Tandläkarbesöket

Precis lika duktig som Milton är hos läkare, var han hos tandläkaren. 
I väntrummet

De tog den årliga undersökningen när vi ändå var där. Hans tänder var jättefina och vi tog bra hand om dem :) känns skönt att höra även om jag inte varit orolig. 

Inflammationen ser bättre ut men fortfarande inte bra så nytt återbesök om 3 veckor. Hoppas det läkt då. Vi får inte borsta med vanlig tandborste där tills dess utan med en special. Lite svårt då tanden sitter mellan en massa andra tänder som ska borstas som vanligt. Men men, det ska vi nog klara :)

Nu på eftermiddagen bakade jag och Milton tårtbottnar till efterrätten imorgon. Sen åkte killarna och besiktiga vår bil som, hör och häpna, gick igenom utan anmärkning :D
Nu vilar jag bort huvudvärk för att orka äta hos vänner, där Milton ska vara när vi åker på konsert ikväll! 



Spark på storebror

Milton har tidigare känt på magen men inte känt bebisens rörelser. Nyss när han hade handen på fick han världens kick och utbrast
"- H*n sparkade på min hand! Heeeej!"

:D

Nu blir det frukost innan Milton ska till tandläkaren på återbesök. Vi var där dagen innan julafton då han hade väldigt ont vid en tand och var illröd och varig vid tandköttet. Vi skulle kleta på en antibakteriell kräm varje dag och så dit idag igen. Tror inte de kommer göra nått mer för jag tycker iallafall att det ser fint ut :) troligtvis hade det med vattkopporna att göra. 

Sen blir det hem och vila mig i form då jag och Daniel ska på konsert ikväll!

Multitasking matlagning!

Nu har jag ägnat några timmar åt legobygge och matlagning. 

Samtidigt som jag förberedde till tre rätter sprang jag fram och tillbaka till bordet där Milton behövde hjälp att hitta legobitar. 

Det bästa med att förbereda allt innan tillagning börjar är att spisen inte behöver stå varm längre än nödvändigt samt att ingen mat bränns :)

Valet föll på korvstroganoff, storkok av riktigt god chili con carne och fyllning till piroger. 

När allt var förberett och framplockat var det bara att stå vid spisen och röra och fylla på ingredienser :D



Nu står det på balkongen och svalnar och jag vilar i soffan! Har nog väldigt lågt blodtryck idag för jag får sätta mig ner hela tiden för att jag får pirr i benen och svimningskänslor. 
Snart ska Daniel vakna och då blir det lunch/frukost innan vi ska åka några ärende. 

Har sån lust att köra en omgång matlagning till för att ha variation och ännu mer matlådor :D




Gårdagens snölek

Jag är själv med Milton just nu då Daniel dels fått gå in och jobba extra och för att han gått på nattjobb nu. Så det blir inte mycket tid till att blogga :)

Igår byggde vi en massa lego. Milton har några modeller av smålego sedan innan men annars är det nytt för honom. Han tycker det är spännande och kul. Han läser instruktionerna och med bara lite hjälp blir det rätt :)

Vi passade också på att gå ut till den snö som fanns kvar. Han åkte ju pulka med Daniel häromdagen...

...men igår var det snöfritt i backen. Vi fick leka i de högar som traktorn plogat upp :D

Hoppa sönder snöisklumpar :)



Vi hade kasttävling och lite sånt. Snö är skoj :)

Vi kom hem lagom till att väcka Daniel. Efter frukost/lunch åkte vi och storhandlade. Vi tömde ju frysen inför julen och nu är vi trötta på julmat så dags att fylla frysen med matlådor. Skönt med matlådor denna månad när Daniel jobbar natt. Då slipper han ta av våra lilla tid på eftermiddagen till att laga mat och jag slipper laga mat varje kväll till mig och Milton. 

Milton somnade vid 18.30 och sov gott hela kvällen och natten. Till skillnad mot i förrgår när han vaknade vid 20 av extrem törst och sen inte somnade om förrän vid midnatt. Riktigt frustrerande. Så blir det ibland men inte för ofta som tur är. Tur han har jullov!

Snow!

