Atjoo!

Milton nyser. 

Tystnad. 

Milton: pappa!! Jag sa atjoo!!
Daniel: prosit!
Milton: tack!

Dagen fortsätter som vanligt 😉

H M-katalogen

Milton sitter i soffan med en klädkatalog och ritar med en penna på de kläder han vill ha :)


Föga förvånande tycker han att alla kläder med dinosaurier är coola ;)


Roliga barn

Ett barn, 2 år, på jobb satt bredvid mig vid lunchen. Hen drar upp tröjan och säger "mage!". Då klappade jag på min mage och sa mage jag med. Då tittade hen på mig och sa "mm... stoooor mage!" 😁😁😁😄😄

Idag när jag kom hem från jobb låg Milton och sov och vi gjorde allt för att väcka honom! Efter många försök och när vi till slut sa att vi hoppar över gympan så vaknade han till liv litegrann. Men han låg på mattan och sa "jag är helt slut!!" 😉

Vi kom till gympan! Och han hade roligt!

När vi var på väg hem behövde jag springa in i affären. Milton satt med min mobil och jag sa att jag behövde den i affären. Han ville inte alls ge ifrån sig mobilen så han tog ut mitt bankkort och id och gav mig. Han har koll 😉😉😜

"Ta kort på mig!"

Godmorgon! Det är en mulen och småregnig dag i Göteborg. Men efter den fantastiska sommaren och förhösten så kan vi ju inte klaga på lite regn!
Idag blir det jobb, sola, fixa med en massa grejor hemma och så är det ju gympa :) Milton frågade kl 6 imorse om vi inte kunde åka till gympan ;)
Vet inte om jag la in dessa bilder från förra gympan...



När jag var i affären med Milton häromdagen sprang han framför mig och ta "ta kort på mig mamma!" Och då passar man minsann på :)
Fining!



Fotobomb Jönköping/Gränna

Så var hemlishelgen över, men så lyckat det var! Vi har haft en fantastisk helg!!

Efter första stoppet på Boråstorpet var Rosenlundsbadet nästa anhalt!
Vi var mer eller mindre ensamma på badhuset. Rutschkanan var nog roligast tyckte Milton! Men han gillade verkligen inte när det var dags för vågor i stora bassängen!



Daniel hade ju fattat vid detta laget att vi borde sova över någonstans. Långt att köra för att bada ;)
Vi parkerade i parkeringshuset och sen lotsade jag honom hit!! Han vart glatt överraskad!

Jag hade bokat bord på Jensens så efter incheckning och klädbyte blev det restaurang! Milton åt köttbullar och pommes och åt varenda smula! Vi åt kött och pommes. Till efterrätt glass :)

Vi åt ganska tidigt så efteråt gick vi till Hamnparken för att leka på lekplatsen. Men pga mängder med fåglar i träden var alla lekredskap fulla med fågelskrämma :( äckligt!!
Milton tog foto på oss :)

En kvällspromenad. Nedan Milton och Daniel framför hotellet!


Inför frukosten på lördagsmorgonen!

Frukosten var väl godkänd. Vi saknade inget. Det fanns allt, bröd, yoghurt, korv, bacon, äggröra, våfflor, ägg, frukt, kakor, massa pålägg, nutella 😉 och många olika drickor och  tillbehör. Milton förstod inte varför han skulle ta på skorna på hotellrummet innan han fått frukost. Vi försökte förklara att frukosten serverades på hotellet och att vi själva inte skulle göra den. Det blev nog några tårar där innan han förstod! Pluppen!!

Lördagen spenderades sen i Gränna! Vi tittade såklart när de gjorde polkagrisar, vi rekommenderar verkligen Polkapojkarna!! Och så åt vi italiensk glass i en park!


En helt galet varm septemberdag! Man kunde inte fatta att det var 11 dagar kvar av september när Milton kastade av sig kläderna och badade i Vättern och vi stekte på stranden!!


Innan vi åkte tillbaka till Jönköping blev det ett besök på Brahehus. Daniel älskar historia så han är ju lyrisk över gamla borgar och sånt :)


Utsikten från borgen var helt fantastisk!

Kväll i Jönköping!

Gladare unge inför denna frukost! Första gången han bor på hotell men det är nog något han kan tänka sig igen ;)

Stadsparken. Tyvärr hade det regnat så det var blött och inte så kul. Men vi känner att Jönköping absolut är ett ställe vi kan återvända till och då får det bli en heldag i Stadsparken!

