Valborg

Så var denna dagen snart mot sitt slut. Det har varit regn och kallt men vi har varit ute mestadels av eftermiddagen och kvällen ändå. Efter en heldag på jobb åkte jag hem och väntade in Daniel och Julia. Vår plan var att åka spårvagn in till stan, kolla på cortégen, åka hem, käka middag och sen ta bilen till härlanda tjärn för att kolla på majbrasa. Så blev inte fallet ;)

Daniel fastnade i bilköer och de blev försenade hem. Och eftersom Daniel bestämt trodde att cortégen började 17.00 så skyndade vi oss iväg med bil. Vi tyckte det var konstigt att det var så mycket lediga parkeringsplatser i stan men tänkte inte mer på det. Men det var lite folk även på Avenyn så vi tog reda på tiderna och då visade det sig att dem skulle gå på Avenyn vid 18.30. Grattis... Regnigt och kallt och 1,5 timme att döda i stan. Middag på stan blev det (Daniel åt kebabtallrik, jag åt souvlaki med pommes och Julia åt korv och mos). Mysigt!

Vi ställde oss vid kravallstaketen runt 18.15 för att få bra platser. Tiden gick och gick. Inte en cortége-lastbil i sikte. 19.15 såg vi första bilen. Vid den tidpunkten var vi genomvåta, frös så vi skakade och hade tappat lusten en aning. Vi tittade i tre kvart sen återvände vi till bilen.

Majbrasan brann knappt, men det kom tjock vit och svart rök ur den. Träffade på min farbror med fru och barn och stod och pratade. Barnen lekte och sprang sig varma. När pinnhögen sen brunnit ner en bit återstod en fin liten brasa att värma sig på :)

Kvällen håller nu på att avslutas efter flytvästprövning (för liten kan vi konstatera) och nu börjar projekt tandborstning-kissa-byta om-läsa saga-försöka somna... Godnatt!


Kinagryta :)

Middag från frysen blev det idag. En kinagryta hittade jag i en burk så jag kokade ris till. Supergott verkligen. Jättelätt att tillaga, frysbar och alldeles alldeles underbart god ;)


Förrådssortering

Dagen D.

Förrådet måste städas för att vi ska få in nya saker. Vi har välsignats med det största förrådet i källaren, dubbelt så stort som alla andras och tacka gud för det. Vi har smockfullt med saker där nere...

Vi drog ut nästan allt delade upp i två olika högar - slängas och sparas.
Märk väl originaldynorna som låg i båten. Härlig 70-talsfärg ;) Dynhögen är slängehögen.Julsakerna hade vi utspritt och de fick en gemensam låda. Vi tog även ner de sista julgardinerna från lägenheten. Bättre sent än aldrig va? ;)


Dessutom skulle vi leta efter sommarkläder, segelställ och våra flytvästar. Ni kan ju gissa vart dem låg? Yepp yepp - längst in, längst ner i hörnet underst i stapeln av kartonger...

Båtplats fixad

Vi har numera en båtplats i Björlanda. Den hamn vi helst vill ha båtplats i då Daniel känner till den hamnen bäst. hans föräldrar och syster har båt där och den båt Daniel tävlar med ligger också där...
Så ett problem mindre.

Ikväll ska jag försöka mig på att sy fodralet till våra dynor... Hittills har det varit en del problem men jag hoppas det går smidigt ikväll :) Hur svårt kan det va? ;)

Ägglunch

Inget jobb idag så jag har återupptagit arbetet med dem nya dynorna till båten. Gjorde ju ett litet misstag igår och nu får jag ju rätta till det. Just nu paus med ägglunch :)


båtplats sökes

Vi kommer att sjösätta vår båt kanske redan om 2 veckor. Beror lite på vad företaget där den står nu vill också. Men vi har fortfarande ingen båtplats. Har en på G i Björlanda Kile. Men vi vet inte säkert än. Om det är någon som har en båtplats över i sommar så maila gärna på hannamqv@hotmail.com. Båtplatsen bör vara iallafall 9x3 meter stor. Och finnas i eller runt Göteborgstrakten.

 


Nu händer det grejor :)

Det börjar bli så fint i båten nu. Massa förbättringar varje gång vi är där. Bilderna talar nog för sig själv ganska mycket att det händer grejor. Men mycket arbete återstår. Så det är bara att fortsätta... :) 


12 grader och regn. Tur vi jobbade inne i båten.


Medan Daniel sågade inne i förpiken...


...så oljade jag teaken i salongen.


Listerna.


Innan...


