Trotsunge!

Det hade gått jättebra idag! Han hade inte fällt en tår utan hade lekt och ätit och sovit :) Vår goaste kille!!
Han sprang fram till mig när jag kom men hade svårt att släppa leksakerna :P

Hemma var han trotsigare än någonsin och slogs och kastade grejor. Säkert en reaktion på hela dagisgrejen. Jag har varit helt slutkörd denna veckan pga inskolningen.

Idag var nog mycket värre för mig än Milton. Så tomt här var och så mycket jag saknade honom. Jag lyssnade hela tiden efter små tassande steg.

Killen vägrade middag och när bi frågade om han ville ligga i sängen så nickade han frenetiskt så det blev välling och nu sover han gott! Daniel fixar datorn och jag ser Fångarna på fortet. Jag ska lägga mig snart, ruskigt trött.
Det har varit segt på träningsfronten denna veckan och det blir inte bättre i helgen då Daniel jobbar. Men i veckan som kommer ska det bli hårdträning igen!

Bilder från middagen. Tokis! :)


Ensam på dagis

Det är så tomt utan Milton här hemma!!!!


Nattinatt Milton

För några dagar sen återupptog Milton kontakten med sin spelande elefant som han fick förra hösten. Den var hans bästa vän då, utan den somnade han knappt. Men sen hamnade den i kramdjurskorgen och glömdes bort. Tills för några dagar sen! Milton började ha den i famnen och verkligen kramade den! :) Så nu har elefanten hängt med till dagis alla dagar och nyss spelade den Milton till sömns :)
Godnatt skrutt, vi älskar dig så mycket!


Kvällsjoggingtur!

Jag orkade verkligen inte träna idag! Drog på det och var så jäkla trött! Bestämde mig till slut för att hoppa över träning!

Då stack jag visst ut på en joggingtur :P Som det kan bli! Blev en kort runda men jag höll ett högre tempo än jag brukar så det fick kompensera upp det :)

Daniel ligger och snarkar i Miltons säng. Jag hoppas att Milton också sover ;)


På väg till dagis!!


Morgonmys

Är vakna sen en stund tillbaka men har inte orkat gå upp :)
Idag blir det dagis för min och Miltons del och Daniel ska ut och fiska med båten :)


Första tavlan!

Här resultatet av målningen hemma hos Ludvig häromdagen!
Milton har faktiskt aldrig målat innan förutom när han knyckt en bläckåenna och kladdat på handlelistan, så detta är första avtrycket från Milton på ett papper :)
Jag blev jättenöjd med den, trodde det skulle vara meckigare!
Så fin så :D


depp

Vi kom nyss in efter en halvmils cykeltur!

 

Nu ska vi påbörja middan som idag blir grillat kött och potatisgratäng! Tanken var att grilla igår i det fina vädret, men klockan sprang iväg så det blev taco. Men köttet ligger tinat i frysen så idag får vi grilla i regn :P Grillen står ju ändå under tak!

Milton ser deppig ut idag! Han har inte alls verkat på topp och när Daniel hämtade oss på dagis och vi satt oss i bilen såg det nästan ut som om han skulle börja gråta! Får mysa ordentligt med honom ifall han börjar märka att det blir skillnad nu med dagis. Han är inte van att träffa så mycket människor på samma gång.

Nä nu blir det mat och mys!!


Dagispremiär!

Så var Dagen D kommen - Dagispremiär!!
 
Nya fina ryggsäcken, som han fått av sin mormor och morfar, packades och sattes på ryggen! Sen gick vi alla tre i solen till dagis!
 
 
Dagen blev inte som jag tänkt mig. Hade förväntat mig mer, eller ja, någonting! Det hände ingenting och ingen pratade med oss typ.
Men jag orkar inte dra hela historien, har redan varit tillräckligt irriterad idag. Efter en tupplur och ett bad är jag nu lugnare och ska försöka se på det med nya öppna ögon imorgon! :)
Hoppas det blir bättre då!
Men Milton var fantastisk och har sen hela eftermiddagen och kvällen varit superduperglad och skojat och haft sig! Har söta söta bilder men de får komma in imorgon :)
Nu ska jag snart gå och lägga mig, imorgon väntar en ny dag!

