Nu blir det jobb

Pizzan är uppäten och vi ska åka ut till båten nu och jogga. Blir säkert flera timmars jobb men kameran hänger med så bilder kommer.

Lister ska upp, gardiner till rätta, kylboxen ska fortsättas på. Och mer där till! :)

Det blir så fint så!


Greklandskänslor

Jag längtar så mycket till Grekland så allt jag ser och upplever associeras till Grekland. Den otroliga hetta vi upplevt idag, den utländska gamla gamla farbrorn med käpp som sakta lunkade fram, sandalerna mot trapphusgolvet låter som flipflop mot Greklandhotellets klinkergolv. Allt är Grekland :D

Jag är uppvuxen med att tågluffa, hela familjen tuffa vi runder i Europa. Italien, Grekland, Frankrike, Monaco osv. Det är underbara minnen...  
Längtar tills vi ska dit. Inget inplanerat men likväl som vi ska segla så ska vi även semestra till Grekland :)


Gjorde spaghetti och köttfärsås till middag. Italienskt ;)


Kommer ni ihåg?



Sitter och går igenom bilderna på vår Sunwind 26a Claramell.
För snart 3 månader köpte vi båten. Då såg den ut som ett vrak. Allt var sönder och obrukbart typ.

Nu har vi kämpat på i mer än 500 timmar med renovering och visst börjar det likna något.

Här är bilderna vi tog när vi köpte den och bilder vi tog förra veckan. När vi köpte den hade alla mattor lossnat, dem är nu utbytta, skottet (träväggen) var full med svartmögel och såg hemsk ut, den är nu slipad och oljat 7 ggr. Durken (golvet) var två stora träplattor som inte ens var utpassade ordentligt så de glappade och gnisslade. Nu har vi lagt en teakdurk.

Det känns inte som samma båt.

Innan





Efter





Misslyckad middag

Hade jag inte haft självdisiplin hade jag mer än ofta hämtat en pizza på väg hem på kvällen. Går förbi en pizzeria där det doftar så gott och så mycket mat! Och vid den tidpunkt att jag komme rhem så är jag alltid hur hungrig som helst.

Gick hem idag, ville ha någon snabb middag. Det fick bli kokt pasta och laxbollar i tomatsås. Men fy, asså jag rekomenderar inte laxbollarna. Konsistensen var vidrig, som kattmat.

Tog inte mer än 3 tuggor, sen värmde jag en panpizza. Men jag är ju fortfarande hungrig. vad ska jag nu äta? Är dessutom godissugen :P Livet är svårt!


Rörö 26-27 juni

Så var vi hemma igen efter en solig och mysig helg! Ni är många som kikat in här bara senaste timmen så kanske många som är nyfikna hur premiären gick? ;)

Många bilder får tala för sig själv. Vädret var underbart, solbrännan svider i ansiktet, den grillade maten utsökt och skönhetssömnen blev lång.

Så här glad blev Julia när jag sa att vi skulle segla.




Vi valde att segla till Rörö. Vi kom inte iväg förrän ganska sent på eftermiddagen så vi valde en kort sträcka. Ungefär 1,5 timme tog det.

5 minuter efter att vi lämnat vår hamnplats så vart storseglet uppe, 1 minut efter det rök vi ihop i första ilskna diskussion ;) Vi har hett temprament båda två :P
Jag kryssade upp medan Daniel försökte fixa vårt försegel. De heta diskussionerna blev inte bättre av att förseglet inte går att få upp på rullen samt att det är sönder. Kul kul, vi älskar problem (ELLER INTE!).













Julia satt mest på däck och väntade på motorbåtar så att det skulel bli vågor. Men det var en mycket stilla dag faktiskt. Hon fick även ta över rodret ibland.








Njutning väl framme på Rörö. Grillning på kvällen.








Före och efter bäddning. Riktigt sköna täcken hade vi köpt. Ville nästan ta med dem hem ;) Men så kom man på att vi ska ju använda dem i 6 hela veckor snart :)






Kvällen blev en liten promenad och sen lite spel nere i båten. Mysigt för inga av lamporna fungerar då elen är fel dragen eller något. Så vi hade en lykta och värmeljus tända. Jättemysigt.






Idag matade vi en svan! :)


PREMIÄR!!!

Vi är nu på väg mot något historiskt ;) Vi ska ut med båten. Solen skiner, shortsen är på, flytvästarna ligger vid dörren. Nu bär det av!

Bilder från gårdagens arbete får faktiskt vänta. Men här får ni två stycken från förpiken där Julia packade upp sina saker och vi bäddade fint. Minns ni hur hemskt det såg ut i denna båten för 2-3 månader sen?? Jag ska lägga in lite bilder för att uppdatera ert minne en dag.




Midsommarafton 2010

Vi kom nästan precis hem efter en rolig dag. Men midsommar firade vi bara fram till ca kl 19. Sen fick vi (mest jag) ett ryck att åka ut till båten och jobba lite. istället för att bara åka hem och göra vanliga saker.
Nåja... Jag kommer bara orka skriva om vårt midsommarfirande nu, får ta båtjobbet imorgonbitti (det blev en hel del, mycket händer när man verkligen jobbar på ordentligt).




Vi åkte ut till Nääs Slott där de har ett traditionellt midsommarfirande med dans runt midsommarstång, folkdans och sång och musik. Vi är dock dem enda som verkar äta där. Konstigt nog började folk gå där ifrån nästan direkt efter att majstången kommit upp. Men men... Vi hade kul iallafall :)




På ditvägen stannade vi till några gånger och plockade blommor och björk som vi skulle göra en midsommarkrans till Julia av :)






Efter en hastig pillemarisk blick hoppade hon plötsligt på mig. Gullunge.










