Utflykt

Oj vad jag ligger efter här. Jag och Milton har kommit hem och Daniel är på väg hem!

Just nu sitter jag och Milleman på bussen ner till kompis Elliot med lillebror och mamma :)

Jättevarmt ute så vi ska bada och ha kul ute! Ikväll kommer båda papporna så ska vi grilla :)

25/7 Gluppö/

Som sagt tidigare, pga våra korta resor, laddas inte våra batterier så bra. Nivån låg igen så vi valde att gå för motor in till Hamburgsund för att handla och duscha. Kunde lika gärna valt Fjällbacka men det är svårare att få plats, sämre duschar och längre till affären. 

Roligaste jollenamnet!!! 

För Miltons del blev det inte bara en....

...utan två glassar i värmen!! 


Vi funderade på olika öar som alternativ att ligga på. Vi kom till slut till ett annat ställe i Gluppöbassängen, den e ju ganska stor. 
Bad bakom båten, bad i snorkelrännan, bad bakom båten igen och igen. Typ. Vaaaaaaarmt!!

Milton simmar själv med 10-12 m vatten under sig!

Pga flytvästen ser man att han har mer färg på armarna än rygg och mage. Men man ser ändå en tydlig kant från kallingarna!

Lillkillen däckade mitt i middan vid 17.30. Så klibbigt i förpiken, hans kropp gjorde allt för att kyla sig själv! Nedan ser man hur blont hans hår blivit och hur fin färg han fått i ansiktet. Detta trots faktor 50, men så är vi ju ute hela tiden också. 

Vi åt grillad kyckling till middag! Kokt sen grillad potatis och tzatziki till!

Uppe på Klippan vid mashmallowgrillning!

Ett tillägg på Miltons prat. Han har blivit jätteskånsk (vilket först blev jätteskandal på autokorrekt, det kan ju diskuteras haha!). Vi snackar alltså Malmö-skånsk, inte Helsingborgs-skånsk som mig. Alla U blir O. 
Kudde=kodde
Stund=stond

Haha!

Och äntligen har några färger satt sig på hans minne!!

24/7 Gluppö

Vilken morgon! 
Jag vaknade först av alla, kl 9, och smög upp och bredde en macka och satte mig på badbryggan och njöt av solen. 

Inte svårt att gissa att det skulle bli en riktigt varm dag. Tror termometern var uppe över 30 under dagen. 
Vad vi gjort? Badat såklart :P

Milton vågar numer att simma mellan oss med armpuffar på :)

Milton hittade en krabbfiskekompis som han hängde med ett tag och sen blev det grillad korv till sen lunch och efter det en tur med gummibåten. Avsvalkning plus att vi tog oss till Trinisla för att se om Miltons nya håv var där. Dessvärre icke. Vi får köpa en ny. Sen har nog några krabbor lånat Milles badbyxor. De hängde på tork i sittbrunnen men sen dess är de puts väck. Det är därför han badat i kalsonger ifall någon reagerat på det :) Vi hade ett väldigt meck att hitta just badbyxor (inte badshorts) till honom innan semestern. Antingen hade butikerna inte eller så fanns det inte i hans storlek. Vi hittade till slut jättefina på Polarn och Pyret, men så snor krabborna dem. Typiskt! Får hem och köpa nya, badbyxor behövs ju även på badhus i vinter :)

Då Milton inte sovit under dagen blev han ju toktrött redan vid 17. Vi lyckades få i honom lite yoghurt men sen däckade han vid 17.30. För varmt nere i förpiken så han fick somna uppe hos oss. 

Daniel stack ut och fiskade, dock utan resultat. 

Grillade flintastek! 

Och nu då?! Ja nu sitter jag i sittbrunnen med en, sen 1,5 timme tillbaka, vaken son. 


Han vaknade troligtvis när Daniel satte vin i halsen och hostade vin överallt här :P allt gick bra. Men sen har han inte kunnat somna om. Jobbigt, vi ville bara sitta och spela lite yatzy typ och ta det lugnt. Men men... Vi får snart gå ner och lägga oss alla tre! Godnatt!!

22/7 Trinisla/Gluppö

Oups, en dag har visst fallit bort ser jag i arkivet. 
Så nu kommer inlägget för i förrgår. 

Vi insåg när vi gick och la oss i tisdags att kylen lagt av pga lågt batteri i båten. Inte bra alls. Vi har valt att detta året bara gå väldigt korta sträckor och stanna flera dagar på samma ställe så batteriet har inte fått en riktig chans att ladda helt mellan varven. 
Så vi bestämde att gå in till Hamburgsund för att ladda. Det var grymt varmt så när vi allihop (inkl Daniels syrra med familj) spelade fotboll på gräset sprang jag upp och köpte ett 8-pack med jordgubbsglasstrutar till alla. Den sista gav vi till gubben som körde runt och tömde sopor. Det kunde han vara värd. Fy för att jobba i denna hetta!
Vi tig gummibåten till stranden och badade och hade kul! Milton däckade på filten!

Vi ville inte ligga kvar i hamn pga kostnaden så vi chansade och gick ut till Gluppö. Mängder av båtar överallt. Utom just på vår favoritudde!! Det är inte klokt vilken tur man kan ha alltså! Många vågar nog inte chansa på att där är djupt nog. 

Bättre sent än aldrig, vi fick igång grillarna och vi åt kyckling och potatisgratäng. Kantarellmacka till förrätt!!Milton var nog vaken till 22.30. Väldigakobtraster. Sover han inte på dagen däckar han vid 18, men sover han en timme är han lätt vaken till 22. 

23/7 Gluppö

Minst 30 grader varmt. Vad gör man? BADAR!!!
Nu har även badkrukorna kommit ur sitt skal ordentligt. Det är så hett så vi badar hela tiden känns det som!

Att jag inte kommit på förr att det är mycket roligare att bada med flytleksaker. Då slipper man ligga och sprattla och kippa efter andan hela tiden. 


Milton gottade sig på en luftmadrass!

Till middag blev det grillad lax med potatis (som fick koka nästan klart sen i i aluminiumform med smör och vitlök och på grillen en stund), fetaost, vitlöksbröd och majonäs. Efteråt åt vi räkor!Fin kille i fin solnedgång!