...och efter :)


Innan...


...efter!


Oljad vägg men ooljat bord. Det syns stor skillnad! :)


Allt oljat! Det är som en helt ny båt!

Daniel satte häromdagen i ny matta i förpiken på nederdelen.


När enbart överdel var klar.


Hela väggen klar!


Det roligaste nu är att vi kan slutföra alla arbeten som vi påbörjat. Första veckan höll vi bara på att riva allt och då kändes det ett tag som att vi aldrig skulle palla. Men vi kunde båda idag påstå att det faktiskt känns kul när vi äntligen får se resultat. Nu kan vi blicka framåt.


Probleme solved

Vi har haft problem med ena skottet förra veckan men nu verkar vi ha löst problemet. Vi tvättade skottet, slipade det med cirkelslip och oljade sedan in det 5 gånger. Men fortfarande fanns det fula märken kvar som inte försvann.

Så vi drog på ett lager med brunpigmenterad teakolja och det verkar änsålänge se jättefint ut.


Fortfarande fula flammor.


WHOALA!!! :D


Dinner is served

När jag kom hem från jobb idag stod maten färdig. Det blev en sån där dag då vi åt det vi ville. Så Daniel åt fiskgratäng medan jag åt chicken nuggets med ris och sötsursås :)
Middag efter jobb och båtbyggKotlett, potatisklyftor (med morot och lök), grönsaker, bearnaisesås, svartvinbärsgéle!


Neeej då, vi är inte avundsjuka!! ;)


Dagens outfit

Äntligen vår :D


tystnader

Den senaste veckan har jag börjat tänka på tystnader. Både positiva och negativa tystnader, mest positiva.
Första tystnaden var förra söndagen när Julia hade lämnats och jag och daniel satt i varsett rum och knappade på datorer. Det enda som hördes var små knappningar mot tangenterna. Man hade kunnat höra en nål falla. det var magiskt. skönt.

En annan tystnad har varit åskmolnets förtjänst. Vi bor väldigt nära en flygplats och ofta om kvällarna tror man att det åskar när flygen lyfter. Jag tycker det är ganska mysigt och väldigt fint att se flygen i solnedgången när de lyfter mot skyn... Det var tomt utan den förra veckan...

Den tystnad som jag tänkte på mest var när jag och Daniel rev vägg i båten häromdagen. Vi satt så nära varandra att knäna nuddade vid varandra. Båda så koncentrerade att det inte yttrades ett enda ord på säkert en kvart. Inte några blickar på varandra. Bara koncentration på väggen...
Tystnaden bröts när jag såg något märkligt på väggen och utbrast "Fågelskit?!"
"mmh"
mumlade daniel och sen var vi åter i tystnad.

Behagligt och obehagligt. Tystnad kan uppfattas så olika beroende på när den infaller...

Stripes beställt

Genomförde nyss beställningen av stripes och namndekal till båten :) Längtar tills det kommer och finishen utvändigt sedan är färdig på båten. Utvändigt är det durktrallen i sittbrunnen, stripes, namndekal och en tvättning som gäller. Sedan 100% sjösättningsklar. För jag tror allt att Daniel har polerat den?! Hmm...


Sjösättningsklar utvändigt

Ännu en dag med mycket jobb och slit på Claramell.
Jag kom dit vid 11 och satte upp väggar, oljade skotten samt målade vattenlinjen på skrovet.
Daniel kom vid 15 och fortsatte med målningen.


Skrovet innan målning!
Så vad gör jag när Daniel målar??


Ser ni mig? ;)Jag målade i stripen som sitter nästan nere vid vattenlinjen. Den hade skavts bort och därför var den ganska ful. Men detta blev väl okej? Hela skrovet blev jättesnyggt i sin nya marinblå färg :)


Kassler till middag

Inte ofta äter jag kassler till middag men idag var det det som lockade... Jag åt:

- stekt kassler

- hemmagjord rotmos på potatis, morot och broccoli

- stekta grönsaker (morot, squash, vitlök och purjolök) i sweet chilisås

- färdig bearnsisesås


Gott gott :)


Lösa väggar är nu på plats

När vi köpte båten hängde ganska många väggar. De hade lossnat från väggen. Idag var det dax att fixa dem. Med kontaktlim precis som igår. Gav det en chans till och det fungerade bra. Men man är inte särskilt glad och avslappnad när man i ett trångt utrymme utan tillräklig höjd att ha huvudet upprätt i ska få lim på varje centimeter... Med en spatel som är stor och otymplig och helt oböjlig. Det slutade med att jag smetade ut allt lim med handen :) Det funkade jättebra! 