Vi hade med trangiaköket och kokade vår potatis. Till det hade Daniel matjesill och jag och Julia åt grillad kyckling. Och så givetvis gräddfil med gräslök :)












Sist men inte minst, och allra godast, var ju jordgubbarna! Återigen olika traditioner, jag åt med gräddmjölk (mjölk+vispgrädde balndat) och Daniel och Julia hade vispad grädde till.






Ändrade planer



Det blev inte riktigt som jag tänkt och ville. Mitt magonda har bara eskalerat trots ipren och jag har fortfarande inte gjort mer än hämtat tvätten. har nyss tagit två treo och hoppas på underverk nu.

Däremot är jag inte lika stressad längre. Det blev inget med båten då jag knappt kan stå upp och Daniel är fortfarande och hämtar Julia. Hon bor på annan ort och när han hämtar henne är det en resa som brukar gå på ca 2 timmar tur och retur. men i samband med midsommartrafik och en olycka på vägen så kommer dagens resa att ta minst 3,5 timme. Han ringde innan och hade kommit ca 3 mil på en timme. Han stod helt still på motorvägen.

Så nu ska jag vila en liten stund igen och sen först och främst satsa på att midsommarmaten blir iordning gjord då vi kommer att åka nästan direkt dem kommer hem. eftersom köerna kommer vara ännu värre i eftermiddag antagligen.

Hittade lite gamla midsommarbilder på mig och min kompis Pernilla. Dem är 2-3 år gamla. Mysiga minnen :)










Hej hå hej hå

Jag skulle ju inte fastna vid datorn. Men jag är trött och har lite ont i magen idag faktiskt så det är svårt att ta sig för allt det andra.
Massor har jag att göra. Städa, dammsuga, hämta tvätten, fixa med midsommarmaten, packa, klippa ut tyg till dynor osv. Och detta ska jag vara klar med om en timme (?).

Kl 11 lämnar Daniel mig i båten där jag ska slipa, skruva och bygga lite. Under tiden hämtar han Julia. Och när de kommer tillbaka ska vi hem och dusch och sen åka till Nääs. Solen skiner lite då och då, hoppas molnen rör sig bort snabbt nu så vi får en helt solig dag och kväll!


Vill ha vill ha vill ha

Gick ut i köket och skulle laga mat... Och hur goda ser inte jordgubbarna ut nu då när dem ligger och gottar sig i solens sken :D Imorgon blir det jordgubbsfest!






Middag blev som planerat färsbiffar och ostgratinerad sparris. Lagom gott! :)


Röda gubbar och godis

Vart nyss en runda på stan för att inhandla jordgubbar och godis till midsommarafton! :) Vi vet fortfarande inte riktigt vad vi ska göra imorgon. Mycket beror på vädret... Julia kommer så vår tanke var att sticka ut med båten och hitta något fint ställe där det finns midsommarfirande. Men vi har ingen kyl än så det är svårt att hålla mat kall i två dagar. Dessutom är det myyyycket båt ute på öarna denna helg. så kanske gör vi som förra året och åker till Nääs Slott :)

Vi förra midsommar.





Har en favorit-fruktaffär som jag gärna åker till när det ska handlar frukt och grönsaker. Blir inte jätteofta för den ligger inte så nära oss. så det blir mest att man handlar frukt i vanlig affär. Men när det gäller jordgubbar är dem outstanding i pris. Jag köpte 4 stora lådor med jordgubbar, en låda med nektariner och massa rabarber till paj. Allt gick på 75 kr. Jordgubbarna kostade 15 kronor asken och kommer göra även imorgon på självaste midsommarafton. Dem höjer inte priserna när efterfrågan ökar. Dem tar bara in mer jordgubbar och håller samma pris. Det tycker jag är helt rätt och riktigt.






Sen blev det givetvis godis köpt i Göteborgs största godisaffär. Dem har över 300 sorters lösgodis. Lokalen är jättestor och långa rader med lösgodis. Man hittar sånt som man inte alls hittar i andra godisaffärer :)
Gjorde varsen burk med godis. Lätt att packa ned imorgon, så blir inget mosat :)






Jag och Daniel har fullständigt olika smak när det gäller godis. Och Julia ligger någonstans mittemellan. Jag äter choklad, sötlakrits och naturgodis. Daniel äter typ bara söta sliskiga och sura godisar (gelatin med socker och färgmedel hehe) och Julia äter söta (läs färgglada) godisar samt choklad. Och cashewnötter. Så det är lätt att balnda godis och sen få ner det i rätt burk direkt.
Och det är bra när jag och Daniel blandar godis ihop, för man behöver inte vara rädd för att ens favoriter tar slut snabbt. Man har dem för sig själv ;)

Kom att tänka på en kul sak som hände förrförra sommaren när vi var i Helsingborg. Vi skulle köpa varsen korv med bröd och beställde då två stycken med ketchup och senap och en med bara ketchup. Den tervliga farbrorn som sålde korven sa med snäll röst "Och den med bara kethcup är till lilla tjejen förstår jag!" (och börjar sträcka fram den mot Julia). Varpå Daniel lite skamset får säga att den faktiskt är till honom... ;) Hehe pinsamt och roligt!

:)

Twister och kunskap

Lilla K fick en Twister nu i veckan när det var varmt. Hon åt den med viss skeptisk min . Men hela slank ner (förutom allt det som rann längs hennes små händer och droppade ner på marken, maken till sliskig glass) och hon kommenterade inte den, mer än frågade vad det var för smaker.



När vi hade gått en bit, efter att glassen var uppäten så utbrister hon:

"Vad var det för glass jag åt??? Den var SÅÅÅ konstig!!!"
___________________________________________________________________________


Och nu i fotbolls-VM tider så tittade vi en stund på en match. Hon frågade mycket om vilka dem var och vad dem gjorde och så. Men hon kräver inga avancerade svar.

