Pastasallad och träning

Åt en jättegod pastasallad innan med kyckling, gurka, tomat, sallad, rödlök, paprika och creme fraiche med curry.
Enkelt och hur gott som helst. Det blir morgondagens middag också då jag gjorde dubbelt upp :)Kom nyss in från en runda i det underbara vädret. Solen har stekt på idag så graderna ligger fortfarande upp mot 18-19. Rundan blev 5,3 km lång och tog 50 minuter. Jag promenera, jogga, spurta, indfianhoppa osv lite om vartannat :)

Snyggaste parkeringen

Idag fortsatte vi med dynorna till båten. Skummadrass och vitt ludd för att vi ska ligga mjukt ;)

När vi skulle åka in till stan för att beställa knappar så körde jag. Stadskörning, stressande även för den mest vane bilföraren. Men det gick bra och för första gången skulle jag fickpakera. Hade dock bara en bil bakom och ingen framför så vi kallade det för "halv fickparkering" ;) På första försöket gjorde jag den mest perfekta parkeringen. Man får vara stolt ibland :D

Jag invigde mina nya sandaler. Behöver ett par bra, fasta sandaler i sommar, både vid segling och vid långa promenader på klippor :) Rosa och gråa är dem.
By the way. Någon har snott vårt dörrhantag på trapphusdörren :P Och tydligen har det hänt på fler dörrar. Men varför liksom? :P


Gårdagens problem

Igår hade vi en dag kantad med problem. Sånna dagar ska väl också genomlevas... Vi vaknade först och främst alldeles för sent och det första Daniel säger är: "Inte så men jag trodde ju att du skulle vakna tidigare" :P Men vi sov och sov och sov...

Vi gjorde oss färdiga till att åka till båten, vi hade höga mål och förväntningar på dagen.

Jag har börjat göra en lista i huvudet på för- och nackdelar med att ha båten på land eller i vatten... En stor fördel med att ha den i vatten är att jag slipper ha dödsångest när jag rör mig uppe på däck. Att falla 4 meter ner i asfalt eller 1,5 meter ner i vatten är skillnad. Dock så vill jag inte ramla i vatten som inte är mer än några plusgrader...

En nackdel med att ha båten i vatten är att de saker vi tappar är borta. Förut landade dem på marken och vi hämtade dem. Nu ligger en del småsaker på havets botten ;)
Även småproblem blir frustrerande när man har en problemdag. Jag skulle hitta en byggpenna. Men när jag kom ner till denna röra kunde jag ju glömma det :P Fick börja tälja till en ny penna.


Jag har börjat mäta ut nya durktrallen (golvet i sittbrunnen). 
Nästa problem var att vi har tänkt/mätt fel i huvudet när vi räknat på trallen. Det mest perfekta vore om vi kunde såga av 1,5 cm på sidorna. Nu måste vi såga av 2,5 cm vilket ger mycket mer problem. 1 cm kan göra så stor skillnad.

Daniel fixade masten. När han skulle borra så tog han på skyddglasögonen då det stänkte.
Jag: Känner du dig fånig i dem?
Han: Fruktansvärt!!Han hade problem med att få i (helt tappat namnet) "ringarna" i stagen. Han svor och tappade någon i havet och svor lite mer. Men plötsligt så fick han i alla hur lätt som helst och jag ifrågasatte hur det kunde gå så lätt.

Han: Jag har lärt mig tricket att misshandla dem först!

:)


Största problemet.
Vi ville hissa seglet för att se om det behövdes tvättas. Så jävla enkelt om det bara hade behövt tvättas... Ganska snart efter att vi fått upp det insåg vi att det var helt slutseglat. Bommen gick i sprayhooden så vi kommer inte kunna segla någonstans med det seglet. Något som verkligen inte var medräknat i vår redan använda budget... Ska vi kunna segla i sommar behöver vi hitta ett nytt segel. Köpa nytt är inte att diskutera detta året.
Någon som kan hjälpa oss med dessa fläckar vi fått på däck? Vi har provat med båtschampoo, aceton, rödsprit, tandborste och klorin. Inget hjälper... Vi tror att det är fläckar som orskakats av betyltejp.
Vi tröttnade på problem och åkte hem och åt grillad flintastek, potatisgratäng, grönsaker och vitlöksproblem. inga problem alls ;)


Sjösättningen

Observera och respektera att vi har copyright på alla bilder. Jag vill inte behöva vattenstämpla alla. Den som vill låna en bild är välkommen att fråga.

Efter många om och men igår så kom trucken till slut och lastade upp vår båt. Daniel passade snabbt på att måla det sista då den står på stöttor så man ej kommer åt på land.


Det var skräckblandad förtjusning när trucken körde runt med vår båt i två snören bland andra båtar och bilar och sen rakt ut mot kajkanten...

Om det är samma sak som med bröllop att det betyder tur om det kommer en regnskur så kommer vi ha en fruktansvärd tur hela sommaren med vår båt. En rejäl skur kom det igår och det var precis när vi sjösatte båten. Daniel var helt genomblöt och det regnade ner i båten... Men tur kommer vi nog ha ;)

Sen bar det äntligen av. Vår första tur i Claramell och vår första tur med båt tillsammans. Bara vi två. Spännande!

Det var kul att se Göteborg från en annan vinkel. Här passerar vi Göta Älvbron och Skanskaskrapan. Jag ser ut som en michelingubbe :P Det var ingen tryckande hetta direkt så jag har linne, hood, fleecetröja, seglarjacka och flytväst.


Vissa ställen var mycket fina att åka förbi så som Eriksberg och dem fina områdena. Häftigast på väg ut i kanalen var nog ändå Älvsborgsbron. Den är rejält hög när man är mitt under den...


Daniel passade på att spänna masten så att vi skulle kunna hissa segel men det fattades saxpinnar som stoppar så vi gick för motor hela vägen istället. Han vågade inte chansa.

