och gick ut och åt några köttbullar och lite skinka. Det var gott :)
Efter middagen var det julklappsöppning. Vi kör en långsam variant då vi tar en klapp i taget och tittar när den personen öppnar och så. Det blir mer personligt och trevligt. Och vi har ju inte bråttom :)
Jag mådde sådär när vi började öppna men lite mat i magen gjorde nog susen för efterhand mådde jag bara bättre och bättre. Skulle känts trist att missa hela julafton...

Jag fick en windstoppertröja, en vinterjacka och en lchf-bok. Jag och Daniel fick tillsammans salt- och pepparkvarnar, köttklubba, ett annat köksredskap och en toothpickman. Uppe i Göteborg fick Daniel bland annat en värmefläkt till oss att ha i båten.

Milton fick en massa småpaket att öppna. Jag trodde att han skulle vara mer intresserad av pappret än innehållet men det var nog inte så. Efter några paket verkade det som att han fattade att det skulle finnas något kul inuti :)
Han fick en badrock, bollar, skallror, böcker och annat kul :) de stora grejorna från oss och hans mormor och morfar får han på måndag!
Nedan finns en bild på miltons klappar! Foto på oss får jag lägga in imorgon eller på måndag då de togs med vanlig kamera...

Nu andas Mille tungt i resesängen och jag ska också sova. Hoppas på mer sömn än de två senaste nätterna!
Godnatt!!!


Nu börjar julafton!

Jag och Milton kom nyss ut ur duschen. Han satt på golvet och lekte när jag duschade och sen tog jag in honom också i duschen. Han gillar det! Att få vatten i ögonen är kanske inte det skönaste men han bryr sig inte jättemycket, han blir nog mest förvånad :)

Vi spelar in Kalle så att vi ska kunna börja se på det när det passar. Jag ska bara klä mig och fixa håret, sen går Kalle igång. Det är när Kalle går igång som julafton börjar på riktigt :)

Som lovat en helbild på Milles tomtedräkt. Men snart åker finkläderna på :)


Godmiddag!

Kan äntligen lägga in bilder som jag tar med mobilen så här får ni en tomtebild på Milton :) Får ta en helbild sen på hans söta dräkt :)


God Jul!


Natti

Godnattkram från Skåne!!! En extragosig kram till Daniel, vi saknar dig!


Dan före dan

Vi är på lillejulskväll hos min morbror. Jättegod buffé bjöd dem på, och som vanligt med bufféer så äter man för mycket. Min mage, som redan innan var ur form, mår inte bättre nu kan jag säga...
Men dum som jag är vet jag att jag även kommer ta lite efterrätt.

Snart måste jag och Milton gå hem, han ska få kvällsflaskan och sova. Jag ska börja skriva rim till de julklappar som är från oss :)


Rån? Nej tack!

Jag mår bättre nu som tur är. Likt Daniels magont igår så har mitt också lättat mer nu framåt kvällen... Har nyss ätit knäcke med rödbetssallad och pappas julköttbullar :)

Milton sover och mamma och pappa är ute på ärende. Jag funderar på att ta en dusch så att jag och Mille kan gå en runda innan vi ska till min morbror med familj ikväll!

Milton hade rån-premiär innan. Första tuggan efterföljdes av en mycket skeptiskt blick men sen gillade han det. Fast efter ett tag fick han nog in för mycket i munnen så han kräkte upp både kex och mellanmål (fruktpuré och ersättning). Men man måste ju försöka för att se vad som funkar...


Tacksamt

Tur i oturen är ju att jag faktiskt åkte hit igår och därmed slipper sitta ensam med Milton hela dagen hemma...

Mamma behövde åka en snabbis och handla nu bara. Men min underbara son leker ju så bra själv och nu somnade han i min famn...


Matförgiftning

Igår vaknade Daniel med magont och illamående. Han var ganska klen där ett tag på morgonen och låg mest på sängen... Vi misstänkte att det var något han ätit.
Inatt var det min tur, jag vaknade vid 2 med magont och mådde jätteilla :(
Nu är klockan 10 mår jag fortfarande dåligt.

Frågan är vad som orsakat detta. Daniel är frisk igen så någon magsjuka är det troligtvis inte. Jag brukar aldrig bli magsjuk, däremot matförgiftad.

Håll tummarna för att detta går över inom några timmar, jag avskyr att må illa :(


Goe killen!

Några snabba rader innan Milton ska få kvällsflaska :)
Milton fick smaka morot när vi åt middag, den uppskattades!
Och lycka är väl när morfar låter en äta glass ur paketen ;)

Nu håller han på att röja bland alla cd-skivor...


Framme

Vi är väl framme i Skåne. Nu väntar 4 lugna dagar :)
Jag har försökt lägga in bilder från min telefon men det går inte :( Gör jag fel eller går det inte?