Jag kastade ut killarna ledsna jag gör frukost :D Det är redan 3 grader varmt så snön kommer inte bli långlivad. Komiskt att de kör runt som galningar här och skottar med traktorer 




Jag hör och ser andra barn i pulkabacken. Inget får upp och ut barn så lätt som snö :)

Nu göra frukost. Får nästan bli sista gången med julmatsrester. Nu är man änna trött på den maten ;) 
Tror vi bryter av med taco ikväll!!

Snö!

Ut med stadsungarna, det försvinner snart igen!



Tappar andan

Igår när vi lagt oss så hade Daniel handen på magen. Då sparkade bebisen så jag tappade andan :D Daniel har känt svagt förr men precis som med Milton så slutar sparkandet så fort Daniel är i närheten. Men igår fick han känna ordentligt :)

Kort om julen

Annan dag jul. Mina föräldrar har återvänt till Skåne, julmaten börjar ta slut, vardagen ska börja komma tillbaka! 
Jag har en massa bilder och så mycket att skriva om julen. Men att ligga och skriva med pekfingret på mobilen är ingen höjdare då. 
Här kommer ett litet ihopplock av bilderna och en vacker dag ska jag lägga in en bildbomb :)

Vi har haft en väldigt mysig jul!



Vårt julkort!




Morgonjulklapp

Nu har pappan i familjen också asat sig upp. Vi kommer verkligen behöva en lunchvila sen. 
Min huvudvärk sitter i och jag känner mig matt. Vet inte om det har med graviditeten att göra men det är riktigt jobbigt. 
Får hoppas det blir en toppenjulafton ändå :D

Milton har öppnat två morgonjulklappar, ett par tigertofflor och så ett pyssel där man spikar i plattor i en korkplatta :)

Han är redan i full gång!

Snart blir det frukost och sen får vi komma igång här. Vid lunchtid dyker mina föräldrar upp och då ska vi vara klara :)

3.20

Det blev sent för oss i säng. När vi fixat klart igårkväll satte vi oss en stund i soffan för att varva ner. Somnade väl till slut strax efter 1. 

3.20 (!) vaknade Milton! Han la sig tidigt men brukar sova länge också men vi hade glömt rulla ner mörkläggningen så Milton trodde det var morgon pga lampor utanför. Och en viss julaftonsspänning på det!! :)

Höll honom i sängen till 4.40 men nu ligger vi i soffan!
Han läste nyss med glädje på alla paket vid granen :)

Vi får nog ta en vilostund senare idag om vi ska orka med kvällen :)

Dan före dopparedagen

Vi ömsom fixar på Miltons rum (Daniel), ömsom julfixar (mest jag) och så tittar vi lite halvt på uppesittarkvällen på Bingolotto :) Daniel fick nyss bingo och vann 100:- :D 
Jag har en sådärkväll. Huvudvärk trots värktabletter och mat. Yr om jag är uppe och står/går. Vet inte varför. Känner mig lite stressad inför julafton och slappnar kanske inte av trots att jag försöker. 
Miltons rum måste bli klart ikväll då han ska få låsa upp dörren imorgon när vi vaknat. Sängen är snart ihopbyggd och sen ska hylla, draperi och mattor på plats. Detaljer som tavlor och att dölja sladdar får såklart vänta. 

Vardagsrummet lyser iallafall jul :)

Julklappsrimmen är klara och jag och Milton gjorde några sortera julgodis innan. Resten blir köpegodis. Man får släppa på kraven ibland. Några få julklappar är oinslagna och jag måste göra mandelmusslor imorgon. Och förutom att snabbt städa sv toalett och dammsuga imorgon så får vi se oss som klara sen! :) 

Kristyr och tapet

Jag och Milton bakade pepparkakor i eftermiddags. Han fick göra pyntkakor som ska hängas i granen. När de svalnat fick han "tatuera" (hans ord) dem med kristyr :)

Jag gjorde pepparkakor som var tänkta till förtäring på julafton. Men jag vet inte vad som hände. De är helt mjuka och sega :P så Daniel får nog köpa färdiga pepparkakor imorgon. 