Hanna har limmat

Inte nog med att jag limmade fast väggarna. Jag limmade fast mig själv i spateln, jag fastnade med mössan i väggen och burken hängde med min hand vidare efter att jag hält upp nytt lim. Tur jag hade musik på annars hade nog min ilska hörts över hela området ;)Före och efter bilder på skottet

Här hittade jag en före och en efterbild på skottet. Den ena när jag tvättat det, osäker på om jag slipat det på bilden. Och en från idag efter att jag oljat det.


Före!


Efter!


Enkel lördagsmiddag

Idag tog jag fram kycklingbitar ur frysen och stekte, satte in en form pommes i ugnen och så tog jag grönsaker (squash, vitkål, lök, chili och morot) och stekte med dragon och sweet chili.

Det blev jättegott. Tillbehör till detta blev marinerade vitlöksklyftor och färdig bearnaisesås.


Snart blir mina matbilder mycket mycket bättre, närjag börjat använda mitt ljustält! :)


Dagens arbete på vraket

Det vi gjort hittills är verkligen bara att förstöra en redan nergången båt. Vi har dessutom belamrat den med verktyg och skräp och det ser ut som ett helvete rent ut sagt nere i båten.

Men så idag så kom äntligen lite ljusglimtar, lite små förglimtar om hur den kommer att se ut om bara några veckor.

Jag har nämligen tvättat och oljat skottet (väggarna) tre gånger så att de nu har fått en fin yta. kanske behövs en omgång till imorgon. Det får vi se imorgon när det torkat. Men vilken skillnad det faktiskt är. jag såg det inte när jag var i båten, man blir lite hemmablind. Men nu när jag tittar på fotona så ser man tydlig skillnad. Ska se om jag hittar en före bild också.


Visst ser man allt skillnad på det som nu bara är slipat i jämförelse med det som jag oljade idag?


Vi har limmat fast ena väggen i förpiken som bara hängde innan. Vi använde kontaktlim som tog galet lång tid att torka. Hoppas solen står på och värmer imorgon, då torkar det snabbare.Daniel kom upp och ville ha lite tröst. Jag sa till Julia att det skulle bli mycket blod, svett och tårar under detta båtbygge. Här är ett bevis på blod iallafall :)

I vanlig ordning jobbade jag mest inne i båten medan Daniel tog utsidan av båten. Men limångor och oljelukt krävs det en viss paus ifrån så jag gick upp och fotade och möttes av fin utsikt och en frustrerad Daniel?
 

 

 

 

 

 

 

 

 Är du skitig älskling??Nu har vi lämnat bygget för idag och återvänder imorgon :)Marabou Passion

Har ni smakat den nya vårsmaken Passion som Marabou kommit ut med? Vi köpte ett sådant choklad igår och jag tänkte ta några bitar som helgmys idag eller imorgon. Men vi kunde inte motstå att smaka och tog varsen bit igår. Vi stod båda tysta en liten stund och tuggade i oss vår bit. sen tittade jag på Daniel, som såg ganska skeptisk ut, men han ville nog inte klanka ner på mitt nya choklad.
Men så fort jag visade en besviken min så kunde vi båda konstatera hur illa det smakade. det var som att fylla munnen med schampo. Ingen naturlig smak alls. Bara konsgjord schampoosmak :S


Uppackning!

Jag vet inte hur många påsar vi fyllde igår efter vår shoppingrunda. Men det handlar nog om minst 20 stycken och då la vi ändå en del utanför påsarna :)
Det blev mycket båtgrejor, massa fina kläder samt födelsedagspresenter till både Daniel och Julia. Dessa kommer jag tyvärr inte kunna skriva om förrän i mitten av maj respektive mitten av juni :)

Vi har packat upp alla påsar men alla saker fick ingen egen plats utan allt finn utspritt i hela lägenheten som just nu ser ut som ett krig. Men jag hoppas få undan i helgen. Mycket jobb i båten väntar så allt får ta sin tid.

Foto på kläderna kommer. Vi ska ha lite mannekänning någon dag :)


Träningsvärk i benen

Storshopping på Ullared idag. Ont i benen :P Uppdaterar med bilder i helgen på mina nya fina kläder :)


Hårt arbete på Claramell!

I nästan sex timmar har vi jobbat hårt på båten idag. Tvättat, rivit väggar, tagit ner fönster och städat. Vi kör Arga Snickarens koncept och städar upp allt i sin låda ;) Det är faktiskt bra för nästa gång vi kommer så är där fint och man kan börja jobba direkt och man vet var sakerna ligger...


