Helgen med två nya cyklar, barnarbete och en praktisk balkong med sommarkänsla

Tänkte precis skriva "så var denna helgen till ända" när jag kom på att det är ju bara lördag! Haha. Liten extra dos av lycka :P Tänkte ju resumera vår helg, men det får bli en uppdatering imorgonkväll om söndagen då!
 
Det har hänt så mycket bara på ett dygn så jag blev förvirrad.
 
Igårkväll sken solen och det liksom sög i cykelbenen. Men cykelvagnen som vi köpte förra veckan var inte fixad helt och vi ville ju att Mille skulle bli av med lite spring i benen så det fick bli att köpa en cykel till honom :) Han blev jättestolt och satte sig direkt på den! Trampa kan han inte än utan vi sköt på med pinnen eller också så tog han sig fram som på Bobbycaren :) Men vi tog, i en liten killes ögon sett, en ganska lång runda i kvällssolen! Mysigt!
 
Vår finaste älsklingskille!!
 
 
Orkar man inte cykla så får man leda cykeln :P
 
När Milton somnat igår dukade vi fram glass och jordgubbar och en kvart in i den film vi startat small det till och blev svart. Strömavbrott. Jag gick ut på balkongen för att se om fler var drabbade, och jag skrattade till när det nästan på varenda balkong kom ut folk och kikade sig förvånat omkring! Var vi än tittade (och vi ser väldigt långt från vår lägenhet) så var det svart i husen. Det tog väl 40 minuter eller så innan vi fick lyset tillbaka. Då hade jag redan hunnit somna. Vad gör man när det är strömavbrott egentligen?!
 
Vi startade dagen tidigt idag, redan vid 6. På tok för tidigt en lördag men Milton vägrade lägga sig ner och sova i 2 timmar till :P Olydiga unge... Istället tog han fram en boll och blev arg när jag faktiskt inte tyckte att det var en rolig aktivitet vid den tiden...
 
Det härliga med att gå upp tidigt är att man kickar igång dagen och får mycket gjort. Efter ett besök på Hornbach hade vi fixat matta till balkongen och köpt fröer och såjord. Åkte hem och drog igång världens projekt. Jag gick lös på balkongen som var skitigare än skitigast. Det syns ju inte på fotona men alla väggar och räcken plus golvet fick en rejäl omgång med trasa och diskborste. Balkongen blänker nästan nu ;)
 
Sen kom den roliga biten då vi skulle få till vår "nya" balkong. Golvet är ruggigt som bara den och i kanterna har vi fina springor så att man (läs Milton) kan peta ner bestick och pennor så att de landar nere hos grannen. Så vi bestämde oss för att ha en matta där ute för att göra golvet mjukare och mer lekvänligt, samtidigt som vi lät den gå upp en liten bit på väggen för att ta bort springorna. Smart va? :)
 
Före
 
Efter
 
Eftersom tanken är att mattan bara ska ligga utrullad vid bra väder så lät vi grill och krukor stå på golvet. Bord och stolar är lätt att fälla ihop och ställa undan. Då bildas även en stor lekyta om man vill bygga med tågbanan eller så en varm vår/sommardag :) Innan hade vi ett stort balkongbord som tog alldeles för mycket plats. Nu vill vi ha det som ett extrarum med lekyta.
 
Det gamla bordet samt de svarta balkongmöblerna la vi ut på en bytessida. Det tog inte 3 minuter förrän vi fick napp. Komiskt nog en på samma gata som oss så hon kom gående och vi bytte till oss en 3-hjuling. Den ska få följa med hem till Miltons mormor och morfar så att han har en cykel där med :) Helt perfekt. Nu kom våra möbler till användning hos någon annan och Milton blev glad för ännu en cykel :)
 
Det blev även premiärrunda med cykelvagnen ikväll och det var nog ganska kul att åka med :)
 
 
Påtal om rubriken då. Barnarbete. Någon utnyttjar sin dumsnälle lillebror kanske? Eller är det också så att lillebror bara är så fantastisk hjälpsam? Eller också så ville han ut snabbt och insåg att det var bäst att hjälpa till för att komma ut fortare :P
 
 
Nu ska jag göra efterrätt och bjuda på Daniel och Julia. Det blir jordgubbar med glass idag med. Gott!
Skulle egentligen ha suttit och sytt ikväll men ser att tiden sprungit iväg. Man kanske skulle lägga sig och vara förberedd ifall den lille vaknar kl 6 igen! Godnatt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0