Intala mig själv!

Det är jätteroligt att cykla 10 km i regn, det är så härligt när skorna är fyllda med vatten!
Åååh vad kul det ska bli imorgon!!! ;)
Operatipn Övertala mig själv!

Men nej, regn ska inte stoppa mig den a gången!!


Träningsschema!

Så var var då det andra jag planerade? Jo, mina kommande två månaders viktnedgång. Jag vet att detta inte är första gången jag ska försöka, men nångång bara måste det gå. Jag står på en platå och kommer bara inte ner.

Nu har jag satt ett konkret slutdatum, den 30/11 och ett relevant mål. Jag vill gå ner 4 kg på två månader vilket innebär -0,5 kg/vecka.

Jag vet (eller ja, HOPPAS iaf) att jag kommer gå ner mer än så nu första veckan eftersom jag vägde mig idag efter en helg med massa godsaker. Det lurar en lite men jag är ju medveten om det.

Annorlunda är också att jag ska ha små delmål var- eller varannan vecka.
Tex så har jag som delmål att till på fredag gå ner 1 kg och om jag klarar det ska jag unna mig ett bad med ansiktsmask :)

Jag var ute och joggade innan. Svårt att komma iväg men det blev 3 km på 20 min. Kom hem till dukat bord och omelett :)

Jag tror verkligen på mig själv denna gången då det känns livsnödvändigt om jag ska orka vara lycklig varje dag!!

Nedan mitt träningsschema för kommande vecka. Sammanlagt 9 timmars träning. Tis-tors kan se mycket ut men det faller sig naturligt. När jag lämnat Milton på dagis joggar jag 3 km hem. När jag hämtar honom tar jag en rask promenad dit och hem på 6 km :)

Heja mej!!! :D


Storstädning!!

Godmorgon!
Här är dagen i full gång. Men jag fick en tacksam sovmorgon till halv åtta :)

Nu har vi ätit frukost och Milton går runt och leker medan jag sitter och planerar lite grejor. Dels dagsplaneringen men också en annan grej jag skriver mer om senare :)

Dagen idag kommer till stor del bli städning, det behövs både moppas och dammas så det får bli en riktig städdag :) Jag tycker det är ganska kul för jag vet att jag kommer gilla resultatet! Jag vet däremot att här kommer vara stökigt 2 minuter senare då vi har en liten virvelvind här hemma ;)
Men det är två helt olika saker att ha stökigt eller skitigt. Stök är allt som går att plocka upp snabbt medan skit behöver städas ordentligt. Jag vill inte påstå att vi någongång har skitigt hemma, dammsugaren går flitigt varje dag och även trasan.

Sen behöver vagnen saneras också :S Igår när vi var på stan satt inte korken på en colaflaska på ordentligt så vagnen var plaskvåt av cola. Fick köpa en filt att lägga i vagnen men nu måste klädseln tvättas!

Nä nu får jag starta projekt storstädning. Milton har redan börjat. Han tömmer sina lådor med leksaker så att jag ska kunna dammsuga botten, eller nått?! :)

Tjosvejs!

Sötisen satt i gåvagnen innan och såg på tv :)


Mysig dag!

Så var denna härliga dag till ända. Tack alla inblandade!! :)
Nu ska vi sova. Godnatt!!

Bilder tagna ikväll!

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/1732767/images/2012/pic_50676d77ddf2b313b90044fc.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/1732767/images/2012/pic_50676d77ddf2b313b90044fc.jpg" class="image">


På stan

Nu har vi ätit god kinabuffé :) Milton ska sova så vi får gå en promenad :)

Bild tagen hemma precis innan vi stack :)


Glad men busig

Milton är på bra humör idag men är en riktig busunge!!


Planeringsfull dag och händelserik natt!

Godmorgon!
Idag lär vi inte ha långtråkigt inte. Vi har planerat in dagens alla timmar och det är skoj.
Daniel jobbar ju såklart (ni har väl lärt er hans schema nu, det är ju så lätt :P). Jag och Milton ska strax gå upp och äta frukost, duscha, städa upp och det dära.

Sen kommer Pernilla till storstan. Antingen kommer hon hit en runda först innan vi åker in till stan, eller åker jag och Mille in och möter henne. Beror på väder och vilken tid hon kommer. Tanken är sen lunch och fika och gå en runda i stan! Hon är som sagt bara uppe några timmar på dagen så vi får hinna med så mycket som möjligt.

När Pernilla sen vänder klacken mot Skåne så styr vi mot Peter, Melinda och Ludvig. Det brukar aldrig bli annat än väldigt roligt att vara där så det ser vi fram emot. Daniel kommer dit när han slutat jobba!

Det var vår dag det! :)

Natten som var? Jo den var händelserik. Jag skulle titta till Milton precis innan jag somnade och hittar honom nästan mitt på sin matta, alltså en meter från sängen :P Där låg han och sussa sött som om inget hade hänt. När vi precis hade somnat råkade Daniel sparka till en hög smal svart hylla som står i vårt sovrum tillfälligt (ska slängas), så den dröste in i dörren med en jädra smäll. Andra natten i rad han gör så. Första gången höll jag på att få en hjärtattack!
När Milton sen grät och ville in hit så hittade jag honom återigen på golvet :P
För att göra natten lite roligare också så försökte Mille vid ett tillfälle klättra upp på Daniel i sömnen. Jag kunde inte hålla mig för skratt! :)

Det var vår natt det! :P


Buddha

Personalen på BB hade nog rätt ändå. Visst påminner han om Buddha ;) som en guldstaty med knäppta händer och uppenbarelsens ljus mot sitt huvud!


Aouch!!!

Jag och Mille krockade ihop. Hans psnna mot min mun. Min första tanke var att han skulle fått mina tänder i pannan och blöda, men han blev som tur är bara röd.

Min läpp sprack på två ställen och jag är rejält svullen på insidan! Ser ut som om ena tanden skadades också. Ajajaj :(

Visst är grekisk sallad bra mot spräckta läppar? Jag provar ;)


Så här söt är lillkillen idag :)s


Läsa bok!

Klockan 7 vaknade Milton idag. Bättre än kl 6 i alla fall :)
Han ville först gå upp vid 4.30 men det kunde han fetglömma ;)

Nu har vi ätit gröt och det goda brödet till frukost. Ni måste få receptet!

I eftermiddag ska vi gå och leka hos en dagiskompis till Milton. Kul att vi redan lärt känna någon där :)
För övrigt vet jag inte alls vad vi ska göra faktiskt. Gå ut och gå en runda kanske och handla det sista (vi handlar i två affärer pga smak och priser, men orkade bara en igår).

Milles nya grej är att lägga sig på hallmattan och läsa bok! Jättegulligt :D


Brödet!

Favorit i repris! Tredje gången på raken som vi gör detta brödet nu. Lätt att baka och fantastiskt gott :)
Vi var ju tvungna att smaka nu innan det läggs i påsar och åker in i frysen :)

Mmmh!!


Årets första julklapp beställd

Middan blev god men smaklös - för mig i alla fall. Jag är inte sjuk men har drabbats av hysteriskt täppt näsa. Känner inga smaker överhuvudtaget :P

Nu står ett bröd och gräddas i ugnen och Daniel har gjort en köttfärssås som får agera lunchlådor i helgen.