Hon: Varför har han gula skor?
Jag: jag vet faktiskt inte.
Hon: För att han har köpt dem!!!

Trodde hon krävde mer avancerade svar än så ;)

____________________________________________________________________________

Sen ville hon ha kex. Men då jag börjat ta fram banan så skar jag upp lite "banan-pengar" och la framför henne på bordet. Varpå hon lite tyket tittar på mig:


"Vilka konstiga kex"


Sen åt hon upp bananerna och fick några kex :)

___________________________________________________________________________

Lilla K visade mig en pysseltidning hon fått. Hon kan redan alla "finn fem fel" och andra saker. På en sida skulle man skriva i bokstäver och siffror. Hon pekade på en 4 och en 8 och frågade mig vad det var för siffror. Jag svarade givetvis rätt på frågorna varpå hon pedagogiskt svarar:

"Vad duktig du är!"

____________________________________________________________________________


Godkväll och godnatt :)


Mysig dag på stan

Idag kom min mamma upp på en dagstur för en runda på stan. Från Skåne då alltså.
Jag mötte upp henne i stan och sen spenderade vi vår tid med att shoppa, fika, åka Paddan-båten och äta god kina-buffe. Och en glass såklart ;)

Detta var min outfit idag. Fick köpa en kofta (dock vad jag var ute efter också) för solen gick i moln och då blev det ganska kyligt snabbt.




Tack mamma för trevlig dag :)

Kvällsbilder från båten

Som jag skrev igår så åkte vi väldigt sent till båten för att testa seglet.

Här följer en serie bilder. Behövs inte kommenteras nämnvärt :) Det var ganska mysigt men ganska rått väder.








Nattarbete

Vi kom nyss hem från båten efter ett infall att åka ut och prova nya seglet vi fick låna. Eftersom vinden oftast når vår båt bakifrån har vi ej velat prova det när det blåser då båten kommer tryckas in mot bryggan.

Men ikväll var det bleke och vid 23 satte vi oss i bilen.

komm som sagt nyss hem och vi ska upp 7.30 imorgon så inga bilder kommer nu. Men kanske redan imornbitti när jag vaknat :)

Vi ses, hej då till dess! :) (som de sjunger i en barnlåt jag gillade förr)

Nästa vecka

Minns ni att jag förra veckan gjorde en planering för hur jag skulle träna och äta denna veckan som varit? Här är den och jag har även uppdaterat om hur det gick. Länken öppnas i nytt fönster.

Träningen funkade inte riktigt som jag ville. Det går inte att träna gym så många dagar i rad. Jag kunde inte komma iväg. Hade en lite dålig vecka där jag även fick ont i magen när jag sprang, därav promenad istället.
Maten gick det dock väldigt bra med. Följde min matsedel :)

Nu ska här göras ny planering. Kommande vecka ska (bör) se ut så här:

Träning:

Må:
Gym 60 min
Ti: Jogga 5 km/promenad 1 mil
On: Vilodag
To: Gym 45 min
Fr: Gym 45 min (om vi ej ska segla)
Lö: Vilodag
Sö: Vilodag

Mat:

Må:
Kycklingklubbor med bulgur
Ti: Laxgryta med tagliatelle
On: Chili con carne
To: Färsbiffar med sparris
Fr: Kyckling och nypotatis
Lö: Grilla
Sö: ?

Förhoppningsvis ska vi kanske ut och segla ärav träningsuppehåll och mindre specificerad mat. Får se vad det blir :)

Wow äntligen sommar då?

så här ser det ut just nu... Det regnar så mycket att jag inte längre hör teven.




MEN nu ser vädret ut så här enligt en norsk vädersajt om man kollar på veckans väder i Göteborg. Ser ju helt underbart ut :D



Syntes lite dåligt men ni kan iaf se alla solar :D


Sommarkänsla utan sommar

Riktig sommarkänsla när man kan hälla upp sin youghurt och sen öppna kylen och plocka ut både melon, ananas och jordgubbar och kasta i :) Sommar sommar....



Men var är sommaren? 14 grader och mulet när vi närmar oss juli är inte sommar för mig. Tycker synd om alla dem som går på semester nu till midsommar. Inget direkt badväder inom synhåll. Vi ska inte ut på långsegling förrän 19 juli så jag hoppas att det är typ 25-30 grader då ;)


Min lördagskväll

Ja jag är ensam ikväll också. Vissa av er vet och resten har säkert kunnat lista ut att min sambo Daniel jobbar kvällar. Det är bra på det sättet att jag får bestämma middag helt själv ;)

Idag blev det grekisk sallad samt kyckling-grillspett med barbequesås.




När jag sedan såg filmen "She´s the man" så åt jag lite ost och kex.




Till VM-fotbollen åt jag lite godis :)




Nu blir det snart Godnatt! :)

Nytt

Ja det var väl iallafall tur att vi fick regnet i Göteborg än att Victoria och Daniel fick det i Stockholm. dem var värda en fin, solig dag. Här har det dock spöregnat på oss hela dagen...










Då vi (Daniel) håller på att olja den nya durken i båten så var vi tvungna att åka dit. Ser ni något annat nytt?




Just det, jag la in matta på förpiksgolvet :) Blev inte riktigt klart och inte heller perfekt. Blev lite fel men dem ska vi nog kunna åtgärda :)


Tråk-lördag :P

Dagens frukost!

Vaniljyoughurt med färsk ananas


Tomatmacka med citronpeppar



Jag sitter och funderar på vad denna dag ska bjuda på. Jag ska (vill inte) träna. Varför är jag inte sugen på det? Jag brukar vilja träna. Är dock väldigt trött i kroppen just nu... Men lite träning får det bli iallafall, brukar bli ganska bra om man bara kommer igång.

