Kullamannen - Dödens zon

Heja heja Daniel som just nu springer Kullamannen Dödens zon på 21 km terräng. 
Jag följer han live via en app och just nu ligger han runt sin måltid. 

Jag, pappa och Milton ska åka ut till Mölle och möta upp vid mål :)

Pumpafint

Killarna skar ut ett pumpamonster! :)



Klara i Ullared

(Skrivet ca 15.30)

Så var vi på väg ner till Skåne. Klockan ringde 6 imorse för uppstigning och avfärd mot Ullared. 
När vi kom fram 8.05 hade de börjat släppa in den långa kön. Men det gick smidigt att komma in och jag tog mig till barnklädesavdelningen först. 
På Gekås blir det väldigt tydligt hur killar och tjejer är två kategorier, även på de minsta babykläderna. Vi är av uppfattningen att pojkar och flickor är olika, men givetvis ska bemötas med lika värde och respekt. Men till och med jag reagerar starkt på Gekås uppdelning. Pojksidan är blå/svart/grön och flicksidan är uteslutande rosa och lila. Det finns knappt ens röda kläder på flicksidan. 
Men nog om det. Det blev lite blandade kläder, inte så mycket men iallafall pyjamaser, strumpor och fingervantar som han verkligen behövde. Han har tydligen tagit ett växtsprång till. 

Några mammakläder hittade jag inte men Daniel hittade några tröjor till sig. 

På leksaksavdelning blev det desto mer. Och det var ju ett av målen - att hitta lego och julklappar. En massa lego, adventskalender, pyssel, böcker och lite annat blandat :) Får väl ta och fota vid tillfälle då Milton inte ser :)





148

Igår när jag och Milton skulle cykla till dagis blev det en tvärnit med handbromsen så jag flög framåt och slog magen i styret och framfogen i ramen eller nått. Aouch!!!
Ringde barnmorskan och fick en tid direkt efter jobb. 
När jag kom dit lyssnade de efter hjärtljuden och ganska snabbt hörde vi ett snabbtickande hjärta. 148 slag/minut :) Så härligt att höra! 
Allt såg bra ut med bebisen. Det var bara min fog som kändes bruten på mitten :( Hade svårt att gå och sitta. 
Som tur är känns det bättre redan idag så det var väl rejält ömt efter smällen bara!

Saknad plutt

Torsdagkväll. Vi har besök av Pernilla S från Skåne :) Milton blev hämtad av sin mormor på dagis och jag mötte upp dem i stan för lite picnic, lek och följe till tåget. Stora killen åkte sedan till Skåne utan oss och så ses vi imorgon :)

Jag mötte sedan upp Pernilla och vi åt lunch på Jensens Bøfhus. Gott!! Härligt att kunna sitta och äta en långlunch utan barn!
Sedan köpte vi en massa godis på 4-gott!

Imorgon väntar visst Ullared. Fasar för det. Men när vi ändå ska ner till Skåne så gör vi ett försök. Skulle det vara kaos så får vi kanske ge upp. Leksaksavdelningen är det som brukar vara mest hysterisk. Jag ska leta efter mammakläder, några Miltonkläder och leksaker till julklapp till Mille. Vi får hoppas att det går. Jag har lite begränsad rörelseförmåga och vill gärna inte ta fler steg än nödvändigt och har ingen lust att göra en ny resa dit innan jul!

Bohus fästning

Idag hade vi en mysig dag på Bohus fästning. Det var ingen spökvandring som jag trodde. För lite äldre barn fanns någon form av gåta man kunde hitta ledtrådar till men vi hoppade över det. 

I bilen. Milton blir lika glad varje gång han kommer på att han ska åka i sin nya stol. Gulligt :D

Det grillades små bröd...

...och korv! Vi glömde våra korvbröd och en tjej kom fram till oss och gav oss deras överblivna bröd. Så snällt! Milton blev väldigt glad!

Vår knäppis!!

Men finast i världen är han <3



Killarna drog sig över en pyttesjö med flotte :)



Vi kikade runt på mer eller mindre hela fästningen. Killarna lite mer än jag såklart, jag hoppade över en del trappor. 

