Vi har det bra...

...vi här bak i bilen!!
I en knökfull bil har vi nu lämnat Åstorp och rullar mot Göteborg. Vi är dock inte hemma på länge. Idag är dagen då allt ska hända. Beställda grejor ska hämtas ut, kylvaror ska handlas, båten ska börja fyllas, gummibåten ska blåsas upp, Daniel ska hämta grejor på jobb och besöka sina föräldrar. Och så ska det packas packas och packas hemma. Och lastas ut i båten. Idag blir det ingen tid för något annat, men så får det vara ibland.

Och i detta nu inser vi att vi glömt vårt heliga kollegieblock i Åstorp :O spännande. I det har vi under nån vecka fyllt på packlistor, att-göra-lista, viktiga kom-ihåg osv. Suuuuuck!!! Jag kan dock inte minnas att jag lagt av det men Daniel säger att han inte fått med det ut i bilen. Vi får se vi får se.

Var precis av bilen och letade efter blocket men icke. Herrejisses, hur ska detta gå :O


Badglad

Tuva startade dagen med ett bad! Som hon älskar det! :D ligger och sprattlar och ler!

Daniel klippte till Miltons bälte varpå Milton sa "dessa ska jag ha i min bältessamling". Har du en bältessamling undrade vi. "Ja, dessa blir mina första!" Hahaha...

Vad denna soliga och molniga tisdag ska bjuda på vet vi inte alls ännu! :)


Kullaberg

Igår körde vi till Kullaberg för att titta på Kullens Fyr och gå ner till grottorna.
Först mat till Tuva så att hon skulle sova gott i bärselen. Sen gick vi in på Naturum och tittade på djuren i akvariet innan vi promenerade iväg :)

Milton var först väldigt skraj för att gå där men sen fick vi nästan stoppa honom när han blev övermodig :P

Vi valde att gå ner till Silvergrottan. Först var det en lätt stig, sen ganska brant ner för klippor men lätt att hålla i sig och sen längs stenar bort till grottan. Det var ett träningspass med Tuva i bärselen ;)

Vid Silvergrottan. 70 cm bred och 15 m djup!

Selfiepinnen är ett av de bästa köpen inför en semester. Så roligt att kunna fota alla samtidigt! :D

Efteråt åkte vi till Höganäs till restaurang Eld och Lågor och åt pizza. Så goda!

Sen avslutade vi med studsmatta och bad (för Milton) i Domsten! :)

Milton somnade såklart i bilen hem och blev buren in. Lyx att inte ha tre trappor upp!
Vi tittade på England-Island och det var ju fantastiskt kul att Island vann :D


Välprickat ösregn

När det börjar ösregna och man börjar omplanera den där utflykten. Kollar på radarn hur vädret ska bli och inser att det var ett synnerligen litet men välprickat regnmoln som kom. Och gick.
Ser ni den gula lilla pricken i norra Skåne? Den kom över oss. Haha!

Så nu gör vi oss redo för den redan tilltänkta utflykten!


Mina fina!


Höganäs beach

Vårt äventyr blev minigolf, glass, lek och bad i Höganäs. Äventyrsgolf, roligt! Milton tycker det är jätteroligt med minigolf. Förra året valde han det framför badhus :P de ni...

Tuva sov i vagnen när vi spelade. Daniel vann! Sen jag sen Milton. Sista banan var verkligen speciell. Rund och man kunde lägga bollen varsom i ytterkanten.

Klättring!

Efter glass och lek på lekplats blev det bad. Inget vi planerat men ändå packat för för säkerhetsskull. Jag bytte inte om helt då det var långgrunt och vi bara skulle ner en snabbis i vattnet. Blev till slut inte en snabbis, det var skönt i vattnet och Milton hade så kul.

Och sen lyxen när vi skulle köra hem. Då undrade min (vår såklart) vän Pernilla och hennes sambo om vi ville komma till dem och käka grillat! Det ville vi givetvis! Så fick vi se hur de bor också :)

Nu sitter vi trötta i varsen fåtölj. Barnen sover och vi har planerat för nya äventyr. Blir kvar här till onsdagförmiddag :)


I bilen...