Milton har blivit så djup och verkligen utvecklat sitt ordförråd denna sommar. Till exempel gick han upp på däck och sa "åh vad vackert vatten" :)
Jag tycker att han har ett stort ordförråd för att vara tre år! Det är kul att prata med honom!
Sen är det ju väldigt sött med de ord som blir fel också. 
Musik är fortfarande sumik och bubbla blir blubba. Han säger vis istället för vår ex "det är vis båt!" och det svåra ordet mashmallow blir typ emassamallo ;)

Denna sommar har hans ordförråd utökats med mycket båtord såklart. Vi förenklar inte språket för honom utan det är lika bra att han hör rätt ord från början. Så nu använder han dagligen ord som sittbrunn, däck, fender och tamp. 
Och så vet han att krabbor måste ligga i vatten för att kunna andas. Det är han noga med att påtala för andra :)
Han säger "det är trångt här" när vi kommer till Hamburgsund eller Gluppö för då får han inte hjälpa till att styra båten. 

21/7 Trinisla

Dagen började med att Milton gick upp och hysteriskt skrek att någon hade bajsat på gummibåten! Hahaha... Det såg faktiskt ut så ;)
Det var som tur var bara gegga från ankaret!!

Det blev gummibåten in till Hamburgsund för påfyllning av diesel och bensin och lite matvaror...

En knäppis på vår båt!! :D

Och så bad såklart. Högtryck i Sverige!
Milton hittade en liten tjejkompis på stranden och som de lekte. Sprang rakt ut i vattnet och lekte och stoja. Milton har aldrig varit så modig i vatten :) kul!

Väl tillbaka på Trinisla blev det grillning och kvällsbad för vissa. Milton har privat taxi!

Han var så jäkla rolig. Han hoppade upp på vår badbrygga och fick panik för han var så kissnödig. Han hann inte mer än så. Men han var mest upprörd över att hans byxor blev blöta ;) han var ju redan blöt av badet haha!
- gå ner i hajen igen!
- men då kissar jag i den!!!
- gå till pappa och be om hjälp med att kissa då!
- men jag har kissat färdigt!
- hoppa ner i hajen då!
- men då kissar jag!!


Hahaha.... Tokunge!! ;)

Tyvärr hände en olycka på en annan båt. Ett barn såg inte att skylighten (fönster i däcket) var öppet och trampade ner med ena benet och slog sig illa. Daniel tog ena föräldern och barnet i vår gummibåt och körde in till Hamburgsund där ambulans väntade. 

Vi som precis lovat Milton en gummibåtsrunda fick ta en när Daniel kom tillbaka. Men denna unge måste vara ensam om att kunna somna i det höga motorljudet ihop med hoppande vid vågor :P

20/7 Brännö/Hamburgsund

(Nu ligger jag efter i bloggandet. Det är varmt och vi har fullt upp samt hänger med Daniels syrra med familj)

I söndags vaknade Milton vid 7.30 och jag kände inte för att han skulle väcka alla då så vi gick ut en liten runda. När vi kom in igen fick han sitta med paddan. Han blev rätt glad när vi fick hemnät och han kunde se lite Fåret Shaun :D

Efter god frukost i strålande sol fick vi båtskjuts till Styrsö där vi sen tog färjan till Saltholmen!

Om det var hett utomhus så var det vidrigt på spårvagnen! Undrar om Milton somnade av trötthet eller smällde av av värme?!

Vi åkte hem till lägenheten när vi ändå var i stan. Åt lite lunch av det vi kunde få fram i frysen :) duschade också. Våra växter hade nått oväntade höjder på balkongen! Våra växtskötare verkar ha nått hemligt knep!!

Framåt kvällen begav vi oss till Backaplan och köpte två pizzor från Flintston. Oj vad goa i parken i väntan på bussen!!Resan upp till Hamburgsund gick bra även om Milton stundtals var rätt ledsen. Han påverkas väldigt mycket av värmen!

Väl i Hamburgsund velade vi lite fram och tillbaka men sen fick vi veta av Daniels syrra att det fanns plats på Trinisla så jag sprang upp och handlade och typ 22.00 lämnade vi hamn. Lite spännande, skrämmande mörkt, men ändå mysigt!

Nästan framme efter ca 20 min. 

Vi fick en bra plats och då Milton fortfarande sov gick vi upp på klipporna och satt och tjötade med släkt och vänner!19/7 Hamburgsund/Brännö

Vilken lördag!! Klockan ringde 7.20 (sådär kul efter att ha lagt sig kl 2 haha) och vi sprang upp och duschade allihop. Sen packa och gå till bussen som gick 8.50. Dags för fest hos Melinda och Peter på Brännö :)

Resan ner gick bra. Förseningar gjorde att vi fick stå på en öde hållplats i Ljungskile en halvtimme extra men men... 

Vi blev hämtade med motorbåt i Saltholmen. Och vilket väder sen. Man får inte klaga, men det var olidligt på spårvagnen ut!
Det fläktade lite på Brännö och det var nog rätt bra!

Tror vi var 16-18 personer på kvällen. 


Milton hittade en två år äldre kompis och de "grillade" kött (tegelpannor) på sin grill (en sopsäck) och de fiskade krabbor och hade kul :)

Peter hade grillat på riktigt sen midnatt. Slow cooking. Väldigt mört kött. Och asgod coleslaw! Mätt blev man :D

Panoramavy


Det blev skymning och flera vuxna däckade i migränliknande huvudvärk en efter en. Öl och hetta i kombo. Solsting! De första la sig redan vid 23. 

Milton var vaken till 22.30 nånting. Han var nöjd och glad och dansade och åt efterrätt. Det var svårt att somna ute hos oss så Daniel la honom i en soffa där inne och han sov 15 sekunder senare!


Vy inifrån huset

De flesta la sig vid 01 och jag sov tydligen som en stock. Flera stycken hade passerat vardagsrummet, där jag och Mille sov, under natten men jag märkte inget :P

En väldigt härlig kväll och vi var glada att vi kunde ta oss dit!!

18/7 Trinisla/Hamburgsund

Från Trinisla gick vi i fint väder in till Hamburgsund. Känns som vi varit här halva semestern. Det är annars ett ställe man kommer in till typ en gång :P
Jag skötte styrningen och killarna satt på däck och kikade!