Efter flera timmar var det dags att åka hemåt :)


Men vi kom hem först tre timmar senare. Vi råkade visst åka och spontanhandla några grejor ;P Bilder kommer på vårt nyaste projekt!

Höstlövsmys

Hade detta inlägget sparat i arkivet men ej publicerat. Det var igår. När vi kom upp var det en jätteregnbåge utanför köksfönstret! Milton blev eld och lågor :)  Den var väldigt fin :)

En söndag i pärlandets tecken kan man säga. Han pärlade nog sammanlagt 6 timmar. 

Fick ut honom en runda. Vi stack till stan för att köpa lite pyssel. 
Goingen! :)

Vi fick visst med oss 5 nya pärlplattor hem också ;)

På vägen hem lekte Milton i en lövhög!



Aristocats :)

Familjemys med chips, popcorn och godis till filmen Aristocats! :)



Gul-lökig!

En mycket förvirrad lök. Skulle den bli röd eller gul ;) Köpt som gul iaf. 

Stark som sjutton var den. Ögonen forsade! Gick in till Milton som hatar att vara med i köket vid lökhackning och hans började direkt rinna!

"-Nu är jag också gul-lökig!" sa han 

Men han tycker om att äta tillagad lök trots traumatiska tårattacker ;)



Frukost i köket!






Nu efter frukosten fick vi sms av Daniel att han vunnit biljetter till spökvandringen på Bohus fästning. Så på måndag eller tisdag ska vi dit :)

Nu blir det matlagning! Ska göra dubbelt upp av den goda gulaschsoppan nedan! Tar i lite chorizokorv också för hetta. Utesluter kummin. Så god!!

Och så ska det bli en korvstroganoff och baka bröd till Daniel :)

Lördagsmorgon!

Milton slog hastigt upp sina blå imorse, tände lampan och berättade ivrigt om några stora tärningar på dagis. Jag tror det varit en dröm ;)

Milton tittade i vår stora almanacka och räknade dagar och så. Jag ritade då en tomte vid julafton men Milton utbrast bara "Vad é det??" :/ skitunge. 

Jag är så usel på att rita haha... Inte ens streckgubbar blev fina. 

Nu ligger vi bara och slappar i soffan. 


Men nu kurrar magen ordentligt så dags för frukost!
Dagen är helt oplanerad. Vädret är sådär och jag vill verkligen städa upp här. Igår gick jag all in på köket och det är så härligt när det blir riktigt städat. Får se vad Milton vill hitta på! :)

Fruktansvärt :(

En kväll vi skulle ägnat åt ekonomiprat och ny månadsbudget. Men efter den fruktansvärda händelsen i Trollhättan ser vi nu det extrainsatta programmet på tvåan. Det känns viktigt för oss att se det för att försöka förstå händelsen och höra vad som sägs. 
Man har väl varit naiv och trott att sånt inte händer i Sverige, men det blir ändå så fruktansvärt när det kommer så nära. Trollhättan är ju en stad inte långt härifrån. 

Våra tankar går såklart till alla drabbade och inte minst till familjen till det avlidna barnet. Fy fan. Ett barn som helt oskyldigt får sätta livet till. Man vill inte ens tänka på det...

100 dagar!

Idag har jag varit gravid i 100 dagar! Det firade vi med chokladpudding ;)

En stor stolt kille i bilen!

Idag var en stor dag! I eftermiddags hämtade vi ut ett jättestort paket!



Milton tyckte det var jättespännande!! I paketet låg den nya bältesstolen :D

Att se framåt var ju väldigt kul!



Vi fick såklart, efter att ha justerat nackstöd osv, köra ut på en tur! En helnöjd kille sa att stolen var häftig och att det var skönt att åka i den! Man blev så glad av att se och höra honom, så himla nöjd! Och vad stor han plötsligt blev!! 

Vi satte honom bakom mig men han hängde sig bara ut i mitten för att se framåt så vi provade att placera den i mitten istället. Det verkar hittills bra. Då sitter han på plats, bältet ligger rätt och huvudet håller sig i nackstödet. 

