11,5 km i skogen

Nu har jag äntligen tid att lägga text till dessa bilder. Var iväg hela dagen igår.

I tisdags när vi var i Skatås och promenerade 8 km så blev vi nyfikna på den vandringsled som kallades "Runt Stora Delsjön". Så i torsdags packade vi en väska med mat till Mille och vatten till oss och så åkte vi återigen till Skatås.
Det stod att rundan skulle vara 7,5 km. Lagom tyckte vi... Men vi tänkte inte på att det var en liten bit att gå innan man kom till starten ;)

Milton sov första delen av rundan.


Det ser så himla harmoniskt ut när han sover. Man smälter liksom!




Det var en otroligt mysig runda på relativt smala stigar. Men tillräckligt breda för att lätt manövrera vagnen. Vi såg stora jättesvampar, små pyttesvampar, ekorrar, en orm, röda höstlöv och gröna sommarlöv. Härlig tid att vara i skogen för det är så blandade färger...
Vi gick på bryggor, i sugande uppförbackar, i branta nerförsbackar, några trappor, på spångar och upp för backar som man inte ens kan tänka sig hur branta dem är.

Här en flytbrygga över en del av sjön.


Tuffingen vaknade!




Jag i solen. Sätter upp håret på bilden, därav den märkliga posen ;)


En spång över ett jätteträsk. Här var det väldigt fina färger...




Vår alldeles egna lilla kartläsare. Han blev nästan lite arg om vi tog kartan ifrån honom.



Till slut blev det ju tråkigt att bara ligga i babyskyddet. Det enda som dög var att få stå upp och titta ut på stigen :) Jättenöjd var han. Hängde neråt och tittade på marken och när man kallade på honom tittade han upp med världens leende!


Sammanlagt blev det en runda på 11,5 km :) Lite mer än dem 7,5 vi trodde från början. Vi la ju bara på parkeringspengar för två timmar. Vi var borta i 3,5 timme. Vi stannade för Mille-matpaus en gång och tog lugnt på vissa ställen för att titta på utsikten, djur och natur.

En jättemysig dag. Helt klart värt det! :)

Mat i ugnen

Nu står maten i ugnen. Idag blir det, efter menyn, ugnstekt falukorv med broccoli.

Innan det sattes in i ugnen


Snart kommer Daniel hem från innebandyträningen. Då ska vi äta. Men dessförinnan ska denna trötta kille få sin kvällsflaska.



För att ändra hsn rutiner med att vakna var varannan timme på natten skulel vi försöka ge täta mål mat på kvällen. En dag skulle på ett ungefär se ut så här:

 6.00 - ersättning
 9.00 - ersättning
12.00 - gröt
15.00 - ersättning
18.00 - ersättning
20.00 - gröt
22.00 - ersättning

Sen kommer han givetvis fortsätta med att vakna på natten nångång men 4-5 gånger kändes lite väl mycket. Inatt vaknade han klockan 3.30 och sen vid 7 och sen gick vi upp vid 9 eller 10. Det kändes helt okej :)

Mille fick ersättning vid 18, sen gröt vid 20 och nu ska han få ersättning igen :)

Ålande mask

Milton har börjat åla sig framåt som en liten mask för att nå leksaker som kommit för långt bort :) Han drar upp benen mot kroppen så att rumpan lyfter sig, sen förflyttar han överkroppen framåt :)

Ser väldigt sött ut :)

Daniel är och tränar så jag har ensamrätt på fjärrkontrollen så jag måste ta den chansen. Ses sen!

Frågor om Miltons mat

Stakars liten. Ni kan inte börja med mer fast föda då? Milton är 4 månader va? Vi började att ge *** fast föda när han var 4 månader, mest för att han hade börjat tröttna på ersättningen och inte blev riktigt mätt, så när han var 6 månader så åt han endast 2 mål ersättning och dagen och resten vanlig mat och gröt.

Svar: Vi har gett Milton gröt sen han var precis 3 månader. Efter samtal igår med BVC bestämdes att vi skulle byta ut två mål mat om dagen med gröt. Vi har även provat burkmat men något i den ville inte magen ha. Han sov dåligt i flera nätter med ont i magen.
Att vi skulle byta ut mot gröt var för att han inte kräker av den. Men igårkväll kaskadkräkte han även av gröten :(
Kändes uppgivet när han kastade ut all gröt han precis ätit. Till saken hör att han en halvtimme innan skickat upp all ersättning han fick i sig.



Vilken typ av ersättning ger ni Milton?
Min dotter fick diagnosen glutenintolerant vid 11 månader, det började med kräkningar och viktnedgång.
Kanske skall ni prova ren havregröt om ni inte redan gjort det.
Gluten finns i vete, råg och korn, men inte i majs, havre och ris t ex.

Svar: Vi har provat Semper 1 och 2, NAN 1 och 2, Semper färdigblandad och NAN färdigblandad. Nu har vi även hemma Semper Lemolac och Emfamil AR.
Vi har gått igenom det mesta med ansra ord känns det som. Då han inte är mjölkallergiker har vi inte provat med någon mjölkfri. Emfamilen får han nu för att motverka kräkningar.

Att det skulle vara glutenintolerans har jag inte haft en tanke på. Och jag undrar om läkarna haft det. Läste lite om det nu och det första symptomet var ju dålig vikt- och längdökning.
Ska faktiskt ringa och fråga dem. Tack för att du påpekade det.

Skogspromenad

När vi varit på BVC och sen ätit lunch så stack vi till Skatås och gick en lång skogspromenad. 8 km blev det och det tog 1,5 timme. Det var fint väder och massvis med folk ute :)




När vi kom hem gjorde vi Fläskfilégryta med champinjoner. Jättegott. Men trots att vi hade mer kött och mycket mer grädde än vad som stod så var 3 msk soja för mycket. Nästa gång tar vi mindre soja och då blir det ännu godare...

Kött och sås


Och så grönsaker på


Ät unge!

Vi var på BVC idag. Skulle prata mat och sånt. Men huvudämnet idag blev istället viktnedgång och kräkningar. Senaste 7 dagarna har han nu kaskadkräkt minst 11 gånger, varav några kaskader har varit helt otroligt extrema. Det har bara pumpat ur honom.
Så vikten hade gått ner. Inte mycket, men tillräckligt för att vi ska till läkaren på fredag. Han hade gått ner från 7140 g till 7110 g. Längden står stilla.

Hon sa att en bebis får kräka hur mycket som helst, om den samtidigt går upp i vikt. Milton kräker hur mycket som helst, men går ner i vikt = något är fel! Vad vet vi inte, men vill gärna veta.

Vi får iallafall tvättat golven flera gånger om dagen. Varning för känsliga tittare. Ni kan ju låtsas att vi spillt ut en nappflaska ;)
Men så är ser det ut ett antal gånger om dagen. Det är helt okej att det kommer på golvet, tristare när en del kom i soffan som imorse :/


Han har dessutom börjat med att han inte ska äta så mycket per gång. Han äter typ 60 ml sen vill han inte ha mer. Det innebär att han vaknar var varannan timme på natten och ska äta. Daniel uttryckte det som att Mille tror att han är på mingelparty och äter snittar :P

Nu när han varit sjuk har han ej fått gröt. Men idag fick han och han ska få nu igen. Gröten stannar i magen och det känns viktigt att han är mätt när han lägger sig för natten.

Så som sagt ska vi till läkaren på fredag. Får se vad dem säger då...


Lchf-meny denna vecka

Så här kommer nog vår vecka se ut matmässigt.





