Buu!!

Så var Halloweentorsdagen snart över. Vi firade inte på jobb mer än att barnen målade varsen fladdermus som vi satte på entrédörren!
Milton hade gjort ett spöke på sitt dagis som satt på fönstret och kikade ut :)

När jag hämtat Mille ville han inte gå hem så vi sprang runt i området och jagade varandra, lekte tittut och han hoppade i en vattenpöl. Utan regnkläder. Och utan stövlar. Oops :P
Han fick klappa en hund och blev pussad på handen, lycka!

Men sen fick vi gå in med kall och genomvåt busunge!

När pappa Daniel kom hem blev det legobygge. Ett högt sådant. Då är det tur att man har en lång och stark pappa som kan hjälpa till!!

Nu ligger jag i sängen och lär somna fort. Men jag börjar sent imorgon. Vi ska ha 3 barn på 2 personal så det blir en tuff dag ;) Efter jobb blir det avmastning och sen middag hos vänner :)

(Egen notis då detta är vår gåtillbakakalender: drog ner flutidedosen till en gång om dagen för 2-3 dagar sen. Funka ej, ska höjas imorgon igen. Utslag på dagis av ketchup?)

En månads förändring

Nu har jag fått nog av sjukdom och slapphet så nu väntar det träning! Äntligen är jag frisk och äntligen kan jag ta tag i min kropp! Träna sjuk gör jag inte!

Det är nu en månad till vi ska på julbord och jag har satt en egen liten utmaning och vill se hur mycket man kan göra med kroppen på en månad. 

Men, jag jobbar heltid och har en liten grabb hemma och en stor grabb för den delen ;) så någon träningsnarkoman kan jag aldrig bli! Jag kommer tänka på vad jag äter men inte gå efter någon diet då det bara stressar mig när jag inte lyckas hålla det!

I söndags gjorde jag en kroppsscan med fettprocent osv samt vägde mig och mätte mage, ben, armar osv. 

Jag hoppas kunna göra en liten förändring. Och jag hoppas att jag kan hålla motivationen :) en jädra månad i mitt liv är ju ingenting och jag borde kunna nå mitt tänkta mål. 
Jag ger lätt upp nästan innan jag börjat men jag ska försöka!!

Det första stora steget tog jag idag! Efter jobb åkte jag direkt till gymmet och tränade. 

Nu myser jag med Milton i soffan och då det rapporteras att mobilen skadar barnen så får jag väl lägga undan den och återkomma om min dag när han sover :)

Lång dag

Vilken lång dag. Klockan har gått så sakta. Sen att pluttfisen vaknade halv sju bidrog ju. Kl 9 önskade jag att han snart skulle sova middag ;)
Men han höll igång i två timmar till innan han kl 11 själv bad om napp och att få sova. 
Jag passade på att hänga tvätt, äta lunch och sitta i massagestolen. 

Vi gjorde lite samhällsnytta genom att slänga massvis med sortering. Det är en rätt mysig stund trots val av plats för Mille gillar det och springer glatt runt och slänger. Jag gör det med barnen på jobb också och de flesta tycker det är roligt. En känsla av att kunna hjälpa till :)


Sen blev det buss in till stan och det var värsta hålligång i Nordstan med massa företag riktade mot barn. Milton fick smaka vitamintillskott i form av godis som han gillade. Funderar på att börja ge omega3-tillskott då jag inte tror han äter tillräckligt av det i den vanliga kosten. Han fick också en ballong och en gnuggis på armen :)

Väl hemma fick jag hjälp att hänga tvätten.
 Åh på tal om att hjälpa. Jag hjälpte Milton med något, typ dra upp dragkedjan på tröjan. Sen gick han iväg en liten bit och vände sig sen om och gav det sötaste smajlet och sa "tack för hjälpen mamma!" Åh mammas plutt!! :D

Efter fiskpinnar, mos och remoulad parkerade vi oss i soffan en stund innan han somnade innan halv åtta. 

Snart kommer Daniel och Julia och då blir det chips och dipp till nån film. Jag lär däcka i soffan. Är jättetrött samt ska jobba lång dag imorgon så jag behöver sova! Godnatt!!

Bus i lövhögen!

Milton och Vilgot är nog det busigaste paret som finns! Vilket kan vara både roligt och positivt men också enerverande och mindre positivt ;)

Igår blev det bus utomhus för att bli av med spring i benen!