Sen så behöver vi ju jobba i båten också. Meeeen så är det ju bröllop på TV också, och det är det ju inte varje dag :) Men det borde sändas i repris eller hur?

Så jag får se hur denna dagen blir. Jag skulle vilja äta godis eller sova hela dagen ;) Två saker jag aldrig gör men som jag i ren revolt har lust till idag! :P

Fredagsmys

På matsedeln stod det idag kyckling med potatiskroketter och bearnaisesås. Sagt och gjort. och underbart gott blev det! Hade velat ha 3 portioner till :)




Nu har jag dukat upp fredagsmys i form av fruktfat med vattenmelon, ananas, honungsmelon och jordgubbar! :) Mina skånska rötter avspeglar sig i frukternas färger ;)


Durk x2

Även idag är det en blåsig men solig dag. Jag var optimistisk och hade bikini under men den fick inte en skymt av solen ;)

Igår tvättade jag under skenorna i luckan ner i båten, men glömde fota efter-foto så jag lägger in dem här nedan :)


Innan


Efter



För att få ännu mer känsla i båten så kunde jag inte låta bli att ta med mig servisen och besticken ut idag :D Men visst blir det fint? Ju mer grejor vi får ut ju mer sommarkänsla och semester kommer det kännas!








Idag fortsatte vi även jobbet på sittbrunnsdurken. Det blir nog inte så stort problem som vi befarade så vi kommer lindrigt undan och kommer slutföra arbetet med den inom några dagar. Har svåraste delen kvar som vi ännu inte har kommit på en perfekt lösning på.

(jag vet jag är blå ;) åkte ut med en annan hood men använder denna i båten när vi arbetar, så det fick bli smurfliknande under tiden vi var där)








Daniel har lackat den första omgången (av 3) på durken inne i båten. den ska slipas mellan lagren och det måste dröja 14 timmar innan vi kan lacka nästa lager så det kommer ta några dagar innan det är klart :)




Svanrumpa och segeltävling

Idag blev äntligen sista dynan färdigsydd :D Nu fattas bara knappar på dem som ska strama åt tyget lite, och så som en fin detalj såklart.

I förpiken har vi den lösningen att man antingen kan ha det som en nästan delad koj. Men vi kan lägga en platta i mitten och lägga en liten dyna där så blir det en jättebred säng att sova i...






Jag var själv i båten när vi var i Björlanda ikväll, då Daniel var ute och seglingstävlade. Jag fixade en massa, tvättade och städade :)


När jag ville ha en paus gick jag ut på piren för att se om jag såg båtarna. Kom precis i lagom tid, inte långt efteråt kom dem i mål, mycket tidigare än vanligt. På vägen ut såg jag två svanar varav den ena höll på och vända sig upp och ner hela tiden :P Såg jättekul ut...










Här går Tripnet (med Daniel i besättningen) i mål, båten i mitten. Dem gick i mål först i sin grupp men kom tvåa i slutändan (nått med LYS-tal som jag inte förstår än).








Sen bar det hemåt och på vägen blev det pizzaupphämtning och sen hinna hem till fotbollen :)




Nu börjar det likna nått :)

Bikiniväder...




Eller inte... Kall blåst hade vi idag :P




Båten var som sagt full med damm så det var bara att börja dammsuga och damma av alla ytor som gällde. Vi tömde båten och satte ut allt i sittbrunnen...






Man får allt mer försmak nu på hur det kommer se ut om bara några veckor :) Här nedan har det nyss blivit städat.








Sen började vi med durken som vi även fixade med häromdagen. Först passade vi bara in den för att veta att den låg rätt.






Sen var det borra och fräsa försänkningar som stod på tur.






Min uppgift i det hela? Ja fota såklart, och dammsuga :)




Daniel tappade en skruv. Gissa var den landa? ;)



Jojemän, just precis i hålet, var annars :P Kvittar hur litet hål man har på hur stora yta som helst. Tappar man något så landar det precis i hålet.


Här nedan är resultatet, dock olackat. lackning ska ske flera gånger så vi ska börja med det redan imorgon.








Betyg av Daniel. Dock skrattade vi gott åt det roliga fotot. Det har blivit helt vrängt uppe vid hans ansikte :P





Störningsmoment

En sak som har hänt några gånger som faktiskt stör mig lite är att andra går och låser tvättstugan när det är jag som tvättar...

Jag låser inte in till själva tvättmaskinerna då dem är i ett rum som i sin tur är i källaren där bara husets boende har tillgång. Plus portkod på dörren ut till naturen. (Så den som vill ta min tvätt får först bryta upp portdörren, sen en massiv metalldörr och sen tvättstugedörren)
så jag anser att mina kläder är ganska skyddade. Och vem vill sno kläder som är genomvåta och fulla med tvättmedel? Eller allra helst, vem snor smutsiga kläder som ligger i högar på golvet? :P

Men då har vi nån viktig-petter i huset som går och låser dörren in till tvättmaskinerna. När det är jag som tvättar. Det borde väl vara mitt problem?!

Ibland har jag låtit bli att låsa typ för att jag glömt nycklarna i bilen och Daniel kanske kört iväg. Då ska ju inte någon annan gå och låsa...

Sommar på väg

Blå himmel redan från första ögonkastet ut på morgonen ger en bra energi. Eller ja, jag snoozade ändå typ 5 ggr. Varför har jag börjat med det för? Jag brukar alltid kunna gå upp direkt när klockan ringer, men nu senaste veckan bara sover och sover jag. Vaknar ingenting på natten så jag sover nog djupt också.