Nu ska vi åka och handla barnmat! Det borde finnas en special edition nu inför jul till bebisarna, typ potatis, sill, skinka och köttbullar mixat ;)


Julresa

Nu sitter vi på tåget till Skåne :) jag tror att all packning och alla julklappar är med :) men det allra viktigaste är ju att Milton är med!!!
Här är överfullt med vagnar, men jag hade tur att få sitta ner iaf!
Framme i Ängelholm om två timmar!


Onyttiga

Jag orkar egentligen inte sitta här. Jag lägger in lite bilder, men inte mycket mer än så. Jag är trött, i både huvudet och kroppen. Sängen kallar.

Glad Milton som väckte oss 8.40 idag




Årets pyntning av julgranen plus massa julklappar under!


Och tänk vad mycket vi hann göra här mellan två bilder idag. Julklappsshopping. Svettiga små yra höns var vi på Frölunda Torg när vi skulle hitta en julklapp. Att en enda julklapp kan skapa så mycket spring och problem. Frågade runt i minst 15 affärer om de hade vad vi sökte, men icke. Vi fick åka ifrån köpcentret utan den tänkta julklappen.
Lunch i magen på Sibylla, idag igen. Milton fick också lunch där, dock en burkmat. Men han smakar ofta på sånt vi äter som är i rinnande form så att säga. Milton-vänlig mat.
Sen blev det en runda på Nordstan också. Några julklappar till och så hittade Daniel det vi sökte tidigare under dagen :)

Hem och äta mellanmål för Milles del. Mys i soffan med pappa :) Vi har en såndär cool unge som bara kan ligga en stund i soffan och slappa, skönt tycker vi :)


Men sen ska det röjas igen. Julklapparna hittades minsann. Och då ska det utforskas också.




Oops, en öppnad julklapp. Vad ska morbror Andy säga nu Milton?


Gott?


Daniels sköna slappestil


Nä nu måste vi nog sova. imorgon väntar mamma&bebisar-fika, sen slutförande av julklappar, lite bakning och så packning. På torsdag åker jag och Milton till Skåne.
Godnatt!

Gårdagen.

Vi kör en snabbgenomgång av gårdagen tror jag :) Vi har så mycket att göra idag också så jag får uppdatera snabbt :P

Igår i kronologisk ordning:

Sovmorgon, sålde för små overaller, lagade värsta stenskottet på framrutan, shoppade julklappar, lunchade på Sibylla, mer julshopping, storhandling, städade lägenheten, grannarna på trevligt besök, Mille kvällsmat - premiär för smakis av 8 månadersburk, mys i soffan och se på teve, Mille somnade, mer soffhäng, Mille vaknade och grät hysteriskt, ännu mer soffhäng, zzZZZzzzzzZzzzZ..............


Nu har vi lämnat sängen och ska äta frukost, sen är vi redo för ytterligare en shoppingdag :)

Kvällens middag!

Denna dagen bara flög förbi känns det som. Den startade lugnt och skönt av att Milton låg och pratade i sin säng. Trots att sömnen blev lite rubbad för att vi åkte hem sent från kalaset så sov han till 8.40 ganska exakt. Känns som att han vaknar mellan 8.38-8.42 varje dag :P

Brödet var slut så jag ställde mig och bakade scones till frukost, hur gott som helst ju :)

Sen åkte vi ut på lite ärenden hela familjen. Hämtade bland annat Milles matstol som vi helt glömde bort på kalaset igår :P Ändå hade jag ställt fram den, men sen blev det lite rörigt med all påklädning i hallen och minnet svek när man var trött :)

Hem och äta pannkakor. Sylten var slut och mjölken tog slut :P (Ja vi ska handla imorgon :P) Så lite improvisation med att fylla ut smeten med vatten, och så hade vi sirap till pannkakorna. Gott gott :) Men sylt är godare!! Däremot älskar jag sirap, jag hade kunnat äta en skål med sirap lätt. Men på pannkakor försvan smaken rätt mycket.

Daniel körde hem Julia på sena eftermiddagen, jag och Mille stannade hemma och slappade. Mille sov och jag tittade på teve. Och så gjorde vi middag. Som ni förstått så har jag ett decemberuppehåll av LCHF. Den 2a januari är jag på det igen och ska då köra fram till min födelsedag den sista februari. Nu jäklar ska jag hitta sommarkroppen :D

Kyckling, klyftpotatis och bearnaisesås. Daniel har kycklingklubba och jag har kycklingfilé. Jag har alltid varit värdelös på att äta mat från ben. Jag fegar och äter bara det yttersta så det är inte ekonomiskt hållbart för mig att äta kycklingklubbor eller kött med ben :P




Middagen var iallafall skitgod!! :)

Nu sover lillgrabben och när Daniel sett klart på en fotbollsmatch ska vi adventsmysa med lite lussekatter, pepparkakor, julmust och julklappsinslagning :)


Kalasfina

Nu är vi hemma efter ett kul kalas. Så här kalasfina var vi :)







Nej, det är ej hål i mina strumpebyxor, det måste vara någon reflektion av ljuset bara.