Jag i 5 lager kläder, det var 5-7 grader... Jag tar ner väggen i förpiken!


Daniel tvättade väggarna vid toaletten...


Toalettvägg halvvägs innan...


...och efter :)


Picknick i bilen...


...eftersom himmelen såg ut såhär!


Förpiken utan väggar... Nya ska på innan veckan är slut... Bara solen kommer!


Maffigt moln på vägen hem!


Dagens middag blev pizza! Kom hem lite efter 21...


Aprilväder


Fint väder när vi gick till bilen!


Sen vände vi oss om och såg detta!!!


Märkligt att åka bil i regn när solen skiner från blå himmel framför...


Men vi jagades av detta stora moln som till slut hann ifatt och innehöll massa hagel!!!


Matsäcken är packad!

Idag blir det jobb i båten hela eftermiddagen förhoppningsvis. Det regn som lovades på nyheterna verkar inte komma. Tur för oss :D
Jag har stekt pannkakor, brett mackor, kokat kaffe och blandat pärondryck...

Hmm, VARFÖR skrev jag så om regnet? Nu i denna sekund började det ösa ner. Men solen skiner samtidigt. Hoppas det slutar igen...

Nu bär det av till båten! :)


Minns ni bönan jag tryckte ner i en kruka. den växer så det knakar! :)
Rensning i skåp och kylskåp :)

Hur många veckor har vi inte sagt att vi måste sortera i skåpet. det ramlar ut saker när vi öppnar det. Samma sak med kylen. Sagt och gjort. Idag tog jag tag i det. Så överraskande snabbt det går när man väl gör det, ändå drar vi oss i flera veckor.


Skåpet innan!

Skåpet efter!

Slängde kex och godis som hade utgångsdatum för ett år sen. Så ofta äter vi av godiset i skåpet. Hade kunnat kasta ännu mer men det får bli en skåprensarlördag när Julia kommer nästa gång. Sen slängs allt :)


Kylskåpet innan!

Kylskåpet efter!

Kanske inte syns någon jätteskillnad på kylskåpet på bilderna, men det blev stor skillnad. Framförallt mer organisation. Alla grönsaker på en hylla osv :)


En bra frukost

Har fått frågan hur jag kan vara pigg och slippa sötsug och så. Jag tror att det beror på att jag äter ganska bra mat, framförallt frukost. på helgen när det blir mer onyttig frukost med honungspuffar eller youghurt så håller jag inte mig mätt lika länge som på vardagarna.
Dagens frukost (typ alla vardagars frukost) bestod av All Bran flingor med mjölk, ProViva (underbar mangosmak, rekomenderas starkt) och så omega3- samt vitamintablett. Det är min frukost och jag tror den är en bra start på dagen :)


Bilder på vår båt

Nu har jag äntligen lite bilder på vår båt. Idag har jag slipat klart så gott som allt inne i båten. Jätteskönt för då kan jag snart börja på något nytt projekt. Nu i veckan kommer vi att måla båten utvändigt samt sätta in nya mattor på väggarna inne i båten. Sen ska vi låna en symaskin och förhoppningsvis börja sy dynorna redan till helgen. På torsdag blir det Ullared :)
Latmat

Efter några timmar i båten och efter några timmars jobb kom jag hem sent så idag fick det bli latmat. Det innebär stekt falukorv, makaroner och purjolök i djup skål :P Vet inte varför men det blir den rätten när jag är lat. Fast jag äter det rätt sällan... Gillar att laga mat!


Bloggutmaning

Blogg jag läser först: Jag läser dem uppifrån och ner i den ordning dem ligger i favoriterna. så först av alla blir det MammaBecka

Blogg jag har hört talas mycket om men aldrig läst: modebloggarna, sen kissie och blondinbella och dem.


Kändisblogg jag följer: Katrin Zytomierska och Alex Schulman

Mest kända bloggare jag sett IRL: Ingen :)

Första bloggen jag började följa: MammaBecka

Bloggare jag beundrar och varför: Eftersom jag följer vissa blogar varje dag så har nog alla något jag beundrar hos dem.

Fördelar jag fått tack vare bloggen: Jag har någonstans att lägga mina foto, och familjen i Skåne kan följa vårt liv och båtbygge så jag slipper messa dem varje dag ;)

Då hatar jag att blogga: När jag är jättetrött, då blir det lätt negativa inlägg bara för att jag är trött. Dagen efter ångrar jag kanske det. så jag undviker det :)

Då älskar jag att blogga: När jag får gensvar på det jag skrivit och när det hänt speciella grejor. Som efter en barnhelg med massa skoj :)


Den person som mest kommenterar hos mig som förtjänar lite uppmärksamhet:
Absolut HappyEverAfter, jättefin och gullig blogg att läsa!