Det kan ju även komma att ändras såklart. Någon ändring brukar det alltid bli men jag tycker om att ha en grund att gå på iallafall :)

Nu är klockan 10.30 och killarna har fortfarande inte vaknat. Så nu ska jag gå in och iallafall få med mig Daniel upp. Nu är jag hungrig :) (inte så konstigt att man blir hungrig när man sitter här och går igenom massvis med goda recept)

Ensammen

Här sitter jag, ensam i en tyst lägenhet. Åh så härligt :)

Killarna sover fortfarande. Vi la oss klockan 23 igår och jag vaknade klockan 9. Givetvis har vi vaknat ett antal gånger därmellan också men klockan 9 var jag pigg och gick upp. Mycket sällan jag sitter här ensam när dem sover vidare. Man brukar ju styras av Milton annars.

Snart hoppas jag att dem vaknar. Milton ska äta gröt och vi ska göra våfflor av sista smeten från igårkväll :) Nu innan dem vaknar ska jag passa på att göra veckomeny för denna veckan. Kan lägga ut här så fler lchf:are kan få inspiration!

Våffelrecept

Vilket recept använde du till våfflorna? Jag hittar en massa recept men tycker det är svårt att välja ut något..


Vi använde detta recept som jag hittade här. Däremot blev inte vår smet alls tjock utan snarare jätterinnig. Tvärtemot vad receptet säger. Som tillbehör hade vi som sagt vispad gfrädde och mixade bär.


Våfflor (Ca 8-10 st)
Ingredienser:
1 dl röd mjölk
2 dl grädde
2 msk fiberhusk
50 g smält smör
4 ägg
1 tsk bakpulver
Salt

Grädde till servering
1 krossad suckett

Gör såhär:
Vispa ihop alla ingredienserna i en bunke, salta efter smak och tycke.
Låt smeten stå och dra några minuter, så att fiberhusken får svälla.
Sen är det bara att börja våffla! Mellan varje “våffling” så smörjde jag våffeljärnet med smält smör.

* Smeten blir ganska så tjock (tapetklister), men det ska vara så. Resultatet blir kanon!

Servera med vispad grädde, lättsockrad jordgubbssylt, eller varför inte färska bär eller bara en klick smör.

__________________________________________

Tillägg kl 9.56

Fick bara en känsla i magen att titta på det där våffelreceptet igen. Och det var ju bra för nu ser jag att jag tagit Fibrex istället för Fiberhusk i vår våffelsmet. Inte konstigt att den inte tjocknade till med andra ord.
När jag gör våfflor igen ska jag göra rätt :) Och jag lär nog göra dem snart igen för dem var goda :)


Tiden rusar iväg

Nu måste vi börja variera frukosten. Lätt att tröttna på att bara äta ägg. Så idag hade vi fetaostbitar med salami till våra stekta ägg och bacon.


Milton satt och tittade på vår mat med stora ögon. Han vill verkligen smaka, men vi har inte börjat ge annat än gröt och babymat änsålänge. Det slutade med att han låg och tuggade på bordet.


Milton provar sina nya vinterskor


Vi gör massor men hinner ändå inte med hälften av det vi borde :P
Idag var vi iväg och besiktigade bilen. Den gick inte igenom, men det är två relativt enkla saker att fixa på den så vi åkte och bokade en tid på en bilfirma.
Sen åkte vi och storhandlade. Hann sen hem och käka lunch innan vi skulle iväg till babymassagen.

Till middag blev det lchf-våfflor. Smakade typ som riktiga våfflor. Mixade bär och vispgrädde på :)




Nu ska vi mest ha häng i soffan och se teve. Imorgon ska vi till BVC och väga Mille. Håll tummarna för att han gått upp i vikt. Annars blir vi skickade till Barnmedicin och det skulle ju vara hemskt kul att slippa :) Fast det är väldans trevlig personal där :P


Loppis

Vi har varit på inte mindre än 3 loppisar idag. En rolig stor loppis, en pytteliten och en... ja... vad säger man egentligen... skum loppis!!

Men nu ska vi till melinda och Peter, och lilla Ludde såklart, och äta middag! Så det får bli en mer ordentlig uppdatering sen.

Godkväll!

Groda och lchf-mat

Vi börjar friskna till här i vår lilla vrå. Daniels förkylning bröt aldrig riktigt ut *peppar peppar* men han snyter sig och har ont i halsen. Men ingen av oss har fått feber och det tackar vi för... Hostan har dock nått Milton framförallt, jag har hostat lite. Hans hosta är ganska äcklig. Han hostar så han tappar andan och kräker. Och så detta eviga stoppa-fingrarna-i-munnen-tills-jag-spy syndromet som han har just nu. Bullimi-unge :P
Han kräkte lite blod idag också. Får hoppas det är förkylningen som spökar. Ska till BVC på torsdag så då kan vi ju nämna det men jag hoppas han är frisk innan dess :)

Igår blev vår bästaste son 4 månader gammal!



Han försöker dra upp benen för att krypa


Men tappar balansen och ramlar ner på sidan :P


Men hans utveckling och kunskaper kommer få ett eget inlägg.

Middag idag blev lchf-pizza. Godkänd men ingen succé.


Igår åt vi taco



Nu ska jag se klart Fångarna på fortet med grabbarna mina och sen ska vi se fotboll!

Fredagsnys, ehm... mys!

Vi är sjuka alla tre och slappar bara framför teven just nu. Julia är hos sin mamma denna helgen. Inget kul för henne att komma när vi alla bara ligger is offan och nyser. Riktigt fredagsnys har vi ;)

Nyss kaskadkräkte Milton... Igen! Shit vad många gånger det hänt senaste dagarna. Hoppas bara det är förkylningen som spökar. Han får nu ingen pulverersättning utan bara färdigblandad...

Och innan idag var vi ute och tittade på bil när vi ändå behövde handla. Snart har vi ny bil :) Eller snart och snart. innan jul iallafall :P

Nu blir det mer soffhäng. Godnatt!

Suck

Jag hade verkligen hoppats på att kulmen var nådd och att jag successivt skulle bli bättre nu. Men det verkar fortfarande gå neråt :(
Ont i halsen har jag, näsan rinner och allmäntillståndet är inte på topp.

Melinda ringde nyss och sa att jag inte behövde åka med ut till deras båt idag. De var tillräckligt med folk som kunde hjälpa till så jag skulle stanna inne med Milton. Det känns bra. Trots att jag var förbered och hade packat så känns det ändå bäst att stanna inne. Både för min och hans skull.

Nu har han slocknat i babyskyddet igen. Han har skrattat till en gång idag. Men annars har han de senaste dagarna varit väldigt sparsam med skratt och leenden...

Innan när han låg och sov i sittern så såg det ut som att han skulle knäcka nacken.


Han kasade längre och längre ner.


Men det måste varit en skön sovställning för han sov så i flera timmar...

Jag har förresten öppnat en ny blogg nu. Ska bara finslipa lite sen länkar jag :)
Nu ska jag ha varmchoklad med grädde...

Beställningar av mössor

Nu har jag så mycket tyg hemma att jag gärna tar beställningar.

I nuläget syr jag mössor och babyvantar. Om några veckor kommer jag börja göra häftiga napphållare.



Dessa tyger finns att välja mellan


Det går att välja att ha flecce som innertyg i mössorna, då det snart är vinter.

Jag kommer starta en separat blogg för beställning av mina grejor. Tills den är startad går det bra att kommentera detta inlägg för att be om offert (pris beror på storlek på mössa samt hur mycket man vill beställa). Tygerna finns i begränsad mängd så det är först till kvarn som gäller. I offert/beställning vill jag veta huvudmått på den som ska bära mössan.

Och håll ut, snart kommer det upp häftiga napphållare också!

Slappetorsdag

Natten var bra. Milton vaknade två gånger för att äta. Sen vaknade han vid 4 och hade jättesvårt för att sova. Trots koksalt så var han täpp i näsan och det var jobbigt att ligga ner.

