Vår senaste vecka!

Godmorgon! Nu har jag i flera dagar tänkt skriva om våra senaste dagar men orken och lusten har inte funnits där.

Allt började väl egentligen i julas då jag och Daniel märkte att Milton plötsligt hörde sämre. Vi tänkte att han fått öroninflammation, vilket inte är så ovanligt för honom, så vi lät det vara eftersom han inte hade ont. Men hörseln blev inte bättre och stundtals hörde han knappt någonting. Och ni kan ju bara tänka er hur högt han pratade och hur hög volym han ville ha på teven :O
Vi var hos läkaren på BUM (barnmedicin) för två veckor sedan och hon trodde att hans slemhinnor bakom näsan var så svullna och att det var därför han var så täpp och stånkade hela tiden och att hörseln påverkats. Hon ringde direkt till öron-näsa-hals (ÖNH) och bokade in en tid till oss. Lite oroliga blev vi allt då man annars brukar få hem en remiss och en tid flera veckor framåt. Nu ringde hon direkt vilket fick oss att undra vad hon egentligen trodde att det var.

Iallafall så i förra veckan, på tisdagen, så svarade Milton plötsligt på tilltal och sa senare "måste ni prata så högt?". Hörseln hade bara kommit tillbaka plötsligt. Det var på tiden, en månad med en (mer än vanligt) högljudd kille räcker. 

På torsdagen var vi då på ÖNH och läkaren där tittade och visade även oss på en tv-skärm att Milton har vätska bakom ena trumhinnan. Vi ska tillbaka i slutet av februari igen och är vätskan kvar blir det mest troligt rör inopererade. Han har haft jättemycket problem med öronen så det kanske är det bsta med rör trots allt även om vi helst inte vill det...

Men, sen blev det värre. På torsdagskvällen satt vi och åt som vanligt och när Milton var klar sprang han in på toaletten. När han kom ut igen såg han ut såhär!

Nässelutslag i hela ansiktet och lite ner på axeln. Då han i grunden har problem med sin andning så vågade vi inte chansa så vi åkte upp till vår närakut. Det var en del folk och under tiden vi väntade så bleknade utslagen men vi visade foto. Fick Aerius (antihistamin) utskrivet. Läkaren stod mellan om det var en början till infektion eller matallergi. Då Milton precis blivit frisk från en annan förkylning gissade han mest på matallergi.

Vi åkte hem och nattade lillkillen, tanken var ju att han skulle upp till dagis på fredagen. Men, ja det räckte inte där, på natten vaknar han med kruppanfall. Vi gjorde alla hemmaknep vi kunde (kall luft och dryck, airomir och lugn) och som tur var hjälpte detta! Vi kände ju inte riktigt för ett tredje läkarbesök under samma dygn!

Det blev inget dagis på fredagen såklart!

På kvällen kom febern... och snoret... och hostan... och frossan... och huvudvärken.... och ögonvärken... och ny hörselnedsättning... Stackars unge! 


Han hade åkt på influensan, så mest troligt var ju även nässelutslagen pga detta. Det hoppas vi för då kanske vi slipper de igen!

Med 39,5 graders feber var han inte så kaxig, det blev mycket vila.
Men bananplättar gick ner :)

Miltons egna bild av helgen! :)


Fortfarande i söndagskväll hade han 39,5 graders feber så jag var hemma med honom halva måndagen innan Daniel tog över. Jag kunde sedan jobba i tisdags men Milton var hemma en dag till...

När jag lämnade honom på dagis i onsdagsmorse hängde lappen "Magsjuka" uppe. Så jag skojade och sa att vi nog är borta om två dagar igen ;)

Jag sa även själv att, iom Miltons influensa och att några barn på jobb också blivit sjuka, om jag skulle vara frisk på fedag, idag alltså, så skulle vi gå på restaurang ikväll...
Men tji fick vi, det är klart att jag inte klarade mig genom detta. Här sitter jag själv nu med ipren, rinexin och kortisonnäspray i kroppen. Har frusit en del men ej kollat om jag har feber. Är ju ledig idag och i helgen har vi inte mycket planerat så jag får ta det lugnt...

Dessvärre är Milton inte bra nu heller. jag blir hellre dubbelt så sjuk som nu än att Milton får mer. Han sitter här och stånkar och är täpp och toksnorig igen. Det värsta är att hans lymfkörtlar på halsen svullnat upp... Ni som hängt med länge här minns kanske hur det blev sist det hände? I maj förra året svullnade halsen upp så mycket att han låg inlagd i 3-4 dygn. Får hålla tummarna denna gång!

Så idag blir det bananplättar och glass i denna familj! :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0