Matdag

Det känns som att denna tisdag gått i matens tecken från morgon till kväll.

Medan Tuva sov långnap i bilstolen (perfekt vid förkylning) och Milton låg i soffan så gick jag igenom frys och kyl. Hittade en massa bär i frysen. De har legat länge och jag har inte vetat vad vi ska göra med de så idag kokade jag en del av det (röda och svarta vinbär, björnbär, blåbär samt hallon) och pressade igenom sil och frös in i iskuber. Den blev ganska sur men ihop med mosad banan eller i gröt blir det kanon :)

Under tiden som bären kokte gjorde jag en köttfärssås med köttfärs, bacon, rödlök, tomatkross och dolmiosås. Som sagt, rensa ur lite :D en liten del av den blev en lasagne till mig lagom att dela på två portioner. Åt en portion till lunch :)

I den större delen av köttfärsen blandade jag ner kokt pasta, gnocchi, och blandade ihop och la i en form. Rev ost över och en skjuts in i ugnen. Tre matlådor till Daniel.

Milton fick korv och pasta till lunch

Lite krasslig har han varit idag. Han njöt nig rött mycket av en soffdag, vilket man måste få göra någon gång ibland. Han lät nog ynkligare än hur det egentligen var ;)

Tuva fick smaka på omelett. Vispade upp ett ägg och typ 2 msk vatten lätt med en gaffel och stekte på låg värme i olja och smör så den inte skulle få stekyta.
Det har hänt någon gång att hon rynkat på näsan om hon fått nått i munnen hon inte gillat och om hon älskar det börjar hon vifta med armarna. Men oftast är det pokerface. Typ som domarna i Sveriges Mästerkock. Vi tolkar det som att maten är godkänd, varken bättre eller sämre :P
Omelett blev alltså stoneface. Hon fick några tuggor, ville inte ge för mycket första gången.

Jag rensade som sagt lite i frysen. Försökte organisera de små 4 hyllor vi har (varför så liten frys i en 4:a??) så att det ska vara lätt att hitta.
Tuva har en halv hylla med iskubsmat :D

När Daniel vaknat fortsatte matdagen i form av handlelista och affären. Jag gick in själv och de andra strosade lite utanför. Att handla en vuxen istället för 2 vuxna och 2 barn är ju bara, som ni förstår, alldeles alldeles underbart!! ;)
Typ 2 kg bananer och 7 kg ost fick följa med hem. Har jag nämnt att vi är en familj med apor och möss ;)

Till kvällsmat blev det gröt till barnen. Tuva tittar chockat på färgen kanske? ;)
(La i bärmos från förmiddagen)

Nu är det dags för mig att sova. Ögonen bränner. Nattinatti!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0