30 år

Jag hade nyss gjort ett långt inlägg men så stängdes appen. Nu hinner jag inte mer än skriva att JAG FYLLER 30 ÅR IDAG! 🎊🎉
Blev väckt av sång av Daniel och Milton. Tuva låg tätt in till mig och sov och vaknade först när hurrandet kom i slutet!
(null)

(null)

Nu ska jag jobba några timmar. Bjuda barnen på melon! Hos oss får man bjuda på frukt eller popcorn när man fyller år!

-14 grader idag. Sjukt kallt. Blåsten är typ -100. Det gör ont i pannan efter en sekund utomhus. Jag gillar verkligen att jobba på uteförskola. Meeeeeeeen.......
(null)

Ikväll ska vi fira mer! 🎊🎉😄

Pärlande

Dagarna går och jag ligger mest i soffan. Har varit uppe och ätit korta stunder och tog en dusch och bytte plåster idag. Det ser fint ut, i alla fall på två av de tre såren. Hoppas det tredje läker fint också. Det som ser minst fint ut är det som gör mest ont. Och så gör det ont inuti magen. Känns som att lungor och muskler kollapsat. Tungt att andas och stå/sitta upprätt. Daniel minns att det var så för mig efter kejsarsnittet med. Jag känner nu, liksom då, att det känns som ström går genom magen. Antagligen nerver som påverkats vid operation. 

Jag (med lite hjälp av Milton) har pärlat en del sista dagarna. Visar resultatet när det är klart!
(null)

(null)

Det är underskattat att pärla. Har man bara ett projekt så är det rätt mysigt och rogivande. Och skönt med nått att göra som inte bara är framför en skärm. 

Idag firade vi Alla ❤️ dag. Daniel fixade middag och efterrätt. Hjärtepannbiffar med ugnsstekt potatis och rosépepparsås till middag samt hjärteplättar med bär och glass till efterrätt 😊
(null)

(null)

Imorgon ska jag gå ner för trapporna och komma ut en runda. Åka och handla. Utan stress för det lär inte gå fort. 🐌


Soffhäng

Jag sov bra inatt. Daniel hade Tuva inne i vår säng och jag sov i hennes. Vill verkligen inte få en spark mot magen. Nacke och rygg är stela för jag ligger ju rätt stilla. Dessutom är jag van att sova på mage så detta är väldigt annorlunda. 
Jag har ont stundtals trots starka värktabletter. Tror det är när tarmar och sånt ska lägga sig till rätta igen. 
Just nu gör det rätt ont där blindtarmen satt. 

Daniel och Tuva är lediga idag och de har varit och köpt glass och jordgubbskräm till mig och innan Tuva somnade nu satt de här på golvet och byggde med kaplastavar. 
(null)

Jag har förvånats lite över hur ont i hals och axlar jag haft. Oväntat. Halsen är väl för att jag haft slang ner i halsen under narkos. Och när man gör titthålsoperation fylls buken med gas så att de ska kunna se bättre. Efteråt går tydligen gasen upp i axlarna vilket orsakar mer smärta än själva såren. 

Idag kommer jag vila så mycket som kroppen och hjärnan vill. Det har varit en tuff helg och jag behöver återhämta mig. Imorgon får jag börja vara uppe mer och på onsdag kanske komma ut på en liten promenad. Tanken är ju att vi ska till Skåne på barndop i helgen så det får vara en morot. 

Blindtarmsinflammation

Igår (lördag) vaknade jag vid 5 med lite ont i magen. Tänkte inte så mycket mer på det då utan somnade om. När vi gått upp vid 8 kände jag mer och mer hur ont det gjorde. Högt upp i magen. Illamående var jag. 
Jag satte mig på badrumsgolvet vid 9 då jag kände att jag bara ville kräks. Milton och Tuva såg på tv. 
Sen följde typ de värsta 7 timmarna i mitt liv. Jag lämnade inte badrumsgolvet. Satte fingrarna i halsen för att spy så smärtan försvann i 2 min. Vred mig som en filmande fotbollsspelare. Ringde Daniel så att han skulle komma hem från jobb. Han kom inte hem förrän 13.30 då det var svårt att avlösa honom en lördag med kort varsel. 

Eftersom jag trodde jag fått vinterkräksjukan ville jag inte ringa någon som kunde hjälpa mig med barnen. Behöver ju inte smitta i onödan liksom. Milton, min hjälte, tog hand om sin lillasyster på ett fantastiskt sätt. Han var helt plötsligt ute i köket och bredde honungsmackor till dem. Han gav henne glass...
(null)

(null)

...och lekte med henne och tittade på tv. När hon blev trött gjorde han ersättning och försökte natta henne i sängen. Men det tyckte hon var lite för konstigt. 
Trots att Milton var orolig för mig och frågade hela tiden om jag mådde bättre så gjorde han ett så fint jobb med Tuva. (Vilket han blivit belönad med kinderägg och Pokémon-tidning)

Daniel kom hem, jag kände att jag mest ville dö. Duschade varmt och det hjälpte för tillfället. Daniel sa att han inte trodde att kräksjuka yttrade sig såhär. Vi har aldrig upplevt det så svårt att veta då. 
Till slut ville han att vi körde in till akuten men jag kom inte överhuvudtaget upp från golvet pga magont så han ringde ambulans. 
Under tiden vi väntade på ambulans somnade jag på badrumsgolvet med några handdukar som kudde. 