När han skulle få grisgrynsgröt (också hans ord) till kvällsmat och skulle ta ut sockret hände det en liten olycka : knasunge som börjar smaka också :P

Han fick somna i vår säng för tomtenissarna ville arbeta i hans rum inatt! Han somna som en stock. Idag har han sett på tv i typ 15-20 min och inget mer. Han har promenerat, städat och bakat. Han sover nog gott inatt. Han skrattade nyss rakt ut i sömnen så nått kul drömmer han :)

Vi tog tag i tapetserandet i Miltons rum. Daniel gör såklart mest och är den som hoppar upp och ner på pallen. Jag står mest och mönsterpassar och håller :) 

Men vilken tapet sen. Den var inte så sammarbetsvillig som alla de andra vi jobbat med. Men det blir nog bra när det torkat och man får in möbler :D

När vi var klara kom ett grannpar upp på lite glögg- och julfika! Trevligt :)
Nu ligger vi i sängen och jag känner att ögonen håller på att falla igen!
Godnatt!! Imorgon är det dan före dopparedagen!!! :D

Sista shoppingen

Vilket ruskväder! Man blir genomblöt bara man går utanför dörren. 

Milton kom in till oss 7.30 imorse och det var en bra tid för då hann vi äta frukost innan killarna skulle bege sig till verkstan med bilen vår. Ett stötdämparfäste hade slitits och glappade så det lät ordentligt i bilen vid varje gupp/brunn etc. 
När de åkte iväg dammsugade jag hela hemmet (så dumt egentligen, får sota för det efteråt) och sen satte jag nig och sydde. Hoppades på att komma iallafall halvvägs för att fortsätta ikväll. 

De lämnade in bilen 8.40 och begav sig hemåt med pauser på lekplatser och i vattenpölar. 
Så himla komiskt att Milton har exakt samma min på båda nedre bilderna trots att det är en stund mellan de :P

När de 10.30 var bara några hundra meter hemifrån messade jag att jag behövde 5-10 min för att avsluta det jag nålat. Fick då till svar att de hade vänt för bilen var redan klar :P så det blev till att knalla tillbaka igen. Vi trodde den skulle vara klar sent i eftermiddag. 

Jag blev helt klar med draperiet vilket var otroligt skönt. Lite jobbigt är det att plocka undan ofärdigt arbete och ta tag i senare. Nu kunde jag istället stryka den punkten :) Ikväll ska tomtenissarna få tillgång till Millesrum för att tapetsera och imorgon ska det färdigställas för att sen öppnas på julaftonsmorgon :)

När killarna kom hem blev det julfika...

...innan vi fick gjort de sista ärendena. Behövde upphängning till draperiet och en fjäskjulgranskula till Milton. Vi är så glada för att vattkopporna blivit så mycket lindrigare än befarat, men han saknar någon att leka med och är lite trött på att inte få följa med någonstans. 


Men nu är han glad och lycklig iallafall! Han får hjälpa till att städa :D Han blir så glad när han får uppdrag. Nu tvättar de golven och han går all in på alla fläckar som sitter lite hårdare ;)

Lite vet han också att vi ska göra pepparkakor när det är färdigstädat :)
Han får göra dekorationspepparkakor och vi gör ätbara :)



Projektet fortskrider

Projekt Nytt Barnrum pågår för fullt. Utan Miltons vetskap. Daniel har målat säng och hylla inne i Julias rum och hållt dörren låst. Nu är det så gott som färdigt där inne. 
Idag sydde jag draperiet till kojan under sängen :)

Nu ska vi iväg och köpa upphängning till draperiet samt mjöl så vi kan baka mandelmusslor :)

Milton för 4 år sedan :D



Plopp

Fortfarande när jag ligger ner på rygg så ser jag bara ätit-lite-mycket-julmat svullen ut om magen. Det syns mer när jag står upp. 
Men idag ser det ut som jag gömt en boll under linnet ;)

Går in i vecka 23 idag. Får mer och mer ont i ryggen och att resa sig och vända sig i sängen är inte helt smärtfritt. 
Just idag mår jag lite vimmelkantigt. Har slarvat med mina vitamintabletter så kanske järnvärdet som blivit lägre. Är trött och lite darrig i kroppen. 
Nu ska vi ut på lite shopping, men Milton får ju inte hänga med in någonstans så vi får gå in i varannan affär eller nått. Sms, mms och FaceTime får bli räddarna i nöden :P

Bra pris?






