Naturhistoriska museet

Igår åkte vi till Naturhistoriska med Milton. Daniel tror att han varit där med Mille en gång innan men jag är rätt säker på att han aldrig varit där. Och med hans minne tycker jag att han borde reagera om han kände igen det :) 

Vi började med att packa upp picknicken. Risifrutti, vindruvor och riskakor. Sen var vi redo för äventyr!

Vi började med fåglarna. Han hade typ öppen mun hela tiden och bara sprang från monter till monter och pekade och visade :D 

Vi saknade en fågelsort och då pekade Milton upp på en tom plats och sa "dem är nog slut!" ;D lät hysteriskt kul!

Sen kom vi in i stora hallen med större djur: björnar, lejon, tigrar osv. Och så den riktigt stora elefanten!

Milton var lite upprörd hela tiden över att djuren hade levt men nu var döda. Han kollade efter skotthål som att alla djur hade skjutits för att vara där. Svårt att förklara för en 4,5-åring. 

Det han sett mest fram emot var valen! Vi hade berättat att där skulle vara en stor val och han längtade massor. Men så fort vi kom in i det rummet gömde han sig och ville gå igen. 

Det var verkligen skräckblandad förtjusning att vara där för honom! :)

"Oj! Den var pumpad!!" /Milton  :P

Jag gick med men satte mig ner så fort en stol dök upp. I slutet var det riktigt tungt. Har märkt att det bästa är om jag ligger ner eller håller mig i lagom rörelse. Att stå stilla är inte alls bra och skönt. Sitta ner är okej. Ligga ner är ju klart bäst men att gå sakta är också okej. 

Det bästa (till vår förvåning) var nog baggarna och fjärilarna som var instängda i lådor. Kanske därför de var bäst, minst risk för anfall ;)

Det är ju absolut ett ställe vi kommer besöka igen. Milton suger åt sig fakta och frågar mycket och på ett sånt ställe får hjärnan arbeta ordentligt! 
Men han sa att han ville se levande djur också ;)

Vi gick via Plikta på väg till bilen. Vi var inte klädda för utelek så när Milton tvunget skulle åka kana på is slutade färden i en lerhög. Jag lovar att max 10% av geggan längs hela hans ben, strumpa och sko syns på bilden :P

Tur vi har tvättmaskin. 

På kvällen var det dags för gympa! Milton ville inte alls dit och vi luskade ut att det var för att han skulle vara där utan oss. Så Daniel pratade med gympaledaren och han stannade i lokalen men stod på en station och hjälpte alla barnen. Var alltså inte med/hos Milton utan var bara i lokalen. Det hade funkat bra och Milton sa att jag kunde sitta i omklädningsrummet nästa gång :) Vi får se!

Millemannen somnade snabbt efter en dag helt utan padda/tv/dator och med mycket rörelse och intryck. Kom in till oss vid 3.30 och sov till 6.45 så ca 11 timmar. Bättre än natten innan. 
Jag, till skillnad mot Daniel, tror att stimulansen under dagen påverkar hans sömn. 
Idag blir det tyvärr mest innedag igen då jag inte känner mig frisk och vädret faktiskt är riktigt dåligt. Blåser riktigt mycket och regnar. Så får se hur sömnen blir. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0