Godmorgon

Tidig morgon idag. Klockan var ställd på 5.05 men jag snoozade för jag hörde att Daniel tog fram kläder till barnen 😄 det var inte lätt att få upp ungarna. Tuva fick vi upp med låten Despacito men Milton fick jag typ klä på när han stod upp och sov. 
Han orkade inte ens knäppa skorna utan bad Tuva göra det 😝
(null)

(null)

Vi kom iväg i tid. Tuva fick välling i vagnen, Milton fick med en macka att äta på fritids. Han äter frukost kl 7 och Tuva kl 8 så svårt att synka där. 

När jag skulle lämna Tuva la hon bara ner huvudet på min axel och ville sova. Fröken tog fram en bok med Babblarna och så sken hon upp lite :) Snart är jag på jobb. Blev lite tidig men då kan jag öppna upp i lugn och ro!

Vår helg

(null)

Ledig fredag för mig och Tuva. Vi tog bussen till skolan då morgonrutinerna inte riktigt fanns där efter en veckas sjukfrånvaro för Millemannen. Han åkte på influensan. Barnen älskar att åka buss. 

(null)

(null)

Tuva ville åka mer buss och vi hade varken bråttom eller något inplanerat så vi satte oss på bussen som tar en rejäl omväg. Där satt vi och tittade ut och pekade och pratade. Mysigt!
När jag sa att vi skulle gå av sa hon "neeej, ja vill åka meeee!" 😄😄 hon pratar mer och mer.  (null)

När Milton sedan hämtats igen blev det lekplats!  (null)

Kanonbra dag då barnen lekte tillsammans utan att jag behövde rycka in och rädda, förmedla eller avbryta. Ett högt duplo-torn blev resultatet! 
(null)

Det blev en del bussåkande i helgen. På lördagsförmiddagen var det innebandyträning för Milton. Föga visste vi när vi åkte dit att jag skulle uppleva den värsta rädslan någonsin....

(null)

När barnen springer runt och leker och värmer upp innan träningen brukar Tuva också få springa av sig. Det gör alla småsyskon så inget konstigt med det. En del föräldrar plus tränarna bygger upp en hinderbana. Tuva sprang fort bort mot kortsidan där de byggde upp hinderbanan och jag sprang efter. Sen ser jag bara hur de kopplar av vajrarna på tjockmattan (ni vet den stora tunga tjockmattan man hade vid höjdhopp) och sen faller ner i golvet med ett brak. Och jag ser inte längre Tuva. Förstår ju att hon ligger under. Jag blev så vansinnigt rädd. Tänkte att hon var krossad där under av tyngden. När jag hörde henne skrika var det det bästa ljud jag hört! Hon var rädd såklart och blödde i munnen. Ont i pannan och magen sa hon. Efter att ha suttit i mitt knä satt hon i vagnen länge och bara tittade. Omtumlande morgon! Sen ville hon upp och leka igen och det var ju bra! Men usch vilken upplevelse!

På söndagen var det dags för Miltons första fotbollsträning med nya laget! Inte alla som får träna på arena 😊
(null)
(null)

Söta bilder på bussbarn!
(null)

(null)

Och söndagsbad! Hon hatade bubblorna 😏
(null)

Första läxan

Miltons allra första läxa från skolan var att klippa ut ord som var substantiv (svårt ord att uttala för en 6-åring 😜), adjektiv och verb. 

Vi valde mattidningen Buffé då den har stora tydliga rubriker som är lättlästa och ord han förstår. Jag pekade på en mening och så fick han läsa den och fundera på om han kunde använda något av orden. Han var jätteduktig.  (null)

Och igår började simskolan på skoltid. Det hade gått jättebra! Hans matsäck innehöll pannkakor, falukorvsmacka, clementin, smoothie och äppelsugdricka 😊

Äntligen!

Titta, de låg i samma rum, tätt intill dessutom, utan att bråka haha 🙈😅 varsen skärm var lösningen!
(null)

Men Milton har vääääldigt svårt för att hålla fingrarna ifrån hennes. Han vill gärna vara där och rätta och hjälpa (med allt hon gör). Ibland för att faktiskt hjälpa men ibland för att han inte har tålamod att låta henne försöka själv. Vi får ofta prata om när han var 1-2 år och allt han fick uppleva och testa 😊

Denna vecka har Milton fått sin första läxa. De övar på substantiv, verb och adjektiv så han ska klippa ut ord i en tidning 😄 Denna vecka börjar även simskola på skoltid. Milton är jättenervös, han är inne i en orolig period där han vill ha koll och så. Han vill ha en känd vuxen nära. Men jag tror det kommer bli kul med simning. Men jag förstår hans nervositet. Allt med att gå/åka till simhallen, byta om, duscha och bada/simma utan mamma och pappa. Det hade nog jag med varit nervös över som 6-åring. 

En till ny upplevelse (blir många såna när man har barn) är att Tuva varit hos gymbarnvakten. Hon var det en kortis när hon var typ 8-9 månader men den räknar jag knappt. Idag var hon (och Milton) där i drygt en halvtimme när jag och Daniel tränade. Sen åkte vi hem och gjorde tacos 😁

Nu är det strax dags att sova. Klockan ringer 5. Milton ska lämnas 6.15 och 6.30. Herreminje... Tidigaste någonsin. Godnatt!

En dos Tuva

Första inlägget 2018. Det blev en bloggpaus som hette duga 😉 nu tror jag att jag är tillbaka och redo för bloggande igen. Kanske tar jag igen förlorad tid, kanske inte. 

Dagens inlägg får tillägnas vår minsta stjärna. En pajas utav rang, skojar och dummar sig. Men med ett jäkla humör, envis som en gammal get. Daniel sa igår "jag kommer och tänka på Lotta på Bråkmakaregatan!" och det är nog en bra beskrivning. Vi kör bildbomb på Tuva denna fredag! 
Nu ikväll tog hon på sig kängor och mössa och sa Hejdå och tänkte gå ut 😂
(null)

När jag och T lämnat Milton i skolan idag tog vi det sakta hem. Hon ska ju absolut köra vagnen själv och gud nåde om man försöker hjälpa till 😱 "kan själv!" 
(null)

Vi testade även hur is känns under skorna! Halt men kul!
(null)

Titta på denna nyårströtta tjej. Detta var när vi åt middag kl 16 😂 om jag inte minns fel så hade hon vägrat sova sin dagsvila. 
(null)
(null)

Desto gladare och piggare i helgen på Leos lekland 😃
(null)

Kvällsmat!
(null)

Och en annan form av kvällsmat. Vi höll på att röja i köket så köksbordet var överfullt av grejor. Då blev det såhär ☺️
(null)

Vi blandar verkligen skratt och tårar när det gäller denna tjej. Oftast tårar av ilska när hon inte får som hon vill. Men ibland är det för att det gör väldigt ont. Som här nedan, hon red på Miltons rygg när han kröp på golvet. Så ramlade hon framåt huvudstupa och slog i huvudet, såklart just där låg ett gäng små plastpokemonfigurer. Ajajaj!
(null)
(null)

En riktig maskin-unge är hon. Älskar sitt pussel med olika fordon samt böcker med räddningsfordon och maskiner. Traktorer gillar hon nog bäst! Idag har vi både tittat när de tömde soporna och när de pålat för nybygge ute på vår parkering. 
(null)

Och busfian som tyckte att det gick alldeles galant att sitta i matstolen utan ven under bordet och skriva! 😁
(null)

Har ju massor med fler bilder på henne. Svårt att välja! Men nu slocknar mina ögon! Godnatt!
RSS 2.0