Bildbomb - minisemester

Förmiddagen gick åt till packning. Milton packade sin ryggsäck själv :)

Med ny mössa på huvudet, med dinosaurier på, bar det sen iväg mot Skövde!

Det tog längre tid att köra än vi trott. Milton var hyfsat uttråkad sista trekvarten och frågade typ varannan minut när vi var framme. När vi passerade skyltarna att vi kommit in i Skövde somnade han typiskt nog :P Vi körde en runda och kikade. 

Vi kunde checka in redan halv tre, vilket var perfekt för oss som behövde byta om för utomhusvistelse. 

Hotellrummet på Hotell Majoren

Milton packade direkt upp sin egenpackade ryggsäck. Det ryms mycket (onödigt) i hans rygga ;)

Nallarna på plats i sängen!

Jag passade på att ta en magbild. Vecka 29 imorgon!

Efter ombyte och fika på hotellet stack vi upp till ett friluftsområde, Billingen, där det fanns grill. Jag glömde köpa kol och tändvätska när jag sprang inom affären men vi hade sån tur att någon grillat en stund tidigare så där var pyttelite glöd kvar. Med lite pinnar och blåsande fick vi igång den! :D

Jag grillade medan killarna lekte! Fin lekplats med två inte-nudda-marken banor. 


Sen blev det lunch!


Kallt ute men vi höll elden vid liv. Det var spännande tyckte Milton. Vi måste göra upp eld oftare och grilla mat i det fria! Det är ju både roligare och godare då!

Då skridskobanan hann stänga och vi behövde en aktivitet bokade vi en bowlingbana! Första gången för Milton :)
Han var så spänd och fylld av förväntan!

Häftig nersläckt bana med discobelysning!

Han tyckte det var sååå kul! Stolt som en tupp när han kastat iväg kloten. Olika sätt varje gång typ! Han hade förvisso såna bumprar uppe i sidorna för att slippa slå i rännan, men han fick rätt mycket poäng. Tre spärrar på tre serier! :)

Det var inte sista gången det blev bowling! Och nästa gång vill jag också spela och inte bara titta och heja på!

Tillbaks på hotellet blev det kvällsbuffé där Daniel åt köttfärspaj, jag åt moussaka och Milton åt... ja... en tomatbit och två bitar äpple. Typ. 

På rummet väntade "lördags"godis och spel :)

Milton fick sitta en stund med paddan och vi såg på fotboll och jag fick ryggmassage. Fy vad ryggen var illa ikväll. Vet inte om det var för att jag satt och sydde länge igår eller gjort nått fel idag. Fogarna, svanskotan och alla muskler i ryggen gjorde ont. 
Det fick bli alvedon och en lång varm dusch. 
När jag kom it igen sov båda killarna :P jag tror jag ska joina dem nu! Måste bara vara tillräckligt trött så jag kan somna i denna mjuka säng trots ryggont. 

Imorgon väntar frukostbuffé och sen upplevelsebadhus. Mille längtar efter vattenrutschbanor :)


Bodys till lillasyster <3

Äntligen fick jag tummen ur och började sy till bebisen!

Tre bodysar till vår efterlängtade LILLASYSTER!! :D






Bara knappar på axel och i nederkant som saknas. 

Dessa gjorde jag i storlek 56. Kommer absolut göra fler i fler storlekar. Ska även beställa ett mönster på en heldress som ser jättemysig ut :)



Miltons växande ordförråd

Precis varje dag säger Milton nya ord. Fortfarande. Det är rätt så häftigt. Eller när han plötsligt kan fakta om saker han inte kunnat innan. Man blir förvånad varje gång även om det är en rätt naturlig utveckling. 

Bara idag har Milton sagt tre ord som jag inte tror jag hört från honom innan. 

När han skulle sätta plåster på sin tå:
- Om jag särar på tårna går det nog lättare!

Vi såg några fiskmåsar bråka om en brödbit utanför:
- Det är inte tillräckligt med mat!

Han frågade hur långt det var till hotellet vi skulle till imorgon. Jag sa 1,5 timme. Han suckade och sa:
- Kan vi inte ta en genväg så det går snabbare!

Så mycket pågår i hans hjärna så det kanske inte är konstigt att han ligger vaken på nätterna ibland. 
Det roliga är att ofta kan man fråga var han lärt sig orden/faktan och då minns han i exakt vilket barnprogram eller vem som sagt det till honom. 
Ibland har jag ångest över att han sitter vid teven från han vaknar till det är frukost, men det är väl som Daniel säger att Milton hemskolas några timmar varje morgon :P Han tittar bara på SVT Barnkanalen och det är mycket fakta i de programmen. Sist i kunskapsbanken är att Roboten Rob lärt honom vad en oktagon är och Martin (äventyr i tid och rum) har lärt honom att katter oftast inte gillar vatten :D



Se upp för Raphael

Vi har en riktig slappedag. Vinden viner och regnet smattrar där ute. 
Milton har suttit ett tag vid datorn medan jag vilade. Sen blev det en lång stunds studsbollslek :)

Lite fika i magen och sen pyssel. Jag lagade ett par byxor och Milton gjorde en Turtlesmask. Raphael!


Det blev också skönsång för Miltons mormor som fyller år idag :) Milton skickade ett brev igår med teckningar som hade kommit fram. 

En sköldpadda. 

Jag låter inte klok när jag pratar. Så täpp i näsan. Har beställt nässpray av Daniel som han får fixa på väg hem från jobb!
Nu blir det att fixa klart byxorna jag börjat laga och sen blir det nog en varm dusch och soffläge igen. 

Naturhistoriska museet

Igår åkte vi till Naturhistoriska med Milton. Daniel tror att han varit där med Mille en gång innan men jag är rätt säker på att han aldrig varit där. Och med hans minne tycker jag att han borde reagera om han kände igen det :) 

Vi började med att packa upp picknicken. Risifrutti, vindruvor och riskakor. Sen var vi redo för äventyr!

Vi började med fåglarna. Han hade typ öppen mun hela tiden och bara sprang från monter till monter och pekade och visade :D 

Vi saknade en fågelsort och då pekade Milton upp på en tom plats och sa "dem är nog slut!" ;D lät hysteriskt kul!

Sen kom vi in i stora hallen med större djur: björnar, lejon, tigrar osv. Och så den riktigt stora elefanten!

Milton var lite upprörd hela tiden över att djuren hade levt men nu var döda. Han kollade efter skotthål som att alla djur hade skjutits för att vara där. Svårt att förklara för en 4,5-åring. 

Det han sett mest fram emot var valen! Vi hade berättat att där skulle vara en stor val och han längtade massor. Men så fort vi kom in i det rummet gömde han sig och ville gå igen. 

Det var verkligen skräckblandad förtjusning att vara där för honom! :)

"Oj! Den var pumpad!!" /Milton  :P

Jag gick med men satte mig ner så fort en stol dök upp. I slutet var det riktigt tungt. Har märkt att det bästa är om jag ligger ner eller håller mig i lagom rörelse. Att stå stilla är inte alls bra och skönt. Sitta ner är okej. Ligga ner är ju klart bäst men att gå sakta är också okej. 

Det bästa (till vår förvåning) var nog baggarna och fjärilarna som var instängda i lådor. Kanske därför de var bäst, minst risk för anfall ;)

Det är ju absolut ett ställe vi kommer besöka igen. Milton suger åt sig fakta och frågar mycket och på ett sånt ställe får hjärnan arbeta ordentligt! 
Men han sa att han ville se levande djur också ;)

Vi gick via Plikta på väg till bilen. Vi var inte klädda för utelek så när Milton tvunget skulle åka kana på is slutade färden i en lerhög. Jag lovar att max 10% av geggan längs hela hans ben, strumpa och sko syns på bilden :P

Tur vi har tvättmaskin. 

