Sjuklingen

Oj oj oj vad Daniel är sjuk, stackarn! Helt utslagen i både feber och magsjuka... Han låg i soffan inatt och halvsov så mycket han kunde, men det blev tydligen inte mycket sömn :(
Han ligger fortfarande i soffan och har nog inte fått i sig ens vätska idag... Får la blanda saft till honom så han får i sig nått...

Jag och Milton hade en bra natt. 23 fick han en flaska, sen gick vi och la oss vid 1. Sen vakna vi kl 2 igen för en ny flaska och sen sov vi ända till kl 7 :) Då trodde inte jag att vi skulle somna om så han fick frukosten i soffan, men vi blev visst trötta igen och gick och la oss till kl 11... Dessa rutiner får gärna hålla i sig ;)

Det är så underbart att vakna och slå upp ögonen och mötas av denna synen. Vi ligger intill varandra och man kan bara suga åt sig bebismys :D


För övrigt har det bara blivit slappa i soffan idag. Det får bli så ibland :)
Vi provade även bärsjalen, och redan på första försöket fick vi till det riktigt bra och Mille somnade typ 10 sekunder efter att vi satt honom där :) Befriande att ha två händer lediga, så den kommer nog användas flitigt!



Och oj vad jag glömt hur mina fötter såg ut innan :P Dem är så smala nu så jag trodde knappt mina ögon imorse. Men Daniel intygade att dem visst sett ut så innan... Jag börjar bli smal igen :D

Just ja, fick en fråga angående matning av vår lillkille. När han föddes var han ju väldigt stor och hans blodsocker var jättelågt. Och iom att jag inte visste om jag ville amma plus att jag behövde eftervård efter förlossningen så var dem tvungna att tillmata honom direkt efter födslen. Stora barn är vana vid att få mycket näring hela tiden i magen och klarar sig således inte lika bra som normalviktiga barn när dem kommer ut... Jag trodde det var tvärtom, att dem klarade sig bättre, men så var det inte. Små och stora barn behöver tillmatas.

Under första BB-dagen var jag fortfarande ganska tagen av lustgasen och var dåsig och trött så det bestämdes att han skulle tillmatas även då. Jag fick prova att pumpa ur men det räckte inte alls till vår stora bebis.
Nu när jag skriver att han får flaskan så betyder det oftast inte att det är bröstmjölksersättning utan jag pumpar ur till honom. Så han får bröstmjölk men bara det att den kommer i flaska... Vi måste även tillmata med ersättning.

Nu ska jag hitta något att äta samt locka i Daniel dricka! Och så måste jag ringa tandläkaren... Hade ju en tid i måndags som jag skrev om. Inte visste jag då att förlossningen skulle starta söndagnatt.
Givetvis glömdes det där av, att ringa tandläkaren och avboka var inte det första vi hade i tankarna i måndagsmorse... Och redan när vi kom hem i onsdags låg här en räkning på 450:- för att jag inte kommit dit...
Jag får ju givetvis betala den men det känns fel för jag tycker jag har en ganska giltig anledning... Får se vad dem säger!

Milton och Ella

(Denna bloggen har verkligen blivit en ren och skär bebisblogg haha! När vi kommer ut ur vår bebisbubbla så blir det mer båt och segling igen ;) Och annat smått och gott!)


Vilken natt vi fick!!!
Gick och la oss 23.30 då Mille fick mat. Sen dröjde det till klockan 5 innan han ville ha nästa flaska. Vid 8 ville han ha ytterligare en och sen gick vi upp vid 11 :)
Kändes som vi matade honom hela tiden eftersom vi bara vakna när han skulle ha mat hehe...
Men det var verkligen en bra natt rent sömnmässigt! Att både jag och Daniel vaknade med feber och huvudvärk är en annan femma.

Vid matningen kl 11. Svårt att hålla all mjölk i munnen ;)


Sen fick han ligga och gosa med elefanten Ella lite. Han höll fast den med armen först och sen fick vi honom att hålla den i snabeln. Han kniper ju åt sina händer så hårt så en liten stund lyckades han hålla fast den!







Daniels tumme och Miltons fot!



I eftermiddags var vi bjudna hem till Daniels föräldrar på grillparty! Det var trevligt och nu har hela Daniels familj träffat Milton! Och jag blir så stolt när Milton skriker i andras famnar men blir jättelugn så fort han får komma till mig igen. Man känner sig så älskad och behövd av den lilla varelsen!

 

Man ser på Daniel på fotot att han inte mår helt hundra. Ganska rosig om kinderna. I bilen på vägen hem mådde han inte alls bra och nu är han helt däckad i feber och magsjuka... Får se hur detta går, och får verkligen hoppas att jag inte åker på något. Har huvudvärk och känner mig dåsig, men magsjuka vill jag inte ha! Milton får inte heller bli sjuk, så liten som han är!

Nu ligger Mille och myser i soffan! Om en timme är det dax för kvällens sista flaska och sen tror jag att vi somnar allihop! Hoppas på en likabra natt till så vi blir friska i huset!


Första blicken

Tiden rinner iväg :) Datorn har verkligen (med all rätt) kommit i andra hand... Men bättre med en liten uppdatering än ingen uppdatering alls hoppas jag ;)

Igår var mina föräldrar här. Och Julia. Alla träffade dem Mille för första gången...
Igår började även Mille fästa blicken och titta stort så jag tror nog alla fick sig några ögonblick med honom :)

Julia och Mille vid första mötet!


Mille med sin nya sjömansmössa som Daniel föll pladask för när vi var ute och handlade idag ;)


Min mamma med Mille


Min pappa och Mille


Nya familjen :)


Och precis som det ser ut på bilderna så sov Mille precis hela kvällen, från ca kl 20 till 1.30 då vi gav honom mat. Vi var ju ganska rädda att han sen skulle vara vaken hela natten precis som natten därinnan... Vi prövade dock en ny taktik och la honom mellan oss i hopp om att det skulle funka bättre!

Och döm av vår förvåning när vi vaknade och han fortfarande låg och sov hur gott som helst :D Han hade inte nappen under natten och det i kombination med att han fick vara nära oss gjorde natten perfekt! Vi ska prova samma grej nu ikväll!



När vi åt frukost fick han sitta i babyskyddet och inviga nya fårfällen som han fick i födelsepresent av mina föräldrar!


Dagens Mille-outfit



I eftermiddags åkte vi och lämnade Julia och nu har vi en lugn kväll här hemma. Ska se Champions League-finalen och äta glass :)

Mys i soffan för en stund sen!


Så här såg det ut från mitt hål... Hur underbart som helst!

En ny hickfilm

Vi kan fortsätta temat med hickfilmer, det har ju blivit några sånna under graviditeten. Han hickar fortfarande mycket :)
Och nyser gör han rätt ofta så Daniel tror att lillen kommer tro att han heter Prosit ;)

Här är en supersöt film på Mille, 4 dagar gammal. Fick med både hicka, nysningar och lite allmänt ljud. Superfina killen!
http://www.youtube.com/watch?v=p7zO71eRr54

Imorse när vi låg i soffan och väntade på att Daniel skulle komma med nappflaskan så var han så här söt :)
http://www.youtube.com/watch?v=4T2c_ynAI5Y

På filmerna har han en av de nya pjamaserna vi fick köpt igår :)

ZzZzZz

Det är tur att han är så söt för nu har han hållt mig vaken från klockan ett. Nu är klockan fem och han somnade nyss i min famn. Ska försöka lägga honom i sängen. Vaknar han får Daniel ta över :)

"Hehehe, jag vet hur jag kan hålla mamma vaken *fniss*"

Finaste älsklingen!

Jag skulle så gärna vilja dela med mig av våra senaste dygn, men jag orkar ännu inte skriva ner allt :) Jag lägger min tid på att umgås med min stora lilla bebis och nu ska jag sortera ut foto på honom för att framkalla!
Därför får ni några fler bilder, men fortfarande inte mycket text...