Det blev ingen joggingrunda nu på morgonen som planerat. Det får bli vilodag. Återigen måste jag lyssna på kroppen. Det har varit gymträning 2 dagar i rad samt jogging igår. Benen är stumma och kroppen mycket trött. På fredag blir det gymmet :)

Nu ska jag sitället gå ner till tvättstugan och sen blir det att gå och handla lite :)

Dagens och gårdagens middag!

Jag följer fortfarande matsedeln jag gjorde häromdagen. Dock fick jag göra en liten nödlösning idag. När jag redan börjar steka färsen till chili con carnen så insåg jag att vi inte hade vita bönor i tomatsås kvar. Vi har alltid det hemma (trodde jag). Så jag hittade en burk med stora vita bönor och en burk med tomatsoppa. Perfekt :)

Hur som helst så blev det jättegott :)




Igår var det grillad kycklingfilé med ostgratinerad sparris som gällde. Också supergott!


Randig durk och underbara människor

Vilket väder idag :)





Vi blev inte klara men kom en bra bit på väg med durken i båten. Den passade inte riktigt så det blev att slipa, prova, slipa, prova, slipa, prova osv osv.

Jag höll fast trät med fötterna och daniel slipade ;) 



Så här arg blir man när golvet inte passar in som det ska:



Då blir det till att slipa lite mer.





så här glad blir man när det passar in på det ställe där man slipat:



Nu har vi ett fint dammlager i hela båten. Blir till att dammsuga ordentligt...



Och så var där roliga fläckar på fönsterna. Vet dock inte vad dem kommer från.




Sen det här med underbara människor. Vårt storsegel är ju som sagt inte så brukbart. så vi har sökt på flera sajter efter någon som vill sälja ett segel till oss. Men det är ingen jättemarknad för det...
Igår la jag in ett meddelande på en båtsida och en kille svarade att vi kunde låna hans ena segel i sommar så att vi kommer ut och kan segla.

Idag precis när vi skulle hoppa in i bilen och åka hem så stannar en bil framför oss och då är det den killen som skrivit på båtsidan. Han hade med seglet och vi fick låna det för att testa om det passar på vår båt. Tror han kände igen vår båt för oss kan han inte ha sett på bild :)

Inte ofta man stöter på underbara människor men vi blev jätteglada! :)

OmeLätt som en plätt

Det blev 30 min på gymmet istället för de 45 minuter som jag satte på planeringen. Min arm strejkade (har haft problem med den ett tag nu) och jag gymmade igår och hade fortfarande träningsvärk :)

Nu blir det en omelett :)



Mango och melon

Uppfriskande frukost med havregrynsgröt, Proviva mango och melon på ett fat :) Bra start på dagen.
Eller det var inte starten egentligen. Jag joggade min runda innan frukost. Solen sken men hade inte kommer upp över träden så det var jättefint ljus ut över sjön där nyss alla näckrosor börjat slå ut :)




Min planering för denna dag är att jag nu innan lunch ska gymma, sen lunch, sen ska vi förhoppningsvis åka ut till båten. sen ikväll vet jag faktiskt inte... Om jag inte gymmar innan lunch får det bli gymmet ikväll, men tyvärr mer folk då.

Veckans planering

Nu har jag knåpat ihop hur veckan ska (bör) se ut...

Träning:

Må: gym 40 min
Ti: jogga 20 min, gym 45 min 30 min
On: jogga 20 min
To: vilodag (=jobba i båten)
Fr: gym 60 min
Lö: jogga promenad 20 min, gym 30 min 60 min
Sö: jogga 20 min, gym 30 min


Middagar:

Må: Kyckling med ostgratinerad sparris
Ti: Chili con carne
On: Grilla flintastek
To: pizza
Fr: Kyckling, potatiskroketter, bearnaisesås
Lö: Kycklingspett, grekisk sallad
Sö: Osttortellini, pesto, bacon Kycklingspett, grekisk sallad

Alla dagar inkluderar givetvis även grönsaker :) Men har ej handlat sånna än s vet ej vad riktigt :)

Hemmagjord pizza

Medan Daniel och Julia roade sig på Liseberg i eftermiddag så sydde jag lite (tills tråden tog slut) och gjorde pizzor :)

Jag åker inte karuseller utan mest gå med och stå och vänta. Jättegött när det är 25 grader varmt men är det 15 grader så stannar jag hellre hemma. Dem hade kul och jag fick lite saker gjort. En bra deal :)

Pizzorna blev underbara och det goda betyget "godare än på pizzeria" av Julia och Daniel :)

Först min, sen Daniels och sen Julias. Ursäkta suddiga bilder.







Kanadagäss

Vi tog en cykeltur bort till sjön och matade kanadagässen :) Dem äter direkt ur handen på en. Jättesnällt tar dem brödbiten. Sen började dem skrika om det tog för lång tid innan nästa brödbit...








Nyss åt vi lunch i form av pastasallad... Och i skrivande stund är Daniel och Julia på väg till Liseberg för några timmars skoj, jag har inte bestämt mig för vad jag ska göra. Både vill och inte vill träna. Huvudet vill men inte kroppen :P Kanske kan sy istället. Inte mycket kvar nu...


Kuling

Det blev en runda ut till båten i förmiddags då vi vart ganska oroliga för att båten gått in i bryggan. Det blåste kuling, upp mot 20 m/s i byarna.




Båten hade inte blåst in i bryggan men vi spände åt tamparna då den låg väldigt nära. Vattennivån var kraftigt höjd.






"Födelsedag" och kalas

Idag väckte vi Julia med sång och presenter :)
Hon fyllde år i onsdags men då var hon inte hos oss.