Solen värmde gott och lite glass och jordgubbar satt inte fel :D

Efter fikan packade vi gummibåten full med brassestolar, filtar, fika, dricka och leksaker och tuffade bort till en fin liten strand i norra utmynningen av Hamburgsund. 
Först tyckte jag att det var kallt men oj vad gott det var när man kommit i :) mycket roligare när man har något att flyta på dessutom! Vi var nog i i typ 40 minuter :)

När Milton somnade på filten passade jag på att sola och Daniel löste korsord. 


Flera timmars strandats blev det innan vi åkte tillbaka till båten igen. Vi hade bokat tvättid kl 17. 

Kvällsmaten blev plockmat. Baguette, grönsaker, frukt, ostar, kex, grillad karré, kycklingspett och tzatziki. Mums!!

Daniels syster med familj kom också till Hamburgsund med deras båt idag så nu hör jag hur det knakar och brakar på däck. Dags att ta fram lite dricka och chips :) Milleman sover!


17/7 Trinisla

Idag skulle det vara varmt och härligt enligt yr men vi vaknade av blåst och mörka moln. Vi ska inte klaga på årets väder överlag, vi har haft flera riktigt fina dagar, men vi börjar bli trötta på blåsandet. Vi är ju mer eller mindre utomhus all vaken tid så vinden märks direkt. 

Men vid lunchtid åkte vi bort till stranden med gummibåten. Tog med frukt och leksaker. 
Och det var faktiskt varmare i vattnet än vi kunde tro. Milton hoppade i sin haj och det var skoj länge. Skjutas iväg mellan mamma och pappa och snurras runt runt :DMen när solen lyser med sin frånvaro (höhö) får pappa assistera värmare efter bad!

Fit for fight igen, fiska krabbor! Det fanns inte så många men de höll på länge!

Jag tog en promenad till båten och hämtade manna/risifrutti och nya kläder till Milton eftersom han doppat hela tröjärmen i havet. 
Tänk vilken skillnad det är nu när Milton får äta allt. Det mesta hel- och halvfabrikatet innehåller någon form av mjölk. Och visst vet vi att det inte är bästa maten men som mellis eller snabblunch på båten blir det faktiskt en och annan pannkaka, mannafrutti eller köttbullar till honom :) det kompenserar vi hemma sen ;)

Det blev bollkastning och freesbee-lek, i solen som tittat fram, innan vi tog oss tillbaka till båten. Fyra timmar på stranden tror jag det blev. 
Om hans nya kläder var torra? Haha nä ni, han kom av sig själv och sprang rakt ut i vattnet med jogging på när han såg en krabba ;) tur vi har bokad tvättid i Hamburgsund imorgon, saltvatten torkar nämligen aldrig på kläder. 

Milton blev tokövertrött på några minuter och det var mer eller mindre under tvång som vi fick i honom lite yoghurt med jordgubbar. Tanken var att han skulle grilla med oss. Men sol och bad och lek gör sitt plus att han vägrade sova en stund på dagen. Så han däckade 17.30. 

Jag grillade fläskkarré och chorizo. Hade köpt entrecôte men när vi öppnade paketen höll jag på att spy av stanken. Köttet hade bäst-före-datum idag och borde ju kunna ätas men fyttirackarn :/ 

Kokt och grillad potatis, karré, chorizo, sallad och tzatziki. 

Nu är klockan 20.50 och jag ligger inne i förpiken hos en vaken lillkille. Han vaknade när vi åt och hans knopp trodde nog att det var en tupplur för han verkar pigg. Men att gå upp nu är inget förstaalternativ, då är han vaken halva natten. Shit pommfritt!!16/7 Gluppö/Trinisla

Vi vaknade av världens lugn. Vinden hade lagt sig och det blir nästan kusligt tyst. 
Vi stack in till Hamburgsund för handling, dusch och tankning av vatten. Sen bar det iväg till Trinisla!
Vi fick en hyfsat bra plats och Daniel gick upp på land för att titta lite. Miltons snabba ben skulle hänga efter och från sittbrunnen hörde jag bara ett plask! Förstod ju direkt att Milton ramlat i. Det var nog första riktiga spurten jag gjort över däck och ner på land. Drog upp honom i öglan på flytvästen och han var så ledsen. 
Torka i solen med lite dricka!

Han slog sig inte alls men blev såklart rädd. Obehagligt och oväntat för honom. Nu var det inte jättedjupt men det var tur att vi är nitiska med flytväst på däck för den hjälpte ju honom att hållas flytande och det var väsentligt mycket enklare för mig att dra upp honom. 
Genomblöt!

Påtal om fall. Såhär ser Daniels ben ut efter fallet i trappan häromdagen. Milton har ett litet blåmärke i pannan. 

Tiden försvann under dagen och det tog inte lång tid från att vi kom till Trinisla innan Milton somnade. 
Vi grillade majskolvar och flinkastek, pommes pinnes och tzatziki till :D


15/7 Gluppö

(Återigen sent inskickat inlägg, men så får det bli, vi har semester och stundtals 3G)

När vi vaknade på morgonen var det riktigt blåsigt ute. För första gången under semestern åkte paddan fram och Milton fick spela en stund. 

Solen tittade fram stundtals så fastän det blåste halv storm bestämde vi oss för att ta en vandring upp på berget :) vi tankade magarna med pulvermos och färdiga köttbullar och faen vad det är gott!! :) synd att det är skit bara :P
Milton störde sig på att vi inte ville ta upp bordet så han fick ett eget bord ;)


Trots blåsten var det inte så kallt. Men mössa och jacka fick det bli. Och överallt kunde man hoppa! Bra för energirika små ben :)

Hoppa från en klippa till mamma och pappa. 

Plötsligt kom ett regn och vi sprang in under ett träd och tog skydd. Regnet kom nämligen horisontellt rakt i ansiktet, inte så skönt. Vi satt och sjöng lite innan vi gick vidare :)

Hopp ur bild...