På kvällen var det dags för gympa! Milton ville inte alls dit och vi luskade ut att det var för att han skulle vara där utan oss. Så Daniel pratade med gympaledaren och han stannade i lokalen men stod på en station och hjälpte alla barnen. Var alltså inte med/hos Milton utan var bara i lokalen. Det hade funkat bra och Milton sa att jag kunde sitta i omklädningsrummet nästa gång :) Vi får se!

Millemannen somnade snabbt efter en dag helt utan padda/tv/dator och med mycket rörelse och intryck. Kom in till oss vid 3.30 och sov till 6.45 så ca 11 timmar. Bättre än natten innan. 
Jag, till skillnad mot Daniel, tror att stimulansen under dagen påverkar hans sömn. 
Idag blir det tyvärr mest innedag igen då jag inte känner mig frisk och vädret faktiskt är riktigt dåligt. Blåser riktigt mycket och regnar. Så får se hur sömnen blir. 

Nätterna

Igår natt var Milton klarvaken mellan 1 och 4. Mindre roade föräldrar minst sagt. (Men vi fick en mysig dag igår ändå, mer om den när Daniel messat mig foton)

Vem låg vaken inatt då? Jo jag :( den hör förkylningen är knäpp. Kan vara hyfsat bra för att sen slå till med full kraft, verka bli bättre och sen ett nytt bakslag. Halsen mår rätt bra igen men inatt vaknade jag helt täpp (trots att jag tagit nässpray när jag la mig) och hela ansiktet värkte, framförallt käkarna. Var upp och tog nässpray och alvedon vid 4 så nu känns det okej för en stund. 

Pga förkylning och väder (blåst och regn) får det nog bli mysdag inne idag för mig och Milton. Igår var det äventyr hela dagen så om jag ska bli frisk till på söndag måste jag nog vila så mycket det går. 

Ha en bra fredag!

Lunchdejt <3

Det blev lunch på stan idag. Inte ofta vi äter ute bara vi två!

Vad vi pratade om? Ja, dagistider, träning, Milton, bebis... Precis som hemma :P Föräldrar i ett nötskal gissar jag. 
Vi åt på Jensens Bøfhus. Gott och det är väldigt mysigt mörkt där tycker jag! 

När Milton kommit hem byggdes det lego!

Nu ser vi handboll (Sverige-Ungern) och Milton spelar dataspel!


Snowracerfilmer från denna snöiga månad

Så har jag fått tummen ur och satt mig vid datorn. jag brukar bara blogga från mobilen men filmer måste läggas in från datorn.
 
Från en dag för två veckor sen!
 
 
En video på vackert vinterlandskap lade jag in i ett blogginlägg ---> "snö snö snö..." (öppnas i nytt fönster)
 
Här är två videos från när vi var i pulkabacken den 17/1.
 
Daniel och Milton hoppar högt!
 
 
Sen ville Milton åka själv och kunde visst både hoppa och krocka ;)
 
 
Ser ni bänken som Daniel står vid?! Livsfarlig bänk som står tvärs över i slutet av backen. Ett barn åkte i hög fart in i bänken en av gångerna vi var där nu i vintras och jag mailade Göteborgs stad om detta. Även en annan mailade dem vet jag. Och det gav resultat. Bänken är nu borta!!
 
Detta var i fredags och lördags, den 22-23/1 när Julia var med.
 
Det gick mindre bra för dem i backen :P
 
 
Men så kul de hade också. Här åker de alla tre. Trångt men kul :D
 
 
Det var nog det hela :) Så skoj snön har varit! Jag bryr mig inte att jag inte kunnat åka. Jag har klätt mig varmt och suttit på en varm dyna på en bänk och tittat på! :)
 
Nu är snön borta och det är 8 grader ute. Nu känner jag inte för mer snö även om det skapar ljus och lek. Nu ser jag fram emot lite vår och lite lekplatshäng och picknicks :)

Var tog magen vägen?

Skulle ta nytt magfoto när jag låg i sängen. Men var har magen tagit vägen haha :P

I mina ögon är den typ borta, platt, tom :P Tur att bebisen rör på sig så man vet att så inte är fallet. 
Vågen bekräftade dessutom att jag visst är en tjockis. Ångest :| Hur snabbt kan man gå upp i vikt egentligen. Jag försöker att inte äta allt för onyttigt och har ju ändå rört på mig lite senaste dagarna. +9,8 är det nu. Orkar inte bära på så mycket vikt som jag hade vid förra graviditeten så en del av mig hoppas verkligen att det ska stanna upp lite snart. 
Men sålänge jag gör vad jag kan är det väl bara att acceptera läget också :) Är bara lite rädd för hur rygg, höfter och muskelbristningen ska bli om jag går upp för mycket!

Nu lämnar Daniel Milton på dagis. Sista dagen för denna vecka. Sen är han ledig  till tisdag. 
Tror det blir lunchdejt på stan för dessa föräldrar :)

Tick tack tick tack....

Miltons klocka tickar. Inte lite lätt utan JÄTTEHÖGT!! :O
Under hela mitt liv har just tickande klockor varit det värsta störningsmomentet när jag ska sova. Man ligger där och andas i takt med sekundrarna och det blir inte naturligt alls. 
Den uppmärksamme har ju märkt att vi inte har några klockor hemma. En digital på mikron och en digital i vardagsrummet enbart. 

Daniel nämner ibland att första gången jag sov hos honom gick jag och plockade ner hans klockor och tog ut batterierna :P För vad är värre än en tickande klocka?
Jo, TVÅ klockor som tickar i otakt!!!!

Ånej!


Jag har blivit förkyld :( vill inte. Halsen gör ont både vid prat och svälj. Näsan är täpp. Och det är sååå obehagligt att nysa. Hela magen spänner sig och känns som den ska sprängas. 
Sitter och sippar på hett honungsvatten nu. 
Tur Daniel är ledig i två dagar, blir att kurera för mig. På söndag måste jag vara frisk då vi ska åka iväg och bo på hotell med Milton. 

Milton för två år sedan. Välmatchat ;)

Vi har legat och sett handbollen (Sverige-Danmark) nu. Spännande match men ganska orättvis domare. Matchen slutade oavgjort. 
Snart lär jag somna här och Daniel väcker väl mig om nån timme. Samma sak varje kväll haha! Godnatt!

Långsamt långsamt

Det gick bra att hämta Milton. Jag gick sakta dit och med Milton i släptåg kan det inte gå annat än sakta hem också :P  känns som man tjatar om varje steg han ska ta vissa gånger. 

Men lika bra att låta honom leka det sista med snön. Nu kan vi väl se fram emot vår istället :)





Han var nöjd med mina köp, precis som jag trodde :) En tröja med en hund på...

...och en Batman-väggklocka :D

Nu har vi bara slappat i soffan och tagit en fika jag är hungrig IGEN! Just nu är jag hungrig heeeela tiden! Daniel kommer om 1,5 timme och då blir det taco. Lite lillfredag för oss idag då Daniel nu ska vara ledig två dagar. 

Nu ska det bli liiite nytta gjort här :)

Läkarbesöket

Efter jag lämnat Mille idag åkte jag in till stan för ett besök hos läkaren. Det är först när man behöver det som man inser att det finns väldigt få bänkar ute i vårt samhälle :P Hade behövt stanna och vila några gånger. 

Läkarbesöket gick som jag hoppades. Sjukskrivning fram till förlossningen. Tillväxtultraljud om 5 veckor och sen remiss till Östra till v 38 för ett tillväxtultraljud till och bedömning om förlossning. Min läkare vill absolut inte att jag går en dag över tiden. Men Östra kan ju göra en annan bedömning så tyvärr blir det ovisst ända fram till slutet. Får försöka låta bli att tänka på det som jag inte kan påverka själv!

Efter läkarbesöket gjorde jag några ärende i stan. Milton lär bli glad ;) 
Sen jag kom hem har jag bara suttit i soffan trots att jag ville få gjort lite nytta här hemma. Men så här får det väl bli ibland. 
Ska snart gå och hämta Millemannen och det känns som att jag laddar för en Mount Everestbestigning. Är glad att detta är sista dagen denna vecka jag både ska lämna och hämta. 