Vi hade iallafall tur med vädret. Runt om oss låg hela tiden kolsvarta moln. Men ovanför oss var ett litet blått hål och det följde oss hela vägen... Så den där regnskuren tidigare bar nog tur med sig :)


När vi skulle passera Björkö-färjans farled så kom det plötsligt 3 färjor på en gång. Daniel sa bara att jag skulle trycka på gasen och hoppas på det bästa ;) Det var en av få gånger som jag ifrågasatte min egen existens på den båten... Men det gick bra :)
Det svarta molnet gick in över land och fortsatte in ju närmre land vi kom. Här är de sista bilderna innan vi nådde vår hemmahamn Björlanda Kile, som är den största småbåtshamnen i Europa.

Observera och respektera att vi har copyright på alla bilder. Jag vill inte behöva vattenstämpla alla. Den som vill låna en bild är välkommen att fråga.

Kul sms-konversation

Idag klockan 11 infann vi oss på det företag där vi köpt och renoverat vår båt. Det blev en massa förvirring och sura miner då det inte riktigt var bokat någon sjösättning för oss... Men besiktningsmannen sa att om vi bara fyllde på olja i drevet i motorn så kunde den sjösättas. När Daniel körde och köpte olja så kom nästa besked att det kanske inte hanns med att sjösätta vår båt idag. Trumpen skickade jag följande sms till min mamma och fick därefter svar.

Mitt SMS:
Nepp nu kom nästa motgång. Kommer krävas avsugning av hela högen här innan båten är i.

Hennes svar:
Vad menas med det? Är det något ni kan göra?

Mitt svar:
Äh om du inte fatta så glöm det ;) det var skoj.

Hennes svar:
Hihi :S

Mitt:
Fatta du nu eller?

Hon:
Nä.

_________________________________________________________________

Många timmar senare skickade jag och frågade henne om pappa hade fattat och fick följande svar:
Jag var stressad och trodde du menade något fel på båten. Du ska få gå en kurs hos mej hur man vårdar sitt språk :S :)


Är mycket trött nu efter en heldag men här är en liten glimt om vad vi varit med om idag. Många fler bilder kommer upp imorgon. Godnatt!Domedagen!

Idag kl 11 har vi besiktning och sjösättning av Claramell :)
Spännande...

Men jag får inte ta med seglarkläderna för Daniel tror stenhårt på Murphys lag. Tar vi med det så kommer vi inte kunna segla hem båten. så vi får åka hem och hämta det sen...

Lägger upp bilder ikväll...

Banan och apor

Ytterligare en eftermiddag på stan för mig och Lilla K.
Vi skulle fika på banan och gick in i en liten affär. vi hittade den största banan jag någonsin sett.
Säkert 30 cm lång och diametern säkert 4-5 cm. Haha :)
Idag kom en ny recension på studenternas framtåg av Lilla K:

- Jag tycker om apor. Dem ser ut som apor.

Inte helt olikt. Bakom galler uppe på ett lastbilsflak står dme och skriker och hoppar ;)På bussen pratade vi om höger och vänster (som hon kunnat i ett år nu)

Jag: Var är höger fot?
Lilla K viftar på höger fot.
Jag: Vad heter den andra foten?
Hon: Vet DU inte vad mina ben heter? Jag vet att dem heter höger och vänster.


På vägen hem såg vi en snigel i skal.
Lilla K viftar häftigt med en pinne runt om den och jag sa till henne att sluta.
Kaxefia titta på mig med höjda ögonbryn.

Hon: Vadå? Är snigeln död eller???
Jag: Nej den sover kanske.
Hon: Nej... Den ser slut ut...


:)


Promenad och god sallad

Jag bestämde mig huxflux för att gå hem idag :)
Visste inte hur lång tid det skulle ta eller hur långt det var men med bra musik i öronen och fint väder fixar man det mesta :)Det var skitjobbigt i slutet för jag var hungrig och energin började tryta. Men jag pinnade på och till slut står man i hallen :) Rundan landade på 9,1 km och det tog 1,5 timme. det blir ett ungefärligt snitt på 6 km/h.

Daniel hade stekt kyckling som jag blandade i min pastasallad... Hur gott som helst med lite creme fraiche och krutonger.
Lilla K på bussen

Idag har det varit många roliga konversationer på bussen med Lilla K (snart 3 år).

Det kom på en kille som hade stort rött skägg men var rakad på huvudet.
Lilla K pekar stort och tydligt med hela armen och fingret och utbrister:

Hon: Kolla som han ser ut!!!
Jag: Schhh, så kan du inte säga.
Hon: Men SEEER du inte hur han ser ut.


Man ville sjunka genom sätet för en sekund.


Sen när bussen var i fart så hör man plötsligt Lilla K:

Hon: Det stod KIA på den bilen där.
Jag: Kunde du läsa det?
Hon: Ja...
Jag: Är du inte för liten för att kunna läsa?
Hon: Nej jag börjar bli lång nu...


Sen har vi sett massor med lastbilar och traktorer med studenter på flaket. Det var spännande för ett litet barn. Hon frågade massor med gånger varför dem åkte så och varför dem skrek och sjöng osv. Jag försökte förklara men kändes som det gick in och ut. Men tydligen gav det resultat för när vi sen stod bredvid en mamma med dotter så förklarar Lilla K pedagogiskt för den andra flickan att:

Hon: Dem är glada för dem har slutat skolan. Dem är vuxna nu!


:)


Förra veckans träning

Nu har jag tagit tag i min träning ordentligt och vill få iallafall 3 ordentliga träningspass per vecka. Och vardagsmotion utöver det såsom gå till spårvagnar och bussar och sånt som faktiskt blir en del vissa veckor.

Förra veckan blev det denna träning:

Tisdag: Cyklade 1,5 mil (1 timme)
Onsdag: Promenad 1 mil (1,5 timme)
Torsdag: Joggade 3 km (25 min)
Söndag: Joggade 3 km (25 min)


Jättenöjd med den träningen. Men vill helst ha mer. Denna veckan har det hittils blivit 2 mindre träningspass så mer får det bli! :) Men veckan är knappast slut än!