...på väg mot nya äventyr!


Gräs-Tuva :D

Det har varit en lång dag, mina ögon går i kors så det blir mycket bilder och lite text. 

Såhär hamnar Tuva i vagnen numer. På tåget ramlade en kille ganska hårt över vagnen när det krängde till. Sen har liggdelen lutat rätt mycket. Idag tog vi av klädseln och ser att bottenplattan är knäckt på två ställen :( det är ingen säkerhetsrisk men om vi inte försöker fixa den kommer den luta. Så får det vara nu. 

Vi bestämde att ha en slappeförmiddag. Här kastade vi ringar i trädgården!

Milton badade i sin lilla pool :)

På eftermiddagen åkte vi till Fria bad och strandpromenaden i Helsingborg! Daniel kom i och badade andra dagen på semestern :D
Höga vågor gick det, första gången Milton badar i det! :D

Jag och Tuva tittade på. Damark skymtar på andra sidan!

Däremot blev vi varse när vi kom hem att vi bara varit duktiga och smörjt in Milton :O


Efter middagen blev det trädgårdshäng igen då huset var alldeles för varmt. Lördagsgodis och lite lek. Tuva fick sitta i gräset igen. Hon gillar det :)

Nu har jag somnat till 17 ggr så dags att säga godnatt! :)

Midsommarbad och dans

När vi kom ut till domsten satte vi i blommor i midsommarstången innan den restes! Innan dansen skulle börja gick vi bort och Milton badade med sin morfar :) 22 grader i vattnet!

Och fina Tuva som firar sin första midsommar!


Midsommarbarnen!

Och så jordgubbstårtan :)


Nu väntas min morbror med familj. Brorsan firar också med oss. Jag hoppas på en lugn och mysig kväll! Om det går med en huligan till 5-åring. Den ungen har gett mig ett och annat grått hårstrå idag!!

Midsommarförberedelser

Full rulle med fix inför midsommarfirande :D
Tuva har sovit i 3,5 timme och vi har gjort kransstommarna :)Blombuketter har jag satt ihop och de står i vasar och cola/öl ligger i vattentunnan och kyler :DNu är det dags för dusch och påklädning innan vi åker till Domsten för att klä midsommarstången och dansa :)

Lång natt

Godmorgon! Här har vi sovit! Tuva fick sin nattflaska lite fördröjt, så vid tolv inatt ungefär. Hon åt inte hela. Sen sov hon som en stock till 6.35 :D 
Jag vaknade av en åskknall vid ett tillfälle men för övrigt sovit som en prinsessa. Så härligt! Nu startar vi midsommarafton med frukost!

I Skåne

Tågresan igår gick kanon. Precis som förra gången som Tuva gott hela vägen och Milton somnade också :)

Jag slumrade till och vaknade 300 meter från Ängelholms station haha. Hade varit snyggt att missa gå av :P

Vi åkte direkt till Hembygdsparken för lek och titta på djur!Hemma i trädgården blev det bad och lek :)Vi åt taco och tittade på Sveriges sista EM-match i fotboll. 

Idag vaknade vi kl 5 och skulle tydligen inte sova mer. Frukost kl 7, det vet jag inte senast det hände. 
Sitta med vid bordet :)

Nu ska vi åka och plocka jordgubbar :D

Tågunderhållning

Jag och barnen är på väg till Skåne igen. Milton håller just nu på att roa en ledsen 1-åring som rest ända från Stockholm idag. Tagit fram alla sina djur så nu är hon glad :D

Tuva sover gott! Trodde hon skulle vakna snabbt för det är längesen hon åt. Men det gungar väl skönt :)Check!