I paketen fanns bland annat (över 20 paket så jag minns ärligt inte alla i skrivande stund) cykelsadel, barbie med bebisar och barnvagn, korsordsbok, luftmadrass, kläder, bikini, badboll, pysselgrejor, cykeldator osv :)






Igår hade vi kalas. När Daniel låg och sov så fixade jag och Julia tårtan och städade upp. Sen hade vi massor med tid över, vilket min mamma inte alls kunde förstå hur jag kunde ha ;)
Vi satte oss och pärlade. Vilket pillerijobb det är :) Men det var väldigt kul.
Resultatet blev dessa tre plattor. Julia gjorde solen och hjärtat och jag gjorde "skylten".




När kalaset väl börjat så serverades korv och bröd och mos, efter Julias önskemål.




Tårtan har varit beställd av Julia sedan länge. En 8a av hallon och jordgubbar runt om. Ser väl gott ut? ;)






Sen sjöng vi alla och hon fick öppna paket från släkten.




Det var bland annat halsband, klänning, magisk målarbok, tunika och påslakan. Och en hel låda med barbiegrejor som hennes äldre kusin inte ville ha längre.


Mix

Ni vet när man vill säga många ord samtidigt och blandar ihop dem till ett.
Julia gjorde så precis. Dem spelar Wii och Daniel skulle hoppa med skidor.

Julia: Böj på knäna pappa. KNÖÖÖJB!!!

Det sista ordet var ju ganska bra. Istället för att säga hela "böj på knäna" så förkortar man till knöjb ;)

Skolavslutning och ballonger!

Idag hade Julia skolavslutning, vi var givetvis där och tittade när dem sjöng :9 Utomhus på en scen. Mysigt! Och regnet höll sig undan just då :)

Daniel och Julia.



På hemvägen blev det lunch på en välkänd hamburgerrestaurang ;)

Nu ska jag och Julia göra tårta. Ballongerna är uppblåsta och maten framtegen. Idag blir det kalas :)

Det är inte alltid lätt att blåsa upp ballonger och än mindre att knyta dem. Men med tungan rätt i mun så ;)










Älskling ligger och sover i sängen. Efter att varit vaken 22 timmar orkade han inte mer utan sover nu fram till kl 17 eller nått. Han jobbade inatt och hann ej sova innan vi åkte till skolavslutning.




Mina bästa vänner...

...en timme framöver ;)

Nu ska här städas!


en kvar...

En liten uppdatering från en mycket trött Hanna ;)

Nu har vi bara en dyna kvar att sy ihop. Sen ska dem ut i båten :) Förhoppningsvis blir den klar imorgon så att vi kan ta ut den till båten.

På fredag stundar nämligen kalas här för Julia som idag fyller 8 år :)


Gardinerna är färdiga :D

Här är hela historien om hur våra gardiner blev till ;)
Eftersom en del båtfolk följer denna bloggen så är det kul för oss att dela med oss av våra tips. Vi har varit väldigt tacksamma när vi fått tips av andra i vissa lägen.

Fram med tyget!




Jag måttade ut längderna med 1 cm sömnsmån på varje sida på bredden och 3 cm sömnsmån på andra hållet.




Klippa klippa klippa. Det tar sin tid men har man tydliga linjer att följa och bra musik i rummet så går det som en dans ;)




Jag strök längderna för att de skulle ligga platt med golvet. Lättare att mäta och klippa då.





Organiserad röra brukar man kalla detta va? ;)
Här är alla gardinrutor utklippta.




På provgardinen jag gjorde så limmade jag allt. Sidorna på bredden samt över- och underkant där gardinstången skulle dras igenom. Denna gången limmade jag bara kanterna på bredden. Jag vill ha så lite sömmar som möjligt och en sicksack-söm syns ganska mycket.

På med textillim på 2 cm. Vänta 5 minuter. Klistra ihop. Hur lätt som helst.




Jag började i mitten för att få mönstret att passa ihop perfekt. Perfektionist som man är ;)




Då är det lättare att passa de andra mönsterna också. Bara dra ut tyget liksom.




Så här ser det ut från undersidan när det är färdigt.




Och från ovansidan kan man bara mycket mycket svagt urskilja var kanten går.




När alla gardinrutor är färdiga kan man lägga dem i ett fint mönster och begrunda sitt hittills goda jobb :)




Jag suckade till och sa att jag inte orkade nåla alla gardiner. Daniel kom med superidén att stryka in kanten istället.




Då stannar kanten i vikt läge. Supersmart :) Tack för den idén.





Efter att ha sicksackat kanterna så drog jag en raksöm ca 2 cm från kanten. Där inne ska sedan gardinstången tryckas in.





Raksömmen syns men inte mer än att man knappt tänker på den. Sen när dem hänger uppe så ser man nog inte den alls.




Så här glad är man när alla gardiner är klara!




Så här trött är man när all gardiner är klara (kl 00.05)


Nya tag imorn...

Idag blev det inte mycket jobb gjort på båten. Vädret har väl inte tillåtit det riktigt. Vi åkte ut en liten sväng för att testa gardinen och den var visst lite för kort :( Men dem var ju väldigt lätta att göra så göra om göra rätt :)

Imorgon är vårt mål att fixa golvet som ska ligga inne båten, fixa alla gardiner, sy klart dynorna... Och äta pizza ;)

Nej skämt åsido tror jag. Jag är grymt sugen på pizza dock. Nu när jag tränar så mycket så är jag konstant hungrig och att då gå över torget där pizzerian ligger suger faktiskt :)

Hörs imorn, med massa foton!