Midnattsloppet!

I lördags var det Midnatstloppet här i Göteborg! Daniel skulle springa såklart :) Det skulle han även förra året men sen planerade vi in Miltons dop just den dagen :P Jag har förresten blivit påmind om att jag glömt lägga ut bilder från Miltons dop här på bloggen. Känns kanske lite sent att göra det nu men nån dag så ska jag göra ett litet kollage och visa. Det var så fint :)
 
På lördagseftermiddagen låg Daniel och vilade med Milton för att vara pigg på kvällen. Av deras sätt att ligga behöver man ju inte göra dna-test inte ;)
 
 
Det var en riktigt solig dag, men vid 19-tiden drog det in ett vansinnigt ösregn och jag blev så osäker på om jag skulle dra ut Mille i det vädret så sent på kvällen.
Vid 20-tiden blev det plötsligt regnfritt och i sista sekund sprang vi runt och packade till oss också så att vi kunde åka med in :) Milton som skulle sova fick ligga i liggdelen till vagnen! Inte trodde jag att han någonsins kulle använda den igen. Men som han njöt!!
 
 
Ösregnet kom tillbaka, men lagom till Daniels start slutade det. Jag och milel stod precis vid mål i grymt hög musik och en speaker som talade hela tiden. Vilket ös där var :) Så härligt! Milton sov lite och låg vaken lite. Tyvärr missade jag helt när Daniel kom förbi in i mål. Däremot fick jag med honom när jag filmade löparna :P Så vi har bevis på att han var med hehe!
Fotot är printscreenat från filmen, därav usel kvalite! (Daniel med svarta ärmar)
 
 
Precis efter att Daniel gått i mål öppnade himlen sig så vi åkte hem direkt! Var väl hemma strax innan midnatt. Milton somnade gott om i sin säng och natten gick bra trots omställningen.
 
Är osäker på Daniels exakta tid men tror det var 56 minuter.
 
 

Fingerfärg, blåtira och så lite blod...

Längesen sist igen... Bloggappen har slutat fungera igen och datorn sitter jag inte ofta vid. Ingen bra kombo.
 
Det har hänt mycket sen sist, men nu får ni bara bilder från idag :) Och det är inte helt fel det heller för det blir fina bilder på Mille och Ludde :D
 
Jag och Mille åkte till melinda och Ludde för att leka idag. Direkt vi kom dit blev det lunch för killarna och efter det dröjde det inte länge innan båda sov. Det har minsann inte hänt många gånger under det senaste året att vi mammor fått sitta och snacka helt ostört utan att någon av killarna är vaken :)
 
Dock varade inte tystnaden alltför länge. Den avbröts med en jäkla duns och ett efterföljande vrål. Milton hade ramlat ner från deras höga dubbelsäng och landat på huvudet så när jag kom in satt han och höll för huvudet och grät massor :( Det trädde fram ett stort blåmärke i pannan/ögonbrynet!
 
När Ludvig vaknade gick vi ut på lekplatsen! Inte heller där varade lugnet så länge. Ludvig skulle klättra ut sandlådan men fastnar med skon och dyker handlöst ner med huvudet i betongplattorna. Ajajajaj!!! Det såg inte vackert ut. Dessa killar vill se lite krigsgalna ut när de nu kommande vecka börjar på dagis!
 
Utifrån...
 
...och innifrån :)
 
Vi gick hem istället och målade med fingerfärg! Ludvig älskade det och Milton hatade det :P
Men vi till en jättefin tavla som jag måste fota imorgon och visa!
 
 
Kvällen avslutades med att Peter kom hem och Daniel kom dit och vi åt fantastiskt god middag och sen efterrätt!
 
Trött Mille la sig direkt på madrassen när den kom fram!
 
Vi kom hem för typ en timme sen och Milton sover gott i sin säng! Imorgon väntar helt nya äventyr - dagis!!
 

Busen säger godnatt!

Tog några bilder på busen nyss. Vad han gjort i pannan vet jag men det där vid ögonbrynet har han gjort på helt egen hand i hemlighet ;) Syns verkligen mer i verkligheten än när en blixt slår emot. Ser ut som han är klöst av en katt typ...