Kylgubbe!

Vi kom ur soffan idag för lite pyssel :)

Eftersom snön lyser med sin frånvaro i år fick vi ta saken i egna händer och göra en kylgubbe i köket :D

Den blev himla fräsig och söt :)

Sovmorgon!

Godmorgon! Här blev det sovmorgon till 8.30. Skönt! :) Vi åkte på kalaset igår och Milton somnade i bilen runt 22.15. 

Vi bar in Milton till oss vid midnatt då vi tyckte han var febervarm. Det är ju inte bra att få feber igen efter några dagar utan när man har en infektion. Det kan ju tyda på att det blivit bakterier. Han hade 37,7 så det var ju godkänt. 
Inatt vaknade jag av att Milton låg och grät. Men han kunde inte svara på varför. Tror inte han hade ont så kanske var det mardrömmar?!

Ett gott tecken är att några koppor börjat torka nu!

De som börjat se inflammerade ut har börjat torka så kanske kanske kommer vi ganska lindrigt undan trots allt :) 
Igår när han vaknade såg man tydligt hur många nya koppor som ploppat upp, men idag tycker jag inte efter en snabb överblick att det är så mycket mer igår. Det sägs ju att tredje dygnet är värst och det har vi passerat nu :)

Nu blir det frukost! Sen ska jag minsann få gjort lite nytta här hemma! Julen pausade visst inte bara för att det blev vattkoppor här! :| Vi vill så gärna hinna med allt på vår lista. Framförallt Miltons nya rum som han ska få öppna på julafton. Blir till att jobba på här! 

Upp och hoppa!

Uppdatering: får se hur mycket jag får gjort. Får inte lämna soffan för Milton. Ovanligt. Tror att han har lite oro i kroppen och vill inte riktigt vara ensam. Det blir en soffdag för honom. Han har fått vattkoppor under fötterna som gör jätteont så han vill inte gå. Plutten! :( 

Just det!!

Gick runt här och tyckte att jag var svullen i magen idag. Sen kom jag på att jag visst är gravid hahaha... :P
Dagen flyter på i sakta mak. Milton har inte rest sig ur soffan mer än för att äta en korv med bröd. Nu har han käkat jordgubbar och ligger och vilar. Jag pular lite i köket, har gjort en kalops till Daniels matlådor, städat lite och lyssnar på julmusik :) Hade tänkt få gjort mer men det har känts bra med en vilodag för mig med!

Om Milton håller sig såhär och fortfarande orkar och vill ska vi till hans kusin på lite kalas ikväll. Blir nog att ta med paddan så han får ligga och se film. Men där är inga barn så ingen som var rädd för smitta och det kan ju vara kul att komma hemifrån nån timme :)

Morgonuppdatering!

Natten var jättejobbig. Vi låg och hörde hur Milton vände och vred i sin säng och till slut kom han in till oss. Det kliade och gjorde ont :(
Efter ett tag gick Daniel in och la sig i Milles säng då han skulle upp kl 5. Men jag och Milton kunde inte somna. Han grät omvartannat och jag visste inte hur jag mer skulle kunna hjälpa honom. La en kall handduk på mage men då blev han vansinnig. Fick istället dutta prick för prick. Blev väl otrevligt med all kyla. 

Efter många om och men somnade vi och sov till 6.30. Sedan dess har vi legat i soffan. Till och med busat och ätit frukost i soffan. Milton är just nu intresserad av att gå för det gör ont på fötterna. 
Det kliade massor när vi kom upp så jag smetade in honom i potatismjöl!

Det och en luftig tröja samt tv verkade hjälpa. 
Men jag märker att när det kommer nått ointressant på tv så tänker han mer på kopporna. Så gäller nog att hålla honom sysselsatt med intressanta grejor. 
Jag har inte tempat honom idag men har inte alls tyckt han är varm. Han har inte klagat på ont i huvud eller mage så kanske kanske nådde vi kulmen inatt?! Jag har inte gett aerius eller alvedon än idag. Det lär behövas senare men vi avvaktar så länge som möjligt. 