Denna bild skrattar jag åt. Michaela höll en hög med löv ovanför kameran så att killarna skulle titta upp. Sen var tanken att löven skulle släppas och singla ner fint men alla hamnade i en hög på Vilgots huvud :P Han var lika glad för det men ville inte fotas mer ;)



När Daniel slutat jobba kom han och hämtade mig för vi skulle på barnfri inflyttningsfest hos Maria och Axel. Det var trevligt men då Daniel skulle upp kl 5 idag igen blev det ingen sen kväll för oss! Vi hämtade en sovande Milton som somnade om hemma direkt. 

Idag då? Ja, tvätta ska det göras. Diska och plocka upp, åka ett ärende till stan samt planera veckan som kommer. Efter jobb idag ska Daniel hämta Julia som har lov så ska hon stanna några dagar. Daniel har bland annat planerat in besök på Universeum och kanske blir det inomhusminigolf :)
Jag jobbar på som vanligt trots lov!

Blir galen

Här är det tyst och det är ju inte så konstigt. Allt jag skriver försvinner.  

Hade nyss gjort ett låååååååångt inlägg men så försvinner det. Motivationen till att skriva om finns inte direkt nu :/ jag går och äter lite glass och återkommer ;)

Söndagsstödord

Det är sent så här kommer 10 stödord om denna dag som blir ett helt inlägg imorgon:

Ickesovmorgon, Elliotlek, vänlunch, ullared, underbaraunge, burgerking, andningssvårigheter, lådsortering, julmust, astrött.

Lights in Alingsås!

Direkt efter jobb mötte jag upp mina killar och nästa stopp blev Ikea. Vår nya taklampa var felkonstruerad så den behövde bytas. Vi mötte även upp våra vänner Maria och Axel och deras två småkillar. Det blev middag på restaurangen och sen lite lek :)

Sen gick färden ända till ett iskallt Alingsås. Lights in Alingsås stod på schemat och vi gick nästan hela slingan runt innerstan. Men besvikelsen var rätt stor och det bästa med kvällen var nog den varma chokladen i bakluckan innan vi åkte hem :)

Några ljusglimtar (höhö) fanns där dock. 

Fina familjen

Milton somnade såklart i bilen på väg hem. Klockan var ca 21.30 när vi begav oss hemåt och det är ju en bra stund efter normal läggtid. 

Nu har vi kastat oss på soffan för att tina upp och värma oss! Godkväll!

Nattamad

Klockan är 22.22 (och ett tics i rakt nedstigande led gör att jag måste säga det högt varje gång jag ser det)

Vi ser på Kockarnas kamp som vi spelat in tidigare ikväll och ter det ska vi hinna se Hela Sverige bakar utan att jag somnar. Får se hur det går :P

Lite nattamad i form av en pannkaka blir det strax. Daniel är och nattar om Milton som kom upp yrvaken med snuttefilten i ena handen och kaninen i andra. Sött!!




Skånehelgen!

Här kommer äntligen en bildbomb från vår helg i Skåne.
 
I lördagsmorse åkte jag och Milton hemifrån redan kl 7. Buss in till centralen och sen tåg till Ängelholm.
Mamma mötte upp oss där men då Mille somnat i vagnen 15 minuter innan ankomst så gick vi en runda i stan. Han vaknade och var väldigt glad att se mormor :) Han fick springa runt lite innan vi satte oss i bilen för att åka ut till morfar i Domsten där de har ett litet sommarhus :)
 
Det blev mack-fika i Domsten, här nedan ihop med efterlängtad morfar!


Fikan gav ny energi och han sprang ner till lekplatsen som ligger precis vid havet. Bakom honom ser ni Öresund och Danmark :) Tror det är 2 km till Danmark från Domsten.