 

Nu är det snart läggdags för den unge herren och jag har även idag en ensam kväll i soffan då jag får bestämma över fjärrkontrollen :) Lyx haha... Det dröjer nämligen länge tills nästa gång. Daniel är ledig nu till nästa lördag och han jobbar inte natt förrän den...*kollar schemat*...15 september :O Det var länge tills jag får bestämma igen! ;)

Nä, välling och nattning! Godnatt hälsar Milton!

 

 


Träningsläger alá Karlqvist

Vilken dag jag hade igår! Hade ingen tid alls att sitta vid datorn.
 
Det började med att vi gick till en vän för att lämna nappar vi gjort en sambeställning på. Det blev samanlagt en sträcka på 4,1 km och det tog 44 min.
När killarna gick hem gick jag till gymmet och körde ett kort pass på 30 min.
 
Efter lunch cyklade vi till Slottsskogen, 7,5 km på 40 min. Väl där låste vi fast Daniels cykel och han cyklade istället på min cykel då Miltons cykelstol är på den. Jag körde ett löppass på 5,88 km på ca 45 min. Och det sprang jag utan att gå en enda gång *stolt*.
Sen låg jag och vilade i gräset när Milton fick springa av sig lite. Cyklingen hem var tuff för mina ben men det gick ändå utmärkt :) 7,5 km på 40 min.
 
Jag var helt slutkörd igårkväll. Ville bara duscha och ligga i soffan :P
 
Idag var tanken att träna igen, men regnet har verkligen öst ner och då kan jag inte gå ut en långpromenad med Mille i vagnen. Så det fick bli vilodag idag. Tanken var att ha vilodag imorn men jag bör ju träna då. Dessvärre ska det vara regnigt och riktigt blåsigt hela dagen så jag vet inte :/ Daniel är bara vaken och med oss 3 timmar och visst kan jag klämma in lite träning då iofs. Får se hur det blir. det går ju att få till viss träning hemma också. Dock inte löpning och cykling.
 
Idag är jag mör i kroppen, men jag trodde att det skulle vara värre. Imorgon lär det väl vara ännu värre ;)
Milton var en ängel och somnade 19.45 (det tog 6 minuter från att han började dricka vällingen till han sov) och Daniel är och jobbar så jag har soffan helt för mig själv! :)
 

Dagens träning!

Det blev inte som jag tänkt idag men ändå bättre än förväntat! Under tiden brödet jäste imorse (regnet försvann) blev det en powerwalk. 3,35 km på 27:30 min. Det är jag väldigt nöjd med.Har ju trots allt barnvagn med också.
Sen cyklade jag på möte på Arbetsförmedlingen och efter det tog jag en lång omväg hem och cyklade så fort det gick. Med tanke på alla rödljus och korsningar som finns i Göteborg är det inte lätt att få en superbra tid. Man får ju stanna hela tiden. Men det blev iallafall 6,05 km på 19:04 min.
 
Resten av dagen har vi spenderat hemma. Inte gjort alls mycket faktiskt. Milton har varit rätt gnällig, antingen är det någon separationsfasgrej eller kanske någon tand på gång. Gissar på tand för så här har han varit senaste gångerna innan det spruckit igenom.
 
Tanken var att jag skulle jogga en runda ikväll. Men de andra träniungspassen idag satte sina spår i ryggen på mig :( Jädra fogar till att krångla fortfarande. Det blev istället 5 minuter plankan som avslutning på denna dag.
 
Och så trött som jag är så bör jag lägga mig snart. Unge herren har de två senaste dagarna tyckt att sovmorgon är överskattat! ;)
 
Bilder från igår när jag och Mille var ute på kvällspromenad i solen!
 

Inställd promenad

Frukosten var uppäten, blöjan bytt och det återstod bara att klä oss innan vi skulle gå på långpromenad! Då kom världens åskknall. Lät som det slog ner mellan husen så högt som det lät. Och nu vräker regnet ner :(
Tur i oturen att vi inte kommit 2 km bort och var tvungna att springa hem i detta vädret!
 