Vi fick även klurat ut vad Daniels bror egentligen menat med sitt sms. Han hade ju inte alls menat vår riktiga båt Claramell, utan den datorstyrda båt som Daniel seglar i ett internetspel nu när det är Volvo Ocean Race :P Men det var ju tur att vi trodde det var den riktiga Claramell i och med att pressenningen hamnat fel :)

Nu sover barnen och vi kommer nog också lägga oss alldeles strax! Godnatt!

Små fötter

När vi hade fixat med båten åkte vi till en affär som hade utförsäljning. Några julklappar hittade vi, men framförallt två par små fräcka skor till Milton. Köpte storlek 20 och 21 som var det minsta som fanns. Jag hoppas han kan ha dem som vårskor, annars blir det sommar- eller höstskor :)

Jag kallar det riktigt bra fynd när man får två par PAX-skor för 60 kr :P


När vi ändå höll på att fynda så "råkade" jag visst klicka hem en iPhone 4S när vi kom hem :P

Nu är det några lugna timmar med slapp och dusch innan vi ska på kalas hos barnens kusin!

Fixat båtpressenningen!

Vilken höstruskig dag det är idag! Tjocka gråa moln hänger över oss. Det blir aldrig riktigt ljust dagar som dessa!

Vi hade en lugn morgon med långfrukost.

Sen var vi tvungna att åka till båten, för Daniel fick ett sms där det stod: "Du får ta hand om din båt nu, är på väg mot Antarktis!"

Däremot var det inte riktigt så illa som han skrivit :P Men Pressenningen hade lossnat i framkant och hade vi inte åkt ner så hade det kanske blivit värre.



Det var ordentligt skitigt på marken av massvis med tång och bröte som kommit upp med vattnet i stormen. Vattnet har tagit sig högt upp på parkeringen där båtarna står uppställda.








Men vi fick fixat pressenningen så nu ska det nog hålla Det lär väl inte komma ytterligare en storm i år inte?!




Jul på Liseberg

Idag åkte vi till Jul på Liseberg med barnen och barnens kusin Mikaela. Med en vecka kvar till jul måste man ju få någon julstämning :) Det var fint där som vanligt, men besöket klådde ju inte förra julen när där var himmelskt med snö :) Förra året i december flyttade vi till denna lägenheten. Här är inlägget jag skrev den 12 december om flytt och Lisebergsbesök.

Miltons första besök. han sov första tiden men fick sen vara uppe. Oj vad han kikade runt sig. Han har nu nått den period i livet då lampor är otroligt intressanta. Så han hade att titta på ;)




Puss på glad kille! ♥ Ny fin overall har han också, som ni ser. Han växte ur sina andra.


Vi klappade getterna också. Milton var helnöjd som vanligt. Inte klokt hur vi kan ha en så lugn och nöjd unge. Daniel sa idag att skulle han vara mer lugn så vore han uppstoppad! :P Jag är dock rädd att det slår över snart och så blir han ett monster :P


Julia, Mikaela och Milton. Kanonfint foto tycker jag :)


Ni vet väl att största julmodet nu är tomtar med luvan så långt ner att det bara syns en luva och ett par fötter. Vi hade en likadan i vår vagn ;)


Jag bland alla lampor. I min nya jacka förresten! Den är jag nöjd med. Jag hade ruggigt höga krav på hjur min jacka skulle se ut. Det skulle vara en parkas, helst röd och så ludd på luvan. Vi har hittat flera som jag provat men ändå varit tveksam om. Men så dök denna upp :) Kalasbra! Riktigt varm och go!


Väl hemma blev det lite Wii-spelande men nu ligger den mindre ungen och sover och den större ungen är på god väg in till sängen... Sen blir det lugnt och skönt här ;)
Jag ska slå in Daniels julklappar nu, inte bra att ha dem oinslagna. Jag vet att Daniel aldrig med vilje skulle leta upp dem men plötsligt så tittar han i fel låda och så får han avslöjat vad det är. Nä, bäst att slå in redan idag :D

Godnatt!

Shopping av för stora kläder

Här blev det visst några dagars uppehåll :) Men så blir det ibland.

