Gårdagens barncitat

Hade besök av en liten flicka igår på 2,5 år. Hon fjantade sig och busade hela tiden... Så jag frågade henne:

- Är du en liten knäppis?

Fick ett minst sagt oväntat svar:

- Nej... Jag är en smoothie!

:)


Vän på väg

Daniel jobbar nätter hela helgen, så för att slippa sitta själv på självaste födelsedagen så kommer Pernilla, en vän från Skåne, hit :) Mycket trevligt. Hon sitter just nu i bussen på väg upp. Jag ska åka och möta henne och sen ska vi äta kinabuffé :D Längtar!

Pernilla och jag bodde grannar i 19 år och 9 månader innan jag bestämde mig för att flytta till Göteborg, hastigt och lustigt! Bilder från helgen kommer sen :)


Mycket god kycklingmiddag åt jag idag!

Åt nyss en mycket god middag! Stekte kyckling och bacon. Kokade ost-tortellini, skalade en morot och klickade sist på några teskedar pesto. Wola! :)


Kycklingtips

Jag äter mycket kyckling, nyttigt och väldigt gott. Som ni säkert vet saltar jag ingen mat och jag äter gärna kyckling helt okryddad. Det är jag det :)

Ett tips om ni vill tillaga kyckling utan en massa matfett. Sätt den på spett och kör in i ugnen. Ha någon form under för det droppar. Bilden blev tråkig men maten vart mycket god :)




Den fullständiga middagen! Pasta, fetaost, morötter, purjolök, sallad och sweet chilisås!


Kalashelgen

Det blev ingen uppdatering pga full helg förra helgen! Men här kommer ett gäng bilder...

På fredagen kom mina föräldrar upp, full snöstorm var det men tågresan gick bra ändå. Vi hälsade på Daniels föräldrar, mina föräldrar har inte träffat dem innan.

Kvällens meny: champinjonmackor till förrätt, fläskfile i dijonsenapsås (mycket gott) och tagliatelle till middag.


Denna tårta hade vi på fredagen!


Och denna på lördagens kalas :)



Då var det barnrum igen

Varannan helg har vi Julia hos oss. Resterande tid använder Daniel sovrummet att sova i då han jobbar natt och sover på dagen. Då kan jag spendera min tid i resten av lägenheten utan att störa honom. Han har även sin dator där inne för att i sin tur inte störa mig om han vill spela WoW någon natt när jag sover... Vi har alltså delat av vardagsrummet så att vi har vår säng där...

Nu har jag återigen förvandlat sovrummet till ett barnrum. Det brukar betyda att ta bort vår nytvättade tvätt som brukar hängas på tork där inne på torkstället, samt slänga lite snusdosor och bädda fint och dammsuga :)

När vi satte upp de rosa gardinerna nu efter julen sa Daniel "Det är ju jättepinsamt att sitta där inne och spela WoW nu, tänk om någon ser mig" ;) Bättre han spelar The Sims eller något hehe...


Gissa?!

Gissa vad detta kanske ska användas till :)


Resultaten kommer

Eftersom det blir kalas här både lördag och söndag för mig så vill ejag inte väga in mig varken på lördag (för att ej behöva vara deppig över ev viktuppgång) eller måndag (då jag nyss ätit tårta på helgen) utan valde att göra det idag och sen tränar jag hårt nästa vecka och tar det nästa fredag också...

Åh vad lycklig jag blev när det visade sig att jag gått ner 0,5 kg sen i måndags :D Underbart! Äntligen börjar resultaten komma...
Då har vi ändå ätit pizza och glass en dag ju. Fast mina pizzor, som är utan ost och sås, är nog inte speciellt onyttiga :P

Nu ska här ätas havregrynsgröt, sen städas och förberedas inför helgen och så småningom ska jag ta mig in till stan och framkalla foto vi ska hänga upp på väggarna här!





Snö snö snö

Ojojoj vad det snöar! Jättefint... Ytterliggare en helg med snöaktiviteter och det gillar vi!
Mina föräldrar ska dock åka tåg hit från Skåne på lördag så vi får nog räkna med förseningar... Pappa tog det säkra före det osäkra och köpte 1 kg jordnötter (?!) ifall de skulle bli stående... :)


Brottning i snön vid Rådasjön :)


Dagens meny

Idag har det varit både träning och god mat.
Crosstraining och styrka hemma. Jag trodde det skulle gå finfint utan skador. Tji fick jag. Vänsterarmen krånglade ett helt år innan jag fick en diagnos och då fick jag samtidigt en kortisonspruta, det var i januari. Efter det har det blivit mycket bra och jag trodde att jag skulle kunna träna som vanligt, men nu sitter jag här med känningar i armen. Funderar på att väga in mig imorgonbitti istället för lördag och istället ta en vilodag imorgon.