Idag fick vi bege oss ut och shoppa lite då vi som sagt fick en väldigt stor bebis och därför behövde lite nya större kläder... Har mycket han kan använda men några pjamaser i storlek 62 hade vi inte, och en pjamas ska sitta pösigt tycker vi :)
Vi fick även köpa en mjuk hårborste då lillkillen visst har lite fint hår på huvudet. Och han är även lite rödlätt som jag var när jag var liten :) Jag köpte ett par jeans till mig själv då jag vägrar gå runt i jogging mer, men ännu inte får på mig mina gamla kläder...

Sen hämtade vi ut bärsjalen och åkte direkt upp till en vän till mig som också har en bebis. Hennes man fick demonstrera för oss hur bärsjalen ska sättas på... Stort tack för den hjälpen, ska prova här hemma imorgon :)

Bilder från idag, första när vi hade morgonmys i sängen! Tanken var att han skulle vakna och äta men ni ser ju hur det gick ;)





Bilen är riktigt bedövande... Han sover som en stock! Vår fina lilla älskling!


Nu ska jag gå ut och mysa med mina killar! :) Godnatt!


Underbara coola Milton

Äntligen är han här, vår underbara Milton!
Här får ni bilder men text får vänta för han ligger här på mig och vi ska vila lite :)

Född 23 maj kl. 21.17
56 cm lång och 5300 gram.






Godnatt!

Nu ska jag och mina extremt vattenfyllda och svullna fötter strax gå och lägga oss och sova! Dem är så svullna så det gör ont, varje steg är skitjobbigt... Sen är dem hyffsat normala imorgonbitti när jag vaknar, för att bara 20 minuter efter jag gått upp ha börjat svullna på rejält igen :( Suck... Längtar tills vattnet försvinner...

När Daniel låg och sov tidigare gjorde jag en currykorvgryta med diverse grönsaker. Blev två matlådor till Daniel och middag till mig ikväll. Vi får väl hoppas att han slipper nyttja den ena matlådan denna veckan dock ;) Han ska jobba onsdag och torsdag om inget händer innan dess...




Jag och lilleman har suttit och tittat på tv ikväll och brottats lite :) Han petar ut sina fötter så mycket så man kan flytta runt dem på magen haha... Mysigt att få den kontakten, men skulle ju vara 1000 gånger mysigare att få krama hela han!




Imorgon skulle jag egentligen till tandläkaren. Boka en tid ganska sent i maj för att vara säker på att inte vara gravid då :P Det är mycket vi bokat in i god tro att ha bebis då haha! Så jag får boka om tiden helt enkelt för man får ju inte röntga tänderna om man är gravid.

Nu blir det sängen och ligga och läsa en stund, sen sova! Imorgon ska vi på överburenhetskontroll kl 8 och Daniel hinner därför inte lägga sig och sova mellan jobb och kontrollen. Så jag tänkte gå upp tidigt och överraska honom med ett bad när han kommer från jobb :) Han skrev i ett mess att han hade ont i hela kroppen och skulle få ont bara han blinkade imorgon :P Så ett varmt bad kan nog göra susen för hans ömma kropp!


Godnatt!

Tårta och magbilder

Idag är jag 2 veckor över tiden... Men det som är jobbigast nu är varken den tjocka magen, värken överallt, vattensamlandet eller osmidigheten. Det värsta av allt är längtan efter bebisen! Vi vill ju träffa honom!!!

Tog nya magbilder igårkväll, nu får vi väl hoppas att det var dem sista :P





I förmiddags kom mamma och pappa hit igen för att ta en fika innan de begav sig hem till Skåne.
Jag hade gjort en tårta som lite firande av Daniels födelsedag!

Och så firar ju jag och Daniel 3 år tillsammans idag :D






När de åkt somnade jag på sängen ett tag. Nu har jag gått upp men byttes av av Daniel för nu ligger han där inne och sover. Han ska jobba ikväll, vilket vi inte alls räknat med. Vi trodde ju att han skulle ta ut pappadagar nu. Men det får visst vänta!

Nu ska jag gå och hitta något att äta och se tv :)


2 sengångare

Nu har vi kommit hem från stan... Fint väder, mycket folk och riktigt bra tider på mina 3 kämpar! :)

Daniel kom först förbi mig, och fick en sluttid på 2:16:58 vilket är mycket bra då han satsade på att slå sin tid förra året som var 2:24. Och han klarade det trots en lång vinter, knäskada, jobb med båten och ett barn på väg! Bra kämpat :D

Stolt men slutkörd Daniel när han mötte mig i stan!


Och med medalj :)



Men innan han kom så kom min morbror förbi. Han var rolig för han har också drabbats av skador under våren så han sprang mest för skojs skull och hade med kameran och sprang och fotade ;)
Strax efter honom kom mina föräldrar förbi med ett leende!




Det stod en äldre gubbe breve mig hela tiden och hejade på alla. En glad prick. När det kom någon i blåvitt-tröja så skrek han "HEJA BLÅVITT!!!" och när någon hade gais-tröja skrek han "HEJA GAIS!!!". Sen kom det en kille i HV71-tröja, men det var nog ingen favoritlag för gubben för då skrek han "HEJA HOCKEY!!!" :P

När Daniel mött upp mig så gick vi och åt varsen glass! :)
Sen tog vi bussen hem. Och ni skulle se oss när vi skulle gå upp till vår lägenhet... Som 2 sengångare haha...

En höggravid Hanna = en Göteborgsvarvs-sprungen Daniel!

Redo för Göteborgsvarvet!

Alldeles precis stack Daniel iväg... Han startar strax innan 15 och ska nu ta sig till Slottsskogen och hitta sin startgrupp...
Taggad tror jag nog allt att han är ;)



Mobilen har han med sig för att jag ska kunna nå honom ifall vi behöver åka in... Men det ska nog inte hända. Dels för att jag inte har några som helst känningar på att något skulle vara på g samt att även om det skulle starta så smått så hinner han nog springa i mål innan han behöver ta sig hem :)
Men skönt att den är med för då kan han ringa direkt han går i mål och så bestämmer vi då... Till 99% ska han ju ta sig hem för en lugn tacokväll :)

Jag ska åka in till stan så att jag är vid Brunnsparken vid halv fem. Daniel kommer passera runt tjugo i fem tror han och mamma och pappa kommer passera vid kvart över fem. Så jag ska åka in och bänka mig i solen med lite godis eller en glass :) Och snus fick jag order om att köpa, ifall Daniel tappade sin ;)

Fram tills jag åker ska jag diska upp lite, börja förbereda maten samt vila! Det blir en kraftansträngning att ta sig till stan med buss när jag är gravid på övertid. Men jag vill så gärna in och titta på varvet så det får gå... Med viljan klarar man mycket! :)


+13



+13 dagar idag... Vilket betyder 2 hela veckor imorgon... Detta trodde vi aldrig...
Speciellt inte när jag hade som värst foglossning och både sjukgymnast och barnmorska sa att jag skulle slippa behöva gå över tiden! Men sen lättade foglossningen och det där löftet sprack visst lite :/

Men idag är jag peppad ändå, det är ju Göteborgsvarvet och jag tänkte ta mig in till Avenyn och titta när Daniel och mina föräldrar kommer förbi. Och så ska jag faktiskt köpa sötlakrits, det är jag sugen på :)

Men det blir nog en kort runda i stan för jag orkar inte stå upp alls lång tid i sträck och chansen att hitta en ledig bänk idag är nog minimal :P

Ikväll kommer mamma och pappa hit igen och då är det tacokväll som väntar... Imorgon kommer dem ytterligare en gång och då är det tårta som gäller! Lite kalas i efterhand för Daniel :)

Jo just ja, ni undrar kanske varför bebisen på (numera) uppräkningstavlan är upp och ner? Daniel tyckte att nu när bebisen vänt sig och är fixerad så borde han vara upp och ner på tavlan också, så på den vägen är det ;)


Båten sjösatt!