Blir nog till att baka bröd istället! Trist bara för mitt träningsschema, jag skulle verkligen behöva ta den där promenaden nu på förmiddagen för att inte ha allt kvar ikväll. Men det löser sig! Jag går inte ut i detta regnet med Mille, så är det bara. Han hatar regnskyddet. Och jag går sannerligen inte ut i åska :P
 
Innelek, bakning, mys och tända ljus! Så får det bli!
 
Himlen hade en mycket märklig konstelation innan. Molnen låg böjda som bananer. Och såg så där riktigt morrande arga ut. Såg ut som en målad tavla!
 

Dagislekplatsen!

Jag är fortfarande inte pigg :P Får passa på att vila nu när Milton sover middag.
 
Helt enligt våra nya rutiner blev det utelek i förmiddags. Vi har börjat föröka att ha samma dagsrytmen som de kommer ha på dagis, för att Mille ska vänja sig. Men han började på helt eget initiativ att bara sova en gång på dagen nu i veckan. Det är så bra att han börjar med sånt själv, så vet man att vi inte stressat fram något :)
 
En Milledag ser numer ut såhär:
7.30-8.00 - Vaknar
8.00 - frukost med gröt och macka
9.30 - gå ut och leka utomhus
11.30 - lunch
12.00 - somna i egen säng, helst utan att vi behöver ligga tätt intill
13.00-14.00 - Vaknar
15.00 - mellanmål
18.00 - middag
20.00 - välling och sova!
 
Idag gick vi, precis som Daniel och Milton igår, till dagisets lekplats. Kan ju vara tryggt att känna igen någonting när man helt plötsligt ska kastas ut i världen helt ensam utan sina föräldrar.
Dagis kommer nog inte vara några problem, lillkillen bryr sig inte ett skit om vi kommer för långt ifrån eller om han inte hittar oss någonstans :P
 
I vagnen på väg dit! :)
 
Jag älskar denna lille krabat! Med sitt vita hår och smilegropar! Det har verkligen börjat bli kul att leka med honom nu när han förstår mer och man kan samarbeta lite!
 
 
Milton älskar stenar. Stora som små. Han samlar hur många som helst i händerna och favoriten är att hitta en brunn att kasta ner dem i. Idag fick stenarna gunga. Han höll krampaktigt i dem :P
 
Efter gungning, grävning och annat kul gick vi hem och åt lunch! Nu sover han och jag ska faktiskt gå och lägga mig på sängen lite! När Milton vaknar ska vi väcka pappa Daniel!

För tidigt!

Jag skulle behöva bada i en isvak för att vakna till ordentligt :P Milton väckte mig 6.30. Troligtvis vaknade han av att Daniel kom hem från jobb. Vi brukar gå upp vid 8 och dum som man är anpassar jag min läggningstid efter den tiden.
Jag låg vaken i sängen till typ kl 1 inatt och gjorde ett träningsschema för kommande vecka. Har en månad på mig nu innan jag troligtvis ska vara med i ett lopp :)

Nu sitter Mille och tittar på barnprogram i sina första par kallingar :D och jag ska göra frukost :)

Om någon undrar varför han har ett blåmärke i pannan så är det för att han ramlat in i en dörr. Bulan är avlång, men blåmärket börjar försvinnan nu. Måste göra ruskigt ont att ramla in i hörnet på dörren :/

Nytt regnställ!

Shopping shopping shopping... Killen ska ju snart börja på dagis så garderoben har fått sig en liten påfyllning, iallafall på utekläder. Idag köpte vi ett regnställ. Han har ett regnställ och en regnoverall hemma men regnoverallen visade sig inte hålla tätt när det var för mycket vatten. Den får han ha om det har regnat och är fuktigt på marken, men om det är mycket blött får det bli riktigt regnställ. Skönt också att ha två regnställ så att det ena kan hänga på dagis alltid :)
 
 
Vi köpte stövlar också, de han har på sig på bilden, men vi får byta dem. Trots att de är i storlek 23 så är de för små. Funderar starkt nu på om vinterkängorna inte är i minsta laget också. Måste mäåta om innermåttet på dem. Inermåttet på stövlarna var 14,2 och det går inte riktigt till Miltons 13 cm långa fötter. Det måste få plats en tjock strumpa och ändå vara space över.
 
