Fråga från läsare

hur har ni tänkt göra med bvc den första tiden eftersom ni ska ut i segla såpass tidigt efter ankomsten?


Svar: Detta är inget vi diskuterat hemma då vi båda nog insett att det inte blir problem. Men det var bra att du frågade för jag och sambon fick en chans att snabbt diskutera det och vi är fortfarande inte oroliga att vi stöter på problem :)

Bebisens ankomst är 8 maj. Vi hoppas på att kunna segla iväg den 18 juli då Daniel går på semester. Det betyder att även om bebisen blir en vecka sen så kommer han vara 2 månader gammal när vi sticker.

Rekomendationen är att man de första 1-2 månaderna går till BVC 1 gång/vecka. Mellan 2-12 månader går man dit en gång/månad.

Det vi kom överrens om var att vi givetvis bokar in en tid på BVC precis innan vi sticker så att vi vet att allt står rätt till med lillkillen och att det inte är några problem för oss att sticka iväg :)
Vi kommer även hålla oss på svenska kusten vilket innebär att svensk sjukvård är nära. Om vi inte ligger i hamn så finns sjöräddning och helikopter oss till hands om det skulle vara akut.

Vi är redan i full gång med att planera seglingen och vad vi behöver med oss och så för att bebisen ska må så bra som möjligt. Och vi tror på att om vi som familj kan sticka ut och segla och göra det vi mår bäst av så kommer även bebisen må kanon! :) Han kommer ju få uppmärksamhet 100% av tiden då vi slipper allt husgöra som att städa och laga mat och allt det där...

I sommar ska vi bara njuta med vår bebis, med Julia, med släkt och vänner, grilla och kolla på solnedgångar! Då mår vi som bäst! :)
Kommentarer
Postat av: Susanna

Det som kan vara bra att ha lite i bakhuvudet är att när bebisen är ute så har man treton med känslor. För min del var det jobbigt att tillochmed åka spårvagn för man såg alla potentiella hot. Men alla är olika. Jag är jättefeg och hade inte vågat segla med Miranda ens nu när hon är 5 månader. :)Fin kalaskula du har fått förresten! :D

2011-03-17 @ 20:11:16
URL: http://stoltkaosmamma.blogspot.com
Postat av: Lars Eisjö

Hej,jättefin sida ni har. Hittade den på något forum. Kul att följa.

Vår dotter föddes i mars. Hon seglade med oss hela juli samma år. Gick hur bra som helst. Hon sov mest.

Så det kommer säkert funka bra för er också.

2011-03-19 @ 11:18:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0