Brev från 5-åring

Milton skrev ett brev till en kompis idag och fick lägga det i hans brevlåda! <3

Det är ju så gulligt så man dör en smula när barn börjar skriva själv. 
Minipolisen

Daniel och Milton viker tvätt. Milton tar upp min hood som har öppen dragkedja. 

- Har ni glömt att stänga dragkedjan??????
- Nej jag öppnade den när den skulle torka, sa Daniel. 
- Ja för man måste stänga dragkedjan, annars kan andra kläder gå sönder!!!

Viktigt viktigt ;) killen som suger åt sig allt vi säger! Utom när det gäller bordsskick :O


Vilda bebin

Jag kommer inte igång igen med bloggen för att jag tänker att jag måste blogga ifatt förlorad tid. Men då dröjer det bara ännu längre så nu kommer ett inlägg om idag och så får vi helt enkelt se om jag skriver ikapp eller låter bli :)


Våren är här!! Inatt bytte vi även till sommartid. Jag bad barnen sova lite längre, och det gjorde dem. 8.30 (sommartid) vaknade båda efter att ha sovit 11,5 timme. Tummen upp på den. Att jag dessutom la mig tidigt gjorde mig ännu mer utsövd!

Det blev en cykeltur i fina vädret!

I affären ;)

Och på hemvägen :)

Vår älskade vilda söta unge! Hon har lärt sig att klättra upp i lilla fåtöljen samt i trappor. Bestämd, ofta glad! Bildbomb på sötis!

Picnic på en filt i vardagsrummet! Mysigt med inslag av kaos ;) vi får öva mer på att sitta på marken och äta inför sommaren med Tuva :P 

Tuva vaknar nu ikväll titt som tätt och sparkar med benen. Hon är trött men håller på hela tiden. När jag masserar benen somnar hon. Växtvärk kanske? Eller träningsvärk? Så mycket som hon klättrar och står och går nu så borde det tas som träningspass!
Bluetooth

Vi lyssnar på musik och plötsligt bryts den. Daniel har klickat på sin mobil för att kolla klockan. Då tog hans mobil över Spotify. 

Milton suckar!!
- "Alla har blå-tanden på!"

Hans ordförråd är väldigt stort. Han gillar stenciler (!) och härommorgonen när han ville höja tv-ljudet trots att Daniel inte ville sa han "nu förhandlar jag igen" :P

Vet inte var han får alla ord ifrån. Eller jo det vet jag väl. Men hur allt kan sätta sig. Han minns ju till och med vem som lärt honom alla ord eller var han hört det. Barnprogram, förskolan och vi är det väl i stora drag. Vi har aldrig, på riktigt aldrig, pratat bebisspråk med honom eller överförenklat svar på frågor. Vi har använt svåra ord men förklarat dem. Och har aldrig svarat "därför" på frågor. En fråga kräver svar. 

Han gillar att skriva sms. Förr skickade han bara (typ 3000) smileys men nu skriver han :) 

Kul att ha ett barn som ska lära sig prata och lära ord medan det andra har börjat få ner alla ord på papper. 


Bak kl 8

så här såg det ut kl 8.10 i vårt kök :P

Vi ska ner till Skåne och passade på att baka tårtbottnar för att lägga i frysen där. Vi har ju bara en halv frys så svårt att frysa in "onödiga" grejor. Tårta är högst nödvändigt men vi får prioritera sånt vi kan ha till middag haha :P


Nu har jag packat medan Daniel och barnen varit på Eriksberg och jagat Pokémon. Det ska finnas mycket där. Tuva behövde sova, jag packa och Milton röra på benen. Winwinwin!!

Pokémon är det ENDA Milton pratar om just nu. Igårkväll spelade de andra när jag hade framtidsmöte på jobb!

Rekommenderar Biltemas cykelväska att ha när snubbliga barn ska gå runt med en mobil i handen och inte ser trottoarkanter :)


Cykelpremiär

Idag blev det premiär på cykeln med Tuva!


Vi kom inte mer än till förskolan och tillbaka. Tuva gillade det men inte mitt bakhjul :P

Min händige man löste det. Köpte ny slang och fixa och dona och nu ska det stå en hel cykel i förrådet igen :D det ska bli roligt att cykla med Tuva! Möjligheterna blir ju lite större och längre. Vi kommer längre och kan även förflytta oss snabbare från olika ställen. 