Första lyckade kissningen utomhus firades med dans ;) haha! Det har blivit katastrof alla andra gånger han blivit akut kissnödig ute :P

Selfie vid utmynningen i södra Gluppöbassängen

Det kom ett nytt regn så vi skyndade tillbaka och hann precis innan det piskade utanför båten. Fick spendera eftermiddagen nere i båten med en vilding som hoppade och slog kullerbyttor och klättrade på oss!!

Men som det oftast gör så sprack molnen upp lite på kvällen och Daniel gick upp och grillade grillspett med chorizo, svamp och lök. Milton somnade tidigt. Vi satt i sittbrunnen och åt, sökte lä under sprayhooden!


Båten ryckte ordentligt i vind och vågor så det gick knappt att hälla upp dricka eller skriva med penna på kvällen. Riktigt jobbigt och jag mådde nästan illa! 

Mos

Sen kan man ju undra vem som tagit 168 foto på denna tallrik mos? ;)

Och sen har jag 180 mindre smickrande foto på Daniels näsborrar i min fotomapp haha!!

14/7 fjällbacka/Gluppö

(Äntligen 4G igen så jag kan publicera de inlägg jag skrivit senaste dagarna men bara kunnat spara i utkast)

Från Fjällbacka gick vi ut till Gluppö igen. Ja kanske lite tjatigt men om det ska dra in halv storm och man vet att man får akterförtöjning på Gluppö så drar man dit. Eller stannar i hamn såklart men 300:-/natt är rätt mycket om man ändå bara sitter nere i båten. 

Busungen lurar mig på kex!


Det drog in kolsvarta moln över oss och under det värsta regnet slappade vi nere  i båten. Milton hade skitkul med 4 våtservetter. Fick tyvärr inget kort när han tryckt in dem i sina egna öron. Märk väl att våtservetteriöronenleken måste ske med kalsonghäng :P


Lika snabbt som regnet kom, lika snabbt for det förbi. Viktigt med regn för naturen men tist då allt blir blött och klipporna hala. Men det blev en fin kväll och vi kunde grilla. Det blev majskolvar, hamburgare och Daniels egenfångade makrill som vi panerade!

Vid grillningen!


Det otroligt skiftande vädret i bilder. Kolsvart till vacker solnedgång!

Goskillarna innan nattning!


När vi trodde att Milton somnat kom han plötsligt ut från sängen. Vi tittade ner från sittbrunnen och frågade vad han skulle. "Jag ska sova på soffan!" sa han helt självklart. Jahopp!! Sen började han städa och flytta grejor och dona som bara den i salongen och filten skulle vikas och ligga rätt och hej och hå. Sen la han sig 2 minuter i soffan innan han kom upp och skulle ligga i mitt knä. Och där somnade han gott <3


Oooups!!

En stor motorbåt drog förbi oss och gjorde höga vågor. Vår båt började rulla och grejor ramlade nere i båten. 

Milton: faaaa-aaaaaan!
Jag: men Milton! Så sa väl inte vi?
Milton: nä, men det var ju fan. 

Haha, ja jo, visst passerade ordet i tanken ;)

13/7 Gluppö/Fjällbacka

Efter lite väderkoll beslöt vi oss för att dra ifrån Gluppö igen. Ett oväder lovades med regn och åska och starka vindar. Sådär kul att vara ute på en öde ö då. Färden in till Fjällbacka var lugn och trevlig och Milton hjälpte till att styra!


Det var inte bara vi som tänkt söka skydd i Fjällbacka. Fullt överallt och en massa båtar som låg och snurrade och letade plats. Efter ett långt tag började en man vifta med händer a åt oss och vinkade in oss. Han och hans båtgranne tyckte vi hade snurrat runt väl länge så de sa att vi skulle knö in oss mellan dem. Det fanns egentligen ingen bok där men med lite knuffar här och var kom vi in. Så tacksamt!!

Vi gick en liten tur upp till kyrkan och tittade samt en runda runt byn. Milton fick cykla av sig lite :)
När vi kom tillbaka till båten blev det pannkakor till lunch och då kom vattendroppar så vi fick snabbt plocka in dynorna. Milton var skittidning för han fick sån panik "regnet kommer! regnet kommer! Vi måste plocka in!!!" Och han sprang runt i sittbrunnen och städade. Sötnöt! :D
Det kom ett ordentligt ösregn så det var lika bra att försöka få Milton att sova middag. Jag tror inte ens han frågade efter nappen som han numer bara har på natten :)

När vi äntligen fick väckt lillkillen som sov så gott gick vi ut på ny upptäcksfärd. Till Kungsklyftan där de spelade in Ronja Rövardotter. 

Vi bad en man ta foto på oss. Han råkade sätta på nått filter men det blev ju snyggt ändå :P

Det är en spricka i berget som är jättedjup och rätt smal. 

3 stora bumlingar har fallt ner i sprickan. Känns läskigt att gå under trots att de säkert legat så i tusen år. 
Haha ser nu att det ser ju ut som en surgubbe som fastnat. Ser ni?
Flinten upptil, öra till vänster, öga, öga, näsa, mun, haka och hals. 

Utsikt över hamnen uppifrån berget. Vi ligger på bryggan nere i mitten av bild. Vi ligger med fören in mot bryggan och är, med innersta motorbåten inräknad, elfte båt från land. 

När vi kom upp till toppen såg vi hur ett svart moln började nå oss från andra hållet. Det kändes sådär iom åska och sådär så vi gick ner. 
Det började regna så vi fick chans att prova regnskyddet på nya bärstolen!

Vi ville se VM-finalen men den enda restaurang som visade den blev såklart fullknökad direkt. Vi bestämde att se matchen på paddan och äta i båten. 

Men usch för foppatofflor när det regnar. Milton halkade till i en trätrappa men som tur höll jag honom i handen. När samma trappa skulle äntras bar Daniel Milton och så gick han försiktigt. Ändå halkade han mitt i långa trappan och slog i låret hårt och i slutet av fallet tappade han Milton som åkte med armbåge och panna ner i trappen framlänges :( usch vad rädd jag blev som kom bakom dem! Det lär vara några blåmärken imorgon!


Vilken tur att pizzorna var av det godare slaget! Jag tog med bacon och salami, Daniel med köttfärs och Milton fick Hawaii. Visserligen barnpizza men han åt hela :O superdupergoda!!


