Packa packa

Jag håller för fullt på att packa. Idag tar jag och mille tåget ner till Skåne för att slappa några dagar. Daniel ska jobba och träna nu onsdag och torsdag, sen kommer han körandes ner på fredag :)
Tanken var att Julia skulle med men häromdagen kom hon på att Skåne krockade med hennes årliga teateruppvisning i skolan, så hon valde att stanna hemma. Hon hade ju övat till den nu och ville inte missa den.

Den stora anledningen att vi ska åka ner är för att det är julbord på Sofiero på lördag som vi ska på. Det är en årlig tradition att mina föräldrar bjuder oss dit :) Trevligt. Första gången Mille ska med också :)

Jag är stressad med ändå inte nu. Jag har lovat att komma bort till Michaela och Vilgot på fika (med massa andra mammor&bebisar) innan tåget går. Just nu känns det väldigt avlägset att jag skulle hinna utan att stressa ihjäl mig, men vi får se. Det får kanske bli en kort runda dit.
Milton vaknade för en stund sen av världens hosta, men jag lät honom ligga kvar i sängen för jag behöver ha båda mina ögon på packningen.

Mycket att tänka på när man har småbarn, plus att vi tänkte packa lite taktiskt inför jul också. Då ska jag åka ner själv till Skåne utan att Daniel kommer efter så jag packar just nu för julen lite också, sånt som Daniel ska köra ner nu i helgen :P Rörigt...

Igår var Michaela, Christoffer och Vilgot här. Kolla in dessa sötkillar :)




Nu sover visst Mille igen :P Jag ska packa klart och äta frukost, sen får jag se vad jag hinner idag. Huvudsaken är att jag kommer med tåget :)

Shopping och förödelse

Milton väckte oss innan klockan ringde idag, men vi låg kvar och snackade ett tag innan vi gick upp. 

Vi hade en läkartid för Milles envisa förkylning. Doktorn berömde honom massor när han satt helt still när hon gjorde diverse undersökningar såsom lyssnade på lungor, kolla öron och i halsen. Han accepterar det mesta faktiskt. Tålig kille. Öronen var bra, halsen var röd och lungorna var slemmiga men det var inte trångt för honom att andas.

Han fick andas in adrenalin från en tub under 1 minut, satt helt stilla och bara andades. Fantastiskt duktigt. Efter det lät han inte supermycket bättre men han hostade upp en del slem iallafall och det var ju bra. Sänkan tog dem men den var normal, så det är virus han har och inte bakterier. Också bra.
Hostmedicin fick vi utskrivet samt en uppmaning att komma tillbaka om det inte gått över om en månad (!!!) :O Det hoppas vi verkligen...



Under Miltons första sovstund körde vi en runda och sen var tanken att han skulle fortsätta sova när vi la över honom i vagnen då vi var på ett köpcenter. Men icke sa nicke (eller snarare Milton), sova skulle han då inte göra :) Men han låg i vagnen och var nöjd iallafall. Och fick en bil också :) Som försenad 6-månaderspresent/duktig-hos-doktorn-present. Han har inte haft en enda leksaksbil förrän nu, det var på tiden :) Nu slipper han sitta och banka med mjukdjur och klossar, nu har han en bil ;)

En massa shopping har det blivit idag, bland annat en onepiece till Mille som visst var alldeles för stor så vi måste åka och byta den imorgon. Vi tog en i stl 80 då han har 74 i sina andra och dem sitter bra. Men detta var en annan modell som satt riktigt pösigt så det såg ut som vi satt på honom en hood från Daniels garderob :P

Hem och äta lucnh sen ut igen. Då sov Mille äntligen lite längre i bilen. Vi åkte ner till Björlanda igen för att titta på förödelsen i dagsljus. Det var inte vackert överallt där nere. Pressenningar som hängde i slamsor, brutna ställningar osv. Värst hade båtvarvet drabbas. Det rä en stor byggnad, men tydligen hade portarna tryckts in av blåsten och sen när vinden strömmade in for taket av. Hela byggnaden var misshandlad såg det ut som och rutorna var krossade. Jobbigt! Mycket att reparera.
Vår båt stod fortfarande bra...

Sen blev det storhandling och byte av en body. Kommer ni ihåg den fina bodyn Mille hade när vi  var iväg på bröllop?


Vi tvättade den en gång sen hade nästan all färg på slipsen och bodyn försvunnit. Den såg skittråkig ut så vi ville inte använda den mer. Hon i kassan förstod direkt vad vi menade, hon tyckte också den blivit ful. Så vi fick gå ner på barnavdelningen och välja något nytt :) Så det gjorde vi, dem kläderna ska han ha på julbordpå Sofiero på lördag :)

Storhandlat har vi gjort också. En riktig shoppingdag helt enkelt...

Nu sitter jag här och Daniel ligger och snarkar bredvid Milton :P Inte lätt att natta ett barn minsann haha... Jag tror Daniel somnade före Milton :P
Jag ska också hoppa ner i sängen nu. Imorgon väntar nya äventyr. Godnatt!

Storm!

Igår blåste det ju på mer och mer och Daniels bror hörde av sig att vår pressenning på båten hamnat snett, så han hade försökt rädda den. Efter jobb hämtade Daniel upp mig och Milton. Jag tvivlade på om jag ville åka ut i storm med bebis och allt men tog ändå beslutet att hänga med. Jag och Daniel älskar båda när det är lite dramatik och sådär, typ oväder och skogsbränder. Sålänge ingen skadas såklart.

Vi åkte först och främst till båten. På vägen ut såg vi att hans föräldrar hade strömavbrott, ett helt område var helt becksvart. Vi ringde och kollade läget men allt verkade bra. Stearinljus, batteridriven radio och korsord blev deras söndagshäng ;)

Väl nere i Björlanda så körde vi förbi många trasiga pressenningar. Vår båt står nästan längst ut vid ena piren så man hann ju tänka både ett och annat hur det skulle se ut vid vår båt. Men allt såg helt kanon ut hos oss, det får vi tacka Daniels bror för.
Vi körde en liten runda på området men jag kände mig inte trygg alls. Havet var uppe på parkeringen och det slog i alla pressenningar och skyltar var välta osv. Vi åkte istället en tur mer in mot centrum där varken skog eller hav fanns :) Körde bland annat förbi Backaplan där en fasad på ett köpcenter hade rasat, man såg rakt in i huset och ett stort element hängde i enbart några kontakter.

(Bild lånad från Aftonbladet.se)


Vi åkte och köpte saffransgifflar (lussekatterna var helt slut) och pepparkakor och åkte hem och hade adventsfika :) Ja, jag fuskade lite. Gick ner 1,6 kg förra veckan så det unnade jag mig :)



Milton fick sitta i en kundkorg inne i affären :) Supergulligt!


Och så här såg det ut i entrén pga stormen.

Tuffing

Så här tuff var putte igår.

Min utomordentliga hjälpreda när jag städar. Han slickar av alla kontakter så dem skiner, han drar fram allt damm under databordet, saglar på golvet och sen ålar över stället så att det blir rent, drar ner papper som han tycker att jag ska sortera och klättrar på dammsugaren så att jag inte ska glömma att dammsuga! ;)





Idag när jag satte honom på golvet började han krypa direkt, så nu har verkligen den där spärren släppt. Han har ju gungat massor på händer och knän ett tag men nu har han fattat galoppen :)

Det är storm ute så vi håller oss verkligen inomhus. Var ute igårkväll och kollade båten. Allt såg bra ut med vår båt, men vattenståndet var riktigt högt, säkert en meter över över normalt. En båt som låg ute vid en brygga låg verkligen inte bra till. Daniel gick ut och tittade till den men ägarna verkade också veta om problemet för dem hade hängt massor med fendrar i fören.