Och just det, vi har ikväll beställt årets första julklapp :) Till vem eller vad det är förblir hemligt, åtminstonde fram till julafton :D Mindre än tre månader kvar till julafton. Går man tre månader tillbaka i tiden så var det slutet på juni, semestern hade inte ens börjat. Så det är ganska länge till jul ändå :)

Nu ska vi lägga oss. Daniel ska upp kl 5 och Milton har nån ny knäpp rutin att vakna kl 6.

Godnatt!!


Middan förberedd!

Handlingen avverkad och nu står middan förberedd och ska snart in i ugnen. Det blir kycklingklubbor. Vi har nog inte riktigt bestämt vad vi ska ha till. Det blir nog ris/bulgur och currysås.
Passar samtidigt på att göra lunchlådor så att Daniel tar med kyckling till jobb och jag och Mille äter till lunch hemma! :)

På lördag ska jag och Milton äta lyxlunch ;) Min vän Pernilla kommer upp över dagen så vi ska äta kinabuffé och så tar vi nog en fika nånstans :) Ska bli jättekul!


Ibland ska man ha tur!!

Ja vad ska man säga. Allt gick vår väg idag. Vi är redan klara! När Daniel förberett klart det sista så fick vi direkt plats vid mastkran. Inget regn. Allt gick helt perfekt utan minsta lilla fel, masten parkerades, inget regn! När vi precis skulle lämna mastkranen kom dock regnet, så vi hade riktig tur att slippa jobba i det. Daniel hade seglarjacka på när han körde tillbaka båten.
Milton sov hela tiden men vaknade när vi körde bort bilen till vår bryggplats. Tur där med :)
Mindre än en timme tog det från att vi anlände.
Nu blir det hem och äta lite lunch, sen tror jag att vi åker och veckohandlar. Vi gör egentligen det på fredagar men imorgon jobbar Daniel dagtid och det är lite jobbigt att asa hem en veckohandling plus barnvagn.
Så smidigare att ta det idag :)
Daniel är för ocanligheternas skull hemma denna torsdagkväll, det har inte hänt på många veckor pga jobb och segling. Vi ska komma på nån god middag och så ska vi se Kockarnas kamp och Masterchef :)


Masta av

Nu är vi i Björlanda och ska masta av :) Mulet och kyligt men inget regn i alla fall. Milton sover i bilen och Daniel tar båten till mastkranen där vi står och väntar :) Hoppas Mille sover ett bra tag till så att vi kan jobba på effektivt :)


Innan tuppen!

Undrar om jag nån gång kommer vänja mig vid att gå upp kl 6?
Visst visst, jag kan lägga mig tidigare på kvällen. Vi brukar lägga oss 23 och det tycker inte jag är sent. Milton sover gott, vi hinner slappa i soffan och de bra programmen är slut då :)
Igår blev det lite senare då vi fastnade i ett annat program vi ville se slutet på, fast kl 6 är för tidigt om jag så lägger mig 21.
Det finns ju inget att göra, det är fortfarande inte helt ljust ute och det är två timmar till frukost :P

Nu är klockan 8.30 och magen kurrar ordentligt. Vi skulle behöva vänta med frukost till 9 för vi behöver gå ner och köpa banan, men vi får se. Daniel har fått sovmorgon men snart väcker vi honom :)

Idag väntar avmastning av båten!!


Nu jävlar ;)

Nån gång måste jag lyckas nå den kropp jag så förtvivlat längtar efter!
Sålde min Ab Circle Pro förra veckan då vi inte hade plats för den. Det blev att den stod i klädkammaren och där gjorde den sannerligen ingen nytta!

Fick en träningsrockring av mina föräldrar. Ja, för att jag ville ha en sån såklart, inte för att de tycker jag ska träna mer ;)

Det är en sån rockring som är till för träning, inte lek. Den väger 2,1 kg och är vågig på insidan. Skräms inte av att det gör sjukt ont att träna med den första gångerna, för det gör det. Jag har stora blåmärken på höftbenen. Men har hittills haft en fleecetröja på mig när jag rockar, men tänkte sy något att spänna runt magen istället. Alldeles för varmt med tröja på.

Tänkte ge denna en chans så om 4 veckor eller nått hoppas jag på att ge ett bra omdömme om den :)


Godmorgon!

Lugn morgon med Barnkanalen och bra musik. Vi har ätit frukost nyss och nu övar Milton på att sätta på strumporna :)

Skitväder ute så det blir nog att testa nya halkmattan i badkaret och tuschpennorna som vi köpte på IKEA igårkväll :)
Vi behövde lite nya barnsäkerhetsgrejor och IKEAs är jättebra.

En tanke nu när vi ser på Barnkanalen. Är det verkligen schysst att göra chokladbollar och som programledare sitta och äta dem nu, halv 9 en tisdagmorgon? För det första sitter ungarna troligtvis och äter sin havregrynsgröt nu under tvång och dessutom får de inga chokladbollar förrän troligtvis på lördag. Undrar hur många föräldrar som i detta nu har tjatande ungar hemma som vill baka chokladbollar NU!! :P

Nä nu får inte jag sitta med mobilen mer. Dax att hitta på nått med lillkillen nu!


Äppelallergi?

Milton är ju under utredning för matallergi. Jordgubbar är väl det vi hittills har på inte-äta-listan. Jag tror att vi kan lägga till äpple också. Åtminstonde röda äpple med skal.

Han fick ett halvt äpple i bitar idag och en stund senare var hans kunder illröda med vita prickar och de var jättevarma. Höll i en timme ungefär. Inga andra reaktioner vad jag vet.

Jag hoppas att de gör pricktest på honom snart.


Gungeligung

Det blev dagisrundan som promenad. Det är den runda då man går i en stor cirkel och kommer förbi både Miltons nuvarande dagis och det ställe där de bygger upp hans nya dagis dit de ska flytta i januari.
Killarna sov länge men när de vaknat gick vi till en lekplats :)

Sen gick vi hem och åt pizza och glass till lunch.

Vid kl 15 hämtades Ludde, Daniel körde och lämnade Julia och mamma och pappa, som skulle köra hem, lämnade av mig och Milton hos Peter och Melinda. Vi bjöd hit dem på kvällsmat men de hade redan bjudit en annan familj. Så vi fick också komma. Blev bjudna på jättegod kalops :)

Nu ligger vi i sängen. Daniel ska upp tidigt och jobba och jag och Milton sysselsätter oss nog på något sätt :)


Seg

Vi la oss för sent och Milton vaknade för tidigt. Väldigt dålig kombination ;)

Men nu har vi ätit frukost och väntar på mina föräldrar och på Ludvig. Han ska få leka med oss idag när hans föräldrar mastar av sin båt.

Det blir en promenad och sen pizzarester och glass till lunch.

Sen lägger vi nog Milton tidigt idag och däckar sen i soffan ;)


iForm-loppet! :)

Vilken dag! :)
Mamma och pappa kom vid 12-tiden och efter att ha träffat barnen lite (som de sen skulle vara barnvakter till) så åkte vi tillsammans in till Slottsskogen med spårvagn.
Vi hade på oss jogging när vi åkte in, det var bara 10 grader ute. En bit från starområdet stannade vi och fixade till oss, tog av jogging och satte på nummerlapp :)
 
Milton med mormor, jag och Julia
 
Redo för att springa!
 