Check på att hänga tvätt och frosta av frysen. 
Tuva har varit vaken en stund och då blev det mys med henne. Men nu somnade hon igen så dax för andra fixarpasset idag haha :PDaniel har medsat att de ätit brunch på båten och är proppmätta och nu leker Milton i lekrum. Härligt! Jag får verkligen mer gjort när jag vet att Milton har roligt och inte sitter här hemma och har långtråkigt :)

Bollar i luften

Idag åker Daniel och Milton stora färjan över till Danmark :) tanken var att vi alla skulle åka men när det bara blev ångest och stress för mig var det bättre att de fick åka själv och jag bocka av punkter på att-göra-listan här hemma :) Den lösningen känns jättebra, även om jag innerst inne hade velat följa med. Men jag är, komiskt nog, inte jätteglad för att åka båt :P

Klockan är snart halv nio, Tuva sover än, och jag har startat upp flera projekt redan. Frysen står och frostar av, jag har lagt ut rutor till en lappfilt och tvättmaskinen snurrar! Det ska, om lilla loppan behagar, även rensas skafferi och klippas lite mer tyg. 

Har lagt ut rutorna till filten på golvet för att se ifall någon behöver byta plats. Har gjort några justeringar när jag kikat förbi men nu börjar jag allt bli nöjd :) En marin filt ska det bli!

Självklart ska vi få till en eller flera promenader också. Men nu regnar det så vi avvaktar! Tuva har fortfarande aldrig legat i vagnen med regnskydd på. Det har varit en torr vår minst sagt!

Sy-terapi

Ända sedan Tuva föddes har väl känslorna varit all over the place. Så blir det nog för många. Vissa dagar svämmar det över och blir jobbigt, andra dagar kan flyta på bra. Idag blev det en dag då det svämmade över totalt. Jag är stressad. Det vet jag och vet att jag behöver skala av att-göra-listan. Men jag har svårt för att bara sitta på lekplatsen eller spela spel i en timme. Tankarna går hela tiden till vad jag egentligen borde göra osv. Leva i nuet borde jag göra mycket mer. Idag kraschade jag änna lite och kroppen sa ifrån fysiskt. Vi bestämde direkt att skala bort några grejor från listan och en sten släppte från axlarna. Måste stressa ner, annars blir inte semestern heller bra sen. 

Något som är terapi är att sy. Förr stressade det mig då det ofta gick fel och maskinen krånglade :P men mu när jag är mer van och det flyter på är det en av de grejor jag kan sjunka in i utan att tänka på allt annat hela tiden. Man måste liksom fokusera på nålar och trådar osv hela tiden. 
Nu är 6 par byxor klara till Tuvisen :D två par är i joggingtyg och resten i jersey/trikå. 

Nu väntar vi snart besök av vänner! 

Syjunta

Tuva tar sitt längsta sovpass på många dagar så jag och Milton sitter och klipper och nålar tyg :)Svajande blodsocker

Morgonen var lugn. Tuva sov vidare när jag gick upp. Jag passade på att sy lite när Milton tittade på tv. Tuva vaknade och blev lagd i babygymmet. En av de första gångerna och det roade henne :)

Men när jag sen skulle hänga upp tvätten var det som på given signal som båda barnens blodsocker svajade till i en tornado av hunger. Herreminjisses :O Tuva skrek som aldrig förr, Milton blev förbannad på en simring (!) och stackars jag hängde tvätten i panik. 

Och lika fort som det blev panik, lika fort kom lugnet när macka och flaska kom in i munnarna! Puh, vilken pärs. 
Milton har aldrig förr varit påverkad av hunger, snarare tvärtom aldrig sagt att han är hungrig och kunnat klara sig många timmar. Men nu sen några veckor tillbaka ser vi ett annat mönster. Det kanske inte BARA är trots ändå, utan att han börjat påverkas av svajande blodsocker. Jag kan ju inte påstå (och Daniel kan skriva under på) att jag är så himla bra på att vara hungrig :| Milton beter sig precis som mig nu vid hunger och det känns skönt att ha "kommit på" det för då kan vi lösa problem mycket snabbare. När vi trott att det varit trots har vi ju tagit fighten och är det då hunger gör det ju saken hundra gånger värre. 

Kanske får jag sytt klart det jag påbörjat, Tuva börjar klaga. Hon vill mest vara i famn just nu vilket gör att det inte är direkt effektivt här hemma med allt som ska fixas. Men vi för göra det bästa vi kan :)

Helg

Nu var helgen här! Inget vi egentligen märker av nämnvärt då Daniel jobbar hela helgen. 5 pass kvar innan semester för hans del :D 
Men vi har lyckats boka upp hela helgen ändå. Nu ska jag och barnen snart gå och köpa lite picnic då vi ska vara barnvakter hela eftermiddagen till två barn. Vi kommer vara ute, lättast så :)
Sen är det ju fotbolls-EM kl 15. 