Idag har städningen fortsatt. Vi tog fram alla julgrejor igår så nu är hela matbordet fullt av tomtar :D Jag har städat i vårt sovrum och fixat klart med Milles kläder samt vattnat blommor och städat badrummet...

Blommorna står och fräschar till sig just nu :)




Vår bortskämda lilla unge har mycket mer kläder än vad vi kan använda. Jag "hoppas" att han stannar i växten lite så att vi hinner använda allt :P Han stod ju stilla på kurvan ganska länge innan så vi hann köpa på oss mycket i storlek 68, men sen vi började med specialmaten till honom har han ju tagit igen all vikt och längd så nu har han snabbt hoppat upp på 74. Men rätt många plagg kan han ha i 68 fortfarande, men inte länge till. Han är 70 cm lång nu.
Missförstå mig rätt, jag vill såklart att han växer som han ska, men jag hoppas vi hinner använda alla fina kläder. Dessutom har han nu för första gången allak läder i byrån. Vi har haft kläder på två olika ställen innan vilket bara har varit förvirrande och en del plagg har glömts bort. Men nu har jag gjort fint i byrån :)

Tröjor, skjortor och fleece och allt man kan tänkas ha på överkroppen.


Byxor, pyjamaser och sparkdräkter



Sen vet jag inte om jag vågar berätta men jag gjorde nått vansinnigt korkat och pinsamt nyss :P
Jag skulle sätta i sån gelé i toaletten ni vet, som gör att det luktar gott... Man ska trycka ut en geléklump ur ett rör. Det kan inte vara så svårt tänkte jag. Börja trycka men ingen blå massa kommer ut i toaletten. Plötsligt känner jag att hela handen blir full av gelé. Då har jag hållt röret på fel håll :P
Lyckades till slut få till en riktigt ful liten utsmetad röra i toaletten. Den luktar säkert gott men jag tror att Daniel får göra om det.
Mina händer luktar bara toalettgelé nu :P Lagom kul ju...

Jag fick lägga till två punkter på min lista så nu har jag gjort 38/80 punkter :)

Puh

58/78 punkter kvar på städlistan... Men energin börjar tryta nu :P Men det är bara att köra på...

Fläderblomskonst

Här är julstädningen i full gång. Köket är fortfarande i fokus. Vi har aldrig riktigt fått ordning på köket. Vi har bott här ett år nu men inte riktigt orkat ta tag i det. Men nu så :)

Mille kröp en hel meter innan :D Tjoho! Duktiga killen... Men han älskar kontakter, därför han lärt sig att ta sig framåt :P Och så har han visat mig hur man tar loss gallret under kylen och hur man öppnar en liten lucka nederst på vår ugn. Klåfingrig ;)

Sen så har vi numera konst i en av våra hyllor. Men den kan jag inte beskylla Milton :P Vi hade lagt en flaska fläderblomssaft i en påse i en hylla i köket. Den har vi givetvis glömt av sen, så den har antagligen jäst och exploderat :P Och läckt massor, men det har inte synts för påsen har varit ivägen. Nu när jag tog bort den så var där härliga färger på hyllan som inte går bort...



Hade Mille varit två år äldre hade man ju lätt kunnat tro att det var han, men han är helt oskyldig.

Nej fortsätta städa var det :)

Wiowiowio

Det spöregnar så mycket ute så att billarmen går igång på parkeringen!

Köket

Blev ju knappast klar med min lista idag om nu någon trodde det ;) Men 10/78 punkter äro strukna. Att det inte blev mer var för att jag tog tag i en stor punkt - sortera skafferiet. Jag gör det nångång då och då, men nu vart det ett tag sen, så det var verkligen dax.

Allt från skafferiet ute på bordet.


Sen när skafferiet var städat och färdigt :) Daniel kunde inte fatta hur det kunde bli en hylla ledig med allt det som vi hade :P


Sen tog jag tag i köket. Daniel bakade nämligen igår och då ser det ju ut därefter ;)


Så här ser det ut nu, en jädrans förbättring tycker jag :D


En tålmodig Mille satt mest och tittade på och lekte med en anka :)



Nu håller vi kväll men imorgon kör jag på igen :)

Städlista!

Nu har jag gjort en detaljerad och organiserad städlista så att här kan bli ordentligt julfint i helgen :D
78 punkter är där på den. 8 rum ska skina här plus att balkongen ska bli vinterfin :)



Julmusiken strömmar, pojken sover ännu så vad har jag att skylla på! Bäst att börja städa :)

Spexarkillen

Frukosten är nere, läkartid beställd (för Milles envisa hemska förkylning) och nu sover plutten middag.

Nu kanske man skulle ta sig ett ryck här :) Tanken var att vi idag skulle gå och handla lite, men just nu spöregnar det ute och det blåser halv storm så det lockar inge längre. Läkaren sa i måndags att vi bara skulle gå ut med Mille om det inte var för kallt och om det inte blåste.

Att jag bokat ny tid var för att jag ringde dit igen och hon i telefonen höll med oss om att denna förkylning pågått lite väl länge nu, dessutom med tanke på att det inte blir någon förbättring utan snarare tvärtom vissa dagar.

Men tokungen spexar iallafall på här hemma. Detta var imorse när jag gjorde frukost.








Nuförtiden har ju Daniel avancerat upp sig till en iPhone vilket betyder att han läser bloggen från mobilen när han är på jobb. Så jag kan inte längre sitta här och skriva att jag ska överraska honom med middag på bordet eller städat hem eller så för då vet han redan om det i förväg ;)
Men idag vet han att jag ville städa för ikväll ska julpyntet tas ner om här är fint hemma :D


Julstäda

Här sitter jag, ensam uppe, men med babyjoller från sovrummet som sällskap ;)

Vi la oss kl 23 igårkväll, Mille vaknade inte förrän 3.30 för en flaska, somnade om direkt. När jag vaknade 8.30 blev jag helt chockad att Mille fortfarande sov. Jag smög upp, kan vara skönt att få några minuters lug innan allt drar igång. Fick minsann en hel timme, det är först nu som det hörs prat innifrån sovrummet. Vilken unge, ska det vända nu tro :)

Idag ska jag julstäda. Igår drog vi fram alla Miltons gamla kläder och fotade och la ut på nätet. Verkar som att jag har ruskig tur att en enda köpare slår till på allt :) Jag hoppas verkligen att det blir så för då slipper man paketera i olika småpaket eller eventuellt vänta på en massa olika personer som ska komma hit och hämta. Enkelt att packa ner allt i en enda kartong och skicka iväg...

Som sagt så ska jag även julstäda. Vad betyder det då? Ja, det vet jag inte riktigt än. Milton får nog vara med och bestämma på ett hörn också, då det är han som bestämmer hur mycket tid jag kan lägga på städning :P Men min tanke är iallafall att det ska vara tipptopp-rent här i slutet av helgen. Tanken är god iallafall :)

Nu får jag nog gå in och plocka upp busen, som däremot har verkat somna om nu när jag lyssnar efter? :O

Förresten, finns det någon kunnig här. Milton dras med en äcklig hosta, på dagen hostar han ibland tills han kräker, på natten hostar han tills han väcks. Gör man verkligen ingenting åt babyhosta? Så här kan han ju inte ha det, stackarn. Läkaren säger bara att lungorna låter fint, men halsen är röd. Men något mer måste vi väl kunna göra för att hjälpa honom?