Vi gick upp till starten och värmde upp lite och sen startade jag kl 14. Daniel startade 14.05.
Jag hann 2,8 km innan Daniel sprang om mig och klappade mig på axeln :)
Det kändes bra direkt från start. Trots att jag inte tränat. Man hängde liksom med de andra tusentals joggarna och märkte inte av backarna på samma sätt som när man springer själv :)
Jag hade igång Runkeepern i telefonen som hela tiden talar om tid och distans och jag märkte direkt att jag låg på en bra tid. Vart eftersom sprang jag bara fortare och fortare. När jag bara hade sista backen kvar gav jag mig fan på att springa ännu fortare och få en riktigt bra tid. Mitt mål från början var att klara det på 40 min, men iom att jag ej tränat så hoppades jag mest på att komma i mål inom 45-50 min.
 
Här är när jag sprang förbi familjen, aka hejarklacken, när det var kanske 500 meter kvar till mål. Då hade Daniel passerat inte lång tidigare.
 
Jag spurtade in till mål och fick tiden 33,33 min. Helt galet att jag slog mitt personbästa med 5 minuter trots dessa omständigheter. Men sista 200 metrarna behövde jag nästan respirator. Fick kämpa in varje andetag :P Men jag är så himla nöjd och har gått runt med ett leende resten av dagen/kvällen!
 
Morfar och Mille
 
När jag kommit i mål gick jag till familjen och väntade in Daniel. Han sprang två varv på 5 kilometersbanan. Han såg koncentrerad och ganska trött ut när han kom, men vinkade och spurtade sen in i mål på sitt personbästa 51,55 minuter. Båda slog vi våra rekord :D
 
 
Trötta men glada!!!
Vi hade tagit med fika att ha i Slottsskogen men jag och Daniel frös som bara den när vi kommit i mål så vi bestämde oss för att åka hem till oss och fika istället. Såg sen att det bara var 7 grader ute så inte konstigt att vi frös :P
 
Muffinsen var iallafall väldigt goda ihop med en kopp varm choklad. När mamma och pappa sen åkte och checkade in på sitt hotell tog jag ett varmt bad.
Daniel åkte sen och beställde pizza och hämtade mamma och pappa medan jag städade upp och dukade fint med lite hjälp av Julia!
 
Pizzan var god. Milton instämmer ;) Första gången han bara ätit pizza till middag haha. Tur att vi inte äter det så ofta :P
Till efterrätt åt vi glass, maränger, chokladsås och strössel. Gottgottigottgott!
 
Nu är det natt och jag borde verkligen sova. Barnen sover och när Daniel sett klart på Avatar så lägger vi oss. Imorgon väntar promenad och kanske en utflykt till Slottskogen!
 
Daniel gick förbi mig nyss och var så stolt över min tid på loppet :D Åh vad nöjd jag är!
 

Harmonisk förmiddag!

Bra natt (=Mille har sovit gott), härlig sovmorgon och nu en lugn och skön förmiddag utan stress.
Frukosten är nere, barnen har ritat, vi har städat upp (jag plockar upp och dammsuger varje dag och ändå syns det inte nästa dag), nu håller vi på att packa fikan och Milton sover middag.

Väldigt harmoniskt och bra musik i bakgrunden.
Snart kommer mina föräldrar, sen åker vi alla med spårvagn till Slottsskogen :)


Sovmorgon!!

Milton vaknade klockan 6 men Daniel gick upp med honom! :) Jag behövde ta igen min sömnbrist från igårnatt.

Härligt att vakna i lugn och ro av sig själv :D

Jag hör att Daniel fixar i köket och att Julia ser tv. Av ljudet att dömma sitter Milton och slänger ner en napp i en kastrull, om och om och om igen ;)

Dags att gå upp till fina familjen! :)


Härlig fredagkväll!

Det blev en bra kväll trots allt! Jag kunde släppa de negativa tankarna och vi har ätit god spaghetti & köttfärssås, bakat muffins till morgondagens fika, sett lite på Fångarna på fortet, städat och bakat bröd till frukosten.

Jag har för första gången i mitt liv druckit mjölk direkt ur paketen och hällt sirap ner i munnen direkt från flaskan haha ;) Och paff blev jag när Daniel sa "nej Milton, nu får du inte mer vin!". Han hade fått doppa fingret men inte trodde Daniel att lillen skulle tycka det var gott :P

En härlig fredagkväll helt klart. Nu är det dags att sova och vila upp oss innan loppet. Milton är krasslig men vi hoppas han ska orka och vilja vara med i Slottsskogen imorgon :) Hoppas han kan sova gott inatt, sömn är bra!

Ni har väl sett vår fina duk på matbordet i vardagsrummet?! :) Vi har ett snyggt svart bord där under men vi började se en tendens att det blev fulare ju mer vi höll på att torka av bordet. Speciellt i den ände där Milton sitter såklart :P Så vi köpte denna vaxduk och kommer väl ha den på tills Milton lärt sig att äta själv utan att kladda ner hela bordet!
Nog för att det svarta bordet är snyggare, men detta ser inte heller så pjåkigt ut :)


Save me!

Såja, då var byrån rensad, dax att klättra ner och röja på nästa ställe!


Negativ!

Uh så mycket negativitet just nu, ursäkta för det. Men inget känns särskilt roligt.

Får se hur det blir angående förskola, tar inte upp den diskussionen allmänt här förrän vi fått svar. Är dock rädd att jag får gå och undra många dagar till för idag har jag inte fått veta något och sen är det helg och grejor... Milton är iallafall hemma med mig :)

Sen att jag knappt fick sova inatt bidrar ju verkligen till att jag inte orkar med ett skit i dag. Jag är så trött och frusen så hälften vore nog. Jag sa till Daniel att det var helt okej att han och Julia åkte iväg på en grej senare och att jag tog Mille, men just nu känner jag inte för att ha Mille ensam resten av dagen och kvällen och ta hela nattningen själv. Jag kommer gå runt här som ett lik.

Sen loppet imorgon. Jo tjena att det kommer gå :( Jag var väldigt bra på det innan jag blev sjuk. Nöjd med mina tider och så. Men nu är det ju katastrof. Kroppen är i strejk och jag har joggat 3 km på 3 veckor. Men jag får vara med som en kul grej, hoppas på bra väder och härlig publik och så får målet vara att ta mig runt, och det klarar jag ju :)

Middag ikväll blir spaghetti och köttfärsås om vi får tag på köttfärs, den var slut tidigare idag i affären. Om Daniel och Julia stannar hemma ska vi även baka, muffins tror jag det blir inför morgondagens fika med mina föräldrar. Och så ska vi sälja min Ab Circle Pro också. Nu är det dags att säga hejdå. Jag tycker om den men ska nu införskaffa mig ett annat träningsredskap :) Vad det är visar jag när jag köpt det :)

Imorgon ska vi äta glass till efterrätt! Åh när åt jag glass senast?! Gudagott! Pizza blir det också, fast till middag :) Det är klassisk efter-lopp-mat :) Så é det!