Imorgon ska jag och Milton till badhuset så han får öva på att doppa huvudet, hoppa från kanten och känna på vattnet helt enkelt. Bra inför semestern!

På söndag kommer vänner hit som vi inte träffat på jättelänge! Rätt kul för Milton sa vid frukosten idag att det var längesen de var hos oss. Så han blev jätteglad när jag sa att de kommer på söndag :)

Nä, om man skulle starta helgen med att städa upp lite ;) jippi!!!

Nysydda babybyxor

Denna bild kom upp i flödet idag. Runt 5 år sedan den togs på Milton och kom att bli bilden vi hade på dopinbjudan :) Tuva kommer döpas på dagen 5 år efter Milton och vi kör på samma linje som då. Dop i min barndomskyrka, närmsta släkten samt barndomsvänner bjudna samt de som på ett eller annat sätt kommer ha en livslång relation till Tuva. Till skillnad mot bröllopet vill vi hålla dopet mer intimt och litet och mysigt :)

I förmiddags gick vi på promenad hela familjen. Det blev en paus på vägen och då tog killarna varsen glass och jag åt jordgubbar! Jag åt glass på en promenad med en vän igår så kände inte för det igen!
Men familjelivet har inte varit en rosenröd semester senaste dagarna. Eller egentligen inte sen Tuva föddes men det har eskalerat. Milton har hamnat i en sån trots så man inte vet vad man ska göra. Jag är glad att vi kom hem allihop med håret kvar på huvudet, om man säger så!

Det fortsatte hemma också sen och Milton sa att det var jobbigt att ha en lillasyster och att han nog behövde hålla sig ifrån henne. Och så får man ju känna och det är inte lätt att få syskon. Jag är glad att han vill berätta. 
Men 5 minuter senare ville han att hon låg på hans mage och då sa han att han tycker om henne när hon är så lugn! Så känslorna skiftar kan man ju säga :)

Daniel tog med Tuva och hälsade på sin pappa och jag och Milton fick vara själva hemma. Även om han valde att blåsa såpbubblor, vattna (totalt dränka) blommorna på balkongen och sen se tv medan jag satt och sydde så var det nog mysigt för honom att vi var själva en stund. Det blev samma lugn som vi hade för några månader sen. 
Jag fick sytt två par byxor idag. Ett par typ laxrosa jogging samt ett par med valar på framsidan och randigt på baksidan och en stryka-på krabba :D jättenöjd!


Mysunge! Har börjat släppa flaskan för att le åt oss ;)

Då äntligen avin för de nya tygerna kom så bestämde vi oss för att gå en kvällspromenad allihop. Milton fick ta sparkcykeln. Vi utökade rundan och var ute i 1,5 timme och kom totalt 4 km. Det blev ju några (typ 45) stopp för att titta på sniglar, baggar och diverse djur :P 

Milton somnade inte förrän efter 22 och sen fick Tuva sin kvällsflaska vid 23 vilket vi börjat ha som rutin. Natten som var åt hon 23 och sen inte förrän 5.30 vilket är rekord. Vore ju extremt skönt att ha det så men det vet jag är önsketänkande :) jag ska sova nu men Daniel har tvättid och ska vända dygnet för att jobba natt i helgen! 