Trött tröttare tröttast

Idag får vi nog hålla tävling om vem som är trött, tröttare elelr trötast. Jag tror att alla anser sig vara det sistnämnda nämligen.

Milton hade ju inte världens bästa nattsömn vilket givetvis påverkar oss alla. Daniel går runt som ett lik, Mille somnar lite här och var och jag är också riktigt trött. Märkligt nog har vi ändå fått mer gjort idag än många andra dagar :O
Det har fotats gamla Millekläder, 4 maskiner tvätt har körts och nu diskar Daniel. Jag ska snart iväg och träna, kanske gör killarna några ärenden. Sen blir det middag och tidig sänggående idag :)

Killarna på lekmattan. Inte särskilt livat ;)


När Daniel gick ner till tvättstugan tyckte jag att det blev oroväckande tyst här hemma. Jag antog att Mille antingen somnat eller låg och pillade på stereon elelr liknande. Gick ut i vardagsrummet och fann honom såhär :P


Inte ens nappen hann han få in i munnen ;)

Långa armar

På sin 6 månadersdag passade Mille på att visa hur nyfiken han är och hur långa armar han har. Nu är stereon hittad och ska pillas på...




Och när jag lämnade honom 10 sekunder i soffan så var han kvick som fan att ta fjärrkontrollen, som vi annars är noga med att han inte får ha :P



Busungen ;)

Han tyckte även att kl 2 var en bra gå upp tid inatt. Han vart så förbannad när vi inte tog upp honom utan fortsatte stoppa in nappen och lägga rätt honom... Tror vi höll på 1-1,5 timme. Vi är riktigt trötta idag, för det var inte enda gången han vaknade.

Nu börjar vår dag! :)

Fråga från läsare

Fick en rolig fråga :) Men personen angav ej mail så jag får väl svara här :)


Vad god kycklingen ser ut!! Hur har du gjort den för att se så god ut? Hehe


Svar: Jadu, dels så delar vi alltid kycklingfileérna på längsen på mitten för att de ska bli tunnare och därför inte behöver ligga och stekas lika länge. Då blir dem inte brända. Vi steker inte på jättehög värme utan hyffsat låg. Och så är de kryddade med grillkrydda och curry, vilket ger den fina färgen :)


6 månader!!!

Idag har vi haft vår fantastiske kille hos oss i 6 månader. För bara några minuter sen var klockan 21.17, den tid han föddes den 23 maj :D

Dagen till ära kommer här en riktig fotoboost på den lille kille vi älskar mest i världen :D
























En vacker dag ska jag sätta mig ner och skriva upp hans utveckling, månad för månad. Det är kul att ha senare för att minnas och kunna berätta för Mille :)


Träningsvärk deluxe ;)

Nu känns förrgårdagens träning ordentligt i kroppen. Det märks att jag trappade upp den ett snäpp ;) Men det är okej, träningsvärk känns på något sätt som ett kvitto på att man gjort något. Hade jag ökat på träningen men inte känt någonting hade jag inte vart nöjd :P

Imorgon är det ju invägning igen, men tyvärr så samlar man ju vätska om man tränar när man inte är van. När jag tränade som mest för någon vecka sen gick jag ju upp ett halvt kilo. Så vi får se, måttbandet ljuger ju iallafall inte om att jag krymper :D

Nu står äggkokaren och pyser så snart får gubben här pela sig upp. Milton får sova så länge han kan. Vi har varit vakna en del inatt med ledsen pojke som bara hostar och hostar och inte kan andas med näsan. Stackarn!
Vid 5 körde vi en helgardering och han fick koksalt, nässug, nezeril och alvedon. Och det gjorde nog susen för han sover fortfarande, såhär 4,5 timme senare :)

Idag blir det mera träning för mig, Daniel och Mille ska nog åka upp och fixa med röda bilen.

Nu vart äggen klara! :D

Fotboll vs. Milton

I detta nu. En trött Milton blir matad av pappa medans Champions League rullar på teven. Därav Miltons body ;)




Tidigare åt vi middag. Kyckling och currysås blev det.



Under tiden vi åt låg coolingen och tittade på teve ;)


6 månaderskontroll

Det blev träning för mig igår :D Jag bestämde ju mig för att inte träna då jag inte ansåg att Mille skulle behöva gå ut. Men när jag höll på atts täda här kände jag hur träningssugen jag blev så jag gjorde oss färdiga och när Daniel kom hem åkte vi alla med. Hellre att Mille bara är på Coop en halvtimme än att vi skulle gå dit och möta upp Daniel.

Så tränad blev jag och gud vad skönt det var. Satsar lite högre varje gång jag tränar nu när jag märker att kroppen hänger med :)


Kanske gav träningen mig även lite extra energi till att faktiskt klara natten. Jättejobbig natt för Milton vilket betyder vaken natt för mig. Han hostade otäckt och var så täppt i näsan. Och han blir så fruktsnavärt förbannat när vi använder nässpray och nässugen på honom. Grannarna måste tro att vi misshandlar honom så som han vrålar... Men direkt efter vi använt nässugen så somnar han med helt ren näsa, men det är ju svårt för en bebis att fatta innan...

När klockan ringde imorse ville jag bara stänga av den och sova 3 timmar till, men vi hade ju 6 månaderskontroll idag så det var bara att pela sig upp...

I väntan på bussen


En aningens trött kille också. Han var knappt kontaktbar, utan bara satt och stirrade.



När vi var i väntrummet på BVC kom vår bvc-sköterska ut. Milton stod då upp vid en låg stol för barn och lekte med en grej. Hon tittade på honom och sa "Men Milton, du ska inte stå upp, du är en bebis!!" :P
Hos läkaren gick det jättebra. Bara en koll att han kan det han ska, att han mår bra och att han utvecklas. Och det gör han ju, i en rasande fart :) Härligt att se!
Jag trodde faktiskt inte att bebisar utvecklades så fort, när jag var gravid trodde jag nog att en 6 månaders bebis fortfarande bara låg på soffan och jollrade :P Så fel man kan ha. Fast detta är härligare!


Nu är vi hemma igen sen flera timmar tillbaka, vi har ätit lunch och lekt och sett på teve. Nu sover Mille igen och jag ska städa upp här. Städa är ju något man får göra varje dag när man har en gosse som tar sig framåt :) Men rent och fint har vi så det är ju bara positivt!

Och så längtar vi till pappa/Daniel kommer hem. Då ska vi köra ett ärende och sen ska vi hem och mysa. Nu har vi två lediga dagar ihop så vi år se vad för skoj vi hittar på :)

Stor jävla suck!

Det går inte riktigt vår väg just nu. febern var borta på vår stackars lilleman och det såg ut som att han kanske skulle bli bra nu.
Gck och la honom i vår säng tidigare idag. Nu efter typ 3 timmar vaknade han med ett skrik - han var supertäppt i näsan och kunde knappt andas. Helt plötsligt är han galet förkyld. Ögonen är röda och rinner, han hostar massor, nyser varannan minut och näsan är täppt och rinner om vartannat.



Återigen får jag skita i ett träningspass. Jag och Mille skulle snart gå iväg och möta upp Daniel utanför gymmet så att jag kunde träna när dem handlade. Men vi tar inte ut Mille är han ser ut såhär. Så Daniel får åka och handla själv.