Haha svårt att läsa på mobilen när liten sparkar på min hand som jag håller telefonen i :P

"Långpromenader" vecka 28

Här ligger vi och slappar!

Jag har gått två "långpromenader" idag, både lämnat och hämtat Milton. Sammanlagt ca 2,5 km. Första rundan var riktigt tung. Det blev riktigt jobbigt att gå hem. 
Kände då att om någon snäll hittade mig i en snödriva fick den gärna asa mig hem i fötterna :P

Nu töar det väldigt mycket. Vatten i mängder och läskiga isfläckar. Men för övrigt lätt att gå. 

Idag går jag in i vecka 28. Samtidigt som det gått fort upplever jag att tiden går sakta just nu. 
Ryggen och yrsel är nog mina stora problem. Får dagar då yrseln är riktigt jobbig men de är som tur är inte varje dag. Upplever att sen jag började tänka på att dricka mycket vatten varje dag är yrseln bättre. Ryggen är öm och trött men hjälpts ofta med vila så stor del av dagen går till just vila. 
Magen är ivägen när jag sitter upp nu :P men tycker inte att den trycker på revben och lungor. 
Det är en mestadels aktiv bebis :) När jag ligger ner på rygg kommer zumbapassen igång. Sen någon dag har jag även känt rörelser även när jag står upp!
Ångesten över att magen växer och att jag går upp i vikt är kvar. Jag vill till varje pris inte bli lika stor som med Milton, det klarar varken min kropp eller psyket. Försöker tänka på vad jag äter i veckorna. På helgen slappnar jag av lite och äter chips och godis om de andra äter. Jag rör mig mer denna graviditet också vilket jag hoppas ska hjälpa lite. 

Ska till läkaren imorgon prata ny sjukskrivning och han vill prata om förlossningstankar iom att Milton var stor. Jag vet inte vad jag känner och vill. Vill nog i första hand veta om denna bebis riskerar att bli lika stor först innan jag kan ta såna beslut. 

I det stora hela är jag hittills positiv till hur allt gått. När jag blev gravid var jag och Daniel överens om att jag inte skulle kunna göra mycket alls. Men tack vare att jag kan vila mycket och Milton är så stor så han kan göra mycket själv har det gått över förväntan och jag kan hjälpa till med en del hemma samt följa med och titta när de andra gör skojigheter :) Hade varit trist att behöva ligga hemma. Nu när jag läser igenom bloggen från förra graviditeten inser jag att livet flyter på lite mer denna gång. Skönt :)

Milton är så söt och väldigt mån om mig. Om han ser vatten i trapphuset eller nån isfläck ute är han snabb att varna mig för att jag inte ska halka. Lilla omtänksamma älsklingen :D

Milton för 4 år sedan idag. På väg ner till Skåne!

Nu ska jag göra meny och handlelista och ladda för lite handling! 

Pizzasallad i mängder

Jag stannade hemma när de drog till backen! Dels för att det behövde fixas lite hemma och dels för att vila inför ikväll!
Efter Daniels lopp ikväll blir det pizza. Har precis gjort en stor pizzasallad!! Står på eftervärme nu och blir lite mjuk och sen åker den ut en stund på balkongen för att bli kall och gott krispig :)

Då det blir sen middag så tar vi lördagsmys efter lunchen :) taskigt för Milton att få fram chips och godis vid 21.30. 

Ha en fin lördag!

Godaste middan och tveksam titel

Vilken middag vi fick till igår! 
Daniel gjorde pannbiffar med grädde och rosépeppar i, jag gjorde krispiga potatisklyftor med havssalt och örter. Till det rosépeppargräddsås, lingonsylt/svartvinbärsgelé och stekta champinjoner och lök. 
Himmelskt!!!

Vi gjorde mycket mat men allt tog slut haha! Alla åt som hästar!

Sen var det ju handboll! Sverige-Ryssland. Milton som sovit i bilen vid hämtning av Julia var pigg och såg hela matchen och ställde frågor och blev väldigt upprörd när de knuffades och drog varandra i tröjorna. För så får man ju INTE göra! ;) Roligast var när en svensk drog tröjan över en ryss men ryssen ändå lyckades skjuta. Han var nästan värd att göra mål där :P


Milton frågade vem detta var:

Då han inte riktigt vet vad ledare och tränare är så var vår bästa förklaring att det var de svenska spelarnas gympafröken haha :D Han förstod iallafall. 
Matchen var otroligt jämn och slutade oavgjort. 

Jag somnade i soffan som vanligt! Daniel väckte mig först kl 2. 
Milton sov gott hela natten. Lite krupphosta på morgonkvisten och han säger att det gör ont i halsen när han hostar och nyser. Men han verkar pigg i övrigt så snart får det bli lite pulkaåkning. Får se om jag följer med eller stannar hemma och vilar. Ikväll ska Daniel springa Winterrun på Liseberg och det kräver en pigg kropp, för mig :)

Kladdegris! :D

Fredag! Då får man baka muffins inför helgfikorna! :)

Milton gillar inte höga ljud just nu. Dammsugaren, elvispen etc. Så han tar på hörselkåporna så fort vi ska använda maskiner. Han gillade inte heller raketerna på nyårsafton, trots hörselskydd. Sist vi var på Öron-näsa-hals hade han vätska bakom trumhinnorna och det är garanterat inte bättre nu. Han är väldigt högljudd när han pratar. 

Meeen iallafall. Muffinssmeten var jättekonstig så vi får se hur det färdiga resultatet blir! De är precis urtagna ur ugnen så det får allt bli en provsmakning nu strax :D

Krupp

Godmorgon fredag!
Igår reagerade Milton själv på att han nös mycket och när han somnat igår var han orolig i kroppen och täpp i näsan. Fick nässpray och sov gott. Till runt fyra. 
Då vaknade jag av att han andades väldigt väsigt och tätt. Krupp!! Det var minsann längesen nu, trodde att han växt ifrån det faktiskt. 

Jag gjorde inga åtgärder sålänge han ändå sov men när han själv vaknade vid 4.30 så fick vi linda in honom som en mask i täcket och öppna fönstret. Kall luft brukar dämpa kruppen lite. Hur många gånger har vi inte stått på balkongen med honom :/


"Milton, ska vi stänga nu?"
"Nej jag älskar att det är så!"

Pluppen. Fast vi är inte förvånade om han åker på en förkylning. Han har inte, förutom vattkopporna, varit sjuk sen typ början av december. Och så nu tillbaks på dagis. 

Nu ligger han i soffan och ser sitt favoritprogram "Äventyr i tid och rum".

Lurig bebis!!

Vi sa redan innan jag blev gravid att nästa barn kommer vara en motsats till Milton och Julia. Vild som fan, brutna armar och stygn i pannan :P
Och det ÄR en lurig jädra bebis i magen. Väldigt aktiv och dansar zumba många gånger om dagen. 

Utom igår... Kände en ordentlig spark kl 22 i förrgår men det var ändå ovanligt lugn i magen vilket jag nämnde för Daniel. 
På morgonen brukar det nästan vara som mest rörelse men igår ingenting. Jag lämnade Milton och la mig i soffan och försökte få lite gensvar från bebis. Men icke. Jag vet att det kan bli så ibland men jag vet också att man ska kolla upp förändrat rörelsemönster. 

Ringde barnmorskan och vi skulle komma inom 20 min. 
När vi var där lyssnade hon på hjärtat och det lät fint i bra tempo. Skönt!!
Men hon knuffa och tryckte och kände inga rörelser så hon gav bebisen två timmar att komma igång. Om det inte blev ordentlig aktivitet under den tiden var det antenatalakuten som gällde. 

Vi gjorde allt hemma. Drack kallt vatten, spelade hög musik, smorde magen, petade och tryckte. Fick nån liten svag buff tillbaka men långt ifrån det normala så det var ju bara att åka till Östra Sjukhuset. 