Ishallen

Skriv inläggstext 

Idag kom vi iväg till ishallen! Inte blivit så många gånger denna vintern. Daniel har gått och fått ont i ryggen och kan inte ens lyfta upp Tuva riktigt, så jag fick bli den som åkte med Milton. Det var några år sedan jag åkte men det gick långt över förväntan. Milton är lite ringrostig men kan åka en bit utan stöd. Men han tycker det är så kul med sånt där stöd så varför inte ;) 


Våra åskådare! Tuva såg typ ut så hela tiden. Hon måste undra hon...


På väg hem...


Nu ser Daniel fotboll, jag är sådär intresserad. Men orkar inte göra nått vettigt nu när mörkret fallit. 


Tittut

Tuva rymde från köket hela tiden för att röja upp alla lådor i hallen. Så Daniel bar ut henne i köket...igen...och ställde en stol i dörröppningen! Haha...
Kvällsåk

Det blev några kvällsåk för killarna. Dör var några andra barn i backen också. Mörkt och kallt. 


Sen blev det hem för lite kvällsmat, Milton-dusch och nattning. Tuva var orolig och Milton hade mattskräck, vilket han haft många kvällar det senaste. Oklart varför :(


Nu har vi lagt oss! Godnatt!


I ett omklädningsrum...

Tre gånger har jag asat ut Tuva idag. Ingen gång har hon njutit. Det blåser hårt och snöar horisontellt. 

Vi lämnade ju Milton imorse. Sen skulle han hämtas. Hem för lite mat och fix och nu har vi tagit oss till Knatteskutt! Så nu spenderar vi vår tid såhär :P

Milton kånkade hit sin snowracer så när Knatteskutt är slut (och Daniel även anslutit) så ska vi ta oss till stora pulkabacken för några åk. Försent för en vardag egentligen men det är första (och sista?) snön så det får bli lite vardagslyx!


Snö

Så kom den första snön haha! Göteborg har vid ett tillfälle i typ november haft 2 mm snö. Men inatt så... Vi hängde i sängen extra länge och kollade när det skottades snö med traktorn på gården imorse. 


Milton var såklart lycklig och gjorde snöänglar...

...medan Tuva satt helt tyst hela vägen till och från förskolan och tittade förvånat runt sig. Vår vagn har aldrig behövt köra genom snö innan. Tuva måste trott att vi körde till fjällen under natten ;)

Nu har jag fotat ännu mer kläder som är tänkta att säljas. Jag känner att jag ger det denna veckan, sen ger jag det hellre till någon. Det stressar mer än gör nytta att hålla på att sälja såhär. Orkar inte mer. La faktiskt ut storlek 74 nu också. Tuva har börjat nalla på 80 och kan absolut gå över i det så för att slippa börja sälja igen om några veckor la jag ut en del av det hon haft i stl 74. 
Badankan

Jo, vi lever. Men jag vet inte när jag ska blogga. En vacker dag ska jag komma ifatt. Men det blir tyvärr inte idag heller! 


En liten badbild på vår badanka iallafall. Tuva älskar att bada och idag tog vi fram hennes julklapp. Bläckfiskar man kan fylla och spruta vatten med samt sätta i badkaret med sugpropp :)

Skriv inläggstext 


Tandis kl 7

Här går jag. Kl 6.43. Tandläkarundersökning kl 7. Idioti. Men smart. Dagen kommer igång och förhoppningsvis slipper vi stressa sen. Vi ska på Öppna skogsgläntan hela familjen. Som öppna förskolan fast i skogen. Ned picnic :D


Städning

Milton har alltid gillat att städa och hjälpa till. Så även idag. Han får uppdrag och säger "ajaj kapten" och rusar iväg och gör dem :) sen lekte han brevbärare på bobbycaren och ville ha paket att leverera till rätt plats! 

Sånt han får i uppdrag att göra:
- sätta in skor i garderoben
- plocka upp sina kläder
- lägga alla leksaker i lådor
- slänga in pant i påsen
- lägga i sortering i påsar
- torka av bord med trasa
...med mera. 

Hjälps vi åt får vi mer tid att spela spel och så. 

Tuva har inte riktigt fattat grejen med städning än ;) vi städar och hon röjer som bara sen!!

Nu sover Tuva, Milton fick sätta sig vid paddan och jag passade på att ta några minuters vila. Tänkte få gjort lite matlådor till Daniel och så. 


RSS 2.0