Mitt mål är att träna minst 2 ggr i veckan och änsålänge är det bara måndag så jag ska helt klart fixa 2 träningspass. Om inte innan så är Daniel ledig onsdag och torsdag så där är automatiskt två dagar jag kan träna. En timme borde jag lätt kunna avvara två gånger i veckan.

Nu ska jag försöka få i Mille mat. Han är klen med att äta idag, vill inte ha någåt :( Det hjälper ju inte kroppen att förinta virus om han inte äter...

Dagens läkarbesök

Idag ringde klockan, men jag snoozade för jag var så trött. Mille höll låda inatt. Han var så täppt i näsan så han inte kunde andas, nappen kunde han ju inte behålla och allt var bara skit...

Jag smög ut ur sovrummet imorse för att få äta frukost i min ensamhet i lugn och ro, Mille väckte jag precis innan vi stack :)

På bussen




Läkarbesök på Barn- och Ungdomsmedicin idag fanns på schemat. När vår läkare mötte upp oss i väntrummet tittade hon på Mille och sa "Är ni här för hans förkylning?" Han nös och hostade och var röd i ögonen och såg helt fördjävlig ut, han är tokförkyld igen. men egentligen var vi ju där för en uppföljning på hans viktnedgång och Enfamil-ätande. Men vi tog upp både och :)

I väntrummet på BUM. Tog ett foto på samma ställe som sist. Då rörde han sig dock inte lika mycket så då kunde man få till ett bra foto. Men vuxit hade han gjort. Då kunde han luta sig mot ryggstödet, idag stod han med böjd rygg och ändå var jag rädd att han skulle åka över :P



Enfamilen ska vi fortsätta med tills han inte kräker av rinnande vätska. Hans mage är inte mogen än och därför åker allt rinnande upp igen. Att han hade kräkt senaste dagarna kunde nog ha att göra med febern.

Halsen var jätteröd på honom, så han har troligtvis ont i halsen :( Men lungor och öron var normala :) Skönt för då kan man ju hoppas att detta går över snart :)

Under den kvart vi satt inne hos läkaren så tror jag att Milton nös typ 8 ggr :P Och pratade gjorde han massor, på sitt egna lilla vis. Kul atts e att ha ändå är piggare nu än de senaste dagarna.

Han fick även göra stick i fingret. Han brydde sig inte ett skit. Han är så fantastiskt duktig :)

På bussen hem



Nu är vi hemma och ska nu äta lite lunch. Sen tror jag att Mille vill sova lite medan jag städar. Han rör sig både bakåt och framåt i en väldans fart nu så det komemr krävas upplockning varje dag och dammsugning iallafall var tredje dag om han inte ska få i sig ovettiga saker :)

Helgen

Nu är helgen över och det är måndag igen.

Vi åkte till Daniels föräldrar i lördagskväll trots att Mille var febrig. Dem bor ganska nära och vi känner ju dem så det är bara att gå och lägga sig med Mille om det behövs.

Vi skulle vara där halv fem, och trots vår tidsoptimism och att vi är småbarnfamilj var vi ganska nöjda när vi svängde in på deras uppfart ;) Märk att det var 10 grader varmt så sent på dagen den 19 november. Förra året såg det som sagt ut såhär redan den 9 november.


Han satt dock i min alternativt Daniels famn nästan hela kvällen. Febern gick upp och ner i takt med att alvedonen verkade och slutade verka. Han var ganska hängig men vid gott mod.

Under en pigg stund visade han nya färdigheter såsom att stå upp och leka med leksaker på fotpallen :)


I pappas famn


En kul sak som vi också lärde honom i lördags var det är med indianrop eller vad det heter. Han gjorde ljus medan jag "slog" på hans läppar med fingret :) Urgulligt lät det och vi filmade det också, men tyvärr får jag inte in filmen så jag kan ej visa den.

När vi åkte hem så började han spy som en kalv i bilen. Så typiskt, vi har max 10 minuters bilresa hem men ändå hann han spy nera hela sig och stolen, så stolen står här uppe nu och ska bli tvättad. Vi får använda babyskyddet sålänge.


Natten till söndag var okej, men när vi vaknade på morgonen hade han fortfarande över 39 grader i temp. Jag skulle ju iväg med vänner till Rörö och var så tveksam om jag ville åka iväg. Daniel skulle ju isåfall sitta här hemma med två barn, varav det ena febrigt och gnälligt. Men till sist bestämde jag mig för att åka iväg, jag hade ju sett fram emot att åka iväg.

Det var första gången jag var ifrån Mille så länge. Jag var borta i 6 timmar. Inte det att jag inte velat det innan, det har bara inte uppkommit någon situation då jag behövt åka iväg. Men det var jättekul ute på Rörö, vad vi gjorde där får jag visa på foto på en annan gång.
Det var givetvis skönt att bara kunna tänka på sig själv och inte lyssna och titta efter Mille. Men det var kul att komma hem till honom igen :)

Och det var ju tur att jag åkte för febern hade gått ner när jag kom hem och han hade sovit mycket och varit ganska glad resten av tiden :)

Kortis

Detta får bli en kortis då jag har en sovande Mille på ena armen och därför bara kan skriva med en hand.

Undrar om han var yr när han behöver hålla fast sig i sängen ;)


Natten var väl okej, vi hade några jobbiga stunder då Mille inte riktigt visste var han skulle ta vägen. Vi tror att han sov men han vände sig frn sida till sida hela tiden och gnällde...

Imorse vid 7 hade han 38,9 i temp, fick en ipren och somnade om. Vid 10.30, när vi gick upp, hade han ingen feber alls, bara 36,6.
Men timmarna gick och tempen höjdes igen :( Nu hade han 38,3 men har iallafall somnat. Grötfrukosten gav han till vår hallmatta. Alltihop...

Sjukvårdsrådgivningen tyckte att vi kanske skulle åka in och kolla honom men det känns dumt att dra iväg honom till sjukhuset som har rätt mycket sjuka barn på plats, och så kan dem ändå inget göra. Han har ju "bara" feber vad vi vet. Visst han kräkte också och är lite kass i magen, men det är kanske kroppens försvar på nått sätt. Han har ju aldrig haft feber på detta sättet förut.

Nu vaknade Mille här och är en kamin igen, får nog bli att tempa och ev ge en ipren. Vi kommer åka på kalas men Daniel kör hem mig och Mille så fort han inte orkar mer. Vi ska ju inte så långt, bara till Daniels föräldrar så vi kan nog låna en säng där om jag behöver gå in och vila med honom...

Jag ville egentligen gå och träna, men border isåfall gå nu. Känns jobbigt att lämna Mille såhär bara. Inte för att jag inte litar på Daniel, men min känsla är ändå att vara hos honom när han ej mår bra. Dessutom vet jag hur jobbigt det är att packa och fixa allt med gnällig Mille i famnen...

Vi får se hur jag gör :)


Uppdatering (mest för att jag ska komma ihåg själv): Hade rätt i att tempen gått upp igen. 39,6 är vi uppe i igen. Stackarn sitter här med röda kinder och är inte alls pigg :(

Lite fredagsstädat

Daniel är och hämtar Julia, Milton sover och jag vill ha fredagsmys ikväll utan städpngest så jag tog tag i vardagsrummet. Dammsugat och dammat, ljusen är tända och snart när mörkret faller kommer det lysa fint där inne :)


Jullängtan!