Och regn. Varför regnar det?

BUSUNGE!!

Han är listig den lille busungen. Springer in på toaletten, jag går efter och tar ut honom, då passar han på att klättra upp på min stol vid bordet, tar ner honom därifrån och då är han på nästa grej ^^
Energiknippe!

Natten var katastrof. Jag låg och läste länge men sen vaknade Milton och var orolig, ledsen, täpp i näsan och kruxig andning.
Tog flera timmar innan vi somnade. Klockan blev nog två i alla fall. Sen vaknade han några gånger till och sen gick vi upp när Daniel kom strax innan halv åtta.

Ska iväg till dagis och hämta hans vantar och medicin, han blev ju ledig idag. Ska få en liten mer klar bild av vad som hände igår också. Jag vart mest skakig efter samtalet jag fick.

Och nu försökte Mille slänga ut alla sina kläder i lådan, och när jag gick dit sprang han återigen in och skulle klättra upp på bordet! Nu röjer han i vårt sovrum! Garghh :P


Kväll igen

Så var kvällen här. Daniel jobbar och Milton sover redan.

Åt köttgrytan till middag som vi gjorde igår. Mmmm!! Gjorde den på entrecote. Köttet ramlade isär i munnen.

Milton var jättetrött redan innan middan och nu kvart över sju somnade han som en stock.

Vi var hos läkaren innan. Med tanke på hans kraftiga "anfall" innan så råddes vi av BUM att en läkare skulle titta på honom. Blev dock på vårdcentralen och då kan det ibland kvitta. De är inga barnläkare där och vet ju knappt nånting om barn känns det som.
Milton var duktig som vanligt. När läkare plötsligt gick fram till honom när han lekte och skulle lyssna på lungorna så stod han blixtstilla hela tiden! Vi tappade hackorna, ungen KAN stå still ;)

Lungorna lät bra men utslagen såg ut som matallergi och andnöden kunde vara allergi mot mögel. Som vi misdtänkt alltså. Men inga tester gjorda, varken på dagis eller på Milton så vi drar inga deffinitiva slutsatser än.
Milton ska i alla fall vara hemma imorgon. Läkaren sa att om Milton ska vara på dagis måste vi medicinera med kortison och det känns ju lite fel. Man ska väl inte behöva ta medicin för att gå dit?!

Nä, så nu ska jag städa upp så mycket det går utan att han vaknar, sen får jag försöka göra lite av det jag behövde göra imorgon, trots att han är med. Det löser vi nog :)
Julia kommer imorgon och på lördag kommer mina föräldrar. De ska passa barnen när vi springer iForm-loppet. Undrar om jag ens tar mig runt i den form jag är i nu :P


Arg och rädd :(

Jag är lite arg, och då ska man inte blogga egentligen. Det är lätt att man skriver nått dumt som man sen ångrar.
Sen är jag rädd också och det gör inte saken bättre.

Jag satt i godan ro här vid datorn innan när de ringde från dagis. Milton kan knappt andas!!! Nähä? Vad gör jag nu då...?
Sprang till dagis och hittar en liten kille i en personals famn, dock andades han bra och lekte lite. Ingen fara på taket längre. Men han såg konstig ut. Illröd, nästintill blå i ansiktet, liksom flammig. Varför??
Han hade knappt kunnat andats, haft indragningar och så då blivit röd i ansiktet. Dessutom rinnande näsa, kliande svullna ögon och nässelutslag/prickar över hela bålen... Detta är inte kul!

Jag tror dock att andningen och utslagen är två olika reaktioner. Och vi misstänker vad utslagen beror på, så nu får de faktiskt göra utredning på honom så vi får svart på vitt vad han är allergisk mot.

Men denna akuta andnöd?? Hemma har han inga problem, men på dagis har de fått ge honom 3 doser airomir varje dag :S Är inte det märkligt?! Ännu mer märkligt att de inte gör något åt MÖGLET som drabbat lokalen.
Milton ska inte till dagis imorgon. Jag orkar inte med att han mår dåligt. Vi ska ha en trevlig helg utan sjukhusbesök...
Ringde förskolechefen också, så jag hoppas de tar tag i problemet..

Men nu avslutar jag innan jag kräker ur mig en massa dumt...

Stackars vår kille!!!

Älskade ungar!!

 
Igår blev vi tillfälligt tvillingföräldrar ;) Men det är så roligt nu för Ludvig och Milton leker otroligt bra tillsammans. De har jättekul och skrattar och har sig! :)
 
Men det var helt klart en sak att ha två ungar när Daniel var hemma. Det var en helt annan sak att ha det när han åkt till jobb :P
Men det gick, såklart!
 
Kramas gör de mycket, såååå sött!! Kolla filmen ovan. Och bilden nedan! De tycker om varandra! :)
 
 
Till middag blev det kassler, pasta, tomatsås och majs! Båda killarna åt upp rubbet på tallriken. Och såg lagom kladdiga ut :P Tomatsås överallt.
 
 
Det blev plurret, och oj vad det var kul! :) Det är ju roligt att bada själv, tänk då att bada med en kompis!
Efter badet satte jag dem i soffan och slog på barnkanalen.
 
 
Ludvig fick välling och somnade sen i spjälsängen (som står på Julias rum just nu och tar en massa plats, varför vill ingen köpa den?!)
När Peter hade hämtat Ludvig nattade jag även Milton! Han somnade men har sovit jätteoroligt hela natten. De ringde nyss från dagis och sa att han nästan somnat i gungan under uteleken men att de skulle försöka få i honom lite mat innan han somnade. Om de inte fick det så ska jag hämta honom tidigare.
 
Jag har ändå fått gjort rätt mycket viktigt, även om jag suttit vid datorn i flera timmar. Jobbsökande! Jag vet ju vad jag vill göra och jag hoppas jag får jobb inom det också, men jag gissar att arbetsförmedlingen vill att man söker allt. Jag som suttit som personalansvarig och varit ansvarig för att läsa ansökningar suckar ju fortfarande över alla dessa ansökningar som bara skrek JAG-SÖKER-BARA-DETTA-JOBBET-FÖR-ATT-JAG-MÅSTE-INTE-FÖR-ATT-JAG-VILL-HA-DET!! Till exempel var där en som skrev hur duktig han var på att snickra, och det är ju jättebra, men inte om man vill jobba som fotograf ;)
 
Nä nu får jag väl återgå till mitt CV, som jag för övrigt är sjukt nöjd med. Så jag borde få jobb ;) Eller ska man kanske bli hemmafru?! Städa kan jag göra och laga mat också. Men tvätten får Daniel ta precis som han gör nu, gärna disken också :P

Ledsen kille

Skulle lägga in ett inlägg om vår kväll men ligger här med en orolig Mille på ena armen och det är svårt att skriva med ena tummen :P

Jobbigt att se att han inte mår bra men inte veta vad som är fel och hur jag kan hjälpa honom.
Han har ny allergisk reaktion men jag hoppas inte att det kliar eller gör för ont någonstans!

Godnatt! Inlägg om kvällen kommer imorgon!


Morgonlek

Ny dag, ny energi!
Vi har ätit frukost och leker nu på Milles rum.
Tankar för dagen är att städa undan, jogga en runda, rita med Milton och göra en god köttgryta!
Fönsterna skulle minsann behöva putsas också. Det får bli när Daniel är vaken och kan ta Mille.