Där var en stor labyrint med höga häckar som vi gick/sprang runt i en stund. Jättekul var det och Milton var så spänd ;) men han är inte så duktig på att smyga haha så man hade koll på var han var hela tiden :P

Utcheckning! Första, men inte sista, hotellvistelsen för Milton! Det gick över förväntan att ha honom med en sån här helg! Han har ju såklart njutit av mycket uppmärksamhet!

Vi blev hembjudna till Hildur och hennes familj som bor i Gränna så en trevlig långfika blev det där! Kul att träffa hennes familj som hon pratar så mycket om :)

På väg hemåt igen! Vägen mellan Gränna och Jönköping är tydligen utnämnd till en av de vackraste och man förstår varför. Den går längst med, och nära, vattnet och det är så fint!

Grabben som vi trodde skulle somna på 1 minut var vaken hela resan hem. Nästan 20 mil. En macka hemma sen somnade han gott!!

Imorse var det lite tröttigt men solen har hållt mig pigg. Är på väg för att hämta Mille nu och jag hoppas han hinner äta middag och mysa lite innan han somnar!

Från Daniels Facebook




Hemlisplanering

Idag efter jobb ska jag handla inför hemlisen imorgon :D jag är barnsligt spänd och pirrig i magen!!
Daniel vet att han ska tanka bilen, att han ska ha skjorta med och att vi ska åka ganska tidigt imorgon. 



Gulleplutt

Milton hade redan lagt sig när jag kom hem från jobb. Sömndrucken kom han upp och sa att han ville ligga i vår säng. Då fick han syn på mig och gick fram till mig med öppna armar och sa "mamma, är du hemma?" jag bar upp honom och då sa han "mamma, jag gillar dej!" ❤️
Åh vad man smälter!!!

Pontus

Våra fina vänner, och en av Miltons bästa kompisar Ludvig, har fått sin lillebror!! Han är bedårande söt och vi hoppas få träffa honom snart!!
Grattis igen till Pontus!! ❤️

Hemlis

Jag har hemlisar på gång för mina killar :D jättespännande!! Daniel vet att jag bokat in något men inte var vi ska eller vad vi ska göra!
Det jobbiga med att rodda det hemligt är att jag får göra allt själv :P Daniel är ledig hela veckan och jag jobbar extra mycket så det blev lite opraktiskt :P men det ska bli kul!!

Milton när han skulle kliva i sin bilstol efter vi röstat i söndags! Han halkade till och satt fast och jag fick en andningspaus :D 

Han skrattade, bör tilläggas ;)

Skogstur

Det blev en promenad utanför våra vanliga stigar i skogen. Kul! Jag vågar mig sällan upp på nya ställen när jag är själv! 



Det var tipspromenad men lite svårt både för mig och Milton. Men kul att följa snitslar. När vi kom till korvgrillningsplatsen som Friluftsfrämjandet arrangerade tog vi upp vår mattermos med goda pannkakor! 😃

Vår lille kille har inte varit sig själv senaste veckan. Vet inte om det kan ha med nappbortfallet att göra men han är trött och blir lätt känslig och ledsen. Lite ynklig :( vi hade det jättemysigt i skogen men han verkar inte helt glad!
Han sov dåligt första nätterna efter att vi tagit nappen men nu de senaste två nätterna har han sovit bra, länge i sin egen säng och sen somnat om i vår säng. Hoppas det är kortvarigt det han går igenom nu. Vore kul med glad kille igen :)

Nu laddar vi med vila inför gymmet. Uh, jag är inte alls sugen idag faktiskt!

Senaste dagarna!

Oj här halkade jag efter :)
Det har varit en massa annat att göra!

I torsdags var vi på gympapremiär. Både jag och Daniel följde med för att se hur det går till. 
Det var blandad standard och en nybörjarlärare men Milton tyckte det var jättekul och då får vi vuxna släppa våra krav lite känner jag :)

Han har pratat om gympan varje dag så det kommer vara en kul torsdagsaktivitet för honom! Jag och Daniel får turas om beroende på hur vi jobbar och tränar!

I fredags tränade jag på förmiddagen! Jag grattade finfina killen på namnsdagen!

Sen sov Milton en stund innan vi drog till Liseberg 😃
Till skillnad mot förra lördagen kunde vi springa mellan karusellerna och åka och åka!