Skogstokiga

Igår blev det dålig uppdatering då jag låg med migrän och grät och sparkade i soffan. Daniel bäddade ner mig i mörkt sovrum och till slut efter några timmar släppte skiten. Men man är ju inte människa på ett bra tag efteråt ändå. Har varit seg i huvudet idag, men vi tog oss till Hisingsparken som är den största parken i Göteborg och gick en runda på 3,5-4 km... Jättefint väder!Vi hade med kameran och tog lite foto. Daniel är en riktig fågeljagare så vi har foto på alla möjliga fåglar. Vi hittade en blyg duva ;)
Någon blomsterkunnig som vet varför vitsipporna är lila?
Jag älskar sånna här spångar som man ska gå över. Det blir en så mysig känsla i kroppen, men jag vet inte varför :) Bara tycker så :)
Som avslut gick vi upp på toppen och kikade på utsikten...
Göteborgsvarvet och buffé

Så var då den stora dagen här igår som vi väntat på med spänning... :) Göteborgsvarvet och efterkommande buffé hemma hos oss som jag ordnat. Daniel, min mamma och pappa och min morbror skulle delta i varvet och jag fotade och lagade maten tidigare på dagen.Jag åkte med Daniel in och när han gick till sin startgrupp så gick jag bort mot Säldammarna i Slottskogen och ställde mig på en sten så att jag skulle se bra... Först kom mamma och pappa. Min morbror måste ha kommit förbi innan jag kom dit för honom såg jag inte till. En stund senare kom Daniel förbi :)
Så här jobbigt hade jag under tiden dem kämpade sig igenom ett halvt maraton i 26 grader och stekande sol ;)


Daniel gick i mål på tiden 2,24. En tid han vill förbättra till nästa år och det tror jag han kan lyckas med lätt. Han vill dock under två timmar och det är kanske i kortaste laget :)
Mamma och pappa gick i mål en stund där efter. Så samspelta dem ser ut va ;)
Efter kaffe och godis åkte vi hem till respektive hem/hotell och duschade. Sen mötte vi upp dem vid vår båt eftersom vi ville visa den :) Mamma fick lite panik när hon insåg att det var jag som körde bilen. Jag har hållt det hemligt då jag inte vill ha massa tjat om det ;) Men Daniel orkade inte alls köra igår så jag fick köra. Jag har övningskört med honom några månader nu så köra kan jag utan tvekan men mammor är väl mammor ;)


Sen väntade buffén här hemma. Det var allt möjligt som grönsaker, pastasallad, kyckling, räksallad, pizza-slice, frittata, hemmagjorda räkpiroger och kycklingpiroger, bröd osv. Uppskattat och gott... Och alldeles för mycket mat ;) Vi har massvis kvar i kylen...
Vi hade... inte... tur med vädret!

Spänningarnas dag då vi skulle åka med nysydda dynorna till båten. Dem är inte 100% klara men jag kunde inte hålla mig längre ;) Knödde in dem i bilen och det är inte ofta vi åker bil utan att kunna se varandra... Dem skymde all sikt :P
Men så perfekta dem var... :D Superfint och mysigt... Nu ska bara knapparna träs på så att tyget spänner sig lite...

Vi tog en chansning och började med fönsterna. På TV-vädret sa dem att det skulle regna men himmlen var blå och solen sken så det fanns ingen anledning att vänta. Det var meckigt men kul och till slut satt fönster 1 på plats. När man gjort första så går ju alltid dem efterkommande bättre då man lärt sig... Mitt under fönster 2 får vi några enstaka vattendroppar på oss och blir lite stressade, men det avtog lika snabbt och vi kunde fortsätta.

Men...........när vi precis börjat med fönster 3 så avtog inte det regn som kom. Det blev världens ösregn så vi plockade snabbt ihop alla våra maskiner och sladdar och allt som vi slängt ut runt oss. Lagom till vi satte oss i bilen slutade det regna :P
Men vi får fortsätta på måndag istället. Det jobb vi hann få gjort var mycket lyckat och nu kan man se ut från båten äntligen... Har varit lite väl instängt.


Med plastpåsar för fönsterhålen... (styrbord sida)Med vägg för fönsterhålen (styrbord sida)Med nya fönster :D   (barbord sida)

Ränderna mitt i fönsterna är grannbåtens stripes. alltså inte i fönstret.

De fönster som satt på båten när vi köpte den var fastskruvade med typ 80 skruvar. Våra nya fönster är för det första uppdelade på 3 stycken korta istället för en lång skiva och så är det sammanlagt 18 skruvar tror jag. Viss skillnad :)

Nu kan vi sova gott!

Nyss togs de sista stygnen på den andra dynan. Nu kan vi sova i båten om vi skulle vilja det... Inte aktuellt just nu då båten fortfarande står på land. Någon form av missförstånd har gjort att vi inte fått bokad besiktning och sjösättning så vi får snällt gå och vänta ännu längre på besked. Vi som redan väntat två veckor... Men den som väntar på nått gott......


Visset och lisset...

Blommor och växter har det verkligen inte lätt hos oss... En växt som vi försökt rädda under ett tag hade stälts bakom en gardin och idag hittade vi den utsvulten och hängig. Dock med lite grönt kvar så ett sista tappert försök till att rädda den... ;)
Milen i Skatås

Jag och Daniel gick nyss 1 mil i skogen :D
et tog exakt 1,5 timme och det var så fint med vitsippor, solnedgång, rådjur och naturen :)

Nu står Daniel i köket och gör middag... Ugnstekt falukorv med riktig potatismos blir det idag!


Trevlig kväll!

Dagens barncitat

På promenad med Lilla K (snart 3 år) så kom det en gammal men välbevarad och fin bil körandes bredvid oss..

Lilla K skrattade till.