Satt nyss här i min ensamhet och bara fick värsta längtan efter jul. Lussekatter, tända ljus, musiken och hela mysigheten. Nu är det inte långt kvar :)

Nästa helg är det första advent och då får man börja julpynta :) Det är så kort tid man "får" ha julpynt uppe så lika bra att passa på direkt hehe :P

Förra året vi denna tidpunkten låg redan snön vit och vacker, och så förblev det till mars nångång. Däremot såg våra hem inte lika fullt vackra ut. Den lägenhet vi bor i nu såg ut såhär och den lägenhet vi bodde i då såg ut såhär.
Visserligen var bilderna tagna i december förra året men vi är ju snart där.

Så snart har vi bott här i ett år. Men jag trivs här. Det var först när vi flyttade hit som jag kände att jag hade ett riktigt hem här i Göteborg. På nästan 4 år har jag nu bott i 4 olika lägenheter i Göteborg. Bra jobbat ;) Nu har vi landat och hade väl tänkt bo här i iallafall 2-3 till minst. Men allt kan hända. Vi kanske vinner på lotto och flyttar till värst lyxkåken, vem vet ;)

Måste ju bara bjuda på denna bild som jag hittade i bloggen från mappen December 2010.
Bilden tog jag på ett juicepaket jag köpt :P


Nu är det nog dax att gå in och väcka den större killen inne i vår säng. Natten har gått ganska bra ändå. Mille somnade till slut vid 2 efter att ha varit helt ifrån sig i flera timmar. Han sparkade med benen och skakade i händerna, grät till han spydde och var bara så ledsen. Han sov i 2 timmar, ville sen ha mat och sov sen 4 timmar till. Då gick vi upp och tempade honom då det var en kamin som låg i vår säng. 39,6 hade han i temp då. Ny alvedon och sen somnade han faktiskt om igen och sover ännu.

Vi skulle åkt iväg på lite kul ärende idag men det känns inte rätt att börja dra på Milton overall och gå ut. Inte om han fortfarande har feber sen. Imorgon ska vi på kalas och det är bättre att kurera honom så att vi kan följa med alla på kalaset :)



Äntligen helg!

Milles feber steg till 38,8 innan så han fick en alvedon till. Han är allt annnat än den glada kille han brukar vara. Att sätta ner honom på golvet är det dödsstraff på!

Han somnade en stund, när han vaknade fick han en flaska ersättning. Vi tempade igen och då hade han 38,2. Så fortfarande feber, och tydligen svårt att somna om. Daniel går just nu runt med honom så att han kan somna.

Till middag åt jag taco och Daniel åt chili con carne, lite rester såhär en torsdag :P

Men nu är det äntligen helg. 3 lediga dagar ihop har vi framför oss :) Och det bästa just nu är ju att vi kan ta nätterna ihop ifall Mille krånglar.

Nu håller vi tummarna för att lilleman somnar så att vi kan slappa och mysa i soffan lite innan vi också kryper till kojs. Har en del att göra imorn, förutsatt att Milton är friskare såklart...

Godnatt!

Men putte då!

Min otroligt gnälliga kille hade visst sina skäl. Han blev helt tokig för nån timme sen och då tempade jag honom och han hade 38,6 :( Så det är ju inte konstigt att han varit gnällig och klängig idag. Inte det att feber i sig gör en gnällig men han kanske hade ont nånstans eller tyckte att det var jobbigt.

Så han fick en alvedon och somnade pladask i min famn!
Dåligt kort då jag inte ville störa honom med blixten.


När han vaknade för en stund sen tempade jag honom igen och då hade han 37,9 så alvedonen hjälpte. Nu sitter han och äter på sin bumbostol! :)

Snart kommer äntligen Daniel hem. Det har varit en alldeles för lång dag då jag gick upp redan 7.30.

Och vår veckomeny är borta så vad vi ska ha till middag har jag ingen aning om faktiskt :/ Får nog improvisera ihop något. Men det får allt vänta tills Daniel är hemma.

Nu är det äntligen helg :) Imornförmiddag tror jag att vi ska upp och fixa med den röda bilen så den blir försäljningsklar, sen åker Daniel och hämtar Julia, på kvällen blir det pannkakor till middag ochfredagsmys...
Lördag blir kalas för Daniels mamma och på söndag ska jag ut till Rörö :)

Poliser plingade på

Åh vilken natt och vilken morgon. Och vilken dag det blir sen då!

Vi la Milton kl 21 igårkväll vilket vi försöker ha som hans nys läggtid. När vi skulle lägga oss kl 23 så skulle jag kleta på salvan vid hans öga, men då vaknade han. Såklart! Jag skulle ju inte störa honom, så dumt. Jag tänkte att det var smart att kleta påd en när han sov men det bör nog göras direkt när han somnat.

Sen levde han highlife här. Han skulle ju inte somna om. Man att ta upp honom och börja leka fanns det ingen tanke på. Han måste få in rutin att sova på natten. Så i 1,5 timme höll han på och snurra och prata och gnälla och snurra lite till... När han hade börjat somna la jag över honom i sin säng och då äntligen kunde jag också sova.

När Daniel gick upp vid 5 vaknade Mille igen och var pigg. Han fick en flaska men inte ens den sövde honom. Så återigen snurra snurra snurra...
Nångång somnade vi dock om för sen drömde jag att det plingade på vår dörr. Alltså inte porten utan lägenhetsdörren. Jag vaknade till oc förstod att det nog måste varit på riktigt.

Kollar i kikhålet och får se två poliser. Många tankar flög genom huvudet kan jag säga. Mestadels tänkte jag att något hade hänt Daniel.
Jag öppnade och dem frågade om jag hört något konstigt. Varpå jag svarade nej för jag hade ju sovit. Då gick dem igen.

Jag gick till Julias rum och kikade ut och då var där jäkligt många polisbilar och poliser utanför huset. Ringde Daniel och han läste att det varit skottlossning och en var skadad. Creepy!

Milton vaknade såklart och vi gick upp. men jag var ett vandrande lik så jag försökte efter en stund att somna om både honom och mig. Han somnade men jag kunde inte, och sen vaknade han 20 minuter senare.

När vi tittade ut senare kom en brandbil och spolade asfalten för där var blod :S Jisses, tur man inte är så nära brottsplatser för ofta.


Jag är så fruktansvärt trött så jag knappt vet vad jag heter :P

Skickade ett sms till Daniel:

- Gnällig bebis. Gnällig mamma. Gnälligt väder. Blä...

Fick tillbaka:

- Glöm inte gnälligt framhjul på vagnen som pricken över i :)


Nu sover Mille igen. Jag kan ej sova och fortsätter vara gnällig ;) Vi kommer inte någonstans idag. Så får det bli vissa dagar. Igår lekte vi med Michaela och Vilgot i massor med timmar :) Milton var mest rädd för Vilgot var hårdhänt nyfiken kan man säga ;)

Burkmat it is




Mätt och go kille efter Biffstroganoff, på burk givetvis!

Jag ger snart upp hemlagad mat. Försökte ge honom innan och efter första skeden satte han i halsen, andades inte utan bara klöktes. Till slut spydde han upp massor av slem, den sked currygryta han fått och blod... Vill inte att han ska utstå det bara för att jag vill att han äter hemlagat :( Burkmat it is!

Segt!

