Syskonskaran på häst

Sista julfirandet för i år hade vi i förrgår då vi åkte upp till Julia. Hon hade bara önskat sig ett PS4 och vi tillsammans med mina föräldrar, Daniels mamma och syster gav pengar så att det räckte både till konsol och något spel. Hon åkte och köpte ett direkt vi åkt hem ;) vi hade med fika och Tuva fick träffa hundar på nära håll för första gången. Hon var skeptisk om de kom för nära men road på avstånd. Hon rynkade näsan och "sniffade" typ hela tiden vi var där haha! Så jättekul ut!



Ute på gården avslutade vi med att Milton fick rida en runda! Han älskar det! Vi får åka upp och göra det snart igen :)


Jul i Skåne

Julen spenderade vi ju i Skåne. Jag och barnen åkte ner onsdagen den 21/12. På kvällen träffade jag Pernilla (vi bodde grannar mellan 0-19 års åkder och ses fortfarande när vi kan) och vi käkade pizza och snackade. På torsdagen följde Milton med sin mormor till jobb (förskoleklass/fritids) och jag och Tuva hälsade på en barndomskompis till mig som också har två barn :) 

Jättekul att träffa gamla vänner när man är nere i Skåne. Våra liv ser ju helt annorlunda ut nu men ändå hittar man tillbaka till varandra. 




På fredagen var Tuva med sin mormor och morfar och jag och Milton tog tåget till Helsingborg för att gå på Pettson och Findus utställning på Dunkers. Den var fin men kanske inte fullt så mycket att göra och titta på som jag trott. Bygga torn med skumgummiklossarna var Miltons favorit! :)




När vi var klara där skulle jag bara inom en affär. Milton började klaga på magont och halsont och allt vad det var. Jag trodde han gnällde för att det var tråkigt att jag skulle inom en affär så jag blev lire irriterad. Men han satte sig ner på marken och sa att han inte mådde bra. Inte riktigt likt honom. Jag köpte både lussebulle och pommes för att muta honom men han ville bara hem. 

På tåget hem satt han och skakade och började kännas varm. 
När vi kom hem hade han 39,8 i temp. Hur sjutton kunde det gå så fort från att han var pigg på Dunkers till att han låg och skakade och grät i sängen??
Trots ipren var han såå ynklig. Har nog aldrig sett honom sådan. Han låg i sängen när vi hade julmiddag med brorsan, morbror och farfar! Han smög dock ut när vi sa att det fanns en julklapp till honom! :)

Daniel kom på fredagseftermiddagen och gjorde oss sällskap :)



Tuvas första julbordstallrik. Äggulan kräkte hon nästan av :P men det andra gillade hon! Inte svårflirtad när det gäller mat och nya smaker!

På julafton mådde Milton bättre men inte bra. Det blev en lugn dag! Tur att vi bara skulle vara "hemma" och inte träffa en massa andra barn. 

Vi såg på Kalle Anka och direkt efter det knackade Tomten på dörren :D

Skriv inläggstext 

Julmat och julklappar i lugn och ro. En massa fint både barnen och vi!!


Milton överlycklig över två megastora paket med Ninjago-lego! 

Vid lunchtid den 25/12 behövde vi åka hem för julfirande med Daniels familj. Tuva nöjd i bilen med sin nya molekyl :)


Näst sista dagen 2016

Vår middag! Bakad potatis med räkor i romsås och sallad. Gott! Inte det lättaste att underhålla en bebis när man skalar 1 kg räkor bara haha :P majskrokaroch sång typ!

Det blev en liten busfredag idag, så här inför nyår! Vi gick och köpte godis för att äta ihop nu ikväll! Imorgon firar vi nyår hos vänner och då er vi nog inte till Milton så mycket :P



Haha, stämmer :P jag ska nu börja en ganska stor viktresa. För min kropps- och mitt psykes skull. Jag bär på en del graviditetskilo ännu och innan dess hade jag kvar graviditetskilo jag gick upp med Milton och aldrig gick ner igen ordentligt och stannade kvar där. 

Men denna våren ska det ske. Hoppas jag. Allra helst 15 kilo ner. Då hamnar jag på en bra och normal vikt och inom "normalvikt" på BMI, om än i den övre kanten. 