Liten blir stor

Snart är det 2 år sen jag träffade Daniel och Julia första gången i Slottskogen. Jag var där med ett barn jag passade och jag minns att hon precis innan vi mötte Daniel och Julia blev biten av en get :)

Från första sekund så har jag och Daniel umgåtts som om vi känt varandra alltid. Tidigt blev det vardagsliv eftersom det fanns barn med i bilden och det var lättast för alla. Julia var 5 år när vi träffades men fyllde ganska snart 6 år. Då fick hon en cykel utan stödhjul. i länken nedan kan ni se hur fort hon cyklade redan första dagen med nya cykeln!

http://www.youtube.com/watch?v=vMCOdV4l15E

Men så i helgen, knappt 2 år senare är det alltså ny cykel som gäller. en stor cykel med växlar. Hoppet från stödhjul till växlar var inte stort :) Liten blir stor... Nu får hon faktiskt sluta växa ett tag så att hon inte är längre än mig innan hon är 10 år :P

Det är häftigt att se barns utveckling. Tyvärr ser man inte den lika tydligt när man träffar barnen regelbundet. Det är lättare att se på barn man träffar mer sällan för då är förändringen så tydlig. Men tänker man tillbaka på dessa 2 år så är det otroligt mycket Julia kan nu som hon inte kunde alls då. Tänk bara det här med bokstäver och siffror, det är en ny värld, samt klockan och annat viktigt :)


Ur barnamun i barngunga

Lilla K (2,5-åringen) ville tvunget gunga i bebisgungan idag. Hon är lång och benen drogs i marken hela tiden. Ett stort leende utbryter från hennes mun och hon tittar på mig och säger gulligt:

- Jag är inte lite för liten för denna... jag är MYCKET för liten!!!

sweet! :)

Kameran är borta

Tänkte göra ett långt inlägg om arbetet på vår båt. Men kameran måste ha följt med i bilen med Daniel när han åkte till jobb. Bilder får komma upp imorgon.

Idag blev det ännu mer handling, det blev tyg, filt och nån sorts vadd man har på dynorna. Vi ska sy överdraget till våra nya dynor själv. Det är en prisskillnad på ca 12 000:- att göra det själv istället för att beställa så valet känns rätt enkelt. Men det blir nog ganska klurigt och svårt för ingen av oss är några symaskinsfreak direkt :)

Väl i båten fortsatte jag att slipa invändigt medan Daniel tvättade båten utvändigt. Efter att jag åkt till jobb polerade han båten.

Får jag inte jobb imorgon blir det många timmar i båten. Men jag har hört att det ska regna? Stämmer detta?

Magisk tystnad

Det råder en magisk tystnad i lägenheten. Julia har vi lämnat, jag och Daniel sitter vid varsin dator i varsett rum. Det enda som hörs är vinden som då och då tar tar i träden utanför. Så här tyst har det inte varit på måånga timmar nu ;)

Nästan alltid är det något som hörs. Är jag själv hemma har jag alltid på teve eller stereo. Men vad skönt det är med total tystnad!

Tipspromenad på cykel

Idag skulle Julia få cykla premiärrundan på sin nya cykel. Stor cykel numera, 24" och tre växlar och två handbromsar och fotbroms. Hon är jättestolt och glad över den :)

När vi var ute stötte vi på en massa pensionärer som gick tipspromenad. Vi ville också vara med på tipspromenad så vi köpte oss en lapp och cyklade rundan som gick utmed en sjö och i skogen! Mycket trevligt och det är alltid roligare att cykla när man har ett mål.

Sen cyklade vi och hämtade ut mitt ljustält som jag beställt i veckan. Nu blir det roligt att fotografera :D
Till lunch blev det pannkakor!
Nya skor som vi köpte igår :)

 


Hur kan vi hinna med så mycket på en dag :)

Det var Julias mammas kommentar när Julia berättade grej på grej vi hade hittat på... Men det är väl så, vaknar lilltjejen 7.20 så vaknar alla 7.20... :P

Vi har hunnit med båt-loppmarknad, köpa cykel till Julia, varit i båten och sen har vi byggt ett barbiehus och haft lördagsmys med yatzy, godis och chips :)

Julia fick för ett tag sen 4 barbies men dem har inte haft någonstans att bo. så jag har gått och klurat på hur vi kan bygga ett hem åt dem. Så idag städade vi ur hennes hylla och fixade rundor med hennes saker så att vi fick 4 fack lediga i hyllan...