Nej ingen bebis än även om jag inte uppdaterat och hört att några av er börjat misstänka att vi åkt till BB ;)

Daniel har varit ledig och vi har passat på att fixa med båten och sånt och jag har inte orkat med datorn... Har väl känt mig lite nere senaste dagarna för jag (och Daniel och alla andra) var så säker på att vi skulle ha bebisen här nu, men fortfarande sitter jag bara här och är tjock och osmidig... Idag skulle ju bebisen åka på sin premiärtur på båten och imorgon skulle vi åka in till stan och titta på Göteborgsvarvet. Jag har sett fram emot denna helgen och allt kul som bebis skulle få vara med om... Känns snopet på något vis att det inte blev så... Men det blir nog en trevlig helg ändå :)

Igår förberedde vi iallafall båten för sjösättning och förberedde lite extra ifall någon i Daniels familj skulle behöva ta över idag under sjösättningen (ifall vi inte kunde komma alltså). Men vi var där idag som planerat! Och har bebisen väntat så här länge kan han lika gärna vänta till söndag för imorgon är det varvet och då ska Daniel springa :)

Här kommer iallafall en fotoboost på förberedelser och jobb på båten igår och idag...

Daniel bågfilar vår nya hoppiland-platta...


...och skruvar sen fast den!


Vi satte nya stripes på båten idag. De gamla var skadade så vi täckte över skadade områden.




Traktorn kom och hissade upp båten...


...så att Daniel kunde fylla i färg där stöttorna varit!


Sen kördes den iväg...


...högtrycktvättades...


..och sjösattes!




Daniel körde båten till vår nya bryggplats och jag mötte upp vid bryggan!



Härlig dag att sjösätta på! Och jag var uppe på båten för första gången i år :) Har ju inte kunnat klättra upp för stegen men idag tog jag mig på båten från bryggan! Gick hur bra som helst...

Vi får se när premiärrundan för familjen kommer! Lillen ska ju helst vara några veckor iallafall när vi tar oss ut första gången :)


Nu ikväll har vi haft besök av mina föräldrar :) Dem har nu åkt till sitt hotell och det lär inte dröja länge innan vi lägger oss. Imorgon är en jobbig dag för Daniel :) Så det gäller att ladda i tid... Inatt sov jag från 01-9.30 (med vissa uppvak såklart), och det var riktigt skönt. Att kunna sova ut! Behövs nog nu!

Godnatt!

BF+10


Var är vår disk? ;)

Nu har jag sovit i soffan. Somnade vid halv 8 och vaknade av att telefonen ringde tio i 9. Men det var behövligt. Hade kunnat sova mer känner jag...
Men funderar på om jag ska ta tag i vårt kök idag. Igår vardagsrummet som är så fint nu, men det skuggas över av köket som ser hemskt ut :P
Det vi har lagt märke till är att det är inte så hemskt mycket disk på bänkarna, men typ allt är slut i skåpen. Var har vår disk tagit vägen?

Eftersom jag storstädade vardagsrummet igår så vet jag att där inte är någon disk. Så det borde finnas i köket :P Vi kanske har packat ihop det snyggt så man inte ser allt haha...

Men ett tipptopp kök skulle sitta fint idag. Vill knappast behöva åka härifrån och eventuellt vara borta något dygn när det ser ut sådär inte...

En sak gör dock att jag inte vill diska... När vi har trott att det kan vara på G så har vi direkt diskat upp och packat ner det sista i bb-väskan, och sen har allt avtagit... Så vi är lite anti att diska nu för då bara avtar allt haha ;P

Tupplur i dubbel bemärkelse

3.45 vaknade jag för kanske andra eller tredje gången inatt. Som vanligt för att gå upp och kissa... Inget konstigt med det.
Men sen kunde jag ju inte somna om. Försökte i 15-20 minuter men insåg att jag fick trycka ihop ögonlocken för att blunda...

Jahapp vad gör man uppe så här tidigt då?
Inte ofta man ligger och stirrar på mobilen denna tiden ;)



Jag blev förvånad när jag såg hur ljust det är ute redan klockan 4 på morgonen... När jag la mig var det ljust och när jag vaknade var det ljust... Men det gillas!!!

Jag ringde Daniel (som jobbar) för att ha något att göra. Fick varna med ett sms innan för annars skulle han ju blivit dönervös om jag ringde vid den tiden :P

Efter att ha läst lite "Vi föräldrar" en stund gick jag upp och åt en jordgubbsmacka :) Jag antar att detta är kroppens sätt att tala om att det inte är skönt att ligga ner mer än max 5 timmar i sträck. Jag får jätteont i revbenen och kan inte hitta någon bra sovställning alls...

Tänkte hoppa in i duschen innan Daniel kommer hem, för då ska han hjälpa mig på med mina nya stödtights som vi köpte igår. Eftersom jag är mycket svullen även i knäna så hjälper inte stödstrumporna alls... Snarare tvärtom blir jag ännu mer svullen om knäna. Så ska se om tightsen funkar bättre...

Sen lär jag däcka i soffan lagom till när tuppen väcker alla andra. Så det blir en tupplur i dubbel bemärkelse! ;)

Middagen

Då har man mat i magen också. För enkelhetens skull ställde jag in kyckling och pommes i ugnen, lätt då det sköter sig själv. Till det hade jag grekisk sallad och bearnaisesås...




Nu blir det bara slappa, och förhoppningsvis tidig kväll för mig. Jag känner att jag behöver sova ut ordentligt... Är riktigt trött...
Och kroppen protesterar lite mot min aktiva dag känner jag. jag har rätt ont i ryggen, så det kanske inte är en så bra idé att hålla på att städa och så trots allt... Får nog bara acceptera att jag är gravid på övertid och ska ta det lugnt :P

Tipptopp

Minsann så blev det lite gjort här idag! :)
Somnade i soffan men till skillnad mot annars så vaknade jag pigg och inte dödstrött...

Så vardagsrummet fick sig en ordentlig omgång. Plockade upp allt, dammsög och har sen dammat och torkat av alla ytor med medel... Så den som hittar ett dammkorn eller en fläck där inne nu har röntgensyn ;)

Nu bör jag bara vattna blommorna också så är det helt perfekt! Och påtal om blommor, jag har till och med klippt av vissna blommor/blad från våra växter. De ni ;)




Tji får vi av envis bebis

Godmorgon!

Efter en bra natt och ca 5 timmars sömn är jag nu vaken och har ätit frukost. Hade absolut kunnat sova mer men jag är öm i kroppen efter att ha legat en natt så bättre att gå upp och röra på sig och sen somna en stund i soffan!

När jag gick och la mig igår var min ena fot så vattenfylld och svullen att jag med nöd och näppe kunde röra på tårna. Det gjorde ont och var riktigt obehagligt. Svullnaden har ej lagt sig på flera dagar i benen nu, inget hjälper. Så imorse när jag vaknade blev jag verkligen förvånad när jag såg att foten nästan såg ut som vanligt... Daniel tyckte den var svullen, men jag som kunde jämföra med igårkväll tyckte den var liten och nätt :P

Så nu har jag stödstrumporna på mig igen, för att se om dem kan hålla svullnaden nere. Det har inte varit lönt att sätta på dem på redan svulna fötter, då stannar allt vatten ändå inne...

Idag tänkte jag få lite grejor gjort. Vilket betyder att jag antagligen somnar i soffan och sen bara hinner duscha och sen vaknar Daniel ;)
Nej men jag ska försöka plocka upp lite här och förbereda kvällens middag iallafall. Sen ska vi handla och kanske hänger jag med ut till båten.

