Varför dålig stämning?

Ja, varför är det lite trist och tråkigt emellanåt just nu för? Helt enkelt för att vi i torsdags hade en riktig skitdag och det har fortsatt. 
Vi låg på Gluppö i onsdagsnatt och jag vaknade 2.30 av att vinden vänt och det blåste rejält mycket mer än vad som var sagt. Jag kunde inte somna om, dels av rädsla för båten då berg är hårt och var nära en grunna men också för ljudet. 
3.30 slog vi i berget och även Daniel vaknade. Han drog ut oss lite med draggen. 
Klockan 7 kom Milton ut ledsen med magont och samtidigt slog vi i berget igen. Stressnivån max. 
Vi fick ta ett snabbt beslut att lämna och att komma ut från klipporna när det blåser hård vind in mot klipporna är ju ett skrämmande äventyr i sig. Sen att båten gled ifrån mig och jag fick hoppa till den var inte heller det roligaste. Men ut kom vi och vi kände att detta fixade vi. Skönt, in i hamn och så är det över. Vad händer då? Motorhaveri! Det är sant. Vi hann precis ut från Gluppö när motorn gick ner i varv och stannade. Jag kände bara för att börja gråta men med både Julia och Milton på båten så fanns inte riktigt det alternativet. 
Ut med förseglet och så fick vi segla och stundtals kryssa in mot Hamburgsund. Vi var ju inte särskilt pigga efter en hysterisk natt och morgon. 
När vi kom in i Hamburgssundskanalen så fick Daniel bogsera oss en bit förbi linfärjan där det är segelförbud!


Vi fick sen segla in och lägga oss på bästa plats utanpå en annan båt. Jävla fanmotor var de enda tankarna vi hade. Andra gången denna semestern. Förra året fick vi också motorhaveri och blev fast i Hamburgsund.

När Julia åkt hem tog Daniel tag i motorn. Men denna gång räckte det inte med att pumpa ur skit på samma sätt som han gjort tidigare så det fick påbörjas en mer grundlig koll. Han tog ur tanken och tömde på all diesel och vi fick väl lite svar på vad som orsakar stoppen. 

Tanken var full med typ lerkakor av skit. Dieseln ska vara helt genomskinlig så allt detta hör inte hemma i tanken. 

Efter noggrann ursköljning är nu tanken ren iallafall men motorn vill inte starta. Det var därför jag bokade in oss på hotell. Vi behövde ett breake, få prata om allt och bara göra något kul! 

Tillbaka i båten igår fortsatte Daniel sitt jobb. Jag är väldigt (eller ja, helt) okunnig om motorer så jag vet inte helt vad han gjort men han kom iallafall fram till igårkväll att det kunde vara fel på matarpumpen.

Han avslutade för dagen och vi grillade skivor av picnicbog. Hur gott som helst!

Idag i motorfixet fick han ut massa skit ur vattenavskiljaren och rensade bränsleslangarna och fick sedan fram diesel till matarpumpen och därför verkade det inte vara den sistnämnda som krånglade. Det sista vi kan och ska göra nu är att byta bränslefilter och bränsleslangar. Om det inte funkar sen så kan vi inte göra mer. Då har vi två alternativ. Antingen seglar Daniel hem och vi ser om vi kan hitta något vandrarhem eller så någonstans. Eller så seglar han/vi till en annan hamn och har båten som vårt eget lilla vandrarhem :) Hemma vill vi ju gärna inte vara resten av semestern!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0