 
Var iallafall nöjd med mina fynd idag. Rea är kul ;) Köpet skulle gått på 1274:- men det blev 374:- vilket är heeeelt okej :D
 
Och av bilderna att döma så var Milton också väldigt nöjd :D
 

Plaskis!

Det blev en liten tur till Majorna och plaskdammen "plaskis" som finns där. Jag som bott i Göteborg i 4,5 år visste att den fanns men Daniel som är född och uppvuxen i Göteborg kände inte alls till den ;) Det är en stor grund pool mitt i stadsdelen ganska centralt i Göteborg. Rätt häftigt.
 
Milton tyckte det var jättekul iallafall! Solen sken och det var väldigt härligt!
 
 
Jag blev lite extra kär i Daniel när jag såg denna bilden ;)
 
 
Den där UV-dräkten har verkligen inte använts mycket. En gång under semestern och så idag. Idag hade han den bara for att hans badbyxor behovde tvattas *Milton stangde nyss av sa jag inte kan skriva de tre sista bokstaverna i alfabetet, tack for den, hur andrar jag tillbaka*
 
 

Effektiv

Här har vi varit effektiva. Daniel var uppe hela natten och tvättade medan jag och Milton sov. Nu sover Daniel och jag och Mille har både hunnit med att veckohandla (vagnen vägde typ ett ton), fryst in kött i olika påsar och ätit lunch. Milton somnade precis så nu är här skönt tyst i vårt hem ;)

Tanken var att vi skulle åkt till stranden idag igen men det är inte lika skönt ute idag tycker jag. Får se hur vi gör.

Nä, nu ska jag vara effektiv igen!! :)


Badat i Sillvik

Oj vilken varm dag! I eftermiddags åkte vi till stranden för ett snabbdopp :) Milton tyckte mycket om det. Det var skönt i vattnet, blir nog en runda dit imorgon med :)
Kvällen ägnades åt tävlingssegling för Daniels del och för mig och Milton blev det Kulturkalas med Michaela och Vilgot! :) Vi gick bland annat till lekplatsen vid Hagakyrkan, jättefin och rolig!


Dyr i drift ;)

Satt och klickade hem Miltons vintermundering häromkvällen! Längtar tills vi får hem det och kan prova det :)

Han blir en reklampelare för Didrikson denna vinter haha :P Den blå overallen är inte exakt den vi köpt, men jag hittade ingen bild på den :/ Den vi har köpt är mörkblå upptil och har ljusare blå partier på benen och så inget ludd på luvan.
Det blev storlek 80 på båda så vi får hoppas de håller i storlek hela vintern. Didrikson är ju så stora i storleken. Hans vår/höst-jacka är i storlek 90 och han drunknar ju i den. Inte lätt att leka då inte.
Vinterskor blev Viking play goretex i storlek 22. Tror att vi får köpa ett par större också för han fötterna växer nog en del till inom ett halvår.


Jag som jobbat mycket på förskola rekomenderar er alla med småbarn att köpa vintervantar som man kan knäppa upp ända ner till handen. De röda på bilden är såna. Allt detta trycka-på-trånga-vantar-på-små-sköra-händer är jobbigt både för vuxen och liten när de åkt av för tionde gången. Dessa vantar gör det mycket lättare och man slipper trycka och hålla på.

Nu har vi kvar att köpa stickade tumvantar och ett par vinterskor till, sen ska nog gossen vara både torr och varm hela vintern :)

Känns dock vemodigt att prata vinter idag när det är närmre 25 grader ute. Varför kom inte denna värmen på vår semester istället ;)


Det går (springer) framåt!!

Jag har försökt i flera dagar att lägga in inlägg utan framgång. Testar nu igen!

Idag var vi i stan då det är Kulturkalaset. Köpte en picknickkorg med sallad, macka, våffla, frukt och läsk :) Vi satte oss i Kungsparken på en filt och åt :) Hur mycket folk som helst i stan, men inte konstigt med tanke på det fantastiska vädret! Så här varmt hade vi inte en enda dag på semestern.