Hon: Jag tycker gamla bilar är roliga!
Jag: Varför tycker du det?
Hon: Det låter som dem klackar när dem kör...
(sen fnissa hon massor)


Lite senare...

Hon: Bilen svängde upp där i backen...
Jag: Ja där ska vi också gå upp, du bor ju på ett berg.
Hon: Jag ska bo på Amerika högst upp på ett berg. Då kommer det roliga djur och klappar mig!


Fantasi - vilken magi! :)

Tänkvärt citat - mitt nya motto

Jag läste ett väldigt tänkvärt citat i en tidning idag:

"Det finns ingen ohälsosam mat,
bara ohälsosamma matbeteenden och
dåligt sammansatt mat!"

Så himla bra sagt. Jag har aldrig riktigt tänk så. Men man kanske borde göra det. Jag vill gärna äta nyttigt och bra men håller inte så hårt på det att jag avstår från det jag tycker om. Men jag äter aldrig godis och chips osv i veckorna (knappt på helgerna) och jag dricker nästan aldrig läsk och så.

Samma person sa att alla ingredienser på en pizza är bra att äta var för sig. Men tillsammans blir det onyttigt. Jag brukar tänka efter innan jag äter pommes och liknande. Men om jag väljer att äta ugnstekt kyckling och grönsaker till mina pommes så blir inte min middag onyttig. Väljer jag däremot friterad kyckling och inga grönsaker så är det ohälsosamt.

Detta är mitt nya motto :)


Dansk middag ;)

Som den skånetös jag är så äter jag ju givetvis röa pölser också. Och på RÄTT sätt. Första gången jag och daniel åt detta så ville han lägga korvarna i bröden vilket är helt fel. Man äter korvarna för sig och bröden för sig. Med händerna. Och doppar i ketchup och senap, rostad lök och i mitt fall även remoulad.

Snabbt och gott...


Joggingpremiär :D

Var nyss ute och jogga en runda. Första rundan på säkert 2 år så jag tog det lugnt för att inte gå in för hårt och aldrig göra om det.

Rundan blev strax under 3 km lång och jag hade en snitthastighet på 7,18 km/h. Jag sprang i 24 minuter i sträck. Mitt mål var minst 10 minuter i sträck...

Jag är mycket nöjd och kommer göra om det :)

När jag kom hem tränade jag lite på Ab Circle Pro'n och har nu passerat 7000 situps. Fast det är tyvärr inte förrän nu den sista tiden som jag kommit på hur man ska träna för att det ska kännas mest så jag får ge det ett litet tag till innan resultat visar sig :)
Så här kommer Daniel se ut på lördag när han springer göteborgsvarvet säger han :)


Våra nya dynor

Jag har ju helt glömt att visa bilder på den dyna som vi sytt färdigt. Finishen med knappar är ej klar men så här kommer de se ut på ett ungefär. Blir mycket snyggare i båten sen i sin helhet! :)


Framsidan


Baksidan med dragkedja


Lättlagad middag

Och väldigt snabb om man har färdigstekt kyckling i kylen/frysen.

Kycklingwok med nudlar.

Jag tog vitkål, chili, morot, gul lök, purjolök och färsk ananas och stekte. Kokade woknudlar. Delade kycklingen och blandade alltihop och hällde på lite sweet chilisås och soja :)

Max 10 min... :) Gött efter cykelrundan...


Cykelrunda

Har nyss cyklat en runda på 1,5 mil. Det tog mig 1 timme och 3 min och jag höll en snitthastighet på 13,78 km/h... Supernöjd är jag :)

Göteborg går rätt mycket upp och ner, jag ritade in min runda på iform.se och då får man en höjdprofil också och där ser man tydligt att det gick väldigt mycket upp och ner. Inga lätta backar heller... Och jag kunde inte låta bli att titta ner när jag cyklade över Älvsborgsbron. Den är skrämmande hög ;)


Sommarkänsla

Det känns så somrigt när man till frukost delar vindruvor och skär upp färsk ananas på ett fat :) Och supergott!


Matdiskussion med Julia

En diskussion om vilken mat som är god och mindre god hade vi vid matbordet igår.

Hanna: Säg något du inte tycker om?
Julia: Fisk. För där är ben.
Hanna: Något mer?
Julia: Chili... För det är starkt.

Daniel: Men är det något du inte tycker om pågrund av smaken?
Julia: Hmm... Nä. Eller JOO!! Maskrosor!!!

Hanna: Varför äter du maskrosor?
Julia: Vi får det i skolan.
Hanna: På någon utflykt i skogen?
Julia: Nej till lunchen...


Gulligt att hon tror att ruccola är maskrosblad ;) Hon kunde inte alls fatta varför dem fick det i skolan.


Smörgåstårta och kalas!

Så var kalasdagen både kommen och förbi. Kalaset var hos Daniels tvilling eftersom de bor större och vi blev ganska många. Vi stod för maten och det har varit full rulle med att göra smärgåstårtor för Daniels del. Julia hjälpte honom och gjorde nästan hela den lilla smörgåstårtan (utom dress ovanpå). Jag gjorde jordgubbstårtan med viss hjälp av Julia :) Hon slickade visparna, slickepotten och sorterade smarties... ;)

Att ha 3 tårtor i bakrutan i bilen när man ska köra över ca 10 vägbulor samt vägarbete under resans gång är aningen skrämmande och det är inte vanligt att Daniel ligger och kör i 30 km/h hela tiden ;) Men dem kom fram hela och det var ju huvudsaken... Julia höll vakt bakåt hela tiden...

Trevlig kväll...
Nu bygger Daniel ihop sin nya lampa han fick. Julis sover tror jag och snart ska vi också lägga oss...