Vi har ju sjösättning på fredag. Daniel bokade en sen tid i maj så att bebisen garanterat skulle ha kommit :P Tji får vi... Här blir aldrig nån bebis... Så vi måste kolla över allt på båten för i värsta fall får vi ringa in någon annan som kan delta vid sjösättningen för oss...

På fredag kommer också mina föräldrar upp från Skåne, för att kolla på bebisen :P Denna bebis ställer till mycket för oss haha... Dem kommer iofs upp till största del för att vara med på Göteborgsvarvet på lördag, men har bokat in en extranatt just för att få träffa den lille... Tji får dem också ;)

Hickton hickar! Filmer

Igår blev min mage helt fyrkantig när vi satt och spelade spel...




De senaste kanske 3-4 dagarna har det varit en riktig vilding i magen... Och nyss hade han världens hicka. Var tvungen att filma det ;)

http://www.youtube.com/watch?v=3xTY7XZ5nj0

http://www.youtube.com/watch?v=gajX9KG1WLM


Nu har Daniel åkt till jobb och jag har inga planer idag! Blir nog en ganska lugn kväll... Vet inte ens vad jag ska ha till middag!


Sista barnmorskebesöket

Idag var vi hos barnmorskan igen. Hon hade ju bokat av dagens tid då hon inte alls trodde att vi skulle behöva åka dit. Hon var säker på att vi skulle få bebisen innan helgen...

Men det blev visst ett besök till. Nästa inbokade besök vi har är på Östra på måndagmorgon. Så idag var sista barnmorskebesöket såvida vi inte bokar in en extratid i veckan av någon anledning...

Mitt blodtryck: 125/74
SF-mått: 41

Tyvärr sa hon inte bebisens hjärtljud och jag glömde fråga. Men det lät jättebra sa hon...

Och visst är det super att allt ser bra ut. Men det gör också att jag får gå maxtiden ut om inget händer. Så om inget händer innan, så sätter dem inte igång mig förrän BF+21, alltså den 29 maj... Det är riktigt långt tid dit!!! :(

Så nu hoppas jag att ni håller tummarna för att bebisen hittar ut av sig själv, gärna senast på torsdag! :)


Vecka 42

Idag går jag in i vecka 42. Om jag är frustrerad? En aning... :(

Nu får det hända nått. Jag sover inte bra längre, vaknar många gånger per natt. Och jag har så mycket vatten i kroppen att tårna knappt nuddar marken :( Senaste månaden har jag gått upp 4 kg och det är nog enbart vattensamlande...

Att varje dag bara gå och vänta på att något ska hända är deppigt... Och det var världens chans för bebisen att komma nu i helgen eftersom Daniel varit ledig. Ikväll går han på nattpass igen och det förvånar mig inte om det startar bara för jag är helt ensam...

Dem säger att de allra flesta förlossningar startar i vila... Det har vi testat nu i flera dagar. Idag blir det storstädning alá deluxe!!! Ska inte sitta still en sekund... Man måste ju testa! :P

Alla väder = grillväder

Nu har vi varit ute och kört en lång runda, bara för att :P

Nu är det grillning på gång på balkongen. Och det spöregnar ute :P Men man kan grilla i alla väder hehe!

Till köttet blir det potatissallad, ciabatta, grillad svamp och grillad zuccini!




Jag har en kul grej att berätta för er, men kan tyvärr inte berätta förrän efter vi fått barn haha... Hände en kul grej idag!

Billarmen tjuter

Innan så regnade det ruggigt mycket. Kan nog knappt komma mer regn än så. Och till slut kom ju även värsta hagelskuren!

Här kan ni se det på film. Hör hur billarmen tjuter pga haglet :P
http://www.youtube.com/watch?v=Zp3L-CeS2dg









Sen somnade vi båda och när vi vaknade strålade solen från blå himmel!
Men jag tycker mig höra ljud av regn nu igen... Bra för naturen med lite regn! Sålänge vi ska hålla oss inomhus får det gärna regna hehe :)


Grillfest - check!

Ja då har Daniels födelsedag och grillfest också passerat!
Nu är det fritt fram!!!

Frukost och presenter på sängen fick han


Och glass på balkongen. Jag hade köpt spelande tårtljus. Vilken flopp haha. Ljuset spelade typ 3 toner sen dog det :P


På eftermiddagen åkte vi till hans syrra där vi skulle ha grillfest för födelsedagsbarnen :)


Väl hemma i teve-soffan igen såg vi Eric Saade ta sig till topp 3 i Eurovision! Vi konstaterar att vår son redan i magen har bra musiksmak alltså! :D
Han har ju alltid börjat röra sig så fort vi spelat just låten Popular :D

Annorlunda stjärnfall

Inatt när vi skulle lägga oss så öppnade jag fönstret och låg och tittade ut... Och trodde att jag fick se världens stjärnfall... Visade sig vara en fiskmås som flög förbi haha!!! :D

Tänkte ju att jag skulle få göra världens önskan, men icke! Eller det kanske funkar på fiskmåsar också? ;)

Grattis älskling! :D


Ja eller nej?

Nu har vi städat lägenheten och ätit pizza! :)

Och lämnat maten till Daniels tvillingsyster. Vore ju trist om den låg kvar i vår kyl ifall vi behöver åka in...

Tror ni att vi får gå på grillfest imorgon? Ja eller nej? ;)

Rörelsefilm vecka 40+4

Vet ni när jag somnade? Strax innan 3 inatt... Varför? För att en galen lilleman höll på att vrida och sparka och böka tills dess :P

Titta först uppe vid elefantens öra, sen när jag flyttat kameran s titta vid snabeln! Så ser ni bäst rörelser!
http://www.youtube.com/watch?v=QQunIv-Imas

Och detta är bara lite rörelser jämfört med vad det var hela kvällen. Fast han rörde huvud och händer mycket och det får jag ej på film eftersom jag inte ser nedre delen av magen :P

Det blir nog ingen fotomodell av honom iallafall. Han kan röra på sig jättemycket men så fort kameran åker upp så blir han still :P

Strax innan 3 somnade jag alltså, då med en Alvedon i kroppen eftersom han rörde sig så mycket att jag till slut hade så ont i magen haha! Galningen där!

KOM UT!!!!!!!!!!

Kvällen

Jag har inte gjort så värst mycket ikväll. Slagit in några presenter har jag gjort :) Och så ätit lite glass såklart ;)

Samtidigt såg jag Eurovision song contest och det var ju rätt nervöst när Sverige ropades upp som sista land att gå vidare!
Jag vill väldigt gärna se finalen, iallafall slutet när de ropar upp resultatet! Men antingen är vi väl på BB eller grillfest då :p Men det ska nog lösa sig!

Nu ska jag gå och borsta tänderna och sen lägga mig i sängen och se på teve tills jag somnar!

Lilleman är fortfarande vild där inne. Tar han ut sista svängarna nu tro? Eller försöker göra mer plats? Att han inte förstår att han kommer få så mycket plats han bara vill om han bara kommer ut hehe :)


Lyckad middag

Jag lyckades rejält bra med kvällens middag ;)
Jag är inget jättefan av ugnstekt falukorv egentligen men det är typ Daniels favorit så man får ju ställa upp haha... Så idag blev det ugnstekt falukorv och potatismos! För första gången i år köpte vi faktiskt pulvermos... Men det var jättegott...

Så en supermiddag helt enkelt :) Enkelt och gott...


En livlig galning :D

Lilleman har världens fotbollspass i magen nu i eftermiddag... Han bökar och knör rundor som aldrig förr! Han brukar dock sluta när Daniel lägger handen på men jag bad ändå honom göra det för jag ville verkligen att han skulle få känna.

Och vad händer? Jo lilleman far rundor och sparkar värre än någonsin och vi blev jätteglada! Daniel har aldrig känt honom göra så innan :)

Men nu längtar vi som tokar efter att få känna på honom utanför magen!