Daniels 11 lediga dagar blev visst jobbedagar till att börja med. Han har fått jobba extra två av de senaste fyra dagarna. Men eftersom det blir övertidstimmar plus att några timmar hamnat på kvällstid så blir det en fin lön som dimper ner i januari, och det kan man ju inte tacka nej till efter julmånaden :)

Häromdagen var vi nere på ullared. Två rundor dit om året brukar det bli då vi handlar massvis med diskmedel och duschtvål så det räcker ett halvår framöver. Sen blev det några klädesplagg var till mig och Daniel men mest riktade vi in oss på Milton i klädväg. Vi antar ju att han bytt storlek från 74 till 80 innan vi ska dit igen så vi tog varsen runda på barnavdelningen. Vi bestämde att vi fick plocka vad vi ville i storlek 80 utan att fråga den andra vad den tyckte :) Det var faktiskt skitkul att bara plocka och plocka. Men så behöver vi ju också en helt ny garderob i storlek 80 när det väl kommer dit. Då tjänar vi på att ha köpt en del hyffsat billigt. Miltons kläder kostade 1500 på Ullared. Samma sorts plagg på tex Kappahl eller Lindex hade kostat bra mycket mer. Bland annat fyndade jag ett par jeans för 19.90. Exakt likadana jeans finns på Lindex men kostar då säkert 199 kr.

Sen blev det lite julklappar handlat, en taklampa till vårt vardagsrum, ett trevligt besök på restaurangen och helt enkelt en liten utflykt :) Milton är världens bästa unge och var nöjd hela tiden. Han fick mat när han var hungrig och ny blöja när det behövdes. Men annars satt han och lekte med leksaker i vagnen och ibland hängde i vår famn :)



Milles klädhög i stl 80. Det hamnade direkt i hans låda med för stora kläder. Men jag längtar tills han kan ha dem för det var riktigt fina kläder vi hittade :) Blått, rött och lila verkar dominera i vår klädsmak ;)


Nöjd kille tittar på sina nya kläder.


Dagen efter Ullared blev det ännu mer shopping då jag och Milton åkte in till Nordstan för att gå på KappAhls utförsäljning. Det har ju brunnit där och de behöver tömma lokalerna. Första dagarna hade dem 50% rea men när vi kom dit hade dem ändrat till 70%... Jag plockade på mig ett par pyjamasbyxor till mig och en t-tröja till Daniel, för övrigt blev det kläder till Milton. En del alldeles för stora, men någon gång kommer han ju kunna ha dem :) Sammanlagt skulle det bli 2179 kr men jag fick 1525 kr i rabatt så det blev bara 654 kr för alla 16 plagg jag köpte. Helt galet!!

Så här tyckte Milton om KappAhls utförsäljning.


Jag i mina nya träningskläder som jag shoppade! :) Fotot taget när jag kom hem från gymmet. Dem var jättesköna och det känns bättre att träna i riktiga träningskläder :)

Vatten, stan är full av vatten

Oj vad det har regnat idag!
Jag var bjuden på fika mitt ute på landet, men tvekade lite då jag skulle behöva gå en bit i regnet innan jag kom dit. Ska jag hem från något kan jag gärna bli blöt, men det är mindre roligt när man är på väg någonstans...

Jag bestämde mig dock för att åka, och det ångrar jag inte :)

Anna, mamman vi skulle till, hämtade oss vid bussen. Det var jag och tre andra mammor med bebisar och plus mamman som hade fikan då :) Tiden gick väldigt fort för det var supertrevligt! Anna hade varit hungrig igår när hon handlade så det var sååå mycket fika, så gott :)

Det fotades lite där men ingen har lagt ut fotona än, och jag vet inte om alla där vill synas på nätet. men om det dyker upp något foto på bara Mille så lägger jag ut :)

Vi blev körda upp till bussen igen när vi skulle hem. Som det regnade. Det var inte en buss som gick hem till oss, om jag hade velat komma ända fram hade jag fått byta, men jag valde att gå en bit hem istället. Jag var blöt inpå kroppen. Att jag blev blöt om fötterna förvånade inte för jag hade träningsskorna, men att jackan skulle läcka igenom så mycket trodde jag verkligen inte... Men det regnade iofs väldigt mycket.
Alla kläder hänger på badkaret på tork :)

När jag kom hem låg världens hög med post på hallmattan. Det vara vier och paketer :D Det är så kul med julhemlisar tycker jag :D Det är roligare att ge julklappar än att få nästan ;) Fast jag är lite barn fortfarande när det gäller julklappar ;)

I ett paket låg bland annat två dregglisar och två nappar till Mille. En av varje fick pryda honom direkt :)
Syns lite otydligt men det står Milton på nappen :)
Och om blickar kunde döda.... Hans ögon kan ju borra igenom ståldörrar :P



Daniel, som ju skulle vara ledig i 11 dagar, jobbar extra idag. Vi gick upp kl 7 och tittade på årets luciatåg på teve, sen åkte han till jobb. Jag hoppas han kommer hem senast 22.

Nu ska jag faktiskt ta och plocka upp här hemma, imorgon ska vi ut på julshopping hela dagen så här behöver vara städat när vi kommer hem med massa påsar :)

Babyvantar färdiga

Här är ett gäng babyvantar som söker små händer att värma i kylan!!

Fleecefodrade och med mjuk mudd runt armen.