Milton fick somna bredvid en dåligsamvetepappa i soffan. Med en bula i pannan. Daniel, som nog ignorerat sina egna "skador" kunde inte ligga på benet han slog i och insåg även att handleden är svullen. Det var en rejäl duns i trappan :(


Nu ska vi sova! Grattis Tyskland till VM-guldet :)


12/7 Hamburgsund/Gluppö

Daniel fick fortsätta jobba med motorn idag... Det var kolosalt varmt och jag och Milton hade svårt att komma undan stekande sol. Vi gick runt lite och köpte sen plockmat till lunch. Är det något Milton älskar så är det ananas. Det är vi två om :D

Fotbollsspel! Han var så svettig och klibbig stackarn. Efter detta blev det inte mindre än två glassar!!

Daniels mamma och pappa kom förbi med husbilen och då hade Daniel kommit på vad problemet med motorn kunde vara då hans pappa hjälpte honom med det. 
De skulle pumpa in luft (ja fråga mig inte hur sånt funkar eller varför, jag bara lyder order) och de bad mig att lyssna med örat nära hålet där vi tankar diesel (under durken i sittbrunnen). Jag hörde ingenting först men efter en stund lite lite bubbel och då trycker svärfar till pumpen allt han kunde och jag hinner knappt slänga iväg mitt huvud innan det står en fontän med diesel upp över golvet. Kan säga att hade jag inte fått undan huvudet hade mitt öra, hår, mun och ögon varit helt dieselfyllt!! Mysigt :P men efter lyftning av systemet startade sen motorn så tydligen satt det fast skit i bränsleslangen så bränslet inte nådde fram. 

När vi fått igång motorn och storhandlat valde vi att lämna Hamburgsund. Det kostar 280:-/natt och det är det inte värt. 

Milton styr mot Gluppö!

Dessvärre somnade han på väg ut. Men vi ville inte väcka och hålla honom vaken med risk för nattskräck. Så ibland får man bara ta det som det kommer. 

När vi kom till Gluppö gled vi rakt in på vår favoritplats :) Daniels kompis låg bredvid och de hade nyss grillat och ätit och hade flera grillspett och potatis över och det fick vi. Lyxigt :D
Milton vaknade tyvärr flera gånger och grät och var orolig. Även kl 3 inatt vaknade han och var mörkrädd så vi fick ha tänt en solcellslampa. 

På kvällen låg vi och lyssnade på bronsmatchen. Jag tyckte Holland vann rättvist. Brasilien har hamnat i ofas kan man väl säga ;)

11/7 Gluppö/Hamburgsund

(Skrivet 12/7)

Igår var det en lika härlig morgon som de tidigare morgnarna på Gluppö. Solen sken, det blev lite bad och lek och så :)

Vi hade inte bestämt Om vi skulle lämna Gluppö eller ej men batteriet hade låg nivå så Daniel startade motorn. Men efter 10 minuter bara dog den. Inte så bra! Efter det tände den inte alls! 
Vi insåg att det skulle bli en upplevelse att komma in till Hamburgsund. 
Vi hissade förseglet men på grund av (!) bra väder så stod vi nästan still, det var ingen vind. 
Så Daniel försökte bogsera oss med jollen. 

Vilket inte gick så bra. Jollen och båten gled åt varsett håll! Vinden tilltog så vi försökte igen att segla. 
Men precis då vi låg mellan ett grund och en klippvägg tog den stopp! Vi låg helt still! Daniel la jollen precis vid båten för att hålla oss ifrån att stöta i något. Just då ringde Daniels mobil och en vän till honom hade läst vårt Facebook-inlägg om vårt problem. 

Gluppö upp till vänster, vid Rågö i mitten tog det stopp, hamburgsund ner till höger. 

De var i närheten och bogserade in oss till Hamburgsund!

I hettan hade jag inte dåligt samvete då jag gav familjen glass med jordgubbar till lunch!!

Daniel jobbade med båten hela eftermiddan/kvällen, Julia åkte hem (det var redan planerat så) och jag och Milton fick roa oss. Färdiggrillad kyckling och potatissallad till middag!

10/7 Gluppö

Värmen håller i sig! Även badkrukorna fick ta sig ett dopp :D riktigt skönt faktiskt!Milton försöker trycka ut luften ur "korven" som han kallar den! Det är verkligen skräckblandad förtjusning när han badar. Jätteroligt men samtidigt läskigt, det är ju ovant för honom. 

Bus med pappan sin :)

Finaste killarna!! <3

Och middagen gick ju inte att klaga på. Man dreglade nästan ;)
Baconburgare med grillad bacon, ost och barbequesås. Pommes pinnes till. Åh herregud, jag blir sugen igen!!!9/7 Gluppö/(Hamburgsund)

Puh! Det är vaaaaarmt! Men det fläktar en del och det är tur :) 
Efter frukost i sittbrunnen dök vi ner på stranden. 

Daniel gjorde en båt av material de hittade på stranden! :)

Vi vill att ni ska lita på flytvästen så han fick bada med den först på grunt vatten...

...och sen efter mycket velande och lockande hoppade han i till Julia :) och oj vad skoj det var!

Bensinen i gummibåten behövdes fyllas på så vi åkte alla in till Hamburgsund med jollen. Varför åka till Liseberg och åka flumride när man kan åka jolle i motvind! Rejält blöta ;)

Men det blev en svalkande glass och varsen dusch och nu ska vi tillbaka till Gluppö!

Ikväll blir det att grilla kycklingfilé! Pastasallad till det!

Sen när Milton somnat blir det nog en runda plump för oss andra tre. Det har blivit en liten tradition :)

8/7 Gluppö

Detta inlägg, skickat idag onsdag 9/7 är om igår, vi har inte bra mottagning på Gluppö)

Första frukosten i sittbrunnen!!

Det ser inte ut då på bilden med tanke på deras tröjor, men det var den varmaste dagen hittills denna sommar. Men när man åker gummibåt blåser det ju mer :)
Julia lärde sig köra och Mille hängde glatt med. Jag fick ligga och sola! Alla nöjda :D
Vi har fått bästa platsen med akterförtöjning så vi ligger bra för alla vindar. 

Från båten skådades en jättekrabba som fiskades upp med en bit chorizo. 