Till slut bäddade jag mjukt i hans babyskydd och när han sen väl somnade strax innan 5, så sov han i drygt 4 timmar. Och jag med. Inte en gång vaknade jag innan han klockan nio började prata glatt.

Så skönt att få sammanhängande sömn, både för honom och mig. Och det funkade hur bra som helst för honom att sova i babyskyddet.

Efter att ha ätit frukost idag spydde han dock om en kalv. Det lät som han hicka en gång i sekunden. Men vid varje "hick" så spydde han. Och kippade efter andan. Men jag höll mig lugn och sen fick vi gå och ta av honom pyjamasen. Vi får nog köra uteslutande på färdigblandad ersättning nu. Den man blandar på pulver kräker han bara upp, och det med besked.  

Nu ligger han återigen och sover och jag ska också lägga mig i soffan. Trodde jag skulle bli bättre och bättre men idag känns det verkligen inte bättre. Har levt på alvedon de andra dagarna men inte tagit någon idag. Får nog göra det.




Det har varit svårt att hitta LCHF-mat som passar en förkyld Hanna. Jag vill gärna ha typ varm choklad, honungsvatten eller soppa när jag är sjuk. Sånt som är varmt och lätt att svälja. Men allt innehåller ju socker.

Därför hittade jag min egen variant av chokladmjölk. Kakao har egentligen lite för högt kolhydratsinnehåll, men inte superhögt. Så jag tar mycket mjölk, lite kakao och sen sötningsmedel i. Sen en rejäl klick vispad grädde! Gott :)

Torsdag är vägningsdag för mig. Senaste veckan har jag gått ner 1 kg :D Så totalt 3,9 kg på 3 veckor nu. Idag nådde jag en stor milstolpe i viktminskningen också. Ska nog fira det med 2 alvedon och lite nässpray ;) Och en kopp kakaomjölk till :D

Gör ett halvhjärtat försök

Vi lever, men är fortfarande sjuka så jag gör ett litet halvhjärtat försök att få till något här. Några foto från senaste dagarna kan ni ju få se :)

I måndags var det dax för oss att masta av båten. Vädret såg okej ut och Daniel åkte ut till båten för att få en bra plats vid mastkranen. Melinda kom hit och lekte med killarna medan jag gjorde middagen som vi skulle bjuda på efter avmastningen. Melindas man Peter åkte direkt ut till Björlanda.
Härligt med vänner som också har båt. Då kan man verkligen förena nytta med nöje. Masta av och umgås samtidigt :)

Det blev mer och mer mulet och precis när vi skulle börja masta av kom världens ösregn... Såklart! Men vi hade världens bästa små killar som satt och sov i bilen hela tiden...

Det gick väldigt snabbt att masta av. Tack vare 8 armar och regnet antar jag. Vi ville bara hem till oss och värma oss och äta middag.
Det blev fläskfilégryta!


Redan på måndagen märkte jag att Milton började bli lite förkyld. Och på måndagskvällen efter att Melinda och Peter åkt hem blev jag också kass. Det gjorde ont i halsen och ömmade i ansiktet.

Natten till måndagen och natten till tisdagen var inga roliga. Milton var vaken mycket och var ledsen. Antagligen lite täpp i näsan.

Daniel åkte själv till båten på tisdagen när den skulle upp på land. Han la även in masten i mastskjul så nu är allt färdigt förutom att båten ska täckas... Får se när vi gör det. Tanken var att vi skulle fixa en del grejhor i båten nu på hösten för att slippa att göra allt i vår.




När Daniel var borta kom Melinda och Ludvig hit. Förkylningen hade nått dem också så hennes teori var att om alla ändå är sjuka så smittar vi inte varandra :) Hoppas det stämmer.

Milton och Ludvig läser bok! Ursöta är dem :D


Pussas och pratar med varandra


Och så hålla handen litegrann :) Milton ser verkligen upp till Ludvig (som är 2 månader äldre). Det Ludvig gör, gör även Milton. Rätt roligt att se. Milton kan alltid nya grejor efter att vi träffat Ludvig :P


Det mest söta jag sett var när Ludvig höll på att flirta hela tiden. Mest med Daniel men även med mig när han låg och åt. Han kunde knappt koncentrera sig på flaskan för att han skulle flirta. Han kisade med ögonen och log jättefint. Så sött!!


På kvällen stod Daniel för maten. Han gjorde köttfärs- och broccoligratäng. Jag satt och sydde hela tiden och fick inget veta förrän jag skulle gå ut och ta mat.
Sött :)


Onsdagen blev mindre kul. Natten gick ganska bra förutom att Milton vid ett tillfälle hostade till och sen tappade andan. Vi blev jätterädda. Och hur bra sover man sen då? Jag somnade nog aldrig helt utan höll koll på honom hela tiden.

På morgonen efter att jag matat Mille så kräkte han värre än någongång innan. 3 kaskader efter varandra så det var en rejäl pöl på golvet. När jag torkade upp det såg jag att pappret fick röda strimmor på sig. Blev lite orolig men avvaktade då det var så lite.



Han fick ny mat ett tag senare och sen låg han bredvid mig i soffan. En timme efter han ätit började han hosta jätteäckligt och kippade efter andan. Jag var ensam hemma och blev skiträdd. Jag hann ut i hallen med honom innan han tog ett litet andetag. Sen kräkte han massor med blodblandat slem. Ingen mat. Bara slem och blod. Det kändes verkligen inte okej...

När han börjat andas ordentligt igen ringde jag Daniel som jobbade, sen Melinda som direkt satte sig i bilen hit och sen ringde jag 1177 som sa att vi skulle till akuten direkt.

Sagt och gjort. Melinda körde upp oss till Östra. Hon och Ludvig hängde med oss där. Tur var väl det för det var jättelång väntan.
Fick sen veta att han hade slem i lungorna, när han ska hosta upp detta sätter dykreflexen in så han "tappar" andan. När han då ändå försöker hosta så spänner han magen och då kräker han istället. På vägen upp kan ett blodkärl brustit och därför var det blodblandat.

"Kom tillbaka om det blir värre!" Fick jag ju höra som man alltid gör. Jag kunde ju inte låta blir så jag frågade vad som var värre än att han slutade andas och kräkte blod.
Fick inget bra svar på det.

Åkte hem och vilade. Daniel åkte till sin innebandyträning som vanligt, då jag kände att jag skulle klara några timmar till med Mille.

Det var vår måndag, tisdag och onsdag det!

Sjuklingar!

Vi är sjuka och jag orkar inte sitta här och skriva.
Milton ligger och ser barnprogram och jag ska bara ta det lugnt...


Kortis

Det blir inte mer än en liten godnatthälsning från mig idag.

Vi hade en helvetesnatt och sen haft fullt upp idag. Jag har ont i halsen och näsan rinner och nu behöver jag sova.

Godnatt!

Underbara fina pojke

Nu har vi kommit hem och hunnit vara hemma en stund. Maten står i ugnen och nu väntar vi på Daniel.
Det har varit en kanondag, bortsett från ösregnet. Tur att vi kunde springa mellan bussarna så vi inte blev helt genomvåta. Eller jag iallafall, Milton ligger ju tryggt och torrt under regnskyddet :)

Fina killen i vagnen.


Glad var han idag. Skrattade jättemycket på bussen gjorde han :) Så kul att höra. han är lite sparsam med sina skratt, men när han väl skrattar så smälter man :)


Här är vi hemma hos Miltons kompis Vincent. Jag tog inga foto där då det fotades mycket av de andra mammorna. Jag hoppas på att få foto av dem så att jag kan lägga in här :)



Han slocknade i vagnen så fort vi kom utanför dörren på väg till bussen. Han sov sen hela bussresan hem, och faktiskt så sover han fortfarande nu 2 timmar och 15 minuter senare :P Sjusovarn! Men snart väcker jag nog honom så han får äta gröt innan vi äter. Brukar bli bäst så :)




Dagens middag!