Sen blev jag alldeles varm i hjärtat när han för första gången låtsaslagade mat till mig :D Jag fick kaka, kaffe och apelsin. Han var dock inte lika dujktig på att låtsasäta så han slickade hej vilt på stenarna :P
 
Vi avslutade i Domsten med att få åka vagn ;) Bor man på landet så gör man haha!! Mille älskade det men jag vart skitskraj :P
 
På eftermiddagen fick jag och milton hem till min kompis Pernilla och fick se hennes alldeles egna första lägenhet :D Hon hade fått jättefint bara på en vecka och vi ser fram emot att komma dit igen!
Denna gång fick det bli en snabbvisit med fika då vi på kvällen skulle få besök av mina morbrödrar, med familj, samt min brorsa och hans Pernilla :) Vi åt taco och cupcakes och Milton busade järnet med min 12-åriga kusin. Han körde slut henne och de somnade ihop i sängen vid 22 om jag ej minns fel :)
 
Söndagen ägnades åt skogspromenad. Först en tur upp till kyrkogården för att se vart farmor blev begravd. Det var massvis med löv och att köra vagnen i löv i singel blev korvigt. Men fotot lockar ju ögonen åt helt fel håll. Jag lovar, Milton ligger INTE under vagnen ;)
 
Efter bara en stund ville Mille gå själv och sen gick han hur långt som helst. Vi sprang i Kalvahagen, hoppade från stenar (som säkert var 1 meter höga, galen unge!), blev trötta och blöta och ledsna (Milton då :P) i regnet men blev glada men samtidigt skraja av de stora kossorna och bufflarna på Heiners ängar.
 
Den lilla kalven var ju urgullig, men den stora bruna buffeln och den stora vita kon fnyste läskigt och till slut kändes det inte riktigt tryggt att stå så nära :P Det var ju givetvis ett litet staket mellan oss... Men ändå...
 
 
Vi plockade kastanjer också innan Milton gav upp i de små benen och ville åka vagn... Vi gick förbi Pernillas nya lya och vinkade glatt in och sen gick vi hem och käkade lunch. Ni som känner min mamma behöver ju inte ens gissa att vi åt taco ;) Idag är det onsdag och de äter nog fortfarande taco haha! :P
 
När vi skulle åka hem i söndagseftermiddag fick vi skjuts upp till Falkenberg och då behövde vi bara åka tåg i 1 timme. När vi ska åka Göteborg-Ängelholm är det alltid lätt att få bra platser då tåget utgår från Gbg. Men på hemvägen blir det inte sällan så att vi får dåliga platser, eller rentav ståplats till mig. Milton har ju alltid sittplats i och med vagnen. Så det var fantastiskt skönt att få skjuts en bit. Vi fick faktiskt sittplatser även då som tur var. Men det var mittemot varandra så jag tog fram paddan direkt till Milton och den satt han faktiskt med hela timmen hem...
 
 
 
En glad kille, och tjej, mötte sedan upp pappa Daniel på centralen igen :)

Fix ideér!

Milton har små söta ideér för sig. Som ikväll när hans skor var tvungna att stå i Daniels skor ;)



Tröttis




På resande fot!

Klockan är kvart över nio och om 25 minuter ankommer vi Ängelholm. Mlton ligger i vagnen och är i ett tillstånd mellan jagärtröttochblinkarofta och sova. Han fick ju gå upp ganska tidigt idag för,

Klockan var bara 5.45 när min väckarklocka ringde. Jag snooza lite för det var plågsamt tidigt :P gick upp själv och plockade i ordning det sista och klädde mig själv innan jag väckte Milton. Vi hade en helt stressfri halvtimme och kom iväg exakt den tid jag planerat. Hur ofta händer det? :P
Bild uppe till vänster: Milton väntar förväntansfullt på bussen. 
Bild uppe till höger: äntligen på bussen mot centralen!

Vi hade det så lugnt att jag på allvar trodde att jag glömt något jätteviktigt. Men hur mycket jag än tänker efter så kan jag inte komma på något glömt. Sålänge mediciner, visakortet och mobilen är med så kan man lösa resten :)
Bild nere till vänster: det är spännande att åka tåg.....
Bild nere till höger: .....en liten stund! Efter att mackan var uppäten åkte paddan fram för lite spelande. Men tröttheten tog ut sin rätt. 

Nu hinner han tyvärr inte somna innan vi är framme och ska möta upp min mamma. Men han lär somna i bilen!
Idag ska vi ut till Domsten till mamma och pappas lilla sommarstuga. Ikväll kommer brorsan med sambo och två av mina morbrödrar med familj. Skoj :)

Jaha, nu somna Milton. En kvart innan vi ska gå av :P




På resande fot!