Det sägs ju att man inte ska ha mat som belöning vid viktmål för att inte få tillbaka sug. Men jag brukar kunna ha det som en morot istället att veta att när jag gått ner till X kilo så för jag äta några dumle etc. 
Så idag åt jag godis för sista gången innan jag har nått mitt första delmål :D 
Har ju försökt gå ner flera gånger innan och också lyckats med några kilo. I höstas gick jag ner 8 kg men har gått upp 2 igen. Men denna gången måste det ske på riktigt för att jag ska må bra med mig själv. Strävar verkligen inte efter size zero, men trivs inte såhär och känner att min största chans är nu då jag är mammaledig :D


Vaken natt

Natten var ju spännande. Det hela började väl med att barnen kom lite sent i säng. Och Tuva var allt utom trött. Hon fick följa med upp igen och somnade till slut i min famn i soffan kl 22 :O

Strax efter 23 gick vi och la oss men jag kunde inte somna. Vet att jag tittade på klockan 01 och sen var vaken en stund till. 
Strax efter 3 kom Milton in. Och kunde inte somna om. Han bökade, snurrade, gjorde ljud osv och man bara väntar på att han ska somna. 


Då vaknar Tuva 3.45. Vår vana trogen gjorde jag en flaska och gav henne och hoppades på sömn. 
4.10 gick Daniel över i Miltons säng, då sov ingen av oss. 
När Daniels klicka ringde 5.05 var jag fortfarande vaken men barnen verkade ha somnat. När Daniel sedan har åkt till jobb sov vi alla. 
Sen blev det ett par timmars sömn med några uppvak för min del. 
Bra uppladdning inför nyår haha :P

Men vi är relativt pigga ;) åt nyss havregrynsgröt med honungsmelonsbitar i. GÖR ALDRIG DET! Melonen fick en fruktansvärd smak när den blev varm i gröten :/ 


Vad dagen bjuder på har jag ingen aning om. Vi får se :)


After christmas

Så hör ser det nog ut hos ganska många efter jul ;) legobyggande dygnet runt. Milton fick en massa Ninjago-lego och han är så lycklig. Men lite för svårt ibland att göra själv. 

Tuva som alltid rusar (krypandes) mot Miltons rum när grinden är öppen och sen blir galen när man tar ut henne igen är så nöjd att få vara på hans rum nu så hon skiter i att hon sitter fast i en stol haha ;P


Jag frostar av frysen och går igenom skafferi. Nya nyårslöfte betyder tömma ur och fylla på med nytt. 
Våra nyårslöfte som har med mat att göra är:
- Mindre socker! Vi äter inte mycket nu heller men byta ut sylt mot frukt och bär osv. Ingen jätteförändring. 
- Minska mängden rött kött. Kluvet hur man ska göra med rött kött då det är så delade meningar i samhället. Men vi kommer äta svenskt kött så gott det går och äta mer fisk och kyckling. 
- Äta vegetariskt någon gång i veckan. Störst förändring för Daniel men det var faktiskt hans förslag. 
- Mycket mer frukt och grönsaker. 

Och Milton kom själv med nyårslöftet att han skulle våga smaka mer på ny mat. Han har redan börjat vackla kring sitt löfte så vi för se hur länge det håller :P

Detta samtidigt som vi under en period ska sänka alla våra utgifter för att spara för framtida drömmar. 

Kanske skulle bli bättre på att handla efter säsong :)

Senare idag blir det besiktning av bilen samt storhandling. 


Slappedag

Så här ser det ut hos oss idag. Slapp. Jag har aldrig legat i soffan så här mycket under en dag (räkna bort sjukdom och foglossning). Milton har byggt lego. Jag har sett film och Tuva har sovit båda sina vilor på mig i soffan. Hur mysigt?! 


Nu har vi ätit frukt och jag får väl ta ett litet ryck här innan Daniel kommer hem :) komma på vad vi ska äta också. Ut har vi inte kunnat komma idag pga stormen Urd. 


Julkort 2016

Lite julpaus här inne men årets julkort får ni se iallafall :D


Happenings

Dagarna springer iväg och det har varit lite för många bollar i luften för att min hjärna ska hänga med. Minne som en guldfisk har jag just nu och när det är för mycket som ska göras blir istället nästan ingenting gjort. 


Men några roliga grejor har vi bakom oss. I icke kronologisk ordning...