Vi tapetserade med tapet och presentpapper i olika färger. En färg för varje rum. Julia drog av tejp från hållaren och jag mätte, svor och satte upp tapeterna. Ändå var det hon som klagade att det var jobbigt att bygga hus ;)
Jag sa till henne hur långa tejpbitar jag ville ha och hon rev av önskad längd. En av gångerna velade jag lite och fick då reaktionen:
- Men nu får du bestämma dig kvinna!
:O av en 7-åring, haha :PVi bygger hus...


Färdigtapetserat!


Hela huset!


Sovrum med spjälsäng!


Toaletten!


Kök!


Vardagsrum!

Vi använde oss helt enkelt av sånt vi hitta hemma, kartonger, handdukar, tidning, folie osv :)


Barnkonversation

Samtal med 2,5-åringen:
(jag kallar i denna konversationen aktuell pojke för Kalle)

Hon: Jag blev arg på Kalle när han släckte lampan!
Jag: Vad gjorde du mot Kalle då?
Hon: Jag puttade honom bara lite...
Jag: Men får man puttas?
Hon: Nej men han släckte lampan!
Jag: Men FÅR man puttas?
Hon: Nej... men... men...
Jag: Vad sa fröknarna till dig när du puttade Kalle?
Hon: Dem bara klappade!


Jahapp :)


Städningsdag

Idag var sista dagen på mitt ena jobb. Jag ska inte jobba kvar där utan se mig om efter något nytt jobb. Ibland funkar det helt enkelt och jag kände att jag ville göra något annat! :)

Jag och Daniel åkte i eftermiddags till båten för att fortsätta vårt arbete. Jag ska någondag lägga upp en lista på allt vi har att göra i båten så får bi se utvecklingen :)

Idag fortsatte jag mitt jobb med att tvätta bort allt svartmögel inne i båten. Har dragits med en jobbig huvudvärk idag. Tror faktiskt att det kan bero på dels möglet och dels för att jag använder klorin mycket nu.
Daniel målade utsidan. Vi har delat upp arbetsuppgifterna och har nog inte riktigt koll på vad den andra gör.

Väl hemma gick jag igång på lägenheten. Köket är så kliniskt rent och även hall och toa ser fint ut. Vardagsrumme toch sovrummet får Daniel hjälpa till med imorgon när han sovit. Jag jobbar precis hela dagen.

I helgen är det barnhelg :)Litet "smakprov" på hur det ser ut just nu!


Sunwind 26

Frukosten avklarad, nu måste jag städa här hemma... Vi har tagit på oss väldigt många projekt denna vår :) Jag har börjat plugga, försöker gå ner några kilo i vikt och Daniel ska vara med i Göteborgsvarvet. Och ovanpå detta köper vi båt. Detta blir en vår utöver det vanliga :)

Bilden nedan är inte vår båt, men det är en liknande. Ville bara visa på ett ungefär hur den ser ut... Bilden är lånad från www.sailguide.com.


Vår nya båt Clara!

Nu ska jag berätta om vår nyköpta båt Clara.

Vi har nu i någon månad letat båt. Varit och tittat på många och fastnat för vissa men direkt avfört andra. Sen hittade vi "den perfekta" båten. Allt var okej fram till dagen vi skulle köpa den. Då drog säljaren ur sig pga att han trodde att motorn var kass och inte vilja sälja något som kanske inte fungerade. Vilket i och för sig var bra för oss. Man vill ju inte köpa en bt och inse att man direkt måste lägga 50 000:- på renovering av motor.

 Men sen dök hon upp, båten Clara. Det är en Sunwind 26. Segelbåt :) Jag har inga bilder just nu men det ska jag givetvis lägga in. Det stora "problemet" är att dena båt är ett renoveringobjekt. Vi ska så gott som blåsa ut allt och bygga om och fixa allt. Men det problemet är ett nöje då vi vill göra båten till vår... Men all ledig tid läggs på båten och det kommer kosta blod, svett och tårar. Och en massa bråk antagligen... Vi har en månad på oss innan den ska i vatten och denna månaden kommer vara späckad...

Idag har Daniel slipat kölen samt målat den. Jag har börjat tvätta inne i båten. Bara att få av allt ytligt svartmögel gav ett upplyft :)


Bjuder på denna ;) När man slipar inne i båten krävs glasögon!


