Valborg

Så var denna dagen snart mot sitt slut. Det har varit regn och kallt men vi har varit ute mestadels av eftermiddagen och kvällen ändå. Efter en heldag på jobb åkte jag hem och väntade in Daniel och Julia. Vår plan var att åka spårvagn in till stan, kolla på cortégen, åka hem, käka middag och sen ta bilen till härlanda tjärn för att kolla på majbrasa. Så blev inte fallet ;)

Daniel fastnade i bilköer och de blev försenade hem. Och eftersom Daniel bestämt trodde att cortégen började 17.00 så skyndade vi oss iväg med bil. Vi tyckte det var konstigt att det var så mycket lediga parkeringsplatser i stan men tänkte inte mer på det. Men det var lite folk även på Avenyn så vi tog reda på tiderna och då visade det sig att dem skulle gå på Avenyn vid 18.30. Grattis... Regnigt och kallt och 1,5 timme att döda i stan. Middag på stan blev det (Daniel åt kebabtallrik, jag åt souvlaki med pommes och Julia åt korv och mos). Mysigt!

Vi ställde oss vid kravallstaketen runt 18.15 för att få bra platser. Tiden gick och gick. Inte en cortége-lastbil i sikte. 19.15 såg vi första bilen. Vid den tidpunkten var vi genomvåta, frös så vi skakade och hade tappat lusten en aning. Vi tittade i tre kvart sen återvände vi till bilen.

Majbrasan brann knappt, men det kom tjock vit och svart rök ur den. Träffade på min farbror med fru och barn och stod och pratade. Barnen lekte och sprang sig varma. När pinnhögen sen brunnit ner en bit återstod en fin liten brasa att värma sig på :)

Kvällen håller nu på att avslutas efter flytvästprövning (för liten kan vi konstatera) och nu börjar projekt tandborstning-kissa-byta om-läsa saga-försöka somna... Godnatt!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0