Godnatt önskar vi med en groupie från i onsdags! :)Soltak på vagnen

Goddag! Jag vet att jag är dålig på blogguppdateringar just nu. Livet går i ett och vi fixar och donar inför semestern. Det krävs lite planering för att vara borta i sex veckor. Både för hemmet och båten och familjen och saker runtomkring. Vi vill lämna ett hem i tiptop skick för vår och husvakters skull, vi vill såklart ha med oss allt vi behöver i båten för att slippa jaga nödvändigheter det första vi gör, vi kollar igenom kläder för att ha med så det räcker och sen är det diverse BVC-besök och sånt :) allt ska klicka. På onsdag 22/6 lämnar jag och barnen stora staden och på fredagen kommer Daniel efter. Midsommar i Skåne och sen åker vi hem och fixar det sista och sen seglar vi ut! Preliminärt lämnar vi bryggan 27/6. Tidigarelagt det lite. Längtar ut på havet :)

Igår fick jag äntligen sytt soltak till vagnen. Blev så nöjd. Det är dock inte testat utomhus i sol än ;)

Vi vill ha bra solskydd utan att det blir instängt och jag hoppas detta ska uppfylla våra önskemål. 
Idag ska jag sy några byxor till Tuva och beställa ett gäng kortärmade bodies. Sen tror jag att hennes garderob är bra för sommaren. En tjockare tröja skulle hon behöva men det verkar vara svårt att hitta!
Milton har allt han behöver men har länge suktat efter ett par speciella shorts så de får han nog :) 

Jag och Daniel har rensat våra garderober. Sådär kul tycker jag som fortfarande inte kommer i många klädesplagg. Så lite kompletteringar så är jag redo för sommar :)

Idag hoppas jag få sy lite. Måste även få städat här hemma och Daniel ska tvätta. Som sagt, fix fix fix!Månadskort 2

Idag blir Tuva 2 månader gammal. Ett nytt foto med grisen alltså :)


Detta var ju 1-månaders fotot!

Man ser att hon växt en del :) 

På fest
Första tågresan

Då var Tuva på väg till Skåne för första gången :) killarna kommer efter imorgon. Pysseldag

Igår hade jag ett nedrans migränanfall igen. Helt plötsligt från ingenstans förlorade jag en del av synfältet. Sen kom huvudvärken. La mig inne hos Tuva för vila. Milton fick sättas vid teven. 
När jag var asillamående och pendlade mellan säng och toa fick jag ringa Daniel. Det går inte att ta hand om en bebis med sån smärta, dålig syn och illamående :(
Daniel kom hem och roddade upp. Så tacksamt!
Jag blev bättre, men såklart inte helt bra, under kvällen. Man känner sig överkörd och som en urkramad trasa efter migrän.

Idag mår jag bättre men är ju rädd för att få skiten igen. Samtidigt vill jag inte stänga inne mig så migränen vinner över mitt liv. 
Tuva startade dagen med att bara sova så jag och Milton pysslade vid bordet. Han pärlade och byggde lego och jag klippte tyg till Tuva-byxor :)
Tuva slöt upp en stund och fick inviga sin bumbo-stol :D

Efter lunch kom vi ut en runda. Spelade sån boll där man fångar den i en hand med kardborre. Sen lekplatsen för gungning och klättring sen boll igen :)Vi fortfarande med samma pyssel sen när vi kom in. Tuva har en riktig sovardag hon. Vaken korta stunder. 

Nu hänger hon i bärselen som vi smått börjat använda. Tanken är att maten ska vara klar när Daniel kommer :) tacotorsdag!

Pigga familjen

Haha detta möttes jag av :DRensning

Varje år inför semestern kör vi rensning av alla utrymme här hemma. Igår gjordes därför matsedel för kommande veckor och det var verkligen superliga som behövdes tillhandlas för att fylla upp den :P frysen är full men ska bli tom då vi alltid frostar av nån dag innan vi åker. 
Vi har börjat planera för avfärd och som det ser ut nu lämnar vi bryggan tidigt på morgonen den 29 juni. Vi kommer därför sova i båten liggandes i Björlanda en natt så att vi kan komma iväg så fort vi vaknat :)

Idag kör vi klädkammarrensning. Milton skulle varit på dagis men när Daniel kom dit med honom möttes de av ett kräkinferno och personal i förkläde och soppåsar i händerna. Så de vände hastigt om och gick hem haha :P

Så Milton hjälper oss och varvar med lego. Och så hittade han en låda med bebisleksaker och vill egentligen ta med allt in på rummet :P

Tuvas kläder. Hon är just nu i byte mellan 56 och 62. Hoppas hon har vuxit in i 62 helt om 3 veckor för vi vill inte packa dubbelt. Vi behöver komplettera lite i stl 62 innan vi åker också :) 

Jag ska sy lite också. Beställde nya tyger igår :D

Nu får jag återgå så att vi hinner med allt annat idag också. En dag för fix och ärende helt enkelt. 