Daniel tror nu att vi kommer missa grillfesten, att det kommer starta natten mellan fredag och lördag.
Jag tror däremot att vi kommer få gå på grillfesten men att det kommer starta under kvällen på lördag!

Vi får väl se :)

Grillfestsmat

På lördag fyller Daniel och hans tvillingsyster år. Dem brukar alltid ha kalaset hemma hos henne då hennes sambos släkt också kommer, plus att dem bor större och har uteplatser :)

Tradition brukar vara att Daniel gör smörgåstårtor till deras kalas men då vi nu inte ens vet om vi kan komma så fick det bli ändrade planer. Så idag var vi iväg och köpte grillmat. Två rejäla köttbitar som jag skivat till kotletter och lagt i marinad och ett storpack med grillkorv.







Nu är jag riktigt sugen på att gå på grillfest så antingen får lilleman skynda sig ut nu närmsta timmarna eller dröja till söndag haha ;)

Filosoferar

Jag sitter här på morgonkvisten och filosoferar och tänker...

Jag är nu gravid på övertid, har i 9 månader haft svårt att röra mig ordentligt, pga foglossning och ökad vikt. Jag kan inte böja mig ner, knäna gör ont och ryggen ömmar oavbrutet. Viktuppgången ligger på över 20 kg plus och jag har en stor mage som tar i dörrar och diskbänk osv osv...

Givetvis kan jag inte låta bli att tänka på att snart, snart kan jag röra mig igen. Obehindrat! Jag kommer kunna ta grejor från översta hyllan i skåpet utan att magen puttar ner grejor från bänken. Jag kommer kunna möta någon i vår trånga ingång till köket, jag kommer kunna knäppa mina skor med fötterna kvar i golvet...

Jag längtar tills jag blir smidig igen!

Och med dessa tankar så kan jag ju inte låta bli att fundera på hur det var innan. Kände jag mig smidig? Kände jag mig smal och snygg? Uppskattade jag att jag kunde knäppa skorna? Svaret är nej!
Jag har alltid tyckt att jag haft ett par kilo för mycket, alltid haft det i tankarna och i omgångar försökt träna stenhårt och äta nyttigt...

Nu när jag ser tillbaka på bilder av mig själv kan jag inte fatta hur jag orkade lägga energi på att vara onöjd... Inte var jag så tjock att jag behövde ha ångest för det inte... Men jag visste inte bättre då! Det var min nutid och jag utgick från det...




Jag kommer aldrig återfå den kropp jag hade innan graviditeten. Det gör mig ingenting. Det som stör mig är att jag inte bara var stolt över vem jag var och den kropp jag levde i!
Och missförstå mig inte. Jag är jättestolt över att få ha varit gravid med mitt barn! Det är det största som hänt mig i mitt liv och jag skulle aldrig vilja ha det ogjort!!!

Jag tror att jag kommer uppskatta så mycket mer av livet nu efter denna graviditet. Givetvis för att jag kommer ha världens finaste barn hos mig, men också för att jag under 9 månader nu levt ett väldigt begränsat liv... Jag kommer njuta mer av vardagsbestyren. Sånt som man aldrig skulle uppskatta innan - gå i och ur en bil smärtfritt, kunna gå 2 steg i taget i en trappa, plocka upp en grej från golvet, sitta på huk, ta en promenad och ännu hellre åka inlines osv osv.

Tänk på vad ni kan göra! Och var stolta över er själv!
Jag kommer uppskatta allt! Och hädanefter ska jag vara stolt över mig själv och min kropp!

Glassmani ;)

Nu börjar denna dagen lida mot sitt slut. Jag ska diska... Igen! Det är alltid så att när man diskat klart, dragit ur proppen och torkat alla bänkar så hittar man alltid mer disk :P
Plus att det blev disk efter middan. Så lika bra att diska upp det! Så slipper jag det imorgon :)

Sen tror jag att det blir lite glass som efterrätt :) Jag är sugen på glass hela tiden nu, antar att det är för att jag är så varm! Men glass är gott och jag är höggravid! Tillåtet ;)


Dagens outfit

Det finns en positiv grej med värmen. Jag kan rota fram lite andra kläder och slipper springa runt i joggingbyxor hela tiden...

Så detta blev dagens outfit i vecka 40+2 (röda 3/4 träningsbyxor, vitt linne)



Magen är sååå tung idag! Jag går i slowmotion.

Men nu ska jag återgå till diskandet, hade bara en liten nudelpaus :)

För varmt?! :O

Det är 26,8 grader ute! Galet varmt, och det blåser ingenting iallafall inte inne på gården, det hållet som vår balkong vätter åt...

Vi satte oss där ute för att äta frukost (eller hmm, ja 12.30 var klockan så vi kallar det brunch då :P). Men vi stack in så fort vi tagit sista tuggan för det var olidligt varmt... Jag älskar värme annars. Men senaste veckorna har jag inte ens kunnat sova med täcke på mig så det är nog tillfälligt att jag är otroligt varm i kroppen...

Om några veckor kommer jag älska värmen igen! :)

Magen är nu konstant stenhård så att kunna luta sig fram när jag äter är omöjligt... Det bästa bordet bär jag med mig hela tiden ;)



Det somrigaste som finns måste vara jordgubbar. Och på macka kan det aldrig bli fel :)



Nu ska vi bege oss ut på några ärenden!

Blubb blubb

Godmorgon!

Oj vad man kan ställa till med när man bara är vid båten en dag ;)
Jag är alltför aktiv på nätet när folk tror att vi åkt in när jag inte uppdaterat på en dag. Kanske ska tänka över mina vanor haha :P

Igår var vi alltså vid båten så gott som hela dagen! Vi tog med min solstol så att jag kunde vila i skuggan närsom :) För solen klarar jag plötsligt inte av längre. Är så varm i mig själv och solen gör att jag börjar koka på några minuter...

Vi bottenmålade allt igår. Daniel ville bli helt färdig med det så att den är sjösättningsklar. Så är det ett stressmoment mindre ifall vi behöver vara ifrån några dagar sen :) Nästa fredag har vi sjösättning!


Jag målade det jag kunde nå när jag stod upp. Kan ju inte böja mig ner.



Daniel fick ta allt målande där man behöver vara vig ;)



Vi hade med oss lunch men glömde av den. Jag åt iallafall en burk ananas :) Det verkar som att exotisk frukt har blivit lite av en craving för mig här i slutet...



Innan bottenmålning


Efter bottenmålning



Daniel fixade även propellern som han haft av. Han bytte offeranodrar (dem silvriga mojängerna) också. Så nu ser den verkligen ny och fin ut :)



På väg hem efter hårt arbete!



När vi kom hem blev det grillning på balkongen! :D

Godmorgon!

Nu har vi frukost i våra magar efter en bra natt med mycket sömn!

Idag blir det jobb på båten, veckohandling och ikväll grillning! :)

Ha en bra dag! :)

Lång dag

För mig har detta varit en lång dag idag. Förutom den stund jag somnade i soffan i förmiddags har jag varit vaken och aktiv sen kl 4 imorse...

När Daniel kom upp åkte vi till barnmorskan... Det gick bra där. Vi satt mest och pratade om allt och inget, sen gjorde hon de vanliga grejorna, men inget blodprov. Hon kunde även konstatera att jag har riktigt mycket vatten i ben (även i knät och det kunde vara det eller felbelastning pga ökad vikt som gör att jag har så ont i knät). Jag ligger nu på över +20 kg sen jag blev gravid... :O haha!

Mitt blodtryck: 119/70
Bebisens hjärta: 148
SF-mått: 40


Han var såklart fortfarande fixerad och hon utbrast "oj vad långt ner han ligger!" Det var positivt :)

Efter det åkte vi och köpte glass :)

Sen bar det iväg ut till båten! Jag gjorde inte mycket där mer än att fota. Vi var inte där så länge. Tanken var att vi skulle bottenmålat men det fick vänta till imorgon.