Fick ctg-kurva som mäter barnets hjärta och jag fick en knapp jag skulle trycka på när jag kände rörelser. 


Hjärtljuden var fortsatt fina. 
Det tog 7 minuter, sen kände jag en liten spark. Sen tog det ända till 25 min innan det kom igång mer. I överkant på kurvan ovan så betyder de vertikala strecken att jag trycker på knappen. 
Tror vi satt sådär närmre en timme. Då bebisen kommit igång (troligtvis störts av puckarna och banden på magen samt ljudet, var de så nöjda att vi fick åka hem. Vi skulle komma tillbaka om det blev slött igen så skulle de göra ultraljud. 

Nu ligger jag i soffan och det är allt annat än lugnt i magen :D ett riktigt zumbapass igen haha! Magen hoppar och då det kickas rätt bra på urinblåsan blir jag kissnödig :P Men hellre detta, alla gånger!

Promenad till dagis

Jag började med detta inlägg igår men kom inte så långt innan annat kom emellan. Separat inlägg. 

Igår var det min tur att lämna på dagis. Daniel har gjort det senaste tiden då det funkat med hans jobb. 

Det blev en härlig promenad. Vi gick och småpratade :)


Finaste lilla killen :)


Häftiga istappar! 

Det blir väl sammanlagt 1-1,2 km promenad fram och tillbaka. Det räckte gott och väl för mig. Det var väldigt tungt att gå upp för trapporna här hemma. 
Men ändå skönt att i lugn och ro gå en liten promenad! Ska nig försöka göra det mer de dagar som känns okej :)

Frukostutsikt

Det är vackert ute! Just att snön får sitta kvar på träden gör det så ljust och fint!
Vilken utsikt att ha när man gör frukost :)



Snö snö snö snö...

Vi hade bestämt sedan innan att rensa ur hela klädkammaren idag när Mille ändå var på dagis. Nu fick han ju vara hemma pga vädret men vi körde på ändå. Kanske inte så lattjolajban för honom men vi kunde faktiskt inte ens se golvet i klädkammaren längre. När vi väl ställt en enda grej på golvet så urartar det. Hej å hå med grejor. Men varje gång vi sorterar så slänger vi en massa och det är ju bra :)
 
Jag satte mig med Miltons gamla kläder och sorterade ut vad vi kunde tänka oss att använda igen :) 
 
Sparade ganska mycket så får vi se hur vi väl känner sen när bebis är född! Det slipper bli en nakenfis iallafall om vi skulle tappa alla våra pengar i sjön ;) Förutom i stl 50/56, där har vi nästintill inga plagg kvar från Milton. För att han hoppade direkt till 62 helt enkelt :P Men det ska vi fixa såklart! Lite har jag shoppat redan! Svårt att låta bli! :D
 
Vi staplade upp Miltons gamla hylla på den vi redan hade där inne och nu ikväll har vi börjat fylla på med lådor. Alla banankartonger är numrerade och så fyller vi i på ett papper vad som finns i, så är det organiserat och bra. Måtte vi hålla ordning där inne denna gång :O


Daniel traskade iväg för att köpa en spade/skyffel då vår är spårlöst borta. Han försökte inte ens komma ut med bilen efter att ha studerat spektaklet imorse på parkeringen. Nör han kom tillbaka började han skotta och det tog inte lång tid innan spaden gick i två delar :/
 
Så när vi ändå skulle tillbaka till affären och byta mot en spade i stål så klädde vi oss varmt för att se om det gick att åka snowracer.  
Helt galet mycket snö! Vi har bott här i 5 år och det har aldrig varit så här mycket snö på den tiden. Enorma vallar!





Efter lite om och men kom vi ut med bilen! 
 
Var tvungen att filma lite i detta vackra vinterlandskap. Mer snö än när vi var i Vemdalen (länk öppnas i nytt fönster) i mars 2015 :P
 
 
Mot vår tro var det faktiskt lite barn i backen. Skolorna har hållt stängt på de flesta håll i Göteborg idag så det såg ut att ha åkts där tidigare under dagen så snön hade plattats till på en del av backen. 


Liten tröttis ;) Eller suris. Men som han kämpar. Han drar snowracern upp för backen och är svettig under hjälmen när vi är klara :D
 
Jag tittade på som vanligt :)


Hemma på gården igen!
 
Daniel skakar om trädet bredvid Mille ;)


Nu sover Milton gott sen snart två timmar tillbaka och vi ska slänga oss på soffan efter att ha kört ett race med klädkammaren. Eller Julias rum snarare då vi flyttade in alla grejor dit för att slippa ha dem i hallen. 
 
Imorgon blir det mer rens och mer snölek :)

Vackert kaosartat Göteborg!

Sååå vackert när vi vaknade!

Träden helt vita. Läste att det fallit 33 cm snö inatt!

Stod i fönstret och bevittnade KAOS på parkeringen. Bilar som inte kom ut från parkeringsfickorna, bara slirade. Som mest var det nog 30 bilar som försökte ta sig ut. Blev stopp på gatan då en bil stod helt tvärs över. 
Att då nån taxiförare börjar tuta. Tror du att 4 personer står och puttar på bilen för skojs skull?

Jag ringde Miltons förskola. 2 personal på massvis med barn. Vi håller Milton hemma såklart. Han ville gärna dit men kan man vara hemma idag så är man det. 


Jag ligger i sängen. Sååå yr!! Måtte inte detta hålla i sig för länge! 

Vecka 27

Milton vaknade med ett ryck 5.30 - "Varför får jag aldrig bada i ett hus??"
Eh... haha! Drömt nått igen sötis? Han vaknar ofta och utbrister saker :)

Han gick upp till teven och jag åkte lite karusell i sängen. Jisses vilken yrsel jag hade när jag vaknade, som igår. Hela rummet spinner och det blir väldigt obehagligt. 
La mig och läste om vecka 27, som jag går in i idag!
Bebisen är runt 30-35 cm lång och kommer denna vecka komma upp i 1 kg i vikt :) Galet! Suger på tummen och börjar få hår på huvudet också. 
Enligt Google ser bebisen ut såhär. Men det kan vara en bild från någon vecka senare också. 

Svårt att fatta att det är en så stor bebis i magen!

Det känns som om magen blivit jättetjock nu bara de senaste dagarna. Mer otympligt och spänt. 
Upp i vikt går jag men vi får hoppas att det är jag som lägger på mig mest och bebisen går upp lagom :)



Jag kollade upp lite det här med yrsel under graviditet och hittade något som heter vena cava syndrom. Inte så jätteovanligt tillstånd där bebisen helt enkelt ligger och trycker på en stor ven upp till hjärnan. Det blir då syrebrist och blodtrycksfall. Kände verkligen att jag stämde in på det så jag ringde barnmorskan och frågade. Och jo, det är ju mest troligt att jag drabbats av det. Lösningen är att sitta upp mer och om jag ska ligga ner ska jag ligga på vänster sida helst. Det jag gillar minst, men jag får vänja mig!


För övrigt tycker jag att det går bra just nu! Fogarna gör ont men det kan jag påverka själv genom att lyssna på kroppen, sitta och ligga rätt och vila. Huvudvärk har jag inte mer än i ogravidt tillstånd och jag sover väldigt bra på nätterna! :)

Och inte att glömma, jag är nere på tvåsiffrigt i antal dagar kvar :D

Har börjat få lust att sy igen och har börjat skissa på en aktivitetsfilt :)



Kallt!