För första gången fick Milton åka karusell själv! De små bilarna får inte vuxna följa med i men det finns möjlighet att hjälpa barnen att stå i kö. Man kan stå precis utanför staketet :) Milton tyckte det var jättespännande och han var förvånansvärt duktig på att gasa och svänga 😃


Vi åt plättar med tillbehör! Galet mättande, bara Milton orkade äta upp!


Han var på strålande humör och dansade så fort han körde musik! Älsklingen! Klassens pajas om några år!


Här är nappomaten som vi inte fick nått bra foto på i lördags! Där i ligger hans nappar!


Sen kom en kompis till Milton och de fick stå i kö till bilarna ihop. Så små men så stora!!

Och så kom pappa/Daniel 😃

Ett måste på Liseberg 😉

Vi kom dit 15.30, åkte 20 karuseller (några attraktioner flera gånger såklart), åt mat både vi två och ihop med Daniel, tittade på Helix och myste järnet och gick därifrån 21.10. Toppendag/kväll!

Milton somnade i soffan när vi kom hem!

Lördagen är inte så mycket att berätta om. Jag och Hildur tränade men övrigt slappade vi mest hemma. Båda var trötta och slöa! Milton hjälpte mig att städa!



Till middag gjorde vi fiskgratäng!

Jättegod! Torskblock med cremefraiche paprika/chili på och spritsad mos, räkorna åkte på sista 5 minuterna. 
Milton fick en egen form, likadan fast utan stark sås!

Underbara unge

Han är en tålamodsprövare utan dess like. Men också alldeles alldeles fantastisk 😃❤️




Torsdageftermiddag!



14.30 slutadejag och nu sitter jag på bussen!
Ska möta upp mina killar så ska vi shoppa kläder till Daniel!

Sen är det gympapremiär för Milton 😃

En bra dag

Godkväll!
Nu har jag varit vaken i många timmar. Men det har varit en bra dag så just idag gjorde det inget att Mille vaknade så tidigt!
Vi var och grillade med barnen på jobb idag. Det smakade nog extra gott sittandes på ett sittunderlag vid grillen :)




Mysig dag och alla var glada och nöjda och solen skänkte oss lite strålar!

Efter jobb åkte jag direkt till gymmet och träffade mina killar!
Det blev crosstrainer och arm/rygg-övningar idag. 

När Milton somnat åt vi lax och potatis och nu blir det snart sängen!

Om sömn

Sömn är överskattat eller hur?
Det är ju jättehärligt att bli väckt 4.26 och faktiskt inte kunna somna om igen. 

SKITUNGE!!!!

Crazy tidigt!!

Vet verkligen inte sist jag ställde klockan på 5.30. Hujedamej! Mörkt ute var det också så man piggnade inte till direkt. 
Milton vaknade dock innan mig, troligtvis av Daniel som gick upp 5. 
Men det var bara bra för idag var det rekordtidig lämning på dagis, 6.20. 

Men vi kvicknade till och var i så god tid att han till och med hann cykla dit!

Väl synlig i morgontrafiken! :)




Girls only - jämställdhet

Jag är av den åsikt att genusdebatten gått alldeles för långt och att det nästan blivit för överdrivet. Iaf här i storstan. Men det är en diskussion som jag inte orkar ta just nu. 
Däremot så reagerade jag idag! Milton fick en spis och musikmatta av en bekant. 
Och var jag än står i genuskarusellen så blev jag paff när jag såg klisteretiketten på spisen 😯😁

Nu kanske det stor Boys only på andra spisar, det vet ju inte jag, men jag hoppas innerligt inte att de menar typ att tjejer ska stå vid spisen och föda barn som det förr sades. Nä så mycket jämställd är jag att jag anser att man delar på, eller åtminstone frivilligt antar sig, sysslor i hemmet!

Men det är en grund jag fått sen barnsben. Så långt jag kan minnas har mamma och pappa delat på sysslorna hemma, även om det såklart blir att vissa sysslor faller mer på den ena än den andra. 
Började tänka nu på vad vi gör här hemma hos oss. 
Jag har på ett sätt huvudansvaret om Milton när det gäller dusch, naglar, extrakläder på dagis, boka gympa och sånt. Sen är det jag som putsar fönster, dammar av ytor, städar toan och oftast dammsuger. 
Daniel är den som tar "vattensysslorna" dvs tvätten i tvättstugan, handdisken och våttorka golven. Sen har han hand om bilen om det ingår i hushållssysslorna. Men det är nog dels är att han är intresserad men också av självbevarelsedrift för att vi ska ha en hel bil även efter "lagning" 😜

Mat kan vi laga båda två lika bra!