Daniel har klättrat ner i stuvfacket för att mäta!


Stort misstag!

Man lär så länge man lever, visst?

I den underbara sol som skinit på oss senaste dagarna har jag bränt mig lite lätt på kinderna och näsan. Så idag efter duschen tänkte jag ta på en kräm som svalkar lite. Men det blev mycket fel... Jag tog fel tub (dem ser likadana ut bara olika färg på texten) och istället smetade jag ut ett tjockt lager med värmande kräm, ungefär som tigerbalsam i hela ansiktet...
Jag trodde ärligt att jag bränt sönder ansiktet, det gjorde fruktansvärt ont. Jag hoppas inte huden kan ta skada av det? Huden vid ögonen och i ansiktet är ju ganska känslig...

Men om ni undrar hur det känns att ha tigerbalsam i ansiktet så kan jag säga att det är fruktansvärt. Jag baddade ansiktet med iskallt vatten länge och sen tog jag på rätt kräm, efter att ha läst på tuben :)

Hemmalagad fiskgratäng

Veckans matsedel blev allt annat än följd. Som sagt har vi köpt båt, jag ska berätta mer om detta. Och arbetet med den tar all vår lediga tid så både måndag och tisdag blev det hämtmat. Men idag skulle jag göra något med laxen som låg i kylen och jag provade att göra egen fiskgratäng :)

Det blev mycket gott. Och så enkelt det var. Stekte laxen, hacka tomat och purjolök. Pulvermos. Waola! :)


Vi har båt!!!!!

Äntligen har vi en båt.

Och en jädrans massa arbete framför oss för att få den fin.

Godnatt! :D

Blomma från böna

För kanske 2-3 veckor sen så fick jag av en händelse ner en liten brun-beige böna i min ficka som någon gav mig. Jag visste inte om det var mat-böna eller vad det var så jag tryckte ner den i en kruka vi hade i köket :P

Nu står där en ståtlig grön växt, 20 cm hög som bara växer och växer och växer. Bladen har växt ut nu på bara 2-3 dagar. Trevlig med en växt till. Får se hur länge den överlever för resterande växter i lägenheten ser allt lite vissna ut.


Telefonsamtal

Jag har gått här nu i snart 3 timmar och väntat på ett telefonsamtal från en båtfirma, där vi antagligen ska köpa båt. Men jag poängterade att han behövde ringa innan kl 13 för jag ska åka och jobba då. Men icke, inget samtal här inte...
Antagligen har säljaren gått på lunchrast nu så nu kan jag nog ge upp att hinna få samtalet...

Trist för honom för vi tänkte komma dit och betala kontant redan idag ;)

Men NU ser man på. Han ringde precis nu. bara för att jag gnällde lite ;)


Vi ska dit 17-17.30... Håll tummarna för att vi har båt när jag bloggar ikväll :D

Fixarkväll

Så glad och nöjd jag är. Har städat vår balkong. kanske låter enkelt men i år gjorde vi det mycket jobbigt för oss. Inte med vilje utan vi insåg att det bara blev värre och värre för varje dag.

Vi hängde i vintras upp ett fågelhus för att fåglarna skulle ha mat hela vintern. vilket misslyckande. Förr oss då. Inte för fåglarna. Hela balkonggolvet var svart av intorkad fårgelskit balndat med fastklistrade och torkade solrosfröskal. Det såg ut som ett kaos där ute. Fullt av grejor, gamla mattor och krukor och allt vad där finns. Och under allt detta detta hårda skal av bajs och mat...

Detta är vattnet från skurhinken.

Det tog mig en timme att skura golvet. Sen tog det mig 10-15 minuter att sätta frö i krukorna, vilka sen kommer bli fina blommor.
Se så fint det blev! Helt klart värt besväret :)Äntligen lite resultat :D

Nu börjar allt resultaten komma tack vare min träning... Imorse såg jag resultaten när jag gick förbi spegeln. Det är liksom tightare :P Om man kan uttrycka det så.
Mitt midjemått är nu 75,5... Det har minskat 4,5 cm på ca 2,5 månad. det är jag mycket nöjd med.