Chock när jag tittade på termometern :P

Har jag upplevt så här kallt i Göteborg någongång?
Jag tycker om att det blivit vinter och snö. Hellre det än +5 och regn. Snön ljusar upp mycket och skapar rolig lek!
Men idag kommer jag ha svårt att klä mig. När jag fryser spänner jag kroppen vilket gör ont i både fogar och mage. Så jag måste vara varm och idag vet jag inte om jag kan klä mig tillräckligt varmt. Vi får se :) 


ZzZZZzz

Milton fick lyxen att somna i soffan idag med. Jag har verkligen fått börja välja mina strider. Idag har varit en jobbig dag med yrsel och ont. 
Det var egentligen ingen strid heller var han skulle sova, jag erbjöd honom att somna var han ville och han valde soffan :)

Imorgon hoppas jag på att må bättre. Iallafall med yrseln, riktigt jobbigt när rummet snurrar och man tror man ska svimma. Jag har faktiskt hellre ont i fogarna. 
Nu sover Milton men bebis är vaken. Ser en rutin i vakentiderna. På morgonen typ 8-10 och alltid på kvällen mellan 22-00 :D blir en nattsuddare precis som Mille. Han somnade alltid för natten i vår, oftast Daniels, famn i soffan mellan 23-00 när han var bebis. 

Godnatt!

Äntligen snö!!

Det fick såklart bli en tur till pulkabacken i eftermiddags! :D

Milton skulle absolut åka med mössan nere ;)

I ett åk ramlade dem och Daniel gled på snön. Men rätt märkligt att snön blev blå när hans jeans är tvättade flera gånger :P (syns lite dåligt på bild, ett blått streck från Daniel mot mig)


Det blev inte jättelång tid i backen för vi hade klätt oss lite fel. Men imorn blir det nog en runda till :)

Påväg hem köpte vi godis och hemma åt vi middag tillsammans. Vi har börjat mer och mer att äta innan Daniel åker till jobb. Känns lite mindre som att han jobbar kväll/natt då. 
Nu sitter jag och Mille och myser i soffan!

Det där luktsinnet

Milton har ju, som nämnt tidigare, världens grymmaste luktsinne. Vi fattar inte hur ett litet barn kan ha så bra och ha koll på inte bara ATT det doftar utan VAD det doftar. 
När vi har gått förbi hus har jag tyckt det doftat mat. Milton säger att det är curry. 

Häromdagen kom vi ut från barnmorskan och det låg en stark doft i luften. Jag frågade Milton vad han tyckte att det luktade och jag blev helt paff av svaret "Lönnsirap!" You say what?! :O
Det var faktiskt en söt doft som i våra näsor tolkades som honung, så hans svar är ju mest troligt rätt. Men.... Han är 4 år :/

Fredagsmyset

Godmorgon! Här har vi vaknat utvilade efter en bra natt. Jag vaknade av att Daniel smög in genom ytterdörren vid 6.30. Men han gick direkt in och la sig på Julias rum. Han brukar göra det om Milton sover i vår säng. När jag kikade ut såg jag att det fallit snö under natten. Hoppas det kommer lite till så det går att åka lite pulka i eftermiddag. På måndag ska det snöa mängder och det längtar vi efter!

Vi hade riktigt fredagsmys igår, jag och Milton! 
Först badade Milton. Han la sig tillrätta och slappnade av och sa "Jag vill inte ha några leksaker, jag vill bara ta det lugnt!" :D haha... Han ändrade sig lite sen och satt och hällde vatten över huvudet med en hink. Han som förr fick panik när vi duschade honom och en vattendroppe kom för nära ögonen :)

Egentligen hade jag tänkt natta honom innan jag skulle se en film kl 20, men vi satt så mysigt i soffan och han verkade inte så trött. Så vi tog fram glass, chips och ostbågar och så såg jag min film och han satt bredvid och tittade barnprogram på paddan :)


När det var lite kvar i skålarna gav han dem till mig och sa "Jag vill inte ha mer, jag har ätit för idag!" Hehe, det finns en gräns hos barn med :)

Han satt vaken till ca 21.30. Då pausade han paddan mitt i ett program, la sig mot mig och sa att han bara skulle sova lite ;)

Jag somnade i soffan strax efter 23 och vaknade vid midnatt. Fick leda in en sovande Milton till vår säng och sen sov vi gott igen :D

Frost

Lycklig kille som älskar att skrapa rutor. -7 grader ute. Sjukt kallt. 




Tröttisen och Cola zero

En trött kille sover nu gott. När jag gick in för att säga godnatt kom Daniel med eksemkrämen. När han skulle smörja frågade en urtrött kille "får jag somna sålänge?" till skillnad från igår när det var en såndär nattning när det kallas, klagas, gnälls och leks :O 

En annan liten kvällstanke. Igår på sjukhuset så gick Daniel till cafeterian för att hitta nått ätbart. Han kom tillbaka med en risifrutti och en Cola zero. Jag poängterade att det var ju schysst att han köpte Cola. 
- Vadådå?
- Jag som precis vänjt mig av med det!
- Oh shit, det tänkte jag inte på! :O

Jag drack en halv burk den 1/1 men efter det inget. Förrän nu!
Haha. Tog en klunk och fy :P Det var ju inte ens gott! Nä, hädanefter blir det nog en 7up när det ska festas till :)


Barnmorskebesök vecka 26

Så var det dags för ett besök på mvc idag. Killarna hängde med. 
Hon tog blodtrycket som var 105/65 och blodprov i armen vilket inte är nån favoritsyssla hos mig. Men Milton tittade storögt :D Mitt järnvärde var 119, förra gången var det 117, så det var bra :) Sockret var 5,8 vilket var väldigt bra. Sist var det 7,4 tror jag så jag hoppades verkligen på att det skulle vara lägre. 

Hjärtljuden låg på 145-150 slag/minut och SF-måttet var 25. Lite över normalstrecket, precis som med Milton i samma vecka. Hoppas det inte följer Miltons kurva hädanefter. Låg över översta strecket. 

Jag idag

Häromdagen fotade jag själv. Med lite vilja kan jag nästan se ogravid ut haha :P

Meeeen så får man sluta hålla andan och magen ploppar ut :P

Jag har gått upp knappt 8 kg. Hyfsat nöjd med det. Kunde ju varit värre :P Men jag försöker tänka mer på nu hur jag äter. För motion är ju inte min starka sida just nu ;)

Har mindre ont i magen idag om man jämför med igår. Men det är fortfarande inte bra. Jag hoppas att vila ska ordna upp det för så här vill jag ju inte ha det resten av tiden!

K-k-k-k-allt!!

Oh my god vad kallt det var idag. Bitande! -6 grader tror jag. 
I eftermiddags var vi hos barnmorskan och efter det åkte vi till Frihamnen och tittade på isen. Den var rätt tjock i stor del av hamnen och var utbredd i stor del av hamninloppet. 
Väldigt fint...

...men kallt!

Finaste <3

Nu är killarna på gymmet och jag ska ta det lite lugnt! Middan ska vara klar 18.30 :) Fiskpinnar och potatis. Köpta pinnar faktiskt. Oftast gör vi egna. Men ibland får det bli lite fusk :P

Klämmisar on my own

Okej, jag ligger här och har lite för mycket tid till att googla och så :P

Men kolla in vilken smart grej! Högst upp på önskelistan! 
Milton har alltid älskat Klämmisar, ja ni vet såna där fruktpureér i påse med kork på toppen. Han älskar dem fortfarande!
Det är väl bara det att de är ju dyra, man betalar mycket för den relativt lilla mängd mat, men det har varit värt det till längre tågresor, nån utflykt eller som fjäsk vid sjukdom. 

Så hittar jag denna smarta uppfinning!

Tänk att kunna göra egen fruktpuré sen till nästa barn :) Såg tips att frysa in dem och sen ta med på utflykt och lagom till förtäring så är de tinade. För hemmagjorda håller inte lika länge som köpta tydligen. 
Frågan är hur mycket man tjänar på att göra egna? Själv väljer man ju mer ekologisk frukt, tar troligtvis mer jordgubbar än banan osv så kanske kanske går det nästan jämnt ut, bara att man har fått mer vad man vill ha. 