Jag och Tuva åkte in till stan för sista julklappsshoppingen och vi tittade på NK:s skyltfönster. Tuva gillade de stora grejorna som rörde på sig. 

När jag skulle kalla att det var middag hittade jag Milton såhär och jag skrattade rakt ut ;D

Tuva kan numera öppna lådor och hon fick ut ett ark med julettiketter. Hon blev dock frustrerad när de klibbade fast på henne och inte lossnade hur mycket hon än skakade.  Ååh haha :D

Vi skulle ha gått på julfest med min mammagrupp i måndags men strax efter att bilden ovan tagits såg jag att hon frös en massa. Tempade henne till 38,6. Men det var så många sjuka bebisar så det blev faktiskt inställt. Hoppas på ny träff snart :)

Febern hade hon i en dag bara men har fått en jobbig hosta. 

Utvecklas i rasande fart ändå och kan numer klättra upp på grejor. Så om vi tyckte att vi hade fullt upp innan........ ;)

Krypa in under granen för att ta fram paket kan hon också!

Jag och Milton har bakat några gånger! Mjuk pepparkaka!

Och så pyntades gåstolen. Svårt att dölja att man rotat i granen haha ;P


På tåget mot skåne

Det har hänt massa senaste dagarna, men det är svårt att hinna med bloggen :)


Nu sitter iallafall jag, Milton och Tuva på tåget mot Skåne. Daniel kommer efter på fredag när han fått jullov ;)

Först såg det ut såhär

Men nu såhär :) hon såg ett annat lite äldre barn än sig själv. Jag frågade Tuva om hon skulle säga hejhej. Då vinkade Tuva <3 ååh!

Sen kom en 1-åring fram och krama Tuvis och sen ville hon sitta i mitt knä haha. 


Godnatt

Jag gick och la mig 22.30. Tänkte inte då att Tuva både skulle bli toktäpp i näsan och sen kräka upp ersättningen. Men så blev det. Och jag piggna till och började boka simskola och grejor till Milton ;) hade tänkt att han skulle få gå på simskola under vårterminen. Men så 

så fick vi höra att närmsta fotbollsklubben anordnar fotbollsträning för 11:or, vilket vi letat efter massor. Så vi har lämnat intresseanmälan på det. Och för att Milton ändå ska (och verkligen vill) lära sig simma så bokade vi en intensivkurs i januari. Det kommer han tycka är skitkul tror jag :D vet att en sv hans bästa kompisar ska gå en sån kurs men vi kanske inte fick samma tid. 

Nu ska jag lägga mig breve den hära <3


Godnatt*


Bollhav

Finn en Tuva 

Milton har varit på barnkalas på lekland. Tuva sov en del av tiden och så hängde vi i småbarnsbollhavet :) 




Jul i vårt hus

Vi försöker insupa så mycket jul det går! Mysigt men det har också blivit stressigt. Det är lite för mycket nu. Vi betade av flera punkter på listan (som eg inte hade ett dugg med julen att göra) för att kunna slappna av mer! 


Tradition är julbord på ikea :) så kul nu när Tuva kan och vill smaka på allt! :D

En annan tradition är såklart Jul på Liseberg :D

Så vackert med alla miljoner lampor!! Inne i tomtelandet träffade vi på tomten!

I veckan var det lucia på förskolan! Charmigt som vanligt och mysigt med medhavd fikakorg som ätes inne på avdelningen med de andra föräldrarna!

Granen har kommit upp och idag bakade vi pepparkakor! 

Nu jobbar Daniel hela helgen så vi har det lugnt. Barnkalas imorgon som Milton (vi) ska till. Sen får det bli en hemmadag :) godnatt!


En Hanna-dag

Äntligen slingdag. Har haft denna tid bokad i typ två månader :P

Det klär mig ;)

Men jag har för mycket tid när jag sitter här så det blev en massage bokad också :O så jag ska dit direkt efter haha. En Hanna-dag helt enkelt. 


Men sen blir det rakt in i verkligheten med BVC-besök för båda barnen :) avslutar nog dagen med något juligt!


