Universeum

Idag var Milton på Universeum för första gången! Vi mötte upp vår vän Maria och hennes två barn där och kollade på fiskar, satt i en polisbil, lekte på lekplatsen, red på dinosaurier och åt lite lunch.
Jag fick lära mig hur jäkla snabbt en 2-åring kan försvinna. Jag ställde Milton vid vagnen, böjde mig ner till väskan och tog en blöja och när jag vände mig om igen var han puts väck. Jag hann tänka några vändor på att någon tagit honom under armen och kutat innan en tant pekade åt vilket håll han sprungit. Som tur var hade en Universeum-personal insett att han rymt och jagade ifatt honom. Långt in i en korridor stod han när jag hittade honom! Busungen!

Vi spenderade tre roliga timmar där inne och valde ändå bort en våning med roligheter och regnskogen.
Men jag köpte årskort idag så nu måste vi åka dit fler gånger :)
Perfekt att ha en vän som också har en helgjobbande man :)

Hon följde med oss hem och sen anslöt både Axel och Daniel och vi åt taco och glass! :)


Familjen Koma

Vilken natt vi hade! Milton kom in till oss innan vi ens hunnit somna så Daniel, som skulle upp tidigast, gick och la sig i Milles säng.
Sen hann jag knappt somna förrän lillskit vaknade och sen gick det både minutrar och timmar av stundtals gallskrik innan han somnade vid halv två-två. Vi den tidpunkten hade även Daniel fått komma tillbaka för att avlasta. Vi vet inte vad som var fel!

Behöver jag ens nämna att jag gäspat några gånger idag. Kl 6 ringde min klocka! Tio över gick jag upp, halv väckte jag Milton och tjugo i gick vi hemifrån. Jag var rätt imponerad av mig själv där faktiskt! ;)

Fast vad jag/vi inte förstår är hur Milton kunde vakna med världens blåtira! Han såg inte klok ut första stunden han var vaken! Fast under dagen har den bleknat något! Det går visst vilt till hemma hos oss när vi sover :P

Att ha honom med på jobb idag gick jättebra, även om han nog tyckte att det var lite konstigt! Men han skrattade mycket och var inte alls beroende av att vara vid mig hela tiden!

Nu slänger vi oss på soffan och vi lär väl somna båda två på momangen! ZzZzzzzZzzzzZzz!!!!!


Somrig frukost

Den allra bästa kosten för mig är den kolhydratfattiga kosten. När jag började äta så var det i viktnedgångssyfte. Men den största bonusen var att jag, för typ första gången i mitt vuxna liv, kände mig lugn i magen.
Här går man i flera år och har lite ont i magen och känner sig uppblåst som en ballong och finner inte anledningen. Och sen tar man bort kolhydrater och tre dagar senare tänker man inte på magen alls. Det är en dröm! Men jag hade önskat att någon gav mig tipset för längesen!

Jag tar absolut inte bort alla kolhydrater men jag har lärt mig vad som är värst och det är nog mjöl. Så potatis och annat går bra men inte mackor och annat mjölbaserat.

Idag åt jag jordgubbar med vispgrädde till frukost! Mumsfilibaba! Inte konstigt att jag inte mått bra efter frukost innan då jag åt en portion havregrynsgröt plus en macka!

Till lunch blev det tacogratäng bestående av tacofärs, tomat, ananas, creme fraiche, tacosås och riven ost.
Middagen blev inte så god som jag tänkt och som den rätten alltid blir men jag gjorde vad jag (och min Skånefamilj) kallar pastasås vilket är en sås på krossad tomat och grädde och i den bacon, svamp, lök och oregano. Jag skivade i en chorizokorv också!

Imorgon ska Milton vara med mig på jobb då hans dagis är stängt, så vi gjorde pannkakor till hans matlåda. På mitt jobb har alla med sig matlådor. Dels så får han just pannkakor för att jag vet att han kan sköta sig ganska bra själv men också för att han tycker så mycket om det! :) Det är ju trots allt fredag :)

Vi var ju tvungna att provsmaka hans specialpannkakor som vi gjorde på rismjölk och rågmjöl. Jättegoda! Men för första gången denna veckan så blev jag ju direkt svullen i magen. Så det gäller att välja sina fusk.

Nu ska vi i alla fall sova så jag avslutar med en somrig frukostbild :)


På vägen hem

För en traktorintresserad 2-åring är det en fröjd att gå förbi ett vägbygge på väg hem :)
Extra spännande idag då det var två maskiner som höll på!