Vilken seg förmiddag. Jag orkar knapt skriva på tangenterna så seg jag är :P

Vi gick upp för snart en timme sen, men jag har inte kommit igång alls. Trots en mycket bra natt. Milton somnade vid 21, jag gick och la mig vid midnatt, Mille vaknade sen för att få mat någongång inatt, tiden är jag inte säker på men säg vid 2-3. Sen Vaknade han klockan 9. Han har blivit en lyxbebis igen minsann :) Det var han i början också men har sen kommit på tokigheter som att äta flera gånger per natt.

Han sov bra när han var förkyld men vaknade ändå flera gånger för att han tappade nappen och hostade och sånt. Men nu när han är frisk igen så sover han tungt och gott hela tiden :) skönt!

Idag blir det vaccination på BVC. Ska bli spännande att få honom vägd och mätt. Gud vad han har blivit tung alltså! Jag orkar med nöd och näppe bära honom upp för våra trappor...

Men nu först blir det frulle!

Världens finaste pappa!

Jo pappa, du har varit den bästa pappan för mig! Men jag har minsann valt den bästa pappan till Milton också :)

För att visa detta på självaste Farsdag kommer här lite bilder från Miltons liv där han hänger med sin pappa!

Trött men stolt pappa på BB


Slappar med en 7-dagar gammal Milton


Mys i Skåne, Milton 3 veckor


Leker i sängen. Drygt 3,5 månad gammal lillkille


Det ska börjar i tid :) 4,5 månad gammal Mille


På bröllop i fredags med 5,5 månad gammal Milleman



Tack för att du är världens bästa pappa till vår Mille :) Vi älskar dej massor!! KRAM!

Snälla barn!

Vem önskar inte sig snälla barn? ;)



Daniel fick en snäll bebis och en låda skumtomtar (som han varit sååå sugen på någon vecka) i Farsdagspresent! Det uppskattades :)

Resan hem gick suveränt. Det var änna lite tråkigt att det var mörkt ute dock för man hade inget att titta på :P Men samtidigt fick varken jag eller Milton solen i ögonen heller...
Milton var vaken en stund men somnade sen för tredje gången under dagen. Det har varit en väldigt händelserik helg så han var helt slut.



Daniel hämtade oss på stationen direkt efter jobb och vi åkte upp till hans föräldrar. Sen vart det hem och äta middag och mysa lite. Nu har Mille fått kvällsflaskan och sover gott!

Milton var nog glad att vara hemma, han var så uppspelt innan, vi har aldrig sett honom sån :P Han satt i matstolen och sparkade med benen så stolen rörde på sig. När jag höll honom flaxade han så mycket så jag trodde han skulle glida ur famnen :P Helt galen har han varit haha!

Nu blir det bara lugnt, kanske sätter jag mig och planerar veckan meny. Jag är också trött efter helgen så jag tror inte jag stannar uppe länge.

Måste bara visa denna bild vi tog på Mille häromkvällen. Längtar han tillbaka till magen tro :P
Man kan ju tänka sig hur han låg i magen iallafall.


Övning ger färdighet

Titta vad jag kan nu!!

Jag kan åla



Jag kan krypa. Korta sträckor men JAG KAN!!!



Jag kan stå på händer och tår!



Men vad gör man inte för att få komma fram och leka med kamerabandet lite ;)

Gosegos



Tågresan ner igår gick över förväntan. Lite gnäll och någon stunds gråt hade jag faktiskt räknat med att det skulle bli. Men ingenting! Jag knöt fast en leksak i vagnen (lite ofräscht att bita vidare på något som lekat på ett tåggolv tyckte jag) och där satt han sen hur nöjd som helst i 1,5 timme. Sista halvtimmen sov han gott...
Fantastisk är han.

Mamma mötte oss på stationen i Ängelholm, sen åkte vi vidare till Ica Maxi, med viss omväg (läs felkörning) till både Höja och Spannarp :P Men det blev en fin runda ute på landet och vi såg bland annat tre jättestora rovfåglar bredvid varandra i luften.

PÅ Ica MAxi avancerade jag Miltons gröt till 5-månaders :P Vi har kört på egen havregrynsgröt blandat med banangröt hittills men det kan ju vara kul att byta. Jag hittade även Lilla Laxlådan på burk för hans ålder, den finns inte i vår affär hemma. Och så fick han två nya nappar av sin mormor :)

Sen åkte vi hem till mina föräldrar (tillika mitt barndomshem).

Milton nerbäddat i massor av täcken i köket på eftermiddagen :)




Det blev en promenad också på eftermiddagen innan vi klädde oss för kalas hemma hos mina kusiner. Vi var sen där hela kvällen och hade trevligt! Milton hade fått middag innan vi stack dit (han älskade laxen) och satt i sin matstol och lekte när vi åt. Han flyttades runt i lite famnar, sov en pytteliten stund, tittade nyfiket på deras hund och var allmänt glad.

När vi gick hem 23.30 hade han som sagt bara sovit en pytteliten stund på kalaset, en halvtimme på tåget och i vagnen på promenaden. Alltså långt ifrån vad han brukar. Men natten blev återigen bra. Han sov 24-04.30-8.30. Snabb matning vid halv fem sen somnade vi om direkt.
Så nu kanske vi borde avveckla en sovstund eller att han sover begränsat med tid de gånger han sover. För de senaste två nätterna har ju varit jättebra. Det har hänt mycket på dagarna också, kan vara det. Vi får helt enkelt hitta på mer :)

Nu är det söndagförmiddag, Fars dag dagen till ära :) Vi har ätit frukost och nu håller mamma på med brunch. Min bror med sambo kommer hit vid ett för att äta. Sen ska jag och Milton ta oss hem till Göteborg igen och fira pappa Daniel :)

Varit på bröllop

Oj oj oj vad vi är trötta, både i kropp och knopp.

Vi kom hem för bara en liten stund sen efter en lång dag. Både shopping, läkarbesök, bröllop och fest har vi hunnit med :)

Klockan ringde 8 och sen följde vi ett planeringsschema jag gjort igår, allt för att få det att gå ihop. Hör och häpna, men vi låg faktiskt före i schemat ett tag ;)

Sista gången vi gick ut genom dörren och låste var 12.30. Då var det läkaren som gällde. Lungorna lät fint, öronen såg bra ut, grejsomojset vid ögat ska vi få salva till. Någon form av ögoninfektion gissade hon på. Det geggar alltså inte utan är bara en himlans massa prickar.

Från läkaren åkte vi till ett flertal mackar för att pumpa ett bakdäck. På ena macken var det kö, nästa mack var pumpen ur funktion, på tredje macken fick vi det pumpat, dock efter lite kötid. Här sprang tiden iväg mer än vi ville.
Magarna kurrade så snabbt in på donken för två hamburgare. Gargh, 10 minuter tog det atts tå i kö och sen vänta på maten. Tick tack tick tack......

Med bara någon kilometer kvar inser vi att vi kommer hinna, men det blir inget tjitt-tjattrande med släkten innan utan vi får gå direkt in och sätta oss. Vad händer då? Ett vägbygge. Eller snarare en vägavstängning. Va fan!! Dem hade stängt av vägen utan att skylta en alternativ väg. Där ser vi också min ena farbror med familj stå som frågetecken. Dem får en vägbeskrivning och i rasande fart får vi ta en omväg på typ en mil. För ett vägarbete som var på ca 10 meter :@

Det var bara att köra upp till kyrkan, parkera och springa in. Lagom till vi kommer in hör vi prästen:

- Tager du....