Jag ljög i förra inlägget. Det var tisdagskvällen som bjöd på flintastek. I måndags åt vi grilladchögrev marinerad i rödvin och chili!

7/7 Gluppö

Jag har hittat en fläck med 4G nät så ska skicka iväg ett inlägg snabbt ;)

Det är en regnig dag idag! Milton har verkligen känsla för hur man utrustar sig ;)

När Daniel tog gummibåten in till fjällbacka för att hämta Julia byggde vi en koja och städade :)

Jag och lillen är rejält förkylda och det var skönt för honom när han äntligen somnade. Det behövde han. Första tuppluren där han inte har napp förutom alla de gånger han bara däckat. Nu var det medveten "nattning" så att säga. 

När Julia kom blev han blyg men glad, vi käkade lite och väntade på att regnet skulle avta.  Det kommer och går lite men det fick bli krabbfiske!

Daniel glömde rensa fisken i kylen så den fick bli krabbmaten istället!

Mängder med krabbor få dem och Milton är så himla med och duktig! Första året han fattar detta! Nu kommer han vilja göra det hela tiden ;)

Snart blir det till att tända grillen. Flinkastek blir det! Hoppas det kan bli bättre väder imorgon!!

6/7 Amundsholmen/Gluppö

(Då vi har så dålig mottagning just nu, och troligtvis fram till fredag, så publiceras detta inlägg, skrivet söndag, på måndag)

Vi vaknade till regn imorse så vi tog det lugnt. Efter frukost klarnade det upp så vi packade ihop och tuffade iväg. Jag och Milton satt mycket på däck och när vi inte gjorde det var tvättklämmorna återigen en favorit!

Mille var jättestolt över "blomman" som han själv kallade den! Han satte klämmor runt en plastmugg. Och sen i öronen, på rorkulten, kläderna...ja you name it :)

Vi tog oss till Grebbestad där det var som en bastu. Tycker ofta det är det där. Det blev storhandling av mat då vi planerar att ligga 4-5 dagar på Gluppö. 
Efter handling, lunch och dusch blev det en välbehövlig glass på bryggan!
Tyckte att vi fick till fina familjefoto :)

Mittenbilden ovan är från Gluppö när vi precis lagt till. Jag tog foton i panorama och det första jag tog blev helfestligt, se nedan!! :D 
Hur sjukt ser inte det ut då?!?!?!

Lillknodd som var övertrött fick, efter önskemål, köttbullar och potatismos och somnade snabbt därefter. Innan vi skulle gå upp och grilla på klippan sa jag till Daniel att jag skulle "störa" Milton lite. Läst att det kan förhindra/avbryta nattskräck innan det ens börjat. Men försent. Just när jag gick in till sängen satte han sig upp och oj vad han grät. Tårarna sprutade nästan. Men så är det plötsligt över. 
Innan vi hann äta hade han även gått igenom världens hosta. Vi är förkylda alla tre men Milton är verkligen vrålförkyld sen igår. Utan astmamedicinen vet jag inte vad vi skulle gjort. Tur att den hjälper för nu kan han sova gott!!

Vi fick äta till slut! Lyxade till det med entrecôte marinerad i rödvin och chili. Otroligt gott! Till det potatissallad, vitlöksbröd och sparris! Och så kvällssol/solnedgång på det. Bästa kvällen vädermässigt!

Hela tiden vi varit här har det bubblat i vattnet så mycket småfisk här är. När vi satt och åt hoppade plötsligt stora fiskar runt så Daniel hämtade fiskespöt!
Jag gick in och städade i båten. Imorgon kommer Julia så vi ska byta plats på lite kläder och så. 
Vår frukt- och grönsakshylla :)

Sist jag var ute hade Daniel fått två makrillar! Det är midnatt nu så mörkret har verkligen fallit!

Nu säger jag godnatt! Milton lär vara piggelin vid sex så bäst att försöka hänga på :) godnatt!!

5/7 Ekenäs/Amundsholmen

Imorse var första morgonen vi, rent vädermässigt, hade kunnat äta frukost ute. Men innan vi insåg det hade Milton redan dukat så fint nere i båten så... :)

Efter en promenad med brädbygge....

...lossade vi och gav oss ut på spegelblankt hav! Milton hjälpte mig på däck!

När han hade pekat ut alla tusentals maneter började han bli, vad vi tror, sjösjuk. Visade tendenser även ut till Koster. Han somnade på en kudde uppe hos mig på däck!

Jag väckte honom när vi stannade till på Resö för att handla. Han gick med mig upp och fick en piggelin. Otroligt varmt och stekande idag. Han ville först inte äta den för den var för iskall ;)

På havet igen. Milton satte alla tvättklämmor på en tamp och räknade dem sedan :)


Vi la oss bredsida på Amundsholmen och tog jollen bort till stranden. Kallt i vattnet. Ingen av oss badade mer än upp till vaderna. 

Under tiden vi var på stranden blåste det upp rätt ordentligt och vi insåg att båten inte längre låg bra så vi fick flytta till andra sidan ön istället!
Daniel och Milton gick en promenad och fiskade sen krabbor. Eller krabba, bara en ville vara med på leken :P jag städade upp och förberedde för grillning. 

Idag blev det grillspett med chorizo, grillkorv och sparris, kokt och sen marinerad och grillad potatis samt tomat/rödlök/fetaost-sallad och gräddfil. Helt klart gott :)


Lillkillen gick rakt in i sängen efter maten men har tyvärr fått nån ordentlig hosta efter sig. Låter som krupp nästan. I flera dagar har han även sagt att det gör ont i magen och att han vill kräka. Vi funderar på att dra ner de största mjölkkällorna igen och se om han blir bättre. 

Stundtals fin kväll men i några omgångar har det kommit regn. Men vilken varm dag vi har haft! 


Meh?

Men hallå?
Plötsligt känns det inte särskilt kul!!4/7 Ekenäs

Här kommer en bildbomb från denna dag!
Milton väckte mig och vi gick upp och öppnade upp båten och läste bok :)

Redan 8.15 hade vi alla tre ätit frukost och var ute på promenad! 
Vi hyrde cyklar och drog iväg på tur :)

I mattermosen hade vi pasta/köttbullar/chorizo/grillkorv/majs i krossade tomater! Det gick hem hos alla. Förutom pasta som Milton inte tycker om!
Vi åt på stranden i Kilesand, där hittade vi lä denna blåsiga dag. 