Jag åt falukorv och pasta både till lunch och middag. Någon liten skillnad i grönsaksväg men mycket gott var det. Och idag åt jag 1630 kcal, mina rekomenderade är 1622, nära eller nära ;)





Jag slängde ihop en snabb korvgryta till Daniel som han tog med till jobb!


Träningsvilodag

Idag blev det en oplanerad vilodag i träningen. Många faktorer spelade in. Jag har bara ätit 890 kcal idag och det är på tok för lite, är jätettrött i kroppen, jag har en hosta som väcker mig på nätterna och sist men inte minst för att en vilodag då och då faktiskt är bra för kroppen.

Var ute på en 45 min lång promenad innan. Men det var knappast någon träning för mig då min promenadkompis var 2,5 år gammal och skulle klättra upp på alla snöhögar och gegga sig i allt slask... Det var en mysig runda men knappast träning. Snön är så härlig, och det ska snöa 4 dagar till nu :D


Gårdagens meny

Gårdagen ägnades åt städning och tvättning. Till lunch blev det plättar med jordgubbssylt och till middag blev det bakad potatis med en underbart god kycklingröra som vi börjat göra. Kycklingfilé i bitar (stekt, kokt eller ugnsstekt), lätt creme fraiche, stekt bacon, majs, massa curry och purjolök :) Till detta vitlöksbröd och rostad lök samt syltlök!




Vår alla-hjärtans-dag!

Vi firade alla hjärtans dag igår eftersom det var båtmässa samt jobb för sambon i söndags. Efter jag hade jobbat klart igår åkte vi till IKEA och shoppade loss i fotoramar. Och efter det så kunde vi inte komma på vad vi skulle äta för middag så det blev pizza :) För första gången tyckte jag att hans pizza var godare än min! Jag brukar vara patriotisk för mina egenvalda pizzor!

Efter pizzan blev det jordgubbar och glass och presenter! :) Daniel fick en blue-ray-film (troja) av mig och jag fick ett presentkort på Kicks på 400:- som jag ska köpa nytt smink för :) Superbra, jag behöver verkligen det!

Idag gick jag upp kl 7 efter en sömnlös natt, jag vaknar och hostar och har svårt att somna om. Kan inte blivit många timmars god sömn inatt. Men nyss tog jag ett kort träningspass på crosstrainern och havregrynsgröt till frukost! Nu ska här storstädas och tvättas!


Potatisbullar och bacon


Dagens middag blev potatisbullar med bacon, samt lingonsylt, morot och blomkål! Mycket gott. Jag älskar bacon!

Väldigt lättlagad mat för en ensamkväll som denna!





Min nya flytväst :)

Daniel blev glad för sitt kort :) Han hade en bild i mobilen som han försökt skicka till mig men som inte gick att skicka. En bild på svartvita rosor och i mitten en helt klarröd ros :)

Vi åkte till båtmässan och jag hittade en sån flytväst som jag tittat på ett tag. Snygg och praktisk för den går lika bra att sitta som att stå med. Den kasar inte upp vilken min andra flytväst gör.

Vi tittade ner i några segelbåtar och man blir ju inte lite sugen på en Najad när man vart nere i Najad 355an. Vi vill ju ha Najad 380 men jag hade blivit minst lika glad för en 355.


Vit och marinblå säger Daniel, jag tycker den ser svart ut :) Men det kanske är mörkt marint.


Alla hjärtans dag!

Idag är det alla hjärtans dag! Hur firar ni?
Här har det tränats, måste äta frukost snart.
Har suttit och trixat ihop ett alla hjärtans kort till sambon :)

Önskar er en trevlig dag!



Vi har snart träffats i 2 år :)


Lördagsmiddag framför Melodifestivalen

Efter 20 minuters crosstraining satte jag mig till ro i soffan och åt till Melodifestivalen.
Dagens middag blev potatisklyftor med fetaostfylld pannbiff, bearnaisås och grönsaker :)


Pyttelite vatten - en sjö?