Dock har ett jättebehov av att ha något i munnen. Gurka, kramdjur, McDonalds-figur etc. Hela tiden nått. Misstänker att det kliar i munnen men jag vill inte fråga för då tänker han nog ännu mer på det. Jag har inte försökt hindra honom från att stoppa i munnen heller. Bra om det hjälper utan läkemedel. 

Det är väl såhär denna dag kommer se ut. Vi båda behöver vila. Jag ska försöka göra nått vettigt också :) 


Hatade prickar!

Vi fick åka hem utan åtgärd efter att läkaren ringt ögonläkare i Mölndal. Men om ögat blev värre skulle vi åka till Mölndal och om vattkopporna blev inflammerade skulle vi åka tillbaka till Östra. Så inget mer att göra just nu. 

Han hatar prickarna idag! Igår var det fortfarande lite kul att jämföra prickarna men idag kliar det så mycket och tre koppor har gått sönder och då trillar tårarna ner för hans kinder :'( Den killen gråter sällan för att han har ont. Kan inte minnas sist faktiskt. En gång för 2-3 veckor tror jag och så en gång i affären i september :S 
Det gör ont i föräldrarnas hjärtan när han är så ledsen över prickarna. Vi får bara visa förståelse, göra allt vi kan för att lindra och så blicka framåt! För vi vill tro att när tomten kommer så är det allra värsta över. Vägen dit blir mycket filmtittande, önskemat och fjäsk!

Men inte hade väl någon förväntat sig att det skulle bli enkelt för Millemannen att ha vattkoppor. Här kör vi aldrig på enkelt utan går all in när det gäller prickar och utslag! Hoppas det räcker där bara och att vi kan bocka av detta i listan sen!

Nu blir det sängen. Imorn ska Daniel jobba och vi ska bara mysa hemma!

På barnakuten.

Natten gick bra. Milton sov hela natten i sin säng. 
Men oj med prickar han hade när han vaknade. Och grät så tårarna rann över att det gjorde ont :( Lillkillen som aldrig gråter nästan. 
Jag är tröttare än tröttast denna fredag och vi hade ju tänkt spendera dagen i soffan. 
Så läste jag nått om att om man käkar kortison och får vattkoppor ska man kontakta vården. Milton får ju bara kortison i inhalation men bäst att vara på säkra sidan kände jag. Så jag ringde vår Barnmedicin och de sa att hans kortison inte borde påverka vattkopporna. Jag sa även att vi gett DN dos ipren igår innan vi förstod att man inte fick ge annat än alvedon just vid vattkoppor. Gjort var gjort bara vi tänkte oss för övrig tid nu. 
Jag nämnde att han var röd i ögat och såg ut att få en vattkoppa där. Då sa hon rätt och slätt att vi skulle till akuten. Jag sa att vi inte visste om det var en koppa men det var inget att diskutera tydligen. Akuten!

Inte idaaaaaaag! Sitta på en hård brits med ont i fogarna och långa väntetider. Jaja, allt för Milton. 
Han somnade i bilen trots att bilresan bara varade i 8 minuter. Så lite påverkad är han ju. 

Så nu sitter vi här i ett släckt rum och Milton ser på Barnkanalen på tv och vi försöker roa oss :/
Får se hur lång tid detta tar. Vi har ju lyxen att slippa sitta i väntrummet utan fick direkt ett eget rum. Isoleringsrum. 

Vår torsdag med Pricken!

Så har ännu en dag flutit på. Egentligen skulle Milton vara på dagis idag och vi skulle få gjort ganska mycket under den tiden. Men så kom vattkoppor ivägen. Idag har det ploppat upp rätt många till och de har börjat klia. Utan alvedon i kroppen stiger febern. Och så får han stundtals rätt ont i magen, men det kunde höra till läste jag. 

Än så länge tycker han att det är lite häftigt att jämföra storlek på prickarna. Vi får se hur det är om några dagar. Vi försöker lätta upp stämningen och han har fått Aerius vilket är ett antihistamin som dämpar klåda. 

Vi åkte till Ica Maxi för att börja julhandla och beställa lax och sill till julafton. Milton och Daniel satt kvar i bilen såklart. Jag plockade varor och Daniel bar upp allt för trapporna. Rättvist :)

Milton önskade inget annat än pommes från McDonalds att äta och vad gör man inte för sin sjukling!

