112 x2

Jo, när vi kom hem från Björlanda skulle vi snabbt upp och byta om på Mille innan han skulle på gympa. 
Men redan utanför trappuppgången hörde vi tjut. En brandvarnare förstod vi. När vi öppnade porten tjöt det ännu mer. Det var i en lägenhet på bottenplan. Vi plingade på men fick inget svar. Såg dock ingen rök. 
Självklart ringde vi 112 och det tog inte många minuter innan två brandbilar kom in med både sirener och blåljus på gården. 



Vi fick stå och hålla upp porten medan de sprang ut och in och drog slangar och grejor. Ett fönster var som tur öppet på glänt så en brandman kastade sig in med huvudet före. Strax efter kastade han ut ett fat med brinnande ljus. Alltså som övertänt. TÄNK ALLTID PÅ ATT SLÄCKA LJUSEN! Shit det kunde ju gått riktigt illa om det tagit tag i gardiner eller en soffa. 
De satte in världens fläkt i trappuppgången som lät som ett jetplan. Men ingen kom till skada och vilken tur!

Ledarna på gympan sa att vi lagt ribban för sen-ankomst-anledning ;) "Det brann i grannens lägenhet!"  Inte ofta man hör den...

Stor och fin måne i häftigt bild!

På kvällen somnade jag i soffan och Daniel som jobbar natt just nu vill inte vända dygnet så vi gick in i sängen strax innan halv tre. Vi hade inte ens somnat när vi hörde en moppe köra ute på gården. Och sen bara pang-pang-pang-pang. Skottlossning!! Vi hade en jädra reaktionsförmåga och hann rulla upp innan det var över och såg moppen köra ifrån i världens fart. 
På varenda balkong kom det ut folk och när Daniel ringde polisen sa de att de redan fått in ett gäng samtal. Vi kunde sen från vårt sovrum se när det vällde in poliser och hundar. 
Till slut fick vi bara bestämma oss för att sova. Då vaknade Milton och var klarvaken. Kl 4!! Tog väl en timme för mig att få honom att somna om. Så rätt hackad sömn för andra natten i rad. 

Jag känner ingen rädsla för skottlossningen inatt. Det är inga oskyldiga barnfamiljer som blir beskjutna. Det är oftast gängrelaterat och det är fruktansvärt med det också. Men jag behöver inte vara rädd för mig och min familj! Sen kom det ju klart lite väl otäckt nära. Men jag tycker att bilbränder är mycket värre då det kan bli så omfattande skador och drabba så många om branden tar tag i huset. 

Men iallafall. Inte varje dag man ringer 112 två gånger. 

Nu somnar jag snart i soffan igen så dagens foto får dyka upp imorn. Godnatt!!

Masten av i sommarväder!

Oj vad det har hänt grejor här senaste dygnet. Vet knappt var jag ska börja. 

Först hade vi ju den trevliga blodmånen. Lyxigt värre när jag kunde se det från sängen :) ställde klockan för att några gånger titta ut! :) Daniel jobbade så han var ute och fotade :)



Sömnen blev ju lite hackad men det fick det vara värt. 
Läkarbesök i måndags resulterade i två nya migränmediciner men ingen ny sjukskrivning så nästa vecka ska jag jobba igen! 

Vi hämtade Milton och åkte sedan ut till Björlanda för att masta av. Båtfan gick inte att packa och betedde sig märkligt. Jag hade kunnat sänka skiten men vi får be någon titta på den igen. Vi sticker inte iväg nästa år förrän vi båda känner att vi kan lita på den båten igen. 

Vädret gick verkligen inte att klaga på. Sommarkänsla!


Milton hjälpte till :)


Och det gjorde två herrar som Daniel kände också. Så jag kunde inte fota just när masten åkte av ;) 

Milton styrde tillbaka båten till bryggan!

Skönt att masten kom av smärtfritt. Båten ska upp nästa vecka!

The big drama hände när vi kom hem...

Bländad

När man försöker somna men blir bländad av månen som lyser som en stark lampa. Häftigt!

Hsr ställt klockan för att se på blodmånen!!

En energirik dag!

Oj vilken energi jag haft idag. Inte känt såhär på flera veckor pga huvudvärk och trötthet och så...
Märkte redan imorse att jag kände för att göra frukost, sen städa, vika det tvättade kläderna med Milton och gjorde lunch. När Daniel kommit upp stack vi till Bärby självplock. Lekte på lekplatsen och tittade lite. 

Innan Daniel stack till jobb hann de spela fotboll på gården och pussla Frost :)

Jag gjorde en pizza till Daniel att ha med till jobb!
När Milton ätit, sett barnprogram och somnat gjorde jag en pizza till mig med. (Ja igen. Jag vet. Men Daniel köpte oerhört mycket skinka och ost så....)

