Snö

Idag föll snön över Göteborg. Och snabbt gick det. Jag var på väg till skogen med en grupp barn på jobb när några små flingor började dala ner. Under tiden vi var i skogen kom det flera centimeter snö 😅
En ekorre hälsade på oss 😊😊
(null)

(null)

Fick denna bild av Daniel som lekte i snön hemma med barnen 😃 (null)


Skogsutflykt

Vi startade dagen med lite julklappsutdelning barnen emellan 😄 Bättre sent än aldrig...
Sedan tog mitt huvud tillfället i akt och gav mig världens huvudvärksanfall. För kort för att vara migrän, ev lite för milt för att vara Hortons. Hoppas jag slipper fler i alla fall. 
Daniel tog med barnen och lämnade Julia vid tåget. 
När jag haft kylklampar i pannan, tagit Ipren och en varm dusch försvann huvudvärken helt och plötsligt så var det som att ingenting hade hänt. 
Så vi tog oss på utflykt så som vi bestämt. En kompis och hennes tre barn följde med. 
(null)

(null)

(null)

(null)

Vi körde till Vättlefjäll och kånkade ut tunga väskor till ett vindskydd. Så var det upptaget och de som satt där var inte särskilt intresserade av att vi skulle dela på grillen. Vi fick ta vårt pick och pack och hungriga barn och gå tillbaka till bilen, självklart lek och så däremellan men vi behövde hitta en ny plats för att äta. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Ungefär så här sugen var Tuva på att gå 😬
(null)

Vi körde vidare till Rannebergen och hittade en sjö med grillplats. Där tände vi vår eld och stekte korv, köttbullar och pasta (som vi kokt hemma) på muurikkan 😃
Till efterrätt blev det grillade marshmallows!
(null)

(null)

(null)

(null)


Rida hos syrran

Tuva och Miltons storasyster Julia har flera hästar och hundar på sin gård (hos sin mamma). Idag fick de prova på att rida och sen lektes det med hundar! Spännande och roligt!
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Sjuk

Jag har åkt på en rejäl förkylning. Barnen har fått rätt mycket tekniktid igår och idag. Men det är ju ändå inte så att man kan sova ett par timmar vilket skulle behövas. 
Under en timme idag satte vi oss vid bordet och pysslade lite i alla fall 😊
(null)

(null)

Milton spelade Skylander och stundtals blev det så spännande att han knappt kunde sitta still 😂
(null)

Tuva sov inte middag idag heller men babblade på till 20.50 så jag blir inte riktigt klok på hur hennes sömnbehov ser ut 🤣

Snabbaste nattningen nånsin

Asså världens i särklass snabbaste nattning med henne nu. Hon har inte sovit middag. Varit trött sen 17.30. Hon gick ju in och la sig i sängen och halvsomna. När jag skulle byta hennes blöja vaknade hon till och ville ha välling. Bytte blöja, satte på pyjamas och gav välling. Skulle bara hjälpa Milton med en grej och när jag kom in till henne igen hade hon druckit upp vällingen och somnat 😅
(null)

Ungen som brukar göra gymnastikpass i sängen varje kväll oavsett om hon sovit eller ej. Det är dags att ta bort dagvilan. Hemma sover hon inte alltid. På förskolan testade vi nån dag utan vila men de tyckte inte att hon orkade och hon ville själv sova. Svårt det där. Det är ju samtidigt en vanesak. Men i januari har hon några riktigt långa dagar (jag ska inte hämta förrän 17-17.30) så vi behåller vilan januari ut i alla fall. I februari hämtas hon aldrig senare än 15 så det är ett bättre tillfälle att ta tag i det 😁

Nu fick jag plötsligt en del tid här som jag inte räknat med. Men jag är helt slut så egentligen vill jag bara slänga mig på soffan. Kan fixa träningsprogrammen på datorn kanske?! 😊

Lunch på balkongen

Jag har åkt på en ordentlig förkylning. Och den verkar ännu inte vända åt det bättre. Började med halsont och har övergått till täpp näsa. Snyter mig hela tiden. Blir matt av att dammsuga. Men jag har fått bra hjälp av Milton idag. Mutade med tekniktid 😉 Det får man när man är sjuk och pappan jobbar. 

När barnen sedan gled ner i sängen med sin teknik satte jag mig på balkongen i solen och åt min lunch! Linsspaghetti, köttfärssås och steviaketchup. 
(null)

Så härligt!! Man blev ju nästan friskare bara av att sitta där. 

Tuva vid mellis 😄 Kvarg med blåbär.  (null)

(null)

(null)

Milton stack till kompis Albin på eftermiddagen och snart väntar vi hem Daniel. Då får han hjälpa till med kvällsmat för nu är min energi slut. 

Tuva har inte sovit middag och är så trött så hon har lagt sig i sängen. Får göra välling och natta henne nu 😊
(null)


Jul

Lugn och härlig jul i Skåne! 
(null)

Jag och Tuva tog tåget söderut den 21/12. Milton gick i skolan den dagen och på kvällen hade han filmkväll med pappa 😄
(null)

(null)

Hon somnade gott med huvudet i mitt knä efter att ha ätit sina yoyo’s 😊
(null)

Dagarna innan jul fylldes av lek, både på lekplats och lekland, städning och julbord på Sofiero. Bästa nånsin, så gott och trevligt! 
Bilderna lägger sig i random ordning och inte i kronologisk ordning. 
(null)

(null)
(Tuva med sin morfar och gammelfarfar)
(null)

(null)
(Smart inbyggd bakvänd stol i bussen)
(null)
Zacke
(null)

(null)

(null)

På julaftons förmiddag gick vi till skogen en runda!
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Efter Kalle Anka kom tomten med några julklappar till barnen! Därefter julmat och sen började vår långa julklappsutdelning där ett paket delas ut i taget!
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

På juldagen åkte jag och Daniel till Skäralid och promenerade. Vi var uppe på Hjortsprånget, gick på spångar runt sjön och körde sedan upp till Kopparhatten! Fint trots mulet väder!
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Annandag jul blev hemresedag. Jag och Tuva fick ta tåget hem också för bilen blev så full av packning 😂 Men det var mysigt! Tuva somna igen så jag kunde mest sitta och ta det lugnt! 
(null)

Bästa julen!! Jag har kunnat vara närvarande och inte haft mående och tankar på annat håll. Kunna vara i nuet och verkligen njuta av allt vi gjort!!! Så härlig känsla! Att kunna vara här och nu! Och att älska det man gör!!


RSS 2.0