Suga på tummen

Idag var första gången Tuva låg och sög på tummen när hon sov! Urgulliga! Ingen napptjej det där!Denna dagen har varit väldigt lång. Jag började redan vid 7.30 och städa och ha mig. Nu är klockan iallafall snart 18 och mamma och pappa och Milton dyker nog upp närsom och sen kommer Daniel om en halvtimme :D det är inte länge vi hinner ses innan vi åker iväg på konserten. Men om jag känner Milton rätt har han mest saknat Tuva och hon stannar ju hemma ikväll ;)

Egentid!

Jag tycker egentligen inte att man har "egentid" när man har ansvar för barn - vakna som sovande! Men här sitter jag på balkongen, solen gassar, några barn leker på gården, fåglarna kvittrar. Daniel jobbar, Milton är på semester och Tuva sover fortfarande! Och det känns bannemej som egentid trots att hon kan vakna närsom :)Nu vaknade hon bara för det haha! 

Grillkväll i Sillvik

Jag sitter med en sovande Tuva i famnen och lyssnar på Håkan Hellström-konserten på Ullevi. Hör inte vad som sägs men hör musiken och publikjublet. Imorgon är det vår tur. Men jag orkar inte vara på konsert i över 4 timmar haha :P Vill inte vara ifrån Tuva alltför länge heller. 

Vi hade en mysig men lite stressig grillkväll i sillvik. Tuva kom inte till ro och var orolig så vi fick äta lite i skift. 

Här hade hon en kort go stund :)
Satte Tuvisen i sjalen och efter en stund slappnade hon av och.somnade!

Nu slutade konserten tror jag. Klockan slog nyss 00.00 och vi ska krypa in i sängen. Godnatt!!

Gotteunge

Fick sms om att Milton middag var fixad :D Gotteunge!

Själv har jag precis förberett vår middag. Vi åker till havet och grillar kycklingfile och till det sallad och Daniel får pastasallad och jag vitkålssallad :) Först ska vi bara fixa lite i båten. Det slog oss verkligen igår att det är inte mer än tre veckor till midsommar och då åker vi till Skåne för att när vi kommer hem bege oss ut på havet så snart vi kan. Och dessa tre veckor har vi en del annat och Daniel jobbar. Så vi får fixa i båten de tillfällen vi har nu. 

Jag och Tuva gick en promenad innan. Hon låg och log i vagnen...

...för att sen somna gott!

Nu kommer Daniel hem vilken minut som helst så när Tuva ätit klart sticker vi :)

Miltons resa

Min blåsfisk verkar ha det toppen på Legoland! :D

Tuva har äntligen somnat ordentligt efter en dag med småstunder då hon inte kommit i djupsömn. Värmen håller ett hårt grepp om vårt hem. Att lägga henne i vagnen har inte känts som ett alternativ det heller. Dels för att den också är varm och för att om hon blir ledsen måste jag bära henne och det är sol överallt! Men när hon vaknar kanske vi tar oss ut iallafall och så får vi leta skugga överallt vi går! Ikväll sticker vi hemifrån och grillar utmed havet, blåser mer där! :)

Puh

Ligger i sängen. Det är så varmt inne i vår lägenhet så vi på allvar funderade på att sova på balkongen! Tuva ligger och gnyr i sömnen. 
Vi var vid båten innan. Allt tar längre tid än man tror. Fick i alla fall städat halva salongen. Detta år ska vi ju få in en massa bebisgrejor igen så vi fick rensa, slänga och ta hem lite saker. Tänk att ju mindre ett barn är, desto större plats tar det :P märks speciellt i en liten båt. Vagn, nesten, blöjor, ersättning osv. 
En inte jätteglad liten sailor!! :)

Nä om man skulle försöka sova då :) godnatt!

Varma dagar!