Milton är så söt, när han klarar av att sätta i en kloss så applåderar han åt sig själv :)


Promenad häromdagen!

Har helt glömt att lägga in alla söta bilder från vår promenad häromdagen.
Jag hade ju riktigt svårt för att få honom att somna i lördagskväll så på söndagen bestämde jag mig för att han skulle få vara ute och leka och springa och under dagen röra på sig. Ville se hur mycket skillnad det gjorde.
 
På med vattentäta kläder och ut och gå. Tog med vagnen ifall att, men han gick faktiskt själv hela tiden.
 
Om man frågar vad vovven säger så gör han denna minen :P Gör liksom voffvoff-ljudet inne i uppblåsta kinder. Ja, svårt att förklara, försök själv :)


Hoppa ner från kanter! :)
 
Och såklart gunga, det rä kul tycker Milton!
 
Finaste killen i världen!!
 
 
Om han var tröttare?
Jodå, han däckade sittandes i mitt knä bara en stund efter vi kom in :) Han hann inte ens äta lunch.
Om han däremot somnade bättre på kvällen minns jag inte nu.

Plaska i vattenpöl!

 
Jag hämtade Milton på dagis kl 14 och Daniel passade på att jogga en runda. Satte på milton gummistövlar direkt och tänkte att vattenpölarna nog skulle locka :)
 


Och OM de gjorde :D Han skrattade och hoppade mest hela tiden! Ja ni ser ju på filmen ovan också :)
 
 
Om han var blöt när vi gick in? Nääädå ;)
 

Bollkänsla

 
Milton har väldigt bra bollkänsla. Han kastar riktigt bra och kan även fånga en boll. Häromdagen tog vi fram innebandyklubborna han fick när han fyllde 1. Och han kunde riktigt bra för att vara första gången :)

Miltons nya rum!

 
Så har vi äntligen fått tummen ur och fixat Milles rum! Inte en dag för tidigt! Han bytte ju till detta rummet strax innan nyår. Vi tog hans lilla sovrum och han fick vårt stora :) 
Vi var ensam hemma idag utan en liten kille som röjde. Han var på dagis och vi hade 5 timmar att fixa på :) Att han var på dagis trots att vi var hemma är för att personalen tyckte det var bäst att han var där mycket i början så han fick in rutinerna och inte glömde av :)
 
Jag sydde klart flaggspelet, Daniel satte upp hyllorna och jag har sorterat upp alla leksaker i olika backar. Undrar hur länge den ordningen varar ;) Men  färgglatt och barnvänligt, precis som jag ville :)
 
 
 


Fint va? :D

Det gick!

Jag hade tur imorse. Vinden lättade lite och regnet försvann. Lämnade Milton på dagis utan problem. Han skulle gå gröt med blåbär till frukost :)

Jag joggade en omväg hem så det blev en 3 km runda idag. Bra början efter mitt förkylningsuppehåll. Det var lite tungt men det var nog för att vädret lurade mig att klä mig varmare än jag behövde.

Nu har jag städat upp och funderar på lunch. Jag och Daniel ska iväg och träna vid 13 men det är lite tajt att äta nu innan, men för sent med lunch vid 14.30. Aja, får klura på den i 5 minuter.

Jag imorse innan vi stack ut. Tog ett foto på Milton också men han ser så arg ut så jag vågar inte visa det :P


Bita ihop

Godmorgon!
Jag bestämde mig igårkväll för att jag skulle jogga en runda efter att jag lämnat Milton på dagis. Jag ångrar mig nu :S Det blåser halv storm och ösregnar!
Men jag borde verkligen, ska ju springa loppet på lördag och har inte tränat ett skit på två veckor :(
Jag får nog bita ihop. Det är en halvtimme av detta dygn som jag får offra, och när jag väl gjort det är jag nog nöjd :)
Det kanske är sånt här väder på lördag med så bäst att vara förberedd!

Huga!!!!


Ruskväder och energi

Milton vaknade innan Daniel kom hem, redan 6.15. Vi låg kvar i sängen ett bra tag, även Daniel kom hem och la sig. Men lilleman somnade inte om. För tidigt för tidigt! :)

Vi har ätit frukost men inte mycket mer. Mille har läst lite i bok och sett på barnprogram.

Enligt yr.no ska det bli fint väder nu kl 9 men tittar jag ut så tvivlar jag starkt på det. Men vilket väder det än är så ska vi ut idag. Igår var Mille inte ute nått och det resulterade i svår nattning. Han var trött i huvudet men sprallig i kroppen. Idag ska jag testa att köra slut honom med att leka och springa och så hoppas jag att han kan somna lättare ikväll :)

Haha jag har lagt en boll innanför Miltons onepiece-pyjamas och han vet inte alls hur han ska få ut den :P
Nu ska vi fortsätta vår energiutdrivande dag :)


Varför denna tablå?

Eftersom jag nu under 4,5 års tid (eller ja, med uppehåll på ett år) suttit själv varannan lördag då Daniel jobbar kväll/natt så vet jag med säkerhet att lördsgar är den i särklass sämsta tv-kvällen. Fredagen hamnar strax efter på listan.
På vardagar avlöser serierna varandra och i alla fall fram till midnatt visas diverse komediserier.
Men fredagar är lite halvkatastrof. Fångarna på fortet funkar väl, men det är samma grejor varje vecka. Och på 5:an sänder de två avsnitt AFV på bästa sändningstid, och det mest komiska är att det är SAMMA avsnitt två gånger i rad. Är det verkligen smart?

Lördagkvällen innebär några filmer, men mycket sällan någon i min smak. Jag räddades idag av en analog sändning av Körslaget. Milton har fifflat med boxen så den funkar inte riktigt, och till råga på allt så slängde han in fjärren under soffan så jag ej når den.

Bland annat pga taskig tablå känner jag mig mer ensam när Daniel jobbar helg än vardag. Det blir ju heller inte bättre av att vänner uppdaterar om hur kul de har det, via FB. Men men... :)
Tanken var ju inte att Daniel skulle jobba natt mer. Det har varit mysigt senaste året då vi haft alla kvällar ihop!

Milton somnade, efter många om och men, vid 20.30 och nu bar jag in honom till mig så jag slipper gå upp och hämta honom inatt :) Han sov lugnt vidare! Han är så söt när han sover!!


Dagens fynd

Vilken dag! Jag har haft så kul. Skönt att komma hemifrån och göra något eget, medan kullarna roar sig hemma :)

Loppan Barnmarknad alltså, det går till så att man lämnar in sina kläder och sen delas de upp per storlek på olika bord. Och så finns det vagnar och skor och leksaker mm. Säljaren märker plagget med sitt säljnummer och pris och sen sköts försäljningen utan att man behöver vara där.
Köparna går runt och plockar och betalar sen i kassan. Sen får säljaren pengar på bankkontot nästa vecka. Smidigt sätt verkligen!

Idag var det fullt pris och imorgon halva priset. Vi hade grym försäljning på våra grejor. Så gott som allt såldes idag till fullt pris så vi får nog närmre 1500:-

En del av de pengarna brände jag såklart redan idag ;) vi sorterade bort ganska många byxor ur Milles låda så det var framförallt byxor jag var på jakt efter.