Som på beställning - nu vaknade guldklimpen!

Drömmande kille

Nu ska jag och Milton bege oss till bussen. Ska åka ganska långt men jag hoppas att han sover en stor del av resan.
Milton slocknade i babygymmet medan jag skulle göra klart här. Och skönt var ju det för innan det var det bara min famn som gällde. allt går ju väsentligt mycket snabbare när han sover.

Och som sagt, jag tror han drömmer mycket just nu. Varför sover man annars såhär med händerna?


Mardrömmar!

Det är tur att han är söt och glad just nu - den lilla parveln!

Vilken natt vi hade. Han började redan igår. Gnällig hela dagen, inget dög och sova ville han ju inte. Jag skulle bara bära på honom hela tiden...
Vi trodde då att han borde ju iallafall sova hela natten för han måste ju vara svintrött... Tji fick vi, eller rättare sagt jag eftersom jag skulle ta honom hela natten.

Han har nog ätit 5 gånger inatt. Kl 22.30, 1, 3, 4.30, 6 och sen fick han äta direkt han vaknade klockan 8. Vad är det som händer?  Inatt ville han inte sova i sin egen säng heller, utan låg mellan oss. Det stör oss alla tre, det blir för trångt och vi väcker varandra...
Jag fick en känsla av att han stör sig på sitt täcke. Påslakanet prasslar ganska mycket och drömmer han in det ljudet så kanske det blir en läskig dröm. Ska bädda om ikväll till andra lakan.
Det verkar som att han drömmer för huvudet vrids fram och tillbaka och han kan börja skrikgråta i sömnen.

Jag har inte läst mycket om utvecklingsfaser då vi inte haft så mycket problem och märkt av sånt. Men nu var jag inne och läste.



Jag undrar om Milton ligger någonstans emellan dessa och tar lite av båda. För en del i fas 4 mån har han hållt på med länge (jag läste en mycket längre text om vardera fas också men kan ej lägga in allt här). Och när man läser 6 månaders fasen är det exakt det han håller på med just nu. Hmm....
Riktigt peppande att läsa att fas 4 mån kan hålla på upp till 6 veckor... Jippi! :D


Nu ska jag iallafall äta frukost, sen ska jag duscha och sen ska vi iväg och träffa mammor&bebisar. Hoppas gnällepelle kan vara på bättre humör då :)

1 timme i vårt liv

Som ni förstod så vaknade Mille mycket tidigare än jag trott. Han brukar sova längre än så. När han vaknade började han dock inte gråta så som han brukar när han vill att man ska komma. Idag bara skrek han rakt ut några gånger. När jag kom in i sovrummet låg han utan täcke och såg ruskigt nöjd ut och log mot mig när jag kom fram :)

Nedan följer senaste timmen i vårt liv!


"Se så pigg jag är, varför tror du att jag behöver sova mer??"


"Jag ska bara smaka på nappen, okej? Jag är inte trött!!"


"Nä, då skiter jag i nappen då. Försök inte få mig att somna en gång till!!!!"


"Jag är inte trött, jag ska inte sova, jag är inte trött, jag ska inte sova"


"Om jag ser på tv får jag ha nappen va? Men jag kommer inte somna, tro mig!!"


ZzzzZZZzzzz...............



Hoppas inte för mycket

Milton somnade 12.30 efter att ha varit vaken i 3 timmar. Så jag tänkte att nu sover han ju lätt i 2 timmar så jag planerade min egentid. Jag ville hinna äta lunch, slappa lite i soffan, fortsätta städa och kanske till och med hinna klippa till tyg.

Jag hann med lunchen...

Gårdagens middag och ny mössa

Igårkväll var en annorlunda kväll. Jag var helt ensam hemma. Daniel tog med Milton ut på promenad för att jag skulle kunna sy i lugn och ro :)
Och det var skönt, jag släppte faktiskt alla tankar på Milton för en stund. Låter hemskt kanske :P Men det är sant, jag kunde fokusera enbart på att sy och slapp lyssna och titta på annat hela tiden.

Sydde en mössa med fleeceinnertyg. Varmt på vintern.



Middag igår blev kycklingfilé fyld med skinka och ost. Grekisk sallad och bearnsisesås till :)



Nu måste jag umgås med sönen min, som är lite halvgnällig just nu. Däremot sov han till 9.30 så han är förlåten ;)


Promenad blev det

Nu har vi kommit hem från promenad. Solen skiner som aldrig förr och himmlen är klarblå. Jag hade haft livslång ångest om jag inte gett mig ut idag.

Ville in till en tygaffär i stan så det blev en promenad på 8 km. Milton sov så gott som hela tiden. Jag fuskade när jag skulle hem och åkte spårvagn. Tanken var att jag egentligen skulle gå hem men jag kände att det räckte. Ville hellre komma hem och börja på maten så att vi kan äta när Daniel kommer hem från jobb...



Men vilket hjärnsläpp jag fick på vägen hem. Jag har knappt åkt spårvagn sen vi flyttade hit, bara buss, så jag glömde hoppa av på rätt hållplats :P Så jag fick gå av på nästa och gå därifrån istället. Blev inte mycket längre, plus att det är finare att gå den vägen, så det var bara bra egentligen :)

Liggdelen börjar helt klart bli för liten, men sittdelen tyckte jag att han ännu var för liten för, så han får allt ligga i denna ett litet tag till. Vi använder ju babyskyddet på vagnen mestadels.





Gullungen tittar på bladen i en buske


När vi kom hem fick han ligga i babygymmet lite. Plötsligt hörde jag ett mystiskt prasslande. När jag kom ut i vardagsrummet så låg han såhär. Busunge!!!


Detta inlägg har tagit sin lilla tid att skriva för Milton ska tvunget stå upp i mitt knä, dra i mitt hår och dreggla ner mig fullständigt. Mina kinder är helt blöta. Samtidigt tycker han det är skitkul när jag skriver på tangenterna :P


Dansande killar

Fick denna länk skickad till mig. Vilgot, Milton och Ludvig dansar ;)

http://i.picasion.com/pic44/7a9adf7df2c264f0e2df36da0ba69a85.gif

Toker

"Godmorgon godmorgon, hör alla fåglar sjunga,
 godmorgon godmorgon, i smyyyyg!"

Den sången sjunger vi varje morgon, då lyser Milton upp som en sol :D



Och ja, jag vet att ett ord är fel, men jag sjöng den alltid så när jag var liten så det fortsätter jag med :P Milton vet ingen skillnad hehe...

Nu ligger han och leker i babygymmet, jag ska fixa frukost. Det får bli smoothie idag och några skinkbitar. Äggen är slut. Det är lite handikappande att äta efter LCHF när äggen tar slut för ägg är en stor del i kosten. Det får köpas nya ägg, men jag länar nog den uppgiften åt Daniel. Det går ju varken att ha Mille på armen eller i bärsele och samtidigt balansera ett flak med ägg upp för tre trappor.



Jag förstår inte grejen med att vända sig till mage i babygymmet. Allt det roliga försvinner ju då :P Milton inser alltid när han vänt sig att det roliga tog slut, men han har inte fattat ännu att det bara är att vända tillbaka då. Han kan vända på båda håll men förstår nog inte riktigt att han kommer tillbaka till leksakerna.



Så någon gång då och då får man vända tillbaka honom :P




Under tiden jag skrev detta inlägg fick jag gå ut en gång och vända tillbaka honom. Då hade han vänt över till mage och vridit sig så han låg med huvudet och överkroppen ute på lila mattan ;)

Nu bliré frukost!