Vi strosade mest runt innan jag och Milton åkte hem och Daniel cyklade en lång runda.
När Daniel kom hem sov Milton och jag stack ut och joggade. Det har verkligen tagit sig nu för mig med joggningen. I söndags sprang jag 5 km på 38 minuter utan att gå en enda gång. Idag blev det 4 km på 28 minuter. Rätt stolt över mig själv faktiskt som tagit mig i kragen :)

Nu ikväll började vi undra viljen granne som spelade så jädrans hög musik. När vi gick ut på balkongen kunde vi sjunga med i Björnstammens" vart jag mig i världen vänder..." och de spelade inne i stan :P Saftig volym där måste ha varit. Jag hade gärna varit där! Jag gillar att gå på konserter och har gjort det mycket genom åren!

Nu ska jag låta ögonlocken falla! Godnatt!!


Panikshopping och magkramp!

Nu är vi i Skåne igen på lite weekend. Bor hemma hos mina föräldrar!
På vägen hit fick det bli lite panikshopping av skor till lilleman. Vi fick inte på ett enda av de par i stl 21 som vi har hemma. Köpte de som är på bilden nedan och efter att ha mätt både hans fot och skon så blev det en storlek 23. Han fick springa runt i dem här i eftermiddags och de sitter kanon :) Så det var ett bra köp!

Det har blivit lunch, utelek och middag. Nu har vi haft en pärs då Milton under minst en timme haft typ kramp i magen var femte minut och skrikit hysteriskt och spänt sig och inte kunnat ligga stilla :( Fy vad man mår dåligt då! Nu har han somnat men andas fortfarande snyftande och hackigt! Får hoppas att resten av natten blir bra!


Nöjd!

Joggtur och veckohandling avklarat innan kl 9 på morgonen. Det är godkänt resultat ;)
Jag joggade till affären och grabbarna kom efter i bil. Nu blir det dusch och frukost!


Nöjd!

Joggtur och veckohandling avklarat innan kl 9 på morgonen. Det är godkänt resultat ;)
Jag joggade till affären och grabbarna kom efter i bil. Nu blir det dusch och frukost!


Kuckeliku!

Vi är uppe med tuppen. Milton som vanligtvis sover till 8-9 vaknade typ 5.40. Han börjar troligtvis bli förkyld då han rosslar och har lite indragningar, så han går just nu på intensiv dos av både airomir och flutide (kortison). Vi har märkt förr att han sover dåligt i början av en kur. Han blir pigg av den. Igår sov han bara en gång på dagen vilket aldrig händer annars.
Han sommade som en stock efter att ha blivit klippt och duschad :)

Nu är kl 7 och väckarklockan ringde nyss. Milton är nere på golvet och leker men vi har inte gått upp än. Men det får vi göra nu :) Jag funderar på att jogga en tur innan frukost och sen ska vi veckohandla innan vi åker till Skåne.

Suddig bild som jag printscreena från en video inspelad tidigare idag!


Joggingtur!

Efter omelettmiddag gick vi alla upp till sjön. Medan killarna letade ankor att mata sprang jag två varv runt sjön.
Fick en riktigt bra minuttid men höll fan på att kvävas :P Kändes som om luftrören var som sugrör. Imorgon åker vi till Skåne, men gympadojjorna hänger med. Nu finns det inte tid att ligga på soffan :)


Utveckling pågår!

Oj vad utvecklingen har tagit ett språng här hemma. Vi började märka för typ två veckor sen att Milton förstod mer och mer och nu känns det som han suger in allt vi säger! Frågar vi något svarar han ja eller skakar på huvudet. Dock har han inte koll när han ska göra vilket ;)

Idag pratade vi om vilka läten djuren gör och han härmade både mjau och voffvoff och gnäggande. Han har aldrig varit den som härmat men det har kommit nu senaste veckan. Så roligt att höra hans röst när han babblar och ställer frågor. Allt på sitt eget lilla vis :)


Gårdagens promenad

Igår tog vi en liten promenad i solen. Blev lite gung på lekplatsen och så titta på stora killarna som spelade fotboll. Milton hade bra gärna velat vara med :)

Men så hittade han en brunn som han fastnade vid ;)

Sen cyklade vi och köpte skorna som jag visade igår :) Milton gillar att åka med på cykeln nu. Han tittar runt sig gärna bakom sig vilket gör att det blir svajigt för mig att cykla :P