Vi cyklade ifrån huvudvägarna och tog in på småstigar som i vissa fall var gräs eller stock och sten. 

Puss på Pluppen!!

Fotbollsspel på stranden innan vi cyklade vidare...


...till Långagärde där vi köpte glass och satte oss på en brygga. Till sällskap fick vi en gråsparv som åt rån ur våra händer! Ser ni den?

Inte långt ifrån oss hade vi sällskap av Plura haha! Vi lekte papparazzi med kameran så jag fick fota kameradisplayen med mobilen!

När vi kom tillbaka efter cykelturen stack Daniel ut på löprunda 5 nautiska mil då hans löparklubb Lonesome Runners firar 5 år idag! Det fick man fira med valfri distans :)

Jag och Milton gick till Naturum och fiskade krabbor med fantastiska Maria som jobbar där! Och med hjälp av några andra barn slog vi rekord. 52 krabbor fick vi upp så nu står Miltons namn på en tavla där :D

Till middag blev det grillad fläskkarré eller vad det var, potatissallad, grillbacon, pommes pinnes, grillad svamp och grönsaker!

Sen fick jag ju försöka lära ut mina mästarskills i mashmallowgrillning till sonen. Vet inte vad han höll på med. Han åt dem råa :P höll de över grillen i 1 sekund!


Då cyklarna skulle lämnas tillbaka innan kl 21 tog vi en kvällstur. Milton som tagit en pyttelur i cykelstigen tidigare under dagen var inte vråltrött så det gick fint :)


De klassiska hoppfotona! :D
Mina fina...

Nu ikväll har vi lyssnat på en kort konsert med Eldkvarn och spelat yatzy! Nu blir det nog snart godnatt!!3/7 Ekenäs

Idag visste vi att det skulle bli busväder. Redan inatt vaknade vi av att det blåste mycket och när vi vaknade imorse regnade det. Det blåste upp mot 20 m/s i byarna. Men när regnet avtog valde vi att gå ut. Milton letade fram cyklop haha!! Gullunge!!

Borta vid Naturum är där en våg som inte mäter i kilo utan i vad ett djur väger. Milton väger som 10 ejdrar, jag som en tumlare och Daniel som en knubbsäl ;) jag och Milton väger som 10 kungskrabbor!


Det blev successivt bättre väder så vi tog en chansning. Jag sprang ner och gjorde gulaschsoppa och hällde på mattermos och packade bröd och frukt. Milton hoppade upp i bärstolen och sen pinnade vi iväg!
Vi hittade en fotbollsplan där vi satte oss. Det blåste rejält så det gällde att ha något i varje hörn av filten :)

Mille var så söt när han gick fram till en norsk familj och frågade om han fick vara med och spela fotboll. Det fick han och pappan rullade en nätt boll till Mille varpå han krutade iväg den och pappan blev paff haha!!

Just nu är kyrkor väldigt intressant för vår son. Har nog börjat med att när man närmar sig min mamma och pappa så ser man kyrkan på långt håll så den letar vi alltid efter :) 
Här är Sveriges västligaste kyrka! Vi skådar den härifrån från Valfjället. 

Det var en go tur! När vi kom tillbaka stack Daniel ut på en springtur och jag och Milton hann leka med lego och bilar, läsa böcker och cykla en runda innan vi mötte Daniel igen. 13 km terräng blev det!

Till middag åt Daniel sill och potatis, Milton grillad lax med potatismos (vi sparade från igår) och jag åt makrillknäcke! Delikatessknäcke med smör, potatismos, makrill och rödlök!!

Milton slängde i sig sin mat innan vi ens hann börja. Han älskar lax! Han fick även makrill och åt glatt!
Sen la han sig ner och somnade. Han vägrade sova på dagen!
Finaste!!

Tyvärr nattskräck igen, ej oväntat. Vi måste få honom att vila en stund på dan om detta fortsätter!

Nu ska vi spela yatzy i sittbrunnen. Det blåser och är kallt men är man på semester ska man vara ute :P

Haha

Milton knappade på alla knappar på den lilla elcentralen. 

Daniel: sluta Milton!
Milton: varför det?
Daniel: du stänger av all ström...
Milton: Pippi Långström??

:D

2/7 Strömstad/Ekenäs

Godkväll! Ni anar inte hur gött vi har det. Just nu (kl 20.06) sitter jag, i Ekenäs på Syd-Koster, i sittbrunnen och lyssnar på hög livemusik från en stor scen nära hamnen. Helt ovetandes åkte vi hit och får veta att ikväll är det konsert med Petter och på fredag Eldkvarn :) 
Solen skiner och jag måste kisa. Det är SOMMAR!!! 
Kvällar som denna värderar jag högt. Eller ja, hela dagen!

Vi gick upp vid 8 (i Strömstad) och då gick jag och Milton till affärennär Daniel gjorde frukost. Det blev ett stopp vid torget då det just då skulle avgå en Kosterbåt. Vi la oss på mage på bryggan och tittade!

Efter frukost lekte vi på en lekplats innan vi lossade och drog mot Kosteröarna. Milton styrde!

Vi fick en bra byggplats direkt vi kom fram till Ekenäs och strax efter tilläggning blev det lunch i form av pasta med dolmiosås. 
Tröttheten själv, Milton alltså, vägrade sova trots att han behövde så vi gick upp med stranden som mål. 
Det blev dock stopp då det skulle vara krabbfiske borta vid Naturum. Så där hängde vi ett bra tag och Milton älskade att fiska krabbor :DVäl på stranden där det var varmt och soligt! Milton tvekade inte att gå i vattnet, däremot var fadern mer tveksam ;)

Jag fick ligga och sola när de lekte och gick runt!


Milton somnade på Daniels axlar på väg från stranden men vi väckte honom och höll honom vaken så han skulle hinna äta middag (köttbullar med mos). Sen däckade han snabbt. 