Högtrycket släpper inte Sverige och vi älskar det förstås! Vi jagar skugga och vindpustar och dricker mycket! Älskar sommaren!
Igår lämnade vi av stora killen i stan till sin mormor för tågresa nervtill Skåne! Första gången han visat separationsångest på senare år. Det var hårda långa kramar vi fick. Men sen sprang jag med tåget och vinkade och hans skratt hade gett glädje åt hela tågvagnen :D kändes bra att lämna med ett skratt!
Varma lilla tjejen som log i bilen hem varje gång jag blåste på henne!

Daniel åkte till sin pappa och jag och Tuva spenderade hela eftermiddagen på balkongen! Jag satt och tittade i en klädtidning. Vill ha någon fin somrig klänning till sommaren :) kommer ju verkligen inte i alla mina gamla kläder än så nått fint till sommaren behöver jag. 

Kvällen igår spenderade vi också på balkongen med att söka föräldrapenning och sånt. Skönt att få gjort för sommaren så vi slipper tänka på det. 

Idag gick vi upp i tid och kom iväg till Slottsskogen för en promenad! Det var fullt av folk!! :)

Tuva-matpaus i skuggan vid Plikta. 
Pizza och cykelkrasch

Ja att det är sommar har nog ingen missat ;) det ÄR skönt och underbart! Om man lyckas få alla att må gott bara. Svårast är bebisen. Men det flyter på ganska bra ändå. 

Tuva firade sin 7-veckorsdag med att premiärborda båten :D

Jag fick storstädat förpiken (sovrummet längst fram) så nu kan vi lasta ut dynor till båten :) Daniel fick spänt riggen (så att masten sitter fast bra) och lagat förseglet vilket han visst inte gjort häromdagen! Tuva sov större del av tiden. 

När vi kom hem blev livet lite sådär väl tokigt, såna situationer vi inte får sätta oss i. Daniel stack till sin pappa och jag skulle duscha själv, bada Tuva och tydligen också leta efter förrådsnyckeln som ramlat ner från sin krok. Sen när jag kom ner i förrådet var inte vagnen rätt ihopsatt och Tuva skrek som en tok och ja... Ville bara börja böla. Dåligt solskydd på vagnen har vi också så det måste vi fixa. 
Milton blev trots det hämtad i tid men i den otroliga värmen tog jag beslutet att vi inte skulle promenera ner till BVC som först tänkt utan vi lekte på en lekplats så fick Daniel hämta upp oss. 

BVC-besöket då. Ja lillgrisen har spräckt 5-kilosgränsen och vägde nu 5080 g, kurvan gick rakt upp. 57 cm lång och huvudmått 39,5 cm. BVC-tanten blev impad av att Tuva höll uppe huvudet stabilt när hon satt i våra knä :) 

Sen blev det hattjakt. Har inte haft någon hatt till Tuva. Blev både hatt och glasögon :D Gullunge!!

Och vet ni. Det var 29 grader i vårt kök. Och vi har ingen fläkt samt gasugn och gasspis. Så när Milton klev ur bilen och sa att han ville ha pizza så var det mycket svårt att tacka nej. Jag beställde glutenfri på vår vanliga pizzeria för att testa och den var ju jättegod!! Synd (men kanske bra haha) att jag inte vågat testa innan. Värmen låg som ett tryck i lägenheten och bastu på balkongen så efter maten tog vi oss ut på cykelrunda. 

En liten incident då vi skulle nerför en brant backe och Daniel tyckte att Milton skulle prova att cykla ner. Så start i backe, fick inte kontroll på fotbromsen, satte ner fötterna och skenade och skrek såklart. Kraschade in i cykelvagnen :( jätterädd blev han men slog sig inte! Valde att leda ner för de flesta backar sen. 

Nu sover Milton i sin säng, vi sitter på balkongen och Tuva ligger på mig och sover i bara blöja och en filt. Jag bör nog lägga mig snart och sova ikapp några lite sena kvällar! Godnatt!

Väskan är packad ;)

Efter frukost på balkongen...

...har vi lämnat Milton på förskolan och är på väg till båten. Om två timmar ska den skina invändigt!! :)

Det har börjat packas inför Miltons resa där hemma också ;)RSS 2.0