Skulle bara flytta datorn lite, och sladden hängde ju givetvis upp sig i glaset där jag haft (trodde jag) vatten. Men på botten måste där varit lite vatten kvar, kan inte ha handlat om mer än 0,20 dl. Men alla vet ju att vatten man spiller känns som en hel sjö.

Givetvis rann det ju inte ut över reklamhögen heller, nej givetvis högen med räkningar och andra viktiga papper. Så nu har vi ett provisoriskt torkställ på teve-bänken :)


Lördagsfrukost

Min dag började 9.32... Eller snarare runt halv sju tiden då Daniel kom hem från jobb. Jag hade en så konstig dröm så jag var nog bara glad att han kom hem och väckte mig. Jag fick fram ett block och en penna för jag var bara tvungen att skriva ner vad jag drömt att mina barn skulle heta; Etsyeddy, Viam och Mio. Seriöst, fan vad coola namn :P Sambo höll inte riktigt med och min pappa (var ju tvungen att messa dem) tyckte det var skönt att mina barn skulle bo 21 mil ifrån honom så att han slapp kalla på dem :)

Men jag somna om efter det där och när klockan ringde 9.30 så hade jag även då den mest märkvärdiga dröm, men jag får inte ihop den så inte ens lönt att försöka förklara. Jag snoozade 2 minuter sen låg jag vaken ett tag och kollade ut på den nästan helt blå himmeln...

Innan frukost var det crosstrainern som gällde, 10 min som start på dagen.
Nu har jag precis avnjutit havregrynsgröt med lingonsylt, en macka med skinka och gurka och ett glas proviva Hallon/granatäpple.

Snön ligger fint och solen skiner på den!




Förra helgen i bilder!

Har idag gått igenom alla bilder från förra lördagen som vi spenderade i skogen :) Jättetrevligt!
 


Jag och Julia gjorde snöänglar ute på en sjö... Bara 2 minuter senare inser vi att isen inte bär oss och det blev att snabbt traska in på land :P


Sist det var en så här lång vinter så vart jag inte ens född, så jag är överlycklig över snön.


Två snötokar till som kastar snö!


Julia ligger i en nerförsbacke ;)

Kan inte ta med alla bilder men vi hade en underbar dag med mycket lek och skratt! Speciellt gulligt var att när Daniel gick förbi ett träd så drog han i en gren och givetvis föll snö ner på bakomgående Julia. Hon skulle ge igen och drog i en gren, men flyttade inte på sig så hon fick all den snön också på sig :)

Fotona som följer har en liten historia. Daniel ville att jag skulle fota (med hans kamera observera) när en snöboll kom mot kameran men som skulle gå precis precis bredvid om kameran.


Daniel förbereder för att kasta....


Bollen är i luften (ovanför bild). Av Daniels min att dömma har han redan insett sitt misstag....


SPLASCH!!!! Rätt i ögat på mig! Fan vad bra det gick då. Tur att det var hans kamera. Hans min är ju oslagbar :P
Fast han var ångerfull efteråt och sa att han aldrig skulle kasta på mig med vilje... Hmm hämnden är ljuv!


Fredagsmys?

Dagen har rullat på utan jobb. Det har inte hänt någonting överhuvudtaget när jag tänker efter. Lite smågrejor som att äta, en otroligt god grekisk sallas till lunch gjorde jag :) Sen åkte vi ut på bankjakt. På bankens hemsida stod en adress där det skulle ligga ett bankkontor, men icke. Med 1 minut kvar till stängning kom jag in på étt annat kontor och är nu 8544:- rikare :D

Det var en trevlig fredag, inte alltid man tjänar så mycket på att vara ledig inte.

Nu ska jag åka iväg och jobba, i två timmar, och sen åka hem och se Let's Dance eller något sådant medan jag avnjuter en middag. Vad vet jag ännu inte...


Godmorgon!

Morgonen har varit fin. Jag ställde klockan på 7.20 och gick upp direkt. Mitt jobb är sådant att jag inte alltid vet om jag ska jobba eller inte så jag får vara redo ifall de ringer in mig.

Havregrynsgröten är slut och The Voice rullar på teven :)

Hur dagen ser ut vet jag som sagt inte men jag tror att den blir bra :) Ska till banken och hämta ut lite pengar som jag fick en check på hem i brevlådan! Spännande...


RSS 2.0