Ovanlig syn

Titta vad som står där nere på parkeringen. Vår bil minsann :)
Daniel har cyklat till jobb nu två dagar i rad. Bra träning och mindre bensinåtgång :) Att cykla iväg kl 5 på morgonen är strongt. Det blir bättre de veckor han jobbar natt, för då cyklar han hemifrån kl 17 och cyklar sen hem efter kl 6 på morgonen.
Solen skiner så vi ska komma ut idag med :)


Vinterkängor! ;)

Impulsköpare som man é blev det ett par vinterkängor till Milton idag. Vill man ha bra grejor till bra priser får man vara ute i god tid. Eller rättare sagt, vill man hitta något alls får man vara ute i god tid :P
Det blev ett par Viking play goretex i storlek 22 som ska värma små pojkfötter i vinter :)
Nu fattas bara en ordentlig overall innan han har en komplett vinterutrustning. Redan förra året köpte vi ett Didriksson-skidset och det passar fortfarande trots att det är storlek 80.


Tack kära Försäkringskassan!

Kära Försäkringskassan!
 
Vi har nu känt varandra i 22 månader. Jag vill härmed tacka er för att ni hållt mig sysselsatt under min graviditet och mammaledighet. Tack för att jag fått hålla på och kopiera om alla papper fyra gånger för att ni slarvat bort dem. Jag har ändå inte haft något annat att göra.
Tack också för alla timmar jag suttit i telefonkö till er, jag älskar den musik ni spelar under väntetiden.
Jag vill även tacka all personal jag fått prata med, och det är många. Ingen nämnd, ingen glömd. Ni har varit så fantastiska med att komma med diverse förvirrande och felaktiga svar och satt mig i ännu mer pappersarbete.
Tack också för att vi fick åka hem för tidigt från vår semester för att ni klantat till det förra veckan och jag inte fick några pengar. Vi hade ändå så dåligt väder, så det gjorde inget att vi behövde åka hem och sällskapa er.
Ett sista tack för att ni strulat varenda jävla månad med utbetalningarna, det är nyttigt att leva på sista hundringen ytterligare en vecka. Det gör vi så gärna!!
 
Jag hoppas att det dröjer länge tills vi ses nästa gång. Jag hoppas då att ni läst igenom er regelbok några gånger och inte begär att jag ska kunna alla svar när ni inte kan några!
Tack för mig!       /Hanna
 

Sova själv!

Godkväll! Det har varit en seg dag för oss. Milton var ledsen och hade troligtvis ont i magen och kunde inte sova inatt. Efter många långa försök att somna om honom så fick han en alvedon och somnade efter en stund om och gav oss en välbehövlig sovmorgon till halv tio. Under dagen har det blivit lite ärende och så men mest har vi varit hemma. Nu ligger Milton i sin säng och sover. Han har inte sovit i spjälsängen på typ 5 veckor. Han har ju sovit ihop med en av oss varje natt i båten och nu sen vi kom hem har han sovit i vår säng. Så vi får se hur detta går! Efter inatt har han 4 dagar kvar med spjälsängen, sen får han ny säng :) Stora killen! Även jag ska vänja mig vid att sova själv igen. På måndag börjar Daniel jobba natt igen, vilket han inte gjort på ett år, så det blir många kvällar och nätter utan honom framöver! Nä, en dusch och lägga sig tidigt lockar mest just nu! Imorgon börjar Daniel jobba efter en härlig semester :)


Fina killar!!

Så var det sen kväll igen! Jag måste pysa till sängen! Idag har varit en rolig dag. När Daniel och Julia åkte på bio så åkte jag till Michaela och Vilgot och där åt vi god lunch, killarna lekte och vi snackade! Vi gick ut när Christoffer kom hem och då kom även Daniel som lämnat Julia. Vi åt god middag och killarna fick leka lite till! Vid 21 åkte vi hem och det var en otroligt trött Milton som åt kvällsflaskan och sen somnade direkt som en stock! Härlig dag!