Men nu väntar en ny period av kommentarer haha. Han sa när det var rött/grönt ljus, vilket håll vi skulle svänga och ställde tusen frågor om fart, vad vi såg osv. Jag tror att vi om nån vecka kan flytta ut honom i kanten igen när nyhetens behag är över. 
Det positiva med denna stolen är ju att den är så lättflyttad i bilen. Man kan ju byta plats utefter var solen är om man ska köra till Skåne tex. Det gick ju inte med den andra. 

Men en väldigt nöjd liten påg har vi iallafall! :D

Vackert!

Det är verkligen härligt med alla röda träd utomhus nu! :)




Nomnom

Kvällens middag blev morotsrösti, bacon och lingonsylt. Perfekt stekta blev de (vilket inte händer varje gång haha) och det var så gott!

Milton vräkte i sig baconet men var så trött så Daniel fick mata honom halv blundande med röstin. Igår åt han en hel schnitzel. Så kul att han börjat äta ordentligt och vågar smaka på nya grejor. Iofs tror jag inte att han smakat på schnitzeln om han inte varit med och gjort den och sett vad det var. Men vad vet jag?! 

Milton blev mycket glad idag för sina nya kalsonger! Lite mer matchande nu :)

Och önskelistan till tomten är påbörjad :)

Nu, godnatt!!

Fågelmellis!

Det är ju inte bara människor som behöver mellis. Så vi är vid sjön med ett paket kex :)





Idag...

...för 5 år sedan outade vi på Facebook att vi väntade Milton :)

...för tre år sedan

...för två år sedan var vi på ett iskallt Lights in Alingsås

Och idag 2015 var detta kvällens middag. Hemmagjord schnitzel, rustika pommes, bea och remoulad! Mm...



Syjunta, nytt till barnen

Idag var Maria här i flera timmar och vi satt och sydde!
Hon är ju en fabrik för sig och hinner göra hur mycket som helst, jag fattar inte hur hon lyckas. Jag fick iofs också gjort en del. Några smågrejor som ska bli present till nyfödd så de kan jag inte visa än :)
Milton fick äntligen kalsonger som han bett om så länge! Lite stora men nästa par gör jag lite kortare i benen. Och med mer matchande tyg ;) Tog lite stuvar nu då jag inte visste om de skulle bli bra!

Till vår nya kompis gjorde jag ett par tossor!

Har fått lite nytändning nu så blir nog några plagg till närmsta dagarna :)

Nu dags för matlagning! 

Bältesstolsdags!!

Vi hade planerat att byta bilstol för Milton efter nyår. Han sitter fortfarande bakvänd i sin Brio Zento och sitter faktiskt ganska bra i den så vi har inte haft bråttom att byta. Säkerhet före 100% komfort. 
Men han har klagat senaste tiden på att han inte orkar sitta i bilen. 
Och idag blev det nästan farligt när han är så nyfiken på att titta framåt på gps och utsikt så han lossade på axelremmarna och böjde sig för att se framåt. Han knäppte inte loss sig eller tog av remmarna alltså men man kan lossa på de så de inte sitter så hårt, svårt att förklara. 
Så vi började prata om att kanske byta stol redan nu, han är ju trots allt 4,5 år gammal och 112 cm lång. 

Och vad passade bättre än att det var oktoberfestrea på en bra stol! Eller ja, vi hoppas ju att den är bra iallafall. Det är ett välkänt märke och på beskrivningen har den det som behövs. 

Helt sjukt att det fanns bältesstolar för upp till 6000:- 

Vi passade även på att köpa nya fodrade stövlar till herrn då hans andra var på gränsen. Det är hans vinterkängor med men det känns inte lika bra att köpa utan att prova. Stövlarna nedan har han sedan innan så vi tog bara större storlek! :)



Heldag i Lidköping

Våra vänner Christoffer och Michaela och barnen Vilgot och Ivar har flyttat till ett hus utanför Lidköping. Idag var vi uppe och besökte dem :) 
Efter att barnen lekt av sig både inne och ute åkte vi till en thairestaurang. Herreminje vad mycket mat. Vi hade kunnat vara två som delade på varje portion. 


Proppmätta åkte vi tillbaka till huset och killarna lekte i trädgården resten av eftermiddagen. När mörkret fallit åkte vi hemåt. I dimma. Inte så kul. Men hem kom vi :)


Skogspromenad!