Nu har jag sett en film och funderar på att lägga mig. Men är fortfarande pigg haha. Får väl sota för all denna energi imorgon. Men trevligt att ha fått en så här bra dag!

Lördagkväll!!

När man kommer på sig själv med att se på Barnkanalen 30 min efter att lillgrabben somnat. En lördagkväll! :|

Men nu så...



Pyssel

Efter ett av de värsta migränanfallen ever igår vill jag ta det lugnt idag. Jättefint väder ute men tyvärr är inte solljuset snällt i mina ögon. Hade varit bättre med helmulet väder!

Nån granne på gården spelar musik för hela området :P Vi har pysslat lite! 


Stryka-på-material till tyg. Milton fick utforma monsterna och jag strök fast :) Han blev väldigt glad för tröjan :)


När Daniel vaknar (jobbat och ska jobba natt) så ska killarna ut och shoppa lite. Eller ja, godis iallafall ;)


Sovit hela natten

Jag vaknade vid 7 av att Milton skrek efter mig att jag skulle komma. Gick in på hans rum och han utbrast "jag har sovit jättelänge i min säng!!" varpå jag bekräftade och frågade om han ville sova mer "ja det kan jag göra!" och så vände han sig om :) 
Sällan (men oftare och oftare) som han sover i egen säng och att försöka somna om igen var verkligen något nytt. 
Men efter drygt 11 timmars sömn var det inte lätt att somna om så han gick upp till soffan och Barnkanalen!

Fikafusk och fiskpinnar

Vad gör man när sonen har myror i brallan och det ösregnar ute men man ändå vill lämna hemmet en stund?
Man drar till ikea, lämnar in huliganen på Småland och går upp och tar en lugn fika på 45 min ;) Alla nöjda! (Jo mamma, man får faktiskt göra så! :)

När det sedan var dags för gympa för lillkillen förberedde jag för middagen! När killarna kom hem hjälpte Milton mig med det sista, panera fiskpinnarna :) 

Kvällens middag blev hemmagjorda fiskpinnar på torskrygg, kokt potatis med smält smör och så remoulad :)

När jag tog nattningen tog gubben min ett löppass. Jag hörde efter ett tag hur regnet började smattra och hem kom en droppande man :P

Nu ser vi Hela Sverige Bakar i efterhand och äter lite ost med kex!

Vad ska vi göra?

Godmorgon! Jag ligger fortfarande i sängen, Daniel sover i soffan bredvid Milton som ser tv. En riktig slötorsdag änsålänge. Ute började det nyss ösregna. 
Jag låg vaken inatt. Väldigt ovanligt. Men så sov jag ganska länge på dagen igår, var väl inte trött inatt helt enkelt :)

Idag har vi inga planer alls än. Hade tänkt masta av båten men vår potentiella hjälp kunde inte idag så det får vänta några dagar. 
Milton kom in till mig nu och sa att han ville till badhuset idag. Inte en helt dum idé faktiskt! Det kanske det blir!
Och så bör vi baka bröd! Och ikväll nalkas det hemmagjorda fiskpinnar! Gott!



Cykelungen

Gladfisen på lekplatsen efter dagis idag!






Lasagne

Jag och Daniel gjorde en stor lasagne tillsammans innan han stack till jobb! Den blev så full så den svämmade över, men den verkar väldigt god :)

Snart ska jag och Milton äta och sen ska han väl läggas i sinom tid. Jag funderar på att klippa lite tyg och kanske se en film. Så mycket premiärer på tv nu men absolut ingenting idag. Trist. 

Ha en fin tisdagskväll!

På vår balkong







Morgon i Skåne

Godmorgon! Vaknat till ett soligt och molnigt Skåne. Igårkväll hade vi mycket trevligt. Gammelfarfar och min barndomsvän Pernilla var här och vi åt grillat! M

Nu blir det att gå upp och äta frukost och sen ska vi ut till Domsten!

Denna passar in på min mamma :P



Första julklappen inhandlad!

Idag köpte vi första julklappen. Till ingen mindre än Milton. Vi gick förbi ett påslakan med Turtles. Som dessutom var nedsatt till halva priset på kampanj. Vi diskuterade inte ens det utan Daniel gick bara fram och tog ett. Som om vi telepaterat ;)

Milton använder inte täcke, han tycker det är bökigt och har bara en filt. Men han har ju ändå täcke i sin säng! Så han lär bli väldigt glad tror jag :)

Friskare

Phew. Några riktigt jobbiga dagar är över och idag har jag orkat vara uppe typ hela dagen! Sån huvudvärk jag haft. Fy bubblan!
Men nu så. Nu ska vi bli friska! Skåne i helgen!