Förenkling!

Vi måste börja prioritera i vårt liv. Vi jobbar båda heltid (om vartannat stundtals) och något som har blivit ett jobbigt moment är det här med veckohandling. Förr gillade jag det mycket men nu ska vi försöka pressa in det mellan jobb och träningar och framför allt tiden med Milton.

Sen har jag som tidigare nämnt även börjat fundera på vad det är vi stoppar i oss. Sen jag läste om hur mycket socker och salt det egentligen är på en pizza och vad skinkan innehåller så har jag inte tänkt tanken på att äta det. Samma sak med McDonalds etc efter att ha läst hur många E-ämnen det finns i hamburgarna.
Sen jobbar jag ju på en förskola som nästintill bara köper in ekologiska varor så där har jag också fått mig en tankeställare!

Men, för att förenkla vår matsituation, så har jag ikväll lagt en order hos mat.se. Imorgonkväll kommer maten ända upp till vår lägenhet och vi kan bara ställa in den i kyl/frys/skafferi. Hur smidigt som helst! Istället för att spendera 1,5-2 timmar på att mötas upp, storhandla, packa in i bilen och bära tunga kassar upp för alla trappor så kan vi istället leka med Milton, laga mat och mysa i soffan :D

Vi ska även prova på att köpa kött från Saluhallen och tänker oss att göra detta varannan vecka. Grönsaker och frukt köper vi i vår fina butik här nere på gården :)

Det blir nog bra det här :) Vi ger det ett försök i alla fall!


Sötaste fotbollspelaren!

 
Igår stack vi ut och cyklade och spelade fotboll med vår lille Zlatan. Solen sken och vi verkar ha fått några extra sommardagar! Härligt! Just nu längtar jag inte den halva av året då det tar en halvtimme att böka på alla ytterkläder. Ett par foppisar och sen är man ute, det gillar jag!
 
 
Vi gick bort till en kulle på området och det var ju kul :) Bollen fick lite extra fart på vägen ner! Sen är det ju dunderkul när både mamma och pappa är med och leker tycker Milton. Det är ju oftast så att det är den ena av oss då den andre jobbar eller tränar eller rentav sover (Daniel jobbar ju natt varannan månad).
Så det känns bra att ge honom de stunder då han får vara med oss båda!
 
 
 
Vi är ju überpartiska när det gäller Milton men för oss är han den finaste lille killen i världen ;)
 
 

Midnattsloppet!

Här står jag! Precis vid målgången av Midnattsloppet! Daniel startar om 1 minut, första går i mål om drygt 10 minuter och här är grymt mycket folk och bra stämning! Milton sover i vagnen och livet känns trots allt ganska bra!


Natti...

Har haft våra goa grannar över på grillmiddag och haft en supertrevlig kväll! Milton älskar deras två söner på 5 och 6 år :) Nu har han precis somnat och vi ska knoppa. Imorgonkväll springer Daniel Midnattsloppet men innan det ska vi nog hinna med både nödvändigheter, nyttigheter och roligheter :D Godnatt!!


Träningsdags!

Häromdagen verkligen spontanköpte jag ett gymkort. Det är nackdelen med att sitta på en buss 40 minuter på morgonen, man har liksom tid till sånt haha :P Ringde hem till Daniel och berättade och en liten stund senare fick jag ett sms att han också köpt ;)

Första gången vi har kort på samma gym, så jag hoppas att vi iaf vid några tillfällen ska kunna träna ihop :)

Däremot har Daniel ett litet försprång nu då han igår både löptränade och gymmade :O
Så jag har väl inget annat val än att åka dit direkt efter jobb idag! Slutar redan vid två så det är en bra dag att både hinna träna och göra nått med familjen :)

Sen får alla hålla tummarna för Daniel på lördag när han springer Midnattsloppet :) Jag och (en förhoppningsvis sovande) Milton kommer heja på, på plats :)

Nu jobb och sen träning! Tjoflöjt!


Vad är det vi äter?

Jag förlänger sommaren lite med ägg och gräslök. Det är sommar det!
Det är ju faktiskt augusti fortfarande men det känns som om hösten dragit igång på allvar. Inte bara vädermässigt utan också för att skolorna öppnar och affärerna fylls med vinterkläder osv.