Kyckling it is

Kyckling är typ den godaste maten tycker jag. Den är lätt att variera och blir gott även i de enklaste konstelationerna...
Igår åt vi stekt kyckling med lite olika tillbehör efter vad vi var sugna på. För min del blev det pommes, bearnisesås, gul lök och grönsaker. För Daniel och Julias del blev det ris, currysås och grönsaker.Nu under morgonen har vi tränat engelska med Julia, ätit frukost och planerat dagen. Kalas börjar klockan 15 och innan dess ska vi cykla och handla, Daniel ska ut och jogga, dressa smörgåstårtor och göra gräddtårtor. Och duscha och göra oss fina :)


Ha en bra dag!

Foto med nya objektivet

Regn regn regn hela dagen nästan. Så det blev till att sy för min del, dataspel för Julias och diskning för Daniel. snart är den andra dynan färdig, här går det undan när man väl lärt sig :)

När regnet avtagit så stack vi ut en promenad innan middan skulle lagas. Jag passade på att prova mitt nya objektiv som jag köpt till kameran. Vi stack bort till en sjö och matade fåglarna och Julia har fått ett ryck och springer hela tiden. Hon vill vara med i Lilla Göteborgsvarvet nästa år :)

Fotot nedan är spegelbilden i en vattenpöl!


Daniels födelsedag i bilder

Gårdagen blev jättelyckad och alla mina planer gick som de skulle. När Daniel och Julia kom hem satte vi oss vid bords och åt taco. Julia tycker det är skitkul när vi skålar med salt, tequila och citron. Observera att hon får coca cola i sitt snapsglas ;) Efter maten vilade vi magarna lite innan vi tog fram den goda tårtan. Den var riktigt god och somrig med jordgubbar och vindruvor.


Paketen öppnades och innehöll bland annat en grill till båten, sadelskydd och sadelväska, linnen, dammsugare till båten och uppladdningsbar rakapparat mm.
När tårtan var uppäten, eller nåja, när vi ätit så mycket vi orkade (det fanns massor kvar) så stack vi ut. Julia cyklade, jag premiäråkte inlines och Daniel joggade (efter öl och tequila, taco och tårta).


Julia premiärvurpade med cykeln och skrapade upp handflata, armbåge, ena knät och fick en rejäl bula på andra knät. Det uppskattades inte men när jag lett cykeln en bit så sa hon "Äh jag provar cykla igen, lite får man ju tåla" och så stack vi hem och tvättade sår och satte stora plåster... ;)


det kan gå...

Har jobbat hårt sen jag gick upp strax innan klockan 8 imorse. Jag följer den lista jag skrev igår med allt som skulle fixas och jag är förvånad hur mycket jag hunnit med. Utan listan hade jag nog vilat mycket mer än jag gjort ;)

Jag har diskat, vilket inte alls är min uppgift i detta hemmet. Men eftersom gubben hade köksförbud (pga att tacogrejor och tårtgrejor står framme) så fick jag snällt ta tag i disken. Det var inte så jättemycket så det gick :) Bra musik i bakgrunden så funkar det allt.Sen har jag tvättat en himla massa också. Hur kan vi ha så mycket smutsiga kläder och ändå fulla garderober? Dags att rensa kanske. Fick ett sms om att nya kläder kan hämtas på posten idag också... Nya fina kläder som får konkurrera ut lite gammalt.
Tårtan är snart klar. Men Daniel har snott kameran så den får jag fota senare.

Taco är förberett och jag ska bara steka färsen och duka.Daniel blev överraskad och glad för sång och frukost på sängen. Han fick en av sina presenter redan då för att kunna använda den under dagen. En marinblå t-shirt med tryck. Den var i samma serie som hans nya hood som han köpt. Finfint :)
Nu står det städa och vattna blommor på listan...

Hej hå hej hå

Tvätta, städa, tvätta, laga mat, duscha, tvätta lite mer, göra tårta, hämta tvätten, förbereda middagen, väcka sambo med frukost på sängen, tvätten måste hämtas, inte glömma handla...

Detta blir en stressad dag men den slutar ju med kalas och det ser jag fram emot :)

Allt detta samtidigt som jag egentligen vill ligga ynklig i sängen med honungsvatten, hostmedicin, nässpray och ipren. Men typ allt det är slut så det måste jag också handla... dagen har bara börjat!


Snart är det födelsedag på gång

Imorgon fyller Daniel år. Det ska vi fira. Paketen är inslagna och ingredienser till tårta och taco är inhandlade. Fast det vet inte Daniel om... ;) Och han läser inte detta för han är på jobb... så imorgon när han sover ska jag tvätta och göra tårta och sen när han hämtar Julia ska jag göra taco som vi sen äter direkt när dem kommer :) Det vet Julia men lovade att hålla den hemligheten :)
Sen har vi gott om tid till tårta och paket och myskväll...Sen blir det kalas i helgen, vi ska göra smörgåstårta! Jag skulle förresten köpa räkor till den idag. Skalade räkor stod det på handlelistan. Men i frysdisken i affären fanns det bara två olika sorter. Antingen en 200 g lyxräkor. Inte så billiga med andra ord. Och så fanns det en stor megapack med 2,5 kg i.. Den tog jag :D Så nu blir det att äta räkor...


Tråden tar slut till slut

Det blir roligare och roligare med ett projekt ju närmre målet man kommer. Resultaten syns ju mer och mer...
Vi fortsatte sy dynor idag efter att jag storhandlat... Från början valde vi mellan knappar eller kardborreband till våra dynor men blev lite tillsagda att dragkedjor är enda alternativet. Vi trodde det skulle vara jättesvårt att sy in det men det var ju hur enkelt som helst. Skulle aldrig tvtivla på att göra det igen...
Hur fint som helst. Nu är det bara 3 dynor kvar... Och tråden tog slut innan när jag sydde. och jag kan omöjligt hitta den nya. Någonstans i denna lägenhet ligge den och väntar på mig men jag hittar inte den. Borta. Städade en massa bara för att hitta den men icke. Daniel sa att han skulle hitta den på 4 minuter imorgonbitti så han är välkommen :)

Mystiska skålar

Det är alltid spännande när man hittar en skål längst in i kylen och måste tänka till innan man ens fattar vad det en gång har varit för något ätligt i den...I detta fall chipsdipp sen minst 1 månad tillbaka. Och då var färgen och i synnerhet inte konsistensen den samme :P

En liten flaska jag öppnade pös det rejält ur. Det visade sig vara mjölk. Antagligen väldigt odrickbar.