Nu ska jag premiärköra vår nya dammsugare!





Sprit

Efter en tågkrasch fick en gubbe ont i benen och behövde enligt min son sprit?! Iaf, många olyckor senare var gubben i mina ögon så drängfull att han inte borde åka tåg. Då förstod jag att Milton menade spruta när han sa sprit. Haha 😄


Jag har enorma skills när det gäller tågbanebygge 😉

Slutat-med-napp-presenter

Första natten utan napp gick över förväntan. Han var dock vaken ett bra tag på natten, men inte ledsen direkt. Men svårt att komma till ro!
Tröttheten slog till hårt redan på förmiddagen! 😃
 
Igår var vi ute och shoppade! Det där med att spara pengar och ha köpförbud är inte riktigt vår grej 😜
Vi åkte först till ikea för att köpa present till Milton. Han har ju fått upp ögonen för sin tågbana och när vi frågade vad han ville ha för slutat-med-napp-present så ville han ha ett blått tåg. 
Milton lekte på Småland medan vi tog en lugn lunch och handlade. 
Det fanns ju tyvärr inga blå tåg, men mer räls blev det. Och nya matlådor, glödlampor, en ram till Miltons diplom mm. Omöjligt att gå på ikea utan att handla ju 😁

Han valde en väldigt passande ram 😄

Det blev även en tur in till Toys'R'us då vi ville kolla efter ett blått tåg där. Men icke. Det fick bli två bilar och en motorcykel istället!

Han blev glad för paketen 😃




Vi vuxna fick också ett vrålåk! En ny dammsugare! Vår gamla gav upp. Svårt det där vad man ska välja. 
Den vi hade som gav upp köpte jag på ÖB för max 299:- och den höll ju trots allt i 6,5 år. 
Men vi köpte en lite bättre denna gång. Det som vägde tungt var effekten, att den ska vara väldigt tyst och att där är ett astma- och allergifilter. 

Till och med fjärrkontroll på handtaget, lyxigt värre 😝

Milton somnade vid 17.30 igår och vi tog tag i ett 1,5 år gammalt löfte att göra matlådor för kommande vecka på söndagen. När jag började på mitt jobb för 1,5 år sen bestämde vi det, men hittills har det varit panik nästan varje kväll då vi kommit på att lunchlådor ska göras 😜 Men denna vecka blir det ingen stress, nästan allt fixat!

Innan jag la mig igår la jag mig på spikmattan. Mina stackars ryggmuskler!!! Har jag ens skrivit att jag och Hildur börjat hårdträna? Herremingud vad mina muskler värker!! Gött!! 😄


Hemmadag

Jaha, denna dag slutade oväntat i vabb. Nu är inte Milton någon som skuttar glatt in på förskolan men aldrig förr har han satt sig i mitt knä, sagt att han inte mår bra och behöver medicin (mot andningen då) 😞
Med tanke på att han börjat bli snorig och jag fick ge airomir inatt pga ojämn och stånkig andning så var valet att ta hem honom igen inte så svårt. 

Vi får ta det lugnt idag. Kanske gå och köpa något fullt med vitaminer!

Ge napparna till kaninerna!

(Skrivet lördag 6/9 men blev ej publicerat)

Här har ni antagligen det sista fotot på Milton med napp i munnen! :)

Länge har vi pratat om att den dag han ska sluta med napp ska bebiskaninerna på Liseberg få dem!
Så idag lades napparna i en påse för transport till Liseberg!
När de låg hemma på byrån sprang Milton plötsligt och tog dem och sprang vidare in i soffan. Jag lät honom hållas. Frågade sen om han tagit ut några nappar. Nej, svarade han. "Jag bara smakade på en!" 😄

Efter att vi varit på gymmet gick vi ner och väntade på bussen!



Det var så mycket folk när vi kom till Liseberg så jag bara ville vända hem. Men jag hade ju livat Milton. 