Mamma-son

Tog några bilder på mig och Mille när Daniel var iväg.








Daniel och dem andra på tävlingsbåten vann idag och därmed vann dem även hela säsongen. Grattis grattis :)

Middagen blev riktigt god, jag har aldrig lyckats med pannbiffar innan så lite stolt är jag ;)

Nu har Milleman fått sin kvällsmat och jag tror att det snart blir sängen för oss alla. Daniel ska upp klockan 5 och åka till jobb. Jag och Milton ska nog komma ut på en lång promenad imorgon.

Nattinatti!

YES!

Milton hade gått upp i vikt idag igen. 95 gram denna gången också, så nu har han gått upp 190 gram på en vecka. Bra jobbat grabben :)
Växt på längden hade han också gjort, så nu är han 67,5 cm lång.

Däremot påpekade även denna dam (vår vanliga bvc-sköterska var ej där) att han inte väger rätt till sin längd. Men det går ju inte att göra så mycket åt. Kan ju knappast trycka ihop honom igen ;) Och nu går han ju upp i vikt riktigt bra så fortsätter det såhär så hoppas jag att dem blir nöjda. För det är vi :)



Efter BVC var vi på väg hem när vi hörde om en misstänkt ubåt i Göteborgs skärgård. Och äventyrslystna som vi är så åkte vi givetvis ut och tog färjan till Björkö för att titta. Men vi såg inte så mycket, bara någon militärbåt. Efter det åkte vi och tittade i Torslanda Lagun.
Där stod en riktigt sargad båt på land. Den måste ha gått rejält på grund och sen sjunkt för den hade ingen för kvar alls, skrovet var skrapat och repat överallt, rodret var knäckt och masten låg bruten i delar på marken. Jag är glad att jag ej befann mig på den båten, vad nu som hänt. Vi fotade den men då det inte är vår båt och vi inte vet vems det var så tror jag nog att jag låter bli att lägga upp foto här.

Sen har vi fyllt på Miltons förråd också med gröt, våtservetter, tetra-ersättning och så köpte vi en burk med potatis/broccoli/ris, hoppas han gillar den :)

Nu ska jag försöka mig på att göra färsbiffar med fetaost och svampsås... Håll tummarna!

wow WoW WOW!!!

Ibland flyter livet på riktigt bra!

Till att börja med så sov Milton hela natten. 9 timmar i sträck sov han! Han somnade på Daniel igår i soffan så Daniel la ner honom i sängen utan att ta av honom pikétröjan. Jag ifrågasatte och han sa att han skulle ta av honom tröjan när han vaknade första gången...
Döm av vår förvåning när vi vaknade 7.30 av att Milton låg på mage och pratade i sin säng :) Pikétröja it is ;) Vår lille snobb visar vägen haha...

Vi gick upp och vägde oss. Trist nog hade inte min vägning förra veckan sparats. Och jag minns ej vad jag vägde då så jag får gå efter den vägning jag hade för 2 veckor sedan.
Och vet ni vad? Jag hade gått ner 2,9 kg på två veckor :D *glaaaaaad*

Det gjorde min dag. Dels att vara pigg och sen att ha gått ner så mycket. jag var rädd att jag inte skulle gått ner något alls ju... Men wow!!! 

Nu sover lillkillen och jag ska plocka upp här hemma! Daniel är ute i båten och packar ihop grejor som ska hem. På tisdag ska båten tas upp.

Bilder på mig och Mille från gårdagen!



Heldag hos Melinda och Ludvig

Oj oj oj, vi var visst borta hela dagen vi :P
Vi gick alla upp vid 9 för att äta frukost och sen körde Daniel mig och Milton till Melinda och Ludvig för mammor&bebisar-träff.
Vi var 6 mammor med bebisar som fikade (jag hade med bär-smoothie) och hade trevligt. Tre av dem droppade sen av och kvar var jag och Michaela med barn.



Milton och Vilgot


Milton och Ludvig


Alla killarna :)


Jag och Milton


Plötsligt blev Mille tyst, så när vi tittade ner på honom från soffan så hade han dragit lakanet över huvudet på sig själv och låg nöjd där under och vilade :P



Det hela slutade med att vi hann med både lunch och middag också :) Allt enligt LCHF-regler :)
Jag har inte syndat en enda gång denna veckan och imorgon är det dags för vägning. Lite nervös är jag men samtidigt har jag ej för stora förhoppningar. Det är en stor omställning för kroppen så allt kan hända...
Milton ska också vägas imorgon. Håll tummarna för att jag har gått ner och han har gått upp ;)

Välklädd herre

Nu ska jag och min stilige herre bege oss ut och leka med kompisar. Tanken var juf rån början att vis kulle gå en promenad. Men det blåser storm ute så snart kommer Melinda och Ludvig och hämtar oss här. Jag skulle annars behöva gå i motvind dit och jag tror inte att jag hade kommit framåt ens... Hem kommer jag dock bara jag går utanför dörren sen ;)


Charmtroll

Detta charmtroll väckte mig prick klockan 8 idag. Natten var bra, två korta matningar blev det och några nappinstopp minns jag inte ens.

Jag flyttade över honom till vår säng när han vaknade till efter att Daniel åkt till jobb... Och så här låg han och pratade när jag vaknade :) Den där snuttefilten är verkligen hans bästa vän. Jag försökte dra den ifrån honom men han höll krampaktigt i den ;)








Varför LCHF passar oss

Jag är bara inne en snabbis för att lägga in en bild på vår middag. Jag vill ju passa på att umgås med mina killar nu innan vi ska lägga oss... Milton fick gröt innan, jag sa ju flera gånger till läkaren idag att gröt går jättebra för det kräker han inte av. Höhö, man ska aldrig säga sånt. Jag behöver nog inte säga mer än att Daniel sitter och matar honom nu igen för magen blev tom :P

Vi åt kycklingcurrygryta idag med. Efter storhandlingen orkade jag inte tänka så mycket så jag gjorde en rätt jag visste var lätt och god.




LCHF-mat är verkligen hur underbar som helst. Speciellt för mig som ändå inte gillar ris och bröd och sånt så mycket. Anledningen till att valet föll just på LCHF är just för att vi tycker om mat för mycket. Goda smaker och så. Jag skulle aldrig kunna gå på nån banan-diet, just för att jag tycker om mat för mycket :P
På torsdag ska jag väga mig, men jag tror att jag gått upp eller stått still denna veckan. Det är ju en ovan situation för kroppen att plötsligt byta kost och köra hårt på fet mat. Så jag har inga stora förhoppningar. Men till nästa vecka hoppas jag på att det ska börja gå neråt på vågen :)

Förresten, fy vilket regnoväder det blev innan, och säkert håller på än. Resterna av stormen Katja är ju här nu och det märks. Regnet piskade från sidan. Jag skulle gått en promenad med Melinda och Ludvig imorn men jag har ingen lust nu längre när det ska regna och blåsa 20 m/s imorn :P

Men nu blir det lite kvällsmys och sen ska vi sova. Och vi ska inte gå upp klockan 4 imorgon. Tro mej!

Godnatt!

Viktökning

Godeftermiddag!

Sov ni bra inatt? Det gjorde inte vi :P Allt blev så fel redan igår. Vi åkte ifrån kalaset 18.30 för att lämna Julia. Det är en biltur på 20 mil och givetvis somnade Milton, som alltid i bilen.
Däremot vaknade han och grät strax efter att vi lämnat Julia och det var inget vanligt gråt. Han brukar låta arg men det var bara förtvivlat och ledset, det verkade som att han hade jätteont någonstans. Det var hjärtskärande så vi fick ta ut honom ur bilen. Då lugnade han sig direkt, så något fel måste det varit när han satt ner.