Nya dynor till båten

Vi håller just nu på att göra nya dynor till båten. De som låg där var för tunna, fel tyg, fel färg och en blandning av svartmögel och fukt. Med andra ord inget att använda. Vi har valt en snygg blå färg på våra och nu så är vi i full gång med att sy. knepigt och inte helt lätt när vi inte är vana vid att sy. Men vi hoppas på ett snyggt resultat!


Frysmat och grillning

Underbara vår... Eller inte... Spöregn hela dagen, tur att man suttit inne den mesta tiden...

Idag tog jag en burk med kinagryta från frysen. Jag passar alltid på att äta mat som Daniel inte gärna vill ha de dagar han jobbar kväll. Idag blev en sådan dag :) Jag älskar den kinagrytan! Så enkel och så god!Men vad är detta? 4 grader. Visserligen kl 19 men förra året vid denna tiden var vi på brorsans 25-årsfest och gick ute en hel kväll med klänning på. skillnad. Och dem säger att världen påverkas av växthuseffekt.
Bara för att vi var fullt upptagna med att sy igår så glömde jag helt att lägga in vår underbara middag i bild. Jag åt grillat kyckling och daniel åt grillad kotlett. Till detta en couscous-sallad med rödlök, gurka och fetaost. Vitlöksbröd till! Och tillräckligt varmt för att äta på balkongen. Mys!


Gårdagens goda middag!

Igår var det fullt upp med att sy dynor så hann inte lägga in vår middag på bild. Jag gjorde en chansning och försökte mig på en middag jag blivit bjuden på för flera år sen. Köttfärsfyllning i urgröpt bröd. Och vitlöksbröd till det! det fick gott betyg av daniel :)
Nu är daniel och springer i skogen och jag ska träna framför "Unga mödrar" och sen blir det grillning!

Brunch

Idag vaknade jag till en motorgräsklippare. Inte mindre än 5 timmar höll dem på utanför. Vi bor på en gavel så dem ska ta sig hela vägen runt ;)

Daniel skulle på möte så jag gjorde en kombinerad frukost och lunch - en brunch. Äggmacka, makrillmacka och lite grönsaker :)Senare blir det lite presentshopping och båtjobb.


Min helg i Skåne

Min helg har varit jättebra. Åkte bussen ner i fredags. Resan tog 2,5 timme, då vilade jag, trixade med datorn och lyssnade på musik :) Rätt avkopplande faktiskt att ibland vara fast på ett ställe man inte kan ta sig ifrån :)

När jag bytt buss och äntligen tagit lokalbussen ut till mina föräldrar så passade jag på att fota mig själv och säga "Välkommen till landet" :D
Det lyxigaste med att komma hem till föräldrarna är ju all god mat och sevice. Fast deras frukost verkar alltid se ut som en mindre hotellfrukost. Mycket att välja på. På fredagen fick jag grillad flintastek och kvällen ägnades mest åt snack. På lördagen följde jag med pappa till min morbror då han behövde hjälp med flytt av möbler. Kallt som bara den (hade jag inte kommit till södern?). Lunch blev mackor med middagsrester från gårdagen. alltså tomater i olja, flintastek, grönsalker och tzatziki.
Lördagskvällen var vi bortbjudna till min bror med sambo då han fyllde år. En mycket trevlig kväll med god mat...
Och idag åkte jag hem igen. Det blev lite strul redan i Helsingborg då det visade sig att det skulle komma två bussar. På vår buss stod det Oslo men föraren sa att den bara gick till Göteborg. Och den stod på den gate som Malmöbussen skulle gå från. Så lite fundersam blev jag. När vi lämnat Helsingborg passade jag på att vila lite efter en sen kväll igår. När jag vaknar möts jag av utsikten nedan. Men på längre avstånd.Och tänk er när jag var nyvaken, det huset liknade Turning Torso i Malmö då och jag blev tokstirrig att jag åkt på fel håll... Men det var bara nått hotell så allt var lugnt :)
Nu är jag hemma, har tränat lite och ätit lite och nu blir det filmtime :)

Nytt objektiv :D

Idag köpte jag ett nytt objektiv till min kamera. Ett 75-300. Nu blir det roligare att fota igen. sen jag fick låna min svågers objektiv 70-300 så har min kamera bara varit tråkig sen dess :P Men nu så...
Nu sitter jag och avnjuter en grekisk sallad. Samtidigt som jag gör Daniels matlådor till helgen, han är ute och joggar.Om 2,5 timme åker jag ner till Skåne. Brorsan fyller år och ska ha firas. Daniel ska ju ändå jobba så det blir trevligt att få sällskap en helg...

Om inte innan så hörs vi på söndag! trevlig helg!

Makrill till middag

Här kommer nog en nyhet för de flesta. Jag har presenterat denna maträtt som jag växt upp med.

Delikatessknäcke, potatismos, rökt makrill och rödlök.
Hur gott som helst och mycket mycket enkelt!Stripes och nytt namn

Listan jag gjorde i förgående inlägg följdes inte upp riktigt. Men vi är nöjda med dagens arbete och vädret var underbart så gott som hela dagen. När sjöbrisen drog in blev det lite väl kallt, då åkte vi till IKEA istället!

Först och främst den lovade bilden på hur väggarna i salongen ser ut nu. Det är ingen luftbubbla uppe i bild utan där är en träkloss under för stabilitet till fönstret. Som ni förstår är fönsterna bakom mattan, vi ska skära ut dem nästa vecka.Tvärhyllan där vi ska bygga hyllor på har vi finslipat på idag. Klippt mattkanter, sandpapprat och oljat träet. Före- och efterbild.