Spännande när ambulansen kom. Daniel fotade, inte jag 😜
(null)

När ambulansen kom var magsmärtan flyttad ner till höger i magen. De ställde lite frågor och sa att de ville att jag följde med in till Östra Sjukhuset. 

Jag fick nål i armen och de tog blodprov och så. Sen var det lite väntan. Då kom Daniel och barnen men de åkte hem igen så bestämde vi att vi hörs på sms hur det blir. Jättetråkigt att vara själv men barnen hade inget på en vuxenakut att göra. 
(null)

(null)

När läkarna vid två tillfällen på ett sadistiskt sätt slått och tryckt på magen samt kollat på proverna kom de fram till att jag troligtvis hade blindtarmsinflammation. Vilket betydde att jag skulle stanna kvar över natten. Daniel och barnen kom med lite packning till mig. 

Jag var väldigt rädd och helt rödgråten. Först smärta hela dagen, inte minsta lilla intag av mat och dryck och sen operation på det som skrämmer mig. Helt slut var jag när jag skulle börja duscha med sån speciell svamp inför operation. 

Operationen gick bra. De hittade en inflammerad blindtarm. Det blev titthålsoperation så jag har tre plåster, ett vid naveln, 1 till vänster mellan navel och ljumske och ett en bit nedanför naveln. 
(null)

Jag minns när de började söva mig och jag minns att på uppvaket kändes det som att jag skulle ramla ur sängen hela tiden. Var väl yr. Tyckte att personalen pratade och skrattade för mycket med varandra när jag låg där och tyckte synd om mig själv 😂
När jag var uppe och kissade började ett av såren blöda men det var tydligen ingen fara. De satte på ett till plåster. 

3.30 kom jag tillbaka till avdelningen igen. Sov till läkaren kom och sa att allt gått bra och att jag skulle få åka hem om några timmar. Blindtarmen hade inte brustit utan jag hade kommit in i bra tid. Skönt det. 

Jag somnade igen på förmiddagen och vaknade vid 11. Strax efter kom Daniel och barnen och hämtade mig. Slowmotion-promenad till bilen. Hemma fikade vi och pratade med Milton om gårdagen. Milton tror att jag fått bättre syn nu när jag tagit bort blindtarmen 🤣 

Klockan är nu 21.40. Jag har legat i sängen i typ 9 timmar utan att ens ändrat kroppsställning. Har tagit morfin och ska försöka upp och gå i några minuter. Det gör inte mest ont i såren i huden utan där blindtarmen suttit. Jag hoppas jag får sovit inatt. 

Men detta har varit en pärs som heter duga. Mitt senaste 1,5 dygn är helt galet. Smärtan, rädslan, oron, yrseln... Allt liksom. Helt plötsligt, så oplanerat och utan förvarning. Nu får vi bara hoppas på bra läkning utan komplikationer!

Och nog för att jag tänkt gå ner i vikt. Men så drastiskt som att operera bort kroppsdelar hade jag ju inte tänkt 😂


Jag hamrar å spikar...

Idag skulle vi åka på utflykt. En helt ledig helg utan planer. Perfekt för härlig utflykt bara familjen. Det blev inte riktigt så. 
Milton vaknade och började direkt klaga på ont i örat. Han som haft ett stort antal öroninflammationer utan att klaga ett dugg, men idag gjorde det riktigt ont, det såg vi på honom. Tuva vaknade toksnorig. Båda låg feber. Bara att tänka om. 
Så barnen fick slappa så mycket de ville och vi tog fram borr och skruvdragare och började fixa här hemma. Nya hyllor, tavlor och takreglar till Tuvas säng. 

Vårt kök blev som nytt! Så himla mycket finare. Har nog tyvärr ingen före-bild men idag flyttade vi upp oljor/vinäger till en ny hylla, bytte torkyhållare samt satte dit en lampa! Några gröna växter och ett ljus till det skapade en jättemysig plats att laga mat på. Innan har det varit trångt och mörkt. 
Så nöjd!
(null)

(null)

Det blev tacomiddag som Milton önskat några dagar. När det väl var dags för att äta hade hans Ipren precis gått ur så han frossade och hade huvudvärk och ont i örat. Stackarn. Han har nog aldrig varit så ynklig. "Jag står inte ut med det här!" sa han och la sig i fosterställning i mitt knä. Sen gick han och la sig 😢

Imorgon blir det en dag till med hemmafix. Tuvas rum ska äntligen (!) bli klart och vi ska storstäda och sortera några skåp. Jag ska sy en ny köksgardin och så ska vi få till varsitt gympass. Sen planera inför kommande vecka 😊

RSS 2.0