Klockan är kvart över nio och om 25 minuter ankommer vi Ängelholm. Mlton ligger i vagnen och är i ett tillstånd mellan jagärtröttochblinkarofta och sova. Han fick ju gå upp ganska tidigt idag för,

Klockan var bara 5.45 när min väckarklocka ringde. Jag snooza lite för det var plågsamt tidigt :P gick upp själv och plockade i ordning det sista och klädde mig själv innan jag väckte Milton. Vi hade en helt stressfri halvtimme och kom iväg exakt den tid jag planerat. Hur ofta händer det? :P
Bild uppe till vänster: Milton väntar förväntansfullt på bussen. 
Bild uppe till höger: äntligen på bussen mot centralen!

Vi hade det så lugnt att jag på allvar trodde att jag glömt något jätteviktigt. Men hur mycket jag än tänker efter så kan jag inte komma på något glömt. Sålänge mediciner, visakortet och mobilen är med så kan man lösa resten :)
Bild nere till vänster: det är spännande att åka tåg.....
Bild nere till höger: .....en liten stund! Efter att mackan var uppäten åkte paddan fram för lite spelande. Men tröttheten tog ut sin rätt. 

Nu hinner han tyvärr inte somna innan vi är framme och ska möta upp min mamma. Men han lär somna i bilen!
Idag ska vi ut till Domsten till mamma och pappas lilla sommarstuga. Ikväll kommer brorsan med sambo och två av mina morbrödrar med familj. Skoj :)

Jaha, nu somna Milton. En kvart innan vi ska gå av :P




Toan är fast!

Imorse stod Milton i hallen när jag kissade!
- Mamma kissa pottan!
- Nä mamman kissar ju på toan. 
- Man kan inte bära den toan!

Haha! Vilka funderingar. Pottan kan man bära ;) Fast just nu ratar han de båda! Men vi har valt att pusha på just i detta. Mycket annat, som att sluta äta på natten och sluta dricka välling har han valt själv över en natt så jag tror att plötsligt en dag så bara vill och sen är det de som gäller!

Han är fantastisk rolig just nu i allt han säger! Han tog på sig ett par byxor häromdagen och sken upp som en sol!
- Jag helt klara det själv!!!

Godmorgon fredag!

Godmorgon från bussen!!
Mina dagar går i ett. Vi kan snart klassa oss friska efter att i alla fall jag varit riktigt förkyld i en hel månad med diverse andra besök såsom bihåleinflammation och envis hosta. 

I förrgår jobbade jag 9-17 och hade personalmöte 17-18 och sen BarnHLR- utbildning. Jag hoppas aldrig jag behöver utöva mina kunskaper!!
Igår tog jag stängningen för en kollega och kom hem till dukat bord och god middag och glad son! Det behövdes! :)

Och nu är det fredag :D klockan är bara 7 och det är mörkt ute. Vi har enligt schemat en ganska lugn framför oss med mycket utelek! :)
Jag slutar kl 15 och hämtar då Mille och sen får vi skynda oss hem och förbereda för att få gäster 17.30 :D

Imorgon drar jag och Mille till Skåne med ett tidigt morgontåg!

Hösten är här och jag hoppas ni får en bra dag!



Soffhäng!

Milton förflyttade sig från soffan till sängen och sov i säkert två timmar och när han vaknade gick han och satte sig i soffan. Inget energiknippe idag inte! :(
Och att han var sjuk kunde jag verkligen konstatera innan. För när det gäller Milton är det inte febern och hostan som är de tydligaste tecknen, utan det är när han nekar till att äta falukorv. Han hade en hel tallrik full med korv framför sig men tog bara en bit innan han gick och la sig i soffan igen! Plutt!!

Lite nappbus

Jag har fått sytt lite och plockat här hemma. Men mest har jag suttit och myst med Milleman i soffan!

Såg denna på fejjan. Lite kul faktiskt :P


Om knappt två timmar kommer Daniel hem! Då blir det middag och mer soffmys antar jag! Daniel ska vara hemma med Milton nu i tre dagar!

VABB

Har skrivit flera inlägg senaste tiden som sen av ett ynka misstag försvunnit. Senast igårkväll hade jag skrivit ett långt inlägg om onyttigheter till barn men tjoff så var det borta och då försvinner ju all motivation till att fortsätta. Men idag kanske jag har chans att plinka ner alla de raderna igen då denna dag inte blev som planerat. 