Milton ratade ju vår hemgjorda mat totalt :P hoppas på bättre lycka nästa gång. Rejält kånkande på burkar från affären och hem och sen till sorteringen. Roligare att äta samma mat, fast i olika konsistenser :)

Akutbesök på antenatalen

Jag har ju haft ont i magen, långt ner, några dagar. Försökt nå min barnmorska men utan framgång. Inatt när Milton kom in till mig kl 4 hade jag otroligt ont. Min egen känsla var att jag hade ont allra längst ner i magen, vid livmodertappen typ. Svårt att veta exakt men inte ytligt iallafall utan långt in i magen. 
 
Ringde förlossningen (som man ska i denna vecka) och hon tyckte ju att det behövdes kollas på. 
Tårarna rann på mig. Vill verkligen inte få ett barn i vecka 26 och ännu värre, förlora barnet. Så lite rädd var jag allt för jag kunde inte sitta upp utan rejäl smärta. 
Vi åkte till antenatalen när Daniel lämnat Milton på dagis. 
 
De satte kurva på magen. 
 
Skrapljudet som hörs bara 2-3 sekunder in i filmen är en spark. Det sparkades mest hela tiden under den ca halvtimme de mätte.
 
 

Bebispulsen var jämn och bra men bebisen sparkade loss dosorna haha :P

Sen fick vi göra vul men tappen var stängd och lång så inga tecken på för tidig födsel nu. Däremot var en bebisfot allra längst ner i magen och sparkade hårt. 
 
När läkaren ändå gjorde ultraljud på magen passade hon på att göra tillväxtultraljud (pga att Milton vägde 5,3 kg kommer vi göra flera ultraljud). Men det var tydligen inte lätt "när bebisen dansar zumba" :D bebis mådde prima sa hon. Så skönt att höra. 
Resultatet blev att bebisen i magen avviker 15 g från genomsnittet, så väldigt godkänt :) Det kan ju ändras men just nu känns det jättebra!
 
Orsaken till smärtan gick inte att hitta, mest troligt inget som påverkar bebisen just nu iaf. Kan vara att lillninjan sparkat in en karatespark längst ner i magen så jag är öm. 
 
Men nu blir det soffan resten av dagen!! Gör ont att sitta och stå så här ligger jag. Hungrig är jag. Får väl pina mig ut i köket en gång och sen får Daniel serva mig. Jag ringde dagis och frågade om Mille kunde stanna en timme extra så Daniel får sovit lite. Tur han är ledig inatt!!

När en är uttråkad och trött...

Första dagisdagen tog hårt på Millemannen. Han brukar iofs vara rätt trött efter dagis och somna tidigt men idag tog han nog rekord. Vi åkte via affären på väg hem och han hade så tråkigt så han drog ner mössan för ögonen. När vi kom till kassan insåg vi att han hade somnat haha :D

Han var slö resten av kvällen. Åt inte särskilt mycket middag och såg sen tv till läggdags. Somnade rätt fort. 

Jag satte mig i soffan och fixade naglarna med fil, nagellack, olja och kräm! Det är bra att skämma bort sig själv med sånt. Känns nytt, härligt och fint!

Märker att mina blinkningar blir längre och längre så snart dags för sängen. Bara så tråkigt att lägga sig själv. Imorn är Daniel ledig iallafall :) Synd att snön försvunnit dock. Hade kunnat bli lite kul lek annars! 

Lilla trollet!!!

Kolla in goungen, för tre år sen idag! 1,5 år gammal! <3



Godmorgon 11.45

Jag har nyss ätit frukost! Var uppe en runda vid 7 och packade extrakläder till Milton. Första dagen på dagis efter jullovet. Daniel körde honom dit när han kom från jobb och ändå skulle till gymmet!
Sen somnade jag om och 11.45 vaknade jag och gick upp haha! ;)

Men jag behöver det här. Eller min kropp behöver det här! Har haft rätt ont och jobbigt några dagar nu så vila är något jag får börja prioritera ännu mer. 

Men nu innan Milton ska hämtas får jag väl få nått gjort här! För nu har jag lite mer möjlighet. Titta vad jag fick av min man! Det är kärlek att få en saksamlare när man inte kan böja sig ner :D




Slapp i soffan

Här ligger vi! 

Jag kan göra grejor i omgångar men sen måste det bli vila emellan. Ryggen/fogarna klarar inte mycket längre, vissa dagar är nog blodtrycket lägre och ger mig yrsel och så har magen börjat trycka ordentligt på min muskelbristning :( Ni vet den jag fick när jag ramla på cykeln. Det känns inte helt jättekul att det börjat göra så ont, magen lär ju bara bli större och större :/ Får bli ännu mer vila, när jag ligger ner sjunker magen tillbaka lite och släpper belastningen på muskeln. 

Jag och Milton har iallafall fått upp hyllplan i hans nya hylla och vi har kört bilbana och spelat kula :) 

Jag hoppas att vi får klart på Miltons rum nu i dagarna med tavlor och lampor så det är helt klart och bara till för lek :)

Shit vilken hård sammandragning jag fick nu. Blir ju jättekissnödig haha :P

Skridskoutflykt

Vi passar på med vinterutflykter nu när det äntligen kommit lite vinter till Göteborg. Man vet ju aldrig hur länge den stannar. Kan ju vara allt från ett dygn till några veckor. 

Medan Daniel sov stekte vi ett gäng pannkakor och gjorde varm dryck!

När Daniel kom upp tog han fram deras skridskor och så begav vi oss till Härlanda tjärn! :) Molnigare idag så det var mycket mörkare tidigare...

Jag satte mig i en brassestol med go filt runt mig. Men det var ändå svårt att hålla värmen om tårna. 

Miltons första åk denna säsong. Han tyckte det var för halt först :P Ramlade gjorde han mycket men han kämpade sig upp efter varje gång!




Tillsammans hand i hand...

De hittade en boll och då glömde Milton typ av att han åkte skridskor. Då kunde han minsann jaga bollen och så ;) han kastade sig efter bollen men det resulterade ju bara i att han är grym på att resa sig upp med skridskor på, och det är ju inte det lättaste. 

Pannkakspaus!

Vi fick åka när mörkret föll. Blir kanske en tur dit imorgon med :)
Milton somnade i bilen trots att vi försökte prata och peka och ha oss. 

Väl hemma åt vi tacorester ihop innan Daniel åkte till jobb. Då Milton sovit en kort stund var han pigg länge efter att jag lagt honom i sängen. Tror klockan blev 21.30 innan han somnade. Jag har sett en film och haft en väldigt aktiv bebis i magen! :)

Nu sova! Vi ser fram emot en ledig helg tillsammans! :D

Min fantastiska hjälpreda

Det är på ett sätt såklart lite jobbigt att ha Milton hemma vissa dagar då han gärna vill hitta på grejor, gå ut och har mycket energi. De dagar jag har ont, är trött eller yr blir det ju en krock. 

Men sen finns ju de dagar då det är ren lyx att ha honom hemma. Killen som ÄLSKAR att få en lista med uppdrag för att sen kunna kryssa för :)


Så nu är diskmaskinen tömd, äpplena lagda fint i skålen, skorna i garderoben, kläder i olika former upphängda/upplockade, kuddar och täcke ligger fint, upprullat i vårt sovrum, spel på sin plats, glöggen uthälld och maskeradkläderna i sin låda!

Sånt som jag hade kunnat göra men det hade tagit den dubbla tiden. Duracellkaninen flyger ju runt på sina uppdrag :) jag hann typ torka av köksbänken och fylla diskmaskinen :D

Nu behövde jag pausa så han fick ligga med paddan lite som han längtat efter!



Klockan är nu halv tolv. Kvart över två ska vi åka på utflykt och då ska pannkakor vara stekta :)

Härlanda tjärn

OM vi hittade is. Vi trodde man skulle kunna gå lite i kanten, men hela sjön var frusen :D magiskt vackert och oväntat!



Det gick att se botten en bit ner!

En grangren under isen

Solen sken, Milton var glad, jag satte mig på stranden och bara njöt :)

Daniel tog några bilder när de gått en bit ut!



