Universeum

Idag hade vi en härlig eftermiddag på Universeum. 

Men först städade vi bilen. Invändigt dammsögs och torkades den av och utvändigt blev det ordentlig tvätt med bilschampo och högtryck. Nu är den fin och fräsch att frakta massa tårta i på lördag när Julia ska konfirmeras :)

Efter några mackor hemma tog vi sen buss och spårvagn till Universeum. 


Framme! :D

Vi gick direkt till akvariehalken och tittade på hajarna. Tur vi var två vuxna. Milton ville sitta och titta och lyssna på en som berättade på hajarna, Tuva gick bara ut till hisshallen för att titta ut genom stora fönster :P vilka hon oftast missade och dunkade huvudet i haha. 

Milton gillar verkligen djur och ställer mycket frågor. Och ibland är det han som berättar fakta för oss. Till exempel att sjöstjärnan har lika många ögon som armar då ett öga sitter längst ut på varje arm :)


I regnskogen var det vansinnigt varmt. Och man får inte ha barnvagn just där så ännu lite svettigare med Tuva mot kroppen. Tyvärr var aporna inte där idag. 

Tuva visade inget större intresse för något där förrän vi kom in i ett litet rum med små väldigt färgglada fåglar samt stora fjärilar. Fåglarna hade starka färger, en knallröd, en gul och en turkos. Då började hon peka och säga "oooh" :)


Efter alla djur gick vi till rymdavdelningen och sedan till ett enormt klosshav. Vid denna tidpunkt var föräldrarna helt slut och satt på varsen stol ;)

Innan vi gick upp till nästa våning la Daniel ner Tuva i vagnen. Hon bara blundade och somnade DIREKT :O hur ofta händer det. Hon som är expert på att hålla sig vaken. 

Men med tanke på alla intryck och antal steg hon tagit i akvariehallen så var hon väl heeeelt slut. 

Men det var väldigt bra timat. För då fick vi tid att göra experiment och sånt med bara Milton. Den avdelning som Tuva ändå inte hade varit stor nog för :) så det kunde inte bli bättre. 


Efter 4 timmar orkade jag verkligen inte mer :P Milton ville såklart vara kvar men det hade han nog velat efter 8 timmar också. 
Vi åkte hem och beställde pizza. 

Barnen somnade utan protester. Vi har en fullspäckad dag imorgon. Handla inför tårtor och smörgåstårtor, måla båten, ev tvätta finkläder, göra röror/fyllningar mm. Så godnatt!!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0