Idag har jag gjort 731 situps på Ab Circle Pro'n. Det är 15 minuters träning. Har även tränat crosstrainer. Riktigt bra start på dagen att träna. Jag känner mig gladare, piggare och lättare :)

klurigt sms

Fick detta sms av sambon häromdagen:

"Fick vänsa, gkömce plånvok. Gå net  ot ekettä"

Jag fick läsa det några gånger innan jag förstod. Han körde bil när han skrev, han skulle hämta upp mig efter jag varit ärende.
Egentligen stod det:

"Fick vända, glömde plånbok. Gå ner mot eketrä"

:)

Rester och nytt

Kvällens middag blev en blandning av gårdagens rester och lite nyss.
Panerade kycklingen och bearnasiesåsen från igår och idag tillagade jag pommes och coleslaw till. Tyvärr blev inte coleslawen bra, för mycket dijonsenapsmak så den smakade inte bra. Jag som tyckte det skulle bli så gott med det. Någon med gott milt recept?Jag får ibland frågan varför jag har sås i en skål. Det är så här att jag tycker inte alls om när maten blir blöt och såsig. Så jag tar typ alltid såsen i en skål bredvid. Jag äter till och med spaghetti och köttfärsås separat, fast på samma tallrik :)

Matlista för kommande vecka

Sitter här och försöker göra en matlista för nästa vecka. Vi har ändrat våra rutiner och handlar numera bara 2 gånger i månaden (förutom mjölk typ) och därför ska all middag denna veckan göras av sånt vi har hemma.
Mitt mål är alltid att äta så varierat som möjligt.

Måndag: hemmagjord lax- och potatispytt
Tisdag: lasagne
Onsdag: ost-tortellini, bacon, pesto
Torsdag: kyckling, pasta, pesto
Fredag: fiskpinnar, potatis, remoulad
Lördag: kyckling, ris och currysås
Söndag: spaghetti och köttfärsås


Att det blir pasta och pesto två dagar i rad är för att peston annars bara står och blir för gammal i kylen. Och Daniel är inget fan av det så jag passar på när han jobbar kväll ;)

Hur låter annars min mat-vecka? Godkänd?

Träningsdag

Idag ringde klockan 7.30 och solen sken där ute :) Härligt. Om den fortsätter lysa (eller ja, molnen inte kommer fram) så kommer vi ha sen eftermiddagssol på balkongen och då blir det att sitta och sola och plugga idag tror jag. jag har väl berättat att jag nu påbörjat min utbildning till Kostrådgivare? :)

Idag ska jag även träna en del. Innan frukost körde jag 3x3 minuter på crosstrainern och 3x3 minuter på Ab Circle Pro´n.
Har börjat köra cirkelträning på 3 minuter hela tiden, det gör att jag orkar hålla på längre samt har bättre motivation till det... Nu ska jag smälta frukosten, kanske städa lite... Sen blir det mer träning.

Innan balkongsolandet måste jag städa balkongen :) Inte varit där nu på hela vintern... Igår tog vi ner granriset och ljusslingan som suttit uppe sen december. Bättre sent än aldrig ;)

Underbar fredagsmiddag

Jag åt en god middag ikväll.
Kycklingfilé med potatiskroketter, gurka, smörstekt svamp och béarnaisesås.
Kycklingfilén doppa jag i ägg och vände sen i ströbröd, oregano och peppar :)

Köpte vitlökskroketter denna gång men tyvärr rekomenderar jag inte det fastän jag älskar vitlök. Dem luktade inte särskilt gott och dem blev inte frasiga så som jag vill att kroketter ska bli. Men helt klart en mycket godkänd middag! :)


sötaste påskkärringen :)

Påskhelgen tillbringade vi i Skåne hos mina föräldrar. Mycket påskmat blev det inte för min del dock. På torsdagen åt jag påsklunch på mitt jobb och fick direkt ont i magen. Åkte hem och la mig på sängen direkt vid 16-tiden. Inte förrän kl 19 kunde jag resa mig första gången. Sen följde en natt av fruktansvärd smärta i magen, otroligt illamående och en hink bredvid sängen som jag (hur säger man detta på ett fint sätt?) spydde i några gånger. Jag måste ätit något konstigt...

Det jobbiga var att lägga sig kl 16. Jag vaknde kl 1 på natten och var pigg. Men hade så ont i magen så jag kunde inte gå upp. På tv gick bara CSI och sånna mordprogram som jag inte bör se vid den tiden när jag är ensam hemma :P Så jag låg där och glodde...

Vi kom iallafall iväg till Skåne eftersom jag med största sannolikhet ätit något fel (har inte haft maginfluensa på 17 år så jag tror jag är immun) och då jag kände mig helt frisk på eftermiddagen.

trevlig helg och världens sötaste påskkärring kom på besök. Julia såklart. Hon var ute och gick med min kusin som är 8 år.


RSS 2.0