Läkarbesök och EKG

Milton var hos sin vanliga läkare på Barnmedicin idag. Jag vet inte ens om jag skrivit om det men han har inte mått så bra de senaste typ 4 veckorna. Klagat mycket, ont i magen och mått illa. Varit trött och inte velat till dagis. Bara varit allmänt nere och hängig liksom. Såpass att vi faktiskt misstrott honom vid några tillfällen då vi trott att det blivit en fixidé.
Förra veckan fick vi en akuttid då Barnmedicin ville utesluta diabetes. Otrolig lättnad att det inte var det.
Vi fick däremot utskrivet movikol för att hjälpa tarmfunktionen.
Vi kom nämligen på att han för ca 6 veckor sen var väldigt trög i magen. Men vi tyckte att det gick över och slutade tänka på det. Tydligen kan barn efter förstoppning få återkommande problem och behöva äta medicin under en tid för att slippa bli dåliga.
När Mille, i helgen, fått movikol i 4-5 dagar hade vi en dag helt utan klagomål och i skogen både sprang och skrattade han. Och åt 2,5 macka!!! Killen som varit rädd för att äta en hel månad.
Vilken lycka om detta kunde vända nu. Han har fortfarande kvar en jobbig oro. Oro att kanske få ont i magen på dagis/ikea/promenaden etc. Hoppas det går över.

Men läkarbesöket iallafall. För att utesluta att något specifikt kunde ligga bakom magproblemen tog de blodprov och ska kolla gluten och sköldkörteln. Att han gått ner i vikt var inget vi i nuläget behövde oroa oss för då han tidigare gått upp lite för fort och nu var tillbaka på "normalkurvan". Han får inte fortsätta gå ner i vikt bara.

Sen pratade vi om astman och det jobbiga astmaanfallet han fick för några veckor sedan. Så fort det blir minusgrader kickar astman in. Så en flytt till Thailand eller sätta in Singulair igen. Vi valde tyvärr det sistnämnda haha :P

Då han trots allt är 5,5 år och fortfarande har astmabesvär och krupp beslutades om EKG och lungröntgen. Jag tycker det är bra att hon tar tag i saker och ting. Hellre kunna stryka på listan än gå och fundera på om det kan vara ditten eller datten.

EKG gjordes direkt och såg fint ut :)

Så med lite förändringar i medicinering hoppas vi på en bra vinter :)


Glow in the dark

Ja, när barnen somnar innan 19 båda två blir det spännande. Milton kom in 23.50, pigg och ville se tv. Tog ett bra tag för honom att somna om. 01.20 vaknade Tuva. Och låg och gjorde några tjut. Högt! Ville inte gärna att Milton skulle vakna igen. Hon fick ersättning och så kom jag på knepet att om hon fick pilla på en napp i händerna behöll hon den andra, ljuddämparen, i munnen.

Vi somnade om efter många om och men, men 5.30 vaknade hon igen och det finns inga planer på att somna om :/
Hon klättrar runt, leker med lamporna, slåss och har sig :P

Jag laddade hennes nappar och wow vilket leende hon gav när hon fick dem. Hon låg still i en minut iallafall.


Granvandal och lussebak

Tuva plundrade en del av granen idag ;) snabb som rackarn är hon. Men lite glitter i bajset har väl inget dött av ;)

I Miltons aktivitetskalender stod det lussebak inför lucia. Vi hjälptes åt alla. Den platta med russinansikte plattade Tuva ut ;)

Det blev såklart ett smakprov när de var klara. Och nej, Tuva får inte äta en massa onyttigt. Detta var typ första gången hon får provsmaka lite bulle. Under julen kanske det blir små små smakprov av olika grejor men sen blir det ordentligt igen :)

Båda barnen sov innan 19 så jag satte mig och åt i töensamjet och har under kvällen sett på tv och surfat. Nu har jag släckt ner, ligger på spikmattan i sängen och kommer snart att somna :) godnatt


Kex till ankorna

En runda upp till skogen igår för att mata ankorna :) typ 11 grader varmt var det. Tuva somnade gott!

Milton och Daniel sprang upp för slänterna och ner igen. Mille kiknade av skratt. Jag vet ingen annan unge som kan ramla och störta ner i asfalten med ett skratt haha :P

Så himla härligt att se honom må så bra. Han har inte gjort det på några veckor.

Tuva vaknade och satt nyfiket och tittade när vi gav våra sista kex till ankorna.

Vi fick även postat våra julkort. Hoppas de når fram. Jag köpte ny bärsele för två veckor sen som verkar ha kommit bort i posten :( inte så kul när man köpt en dyr grej.