Träningen förra veckan

Så vart det ny vecka igen... Och det betyder ännu mer träning. Becah 2010 närmar sig ;)

Förra veckan blev det denna träningen:

Måndag: Promenad/jogging 5,3 km
Tisdag:
Onsdag:
Torsdag:
Fredag: 30 min gym
Lördag: 1 timme gym
Söndag: Vilodag

Hmm minnet tryter här nu. Jag vet att jag tränade på gymmet en dag till, eller? Och jag har joggat min runda en gång. Jag får nog uppdatera träningslistan sen :)


Kom iaf hem från 1 timmes gym nu precis. Nu väntar lunch i form av korvgryta och pasta!

Himlen just nu!




Godaste middagen någonsin!

Vilken underbar middag jag gjorde till mig själv innan :) Jag ville äta 10 portioner till men fick hejda mig ;)



Jag grillade kyckling, lääääämnge, så den var knaprig ;) Exakt så som jag vill ha den. Till det hade jag bulgur, gurka, fetaost, sweet chillisås och så en hemmagjord sås på matgrädde, sweet chillisås, dragon, vitlök och sambaoelek.




Nationaldag på båten




Vi spenderade eftermiddagen i båten och slutförde några av de punkter vi har på vår lista. Alltid kul när man slutför arbete. Ett steg närmre målet då :)

Vi skar till besticklådan till kökslådan. en liten detalj men som dock måste fixas :) Plus att nu ligger inte besticklådan och tar plats någonannanstans!




Vi satte in ljuddämpande kudde i motorkåpan.




Vi slutförde arbetet med mantågen. Nu finns snöre och krympplast på plats :) Snyggt blev det. Det var en blåsig dag idag så flytvästen har jag på mig för att jag fryser :) Annars tycker vi inte att det behövs om vi bara ligger vid brygga...




En ritning över hur nya golvet ska ligga. Vi har massvis med sånna här ritningar på olika saker. Och det är nog bara vi som förstår oss på dem ;)




Se så bra man ser ut från våra nya fönster. Hade det inte varit för att de är lite rökiga i färgen så kan man tro att där inte är något fönster alls...




Ser jag inte grymt lång ut när jag står i båten ;)


Somrig macka



Godmorgon!

Här sitter jag och äter underbar äggmacka med gräslök :) Somrigt!




Vaknade halv sju imorse när Daniel kom hem från jobb. Brukar kunna somna om ganska fort trots att det är ljust ute och så. Men, idag hade två vuxna killar valt att spela basket utanför vårt hus. Halv sju på morgonen? Varför? Det eviga studsandet med bollen på asfalten och ljudet av när träplattan bakom korgen vibrerar när de återigen gör ett felkast... Sen slutade dem spela klockan 7. Varför är man uppe och spelar basket en halvtimme så tidigt en söndag? :P

Även om jag var morgonpigg skulle jag inte få för mig att gå ut och göra sånt som kan störa alla andra.

Mantåg och gardiner

Idag satte vi krympplast på mantågen. På övre delen. Undre delen har vi valt att byta ut mot vitt kraftigt snöre istället. Anledningen att vi ville fixa dem överhuvudtaget var för att vajer lossnat på några stället och stack ut och rev oss. Inte så kul...

På bilden nedan ser ni hur det såg ut innan. För er som nu inte alls vet vilket mantågen är så är det dem två "järnlinorna" längs med båten. staketet helt enkelt ;)




Vi drog på plasten på linan. Meckigt men det gick :)






Sen värmde Daniel plasten med värmepistolen. Vi hade ett specialmunstycke för detta som värmer runt hela linan för bästa och snabbaste resultat.






Samtidigt satte jag dít snöret på motsvarande sida.






Och nu precis så tillverkade jag den första gardinen till båten :) Nöjd nöjd men jag ska låta Daniel kika på den också innan jag gör fler.Vi ska ju vara nöjda båda två :) Vi har valt ett starkt tyg med viss marin känsla men ändå inget med båtar eller havsmotiv på då det kan bli för mycket om allt är havsinspirerat...






Dagens Hanna :) Bad Daniel ta ett snabbt kort på mig och det blev väldigt fort. Han hann inte ens stanna kameran för att fokusera ;)


Till middag idag...

...blev det korv stroganoff och potatismos :)




Ska bara städa upp här hemma. sen ska jag skriva om vad vi gjorde i båten idag :)

Arbete kvar på Claramell

Idag var vi ute i båten och fixade en del grejor. Så mycket vi har kämpat och ändå så mycket jobb kvar. Men vi har satt upp måldatum då vi senast vill vara klara och det är midsommar, alltså den 25. Den helgen vill vi kunna sticka ut och vara helt färdiga...

Så här ser listan ut, jag glömmer säkert något.

Vi ska lägga golv inne i båten.




Gardiner och dynorna ska sys färdigt.




Sittbrunnsdurken ska mätas, sågas, läggas och oljas.




Förpiksfönstret ska verkligen tvättas (och tätas)




Luckan ner till båten ska bytas ut helt.




Det nya ankaret ska fästas.




Snöre och krympplast ska på mantåget på båda sidor båten.




Seglet ska på och testas.




Båten ska för övrigt städas och tvättas både invändigt och utvändigt. Och skåp ska byggas. Inte att glömma.


Om vi hinner? Med lite jävlar anamma ska det nog gå faktiskt. Vi har 3 veckor på oss. Det är svårt för mig att ta mig ut där själv. När båten låg på land var det spårvagn eller cykel som gällde men nu är det ett gigantiskt vägarbete mellan hemmet och båten så cykla känns inte riktigt okej. Jag får göra allt som kan göras hemma så får vi åka dit ut så fort det är möjligt.


Denna lapp satt på vår båt idag när vi kom dit. sälja båten vill vi göra, men inte än på något år ;) Så vi flinade mest åt den... Men om det är någon som vill lägga bud på vår båt så varsegod ;)





Proteinrik lunch efter gymmet

Vaknade av klockan 8.15. Var sådär pigg på att gå upp men jag blir så himla trött om jag sover för länge så 8 timmar är precis lagom :)

Väl uppe åt jag grötfrukost för att orka träna.