Så vi missade inte själva vigseln ;)

Här kommer lite bilder från en trevlig fest med go mat och härligt folk! Oj vad Milton fick mycket uppmärksamhet :)


Familjen :)


När jag såg denna bilden så tyckte jag att något var annorlunda men kom inte på vad. Nu kom jag på att det är ju tänderna i Milles mun som gör allt annorlunda :P


Blygiskillen. Fast blyg är han då rakt inte. Han får så mycket komplimanger om hur glad och framåt han är. Jättekul att höra.


Min klädsel framifrån.


Och bakifrån.



Nu är vi hemma då Daniel ska jobba imorgon. Kl 5 ringer klockan för hans del och jag tror att min klocka får ringa strax innan 8. Jag hoppas verkligen att natten går bra. Milton har nämligen sovit 20 minuter de senaste 8 timmarna :P Antingen sover han som en stock, eller så blir allting tokigt.

Tanken är iallafall att jag ska sätta mig på ett tåg mot Skåne 9.42 imorgon. Så lite sömn tar jag tacksamt emot :)

Godnatt!


Olika sovstilar ;)

Idag har vi varit hemifrån en del och jag har suttit lite (läs typ inget) vid datorn. Vi skulle fixa med vår röda bil inför försäljning och eftersom den står uppe hos Daniels föräldrar nu så åkte vi dit :)

Jag trodde väl att vi skulle vara där en timme eller två men det blev några fler, men det var trevligt. Lite fix med bilen och mycket lek med Mille. Vilken höjdare för en bebis att ha fyra vuxnas uppmärksamhet :)

Mille i vår nya bil. Vad ska man med bilstolar till, han sitter ju kanon i framsätet ;)



Men skämt åsido. Han fick sitta där medan vi spände fast hans nya bilstol, en Brio Zento. Invigning idag. Vet inte om han gillade den så mycket, han kom högre upp och var inte lika skyddad mot solljus så han var ju tvungen att blunda hela tiden, och risken finns ju att man somnar då ;)
Sen så satt han ju inte alls lika bakåtlutad i den nya som i den gamla, men det vänjer han sig nog med :)

Han somnade iallafall gott i väntan på nya stolen :)



Sen blev det som sagt en massa lek hos farmor och farfar. När det var mörkt ute, jag frös som en stucken gris och magen kurrade bestämde vi oss för att åka hem. Daniel tog på Mille overallen och satte honom i hallen så att vi kunde ta på oss skorna. Vad hände då? Jo Mille hittade en ny skön sovstil ;)



Den killen kan verkligen somna överallt :P

På vägen hem åkte vi inom affären och köpte massa kycklingklubbor. Men jag var ett åskmoln, vilket jag blir vid extrem hunger, och när vi insåg att middan skulle ta 1,5 timme att göra så blev det faktiskt pizza istället. Men det är andra gången på 11 veckor som vi beställer pizza så det är klar förbättring mot förr :)
Jag äter fortfarande efter LCHF och imorse när jag vägde mig hade jag gått ner 1,9 kg :D Så sammanlagt har jag gått ner 7,1 kg på 11 veckor nu. Det är jag mycket nöjd med. Det händer grejor med måttbandet också.

Imorgon har vi en väl planerad dag, in i minsta detalj. Vi ska vara på Tjörn på bröllop kl 15 och varje minut mellan 8-15 är planerad på papper. Vi måste följa vårt "schema" för att hinna med allt. Och för att göra det hela mer spännande har vi dessutom en läkartid till Mille kl 13 :P Men vi får köra direkt efter det, så vi får helt enkelt vara finklädda hos läkaren ;)

Läkaren ska vi till dels för att Mille haft utslag runt ögat en tid som nu senaste dagarna blivit värre och spridit sig. Och sen så ska dem lyssna på hans lungor och titta i öronen så att det inte är något där. Han var ju förkyld i 2 veckor, blev frisk i någon dag sen var vi på det igen, hostan har hängt kvar länge och låter hemsk så det känns bra att dem tittar på det också.

Nu ska jag lägga mig på spikmattan och somna. Mille lär ju vakna någongång inatt och sen ringer klockan vid 8. Lång dag imorgon! Och ingen sovmorgon blir det på lördag heller för då ringer nog klockan redan vid 7.30 för jag och Mille ska ta oss en tur ner till Skåne :)

Godnatt!!

Bajsfest!

Ja då har vi haft första bajsfesten här då :P

Jag satt vid datorn innan, Milton satt i matstolen i hallen och pratade och Daniel gjorde nått. Det börjar lukta bajs och jag tänker att blöjan måste bytas. Mi9lton babblar på och jag tittar på honom och svarar... Då ser jag att stolen är kletig. Tänker att det måste vara blåbärsgröt som han ätit en stund innan...

Men stanken får mig att titta lite närmre och visst fan är det bajs i hela stolen!! URK!!

Blöjan hade exploderat :P

In i duschen med lillknodden och sen gick stolen samma öde...

Nu é det rent och fint igen!


Lek i färglad miljö

Mer än 3 timmar sov den lille gossen innan. Så nu undrar jag hur det blir med sömnen idag :P Han lär ju vilja sova ett litet pass till innan han somnar för natten. Men imorgon är Daniel ledig så natten kan vi dela på om den strular.

Nu har Mille nyss ätit. 180 ml ersättning ger vi nu. Förutom om han äter mitt i natten, då får han 150 ml.

Jag "bäddade rent" i hans lekhörna. Han hade ett tråkigt vitt påslakan på lektäcket men jag tänkte att det skulle vara kul för honom med lite färg och mönster :)



Jag fortsätter städa lite här. Dammsög nyss i vardagsrummet, disken är klar. Hallen skulle vara trevlig att få städad då det är lägenhetens centrum. Alla rum (utom Julias) mynnar ut från hallen så den är verkligen central.
Jag har iallafall 2 timmar på mig innan Daniel kommer hem så hallen ska nog hinnas med ;) Äta middag ska jag också göra. Kycklingcurrygryta blir det.

Ont i huvudet har jag också. Typiskt! Och mörkt är det ute. det är en riktigt trött dag. Jag är tung i kroppen och stel i nacken. Hade ont i halsen inatt så något kanske lurar i kroppen på mig.

Nej, nu ska hallen få sig en omgång, sen ska jag nog ta kväll och bara slappa i soffan och leka med plutten.


Sover sött

Jag tänkte prova idag om det räcker med två sovningar på dagen för Milton istället för tre som vi haft hittills. Men så tänkte jag att det kanske blir bättre med två pass och att han då sover så länge han vill. Det brukar han annars också men det brukar bli ett långt och två kortare pass...

Undrar om Mille hörde mina tankar för nu har han sovit över 2 timmar :P


Rörlig kille

Natten var kanon. Jag tror att Daniel la in Milton i sin säng vid 22. Sen sov han i ett sträck fram till 4.30 då han fick en flaska och sen sov vi i sträck fram till 8.30. MVG!! :D

Morgonmys


Igår var det väldigt soligt och fint, idag är det bara dimma och ser kallt ut :( Jag som faktiskt borde gå ut med Milton en runda. Hade varit bättre igår. Han är tokförkyld igen så jag vill väl egentligen inte dra ut honom i detta. Men å andra sidan kanske han är småförkyld hela vintern så någongång måste vi ju gå ut ;)



Milton har blivit jätterörlig. Innan har han snurrat runt och haft sig men nu tar han sig flera meter. Han backar mest eftersom han trycker ifrån med armarna. Men ibland kommer han framåt också. Idag låg han på lekfilten när han lämnade rummet och sen på vår matta närj ag kom tillbaka. Det är ju iallafall 2,5 meter det. Men när han kom till soffan tog det stopp i backandet så då blev det gnälligt :P





Jag går runt och plockar lite. När Milton snart somnar middag ska jag passa på att diska. Daniel är borta länge idag, först 12 timmars jobb sen 2 timmars möte på det. Kul kul... Men vi ska nog kunna roa oss! :)

Orkeslös

Idag är en såndär dag som jag inte orkar alls. Hade jag bara kommit igång lite hade jag fått mycket gjort, men jag är bara trött och stel och vill ligga i soffan och glo på teve.

