Skärhamn-Hasselösund

Igår, måndag, kom vi då äntligen iväg. Hade inte satt upp nått mål mer än att ta en timme i taget. Ett försök till familjebilden innan avfärd haha!!

Vi seglade på bara förseglet för att slippa luta.

Det var mest mulet. Skönt (faktiskt) att inte solen sken så mycket när man ska segla så länge. Lättare att hålla Tuva undan solljus och ingen risk för solsting.
Vid ett tillfälle, just när Milton somnat, drog ett ösregn förbi :P Inte väcker man det barn som sover! Han vaknade efter ett tag och såg väldigt förvånad ut :P Men han skrattade mest åt det.

Milton var supertålmodig trots allt. Åt lite för många riskakor och marie-kex :P men försökte aldrig hoppa av båten och tjatade inte jättemycket om när vi var framme heller.

Att segla med Tuva har hittills varit lite FÖR lätt. Hon sov 99% av tiden. Vaknade knappt för mat, den fick vi ge i sömnen. Givetvis vaknade hon på det jobbigaste partiet då jag egentligen velat titta framåt och följa vågorna för att inte må illa. Men det gick bra.
Några stunder var hon nöjd och go i stolen :)

Efter ca 8,5 timmes segling nådde vi Hasselösund. I vårt huvud var detta vårt slutmål sålänge inget hände. Vi trodde vi skulle behöva stanna tidigare. Men skönt att ha kommit över de öppna partierna norr om Lysekil, nu har vi kommit upp en bit.

När vi kom fram var grillning först på listan. Flintastek, potatissallad, pommes pinnes och baconinlindad sparris! Gott!!
Men kallt blev det så Daniel fick värma Milton i jackan, när han åt upp sina efterrättspannkakor.

Grannbåten saknade nog sina barnbarn. Mannen (som pratade engelska) började direkt fiska med Milton. Och han visade hur hans fiskespö fungerade och lät Milton prova. Allt på engelska :P
Grymt stora krabbor!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0