Själva napplämningen blev lite väl hastig pga kö och så. Han räckte över napparna och plötsligt hade kaninen bara kastat ner dem i nappapparaten. Jag hade kanske önskat att Milton fick hjälpa till, som en del i bearbetningen. Men men, hoppas det känns bra för Milton iaf!

Jag filmade men tittade på Milton och inte på skärmen så det blev tyvärr ingen bra film. 




Miltons diplom



 Vi gick för att äta en korv med bröd. Men när vi stått en kvart i kö och inte kommit framåt ett skit och fortfarande hade 15 gäster före oss. 
På två timmar åkte vi 4 karuseller och fortfarande ingen mat. Aldrig i mitt liv sett så mycket folk på Liseberg! Fy vad hemskt det var!


Jag gick till gästservice och pratade. Vi hade inget annat val än att åka hem. Milton upprepade bara "det är trångt" och tyckte inte alls att det var kul. Så vi fick nyttja glada-barn-garantin vilket är att de klippte våra band och så får vi komma tillbaka och hämta ut nya en annan dag!! Så glad jag blev! 😃😃

Vi hittade en kort glasskö och åt en glass innan vi åkte hem. Lite kyckling i magen innan vi myste ner oss med godis i soffan!

När Milton skulle sova frågade han efter nappen men godtog att kaninerna fått dem! Han somnade pladask! På riktigt. Han låg med öppna ögon i ena sekunden för att i nästa sekund sova så hårt att han inte märkte när jag rörde mig!


Jag fick en lugn kväll med filmtittande!

Kolla in vår solros! Säkert 120 cm hög!

Kollade till Milton och han sov gott!

Daniel som varit på svensexa hela dagen kom hem strax innan midnatt! Trött men väldigt nöjd och glad och mätt! Seglat ribbåt och ätit 8-rätters på Sjömagasinet!

Tågbanan deluxe

Fredag!! Det städas och leks till musik och solstrålar in!
Gjorde nyss en tågbanan till Milton. Sjukt nöjd haha 😜




Denna dagen kommer bjuda på lite lek utomhus, gymträning och sen mys med go middag!

Solig vecka!!

Men härligt väder då!!! ☀️

Denna vecka har jag byggt koja i skogen, blivit bjuden på pannkaka och chokladtårta i sandlådan, hoppat efter grodor i en annan skog och fikat på frukt och äppeljuice i solen!

Just nu kan man inte annat än älska att man har ett utomhusjobb!!

Fast nu är det helg!! 😃😃




Dealar

Busungen försöker!

Jag sa till honom att han fick se ett avsnitt barnprogram till på paddan varpå han okejar. När jag så gott som är ute ur rummet viskar han "å ett till!"

Sen när jag kikat hur långt det var kvar på sista avsnittet:

Jag: du får se på paddan 2 minuter till, sen dusch!
Han: mm... 6 minuter!

Han försöker deala ;)



Plutten

Igårkväll tog vi en promenad i skogen som vi har nära oss. Milton fick sitta i bärstolen på väg till skogen och sen var tanken att han skulle gå och springa själv. 
Han delade inte vår tanke! ;)



Han somnade gott om hemma i sängen med! Tur att han fick middag innan vi gick ut!

Järnvägsmuseet

Igår fick Milton äntligen prova att spela hockeyspelet. Som han gått och tittat och pillat på det på vinden hos mamma och pappa. Jag trodde inte att han skulle fixa det alls, men han var förvånansvärt duktig och fick in det där med pinnarna fort!



Vi åkte till järnvägsmuseumet i Ängelholm innan vi skulle tillbaka till Göteborg! Jag hade aldrig varit där innan. 
Det häftigaste var bion där man satte sig på träbänkar och fick åka med i olika tåg. När man åkte med i ångloket började hela rummet skaka och man satt där och hoppade på bänken. Milton min där ;) men han tyckte att det var så kul så vi såg filmen två gånger. Den varade typ 10 min. 

Uppe på barnavdelningen kunde man själv öka/sänka farten på modelltåg!

Där var en modelltågbana som gick på dynamo så man var tvungen att cykla för att hållactåget i rörelse :)

Sen blev det riktigt tåg hem. Milton hittade passande nog sin duplo-tåg-app som han satt och spelade :)


Tanken var att jag och Milton skulle ut och gå med Hildur men den lille parveln gick rakt in i sin säng och somnade!

Hildur kom hit och åt taco med mig och vi gjorde träningsschema för september :)

RSS 2.0