En timme på gymmet blev det idag. Körde hårt med mig själv. Skönt :) Fan vad man mår bra när man går hem :)

Lunch blev liknande den på bilden, omelett med bacon och grönsaker.




När Daniel kommit upp gjorde jag en fika med banan och hemmagjord chokladsås :) Gott men typ all chokladsås låg kvar på tallriken när bananen var slut :P


Härlig kväll!

Äntligen är sommaren här... Kunde man inte tro för 2 månader sen då snön fortfarande låg kvar. Jag sitter på balkongen och njuter...




Det var rent ett litet tag ;)

Som jag skrev tidigare så vet vi inte riktigt hur det blir med vårt segel då det visar sig vara utseglat och boomen går i sprayhooden. Men vi försöker hitta lösningar som passar oss. Utan resultat hittills. Men vi tog iallafall ner seglet och la det på en brygga och tvättade. För ifall vi ska använda det måste det ju vara rent och fint :)








När seglet var nytvättat och genomvått hängde vi upp det på en jolleställning för att det snabbt skulle torka. Vilket misslyckande :P När vi en timme senare tog ner det så insåg vi att den ställningen var rostig så nu är seglet istället randigt av rost :P Men det hoppas vi få bort lätt med en trasa när vi hissar det nästa gång...




Under tiden seglet torkade så passade vi på att skölja av bilen med vattenslangen :)






Just nu...

...sitter jag och äter den här goda middan med grillad kyckling och pommes :)



Satte in resten av pommesen på eftervärmen i ugnen och nu är det som bäst ;) Knapriga och hårda... Jag gillar ju som sagt torr mat :P Helt tvärtemor alla andra. Jag grillar/steker kyckling extra länge för att det ska bli torrare och pommesen är godast när dem är stela pinnar :)




Tur man bor nära gymmet när man 40 min innan stängning får träningslust. Jag stack dit och träna 30 minuter. Lagom innan middan :)

Stora Lilla K

Lilla K, ni vet lilltjejen på snart 3 år som förgyller mig med goa kommentarer, är inne i en period då precis allt och alla ska dömmas.

Det är jättekul, oftast. Det är döpinsamt när hon kommenterar personer som sitter precis bredvid oss. Jag har börjat undvika att sätta henne bredvid någon på bussen för jag vet, med säkerhet, att hon kommer att syna personen uppifrån och ner och sen berätta för mig vad som är konstigt med den personen.
Jag står hela tiden beredd med ett ämne att ta upp så fort hon börjar syna personen. Allt för att avbryta hennes research...


Men som sagt, oftast är det ganska roligt när hon kommer med sina funderingar. Igår på bussen klev en tjej med linne på. (Vi sitter oftast längst fram för att kunna se ut bra). Tjejen har en tatuering på övre ryggen.

Lilla K: Titta!!! Hon har fjärilar... Vad har du?

Och så ville hon se min rygg. Som om alla hade något fint på ryggen ;)


När vi ändå var i stan och myste och åt banan vid den stora hästen på Kungstorget (vår nya tradition vid fint väder) så passade jag på att hämta ut knapparna till våra dynor. Jag visade knapparna för henne.

Lilla K: Dem var fina. Jättefina. Sååå vackra var dem...



Sen tog vi bussen hem och det nyaste nu är att ifrågasätta allt som busschauffören gör. Varför han stannar, varför han kör, varför han trycker på en knapp osv osv. Trafikljusen är världens hit.

Hon: Varför stannar han?
Jag: För att det är rött ljus.
Hon: Får man inte köra på rött ljus?
Jag: Nej.
Hon: Får man köra på grönt ljus?
Jag: Ja.
Hon: Får man inte köra på rött ljus?
Jag: Nej.
Hon: Får man köra på gult ljus?
Hag: Man får göra det, men man ska helst stanna om man kan.
Hon: Men får man köra på gult ljus?
Jag: Om man inte hinner stanna så får man köra.
Hon: Får man köra när det är grönt?
Jag: Ja.
Hon: Får man köra på gult ljus?
Jag: Ja.


Så kan det låta i ungefär 20 minuter.

När vi hoppade av bussen sa hon "Vad duktig han var på att köra hem oss!"


hmm...

Detta blev dagens outfit. Mina nya rutiga shorts och en tubtop och vit hood utanpå. (som dock snabbt togs av så snart jag kom ut i solen).






Döm av min förvåning när jag på bussen blev erbjuden sittplats av en man. Det var en hållplats kvar till ändhållsplats. Kändes förnedrande :P Jag ser väl varken, sjuk, skadad, gammal eller gravid ut???



När jag kom hem idag låg Daniels mobil och snus på bordet i vardagsrummet. Lite oroande då han aldrig glömmer dem. Det är ju hans juveler när han ska någonstans :P Inte en meter utan snusen ;) Jag trodde minst att han vart kidnappad.
Men sen ringde han hem. Han har ej lagt mitt mobilnummer på hjärnan så han kunde inte ringa förrän han säkert visste att jag var hemma...

Vi sågs 1 minut imorse. Men gissa vems fel det var att han hade glömt mobilen? Jojomän... Det var MITT fel?!

"Du ringde vid fem nångång så då la jag mobilen på något annat ställe sen och glömde den"

Bra start på dagen

A-fil med müsli och russin. Till det ProViva björnbär... Nu är jag mätt några timmar iallafall :)



Vad ska jag träna idag? Det blir antagligen en inlines-runda på ca 6 km. Hade tänkt dra till gymmet men just nu måste jag prioritera att städa lägenheten...

RSS 2.0