Vi startade dagen tidigt. Milton sov i sin säng hela natten och kom in till oss lagom till att väckarklockan ringde. Jag skulle till läkaren och min snälle (mutade) man körde in mig. 
Fortsatt sjukskriven på 50% pga fogarna. Jag tänker att hela den här grejen med graviditeten får ett eget inlägg nån dag ;)

I eftermiddags stack vi till skogen. Svamparna såg sagolika ut!

Ni ska bara veta att bakom varje bra foto...


...döljer det sig alltid bilder med miner :P



Ekollon!


Vi hittade säsongens sista björnbär och blåbär. Det fanns några stackare kvar!


Springtävling!!


Sen åkte vi hem och gjorde taco. Eller jag ska inte ta åt mig någon ära ;)



Efter maten blev jag sugen på att sy och killarna spelade Skylanders! 

Nu är det gonattinatti! Imorn väntar långväga äventyr!

En stegosaurus!

En VÄLDIGT trotsig dag. Vi glömmer det mesta av den och minns de bra stunderna. 
Vi var hos läkaren. Milton har fått nått skit som satt sig på stämbanden, därav skällig hosta och hes röst. Och om det svullnar där så blir inandningen jobbig. Hon sa högt och tydligt att han skulle äta mycket glass vilket min köra son kom ihåg mycket väl ;)

Efteråt stannade vi till på lekplatsen. Milton puttade fart på mig i kompisgungan :)

Hemma spelade vi barn-yatzy!

Milton var den som skrev...



Jag satt breve honom och klippte tyg när han spelade dator men sen ville han hjälpa till. Han fick en tygbit och satt sedan länge och nålade. 

Resultatet blev en stegosaurus. En massa ben längs ner, svans till vänster, två ögon och mun uppe till höger! Han var mycket stolt!!


Nu har vi lagt oss och Daniel frågade precis om vi skulle sätta upp adventsljusstakarna i helgen. Hmm...

Koldolme!! Hur kul haha ;P

Asså askul, skrattade rakt ut nyss åt mitt facebookminne :D




Skäms på mamman

En får skämmas när man säger till Milton att vi ska äta potatismos och medan jag tar fram pulvermoset tar han fram potatispressen för att göra hemlagat mos ;)

Speedad unge!

Det sämsta med att behöva ge airomir (luftrörsvidgande) till Milton kl 5 är att man kan glömma att somna om. Han blir så speedad!
- Haha mamma, min hosta låter som "hey mambo, mambo italiano!!" 

Haha... 

Fjärde dagen med andningssvårigheter nu. Han kommer in till oss jättetät och väser. Hans hosta är skällig och hes. 
Har telefontid på barnmedicin om några timmar så får se vad de säger! 

Hemlisar till mannen

Förlåt Daniel, men detta stämmer faktiskt lite :P




Zlätan

Milton såg Sverige-Moldavien ihop med oss. Vi pratade om Zlatan och han frågade om alla visste vem han var. 
Sen frågade han nog hundra gånger "Var är Zlätan?" ;)
Han tyckte att Zlatan och Zengin var jättelika tills vi sa att Zlatan inte har skägg. "Men då är de ju inte alls lika!!" Haha!



Bullmåndag

Milton kom in till oss imorse, efter att ha sovit hela natten i sin säng :D, och vi hörde båda direkt hur tät hans andning var. Inandningen var riktigt väsig. Han har inte låtit så sedan innan han började med Singulair igen. Så ett litet bakslag men sånt kommer ju också. 
Det fick bli lugnt hemma stor del av dagen. Jag sorterade mina tyger, Milton såg tv och spelade dator och Daniel hjälpte sina föräldrar lite. 

När Milton på eftermiddagen var pigg så körde vi ut till båten en runda. Tog med lite bullar :)



Vi tog med en del dynor från båten och snart är den tömd på allt som inte kan vara där under vintern. Sen ska den täckas och stå i sin ensamhet till våren. 
Vi får hoppas på snälla stormar denna säsong. Vår presenning gick ju åt pipan av stormen i januari så vi får köpa ny. 

Men vi har fått en skitbra plats på land så arbetet till våren kommer nog flyta på smidigt! 