Iallafall så sov han resten av vägen hem också. Vi passade på att handla lite på vägen hem så det drog ut på tiden. När vi kom hem la vi honom i sängen, han sov vidare. Vad händer sen då? När ett bebis som vanligtvis somnar kl 22 somnar kl 18.30? Jo, han vaknar ju givetvis 3-4 timmar tidigare än vanlig också...

Klockan 4 valde han att det var morgon. Och när det är morgon vill man inte ligga i sängen utan då vill man upp och leka. Jag ville inte leka. Jag lät lamporna vara släckta och in i det sista hoppades jag att han skulle somna om. Men när han sen pruttade och fnissade direkt efter så insåg jag att hoppet var ute för mer sömn :P



Daniel skulle ändå gå upp snart så vi gick upp alla. Jag var så trött. För han hade vaknat två gånger under mina 5 timmars sömn för att äta också.
Klockan 6 gav jag honom mat i sängen och sen somnade han :D Jippie!!!

Vad händer då? Jo, efter nån timmes sömn ringer BVC och väcker mig :P Gargh!!! Men jag kände mig ganska pigg trots allt så det var bara att kliva upp.

BVC ställde in den tid vi hade hos dem idag och hänvisade oss istället till Barnmedicin på ett annat ställe där vi fått en tid bokad.
Vi åkte dit och var, trumvirvel, i tid!!! Två dagar i rad har vi kommit i tid, till och med för tidigt till inbokade grejor. Hujedamej, det börjar likna nått även för denna småbarnsfamilj ;)

Mille i väntrummet. Hur stor ser han inte ut när han står själv i soffan liksom :O


Jag fick svara på massvis med frågor om hans liv, viktförändringar, kost, kräkningar osv osv. Läkaren där misstänkte att han kan ha haft en slapp övre magmun men att det antagligen börjat fixa till sig eftersom kräkningarna blir mindre och mindre. Det hoppas vi på :)
Pricktest visade på att han inte har någon mjölkallergi, det tackar vi för!

Och så hade han ökat 95 gram sen i fredags. Det slog mig nu att det är ju jättemycket och jättebra. Hon måste ha räknat fel där för vi kom fram till att det var 40 gram och godkänt resultat. Men 95 gram måste ju vara MVG :D Nu blev jag glad!
Han har nu kommit ifatt den vikt han hade i slutet av augusti. Så vi får hoppas att detta bara var en tillfällig dipp och att det nu går åt rätt håll :) Dem poängterade att han väger för lite i förhållande till sin vikt, men hur många barn ligger precis ett streck ovanför längden i sin kurva? Jag tror inte att 99% gör det direkt. Milton har jättefin kroppsform, men han får ej gå ner mer i vikt.


Så nu är han alltså 3 mån och 20 dagar och väger 7035 gram och är 66 cm lång :)


Hemma

Vi kom hem för bara en stund sen efter ett trevligt kalas och sen lång biltur för att lämna Julia. Nu ska vi faktiskt gå och lägga oss. Daniel jobbar imorgon och jag och Milton ska till BVC. Hela två gånger. Först på förmiddagen för att väga och sen på eftermiddagen på föräldrargrupp eller vad det heter.

Godnatt!

Fullt upp

Här började dagen 7.30. Är det lillkillens nya vaknatid tro? Helt okej tid får jag tycka. Då är det jag som får anpassa när jag lägger mig bara.
Just nu ligger han och "pratar" som bara den i sitt babygym. och innan fick han till bokstaven D när han sa "ada" och det för nog första gången. Iallafall första gången som jag reagerat på det.

Frukosten ligger i magen. Omelett och smothie. Mätt som en plätt. Men imorgon måste jag ha något annat än omelett, förändring förnöjer :)

Milton fick äta med vällingpipen idag när han åt frukost. det gick ju ner i magen snabbare, vilket vi tänkte vore bra då han ej suger in så mycket luft. Dock så kräktes han efteråt men vi vet inte om det var pipens fel eller att jag lyfte honom lite konstigt. Kanske spände han till magen hårt så att det kom upp. Vi provar med samma pip några gånger till. Vi för dagbok nu på hur mycket han äter och vid vilken tid samt hur mycket han kräkte på en skala. Både igår och i förrgår var det så gott som helt kräkfritt och det är ju bra :)

Snart ska vi ut på lite ärende och i eftermiddag ska vi på kalas hos Daniels bror :)


Mössmodell

Sydde en ny typ av mössa nu ikväll efter maten. Har hela tiden sytt en annan modell men det känns kul att prova lite nytt.



Far och son


Nu blir det familjekväll framför Fångarna på fortet. Och fruktsallad med vispgrädde :)

Skinkstek

Middagen blev lyckad. LCHF-mat är ju bara för bra :)

Skinkstek (smakade typ som fläskfilé), till det så blev det ugnsgrönsaker och en tomatsallad. Och så bearnaisesås såklart.

Badkillen



Det har varit en lugn dag här idag. Daniel kom hem för ett tag sen. Han tog ingen seglarjacka med för dem sa ju faktiskt på nyheterna att det inte skulle regna ;) Tji fick han. Det har duggat hela dagen, sånt där fint regn som man blir helt genomvåt av.
Så när han kom hem möttes han av ett varmt bad som vi tappat upp.

Milton ville också bada. Den stora skillnaden mellan att han äter ersättning kontra gröt är ju att hans ansikte får ett fint tunt lager med torkad gröt :P Så hädanefter blir det till att bada 2-3 gånger i veckan. Men tror ni att denna glada kille har något emot det?



Han älskar att bada! Och att få vatten över huvudet när vi duschar av honom bryr han sig inte alls om. Skönt tycker vi...

Nu ska vi börja på maten. Skinkstek med ugnsgrönsaker och en tomatsallad blir det :)

Städmani

Ni vet ju att jag sagt hur dåliga vi är på att hålla ordning. Städa kan vi men det blir kaos direkt.

Detta fenomen verkar vi ha vänt på nu :D Eller kanske inte, men jag kan inte sluta städa iallafall. Jag bara insåg att jag inte orkar gå runt i röran här så nu städar jag typ varje dag och dammsuger minst var tredje dag... Undrar hur länge detta håller i sig ;)

Nu är Daniel och seglar, Julia ser film och Milton sover. Och jag? Jag städar köket :P Mycket grundligt, torkar av kyl och frys och ändrat om lite.
Men jag har ett problem som jag ej kan lösa. Vi har bara en köksbänk. Men halva bänken tas typ upp av mikron. Jag vill verkligen flytta på mikron så att hela bänken är ledig. Mycket roligare att laga mat och baka och sånt om man har plats runt om sig. Jag vill minst kunna ha två skärbrädor framme så att man kan använda en till grönsaker och en till kött...

Men var ska vi ställa mikron? Det finns alternativ, men inte utan att vi måste bygga eller köpa något att ställa den på. Och Daniel vill nog ha den där den står. Men det är jag som lagar maten och bakar för det mesta, så har inte jag majoritet i röstningen då? ;)


Just ja, jag har fått superlim på fingret. Fick tipset att ta aceton på så det ska jag prova... Men först ska jag städa vidare :)

Godmorgon världen!