Jag hade tänkt städa upp här hemma. Insåg innan när Mille låg och ålade på golvet att det nog var dax att dammsuga och våttorka. Blöjan blev ju nästan grå ;)

Och så skulle jag mer än gärna dra ut Mille i det fina höstvädret. Solen skiner ute.

Sen så måste jag hinna med att göra veckomeny och handlelista också. Sånt där måstegöra.

Det blir nog bra i slutändan! Nu ska Milton få lunch iallafall. Vi börjar där och ser vad som händer sen :)

Musikunderhållning

Just nu är det musikfyllt i vårt hem. Julia och hennes kusin sitter på hennes rum och spelar synth, blockflöjt och gitarr. Jag har lärt dem en lätt låt på alla instrument så dem spelar ihop och det låter faktiskt riktigt bra stundtals ;)

Dem har bjudit in oss på konsert. 1 krona i inträde tar dem!






Tacomiddagen är uppäten och snart åker lördagsgodiset fram. Och så ska vi ju då på konsert också :) Sen kanske det blir att spela Wii med ungarna eller nått :)

Vårt äventyr!

Så var kvällen här och dagens äventyr är över :)

Vi åkte buss in till Nils Erik och här sitter vi och väntar på nästa buss.




Vi satte oss på en buss och åkte långt iväg. Vi satte oss längst bak i bussen där det var tre säten. Milton satt mellan oss, jätteduktig var han.




Efter en halvtimme däckade han dock sittandes så han fick ligga mellan oss och sova :)




Efter flera timmars resande var vi då äntligen framme. Papper skulle skrivas, allt skulle checkas och sen, sen sen sen hade vi en ny bil :D



En Volvo v70 är nu i vår ägo. Vår röda bil börjar verkligen bli för liten och vi insåg att med ny bilstol till Mille skulle det inte gå. Vi är otroligt nöjda :D

När bilen var hämtat åkte vi och tittade lite i affärer och käkade. Vi hade lite dötid då vi skulle hämta Julia på en Haloweenfest vid åtta. Men tiden gick fort och plötsligt stod vi med en katt på parkeringen ;)






Det var en lång dag för Milton och det visade han tydligt. Han vrålskrek sista halvtimmen hem. Han var så förtvivlad, lät helt förstörd. Trots att han varit ur bilstolen massor så tyckte han nog att det räckte. Vi åkte inom Daniels föräldrar för att lämna av vinterdäcken till V70n och då fick Mille komma ur stolen och leka, vilket uppskattades massor :)

Men, sen skulle vi ju åka hem också, och den bilresan blev lika hysterisk. Oj vad ledsen han var. Man kände sig som en svikare. Men så fort vi kom hem så lugnade han sig direkt. Övertrött, lite hungrig och sällskapssjuk antagligen :)

Han fick på sig Daniels mössa på vägen från bilen till trappen. Liiiite för stor ;)

Först såhär


Sen såhär ;)



Nu sover båda barnen gott med mat i magen och det dröjer inte länge förrän jag också sover. Stående kan jag somna just nu... Det har inte varit kroppsligt ansträngande idag, men det tar ändå på krafterna att hålla igång hela dagen, resa och ha Mille med. Men på ett positivt sätt :)

PS. Har ofta fått förfrågan vem Mille är lik. När jag såg ovan foto på honom nu så såg jag direkt liknelser med mig som bebis. Har tagit fram foto på både mig och Daniel i Milles ålder, och då är han nog nästan uteslutande bara lik mig. Han är väldigt lik min pappa som barn också.

Jag till höger såklart :P Daniel längst ner.

Spännande!!!

Nu står vi med jackorna på, Milton sitter i bilstolen. Alldeles strax ska vi bege oss ut på äventyr.

Nu ska det hända spännande grejor :D

Fantastiska kille

Igår var min mamma på besök hela dagen. Hon åkte buss upp till Göteborg och tog sen bussen ut till oss. Vi hade inte varit vakna jättelänge när hon kom vid 10 så hon fick sitta med när Milton fick sin grötfrukost :)

Vid lunchtid gick vi in till stan. Jag vet inte varför men jag var helt slut i kroppen efter halva vägen :P
Vi åt på thairestaurang, wokad kyckling med grönsaker. Milton fick flaskan :)



Sen gick vi rundor i massa klädaffärer för att hitta några finkläder till mig. Vi har ett bröllop att gå på nästa vecka sen ska vi nerpå julbord på Sofiero Slott i början av december. Så något fint behöver jag ha att ha på mig.
Kan inte ha på mig mina gamla finkläder nnu, men snart så ;)


När klockan närmade sig 17 gick vi ner till centralen där mamma skulle åka ifrån. Vi delade på en kanelbulle (yes jag fuskade, men det får gå ibland). Sen lämnade vi av mamma vid bussen och åkte själv hem med första bästa buss.



Milton var en fantasiskt duktig kille hela dagen. Det brukar han iofs vara, men man blir ändå stolt över honom. Inte en enda gång var han ledsen. Han låg nöjd i vagnen, sen satt han nöjd i våra armar osv osv. GFlad och pratsam :)

På kvällen var han däremot helt slut. Satt hos mig i soffan och bara stirrade på teven.


På kvällen fick han något övertröttsspel och bara grät och skrek ganska länge. Åt väldigt mycket gjorde han på kvällen också. Sen vaknade han två gånger under natten för att äta också...

Men dagen med mamma i stan var kanon :)

Ingen speciell dag

Idag har varit en lugn dag. Vi var iväg en stund på förmiddagen, sen slappade vi resten av dagen och jag passade på att städa upp lite här.

Daniel kom hem efter jobb och hade feberkänningar så han fick hoppa över innebandyträningen som han sett fram emot så mycket. Blev ju ingen träning förra veckan heller.

Till middag gjorde vi en snabb köttfärssås och sen slängde vi oss i soffan :)

Nu ser Daniel på teve och jag passade på att ta en dusch. Imorgon kommer min mamma upp från Skåne över dagen, får se vad vi hittar på :)

Snart blir det hoppa ner i sängen. Godnatt!

Övning av Skånska ord

Daniel: Det är bara du som är nällad på ananas ju!

Jag: Har du börjat använda ordet nällad?

Daniel: Ja, jag gjorde det nu, skulle känna hur det låg i munnen!

Jag: Hur kändes det då?

Daniel: Det är inget jag kommer göra om...

IQ-badboll

Stort tack till fastighetsskötaren som gick in i torkrummet i tvättstugan för att kolla en grej och som sen glömde sätta på fläkten igen. Vår lägenhet ser ut som haikonkaikon för vi har fått hänga upp lakan och handdukar överallt.

Men en superduperbra sak har hänt idag. Mer säger jag på fredag :D

Nu vankas middag, fisk minsann. Sen ikväll blir det att se Barcelona i Champions League.

RSS 2.0