För inte så jättelängesen så nådde han inte upp :)


Härliga dagar

Natten på sjukhuset gick bra. Hon sov gott (jag kanske inte lika gott :P) och hon vaknade med ett leende istället för andnöd på morgonen :D glad och flirtig med personalen var hon :)
Daniel och Milton kom och hämtade oss efter utskrivning.

Hon var fortsatt jätteblek, man såg alla blodådror i tinningarna och pannan på henne. Lite förkyld ännu men det är på väg bort.


I Miltons aktivitetssocka låg det en pepparkaksdeg Så det var bara att ta på förkläde och börja baka ;) Han dekorerade jättefint!

Tuva gav tidningen en omgång. "Ej reklam tack!!" ;)

Asså igår morse. Så jävla roligt. Vi vägde oss och skojade lite med att hålla i dörren samtidigt för att väga mer eller mindre. Daniel tog tag i dörren och tryckte uppåt för att väga så lite som möjligt. Då slet han av HELA DÖRREN!!! Jisses vad vi skrattade när han stod med hela dörren i famnen :D :D :D tårarna sprutade!!

Idag är det söndag och vi hämtar oss efter en fantastisk kväll med vänner igår. Miltons bästa kompis. De har så roligt ihop men vi ses för sällan. Vi åt god middag och spelade spel och hade det så härligt!

Idag väntar lite jul"måsten" som att posta julkort och klä granen :D


Krupp i stora lasa

Milton körde ju en krupphelg. Man blir inte orolig längre när han har det. Han gick till och med ut och andades kall luft på balkongen helt själv en natt när Tuva låg vaken breve mig.

Däremot var det lite läskigt när Tuva vaknade igårmorse och var andningspåverkad. Väldigt trång och väsig i halsen. Vi tänkte att det var krupp men första gången de har det ska man åka in så det gjorde vi.

Det tog sin tid och kom fram till krupp. Men sa också att det troligtvis skulle bli värre natten till idag...

På kvällen hemma!!

...Och det blev det ju. Imorse vaknade vi igen av det. Hon själv blev rädd och spände sig. Jag och Pernilla åkte in. Det blev 2 inhalationer med adrenalin och sen hem!

Väl hemma sov Tuva flera timmar. Vaknade sen med världens andnöd och allt. Värre än vad det varit tidigare och nästanvörre än vad Milton nånsin haft. Vi fick åka in igen. Denna gång blev vi inlagda. De ska kolla henne en gång i timmen. Nu sover hon gott och jag sommar mellan varje mening :O

Godnatt!!


Pepparkakshus

Jag sitter på bussen på väg till jobb. Inringd för att baka pepparkakor, och det gör jag gärna :D

Igår stod det pepparkakhusbygge i aktivitetskalendern. Rökfyllde lägenheten när jag skulle smälta socker :O kladd överallt och den färdigköpta kristyren var så lös så godiset gled av ;D men det blir nog fint till slut haha!!

Jag längtar efter pepparkaks- och lussebak med Milton :)


Första pekningen

Tuva har härmat oss när vi sagt lampa och pappa senaste dagarna. Idag när jag frågade var lampan var så PEKADE hon och sa "ampa". Stort!

Vi har fått besök av Pernilla och hon fick äran att mata Tuva haha ;D just när skeden kom slog Tuva upp armen.

För övrigt inte många knop här idag. Milton har en märklig hosta. Var nyss inne hos honom och han verkade vaken. Men när jag satte medicinen i munnen på honom andades han inte in den och när jag satte papper över näsan för att snyta fick han panik :P sen somnade han. Får se hur natten går. Tre nätter med krupp har vi haft. Förr när han hamnat i krupp-skov har det behövt hävas med medicin.

Tuva tuffar på med nya tänder. En där uppe lär bryta igenom vilken sag som och sen är hon lite lite blå och svullen vid 3 andra "tänder".

Och vi ser fram emot att ha Daniel ledig en hel vecka!! Godnatt!