Han ser ledsen ut, men han kisar bara :)

Så häftigt alltså! Många åkte skridskor där så imorgon blir det till att packa skridskor och matsäck för då gör vi en ordentlig utflykt till! Får passa på när Göteborg levererar toppenväder! :D

Fruktmellis

Vår frukttokige (vilket blir frikyrklige i autokorrekt) son har fått även mig att äta mer frukt!

Mellis

Nu ska vi ut på några ärende och sen se om vi hittar någon is som man kan stå på!

Typiskt :P

Ja, just nu bor vi ju fel. Det hade varit väldigt roligt för Milton med lite snö :)

På fredag verkar det dock komma snö som ska stanna under helgen. Perfekt att Daniel är ledig då :) Jag kan ju absolut inte hjälpa Milton i pulkabacken men om vi är här i vår hemmabacke kan han själv och åker vi till en större så får Daniel vara med och leka och jag titta på :D

Idag vaknar vi till 8,5 minusgrader, klarblå himmel och sol. Men vi har inga jätteplaner på att vara ute jättelänge, nu måste Miltons nya rum färdigställas och vårt hem städas upp efter julen. Alla tomtar och julpynt flyttade ner i lådorna igår så nu behövs det torkas av och ställas fram vanliga saker :)



Förlovningsdag!

Idag firade vi 4 år som förlovade :)
Det blev ju en mysig utflykt. 

När vi kom hem lagade vi första rätten ur vår Linas Matkasse, glutenfria barnkassen. Gnocchi i dadeltomatsås, prosciuttochips, mozzarella och grönsaker. 

Vi tyckte om maten. Förutom mozzarella som vi tycker är rätt tråkigt och smaklöst. Frågade Milton vad han tyckte. 
- Jag tyckte om skinkan och grönsakerna. Men inte potatiskulorna, dom smakade gummi!
Han är för rolig. Han förvånar oss varje dag med nya ord :D

Efter maten skrapade vi varsen trisslott, förlovningspresent ;) Milton vann 30:- på sin lott :D

Sen gjorde vi tillsammans en smulpaj, halva med äpple och halva med blåbär :) Milton tyckte inte det var nån hit, han gillar knappt desserter, inte ens glass särskilt mycket. Men det känns inte som något vi kan klaga på :P
Min paj och (inte för att ni ser det) livlig bebis! 

Samtidigt såg vi Dessertmästarna och en tävlande vann och blev nöjd och Milton härmade honom :O
- Det är fan vad jag är magisk!! 
Oops!! Men vi sa inget så han vet inte vad han sa fel haha!

Nu måste jag ta hand om sonen som slagit i huvudet i sin nya säng! :( och som tydligen har ont både i benen och halsen. Inte lätt. 

Utflykt Hönö Klåva

Idag bestämde vi att åka på utflykt! :) Hade först tänkt göra mat på trangiakök men mamma förvarnade oss lite om att de frusit halvt ihjäl igår när de var i skogen och väntade på trangiat. Så vi valde att ha varmkorv med varmt vatten i mattermos istället :)
Termosar med varm dryck (choklad, kaffe & saft), korv med bröd, frukt, pepparkakor och riskakor. (Vi hade även med täljknivar och plåster men tog aldrig fram det)

Vi tog färjan över till Hönö, vilket var spännande tyckte Mille :)


När vi körde förbi fiskehamnen kom vi förbi en pizzeria. Daniel suckade suktande. Milton frågade vad han gjorde. 
- Pappa är hungrig! sa jag. 
- Så han vill äta en båt??!! sa Milton rätt förvånat. 
Haha ;D

All is man kunde glida på! Det var inte heller helt fel!

Det blåste nått vansinnigt kallt och var några minusgrader. Men vi hittade en solig och vindlä klippa. Lyxigt!!


Men ja ni ser ju, så fort man gick en meter från den klippavsatsen så vart det svinkallt igen! 

Familjen!


Som jag njöt på den klippan i solen :D men det fick bli vantar på när vi åt :)


Goungen!


När vi satt och åt kom det två svanar sakta simmandes. Vi hade tagit med ett paket gamla kex ifall någon fågel skulle vilja ha :) och när väl svanarna börjat få kom ju 20 måsar också :P



Där borta sitter jag. Daniel och Milton gick en liten tur ut och tittade på fyren. Kom tillbaka iskalla och darriga efter den korta promenixen :D shitpomfritt vad kall vinden var idag!

Efter 1,5 timme packade vi ihop innan solen gick ner helt. Milton somnade rätt omgående i bilen :)


Det var en helt fantastisk utflykt! Vädret, platsen, sällskapet, maten och helheten :D


Färgrally!




Till er med barn 3-5 år (eller alla ni som jobbar på förskola), jag vill verkligen rekommendera spelet Färgrally! Ett rejält, tydligt, lärorikt (både räkna och kunna färger), kul och fint spel där slumpen avgör vem som vinner och verkligen vad som helst kan hända in i slutet! 
Den som ligger sist kan lätt köra om och vinna :)



Karusell

Jisses, när lite mascarapåtagning ger ett blodtrycksfall så det snurrar och ringer i öronen. Då är man inte kaxig. Ligger i soffan nu. 

Soligt och fint väder ute. 5 minusgrader. Lite utelek får det bli idag! :)

Ikväll kommer Linas matkasse till oss vi handlade ju jättemycket mat förra veckan ochvhar hjort många matlådor. Så kom Daniel på i förrgår att vi skulle få matkasse denna vecka :P men det ska bli kul! 

12,5 timmars sömn

Jag har legat vaken sen Daniel satte nyckeln i dörren 6.20. Läst nyheter och som vanligt alla måndagsmorgnar - gravidapparna! Vecka 25 idag! :)

Milton var en riktig sjusovare inatt. Redan innan kvällsmaten igår hann han somna i soffan men fick väckas för att äta. Sen såg han lite på tv och fick sen lägga sig i vår säng och somnade runt 19.15. Inte förrän nu 7.50, 12,5 timme senare vaknade han :D

Det får bli en stund i soffan innan frukost och sen ska Milton få leka lite med Ludvig! :) 

Piroger

Häromdagen gjorde jag en köttfärsröra till piroger. Och idag var det dags att slutföra arbetet. 
Jag har inte smakat än men jag får hoppas att de är otroligt goda, annars var inte arbetet riktigt värt det. Så håll tummarna ;)

Daniel och Milton är på gymmet och när nästa plåt piroger är färdiga ska jag lägga mig i soffan. Där har jag tyvärr spenderat större delen av dagen. Jag hoppas kropp och knopp är i en svacka som jag kommer ta mig ur för så här vill jag inte må och känna resten av tiden. 

Lördagkväll

En bra film, chips och spikmatta. Och kolsyrat vatten. Det är min lördagkväll. Milton sover, Daniel jobbar. Lite ensam känner jag mig allt ikväll. 
Bebisen i magen är iallafall vaken så vi får umgås lite! :) 
När jag badade innan och hade vattnet igång rinnande var det ett fasligt liv i magen. Tror inte att ljudet uppskattades :( 

Haha läste på lite nu om spikmatta under graviditet. Jag tror inte att det är farligt. Låg på den mycket när jag var gravid med Milton. Men läser nu "Spikmattan kan inte skada fostret utan snarare verka positivt på fostrets tillväxt" skriver ett företag som gör spikmattor. Haha. Nolltolerans nu!!


Föräldraångest

Har suttit och gjort Miltons dagisschema fram till 1/4. Utgår från att jag blir heltids sjukskriven resten av tiden så vågar göra ett schema. 
Men som alltid nu när jag lägger schemat så kommer ångesten. Det känns på ett sätt så fel att lämna honom när jag ändå är hemma. Samtidigt som han längtar dit, älskar att vara där och är så gammal att han behöver kompisar och andra vuxna. Han stimuleras där på ett helt annat sätt än hemma och jag kommer knappast bli smidigare och piggare nu närmsta tiden. Så jag vill försöka släppa den ångesten. 
Detsamma gäller när Daniel har friveckor. Ska Milton också ha en frivecka då eller ska han få behålla sin rutin att vara där 2-3 dagar i veckan? Svårt. 
Men jag har lagt ett schema så får vi göra små ändringar under tiden sen :)

Känns jätteknasigt att jag kom ända in i april när jag gjorde schemat. I april är ju tanken att vår bebis ska komma. Hemska tanke om det går över till maj haha! Det känns superlänge till maj :P

Julhelgen bildbomb!