Jag och Milton gick upp med tuppen idag. Fast jag låg vaken länge innan dess. Det är mycket sällan som jag ligger vaken i sängen och inte kan sova. Jag brukar somna direkt och sen kliva upp direkt jag vaknar. Men vaknar jag vid 5 kliver jag inte gärna upp direkt :P

Daniel ska segla DM idag så snart ska jag göra frukost till oss. Har precis gett Milton gröt till frukost. Han älskar den. Vi ger Mild Havregrynsgröt utan någonting i (förutom olja nu då) och han vill bara ha mer och mer :)
Jag vet inte vad vi ska hitta på idag annars. Nått blir det säkert :)

Måste ju rekomendera den middag vi åt igårkväll. Här finner ni receptet: http://www.lchfrecept.com/ShowRecepy.aspx?ID=217

Kycklingcurrygryta med bacon och grönsaker. Mmmm!!!



Jag saknar inte potatis/ris/pasta/bröd ett dugg... Jag äter lite av det i vanliga fall så det gör mig inget att hoppa över det... Till frukost idag blir det omelett. Till middag ikväll blir det skinkstek med gräddsås!

Syskonkärlek

Lyckan att ha en lillebror måste vara att få leka med babyleksaker ;)
Så här hittade jag dem innan


I doppresent fick Mille bland annat en tågbana. Så på Julias initiativ så byggde Daniel och Julia byggde upp den. Milton inspekterade så att allt gick rätt till ;)


Nöjd över resultatet :)


Nu blir det några lugna timmar, möjligt en liten promenad. Sen ska vi göra currykyckling till middag och sen när vi ser Idol så blir det bär med vispgrädde till efterrätt :)

5 gram

Ja, som sagt, BVC-tid imorse för att väga lillkillen och se om han gått upp i vikt. Och det hade han ju, men bara 5 gram!
BVC-sköterskan var inte alls nöjd med det resultatet så hon skickade oss raka vägen till barnakuten så att dem skulle undersöka honom grundligt.

Vi hamnade i samma rum som sist vi var där för hans kräkningar. Vi börjar nog snart bli igenkända där.



På akuten gjorde dem däremot knappt någonting. Dem kollade hans puls och syresättning och tog ett urinprov, men inget mer.

Vi blev hemskickade och istället hänvisade till BVC och den läkaren där. Vi skulle även börja blanda i rapsolja i hans ersättning och gröt.

Så det var bara att packa ihop och så åkte vi och hämtade Julia i skolan.

På vägen hem ringde BVC-sköterskan upp mig och frågade hur det hade gått. Jag sa som det var att dem inte gjort så mycket utan hade gett oss kostråd och hänvisade oss till BVC. Hon blev inte glad, hon svor en massa och dem var "så jäkla korkade" för att dem inte undersökte honom mer. Hon sa att man inte skickar hem ett barn utan att komma fram till något. Kan ju hålla med, detta kommer bara medföra ännu fler besök för vår del.

Nu ska vi till BVC på måndag igen för att väga igen. och grejen är ju att om han ökat dåligt i vikt då med så kommer hon ju återigen vilja skicka oss till riktiga läkare. Hon sa att hon skulle ringa dit på måndag och begära att dem gör en utredning. Milton låg för bara några veckor sen på den sträckade linjen högst upp och nu är han snart på de tjocka mitten-linjen. Däremot växer han på längden så han är rätt så smal.


Baconinlindad kyckling

Detta var kvällens middag. bilden gör verkligen inte maträtten rättvis, det var supergott!!!



Dela 4 kycklingfileér så dem blir hälften så tjocka.
Linda in varje bit i 2 skivor bacon (2 baconpaket går åt), lägg i oljad/smörad form.
Bred på dijon-senap, ganska mycket så att det ger smak.
Häll på 5 dl vispgrädde. Vi petade också ner broccolibitar mellan kycklingfieérna...
In i ugnen på 225 grader 30 min. Om kycklingfileérna är frysta krävs längre tid.


Vilken dag!

Vår dag började ganska tidigt idag. Vid 8 tror jag att vi gick upp...

En nöjd och glad kille :) Han visar lite konster som han lärt sig, som att lyfta både rygg och huvud utan hjälp av armar :)









Han var inte så nöjd riktigt hela tiden. Men det gick. Fick städa lite sen underhålla bebis och så höll vi på till lunchtid när äntligen Melinda kom hit med sin lille Ludvig.



Vi åt omelett till lunch och satt sen och snackade och lekte i flera timmar. Då hennes man inte var hemma idag så stannade hon även på middag. Vi gick en liten promenad och sen när Daniel kom hem så började vi på maten.

Nu vid halv tio åkte dem härifrån efter mycket rolig och trevlig dag. Trist bara att småkillarna lyckades sova och äta om varandra hela tiden så dem fick inte ses mycket :P

Nu ska jag gå ut till mina killar som sitter i soffan. Imorgon förmiddag ska vi till BVC för en ny vikt, vi får hoppas han fortsatt gå upp. Dock har han kräkt ett antal kaskader denna vecka så vi får se. Någon gröt skulle han absolut inte ha ikväll, han bara totalvägrade...

Godnatt!


LCHF

Nu har jag försökt gå ner i vikt i 3 veckor, men det har ej funkat. Pendlar upp och ner. Så idag drar jag igång med LCHF och hoppas på att det ska ge resultat...
Har 13 kg kvar till min målvikt och jag ska nå den, så är det bara!

Idag startade jag dagen med omelett och bacon!

Ny mössa och lek med pappa

Japp detta kommer vara Sveriges mössrikaste kille. Men då slipper han iallafall frysa om huvudet ;)
Denna sydde jag precis till honom av ett av dem nya tygen :)




Innan middagen. Det är så härligt att titta på när dem leker pch pratar med varandra. Man blir varm i hela kroppen och bara ler :)




Milton fick smaka potatis innan... Vi avvaktar ett bra tag innan nästa gång :P
Vi vet inte varför, kanske att han tyckte det var riktigt riktigt räligt (äckligt) men han verkligen kaskadspydde efter bara en pytteliten klick. Han hann nog knappt svälja den innan han klöktes (hulkade på svenska?) och sen kom värsta floden... Vi kör på gröten ett tag till, den gillar han verkligen :)

Jag börjar bli gammal!

Nu börjar jag nå ålderns höst... Idag gjorde vi stek i ugn med potatis, brunsås och gelé  till middag... Riktigt gott blev det :)


Klädstorlek

Ställ aldrig frågan vilken klädstorlek Milton har. För att...

Idag inviger en sparkdräkt i stl 74. Passade fint i längden, men pösig runt magen (men det är ju bara skönt ibland). 
Däremot är byxor i storlek 62 för stort i midjan, men byxor i storlek 56 är för korta i benen.
Bodies i storlek 62 är för korta men helt perfekta i armar och runt mage.

Inte lätt att köpa kläder till en långsmal kille :P Han kan ha allt mellan 56-74 :P

Första 74-plagget

"Hon" hit och "hon" dit

Nu måste snart Daniel lära sig att säga "han" till vår son. Ofta är det "den" eller "hon"... Förvirrade människa ;)


Vi hade tvättid hela morgonen och förmiddagen. Daniel tog första timmarna och var gullig och lät mig sova :) Uppskattades!!!

Sen gick han och Mille och la sig och sov en stund nu på dagen istället. Jag gick in och väckte dem nyss så att Daniel kunde ge Mille mat. För nu ska jag packa ihop oss och gå till stan. Daniel får stanna hemma för jag ska träffa en annan mamma och hennes son. Vilgot ni vet :)

Invigning av sittdelen ska vi också ha idag. Milton vill inte ligga ner längre så vi tänkte mjukstarta med sittdelen lite...

ikväll blir det stek till middag. Har aldrig gjort det och känner mig som en gammal tant när jag bestämt mig för just stek. men så blir det :) Äta till fotbollen!