Men det är riktigt mycket båt nere i vattnet nu, ser mysigt ut :)


Jag och magen i vecka 40+0



Medan Daniel fixade på båten så hittade jag dessutom en limegrön spindel... Och den blev ännu läskigare med den enorma skuggan breve sig hehe...



Kvällens middag blev hämtpizza då ingen av oss kände för att åka hem och börja grilla. Så grillning får det bli imorgon! :)
Efterrätt blev jordgubbar och glass! Jordgubbar är så gott :D

Nu blir det snart sängen och jag hoppas på bättre och mer sömn än natten som var. Jag måste bara torka håret först för jag passade på att ta ett bad när Daniel såg hockeyn! :)

Fel på bloggen?

Jag kan inte se att bloggen uppdaterar. När jag går in på den är det fortfarande inlägget om min diskning som ligger överst. Skumt!

Allt lugnt här iallafall. Jag somnade i soffan en timme drygt vid 9-tiden.

Ska duscha av mig nu och sen väcka Daniel. Vi ska åka ut till båten samt besöka barnmorskan...

Ha en trevlig dag i värmen :)


3.48

Japp här sitter jag, tro det eller ej. Klockan är nu 4.44 men jag vaknade 3.48 för att kissa. Sen kunde jag inte alls somna om. Jag som brukar sova som bäst vid denna tiden!

VARFÖR DETTA NU DÅ?!

Hade svårt att somna igårkväll, la mig tidigt för att få en lång natts sömn. Sen hade jag lika svårt att somna om vid första uppvaket. Och nu andra gången var det omöjligt...

Får la sitta uppe till Daniel kommer och se om jag kan somna om då :P Tvivlar starkt på det eftersom det då är dagsljus ute... Så det blir väl att däcka i soffan senare istället :P

Min arma lilla fot

Det har hänt något med min fot!
Kände ett obehag tidigare idag under foten, i hålfoten. Sen åkte vi iväg till båten och när vi kom hem igen kunde jag knappt stå/gå på foten när jag tagit av mig skon...

Kan man samla vatten under fötterna? För det syns ingenting, men gör så ont när jag står eller går på den. Men känns absolut ingenting om jag är stilla eller rör den i luften...

Daniel lindade foten hårt så att vattnet ska pressas in i kroppen igen (såsom stödstrumpor fungerar typ) så vi får se hur den är imorn.

Imorn ska vi både till båten och till barnmorskan och är inte foten bättre så får kryckorna åka fram :( För jag lär aldrig ta mig ner och upp för trapporna annars...

Men jag hoppas det är borta imorn :)

Ella

Ni minns att jag för en vecka sen skrev att vi köpt en elefantmamma med bebis som vår bebis ska få i födelsepresent? Med på bilden då kom ju bara mamman.

Här är babyelefanten, som vi kallar Ella :)



Hon har sovit i vår säng nu i en vecka så att den ska ha tagit åt sig av våra dofter från oss och våra lakan (alltså det tvättmedel som vi använder här hemma). För då ska ju bebisen känna igen sig bättre!


Nu ska jag dricka en kopp hallonbladste sen lägga mig i sängen och se teve. Sen försöka sova om det går...


PUH!

Färdig med disken!
Jag borde bli diskhögsarkitekt ;)

Men så här mycket blir det om man är ett hushåll med en som jobbar mycket och en höggravid, plus om man bakar. Gud vad det blir mycket disk när man bakar :P

1 timme och 15 minuter tog det. Nu vägrar jag diska mer idag :P


Dagen D!

Då var den 8 maj här. Dagen som vi väntat på sen vi på rutin-ultraljudet fick datumet ändrat.
Men jag blir en av dem som passar in i statistiken att förstföderskor går över tiden :P

Här är inlägget från den 10 december då vi var på rutin-ultraljud!

Och här är den bästa bilden, både i färg och i svartvit. Det var helt magiskt att få se. Jag var så lycklig under den halvtimmen vi bara helt stumma fick kika in i magen på vår son! För att det var en pojke var det ingen tvekan om sa barnmorskan som utförde ultraljudet! :)






Och naiv som man är :P
När jag var i vecka 18 som på bilden nedan tyckte jag ju att jag redan var sååå tjock, ingen kunde väl ens missa att jag var gravid. Inte kunde jag bli större än så :P
Mohaha!

Vecka 18


Vecka 39



Natten var helt okej. Jag tror jag drabbats av minnesförlust för när jag vaknade 4.30 och gick upp och kissade så blev jag förvånad av att jag inte vaknat tidigare. Men jag måste ha varit uppe en gång där mellan kan jag tycka :P Skulle jag plötsligt få sova 5 timmar i sträck :P
Läskigt bara att jag är uppe och går i lägenheten men sen inte minns något hehe...

Vaknade av ont i benen imorse innan Daniel kom hem. Sen somnade jag om och vaknade inte ens när han klampade rundor i hallen. Somnade ytterligare en stund med honom breve och vaknade 8.30 med kramp i vaden! Aj! Fasiken vad det inte är skönt alltså!

Frukosten är uppäten och jag BORDE VERKLIGEN gå ut och diska. Vi som var så duktiga förra veckan och diskade upp flera gånger per dag för att ha det fint... Det fallerade kan man säga. Daniel har jobbat 36 timmar senaste 3 dygnen och jag har haft en trötthet som envisats!

Men en del kan jag ju orka ta iallafall! Vädret är fint så det blir säkert en liten tur ut till båten senare :)

Två hälar

Ikväll fick jag för första gången känna på bebisens båda hälar samtidigt :D
Innan har det bara varit en som petat ut men idag har det varit mer än så!

Vi skojade häromdagen om att vi får fortsätta mssera hans hälar när han kommer ut för det är den kroppsdel vi fått känna på mest :P Så vet han att det är vi som varit honom nära hela tiden!

Efter Skatås kom vi hem och lagade middag. Sen har jag avverkat några teveprogram och en film i soffan. Nu tänkte jag faktiskt dra mig mot sängen och hoppas på en lång natts sömn!

Godnatt!

Resultat av bakning

Det blev visst pizzabullar också :D

Brödet som blev jättegott!



Och pizzabullarna som blev supergoda dem med :D



Nu ska vi åka till Skatås. Daniel ska springa och jags ka sola ;)

Tjuvkik under handduken

Titta titta...



Här händer det grejor.
Jag sov i soffan ett tag innan men nu är jag i full gång med att baka bröd. Svart linne och brödbak är både bra och dåligt. Dåligt för jag blir helt vit men bra för ingen kan misstro mig när jag säger att jag bakat ;)

Men fick lite blodad tand nu och vill baka nått mer...

Mjölkslukarna

Blev en kortare natt inatt. Somnade strax efter 1 för jag "var tvungen" att se klart en film :P
Sen piggnade jag till när Daniel kom och då kan jag lika gärna gå upp för då slår hungern till...

Ytterligare en natt med knasiga drömmar. Inte ens lönt att börja förklara dem för det går inte ens ihop i mitt huvud :P

Nu är frukosten nere och idag krävs det att jag gör lite här. Bland annat skulle jag behöva baka ett bröd (eller helt enkelt gå ner till affären och köpa ett, men trapporna lockar inte)... Vi har nog missbedömt veckans handling eller ätit annorlunda för brödet är slut, mina flingor är slut och även mjölken är på sista slurken. Då köpte vi ändå 4,5 liter mjölk - i tisdags :P

Jag vill orka ta tag i lite här hemma idag, men lovar inte mig själv någonting... Skrev till Daniel igår att han inte  fick klaga på mig och inte kunde förvänta sig att jag gjorde mycket hemma nu sista tiden då tröttheten har övertagit mig. Fick som svar:
"Klagar inte, du behöver inte göra nåt. Du kan ju nöja dig med å diska, tvätta fönstren å dammsuga... Resten kan jag ta!"