Looking back!

För exakt 4 år sedan! Älskade plutt!



Och för exakt tre år sedan...



Grodan!

Godmorgon!
Jag vaknade i soffan 5.15 och la mig men kunde knappt somna om. Blev soffan igen och en stund efter kom Milton upp :) 

Nu sitter han som en groda med korsade ben och uppblåsta kinder och tittar på paddan! ;)

Han är rätt rolig. Han får sällan sitta med paddan numer utan det är Barnkanalen som gäller om han behöver vila. Men nu fick han paddan en stund. Och vad drar han igång, jo Barnkanalen hahaha! Dumunge ;)

Ute regnar det och på vårt schema idag är bara Skördefest på Miltons dagis. Om det slutar regna. Annars blev den inställd! Hoppas det blir av!

Jävla skitdag

En dag vi bara glömmer. Typ. Jag är sjukskriven 3 veckor då min migrän och i synnerhet auran har gått bananas. Blev uppskickad till Sahlgrenska idag. 
På vägen dit sa Daniel bara typ "det känns som att en broms sitter fast" men han fortsatte köra för det gick ju. Tills vi skulle starta i backe vid ett rödljus. Började ryka rätt bra från hjulhuset. Så det blev till att snabbt svänga av. 


Till slut kunde vi bara skratta. Jävla skitdag. Är det inte båten så är det bilen. Vi säljer allt och cyklar istället... Eller nä just det. Min handbroms på nya cykeln gick ju sönder igår. Gargh!
Vinna på lotto kanske? :P

Jag på sjukan när EKG skulle tas!

Det såg bra ut, proverna med. Bra. Nervtesterna gick bra. Men migrän då. Och just ja, dubbelsidig bihåleinflammation. Det går bra nu!!

Mail

Dags att gå igenom e-mailen kanske? Suck. 



Brödbak

Milton ville gärna baka bröd och eftersom vi hade allt hemma var jag inte sen att säga nej :)
Vi tog en cykelrunda först för att sträcka på benen. 

Mitt i baket!

Rågkakor med anis och fänkål blev det! Resultatet blev grymt! Jämnt mjuka runtom och till och med Milton älskade brödet! :)

Nu är killarna ute och cyklar och leker och när de kommer tillbaka ska vi åka och handla. Skördefest på Miltons förskola på tisdag, om inte regnet ställer in det, och då ska man ha med något till buffébordet som gärna har med skörd att göra. Vi funderar på pizzasallad! Förra året hade vi med coleslaw!

Förkyld!!

Inte helt oväntat att jag åkt på en förkylning när både Milton varit sjuk och det går runt en rejäl förkylning på jobb. 
Har vaknat många gånger inatt. Vaknade sedan vid 6.30 när Milton kom in till mig (och somnade om!) och då gick jag upp och la den varma vetekudden över alla mina bihålor. Det sägs hjälpa. Har inte tid och lust med bihålsinflammation nu nämligen!
Nu gjorde jag en kopp varm choklad. Milton sover än men har snart sovit sina optimala 12 timmar så snart kommer det nog upp en pigg kille :)
Rätt gött att få morgonen så här för sig själv :)

Hembakat!

I förmiddags bakade jag och minikocken!

Det blev först en blåbärskaka av egenplockade bär! Den ska få följa med till Skåne nästa helg!

Sen blev det även kärleksmuns. Glutenfria, riktigt riktigt goda!

Till fredagsmyset högg vi in på dem! 

Sparade några till lördags eller söndagsfika Och resten frystes in. Bra att ha! Eller farligt frestande :O

Daniel och Milton cyklade och köpte ny kolsyrepatron till sodastreamern. Äntligen!! Vi köper inte hem Cola längre men jag har saknat kolsyran!! Så vatten blir kanon!
Vi var även inne i stan och käkade! Bara sådär för att vi var sugna :)

Nu ska jag slötitta tv och sen sova så mycket jag kan till huliganen vaknar. 

Enkelt men så svårt

Nu fick inte jag sova längre. Skulle gärna gjort det dock. 

Milton drog upp persiennerna nyss. Tänk vad mycket vi gör i bara farten och tar för givet. Att dra upp persiennerna var en riktigt klurig uppgift för en 4-åring. Hur man skulle snurra snöret runt knopparna för att den skulle stanna uppe :)

Nu får det bli frukost och sen får vi se vad dagen bjuder på. Fint väder iallafall!