Vi tog varsen liten hamburgare ihop med honom och när han somnat doppade vi baguette i tzatziki och sedan gjorde vi en enkel knäckig glutenfri äppelpaj med vaniljvisp! :)


Egentligen skulle vi slagit in julklappar och fixa men jag märker att jag måste lyssna på kroppen lite mer. Kör på lite för hårt och vilar för lite. "Kör på för hårt" kan innebära att jag sitter fel vid bordet, går 300 m istället för de 100 som kroppen klarar av just då osv. Har haft ont i huvudet också senaste dagarna så jag tror att jag här och nu ska bestämma att det bara blir att vara hemma och vila imorgon. 

Over and out, godnatt :)

Åååååh <3

Men asså kolla in dessa underbart söta plaggen! 



Vi köpte den blå. Vi kunde inte motstå! Milton hade också en sjömansdräkt. Den ligger i hans minneslåda. Kul för dem att ha varsen. 
Den röda får väl bebisen önska sig i födelsepresent! :D Så fin! 

Godmorgon prickar!

Det var en avsvalnad kille som till slut somnade om inatt! 
Men idag tycker jag inte att det finns en tvekan om att det är vattkoppor iallafall. Ännu mer prickar och de kliar!
Och upp på det har han vätska i öronen och hör dåligt så han är högljudd och hör inte vad vi säger. 

Inatt,
Jag: nu får du sova!
Milton: är jag fånig????!!!

Plutten :/

Nu ser han på Pippi Långstrump och vi ska gå upp och göra frukost! Jag tror att en falukorvsmacka kan locka Millemannen :)

Vattkoppor i huset!

Det kommer bli en lång natt för oss tror jag. Helst av allt hade jag velat berätta om våra roliga ispromenader men det känns inte aktuellt när jag nu ligger och klappar på en kokhet (39,9) liten ynklig kille som stånkar och gnyr och mår illa. När vi var ute på ärende såg vi en blåsa i pannan på honom. Hemma hittade vi en på bröstet och en på armen. 

Han började frysa och tempen visade på ca 38,5. Dröjde inte länge innan han klagade på huvudvärk. Vi valde att ge alvedon innan middagen så han skulle orka äta lite falukorv. 

Han blev lite bättre sen under kvällen men när jag vaknade i soffan och tittade till honom vid 00.30 var det en glödhet unge som gnydde otroligt mycket i sömnen. Vi la honom i vår säng och tempade till nästan 40-graders feber. Och illa mår han. Jag "hoppas" det är pga feber så han inte dragit på sig magsjukan också som härjar på dagis. 

Nu precis såg blåsorna ut såhär och det kan väl knappast vara något annat än vattkoppor om man ser till de andra symptomen också. 

Och även om man aldrig önskar sitt barn sjukt så tycker vi att det är skönt att få det avklarat. Hellre nu när det inte är sommarvärme och absolut skönast att ha det avklarat innan bebisen kommer. 
Sen är det ju lite nervöst hur dålig han kommer bli. Han är ju ett prickbarn och brukar bli rätt drabbad när det väl gäller sånt. Lite jobbigt att Daniel jobbar hela helgen, detta hade man velat vara två om ifall det blir jobbigt. 

Nu undrar jag på riktigt hur sjuk han egentligen är. Han låg bredvid mig och sa plötsligt "jag vill ha mjölk!" och alla som känner Milton vet ju att han vägrar dricka mjölk :/ hmm... 

Ska försöka natta om pysslingen nu!

Projekt Nytt Barnrum

Så var vi igång med Projekt Nytt Barnrum! I all hemlighet (hoppas vi!!) ska vi måla och fixa med Miltons nya säng. Det är ju trots allt Tomten som ska komma med den. Tomten har skickat brev att Milton måste försöka sova i egen säng (vilket han klarat galant sen brevet kom ;) och att han ska sortera och städa upp på sitt rum innan jul. Då vi insåg att tiden blir knapp i slutet kommer Mille få vara med och måla på sitt rum och så blir sängen en överraskning :)




Glashalt :(

Så kom vädret jag fasat för. Minusgrader och halka!! 