Tack för den :P

Bästa bordet

Mitt samvete klarade inte av den middan jag önskade ;)
Plus att det är ganska viktigt att jag äter bra om ifall förlossningen startar. Det kan den ju göra närsom.

Så det fick bli pasta-carbonara. Enkelt och lätt från påse :P Men bättre än inget... Pasta är ju kolhydratsrikt och det ska jag ladda ordentligt med...

Magen är bästa bordet... Det kommer jag sakna ;)



Nu ska det däremot åka fram gott och jag ska slappa i soffan lite till några Vänner-avsnitt... Sen blir det väl sängen. Så mycket sömn som jag verkar behöva nu så är det lika bra att passa på att lägga sig i tid...

Så godnatt säger jag! :)

Middag?

Jag orkar inte göra någon mat :/
Åt spaghetti och köttfärsås till middag efter att ha somnat bredvid Daniel i sängen i ytterligare 1,5 timme... Trots min långa nattsömn :P Jag är trött nu igen...

Men middag kan jag inte få för mig att ens tänka på. Har en burk med spaghetti och köttfärsås i frysen men kul att äta det två gånger samma dag...

Jag funderar ärligt på att äta enbart sånt jag är sugen på... Och just nu är det cheeseballs, choklad, ananaskonserv, persikokonserv, rabarberpaj med vaniljsås, glass och oboy ;)

Skulle inte det vara en helt underbar fredagsmiddag att unna sig såhär i slutet?? :P

Jag kan inte ställa mig och göra värsta middan helelr för jag är för handikappad för att ta ut något från frysen och jag kan inte stå upprätt idag då det trycker på så mycket neråt... Ont i magen har jag så sitta/ligga är enda alternativet...

Så nu återstå atts e hur jag ska överleva ;)

Tokdrömmar

Här sitter jag efter en lång natts sömn. Jag somnade vid 23.30 igårkväll efter att ha legat i sängen och sett teve nån timme. Och givetvis har jag vaknat under natten för att kissa men har somnat om snabbt...

Sen somnade jag till och med om efter att Daniel kommit hem från jobb, vilket brukar vara svårt då jag ofta blir pigg av ljuset i rummet. Så rätt förvånad blev jag när jag vaknade nu senaste gången och klockan var över 9.30.

10 timmars sömn är ju inte fel :) Känner mig piggare än på länge, dock inte superpigg. Tröttheten har bitit fast i mig men det är nog rätt normalt när man har 2 dagar kvar på en graviditet :P

Men mina drömmar har varit allt annat än normala inatt. Varje gång jag vaknat har jag haft en ny dröm att rynka pannan åt, tyvärr kommer jag inte ihåg alla nu. Det jag kommer ihåg är att i en dröm fick vi vår bebis, då var Anitra Steen barnmorskan (ni vet, Göran Perssons fru)...
I en annan dröm var jag på ÖB och handlade och bakom ett draperi på toaletten satt förra ägaren (som nu var död, men han glodde sådär skräckfilmsaktigt på mig i drömmen). Sen skulle jag ställa mig i kassan men man blev beskjuten med studsbollar :P

Sen vaknade jag som tur var...

Nu ska jag äta flingor med melon! Äntligen har jag fått en craving ;) Längtar efter galiamelon hela tiden... Tyvärr har jag nog fått tag på en som är för lite mogen denna gången så den är lite hård. Jag vill att den ska smälta i munnen :D

Flygande jacob

Natten till idag var helt okej. Har vaknat med ont i benen flera nätter i rad, och igår kom jag på att när vi bytte sida i sängen (för att jag ska ha närmre att gå upp till toaletten :P) så tog jag bort kuddarna som jag hade under madrassen. Så vi la tillbaka dem igår och idag hade jag mindre ont när jag vaknade...
Och ingen halsbränna (tack gud)...

Nu har jag precis ätit middag, flygande jacob. Gott gott!



Till efterrätt gjorde vi rabarberpaj, Daniel tog med till jobb och jag ska äta sen. Och så har jag ett choklad och vattenmelon hemma också. Får bli en smakbit på varje iallafall! :D

Magfoto med Hanna och Daniel

Igårkväll tog vi oss äntligen i kragen och tog fina foto med oss båda och magen! Helt plötsligt kan det ju vara försent :)

Nedan följer de bästa fotona, både i svartvitt och i färg. Och så två foto på mig i vecka 39+2.

Då jag måste förminska dem ganska mycket till bloggen så blir kvaliten därefter. Men det får ni förbise :)


























Bebisen ramlar ut

Jag kan knappt gå upprätt, känns som bebisen ska ramla ut :P Känns helmysko. Får hålla under magen!

Nu har vi iallafall varit iväg och käkat, jättemysigt! Blev tacobuffé.

Nu håller ett bad på att tappas upp till mig och Daniel ser på hockey. Vi ska ta några nya magfoto nu strax, men antar att dem kommer in först imorgon.

Godnatt!

Restaurang

Jag somnade återigen i eftermiddags. Jag kan verkligen somna närsom och varsom nu :P

Tankarna är på rätt köl och vi har fått uppstädat här hemma...

Och nu ska vi åka och äta på restaurang :D Vi får ju passa på nu mäns vi kan :)

Godkväll!

Idag är en längtans dag

Jag kan inte tänka på något annat än förlossningen idag. Jag vill att det startar nu så jag får träffa den lille.

När jag väl snöat in mig på dessa tankar är de svåra att komma ur. Får påminna mig om att man faktiskt får gå 3 veckor över tiden i Göteborg och om så skulle bli fallet blir jag inte igångsatt förrän runt den 29 maj... Trevligt trevligt *inte*...

Tror att Daniel kan bryta mitt tankemönster lite när han kommer upp... Då får man iallafall lite annat att tänka på... Jag tror jag väcker honom om en timme :) Han ska ju både hinna med att jogga, baka och kanske jobba vid båten idag... Och helst hjälpa till att städa upp här hemma...

Jag somnade i soffan innan några timmar. Är fortfarande trött och helt slut i kroppen... Hungrig är jag också så det får bli en macka nu och sen ska jag äta lunch när Daniel kommer upp. Fiskgratäng med räksås blir det till lunch...

God frukost

Natten var överlag bra, men jag vaknade med världens jävla halsbränna halv fyra. Har haft väldigt lite och då mild halsbränna innan men när jag vaknade kändes det som någon satt fyr på halsen på mig. usch! Upp och dricka samarin, sen somnade jag igen och sov till Daniel kom hem...

Nu sitter jag här med en god frukost framför mig...


Tekaka med rökt skinka och gurksallad och så flingor med melon!
Jag unnar mig allt gott nu i slutet ;)

Däremot känner jag att gurksallad och halsbränna var en sådär bra kombination :( Må detta släppa igen, obehagligt ju...

Idag VILL jag göra mycket men har nu insett att det är föga lönt att lova mig själv att hinna med något :) Jag somnar ändå sen hehe...
Men vi ska fixa i ordning lite här. Para ihop strumpor från tvättningen kan jag ju göra om inte annat... Och så ska vi baka ikväll :)

Så nära....

... men endå så långt borta!!



Ungefär sådär känns det nu. Som att jag kan se bebisen men inte röra den! Vill röra, vill se, vill känna... NU!!! :D

Stackars mina ben

Jag har ont i benen :(
Vaknar på nätterna av värk, måste gå upp så fort jag vaknar för det gör ruskigt ont när jag vaknar, kan inte alls ligga kvar. Gör ont när jag sitter.
Varför gör det så ont i benen? :O

Speciellt högerbenet, mest runt knät men det sitter i hela benet! Kanske samlat på mig vätska som trycker?!