JULPRIS!!! 1 par 40 kr (frakt 6 kr) eller 2 par för 70 kr (frakt 12 kr)

Det finns ett par vantar som ännu inte är färdiga i det röda robottyget.

(Har lagt ut dessa till försäljning på fler sidor så jag ska försöka uppdatera så fort jag kan när ett par är borta. I mån av tyg syr jag upp fler vantar om intresse finns!)



De med rosa flodhästar och de svarta med ugglor är sålda.

Magiskt ord

Igår, den 12 december, hände något magiskt som vi vill minnas länge.

Milton, 6,5 månad gammal, sa sitt första riktiga ord!

Vi satt och åt frukost och när Milton var klar satte sig Daniel nära honom.

Daniel: Pappa!! Säg pappa...
Milton: Aaaaaah....
Daniel: Pappa pappa pappa pappa
Milton: Adadadaaaaaa.....
Daniel: Paaaappaaaa!!!
Milton: Pa - pa!!



Det är första gången han härmat ett ord :D Fantastiska härliga urgulliga killen <3

Pepparkakskalas

Idag var vi på Pepparkakskalas på Julias skola.

I bilen på vägen dit :) Jag satt där bak då Milton fick sin mellanmålsflaska på vägen. Han hade dessutom sovit i bilen bara en timme tidigare så vi trodde att han skulle tycka det var långtråkigt. Men han somnade igen.



Jag och Milton tittar när Julia och Daniel bakade pepparkakor.



Medan dem bakade klart fick Milton en burk kalops :)



Syskonbus!



Hela familjen!



Milton sov hela vägen hem. Ingen jättebra tid att han sov mellan 19.30-21 men vi hade ju inget annat val. Möjligtvis att jag hade stannat hemma med honom men vi ville ju också ut på äventyr :)

När vi kom hem till parkeringen var Daniel i telefon så jag satte Mille i framsätet och stängde dörren och lekte tittut med honom. Gömde mig och dök upp. Han log de första gångerna men nästa gång jag försvann ur hans synfält så började han gråta såå mycket. Haha lite ångest får man allt när man gör sitt eget barn ledset.

Han har kommit in lite i en period då han blir ledsen när vi lämnar honom. Men det är bara vid vissa tillfällen, andra gånger bryr han sig inte ett skit.

Suris ;)



Kvällen spenderades med tvätt och lussebak! Imorgon ska vi upp tidigt och titta på Lucia på teve. I år är det från Domkyrkan i Göteborg!! Godnatt...

Paket med tomtar

Ett paket till Daniel på hans namnsdag - innehållande en tomtenisse och massa skumtomtar! :D


Grattis pappa Daniel!

Nyss hemkommen från en kylig men välbehövlig promenad. Den goda tanken var att Mille skulle somna så fort vi gick ut så att han fick sovit en bra stund. Men bilar och träd intresserade mer så inte somnade han inte :P Däremot somnade han när jag vänt och skulle hem igen. Så det fick bli en liten omväg så att det blev en del sömn ändå så att vi har en rolig kväll :)

Innan han somnade. Det skickades till Daniel, som en lite förgyllning såhär på söndagseftermiddagen efter en lång arbetsvecka.


Han sover fortfarande, jag började med att bära upp blöjpaketen och det andra jag handlat. Men trots att vi bor tre våningar upp så hör jag direkt om han gör ljud för vi har ju ett sånt gammalt öppet trapphus. När jag går ut i trapphuset så hör jag till och med hans små andetag :)




Idag är det Daniels namnsdag - GRATTIS! :)
Det ska vi ta och fira lite ikväll med liten present, och så trevligt vid kvällsmaten och sen adventsfika med glögg och pepparkakor!
Den bästa presenten han kan få är nog att efter att han slutat om 1 timme är ledig i 11 dagar :D

Godmorgon världen!!

Nu börjar visst vår dag :)






Morgonreflektioner

Sitter här och funderar så här klockan 6 en söndagsmorgon!


Det finns en enda person som är helt förlåten att väcka mig på natten - Milton!

Den snubben som väckte mig inatt för att han var tvungen att på parkeringen utanför sitta och gasa med bilen utan växel i borde tänka om. Nog för att det var lördagsnatt och nästan alla, förutom Daniel, kan sova ut på söndagen, så kan man inte göra hur mycket ljud som helst.
Hur länge han höll på? Inte mindre än en och en halv timme!!! :@ Jag trodde det var race ute på stora vägen, men det var han (ursäkta, det kan ju ha varit en hon också) som skulle sitta och testa gaspedalen... *grr*


Sen det här att det just nu rasar en storbrand på Nordstan som Aftonbladet skrivit en stor artikel om och har flera bilder. Hur kommer det sig att GP (alltså GöteborgsPosten) inte har minsta lilla notis om denna händelse?? Dem ska väl i allra högsta grad vara uppdaterade på Göteborg, och Nordstan är ju som sagt inget litet ställe utan en väldigt central del av staden. Det kanske måste hålla stängd idag pga branden.