Nu sitter jag och klipper tyg. Inte det roligaste, men belöningen är ju att man får sy sen. Skönt att ha klippt ut till några plagg så man ska få klart flera plagg samma dag sen :)

Kärlek!

Älskade unge!




Fixarsöndag

En såndär söndag som det inte händer så mycket. Milton är lite förkyld så vi ska inte träffa någon, inte göra några akrobatiska övningar eller så. 
Milton sitter vid bordet och leker och jag fixar sånt som man inte hinner med i vardagen. 

Ser ni nån förändring?

Just det! Grinden är borta! 

Jag har städat ur vårt skåp med "teknik-grejor" såsom vattenkokare, brödrost etc. Möblerat om och fixat lite så att det inte ser så stökigt ut...

Svårt att få en bra bild när det är så ljust ute :)

Nu ska vi fika lite!

Höstsol!

Jag ska inte klaga på vädret. Vilken höst. Men jag har problem med ljuset. Ljus triggar just nu mina synbortfall och migrän. Så solen är jobbig. Och billjus när det är mörkt ute. Så det fick bli solglasögon på och då funkar det bra! :)

Vi höjde Miltons sadel och cyklade och slängde sortering, hämtade ut ett paket, postade ett brev och sen vidare till lekplats :)

Nu är det dags att komma på vad vi ska äta ikväll men just nu är det idétorka i min skalle. Är väldigt sugen på att grilla men när väl Daniel kommer hem är det inte samma värme och sol ute och då har känslan försvunnit. 
Så får gå ut i köket och fundera...

Atjoo

- Prosit!
- Tack!

Det är min och Miltons kommunikation idag typ. Han har blivit förkyld. Inte så farligt, hoppas inte det blir mycket sämre bara. Och jag har verkligen inte lust att bli förkyld...
Vi tar en lugn dag :)

Picnic med lillgrabben

Jag packade ihop en picnic och hämtade Milton på dagis. Sen cyklade vi en runda och hamnade på lekplatsen där vi bänkade oss. 

Fruktdryck, vindruvor, Turtleskex, ölkorv, ostkuber och päron :)



Vi fick sitta nära varandra för nu är det minsann höst på riktigt. Rått i luften!

Sen blev det lek innan vi cyklade hem!

Nu slappar vi i soffan. Jag ska snart städa lite här. Trevligt inför helgen. Ska försöka hålla Milton vaken till iallafall 18. Han vaknade strax efter 4 imorse. Och kunde inte somna om. 4.50 fick han gå upp för han låg bara och väckte mig. Men inte ens barnprogrammen hade börjat. Daniel kom upp kl 5 för att åka till jobb och blev väldigt förvånad över att Milton satt i soffan :P

En fläskfilé ligger och marineras i kylen. Ikväll blir det gooood middag! Fläskfilé, potatiskroketter och bearnaisesås :D Längtar! Sen blir det lite ölkorv och ost till fotbollen senare ikväll! Vi hade med lite sånt på picknicken för Milton har längtat efter ölkorven sen vi köpte den i veckan men han kommer ju däcka långt innan fotbollen idag :)

Storebror to be



Kommer ni ihåg tröjan jag och Milton gjorde? Här är den i sin helhet :D




Dataspel

När jag skulle hämta Milton låg det ett röktäcke utomhus. Storbrand på backaplan och då det blåser riktigt mycket hade röken kommit hit. Daniel ringde upp och sa att han fått mail från förskolechefen att de tagit in alla barn. 
När vi kom ut till cyklarna hade vi fått sällskap :) 

Nu har vi kommit hem!
Milton sitter nästan aldrig med paddan längre. En gång i veckan kanske... Däremot ser han på tv varje dag, inte minst på morgonen när han vaknar innan oss :)
Nu efter första jobbdagen är jag helt slut i huvudet och har huvudvärk. 
Och jag kom på att Barnkanalen har en sida med spel. Så nu sitter Milton vid datorn för första gången :) Svårt att hålla koll på musen och klicka med fingret :P men känns bättre än paddan som han sitter toknära och klickar sig in på alla olika appar. 