Jag skulle åkt till jobb och Milton skulle vara på dagis. Men jag fick packa upp min lunchlåda igen då Milton kom upp och var jättevarm. Hann knappt närma mig med tempen mot honom innan den visade 38,5 så det var ju inga tvivel. Han har ganska hög temp vanligtvis men inte så här. Nu i skrivande stund känns han ännu varmare så Daniel får nog stanna hemma imorgon med honom. Jag har fotografering på jobb och den vill jag ju inte missa :)

Jag är förvånad över Miltons feber. Det är väldigt sällsynt att han faktiskt får feber hur förkyld han än är. Möjligtvis 38,0 men det är nog bara vid ett tillfälle han haft upp mot 39,5 i temp. 
Och denna feber såg vi verkligen inte komma igår var han pigg efter att i några dagar varit förkyld. Men men... Någon gång är det ju hans "tur" också. 


När det ändå blir en dag hemma ska jag, förutom att serva min son, passa på att sy och plocka upp hör hemma. Kanske även få gjort några fler matlådor och varför i te tvätta lite :) Skönt att få bocka av på listan. 

Sy-projekt

Jag har lite nya projekt på g. Har köpt flera nya fina tyger och har redan fått flera beställningar :) Kul!
Jag har åkt på en rejäl förkylning till så när Daniel och Milton åkte och tittade på Julias ridtävling idag stannade jag hemma och klippte tyg. 
Här är de flesta av mina tyger, dock bara de jag har så mycket av att det räcker till några mössor. Småbitar som bara räcker till en dregglis eller ett par vantar har jag massor av :)

(Paddans kamera gör ju inte bilden rättvisa, tygerna är inte bleka)

Så nu har jag 6 mössor på g och när de är klara tänkte jag sy upp lite bebisbyxor i stl 50/56 och babyvantar. 
Milton tror att alla mössor är hans ;)

Det blir jobb för mig imorgon såvida jag inte får nån ond halfluss eller bihåleinflammation som bryter ut inatt. Just nu gör det rätt ont i halsen :( Så trött på att vara sjuk. Allt vad träning heter får ligga på is och jag vill känna mig pigg och frisk!!
Jag hoppas att en god natts sömn kan bota mig!

Kanelbullens dag!

I torsdagskväll bakade vi kanelbullar för att ha igår - på kanelbullens dag! :)
Milton hjälpte såklart gärna till och hällde i mjöl och socker och kavlade :)


Men efter att vi ställt bullarna i ugnen satte vi igång andra projekt så bullarna gjorde oss påminda först när det luktade bränt här hemma :/ lösningen blev att ta av yttersta bullringen och skära av botten :P då blev de fina hehe :)


Bullarna njöt vi sen av igårkväll i soffan tillsammans alla tre :) Milton å tre stycken ;) (vi gjorde såklart mjölkfria på havredryck och mjölkfritt margarin, dock ingen smakskillnad alls)




Mix Megapol-kändis

WOW!!!! Hörde/såg ni Milton och Daniel i MIX megapol Morrongänget alldeles nyss?? Fan vad kul!!




Torsdagshumor




Soffan!

Ser ni någon speciellt med soffan förutom sötungen?


I förrgår fick vi (mest jag :P) ett ordentligt ryck och kastade av alla dynor från soffan och dammsög i alla vrår. Sen drog vi ut soffan och plockade upp allt som ramlat/kastats ner mellan soffan och fönsterkarmen (en hel affärsplastpåse med leksaker och dylikt) och dammsög och sen fick mattan också sig en omgång plus att vi snurra runt den. Så ny är det nästan nykänsla på den delen av vårt hem :)

Nu är jag på väg till jobb efter en bra natt. Jag sov i ett sträck mellan 23.30-7.20 och det känns i knoppen :)


23.40




Kvällens middag!

Hemmagjorda fiskpinnar på rödspätta, smör- och currystekt vitkål samt pickles (D fick ärtor) och remoulad! :) 


Nu försöker jag natta Milton, efter att Daniel förgäves försökt tidigare. Det är två ganska pigga ögon här breve mig så vi får se hur det går. 
Jag hade tänkt laga mat, duscha och byta lakan samt helst betala några räkningar. Men det kräver ju att John Blund dyker upp snart!
Gokväll och godnatt!!

RSS 2.0