Sen så sitter jag och läser om lite krämer som stramar upp huden. Jag har gått ner väldigt många kilo senaste halvåret. Totalt sen kvällen Mille föddes har jag gått ner 23 kg. Jag har passerat min inskrivningsvikt men är ej nere på mitt slutmål. Däremot är jag redan nu, enligt måttbandet, smalare runt magen än jag var innan graviditeten. Så var dem sista 6 kilona sitter vet jag inte.
Iallafall, magen är smalare och faktiskt snyggare nu än innan jag var gravid, men huden har inte alls hängt med. Några kirurgiska ingrepp är verkligen inte på tal så några såna förslag vill jag inte ha :) Men jag skulle gärna prova någon kräm som kan hjälpa mig på vägen. Någon som provat någon, och kan rekomendera eller absolut inte rekomendera?


Sen kan jag ju bara lägga till lite så här i slutet att vi igår fick sålt vår röda bil :) Det kändes skönt, den har bara stått och kostat pengar sista månaden. Vad vi fick för den är i sig ointressant men vi fick mer än vi från början väntat oss, positivt såhär inför julen känner vi :) Dessutom ska jag nu ta ut mindre föräldrardagar för att kunna spara dem till nästa år. Istället ska vi ta pengar varje månad från bilförsäljningen som ersätter förlusten av föräldrarpenning :) Just nu önskar jag att Milton får vara hemma till januari 2013, men om det är möjligt vet jag inte, det förutsätter att jag hittar ett extrajobb som gör att mina föräldrardagar drygas ut ännu mer. Sen kan ju Daniel ta ut några pappadagar också.


Klockan är nu 6.40. Jag har varit vaken sen Daniels klocka ringde kl 5. Jag är superhungrig och kan inte somna om. Känns märkligt :P Brukar ju sova till 9 nästan varje dag. Men Mille sover nog en bra stund till, han har sovit hela natten i sin säng utan uppvak :D 
Nu ska jag sätta mig med flingor i soffan och hitta någon kanal som inte sänder barnprogram ;)


Håll utkik ikväll eller imorgon på www.knatendesign.blogg.se. Jag är snart färdig med en massa babyvantar jag ska sälja till bra julpris :) 

Kul sammanträffande!

Att skriva ett blogginlägg nuförtiden kräver planering, tid och tålamod. Redan innan jag hinner börja skriva sk ajag springa upp ur datastolen och dra ut skosnöre ur Milles mun, bära ut honom från hans rum som inte är barnsäkert än, springa med reklamen som låg på hallgolvet till sorteringen osv osv.

Sen för att vinna några sekunder till att skriva på så tar jag fram lite leksaker till hallmattan så att jag ser vad han gör medan jag skriver. Efter någon minut är dem grejorna dock ointressanta så han kryper in i datarummet och drar i sladdar, lägger sig under stolen, slår huvudet i dörrkarmen och tuggar på diverse icke barnvänliga grejor.

Så ett blogginlägg som för ett år sen tog 2 minuter att skriva tar i dagsläget minst 15 min :P


Idag hände en kul grej. Jag skulle in till stan för att möta upp en kompis, Maria, och hennes bebis Elliot som är 6 dagar yngre än Mille. Samtidigt som mig steg en annan mamma med barnvagn upp på bussen. Efter att vi åkt en liten bit så ursäktade hon sig och ville ställa en fråga - "Har du en blogg?"
Då visar det sig att hon läst min blogg, sett Miltons nya mössa och vantar och sen känt igen dem när han hade de på sig idag :) Jag har inte skrivit ut på bloggen exakt var jag bor, bara attd et är i Göteborg. Tjejen med barnvagnen bor typ på gatan bredvid oss :)
Hör gärna av dig igen här på bloggen om du vill ha min facebook elelr så, så kanske vi kan ta någon promenad ihop! :) Det är så svårt att komma iväg när man är själv tycker jag, och jag vågar inte gå själv till skogen :P

I stan var det regnigt och blåsigt (hemma också givetvis, det är ju bara några kilometers avstånd), så vi höll oss inne på Nordstan. Det var vi inte ensamma om. Herrejisses med folk. Soms agt har jag ingen helgkänsla alls när Daniel jobbar helger så jag hade inte en tanke på attd et var lördag och dessutom 2 veckor innan julafton. Det var nästan omöjligt att ta sig fram. Men jag fick shoppat en pyjamas till Mille samt några julklappar, men inget jag kan avslöja :)

Nu är vi hemma igen, jag funderade på att gå en liten extra runda eftersom Milton somnat i vagnen, men jag blev blöt i skorna av regnet så jag ville bara hem. Jag hoppas han somnar en liten stund nu på eftermiddagen ändå. Vi hade en helvetes natt då han var vaken mellan 1-4, mer orkar jag inte berätta om det :P Det tar på krafterna bara att tänka på det :P


