Påskkyckling

En påskkyckling på väg till påskpyssel i skolan! 😄 (null)

Det vita i bakgrunden?! Ja det är konfetti från himlen! Världens längsta vinter. Den 26/3 hade snön nästintill försvunnit. På natten sen kom typ 8 cm så nu är det helvitt igen!
Nu längtar vi verkligen till våren!

Nästa års vinterkläder

Det var svårt att motstå när man hittar snyggaste vinterjackan till Tuvis på rea. Jacka plus byxor för 649 😱 Overall har hon till nästa år om hon inte växer galet mycket. Men jackan hon har nu är typ för liten redan. 
De hade jättefina och bra skor med (såna Tuva haft i år fast annan färg) men Daniel var orolig för storlek. 
(null)

Så synd att jackan, fast med grön färg nertill, var slut i Miltons storlek. 
Milton önskar nog mest att det blir riktig vår nu. Han gillar inte alla kläder och klumpiga skor. Nu längtar vi efter vårskor, skalbyxor och vindfleece. 

Mycket snö!

Oj vad det snöat under natten. Mängder av snö! Första gången jag lämnat Tuva och nästan fått ploga fram. 

Mycket snööö! utbrast Tuva när vi kom ut.  (null)

(null)

Men tusen gånger hellre så här mycket snö än den hemska och kalla blåsten vi haft de senaste! Och slask är inte så kul heller. Lek i snö är roligast! Sen får det gärna slå om till vår över en natt 😃

Resa till Rom

Jag har flugit förr, -96 och typ -05 till Grekland. 

Men efter jag fått barnen har jag fått sån otrolig ångest och rädsla för det mesta. Högkänslig och GAD. Så att flyga flygplan har varit något som känts omöjligt. 


Men i julklapp/födelsedagspresent fick jag och Daniel en resa till Rom av min storebror. Superduperfin present. Men ångest!


Läkaren skrev ut tabletter till mig att ta. De kanske hjälpte jättebra men ändå var det inte så jättetrevligt att flyga. Varenda ljud och rörelse i planet sätter spänn i alla mina muskler och dödsångest. 


Vi lämnade Milton i skolan imorse och sen hem och krama om Tuva och så skjutsade min pappa oss till flygplatsen. Lite förvirring och väntan, sen kom vi på planet. Det enda jag egentligen tar med mig som positivt från flygresan är utsikten. Klart väder gav oss väldigt fin sikt. 

(null)


(null)

Att landa var ju fruktansvärt. Flyget gasa, släppte gasen, gunga hit och dit. Och mitt ena öra gjorde så jäkla ont. 

När vi gick av frågade flygvärdinnan (en man dock) hur det hade känts. Han visste att jag inte gillade det här. Och han sa att det hade varit turbulens vid landningen. Vi fick titta in i cockpit. 


Men nu är vi i Bryssel på mellanlandning. En hyfsat kort väntan. Sen på detta igen. Känns ju sjukt att flyga trots sån här rädsla. Mitt öra gör så ont. Kanske kan googla några tips. Att tugga, gäspa och sånt hjälpte bara på ena örat. 


Nä, toa och nått att äta nu innan nästa flyg om en timme. 


(Nu är det juni månad och jag lägger här nedan till bilder från vår fantastiska resa till Rom)

Vi hade det så mysigt! Trevligt hotell och fint väder! Vi åt pizza och glass och promenerade runt i staden! Vi tog inte buss eller taxi utan fötterna fick jobba!! Vi var på typ alla turistattraktioner man kan vara plus lite till. Åkte upp på de ställen man kunde för att se utsikt! Vi kom av slumpen in i helt fantastiska kyrkor som var tillfälligt öppna. Man bara stod och gapa av chock så fint det var! 
Resan kunde inte ha blivit bättre än den var. Vi njöt av varenda varenda sekund! 

Bilderna verkar ha kommit i tvärtomordning. Så bläddra nerifrån 😊


(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
RSS 2.0