Banan-smakis på film

Så var det måndag igen. Veckorna flyger iväg just nut ycker jag. Idag blir Milton... få se nu... *räknar räknar*... 16 veckor gammal. Dock lättare att säga 3 månader och 2 veckor gammal :P

det händer massor i hans liv just nu. Mycket nytt att se och lära sig. I helgen fick han dock uppleva att vara sjuk för första gången. Det var ingen höjdare. Feber, halsont och bara allmänt ledsen och förtvivlad. Men det verkar ha gått över nu. Idag har han legat och skrattat och roat sig själv till och med...

Hade ju Pernilla här på besök i helgen. Därav den dåliga uppdateringen. I lördags var vi i Slottsskogen på promenad och hade med pastasallader. På kvällen, när Daniel kommit hem, åt vi fläskfilé och potatisgratäng till middag och sen kladdkaka till efterrätt :) Såg på Fångarna på fortet gjorde vi också.
Igår tog jag med henne på långpromenad. Vi packade vagnen och gick sen ut. Och jisses vad varmt det var. Hörde på kvällen att det var i Göteborg som högsta dagstemperaturen hade uppnåtts i Sverige igår, 26 grader! 

Vi gick in till stan ca 5,6 km. Sen trodde Pernilla att vi skulle ta bussen tillbaka. Men icke ;) jag hade andra planer. Men innan vi gick hem igen så åt vi en sallad i stan. Totalt blev det alltså 1,2 mils promenad :) Härligt!!!

Milton igår när han käkade gröt. Så skulle han sitta tyckte han :P


Idag är det som sagt måndag, vilket betyder storhandling hos familjen Karlqvist. Men eftersom det bara ösregnade hela tiden så körde vi lite andra ärende också. Inget kul att sitta inne i lägenheten hela dagen. Så vi åkte bland annat och köpte tyg, så nu ska jag sy massor :D

Just ja, vi var ju på BVC också. Milton hade ju gått ner i vikt i fredags. Så vi hade en extra-vägning idag. Han hade börjat gå upp lite igen, men vi ska dit på fredag igen för att se att han fortsätter gå upp. Vi får även börja med riktig mat nu såsom potatis och sånt :) Ska bli jättekul. Tycker nog Mille också, han tittar så avundsjukt på oss när vi äter mat ;)

Här Milton idag när han smakade banan. Han har smakat lite lite innan men idag fick han typ 4 cm mosad banan :)
Med blandade reaktioner kan man säga. Men mer skulle han ha och blev sur när det var slut.
http://www.youtube.com/watch?v=AipS1-mWvOw

Har jag förresten länkat till denna gulliga film där han somnar i matstolen?
http://www.youtube.com/watch?v=v2c5WM3dsa4&NR=1


Nu ikväll åt vi hemmagjord pizza till middag och sen såg vi Idol. Programmet hade ju blivit tusen gånger bättre om Bard bara försvann därifrån... Men men... take it or leave it, så jag tror jag väljer leave it. Så underhållande är det inte att jag måste se det :P Vi skojade innan och sa att vi måste ju se det för att hänga med sen när Julia pratar om alla som är med där ;) Vi måste ju vara coola föräldrar och hänga med liksom :P

Nu blir det snart sängen. Godnatt!

Lill-sjukling

Milton har gått och blivit sjuk. Inte jätteförvånande då det var väldigt mycket folk som höll honom på dopet. Nu när skolorna har börjat och förskolorna är fulla med barn igen så sprids det nog ett och annat virus. Det var ju ett antal förskolelärare på dopfesten...

Efter att han fick sprutorna i onsdags fick han ju feber. Men han avlöste den feber med en förkylning och ny feber idag.

Jag och Mille gick in och mötte Pernilla i stan. Gick vidare och åt på kinarestaurang, vår vanliga rutin när hon kommer :P

I vagnen


När vi skulle gå ifrån restaurangen så såg jag att det var blod på den handduk jag torkat Mille vid munnen med. Kunde inte se något blod i munnen på honom så jag förstod ju att det kom längre nerifrån. För säkerhetsskull, då jag inte ville ha ensamt ansvar för det, så ringde jag sjukvårdsupplysningen. Dem tyckte ju absolut att det skulle kollas upp när han var så liten...

Så det var bara att knalla till godisaffären och blanda lite godis och sen köpa mer mat till honom, sen åkte vi upp till Östra Sjukhuset... Det blev en del väntan (vilket vi förutsåg och därför hade godis med) och 4 gånger fick dem kolla puls/syresättning på honom innan det stämde. De kollade öronen, lyssnade på lungorna och tittade i halsen. De två första fick bra resultat men halsen var röd och verkade göra ont.
Och så var det detta med vikten igen. Han har gått ner i vikt igen så på måndag måste vi till BVC för att väga. En bebis får inte gå ner alls. De tyckte även att vi ska försöka få i honom mer mat, men att det kanske blev svårt nu om han hade ont i halsen...

Nu på kvällen blev han en riktig gnällis. Eller gnällig är man väl egentligen om man bara gnäller för inget. Han var nog mer ynklig och förtvivlad. Tog tempen på honom och den visade 38 graders feber. Så det blev alvedon och sen pyjamas på och nu sover han gott i sin säng. Vi hoppas på en bra natt så att han får sova sig friskare.

En bild från igårkväll när jag och Mille tog en promenad!



Pernilla har nog somnat på soffan. Ska gå ut och se om hon vill stanna uppe ett tag till eller om vi också ska lägga oss. Killarna ligger och sover nu :)

Två dagars middag

Nu är det kväll igen, killarna ligger i sängen och jag ska strax krypa in jag också.

Det blev en riktigt god middag. Lyckad sås och lyckade pannbiffar. Han är duktig min Daniel :)


Detta var gårdagens middag, den har jag glömt att visa. Grillad kyckling, potatisklyftor, bearnaisesås, grönsaker och marinerat grillat bröd. Supergott!


Kvällens Milton! Sedan förra måndagen så håller han nu i sina fötter mest hela tiden :)


Godnatt!! Imorgon kommer Pernilla hit så jag har ställt klockan, så nu blir det sova!

Bakat

Resultat av dagens bakning


Två morotsbröd



26 solrosbullar



GOTT  :D

Längd- och viktkurva 1/9

Här är det för tillfället inte mycket tid över till datorn...

Igår var vi på BVC och sen storstädade vi här hemma. Idag har vi städat igen (?), byggt upp en hylla på Milles rum samt håller på att baka.
Daniel är just nu ute och kappseglar och jag sitter här med en kletig Mille i knät som klelar saliv på mig :P That's life haha... Det rinner ur honom som en fontän... Jag tycker mig se en liten vit fläck i nedre tandköttet, så vem vet, det kanske kommer upp en tand den närmsta tiden :) Sweet!!

Igår var vi på BVC och Milton fick 2 sprutor. En i varje ben. Jag har hört om andra ställen där dem är två personer som tar sprutorna samtidigt för att inte behöva göra barnet ledset två gånger, men på vår BVC var det inte så. Men Milton skötte det galant. Han kved till lite lite efter första sprutan, efter andra sprutan grät han i 10 sekunder. Sen ingenting...
Däremot fick han feber på kvällen och fick även sitt livs första alvedon. Den hjälpte. Han kunde varva ner lite och somna gott. Han sov 8 timmar på natten utan uppvak...

Febrig kille igårkväll


Han är nu 65 cm lång och väger 7010 g. Hans kurvor har planat ut och BVC-sköterskan ville gärna att dem skulle stabilisera sig och inte plana ut. Vi ska dit om några veckor så vi får se hur kurvan går då...






Nu har vi fått det mesta av dopfotona så det kommer läggas upp :) Nu är snart andra omgången bröd färdiga. Eller det först avar bullar och nu gör jag bröd. Håll tummarna för att dem är goda :D Kom hit och smaka vettja ;)

Till middag blir det pannbiff och potatis :)

RSS 2.0