Nu ska jag gräva fram Milton som ligger någonstans här under mig på golvet, lite frukt och ersättning i hans mage sen lite sömn så jag får sy lite, så blir även denna kväll bra :)

Hjälpa pappa

Just nu i skrivande stund hjälper Milton till att sänka sin säng :)


Inget besök :(

Det blev inget besök av Melinda och Ludvig. Dem lämnade sitt hem för att köra hit, vilket brukar ta kanske 10 minuter. Men pga storm är Älvsbrogsbron avstängd och vi bor på varsen sida om den så hon fick ta en annan väg. Men det var trafikkaos så efter en timme hade hon inte kommit ens halva sträckan. Så hon valde att åka hem igen för att slippa trafikkaos när hon skulle hem härifrån annars...

Men städat blev det här :) Det är bra att boka in besök, för då blir det städat. Överallt är det upplockat och dammsugat. Känns kul när det är städat :)

Nu sover Milton, jag har ätit lunch och nu ska jag nog sätta mig och sy eller se på teve!

Dagens Milton - 9 december 2011

Milton fick krypa runt länge i pyjamas idag, men när han åt gröt nyss så kom det en stor klick på ena benet. Herren har nämligen lärt sig att det är hysteriskt kul att spotta ut maten i pruttljud... Herrens föräldrar delar inte samma humor! :P

Dagens Milton. Jag bestämde mig för att ta på honom kläder som sedan innan var oanvända, för nu måste vi ju hinna använda allt i storlek 68 och 74 innan det är för smått. Några byxor som var till mitt nöje hittade jag inte men det fick bli ett par han bara använt ett fåtal gånger. Bodyn har han aldrig haft på sig!



Nu sitter Mille och leker med en vattenflaska, jag ska få i mig något att äta. Snart får vi besök fick jag precis veta :) Melinda och Ludvig kommer en runda så killarna får leka och jag får sällskap :D

Det efterlängtade Skåneinlägget ;)

Nu har Milton somnat och då jag fått undringar var mitt Skåneinlägg tar vägen så får jag ju sätta mig och skriva ett :) Har väntat på bilder till inlägget, men dessa har jag inte fått än, så jag får uppdatera inlägget när bilderna kommer. Det är mina föräldrar som ska skicka dem och alla har vi ännu inte internets talang utan dem använder fortfarande snigelposten och skickar en cd-skiva med bilder. Jag ska vara glad att det är en cd-skiva och inte en diskett ;)

Disketterna hade jag typ glömt, men så kom det påtal här hemma för nån vecka sen. Shit vad man höll på med dessa disketter, och det fick ju knappt plats med någonting på dem :P

Men nu var det ju Skåne vi skulle prata om.

Jag och Milton tog tåget ner på onsdagen. Lika trevligt som förra gången. Han satt i mitt knä en stund, satt i vagnen och lekte en stund, åt kalops och sen sov han sista halvtimmen. Jätteduktig kille på alla sätt och vis!


Mamma mötte upp oss i Ängelholm, sen körde vi hem. På onsdagskvällen hände det inte så mycket. Lugn hemmakväll.

Milton gillar att sitta i köket och titta på när mormor och morfar lagar mat :)



På torsdagen jobbade mina föräldrar så jag, Milton och Pernilla (henne har ni ju läst om många gånger nu :P) åkte till Väla. För er som inte vet vad Väla är så är det Sveriges största modehus med 180 butiker. Dem har byggt ut massvis nu senaste året. Det var väldigt fint där nu. Fräscht och stort :)

Milton satt i eget säte på vägen dit. Bältad såklart. Jättego var han hela vägen :) (Av någon anledning får min mobilkamera aldrig med sig de gröna ränderna i Milles mössa :S)


Förutom att vi jagade Millemat överallt (det kräver ett eget inlägg faktiskt) så åt vi på McDonald's och tittade i affärer. Och så åt vi gräddbulle från Gräddbullerian. Det fanns otroligt många sorter att välja mellan, vi valde daim. Nästa gång vill jag prova med vitt chokladöverdrag. Daimen var jättegod :)



Jag lämnade tillbaka den alldeles för stora bodysuiten vi köpte till Mille och hittade en ny i rätt storlek. Hade dessutom 30% rabatt för att jag är medlem så jag tog två par strumpor och en haklapp också. Blev samma pris som om jag bara skulle köpt bodysuiten utan rabatt :)
Milton invigde sin coola bodysuit när jag och mamma handlade på kvällen :)



Hemma på lekmattan igen efter handling. Visst var det väl matchande strumpor jag hittade ;)


På fredagen åkte mina föräldrar åter till jobb. Mamma hade beklagat sig hur hon skulle hinna städa inann helgen så jag tog tag id en saken när jag och Mille gått upp :) Jag plockade undan och dammsög hela huset, våttorkade och städade toaletterna. Skinande rent och mamma märkte det direkt hon kom in genom dörren märkligt nog. Fattar inte hur men hon visste kanske var det låg damm när hon åkte ;)

Daniel kom på fredageftermiddag innan mina föräldrar kom hem. Han hade då med julabocken Rudolf som jag gjorde ute på Rörö. men jag kunde ju inte berätta vad jag gjorde där för mamma och pappa läser ju här :) Men jag ska se om jag hittar ett foto på den. Jag är supernöjd med den :D

Sen kom vi till lördagens julbord som var anledningen att vi åkte ner.