En god gärning

En natt med krupp och då givetvis en vaken bebis också gav några vakna timmar. Milton kunde inte somna upp utan gick upp till teven men jag och Tuva somnade som tur är om.
Milton har ju en aktivitetskalender också utöver choklad- och Mamma Mu kalender. I den får han varje dag ett rim med något litet eller stort att göra. Allt beror på väder och dagsform och hur Daniel jobbar.
Tanken var att lapparna skulle vara från oss liksom men Milton tror att det är tomten som skriver dem så vi har inte sagt emot ;) jag tycker det är rätt sött att han fortfarande tror på allt sånt där :)

Idag stod det:
"Lämna en julklapp i spårvagn så fin, så att alla barn på julafton får en glad min!
Sedan ska du efter godis leta, som du ikväll får äta!"
Ja, lite nödrim i slutet :P

Idag körde nämligen Julklappsvagnen (spårvagn från 1902) runt i stan och samlade in julklappar till barn och ungdomar som har det sämre ställt. Vi lämnade en paket lego och Lasse Kronér och Kenneth Andersson gick runt och delade ut tomteskum och pepparkakor :) Milton kände igen Lasse från ett barnprogram.

Vi fick ett kuvert när vi lämnade paketen och i det fanns inträde för hela familjen till spårvagnsmuseet! :) kul, dit måste vi gå någongång!

(Vi "letade" även efter godis och hittade i mataffären :P)


Till middag blev det kyckling i ugn med örter och lök, ugnsrostade potatis- och kålrotsbitar och creme fraiche med timjan, rosmarin och fetaost! Gott!!

Detta är varför Tuva måste vara fastspänd alla gånger i matstol och vagn. Hon tar spjärn med foten och försöker trycka sig ur :O ingen självbevarelsedrift alls!! :/

Daniel åkte till jobb och vi fick se en eldfärgad himmel!

Tanken var inte att denna tjej skulle bada idag. Men om man kletar majskrok i nackhåret så finns inte många alternativ. Och hon älskar ju att bada så hon blev glad! Stod förväntansfullt och tittade när vattnet fylldes upp :D stod riktigt uppe på tå!

Barnen sover sedan drygt två timmar tillbaka. Jag ligger i soffan och ser film. Vad är oddsen för att det kommer bra film BÅDE fredag och lördag? Fantastiskt.


Familjepromenad

Milton mådde bättre idag så efter frukost tog vi en promenad allihop :) En runda runt sjön för att mata ankor och kolla in en grillplats för ev utflykter.

Dimman låg fint över sjön och Tuva sov gott, men inte sö länge, i vagnen!

Hon vaknade och blev väldigt nyfiken på fåglarna! Hon tittade även efter hundar som gick förbi :)

Grillplatsen var inget för oss. Ett cementrör och cementbänkar, fimpar och ölburkar kastade. Usch. Tur vi vet andra fina platser :)

Turen tog väääldigt lång tid, flera timmar, då Millemannen stannade var tionde meter och skulle kasta kottar på isen på sjön :P Vi hade kast med liten kotte och det var en härlig promenad, trots 1 km/h :P

Hem för lunchmacka sen åka och handla. Tuva fick en powernap i bilen dit. Vi är hittills nöjda med hennes nya tossor och vantar med ullfoder från Minimundus. Vi hoppas de håller henne varm i minusgrader med :)

Vi fick hem vänner på middag. Taco åt vi och Milton var glad att få leka med barn :D Tuva fick leka med sin jämngamla kompis :)

Och ett säkert sätt att veta att familjens bebis lärt sig att resa sig upp är att det antingen är tomt eller att allt står i mitten på mer än en armlängds avstånd ;)

Barnen somnade direkt våra gäster åkt hem och nu ser vi på tv. Snart ska jag göra en soppa som ska bjudas på imorgon på mammagruppen träning som är hemma hos oss imorn :)


Julkalendern

vilken hemsk natt. Tuva vaknade så jag gick och la mig. Hon planerade inte att somna om. Babblade och klättrade :/ hon fick en flaska och somnade väl till slut om. Jag tror jag somnade före :P
Sen kom Milton in några timmar senare och det bådar aldrig gott. Han somnar aldrig om och ligger bara och väcker alla. Daniel och Milton gick in och la sig i hans säng. Då vaknade Tuva och började gnälla och gny.
Sen ringde klockan klockan 7. Ja men godmorgon då :P

Jag och Milton tände ett ljus och satt under en filt tillsammans och såg julkalendern! Och den verkar väl mysig! Redan bjudit på julpyssel, snö, granletande och prat om tomten. Precis som det ska vara. Julkalendern ska handla om just julen tycker jag! Mysteriet på Greveholm är min favorit hittills :D


RSS 2.0