 


Kvällstur

Efter middagen, som idag var korvstroganoff med ris, stack vi ut på en kvällsrunda. Daniel sprang och jag och Julia cyklade. Milton satt bak på min cykel :) Mysig runda delvis i skogen. När vi kom tillbaka fick Mille springa av sig lite och klättrade sen upp till lägenheten. Han var så toktrött så han däckade så fort kvällsflaskan var slut. Han drack idag 270 ml ersättning. Vi har idag öppnat sista burken Enfamil. Sen blir det riktig välling. Nu är det ingen bebis mer :P Det blev mys med glass och film och OS ikväll och nu är jag så trött så jag yrar och ögonen vattnas. Så godnatt!!


Nybadad gosse!

Ja vi är ju hemma sen två dagar tillbaka. Första kvällen gick åt till att inskila oss i hemmet igen ;) Milton var väldigt glad över att leka med alla leksaker igen. Vi köpte kartongpizza i affären då kylen ekade väldigt tom. Igår hade vi middagsgäster. Christoffer, Mikaela och Vilgot var här. Vi grillade hemmagjorda hamburgare och åt glass med melon och jordgubbar. Jättetrevlig kväll med superbt sällskap :) Idag fick Milton äta gröten själv och dricka ur plastmugg. Det gick över förväntan men resulterade ändå i ett bad ;) Nu är han ren och go och slocknade i soffan! Vi viker ihop de 8 maskiner tvätt som nu är ren och luktar gott :) Senare kommer Julia så det blir kanske en cykelutflykt ikväll :)


Tromb

Vi orkade inte hela vägen hem igår. Tur var väl det för när vi lagt till på Utkäften och ätit middag fick vi höra att en tromb dragit in över Björlanda och vält båtar på land. Så då låg vi ju bra mycket bättre där. Dock slog det oss nu att vår bil står i Björlanda :S Hoppas den är hel!! Vi är just nu på havet, båda segel uppe. Beräknar nå Björlanda om 1,5 timme!


Tack för den Gud!

Vi tog vägen om Mållösund för att äta och valla pojken :) Nu är vi på väg igen. Men jag ligger nere i förpiken med Milton. Det skulle ju vara fint väder idag. Men icke sa nicke. Jag ser upp på en blöt Daniel med knutna nävar. Ser kallt ut :( Men bättre att bara en blir blöt. Hem lär vi inte komma idag, det blir försent.


Hejdå Lysekil

Sådär pigga har vi nu ätit frukost och gjort oss redo för segling. Milton kunde inte ligga still inatt, troligen av kliande prickar på magen :( Han vände och vred och gnällde. Nu har vi fått bokat in en läkartid den 15/8 och hoppas verkligen att de gör pricktest då. Så här kan inte vi, och framförallt inte Mille, ha det!! Daniel fyller just nu på diesel. Vi tänkte segla hem men på sina ställen behöver vi ju motorn och då är det dumt om tanken är tom. Jag har städat ordning så vi slipper komma ner till ett krig när vi kommer fram. Vi vet fortfarande inte hur långt vi tar oss idag. Det får humör och väder avgöra. Bild tagen igår när vi var på promenad! Just där seglade vi i förrgår :)


Velepellar!

Vi kommer nog inte hem imorgon ändå. Vi håller på och velar fram och tillbaka. Tänkte egentligen komma hem på fredag, men så skulle det komma in dåligt väder imorgonkväll och då sa vi att vi lika gärna kunde sträcksegla hem. Men nu har det där ovädret försvunnit från väderrapporten så då känns det onödigt att ta en 8 timmarssegling i ett sträck. Vi får se hur vi gör. Hem kommer vi nångång :P på onsdag börjar Daniel jobba igen så senast tisdagkväll är vi hemma haha!! Bild från tidigare ikväll. Han har fått fin färg den lille parveln :)


Sötnosen!

På lekplatsen!


Bra grind :P

Vi är nu i Lysekil sen igår och medan Daniel tog en joggingtur gick jag och Milton till en fin lekplats. Intressant grind dock. Det brukar vara grund för att stoppa rymmande barn, men jag undrar vad de tänkte här?! :P Ikväll är sista kvällen på seglingssemestern. Vi har bestämt oss för att gå hem några dagar tidigare än planerat. Det känns som ett bra beslut och vi längtar hem nu. Så ikväll blir det pizza och sen mys med chips och ostbågar i båten :) imorgon väntar en lång segling på i alla fall 8 timmar.


RSS 2.0