Jag råkade orsaka en spricka i mattan som jag så fint försökte laga sen. Helt godkänt med tanke på att det kommer skåp uppe på den sen :)
Idag var det även dags för dem nya stripesen och namndekalen som vi beställt. Daniel stod för den största delen av avskrapning av de gamla stripsen men jag gav en hjälpande hand ;) Namnet blev hur bra som helst tyckte vi... Lägger in en gammal bild för att ni ska se hur namn och översta stripesen såg ut innan förvandlingen.
Sist men inte minst satte vi upp lister i taket i förpiken för att hålla uppe mattan och för att det är en snygg detalj.

Himmelblå

Så skönt det är att vakna till en sådan här himmel, när man vet att man ska jobba i båten hela dagen. Okej, ja jag hade helst suttit uppe på däck, men idag tänkte vi fixa med en del utanför båten så då krävs det fint väder :)

Så jag var inte ironisk, jag får bara ta många fikor i det blå ;)

Idag hoppas jag att vi får färdigoljat precis allting, uppstädat i hela båten, börjar göra plats för kylen, mäter ut durktrallen, polerar utsidan samt sätter upp stripes och namn (om graderna ökar lite, dem kräver värme),samt att vi får prisuppgifter på alla golv och listor.

Där har ni vår dag, hoppas er blir lika bra!
Blod, svett och tårar

Vi har ännu inte nått upp till det sistnämnda. det kan man ju hoppas vi slipper också. Men svett och skador har det allt kostat. Värsta skadan hittills var i förrgår när vi satte upp vägg i salongen och Daniel trampade igenom en trälucka som låg fel. Smalbenet blev lite avskalat. Dock trist att jag bara får en massa bulor i skallen för dem syns inte och då får man ingen tröst ;P

Idag sken solen och man ville väl egentligen hellre sitta uppe på däck och sola än att vara instängd i en båt. Men ju mer vi jobbar nere i båten ju mer och snabbare kommer vi att kunna sitta uppe på däck! Bara att bita ihop!


Igår satte vi upp ny matta på toaletten och idag fick jag lite dille om att jag inte alls kunde tänka mig att lägga mina saker på träbiten under vasken så det vara "bara" att skära/klippa ut en mattbit och limma fast. Det var inte så bara. Fick lägga dit den och ta upp den för justeringar säkert 15 gånger men resultatet är jag nöjd med! :) Nu kan jag med gott samvete lägga toalettsaker där.

Efter att jag gått till spårvagnen som skulle ta mig till jobb så oljade Daniel resterande teak. Nu ska allt vara oljat, vissa ställen behöver en omgång till. Väggarna är helt färdiga nu. Daniel sitter i skrivande stund och gör ritningar till skåpen i salongen och jag hade tänkt börja sy på dynor ikväll om jag orkar. Slutet närmar sig :)

 


Girlfight på lekplats

Var idag på lekplatsen med Lilla K (2,5-åringen) och där var även en mamma med sin dotter på ca 3-4 år. Mamman tog fram en macka till flickan men hon var okoncentrerad och ville inte ha mackan. Så hon sprang iväg medan mamman tjatade på henne.
Flickan springer fram till Lilla K.

Lilla K: Jag äter upp min mat hemma.

Flickan svarar något jag inte kan höra.

Lilla K: Jag kan klä på mig själv.


Vem som vann vet jag ej men dem dividera fram och tillbaka vem som kunde mest :)

Väggarna är uppe

Nu är alla väggar uppe i båten. Igår och idag riktade vi in oss på väggarna och vilken skillnad. Ljust och fräscht är det nu. När vi har skurit ut hålen för fönsterna kommer ljuset flöda in :)

Vi cyklade till båten idag eftersom bilen var på service. Tog ungefär 30 min att cykla dit och det var ca 7 km.

Igår fixade vi i salongen och idag på toaletten.


Limning i salongen. Vi har gett upp kontaktlim och kör nu med ett annat.


Färdiglimmat. Vänta 30 min sen upp med matta :)


Jag klipper överflöd. Fick ingen mer ordentligt efter-bild.


Vi trodde vi skulle kunna rädda väggarna på toaletten men det insåg vi när vi kom idag att så var inte fallet. Så det var bara att skära ner den och börja sätta upp ny.


Toalett limmad. tyvärr hann vi inte ta någon efter-bild idag men det kommer imorgon!

Under tiden limmet torkade skar Daniel till mattor.
Innan ci fortsatte vår cykeltur som skulle ta mig till jobb och Daniel till bilservicen så tog vi fram vår otroligt goda lunch bestående av rostbiffmackor med tillbehör :)
Sen cyklade vi ca 7 km till. Efter det sprang Daniel 1 mil. snart Göteborgsvarv :)


Gårdagens middag

Jobb i båten och jobb betyder lätt middag. pulvermos och köttbullar och vår hemmagjorda gräddsås. Gott ibland. Enkelt.Idag blev det pizza. Efter jobb i båt och jobb och långa cykelrundor.


Läxläsning

Söndagskvällar brukar vara läxkvällar. Så även idag.

Först gjorde Julia läxan där hon skulle rangordna dem 10 bästa frukterna enligt henne. Så sött när 7-åringar skriver :)


Sen skulle hon träna på att säga första, andra, tredje osv... Då ställde de upp bilar på hennes mamma och ställde frågor till varandra typ "Vilken plats står Blixten på" osv.
När Daniel hade haft rätt på alla sina frågor fick han hålla för öronen och blunda och då ställde Julia om bilarna. Vad hon inte fattade var att Daniel tjuvkika varje gång så hon blev helt paff när han svarade rätt även efter hon bytt plats på två bilar.