Det blev även några tjocktröjor, en grön fleece, body, t-shirt, skjortor, Sverigetröja (vi går väl till VM-final?), en solhatt till sommaren, pyjamas, tomtedräkt, vinterstövlar, vantar, bilmatta, dagisryggsäck och böcker!! Allt för 570:-


Glader!

Väldigt glad kille i bilen :)
(inlägget försökte jag lägga in vid 7 imorse)


Godmorgon!

Längesen jag var tvungen att slå upp öhonen redan klockan 5.
Hade ställt klockan på 6 och tyckte att det var galet tidigt, men Milton tyckte att det var dags att vakna redan klockan 5.

Nu har vi mirnat oss och ska äta frukost. Sen kör vi till Torslanda och shoppar :D


Fredagsmys!

Nu ligger jag i sängen och ska/bör/vill somna så fort som möjligt. Klockan ringer kl 6 imorgon för 7.15 ska jag vara i Torslanda. Jag som volontär får förshoppa innan barnmarknaden slår upp sina dörrar!
När vi var där och lämnade våra grejor såg vi att det var väldigt mycket tjejkläder men jag hoppas på att hitta en del i rätt storlek :)

Fredagsmys med godis och film blev det! Milton hann inte med nått gott då middan blev så sen. Men han får ha lördagsgott istället med banan, päron och riskaka :) Då blir han glad!

Godnatt!!

Gissa vems skål som är vems? ;)


Hemmagjord pizza!

Väldigt god middag, längesen jag var så proppmätt som jag är nu :P
Snart blir det godis och så tänkte vi spela spel :)


Kompensera

Nu är sonen hemma igen! Det hade gått jättebra förutom att han vägrat äta och bara sovit 30 min.
Så det har vi fått kompensera upp nu med gröt och en skål med frukt och tanken är att han ska sova en stund. Jag hör dock innifrån hans sovrum att Daniel inte riktigt lyckas med den uppgiften. Får la se hur det går. Han lär väl somna kl sju ikväll annars :P

Nu är vi snart klara med alla kläder som ska säljas. En himlans massa grejor. Jag har ett litet mål att vi ska få ihop 600:- på dessa kläder. Men vi har inte räknat ihop än så det är en siffra tagen ur luften. Vi ska åka och lämna allt på barnmarknaden snart :)

Milton i bilen innan efter dagis. Ny mössa i rätt storlek :P


Sortera Kläder!

Milton är på dagis och vi är effektiva. Inget ont om Milton alls men saker och ting är snäppet smidigare utan honom ;)

Vi åkte och storhandlade när vi lämnat honom. Vi har en matbudget vi följer och vi ligger lite i överkant just nu för att klara ytterligare en handling innan lön. Mission failed denna månaden alltså. Men vi kommer gå över med ca 200:- gissar jag så resultatet får nog allt bli godkänt. Vi har satt budgeten till 500:-/vecka.

Och nu ser jag att det regnar in i sovrummet :O Riktigt busväder ute.

Tur att jag är inne och sorterar kläder. I helgen är det stor barnmarknad i Torslanda och vi hoppas på att få sålt massa gamla Millekläder. Jag ska även volontärjobba där. Ska bli kul att göra något annat än de jag gjort senaste året ;)

Det är mer minnen som sitter i kläderna än man tror. Fick upp nått klädesplagg och mindes direkt hur jag satt och höll om honom i famnen när han var liten! Längesen nu! Han gillar fortfarande att ligga i famnen som tur är :)

Daniel ska ut och jogga idag, det vill då inte jag. Men om jag ska äta godis ikväll bör jag träna nått. Får fundera på vad. Jag vill inte gå ut i regnet!!!


Viktprocent!

Egentligen skulle vi legat i hårdträning nu. För 1,5 vecka sen var vi på ett träningscenter och mätte vår viktprocent. Vi låg båda inom normalvärdena men jag låg högre än jag vill/borde. Vi pratade där om vad vi skulle tänka på med maten och så och om träning såklart.

Sen blev ju som bekant jag och Milton sjuka och allt sket sig. På måndag ska vi tillbaka och mäta om fettprocenten för att se om vi lyckats sänka den. Jag ville gärna kämpa för det men ja, allt kan man inte styra!

Jag har stått på en platå viktmäsdigt nu sen ett bra tag tillbaka. Jag går ner lite men nästa vecka är jag på samma siffra igen. Är oändligt trött på den siffran. Det känns som att min kropp är nöjd här. Jag skulle vilja gå ner typ 5 kg för att bli nöjd viktmässigt. Men alla graviditetskilo är borta så det är den svåra biten nu!

Hon på träningscentret sa att vi skulle prova att ta bort allt bröd ur kosten samt äta kolhydrater till lunch men försöka undvika det på kvällen...

Och imorse när jag vaknade så kändes det sådär bra i kroppen. Kände mig smal på nått sätt! Vägde mig och hade gått ner 1,4 kg sen i måndags. Midjemåttet hade även minskat. Så som vi äter nu känns helt rätt så det kommer jag fortsätta med.
Om jag går ner 2 hg till så har jag nått milstolpen att ha vägt som minst sen vi skaffade Wiiet julen 2009.
Så egentligen är ju morgondagens hemgjorda pizza och godis otroligt dåligt inplanerat :P men vi måste för en gångs skull ha fredagsmys och falla för fredtelsen :) Daniel som är ledig och allt!


Härligt!

En glad kille nu ikväll! Härligt att se! Han har varit feberfri hela dagen och ätit och drickit bra.
Så det blir dagis imorgon. Ska försöka lämna honom där ensam. Skulle vara skönt att få klart inskolningen för från och med måndag vill vi lämna utifrån vårt schema. 4 dagar i veckan ska han vara på dagis, max 23 timmar. Det känns bra. Då får han mycket tid hemma med oss också :)

Nu sover lillen gott och vi ser på tv. Imorgon har vi bestämt oss för att äta godis. Haha jag är som ett barn på julafton. Det var längesen jag åt godis :P


Barnsånger i huvudet!

Jag ser på tok för mycket på barnprogram :P
Idag när jag satt och sydde nynnade jag på "10 små indianer" och igår när jag lagade mat så repeterades "tandborste yeah yeah yeah, tandborste yeah yeah yrah, nu så é det dags att gapa stort!" om och om och om i mitt huvud :P
Hjärntvättad blir man av bolibompa ;)

Häromdagen konstaterade Daniel också att jag tittade för mycket när han hörde mig sjunga med i varje vinjett haha :P

Nu ligger Milton och sover. Daniel sover nog han med för han har inte kommit ut från Milles rum på väldigt länge :)
Jag har ägnat all vaken tid till att sy. Det har blivit några mössor som jag hoppas få sålt på barnmarknaden i helgen!

Milton är förresten feberfri och vi misstänker att det var en kindtand som orsakade febern igår. Han är blå och svullen i tandköttet så där är något på gång. Jag ska komma ut på någon träning idag innan Daniel sticker iväg och tävlingsseglar!