Vi åkte buss till Sofiero Slott där vi varje år äter julbord med mina föräldrar, min bror med sambo samt ett par som är vänner till familjen :)

Slottet (bild hittad på google)


Innan vi började ta mat


Vår fina fina Milton :)


Det är jättefin mat där. Massvis med sillsorter, kött, såser och altl vad man kan tänka sig. Och sen ett enormt godisbord. Allt gör dem själva. Jag har förr om åren ätit mat tills jag varit mätt och sen inte orkat med godisbordet. I år hade jag en annan taktik. Jag smakade på det jag ville i matväg men sen gick jag på godisbordet :D Wow vad mycket gott. Massa praliner, chokladbollar, kakor, karameller, frukt, kola och allt man kan tänka sig och mycket mer.

En glad skit i sin nya haklapp. Han måste ju ha en stilig haklapp på ett så stiligt ställe :)


Men det är inte lätt att vara social och hålla sig vaken när det bara är en massa vuxenprat. Han somnade i mitt knä med huvudet på bordet! Sötplutt...


Efter julbordet var det efterfest hemma hos mina föräldrar. Vi spelade hockeyspel, jakkolo och avslutade sen med Quiz. Trots att man var övermätt efter julbordet slank det ändå ner mer godis och chips under kvällen :P

Längesen man spelade hockeyspel :)



På söndagen var det dags för oss att åka hem. Vi tog först en promenad och gick och tittade på det hus som min bror med sambo bygger. Börjar likna ett hus nu minsann :)

Resan hem gick superbra. Milton somnade direkt och sov hela vägen. Vi gjorde inga stopp så det tog nog precis 2 timmar att köra.

Det blev bus och andra adventsfirande hemma på kvällen!





Vi testade om Milton kunde resa sig om där låg något kul på bordet, men han kommer bara till detta läge sen vet han inte vad an ska göra. Så kan det få vara ett tag till tycker jag ;) Blir ett himla springandes efter honom när han lär sig att resa sig upp...



Det var vår Skåneresa det. Om knappt två veckor åker jag och Mille ner igen för att fira jul :)

Godmorgon oväder!

Godmorgon! Ute är det fortfarande mörkt, det är ovanligt att det är det när vi går upp. Men så blev det idag för lilleman ville upp redan 7.45. Då är det mörkt :P

Ute är det blåsigt, väldigt blåsigt, och regn! Igårkväll kom världens blixt och sen enorm knall. Märkligt i december. Efter det dalade det ner snöflingor stora som 5-kronor. Det var fint :)

Men idag är det över 5 plusgrader och verkligen ingen snö som lägger sig. På grund av vädret stannar vi inne idag och myser, städar, syr och fixar :)

Sydde vantar och mössa till Mille igår. Snacka om skomakarensunge-syndrom. Har sytt flera vantar till andras ungar men inga till Mille. Men nu äntligen har han också ett par, och givetvis behövde han en matchande mössa. Daniel valde tyg även denna gång :) Synd bara att tyget inte matchar hans jacka så bra så vi måste köpa ny vinterjacka ;)
Nä skämt åsido, visst, vi behöver köpa nyv interjacka men av anledning att den blivit för liten :)

Milton med sina nya plagg precis när de var klara



Och så efter att ha provat dem ute i skogen igår :)



Påtal om skogen. Vi kom inte så långt in i skogen. Stormen som var för nån vecka sen hade fällt väldigt många träd där uppe så helt plötsligt låg det träd efter träd på hela grusstigen. Så vi vände igen :) Det höll dessutom på att bli mörkt. Då känns det inte helt tryggt att vara i skogen tycker jag. Man vet ju aldrig var trollena bor ;)


Lat eller bekväm?

Vi är hemma igen och bor in oss på nytt i lägenheten :P Har ju levt i lyx nu i Skåne i 5 dagar ;)

Milton imorse. Han till och med lägger sig mjukt ochs könt på en kudde för att kunna ligga och tugga på sladden en stund :P Lat eller bara bekväm?


Det kommer bilder från Skåne senare. Men nu väntar vi på att Ludvig och Melinda ska komma hit. Vi ska ut och gå i det fina vädret. Ikväll blir det träning för min del...

RSS 2.0