Så då gjorde hon världens blandning och bytte plats på alla bilar och man såg på Daniels blick att han fick mer och mer panik ;)

 

 


Grillpremiär

Premiärerna avlöser varandra, härligt :)

Idag var det tänkt att vi skulle äta fiskbullar till middag men vem kan motstå doften av grillning. Så det blev att handla, pack aoch åka ut till klipporna vid havet och grilla :)


Till förrätt hade vi en låda med morotsstavar, gurkstavar och rädisor.Julia kände på vattnet men blev inte alls sugen på att bada. Men alla trotsade inte kylan ;) Det är inte våra hundar.Daniel tände grillen. Och nej, här är det inget mannen gör alltid utan det är oftast delat arbete. Så han får inte all heder för att maten var grillad ;)Daniel kom på, efter att grillen tänds, att vi glömt en av påsarna hemma. Den med bestick. Så han fick sätta sig och köra medan jag grillade köttet. Julia var supersugen på potatissallad och satt och tjatade hela tiden.

Hon: Om han har glömt besticken igen ska jag jaga honom med grillen!
Jag: Men den är för varm...
Hon: Då kastar jag potatissalladen på honom!
Jag: Men då får du ju ingen att äta själv.
Hon: Nej men har han inga bestick kan jag ju ändå inte äta. Där har jag en poäng va?

Haha...

Väl tillbaka blev det dags att äta. Underbart gott!


Vi tog med oss strandtennis.

Sådan far sådan dotter...
Nu ska vi tvinga ut Daniel på en joggingrunda till för vi vill cykla en kortis till :)


En riktig träningsdag

Solen sken in genom fönsterna när vi vaknade idag :D
Hurtiga som vi är så stack Daniel ut och joggade, jag ställde mig på crosstrainern och Julia tränade på Wii... :)

Och det har blivit en riktig utedag.

Vi cyklade ner till simhallen (ca 5-6 km) och där simmade vi och lekte i några timmar. Sen cyklade vi hem. Och grejen är att vi bor på en topp. Så ditvägen var helt okej men efter bad och bus så var hemvägen ganska jobbig :P

Sen har det även blivit strandtennis på det :)


Balkongpremiär

Äntligen premiär att äta ute på balkongen. Dagens middag blev hemmagjorda hamburgare.

Efter maten tog vi en lång cykelrunda med en glasspaus efter halva rundan :)

Nu ligger små-troll och sover och vi säger Godnatt!

Detaljer

Vi trotsar väder och vind för att få gjort lite i båten nästan varje dag. Sjösättning närmar sig med storm(höhö)-steg och vi har en del arbete kvar.

Julia fick ta med cykeln ner till piren så medan vi jobbade med båten så cyklade hon runder utanför. Premiär för den nya cykelhjälmen som hon tycker är såå fin. Vad lite kan göra mycket :) På bilden ser den helvit ut men den är vit med rosa och silvriga ränder.


Det är ingen tryckande hetta i båten direkt så vi satte på en fön som vi gå i 5-10 minuter och tjoff så var det 20 bekväma grader att arbeta i :)


Nu börjar detaljer sättas in i båten så som luftventil på dörren in till förpik. Bara en sån liten grej får det att se mycket trevligare och färdigare ut.Sen kikar man lite åt ena väggen och inser att så inte är fallet. men man fick iallafall drömma för en stund.


Daniel har fönat av det gamla namnet på båten och idag hämtade vi ut vårt paket på posten med nya namnet och nya stripes. Detta kommer upp kanske redan imorgon.


Jag oljade i förpiken men det hela blev avsevärt mycket jobbigare när min specialpensel bröts... :P
Resultatet blev ändå godkänt!


Men kan någon förklara detta fenomen? Ganska fint när man ser det så här men så kan vi ju bara inte ha det. Kanske får slipa lite och dra på ett tunt lager olja.


Trappen är äntligen på plats. Att hoppa i och ur en båt flera gånger per dag utan trapp ger bra träning.


Vi fick lite besök av Julia ibland. Här leker hon mask ;)Tant-förvirring

Jag har ju helt glömt att berätta en kul grej som hände efter att vi varit på Ullared.
Jag och Daniel gick och kastade i våra saker i en gemensam vagn och det var ju ofta vi båda var ifrån vagnen. När vi skulle betala så lastade Daniel upp på rullbandet medan jag packade i påsar. Daniel hjälpte även han till sen att packa.

Döm av min förvåning när jag på kvällen satt i soffan och packade upp och fick fram dessa.

Inte riktigt min stil och tyckte det var väldigt märkligt att Daniel skulle köpt dem bara sådär. Så med en låtsas-misstänkt min gick jag till Daniel och undrade varför han köpt dem typ. Han såg helt ovetandes ut. Så jag mailade Ullared och beskrev vårt lilla problem.


Hej kära Ullared!
 
Vi var och storshoppade hos er torsdagen den 22 april.
Efter 7 timmar i varuhuset lastade min sambo upp varorna på rullbandet och jag stod redo att packa
ner allt i någon av de 10 kassar som det hela slutade med. Jag hann givetvis inte eftersom era kassörer
arbetar så snabbt så sambon fick hjälpa till, därav hade jag inte kontroll på allt som packades ner.
 
Väl hemma i vardagsrummet sitter jag och plötsligt får upp 2 stycken BH i storlek 85E. Mycket vill man kanske
ha men den storlek i BH har jag verkligen inte och jag höll fram BH:arna framför min sambo och frågade om
han möjligtvis hade något att berätta för mig. Inte vanligt att man helt öppet går och köper BH till andra tjejer
och med säkerhet vet jag att han noterat att den storleken är väldigt fel för mig!
 
Givetvis visste han ingenting. Jag tror honom. Det var riktiga tantiga BH:s så jag kände mig inte direkt hotad!:)
 
Men någon stackars förvirrad tant måste ha lagt dessa BH i fel vagn. Går detta att lösa på något sätt? Vi sitter
här med 2 oönskade BH som vi betalat för men verkligen inte har användning för. Synd att det inte var en mindre storlek
och en snyggare design ;)
 
Mvh HannaAllt löste sig, så nu ska vi skicka tillbaka dem så får vi pengarna tillbaka :)

RSS 2.0