Men påtal om mat. Nu har till och med JAG på allvar börjat fundera på matindustrin och vad fan vi stoppar i oss. Visst är det skrämselpropaganda just nu men det är ju fakta också. Det här med pizza och McDonalds känns allt annat än lockande. Inte för min skull - the ship is sail liksom, men för Miltons.
Han har "tur" att vara mjölkallergiker för om det finns köper vi ekologiska mjölkfria produkter till honom. Men hädanefter kommer jag tänka över våra matvanor i övrigt också.

Nu jobb! Tjohej!!


Aouch!!

Här självsaneras det fingertoppar!
Vi fick en ny kockkniv i bröllopspresent och den är grymt bra. Nästan för bra tydligen ;)
När Milton sov skulle jag göra lunch och matlådor till veckan. Kom inte så långt innan jag högg mig i fingret. Vågade knappt titta för jag trodde nog att hela fingertoppen var borta. Det rann blod. Ringde Daniel som jobbar men vad kunde han göra? :P
Jag gick ner till grannen som jobbar inom vård och blev omhändertagen där. Det slutade blöda som tur var men guuu vad det pulserade i fingret, jag trodde det skulle sprängas!!

Råkade toucha i fingret i en stol innan. Fyttirackarn!!
Lunch har jag fått i mig men nu blir det nog mest vila. Hade som sagt tänkt göra matlådor men kan inte diska upp efter lunchen pga fingret så det får ske ikväll ihop med Daniel!

Var försiktiga där ute :)


Slappelördag

Jag sitter i soffan breve Milton och tittar på Pingu. Vi har redan sett avsnittet fyra gånger idag så jag kände att jag kunde fokusera på annat ;) Pingu är annars ett väldigt gulligt och stundtals lite roligt barnprogram.

Idag har vi mest tagit det lugnt. Daniel har jobbat och vi har pulat hemma samt varit ute och cyklat. Jag fick jogga efter honom idag, han lär sig snabbt. Efter cyklingen blev det dusch för mig och bad för Mille.
Sen förberedde vi middag och väntade in pappa Daniel :)

Tanken var att gå ut en runda och spel fotboll nu ikväll men Milton, som varit rätt snorig idag, bäddade ner sig under en filt i soffan och ville sova. Inte riktigt likt honom så vi hoppas inte han blir sjuk nu när vi håller på med inskolning och allt.

Snart blir det nattning av lillkillen och vi ska mysa ner oss i soffan till nått tv-program gissar jag :) Åh jag ska äta cheeseballs mmmm ;)


Samma jacka i år igen?

Vi håller på att gå igenom Miltons kläder då vi ska sälja av det som inte passar. Hittade hans gamla vinterjacka som han hade både 2011 och 2012. Till min stora förvåning sitter den faktiskt helt okej, om inte till och med bra. Jag köpte stl 80 redan 2011 innan jag visste att Didrikson var grymt stora i storleken. Men att han skulle kunna ha den i år trodde jag verkligen inte. Han har ju trots allt växt drygt 20 cm sen julen -11.
Tänker att även om han växer några cm till innan denna vinter är slut så bör han ju kunna ha denna. Annars får vi väl köpa ny då, men sålänge kör vi på den som vi har :)

Milton har växt 11 cm (om jag mätte rätt nyss) det senaste året och 10 av dem är sen vi började med mjölkfritt. Han har gått upp ca 2,3 kg senaste året och 2 kg är sen den mjölkfria kosten började. Ska till läkaren om 2 veckor och prata om höstens kost och mediciner! Antar att vi bör fortsätta med samma kost med tanke på resultatet vi fått!


Fredagsmys

Skönt med helg! Trist att Daniel ska jobba men han har ju haft lång semester så det går la inte att klaga.
Tidigare ikväll, efter ett vi ätit middag, stack vi ut så att Milton skulle få cykla och visa Daniel.
Han susar fram på sin springcykel redan. Balansen är det inga fel på och (tyvärr) inte modet. Han drar sig inte för att åka ner för backar även om han smålraschar och ramlar :P Han borstar av sig och drar vidare. Inte tar man heller de lätta vägarna utan cykeln ska dras upp för trappor haha! Lillfisen!

Efter turen fick han lite lördagsgott i form av chips och godis. Han har precis börjat få det och får bara lite. Han gillar det och det är säkert mysigt även för honom med fredagsmys i soffan :)

Han somnade snabbt efter vällingen och nu ska även vi sova! Godnatt!