Grisen ;)

Idag var maten roligare att leka med än äta. Potatismos utsmetat på hela bordet, på bodyn, klickar på golvet och på väggen!!
En gnällig Mille vägrade välling men hade åtminstonde, tack vare ipren, ingen feber när han la sig! Får hoppas han mår bättre imorgon! :)


Ny omgång feber!

Så gick det med andra försäkets inskolning! Hemma med febrig kille (nyss hade han 39,8) som rosslar, andas snabbt och bara gråter om vi inte har honom i famnen.

Ja det sistnämnda gäller åtminstonde 95% av tiden. Just nu går han runt lite på sitt rum om jag sitter på hans säng!

Daniel gör middag, ugnstekt falukorv med mos, och sen ska han iväg och spela innebandy!

Jag hoppas och tror att Milton somnar tidigt. Han behöver all sömn! Jag ska passa på att sy lite ikväll! :)


Dagisbilder!

Det blev dagis idag. Han var väldigt pigg igåreftermiddag och imorse så vi gjorde bedömningen att han skulle orka med. Jag var med hela dagen och vi bestämde att han från och med imorgon ska vara där själv.
Det var kul att se kollagen med bilder som de gjort. Bilden när Milton sover tog jag idag men de andra har personalen tagit den dag han var där själv innan han blev sjuk! Lycka för en bolltokig kille är ju att det finns en stor pilatesboll ;)

Milton var hängig och gnällig här ikväll och vägrade välling. Så säger plötsligt Daniel "är han inte varm i pannan?" grrrr... Feber igen. Men imorn får den minsann vara borta igen för det skulle vara smidigt att bli klara med inskolningen.
Fast givetvis går hans välmående före allt annat så vi får avgöra imorgon!

Nu ska jag sy en ny mössa till Milton. Den röda jag gjorde häromveckan blev för stor så den kasar ner :P Ser på fotbollen samtidigt!


Nyklippt gosse!!

I eftermiddags blev Mille klippt. Det var hög tid för det och jag har tänkt på det i flera dagar.
Han var mycket lättare att klippa förr, innan han fick så stark vilja :P Och så var han trött idag vilket inte underlättade!
Men fin blev han :)


Äntligen!

Nej rubriken syftar tyvärr inte på att vi frisknat till helt utan för att vi äntligen hittat vinterskor till Milton. Och ja, vi kanske är tidigt ute, men jag kan nu slappna av när andra stressar vid första snön :)

Det blev ett par Viking i storlek 23. Vi har även ett par i storlek 22 som nog kommer funka.

Vi är helt klart bättre i sjukstugan men inte helt bra. Jag måste ta värktabletter för att inte känna värken av mina bihålor och Milton snorar ordentligt! Men det är skönt att det går åt rätt håll :)


Nya påhitt :)

Milton har kommit på att man kan stå på lilla stolen och titta ut på bilarna :) ännu roligare idag när de håller på att asfaltera :)
Och se hur söt han är när han står på Wii-brädan med kontrollen :) Han är så medveten om hur saker funkar nu. Vår lille parvel!


Må ungen bli frisk!

Våra mediciner hjälpte inte tyvärr så det fick bli läkarbesök. Och tur var väl det ändå för det upptäcktes att han hade dubbelsidig öroninflammation.
Två sjuksköterskor och vi misstänkte även bihåleinflammation men läkaren stod på sig att barn inte kan få det. Men ja, vet inte var hon fått det ifrån för det är tämligen jättelätt att läsa sig till att de visst kan det. När jag ifrågasatte henne så utbrast hon "jag är ingen barnläkare, du får ta upp detta med er barnläkare". Så det får vi väl göra då, om det blir värre.

Nu blir det penicillin i fem dagar. Vi diskuterade hur vi ska göra med dagis i veckan. Jag tror inte jag vill gå dit med honom på tisdag, penicillinen får gärna börja verka först.
Det negativa med penicillin är ju att det försvagar immunförsvaret under och ett tag efter behandlingstiden, vilket betyder att han lättare blir sjuk igen. Det är inget vi vill :/

Så ja, vi får se hur vi gör. Vi skulle behöva få honom inskolad snart så att vi får lite rutin på det.

Nu ska vi i alla fall sova. Det blev kalas innan. Riktigt festligt för Milton som fick äta chips ;)


GODmorgon

Vilken natt! Milton sov i ett sträck mellan typ halv nio till kvart i sex :)
Han var väl helt slut stackarn efter allt vårt flängande igår :/
Klockan är nu kvart i åtta och frukosten är strax klar!

Jag mår mycket bättre, tog avsvällande medicin igår och trycket i kinderna, pannan och på ögat släppte nästan helt. Men någon träning vågar jag inte med idag! Imorgon kanske...
Att sen Miltons förkylning nu trots allt satt sig på lungorna orkar jag knappt med. Jädrans vilken segdragen skit han åkt på med först hög feber, täppt näsa, skällande hosta och nu rossel, ansträngd andning och indragningar. Hoppas vår medicin hjälper!

Ha en bra dag!! :)


Timbuktu!!

Vi hade sedan ett tag tillbaka bestämt att åka in till stan och se Timbuktu idag. In i det sista tvivlade jag på om jag och Milton skulle palla men vi åkte till slut in. Timbuktu är verkligen min musiksmak!

Milton dansade och sprang iväg och charmade sig med folk :)
Det blev en härlig avslutning med "Alla vill till himmelen"!

Vi åkte sen hem direkt och nu sover Milton och vi ska slappa framför teven. Jag misstänker att jag fått bihåleinflammation, har aldrig haft såhär ont i pannan och kinderna förr vid förkylning. Misstanken finns att Mille har detsamma men jag hoppas verkligen inte det. Får se hur natten blir.

Imorgon väntar kalas så vi får hoppas vi är friska då :)


Rolig skylt

Var i affären och gick förbi en korg med... va? Jag fick backa tillbaka och läsa om vad där egentlugen låg i korgen :P


Tillfälligt rika :P

Sålde vår båtvagga idag! Man får sån lust att shoppa järnet för pengarna men så minns man att pengarna ska gå raka vägen till räkningen för vinterplats till båten :P
Så länge vara den rikheten haha!!


Flänga runt

Idag har vi lite ärende runt om i Göteborg. Kanske (förhoppningsvis!!) får vi sålt vår båtvagga som vi inte har någon användning av.
Sen ska vi på lite andra smågrejor. Får se hur länge Milton orkar hänga med. Natten var jättejobbig pga täppt näsa.

Men jag hoppas det vänder idag så att han blir friskare och är frisk på måndag så att vi kan gå till dagis på tisdag! :)

Imorgon är vi dessutom bjudna på kalas så då vill vi ha frisknat till :)

Nä hopp in i duschen sen måste vi sticka!!


Pyssel

Efter att Milton somnat pysslade vi ihop den bok han ska ha på dagis. Dagis hade förberett varsen bok till alla barnen och så skulle vi klistra in foto och svara på lite frågor och klistra in :)
Kul initiativ, jag vet att jag som vikarie på förskolor hade mycket ut av att läsa i barnens böcker.

Totalt 14 foto har vi klistrat in på Milton, mig och Daniel, mor- och farföräldrar, Julia och på båten. Jag får ta och fota alla sidor en dag! :)
Vi är väldigt nöjda med resultatet! Och fint att det blev just en röd bok, det är verkligen en färg som passar Mille.