Just i detta nu ångrar jag att jag lämnade Milton tidigare. Det var inte lätt att gå dit och hem och jag får ont av att spänna mig. 
Önskar jag kunde trolla hem honom!

Nu har värsta dimman lagt sig utanför och den lär väl frysa på marken lite till :(

Usch! Om jag ramlar så kommer jag bli helt sängliggande. Inget jag önskar just nu. 

Milton var jättesöt när vi gick till dagis. "Gå på gräset mamma, där är inte halt!" "Gå här, här är grus!" <3 Så mycket omtanke i den lille krabaten!

Nu ljuder julmusik och jag ska slå in julklappar och släppa oron över nästa promenad en stund. Jag kommer ju inte ifrån den hur gärna jag än vill. 


Nödlösning!

Godmorgon måndag och ny vecka. Både veckomässigt och graviditetsmässigt! :)

Jag vaknade när Daniel stack till jobb men låg kvar i sängen tills Milton vaknade. Han var på väldigt gott humör. Pratade om minnen, frågade grejor och berättade annat :) mysigt! 

Efter frukosten gjorde jag dock någonting jag aldrig trodde jag skulle göra på en 4-åring. Målade naglarna! Jag tycker inte att barn behöver nagellack alls för att vara fina. Men vårt problem är att Milton börjat bita på naglarna. Så efter misslyckade försök att få honom att sluta så hoppas jag att detta ska funka. Dels för att det inte är gott att få i munnen, dels för att han troligtvis kommer tycka att det är för fint för att förstöra! Vi får se!

Nu sitter jag och ska skriva matlista så att vi äter ur kyl och frys innan julstorhandling nästa vecka. 

Milton ritar en teckning som ska skickas till Tomten :)





Julkortsverkstad!

Här har det gått som på rullband! Daniel har letat adresser, jag har skrivit på kuverten och Milton har ritat en julig bild :) samarbete på hög nivå! Nu är 17 julkort klara för avfärd :)

Luciamorgon

Vi sitter i soffan med frukost och lussekatter och tittar på lucia på SVT1. 




Claramell är täckt!

Woho fint väder! När hände det senast? Vi tog en tur ut till Björlanda för att täcka  Claramell. Det har varit ett aktivt beslut att vänta. Dels för att det blåst så mycket (i januari brottades stormen Egon med vår presenning så vi har helt ny i år), men också för att det inte känts nödvändigt då det varit plusgrader och så :) Men lika bra att få det gjort nu!

Vi tog med hammare och spik och hittade en träbit där ute till Milton. Han roade sig gott med det och som han kiknade av skratt när jag slog i en spik som vek sig dubbel :D

Vi roade oss på marken (jag har svårt att klättra och för farligt att vistas på däck för Milton utan mantåg/staket) medan Daniel byggde däckställning. 


Vi kunde inte vara på stranden då förra stormen spolat upp rejäla mängder med tång på precis hela stranden. 

Perfekt att ha två extra händer som kan hjälpa till att hålla! :)

Men solen till trots var det riktigt bitit i luften. Vi var rätt kalla till slut, inte minst om fingrarna. 

Claramell med presenning :)


När vi åkte hem somnade Milton. När han vaknade sa han "Oj vad jag är svettig.... Eller så har jag kanske kissat på mig?!" :O
Andra eller tredje olyckan sen han rätt så hastigt slutade med blöja för snart två år sedan :) 
Det blev en snabbdusch för honom och sen tog jag en låååång varm dusch. Skönt när man är kall in i märgen. 

Killarna pyntade sedan vår nyinköpta gran :) Det blev trots allt den gran som vi inte tänkt egentligen. 

Nu håller Milton på att somna efter lördagsmys :)


Barnmorskebesök och pepparkakshusbygge...