Pannkakor!!

I två dagar har jag sett kollegor och barn ha med sig pannkakor i matlådan och varit såå avundsjuk. Gissa om jag blev glad när Daniel nu ikväll frågade om han skulle göra pannkakor till mig att ha i matlådan :D Hans pannkakor är de godaste. Dock försvinner ju tyvärr krispigheten till imorgon, så vi var tvungna att provsmaka redan idag. Mmmmmm!!!


Miltons vrålåk

I förra veckan sprang jag på denna springcykeln i en butik. Mitt dåliga samvete och det faktum att Milton faktiskt nådde ner (det har han inte gjort på någon annan vi provatk) fick mig att köpa den! Det ångrar jag inte. Han gar provkört inomhus några gånger och idag när vi tog ut den så såg han hur van ut som helst. Släppte till och med båda fötterna i en svag nedförlutning :)

Cyklen var rolig ett bra tag men sen tog suget efter att hoppa i vattenpölar över ;) Rejält blöt kom han in och fick byta om innan han hängde med och lämnade Julia.

Vi är helt slut! Det har varit så intensivt både för kropp och knopp de senaste veckorna och nu har all kraft pyst ut. Imorgon blir det jobb för mig, så nu säger jag godnatt!
(Vi har fått en massa fina bilder från bröllopet, håll ut!)


Fantastiskt!

Klockan är nu 01.07 och vi ska sova efter att ha ägnat 1,5 timme åt presentöppning!
Vilken kväll igår! Två ord; underbart och fantastiskt!
Tacksamheten är all over the place! Så mycket människor som kom bara för vår skull och som gjorde kvällen minnesvärd!
Nu är jag fru :)

Några bilder tagna precis efter vigseln


The D-day

Om knappt 5 timmar ska jag stå i duschen! Godnatt!


Gäsp

Nu har vi hållt igång sen tidig morgon. Klockan närmar sig 2 på natten och äntligen ska vi sova. I alla fall i några timmar! Imorgon kommer nog vara den mest fullproppade och stressiga dagen i mitt liv! Allt ska liksom klaffa ihop och bli bra! Utan att vi har ihjäl varandra! ;)
På lördag vill vi slippa stress och vill bara kunna njuta!
Men nu blir det godnatt! Kram banan


Dagisstart

Så har vi varit på första riktiga inskolningsdagen. Det känns jättebra! Härliga lokaler, bra personal och Milton verkar redan trivas! :)
Vi var inomhus idag men skulle nog gå ut imorgon!
Milton fick en tröja igår med en brännmanet på! Hela sommaren har han pratat om brännmaneter så det var kul att hitta tröjan! :)
Och så valde han nya skor. Jag valde ett par och han valde de han har på bilden :)


Brudgum junior

Idag har vi haft en riktigt schemalagd dag. Tyvärr tog ettärende längre tid än väntat så vi halkade lite efter i planeringen. Men vi fick gjort mycket och vi har två heldagar till på oss. Så detta ska vi kunna ro i land :) Tack vare våra toastmasters också såklart! De vi har valt ut är Christoffer och Melinda. Det känns hur bra som helst och det känns som om de vill att dagen blir lika bra som vi vill :)
Imorgon blir lika schemalagd, det är tvunget för att inte glömma bort något. För att behålla nyfikenheten och överraskningen för gästerna så kommer jag vara väldigt sparsam med bilder nu innan lördag. Men sen kommer nog en bildbomb. Måste ju visa bilder från semestern också :)

Däremot kan jag bjuda på en go bild på brudgum junior!


Snabbtitt

Vi lever! Men har fullt upp!! För det är visst så att vi gifter oss på lördag ;) Massor att göra! Och mitt i allt ska denna busen ha sitt!


Studs

Idag har det varit fullt upp! Jag, Daniel och (kompis)Pernilla åkte till Ikea och Väla och hittade en massa vi behövde samt åt god lunch! :)
Sen blev det att åka ut till Domsten och efter en fika drog Daniel och min papoa till Danmark och vi andra stannade kvar och hoppade studsmatta! Kul kul! Milton älskar det! :)

Nu ikväll har vi ätit røa pølser och bakat en tårta! Strax dax att sova för imorgon ska jag och Daniel till Köpenhamn med brorsan och den andra Pernilla :)


RSS 2.0