Vår plutt!

En bild säger mer än tusen ord sägs det ju.
Behöver jag visa mer än denna bilden för att ni ska förstå att det inte händer mycket hemma hos oss just nu. Mina ögon började rinna av denna bilden.
Stackars liten, inte lätt alls att vara helt täppt, ögonen rinner, ledsen och hostig.
 
 
Nu ska vi lägga oss i soffan och se på tv!
 
Var hos läkaren i förmiddags. Ett, sen tidigare, inbokat återbesök för hans förkylningsastma. Och trots denna förkylning så lät hans lungor jättefint :)

Trötter och trötter!

Jobbig natt då Milton nu också blivit vrålförkyld. Han kunde inte ligga ner utan att bli helt täpp och är man täpp i näsan kan man inte ha nappen och utan napp vaknar man!

Vaknade ändå tidigt (för tidigt!) och nu går vi runt här och nyser om vartannat och är trötta.
Var ute på en promenad innan. Gick och pratade med dagis hur vi skulle göra nu när inskolningen bröts.

Milton somnade i vagnen på väg hem och vaknade inte trots att jag la honom på hallgolvet ;)

Nu ska vi fortsätta vår zombie-versamhet här!

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/1732767/images/2012/pic_50487c69e087c329050017ce.jpg" class="image">


Nya skor!

Kan ju passa på att visa Miltons nya skor. Vi hade massor med Milleskor i garderoben, typ 20 par (allt från stövlar till sandaler och vinterkängor) men inte mer än ett par vardagsskor i rätt storlek. Så det blev en utrensning av skor, för små ska till loppis och för stora in i klädkammaren.

Vi köpte ett par Superfit Goretex. I affären hade de en värdelös mätmetod av hans fot så tyvärr medförde det att skorna vi köpte nog är snäppet för stora. Men vi får använda hans andra mycket nu i början så får han ha dessa i vår :)

Jag har värsta bry för vinterkängor redan. Vi har två par redan, men jag nojar mig att de kommer vara för små i vinter. Hur mycket kommer hans fötter växa liksom? Vi såg ett par jääättefina vinterstövlar igår i affären som jag blev kär i :P Men ja, åååh vad svårt!!


Up and down

Milton mår bättre och jag sämre. Det var lättare när jag mådde bra och han dåligt för jag tog bättre hand om honom än vad han gör med mig ;)


Sjuklingar

Här är det klena sjuklingar som slappar i soffan...
 
Milton lite halvhängig i lördags men i söndags ansåg jag honom frisk och vi planerade för dagis. Men natten till måndag vaknade Daniel av att han typ brände sig på Milton. Tempade honom till 39,6 grader. Alvedon, sen somnade vi om.
På morgonen när vi vaknat märkte vi att han andades jättesnabbt. 70-80 andetag i minuten, normalt är 40 för en ettåring. Febern gick inte heller riktigt ner med alvedon så till slut åkte vi upp till Östra för att få en check på honom. Han hängde bara i våra famnar vilket inte alls är likt honom, inte ens när han är sjuk.
När vi kom upp till Östra och satt i väntrummet kom de och mätte syreupptagningen med en sån där manick, han hade 96% i syre tror jag vilket är godkänt, men pulsen var på 178 och det var väldigt högt. Vi fick ett rum efter att ha tempat honom till 40,4 grader och fått ny alvedon.
 
Milton låg i min famn och sen på Daniels mage i två timmar. Ömsom vaken och ömsom sov. Helt apatisk. Läskigt när han låg och stirrade men ändå inte ville röra sig.
Efter två timmar fick vi tempa igen, de ville se att febern sjönk innan vi åkte hem. 38,6 visade den då så det var ju markant bättre. Läkaren sa att Milton var röd i halsen men att öronen verkade fina. Vi pratade om medicinering för andningen och lite sånt.
Milton sprang (!) sen ut i korridoren så han var helt klart friskare.
 
Väl hemma igen ökade dock febern stadigt igen och vi har återigen haft toppar på 40 grader trots febernedsättande. Han går hela tiden och tar sig för ena örat så nått skit är det nog ändå. De gör inget åt öroninflammation i hans ålder om den inte är dubbelsidig.
 
Igårkväll fick jag jätteont i halsen och nu är jag snuvig också. Någon träning blir det såklart inte. Så jädrans typiskt. Det räcker att jag säger "jag ska träna mycket denna veckan" så får jag halsont :( Har väl blivit smittad på dagis jag med. Verkar inte bli nått dagis för Mille denna veckan alls. Imorgon får han inte gå dit med tanke på hög feber idag och jag är rädd för att febern håller i sig imorgon med så inget dagis på torsdag. Sen har vi läkarbesök mitt på dagen på fredag och då blir det onödigt att lämna honom. Så det får bli ny inskolning nästa vecka...
 
Nu ska jag ta en dusch, man känner sig alltid lite friskare efteråt. Sen tror jag att vi lägger oss. Daniel jobbar imorgon så jag och Mille får roa oss själv. Blir nog en slappedag inne, med möjlighet till någon lugn promenad!

Mössa!

Regnig söndag blev lite pysseldag! Ny mössa till Mille då han växt ur sina andra plus att det behövdes förnying :)


Vaken natt

Det fanns ingen tröja som passade mer idag än denne. Milton ville/kunde inte sova inatt och vi vet inte varför. I över två timmar låg han och snurrade och var inte nöjd med något!

Idag regnar det och vi ska ha en hemmadag :)


Eld och lågor!

Just de ja, en mycket ovanlig sak hände idag som jag kanske visst kommer minnas.

Jag fick ringa 112, vilket bara hänt typ 3-4 gånger innan i mitt liv.

Jag hörde ett konstigt ljud, som en konstant biltuta. Daniel tittade ut och sa lugnt att det brann på parkeringen. Jag trodde att det var en liten brand i en soptunna typ med tanke på hans lugn. Men nej, det var en bil som brann upp!

En taxi mindre i Göteborg nu. Men ingen verkade ha skadats och det får väl vara huvudsaken i ett sånt här läge!


Hej Höst!

Denna dagen var mest tråkig och inget att minnas :P
Vi var hemma mest, en liten tur till apoteket i stan blev det bara.

Kvällsmat blev sallad med kotlett för de vuxna och ris och korv till barnet! Se bild nedan :)

Milton rosslade en del i förmiddags och nu ikväll hade han lite feber och sov väldigt oroligt.
Jag var ute och joggade en runda och hann bara innanför dörren innan Daniel stack ut han med. Jag fick ligga inne hos en orolig Milton i typ en timme innan han äntligen somnade helt - på mig! Men jag kunde trassla mig liss och han sover än :)

Imorgon blir det en hemmadag. Tanken var att jag skulle till gymmet och lämna Milton hos gymbarnvakten men det är inte aktuellt om han inte är helt frisk. Misstänker att han vill mysa i soffan och vara hemma mest! Och då blir det så ;)

Godnatt! (vår dator gick i tillfällig förtidspension men vi bråkade med den så nu är den tillbaka i arbete så imorgon kan jag äntligen lägga in lite bilder jag tagit med vanliga kameran)


RSS 2.0