Pyssel

Vi hann pyssla lite. Han gillar just nu fingerfärdiggetsgrejor som detta och pärlor och så...

Miltons hand i avtryck :)


Nu är jag strax på jobb igen och Milton ska ha gympapremiär med Daniel :) gissar att den ungen däckat långt innan jag kommer hem. 

Snygga sommarpojkar

Härligt väder idag! Dessa somriga killar var ute och spelade bandy när jag kom hem. Nu spelar de fotboll och jag vilar lite inför ett kvällsjobbpass också. Men sen tror det blir lite spel på balkongen eller så :)



Godmorgon torsdag!

Torsdag igen?! Vad snabbt tiden går igen. Vi har lite planerade grejor i höst, det gör att tiden går lite fortare också, när man ser fram emot något. 

Vaknade av mig själv 5.45 idag. Varför det liksom? :P Daniel brukar alltid säga att han blir tryckt in till väggen när Milton sover hos oss. Men när jag vaknade på min kant och blickade mot Daniel låg han tätt intill väggen. Men mellan oss var det tomt ;) Milton hade sovit hela natten i sin säng. Ovant men ganska skönt. Tror vi alla sover bättre då! 

Så jag fick smyga hemifrån utan någon som sa hejdå. 
Idag är det både jobb och kvällsmöte men jag hinner hem emellan. Skönt!
Sen är det helg. Daniel jobbar natt så jag och Milton får roa oss själv en del. 

Ha en bra torsdag!

Resultatet

Jag är väldigt nöjd med vad jag fick gjort!
Lasagne till Daniels matlådor och pannkakor att ha i frysen. Och så blev det supergod pulled chicken med ännu godare (min bästa hittills) coleslaw!



Lille sjuklingen Milton åt bara lite kvarg. Det är väl det och en korv med bröd som vi fått i honom idag. Feber och halsont. Och nu innan läggdags tittade vi i mun och hals på honom. Sår i hela munnen, stor blåsa på tungan och illröd och svullen i halsen :( stackaren! Hemma med mig imorgon! Då blir det glass!
Idag har han mest spelat tv-spel. 



Inspiration

Jag har en vän med två barn (2 & 4 år) som lyckas få gjort massor. Även om hon är själv hemma med barnen. Hon syr, målar, bakar bröd och gör flera maträtter samtidigt. Säkert tapetserar och meckat med bilen också ;)

Vi som ibland kan tycka det är jobbigt att göra något om vi är själv med Milton. Men nu får vi nog tänka om :P 
(Påtal om att göra flera saker samtidigt så tyckte jag nyss att det luktade bränt och tittade upp och insåg att mitt ljus brunnit ner i botten och rök :P kanske inte ska tänka om haha)

Så nu har jag förberett för pannkakor, lasagne, coleslaw och pulled chicken. Tanken var att baka bröd också men där kände jag att gränsen var nådd ;)







Lära sig läsa

Milton vill så gärna lära sig läsa så han kämpar för det. Nu sitter Daniel och spelar ett Bamsespel med Julia och Milton. Jag tjuvlyssnar. 

Milton: jag vill också kunna läsa korten!
Daniel: a men det är svårt att kunna direkt. Men nästa kort till Julia kan vi läsa tillsammans!

Daniel: ...i farmors handväska ligger...
Milton: ...två burkar honung!!
Daniel: ........ja.......

Haha där kunde man tro att Milton läste men han bara gissade. Hoppas jag :P

Happy happy Boy!!

Alldeles nyss. Milton vaknade tidigt och blev satt vid Barnkanalen. Efter en stund kom han rusandes... 
- Mamma, mamma!! Vet du vad? De säger att det är lördag idag!!!
- Ja det är det!!!
- Då vill jag äta godis!!
- Det ska vi göra senare.

Gulleponken, helt överlycklig! :D 

vi äter bara godis en dag i veckan här. Sen kan det bli fika med glass eller bulle  nån annan dag men just godis försöker vi hålla till en dag :)

12 timmars sömn

Igår vaknade Milton typ 4.20. Vägrade somna om så han fick gå upp och se Barnkanalen när Daniel gick upp 5. 
Sen fick jag hålla honom vid liv på eftermiddagen. Han höll på att somna flera gånger och till slut vid 17.30 började vi nattningen. Tror knappt jag hann lämna rummet innan han sov ;)

Ändå!! fick jag dra honom upp ur sängen imorse kl 6.10. Då sov han tungt. Så drygt 12 timmars sömn räckte inte :P

Men till dagis kom vi och jag hann med min buss till jobb. 
(Bilder från lämningen igår. 1 min efter denna bild togs öppnade himlen sig och det började ösregna)




RSS 2.0