Här kommer bilder från vår julafton! :)
 
Vår morgon började ju väldigt tidigt och Milton och jag låg i soffan och såg tv. När Daniel kom upp fick Milton två morgonjulklappar. Detta pyssel där man spikar på plastplattor på ett korkunderlägg och så ett par tofflor i form av tigrar :)
 
Den tidiga morgonen gav ut sin rätt. Han var ett monster när mina föräldar kom hit för att lämna grejor. Speedad och sååå övertrött. Jag gick och la mig med honom innan gästerna skulle komma och vi fick till slut väcka honom kl 16. Vi hade satt Kalle på paus och fick se det i efterhand :) Men hellre en glad och pigg kille! :)


Fullt vid granen! Fint och mysigt... Och spännande!!
 
Vi åt jättegod julmat. Vi hade nog av allt man kan tänka sig. Glömde dock helt att fota både julbordet och när vi åt :)
 
Vid kl 20 var det dags för Tomten att komma. Och oj vad vi skrattade när han kom. Milton vet inte alls vem det var, trots att det var hans egna pappa. Daniel hittade inte tomtebyxorna så i sista sekund fick han tag på ett par röda nylonstrumpbyxor i min låda :D haha...
 
 
Milton gav Tomten gröt och Tomten gav Milton några julklappar innan han skulle vidare till nästa barn :)



 
Mille pratar fortfarande om Tomtens randiga kalsonger :D


Miltons ena julklapp! Han fick så mycket fint och behlvligt. Ett ton lego ungefär, både grundlådor och modeller. Han fick böcker, filmer, spel, maskeradkläder, bilbana, pussel, lekdjur, en labyrint i trä, färgpennor, målarböcker, Bärgarn och Slurk-bilar från filmerna, Skylandersfilt, dataspel och tv-spel och annat fint. Han var toknöjd!!
 
Av oss fick han ju inte minst ett nytt rum. Fast han tror att det är tomtenissarna som gjort det :) Han fick öppna dörren in till sitt nya rum på julafton och blev lycklig! Det är ju inte helt klart där inne utan det ska upp lampor och tavlor och fixas mysigt så vi hoppas kunna göra det närmsta dagarna så det på riktigt ska kännas som ett helt nytt rum! När han kom in hängde det en ny Blixten McQeen-pyjamas på sängen också :)
 
Julia kom till oss på juldagen. Vi hade sparat några julklappar till Milton så att han också skulle få öppna när hon gjorde det. Till honom var det ett påslakan med Ninja Turtles, en Minion-tavla och böcker. Till Julia hade vi köpt örhängen, påslakan och ett Guldpass på Liseberg. Hon fick även presentkort på HM, SF-bio (2 st) och pengar av släktingar :)


 
Mina alltid så kära föräldrar!


De stannade i staden i 2 nätter så innan de åkte hem på annandagen åkte vi till en lekplats på Eriksberg. Sist vi var där var Milton så liten att vi bara var på "bebisdelen". Nu kunde vi (inte jag kanske :P) utforska större delar av den.



 
 
Lördagskvällen blev godis och film. Julia är med på bild om ni tittar noga :P Jag var helt slut och somnade 10 min in på filmen (Flykten från hönsgården) och vaknade när det var 5 min kvar :P Det tar på en att fira jul...


Faktiskt så efter godis och filmmys så skulle vi äta middag. Urtrötta på julmat blev det faktiskt kinamat och pizza. Milton trött som en korv (det ser ni) åt två tuggor sen somnade han.

Julmaten har gått åt i Daniels matlådor och på mackor men det lilla som nu finns kvar i kylen kommer nog råttorna få. Jag gillar julmat men en vecka räcker ;) Två dagar räcker för mig.
 
Vår jul var fin, mysig och lugn. Precis som det ska vara. Nästa år kanske vi firar i Skåne, och då med en ny liten familjemedlem! Spännande! Vi vet redan nu att Daniel (om han inte byter jobb) kommer vara ledig 23-25/12 nästa år, så han får vara med första julen med bebisen. Han jobbade tyvärr Miltons första jul!
 
Vi hopas ni hade en fin jul! :)

Manikyr :D

Miltons slitna naglar och nagelband får sig en ny manikyr. Han fick en strax innan julafton också men nu var han torr och håller på att bita igen. 
Han gillar ompysslandet :)

Nu har vi slipat naglarna med en speciell nagelfilskudde med tre sidor med olika slipgrad. Sen har vi tagit på olja runt naglarna och sen väntar målning och handkräm :)



Nyårsafton!!

I år valde vi att fira nyår i lugn och ensamhet. Ett rätt beslut verkligen eftersom jag hade en mindre bra dag kroppsligt. Yr och ont. Så det var skönt att kunna vila när det behövdes och inte ha stress och matlagning till många att tänka på :) vi sov länge, tog det lugnt. 
Jag och Milton, eller mest Milton, gjorde vidare på tårtan! Jag fick inte hjälpa till särskilt mycket ;)


Innan frukost vägde vi oss och jag vart rätt nöjd över att inte gått upp ett gram över julen :) det hade Daniel haha ;) jag har dock gått upp mer under graviditeten än jag trott. 6 kg hittills. Vill knappast gå upp 30 som sist så ska försöka tänka mer på vad jag äter och rör mig. 
 
Daniel och Milton gick ut en promenad och slängde sortering (fortfarande en av Miltons favoritsysselsättningar) och de byggde en legobåt :) Jag tror att Daniel älskar att Milton kommit till legoåldern ;)



Vid 16 åkte vi för att se GP:s årliga fyrverkeri i city. Vi ställde oss längst ut på frihamnspiren precis som förra året. 
Det var fint :)
 
 
 
När alla skulle köra där ifrån blev det ju total trafikstockning vilket vi var beredda på. Men att vi skulle stå helt still i närmre 30 min innan vi ens kunde rulla fram 4 meter hade vi inte väntat oss. Men vissa kan ju inte det här med vävning utan vissa släpper 5-6 bilar och andra tränger sig och håller på vilket resulterar i att det inte rullar på. Men vi hade inte bråttom, var en av de sista bilarna som lämnade frihamnen. 
 
Sen blev det trerätters :)
Milton åt skinka, ananas och tomat till förrätt...

...när vi åt räkor med tillbehör :) jättegott!



Huvudrätt blev potatisgratäng med fläskfile och sparris :) mycket gott!!

En tårtsugen kille fick sen dekorera tårtan :)



Och sen blev det tårtefterrätt :) 



Vi satte oss i soffan lagom till Bingolotto. Vi ser aldrig på det annars men nu blev det andra gången på en vecka :P Milton sa siffrorna och vi kryssade på våra vars två lotter. Vi vann tyvärr inget. 
 
Milton fick somna i soffan om han ville men när han blev jättetrött gick han själv in till sängen och la sig. Vi fick lova att väcka honom till raketerna vid midnatt. Första gången han skulle få se dem :)
Det var en kille i koma typ som vi försökte väcka. Inlindad i täcke satt han i Daniels famn på balkongen :)



Men det var ingen hit tyckte han. Vet inte om det var för att han var mitt i nattsömnen egentligen men han tittade en liten stund sen ville han bli inlagd i sängen igen :) Vi tittade en stund till och satte oss sedan i soffan ett tag till. 
 
 
 
Så nu har jag och Milton lagt oss i soffan första morgonen detta året :) nu är vi på rätt år när det gäller bebis ankomst :) 

RSS 2.0