Sista seglingen för i år?

Efter regniga dagar väntade en solig helg. Så på fredagsmorgonen packade vi våra väskor och drog till båten. Vinga var vårt mål. Solig och trevlig segling dit. Åkte förbi några fina villor och det är helt sjukt hur vissa bor... Vi skulle dock inte ha något emot det själv ;)


Det var redan trångt med båtar i lotshamnen på Vinga när vi kom dit, men vi fick plats i en liten lucka så det blev hur bra som helst :) Vi gick en promenad och fotade fjärilar, vi ska delta i en fototävlingar med just fjärilar som ämne. Men det är inte lätt att fota fjärilar alltså. När vi har varit ute så har vi kanske sett en max två fjärilar och dem flyger ofta rundor. Men på Vinga flockades dem på ett ställe så vi fick jättefina foto. Ni får se dem när vi tävlat klart :)

Sen väntade vi in Melinda och Peter och deras lilla Ludvig som också var på väg till Vinga med sin båt. Då var det tyvärr fullt i hamnen men de fick lägga sig utanpå piren. Det funkade ju det med :)Tyvärr tog vi inte ett enda foto på hela kvällen. men det var iallafall trevlig grillning med kanonfint sällskap, sen var vi nere i deras båt och snackade till midnatt!

Fullmåne vid midnatt som lös upp rejält.


Vi la in Milton i förpiken och han la sig snabbt tillrätta i sin nya sovställning. Sötnosen :)


Dagen efter gick vi allihop upp i Vinga Fyr. Det var en lång spiraltrappa upp, det kändes allt i benen ;)

Vi hade tänkt ligga var På Vinga även mellan lördag och söndag. Men hamnkaptenen var så otrevlig mot oss så vi valde att gå därifrån. Vi gick ut utanför ön, stängde av motorn och låg bara och drev. Daniel fiskade, jag (försökte) sola och Milton låg på durken och pratade.
Helt plötsligt blev det skugga över oss och man svor lite för sig själv, detta sulle ju vara en fin solig dag. Vi tittade upp och fick se detta ynka moln :P


Och vet ni vad?! Vi fick se en hel tumlarfamilj. Dem ser ut som delfiner och höll på att "hoppa" upp ur vattnet hela tiden. Jättefint var det. Alla segelbåtar som kom förbi stannade för att beskåda. Vi filmade det och jag ska givetvis leta upp filmen och lägga in den här.Sen tog vi oss vidare till Rörö där vi fick plats ute på den "nya" träbryggan med bänkarna.

Grillade på kvällen och så kom en familj ner och tittade på vår båt för Daniel hade berättat för pappan hur mycket vi hade fixat med båten :) Fick massor med beröm och det känns verkligen jättekul, vi är skitnöjda med båten!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0