Sitter och funderar på vilken mat som ska förtäras i denna familj ikväll. Idétorka!

Goungen

Nu sitter jag på bussen. Längesen nu. Har varit hemma nu i tre veckor. Men det ska nog gå bra!

När jag hämtat Mille igår stack vi till lekplatsen! Vilket härligt väder! Lika varmt som i juli!




En pappa kom dit med sina två barn som går på Milles avdelning så de lekte tills vi alla var hungriga. Hem och äta och sen däckade denna kille i soffan. Det händer typ aldrig men han hann få medicin och borsta tänderna innan iallafall :)

När han kom upp idag och fick veta att han somnat i vardagsrummet, sen burits in i sin säng av pappa och sen kommit in till oss började han fnittra. 
- Hihi, då har jag sovit i tre rum inatt!

;)

Kanelbullensdag och kinagryta

Såklart bullbak på Kanelbullens dag!! Det är bra att det finns speciella dagar för våfflor och kanelbullar och sånt så man får tummen ur och testar lite :)

Daniel och Milton brukar stå för bullbaket här :)

Koncentrerad pärlsockerpåläggare...


Och en mycket fikasugen och nöjd kille! 

Killarna stack sen till stan och tittade på skeppet Clipper Stad Amsterdam som är på besök. Milton tyckte inte alls det var roligt så de stack till gymmet istället ;)

Till middag blev det något som i min receptbok kallas "kinagryta". Jag har haft ett grundrecept nångång och ändrat det eftersom så hur kinesiskt det är vet jag inte :) men det är ett bra namn för vi vet vilken maträtt vi menar :P

Idag blev den nog bättre än någonsin men då jag höftade rätt mycket kan jag bara ge ungefärliga mått :) men jag rekommenderar er verkligen att testa denna!

- En påse wokgrönsaker 600 g med bla broccoli, bambuskott, minimajs och vattenkastanj. 
- En strimlad paprika och 100 g skivade champinjoner
- Nästan en hel skivad purjolök, en grovhackad rödlök och 4 finhackade vitlöksklyftor
- 650 g strimlad kycklingfilé (3 filéer). Lägg dessa i en burk/påse med 4 tsk potatismjöl och blanda runt så de täcks. 


Detta får stekas i omgångar. Observera att ovanstående mått blir en stor gryta. Vi var två vuxna som åt mycket och där är bra mycket mer än hälften kvar. 

I med allt i en stor gryta (jag tog en gjutjärnsgryta) och häll i (ca mått!!)
- 7,5 dl matgrädde
- 3 msk soja
- 1-1,5 dl sweet chilisås
- 2-3 tsk sambal oelek

Lät detta koka ihop samtidigt som jag smakade av. Vi gjorde inte den jättestark men Milton hade nog inte uppskattat den.

När jag stängde av plattan hällde jag i 1-1,5 dl cashewnötter och lät den stå i 10-15 min tills riset var färdigt!

Så gott!!! Har längtat hela veckan!

Svamp var första, men absolut inte sista gången vi hade i. Det är också gott med ananasbitar!

Milton fick en stor kycklingklubba, ris, currysås och ärtor. Han åt rubbet!




Barnfri matlagning

En boeuf bourgogne står nu och puttrar på spisen och ska göra några timmar till! Längtar till middan ikväll :)

Det bästa med att laga mat utan Milton i hemmet är att man kan lyxa till det med gott tilltugg och dricka :) och msn behöver inte tänka så mycket på var man lägger knivar och grejor :)


Daniel och Milton är och tittar när Julia tävlar med hästen här i Göteborg. De kommer nog snart hem och i eftermiddag kommer vänner hit!

Godnatt!

Det ska bli skönt med lite sällskap på kvällarna nu när Daniel börjar jobba natt. Kommer inte ihåg sist vi gick och la oss ihop. 
Vi har haft lugna dagar. Igår var jag genomtrött och som en levande död hela dagen men idag, iaf på kvällen har jag haft mer energi! Det går upp och ber men inga värktabletter idag :)

Milton hade gympa idag och jag var med. Sen var det en trött kille jag nattade så fort vi kom hem. 



Vi har en ledig helg ihop och har lite kul planer! :)

Godnatt!

RSS 2.0