Jag gick upp och grillade lax medan Daniel fixade resten i båten. 
Det blev skitgott!! Grillad lax, potatismos, sallad och turkisk yoghurt med honung, kryddor och citroncest. Mmmmm.....

Efter maten vart jag assugen på mashmallows och gick upp och grillade det!
När jag satt där och tänkte "livet på en pinne.....höhö..."


...så hade visst Milton nattskräck nere i båten. Återigen när han inte sovit på dagen och sen blir övertrött på kvällen :(

Nu ska vi mysa i sittbrunnen med nått spel och live-musik och sol änsålänge!!
1/7 - Strömstad

Ja, här är det fullt upp. Igår kom ju jag och Milton med buss till Strömstad. 

Vi gick en liten promenad och såg den största brännmanet som skådats. Mycket större än en LP-skiva :O

Mille somnade aldrig på bussen, men när vi satte oss på en bänk och skulle planera handling så frågade han om han fick sitta i mitt knä och sekunder senare sov han :) det var ett kokt spaghetti vi fick bära ner till båten!

Jag gick till affären och strosade omkring och plockade vad jag ville ha. Det blev mycket frukt och grönsaker, grillmat och lite "nödmat"/luncher. Daniel och Milton kom dit när Milton sovit en stund. Vi handlade för 4 dagar på Koster :)

När vi ändå kunde så gick vi upp till badhuset! Milton var först lite rädd, vi är alldeles för sällan på badhus - dumt av oss, men sen blev han kaxig och låg och sprattlade på en såndär flytgroda. Hur djupt vattnet är under honom kvittar så vi var på det djupa, det är skönt att flyta på en groda och inte nå botten tycker jag :) 

Efter badet blev det Kinarestaurang. Milton var jätteduktig men när han tagit 3 tuggor på glassen gav han upp och sa att han ville till båten och sova. Lille gubben :) jag stannade i båten när Daniel gick upp till närmsta pub och kollade fotbolls-VM. 

Natten var svinkall :| oj vad vi frös. Hoppas vi slipper alltför många såna nätter!
Trots det, kul att vara på plats :)

Nappfria dagar

Tanken är att detta är sista gången Milton har nappen på dagen. Den ska ju fasas ut och nu har vi sagt till honom att på båten har vi inte med nappen på dagen, även om han ska sova. 
Han har redan börjat fasa ut den själv så det kommer nog gå bra!
Det svåra kommer nig vara att få Daniel att behålla sitt lugn även när Milton första dagarna eventuellt skriker efter den ;) Daniel ger nog helst nappen då. 

Pluppen på bussen. Trött. På väg

Vet ni! Jag hann allt på min lista. Det är så fint och städat hemma, nyklippt och duschad Mille, pannkakor i Miltons elefantmatlåda (hur skulle jag kunna låta bli när han hittade lådan igår och sa "här brukar vara pannkakor i"), jag har sytt ett pannband till mig och sytt upp en för liten onepiece till Milton (bild nedan), och sortering och sopor är ute och jag vill mig hittills tro att jag gått med allt vi behövde ha med :)

Nu är vi på väg!!Kliniskt rent

Fördelen med att hyra ut lägenheten under semestern är ju att man verkligen städar innan man åker. Jag brukar alltid vilja städa innan jag ska iväg men då kan man ändå nöja sig om ett rum inte blev klart eller om tvättställningen stod kvar uppe. Men nu måste det bli rent och snyggt! Och det är det! 
Och ju mer jag plockat undan småkrafs och gjort det stilrent desto mer inser jag att det är så jag alltid vill ha det. 
Det är bara jobbigt med en massa grejor framme! Här är så fint nu och jag hoppas ju klart att vi finner lägenheten i samma skick när vi kommer hem ;)Däremot har jag inte mycket hopp till att gurkan och solrosen i den högra krukan lever när vi kommer hem. Gräslöken överlever allt däremot har vi märkt :)

Jag har även frostat av frysen och rensat kylen. I frysen blev det en hylla kvar med sånt jag ville spara och i kylen blev det typ, förutom det vi ska ha till frukost imorgon, en del syltburkar och inlagda grönsaker. 

Det blir skönt att få fylla på med nytt efter semestern!

Jag avslutade kvällen med att sy ett pannband till mig och sy upp en för kort onepiece till Milton. Och så fotboll (Tyskland-Algeriet) till det. Spännande match!
Då det blev förlängning blev det även sent sänggående. Klockan ringer om 6 timmar men det fixar jag nog :)

Fantastisk Lisebergsdag!!

I väntan på att få åka upp till Strömstad passade vi på att göra ett besök på Liseberg!
En galet spänd kille!!

Och titta här!! Milton som förr blivit panikslagen bara han sett kaninerna på avstånd!! Modigt ;) fast ni ser hur han trycker sig mot mig :)

Milton i Flygis! En glädjande förbättring var kuddarna i ryggstöden. Skrev jag efter vårt förra besök att Milton slagit i både bakhuvud och ögonbryn? Jag mailade iallafall och klagade och nu satt det fina mjuka kuddar :) känns tryggt att de bryr sig och gör om gör rätt! 

Det var kaninteater och efterföljande kramkalas. Nu hade även Ludvig med familj anslutit och jag tror att Ludvig spelade en stor roll till att Milton här vågade krama kaninen :D det ser dock mer ut som att han blir kvävd haha!

Goingarna!

Och se på maken! Milton ville inte lämna Liseberg innan han kramat ytterligare en kanin! Han var så stolt och jag med!!!

Fina älskade bästa Milton! <3

Vi hade en fantastisk dag. Kom dit vid 14 och gick vid 19 tror jag det var. Det blev åkt ca 20 karuseller, några många gånger. Favoriten idag var nog Lilla Lots och Kaffekopparna! Och så Kaninresan som alltid! Vi åkte även Stampbanan många gånger så han har börjat gilla lite fart och fläkt. Även jag har börjat uppskatta det mer och mer :D

En dag helt utan gnäll och bråk från någon av oss. Det behövde vi helt klart! När vi gick på spårvagnen sa jag "jag älskar dig!" till Milton varpå han svarade "jag älskar dig också! Och pappa!" 
Milton säger nästan aldrig det så det betyder mycket när han gör det!

Han somnade pladask efter lite mat!!

RSS 2.0