Idag har vi storhandlat men jag fick gå sakta sakta, om jag var seg att gå med innan så är det ingenting mot nu :P Nu är jag nästan värre än när jag hade foglossning. Slooooowly ;) Magen är tung nu...

Middag blev spaghetti och köttfärssås och jag har lite cheeseballs som jag ska gotta mig med :) Blir en lugn kväll, men det är ingenting bra på teve så kanske får bli en film!

Meny

Även om vi hoppas att vi blir avbrutna denna veckan och kanske inte kommer äta hemma alla dagar så får vi ju ändå planera utefter att vi ska äta :)

Så detta blev veckans meny!


Allvarligt??? :O

Jag trodde inte mina ögon när jag gick upp idag. Det faller snöbollar från himmlen!!!

Jag var ju tvungen att filma det.
http://www.youtube.com/watch?v=bSS4NVzfH4I

Känns rätt overkligt att det för en vecka sen var sån sommarvärme att vi åt frukost på balkongen. Nu är det 2 grader och snö!

Tur att vi ska ha innedag idag. Daniel ville sova länge för han var uppe och tvättade till 4 inatt och jag ska vila och kanske få något gjort. Nu lovar jag inget längre :P
Det enda vi ska gå ut och göra är att åka och veckohandla...

Vår middag

Middag idag blev Senapsfisk och potatismos... Mycket gott!


Mörbultad

Jag är så sjukt trött idag. Skulle ju städa innan men lyssna på kroppen och vila när den sa till. Blev ju bra :P La mig på sängen och sov sen 2 timmar, sen var det dags för barnmorskebesök så nån städning blev det verkligen inte...

Känner mig helt mörbultad i kroppen. Som om jag sprungit 3 maratonlopp i rad eller blivit misshandlad. Alla muskler är ömma och trötta och jag vill egentligen bara ligga i sängen...

På väg till barnmorskan blev vi stoppade i en poliskontroll. Men det gick bra, Daniel hade både körkortet med sig och var nykter :P

Och besöket hos barnmorskan gick bara bra. Vi fick svar på några frågor vi hade och pratade om det här med att gå över tiden och så de vanliga testerna så som stick i fingret och lyssna på bebishjärtat...
Och så fick jag känna var huvudet var :D Hon tog mina händer och visade hur hon kände... Häftigt men jag kände ju inte att det var ett huvud, men vetskapen om att ha känt på det är ju kul :)

Mitt blodtryck: 111/69
Järnvärde: 120
Bebisens hjärta: 140
SF-mått: 40

Vägde mig hemma imorse och ligger nu på +18 kg sen inskrivning.

Nu funderar jag på att lägga min mörbultade kropp i ett bad. Får se vad Daniel har för planer och så får vi se hur kvällen artar sig!

BF denna veckan :D

Nu är vi inne i vår BF-vecka! Det känns helt otroligt och osannolikt och spännande och läskigt och glädjande och ja... Alla känslor tror jag! :D




Förutom att kroppen börjar bli riktigt tung att gå omkring med och vända sig i sängen med så mår jag nog som allra bäst nu i graviditeten! Har inte mycket ont alls så både den fysiska och psykiska smärtan är borta... Jag känner mig glad och vissa dagar kan jag tycka det är synd att detta snart är över :P
Men sen kommer jag ju på att något ännu bättre väntar :)

Längtar som en tok efter bebis och undrar så mycket hur han ser ut... Jag tror att det kommer ut en ganska flintig blond bebis medan Daniel tror att han kommer ha mörkt hår.

Jag ska göra en gissning här för att se hur rätt jag har sen :)
Jag tror att bebisens längd vid födslen kommer vara 52 cm, vikten 3980 gram och att han som sagt har lite och blont hår. Ögonfärg grön! (fast den vet vi ju inte säkert redan vid födslen)

Hade en av de bättre nätterna nu inatt. Jag tror att jag bara gick upp en gång inatt men jag kan ha gått upp ytterligare en gång men att jag var för trött för att minnas det nu :P Hade inte ont när jag gick upp och har inte upplevt att jag haft ont inatt heller... Däremot kan jag verkligen inte ligga på rygg längre och sova. Känns som en elefant sätter sig på mig då och jag får sammandragningar...

En kudde under magen är ett måste både i säng och soffa. Innan var det pga foglossningen, nu för att magen är så tung :P (bild tagen idag)

  •  Ditt förlossningsdatum är beräknat till: 08-May-2011
  •  Du är gravid i vecka 39+0
  •  Bebisen väger c:a 3457 gram.
  •  Bebisen är c:a 51,1 cm från hjässa till fot.
  •  Du har klarat av 98% av graviditeten.
  •  Du har 6 dagar till förlossningen.
  •  Din första trimester varar från 01-Aug-2010 till 30-Oct-2010
  •  Din andra trimester varar från 31-Oct-2010 till 27-Jan-2011
  •  Din tredje trimester varar från 28-Jan-2011 till 08-May-2011


    Nu är Daniel ute och jobbar vid båten, jag vet inte vad jag ska göra. Vila mycket nu sista tiden ska jag göra, samtidigt så rycker det i städartarmen :P Eller hur man ska uttrycka det haha... Jag vill ha det rent och fint här när vi kommer hem med bebis... Kan kanske ta lite i taget... Och lägga mig och vila så fort kroppen vill det!
  • I eftermiddag ska vi till barnmorskan igen och ikväll är Daniel ledig så får se vad vi hittar på :)


    Jag kan fortfarande inte fatta att det ligger en helt färdig bebis där inne... Det räckte visst inte med 9 månader för mig för att förbereda mig ;) Men kul ska det bli och vi har verklig en härlig tid och sommar framför oss :)


    Nyckelbin

    Idag var vi återigen vakna före Julia... Men så slängde vi också henne i säng väldigt sent igår ;)
    Jag "råkade" visst väcka Daniel idag igen :P

    Frukosten fick ätas inomhus idag, 7 grader ute lockade inte särskilt mycket.

    Efter frukosten hade vi rättstavningstävling. Julia fick ord som var anpassade för 2:or och Daniel fick ord från en lista över de mest felstavade orden i Sverige :) Ingen utsågs till vinnare eftersom de tävlade i olika grad, dem tävlade mest med sig själva. Vi får väl göra om testet om en månad eller två och se om dem förbättrat sitt resultat :)

    Vid lunchtid åkte vi ut till båten. Daniel skulle fixa med några skruvar som förre båtägaren kvaddat. Och oj vilken ström av svordommar som flödade fint från Daniels mun :P Sen blev han förbannad... Det slutade med att han gav upp och ska åka dit imorgon igen hehe :P



    Han fixade knaparna istället som behövde förstärkas...


    Jag satt och filosofera och tittade på magen :) Inte mycket mer jag kan göra där ute. Bara slappa och sola.



    Dock bör jag nog avstå från solning nu några dagar. Jag var duktig och smörjde in mig igår när jag solade sålänge, allt utom magen av någon anledning... Igårkväll och idag kan jag knappt ha kläder på mig så mycket det svider på magen :( Och bristningarna syns mycket mer nu, hoppas inte det var solningens fel...

    Det bränner i ansiktet också, men ändå är jag inte bränd där, men har fåt tmycket färg på kort tid så det är väl därför... Ska smörja in mig med lotion snart igen så jag svalkar av...

    Julia såg vi inte mycket av ute i Björlanda för hennes kusin var också där och dem lekte och hade roligt på stranden!
    Dem fick varsett påskägg av Daniels föräldrar med godis i. Lillkillen i magen kan ju inte äta godis så han fick två kramdjur :D




    Men det råder delade meningar vad det är för djur :P Jag tycker det ser ut som bin medan Daniels mamma säger att det är nyckelpigor... Så jag döpte bilden till nyckelbin :P
    Julia sa att det var söta humlor!
    Vad är det för djur?

    RSS 2.0