Jul i Skåne

 Nu kommer äntligen bilderna från julen i Skåne :) Detta skriver jag för övrigt på bluetooth-tagentbordet jag gav till Daniel i julklapp. Han tycker det är jobbigt att skriva på mobil och iPad.

Vi åkte inom Ullared på vägen ner. Blev ingen jättedyr handling men en del pussel och bilar till Milton och några lampor till oss :)

Milton var kvällens kock och var med och gjorde lasagne. Han älskar verkligen att vara med i köket. Hemma har han mest suttit på bänken och tittat på men nu fick vi se att han faktiskt kan hjälpa till ganska mycket. En stor skillnad är dock att de har induktionshäll på spisen medan vi har gas och öppen låga, så där skiljer det sig lite i hur mycket han får hjälpa till :)

Vaaaar é Milton? (enorm soffa)

tittut :D

På kvällen gick vi till lekplatsen med ficklampa för att rasta energifulle ungen ;) Milton fick även öppna julklappar från min bror. En Röglehalsduk (mest för att reta Daniel haha, men den matchade hans overall bra också) och så en goseelefant med tillhörande 10 besök på Busfabriken som ligger i Helsingborg. Det är ett sånt där stort lekland med bollhav, rutschbanor, små karuseller, studsmattor osv osv. You name it! Jätterolig och smart present till Mille.

I tisdags, den 23:e, skulle Daniel till Väla och shoppa och vad passade inte mig och Milton bättre än att åka till just Busfabriken... Han blev superglad. Första kvarten gick han bara runt och tittade på allt med öppen mun :D Men sen blev det leka av det...

Min mobil dog plötsligt där inne och blev tokhet. Daniel fick inte tag på oss men jag körde på teorin att han vet var vi är, vi vet inte var han är, så vi lekte tills han kom in helt förvånad och undrade varför jag inte svarat på hans mess ;) Några timmar senare var mobilen sval så jag satte den i laddare. I 45 minuter satt den där innan den startade, och sen har den varit som vanligt... Konstigt!

på kvällen smög tomten in och la julklappar under "granen"!


Som Milton givetvis blev glad över att se... Han har varit så duktig hela julhelgen och inte ens varit nära att försöka öppna något paket... Men han har längtat som bara den tills de ska öppnas!

Ser ni tomtenissen?


Däremot blev inte självaste julaftonsdagen alls vad vi planerat. Vi skulle precis ut och gå när jag tappade halva synen. Såg ingenting till höger i synfältet. Daniel stod snett framför mig men han var helt väck... Pulsen blev jättehög och jag trodde verkligen att jag skulle svimma... La mig på sängen och fattade ingenting. Har ju migrän med aura men den auran brukar komma smygandes timmar innan. Detta slog pang på. Huvudvärken började komma efter 30 min och sen kom illamåendet också. Jag trodde på fullt riktigt att jag skulle dö på julafton! Daniel stannade hemma med mig medan Milton fick en härlig tur i skogen med sin mormor och morfar. Guldvärt att de tog ut honom, dels för att han blev orolig för mig, och för att jag behövde vila, men också för att mitt samvete skulle veta att han hade en bra dag trots allt!


I 5-6 timmar låg jag orörlig i sängen, rörde jag mig spydde jag.... 
Men efter totalt 2 ipren och en citodon kunde jag sakta sätta mig upp i sängen och efter Kalle så gick jag ut och satte mig vid bordet. Fick dock inte ner någon mat. Milton somnade med huvudet på bordet mitt i julmaten, så honom bar vi över i soffan så han skulle orka med tomten :)
När alla ätit färdigt tog jag en snabbdusch och sen mådde jag mycket bättre :) 

Plötsligt kom tomten och Milton blev nervös men det var spännande! Han hjälpte tomten att dela ut några paket och vågade till och med stå bredvid och ta foto :)

När tomten skulle gå pustade Milton ut och sa "nu ska du bli morfar igen!" hahaha... inte en gång hade han antytt att det var morfar som var tomten ;)

Vi hade julklappsutdelning länge och jag fick i mig mat :) Vad vi fick och gav kommer sen. Vi tog upp alla grejor här hemma och fotade, men nu är jag trött på att skriva :)

Då Daniels pappa fyllde 70 den 25e och då Daniel skulle jobba på natten så åkte vi hem från Skåne redan efter lunch. Det pratades om snöoväder i Skåne men vi fattade ingenting, strålande sol :D


Milton la en filt över huvudet för att skymma ögonen från solen. Han somnade dock där under ;) Sov hela vägen till sin farmor och farfar! 

Det var vår julhelg det :) Eller den har fortsatt lite här hemma med några julklappar igår när Julia kom! Julklappsinlägg imorgon!

Godnatt!

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0