Idag var vi hos barnmorskan. Järnvärde 118 som hade sjunkit från 144 sen inskrivningen. Blodsocker 7,1 vilket är högre än några andra värden jag haft. Hoppas verkligen inte det är högre nästa gång. Vi fick lyssna på hjärtat och det slog med knappt 150 slag/minut. 
Vi fick boka in alla besök fram till förlossning och vi pratade lite om tillväxtultraljud. Läkaren kommer skicka oss på det om/när de tycker att det behövs. Just det här med storleken på barnet är ju något som jag tänker på en del. Ännu är jag inte jätteorolig. Magen är inte bigbouta och jag har "bara" gått upp ca 3 kg tror jag. Inte mer iallafall och det känns bra :)

När vi kommit hem byggde vi ett pepparkakshus :) vi valde att göra det med smält socker så Milton fick lite snällt titta på i just uppbyggandet. Varmt som bara den. Men oj vad det torkade snabbt. Mycket roligare än att bygga med kristyr. 
Men sen började ju det roliga jobbet med att dekorera och Milton gick all in. Räknade så det blev lika många smarties på varje sida, färgerna skulle stämma och han var väldigt noga :)

Han sa att han tatuerade med glasyr :D

Imorgon blir det att bygga lite landskap när kristyren torkat. I Miltons almanacka står det också att att vi imorgon ska klä granen. Tanken var att vi skulle köpa ny plastgran men den vi vill ha är ganska dyr så vi sparar till den till nästa år och går nog på riktig gran för första gången :) Jag är uppväxt med riktig gran och i år när vi ska fira hemma hos oss kan det vara kul med riktig :)

Middag blev hemgjord pizza! :)



Nu sover lillgrabben och vi (läs Daniel) ser på På Spåret. Sedan blir det Skavlan. Jag är sugen på att börja slå in Daniels julklappar också. Så dumt om han hittar dem oinslagna. 

Lucia och Liseberg

Luciafirandet på dagis var såklart urgulliga. Flera barn grät floder och sprang till sina föräldrar, men de flesta sjöng och gjorde sångrörelser :) Milton var en av de mer aktiva i sjungandet, något han inte riktigt vågat innan. Kul :)

Vår söte pepparkaka! 

Sen var det fika som varje familj tagit med. Vi hade lussekatter och pepparkakor :)

Till middag åt vi kycklingwok och efter det åkte vi till Jul på Liseberg :)

Massvis med lampor i Kaninlandet!

Vi var inte där för att åka karuseller men några åk blev det iallafall :)


Här är vi i Tomtelandet och skriver önskelistor!

Det är så übersött att Milton börjat skriva själv! Love it! <3


Han fick även träffa och prata med tomten! Lite blyg sådär...

Men en liten kram fick han! :)

Milton var dock inte superonsdag. För det var ju ingen riktig tomte - han hade inga röda kläder!!

Innan vi skulle hem skulle vi "bara" spela på vars ett nummer på chipsspelet och drog bannemej in stjärnvinsten :D 3 kg chips haha!

En tröttiskille däckade såklart på vägen hem. Tänk så många gånger han legat sovandes på hallgolvet när vi kommit hem från grejor :) Händer inte jätteofta längre...

Vi vuxna åt såklart lite chips kvällen till ära och på Daniels önskemål såg vi Paradise Hotel finalen. 

Nu går mina ögon i kors faktiskt! Gidnatt!!

Brrrrrrrrumm

Igårkväll när vi satt i soffan lät det som en lastbil på tomgång eller alternativt helikopter var utanför. Men vi såg ingenting. 
Jag blir otroligt irriterad av ljud, typ tickande klockor och statiska brummanden, och detta var hemskt. Precis innan vi la oss förstod vi att det var någon fläkt på taket som fått fnatt. 

Vaknade i samma brummande imorse, med huvudvärk :( sen, kl 8, som en skänk från ovan så bara tystnade det helt! Aaaaaahh!!!

Nu ska jag duscha och sen baka lussekatter! I eftermiddag är det luciadags på Miltons dagis!!

Julhjälpen!

På Facebook kan man vara med i Julhjälpen. Det betyder att familjer med sämre ekonomi ber om hjälp (anonymt på sidan via två admins) och så kan man bidra med julmatspengar, presentkort eller nya/bra begagnade leksaker tex. 

Vi har varit med och hjälpt två familjer. Idag lämnade vi julklappar inslagna i Cars-julpapper till en 4-årig kille samt gav en del urväxta kläder från Milton som de gärna ville ha. En 4-årig flicka fick sina julklappar inslagna i Frost-papper. När vi lämnade påsen till den sistnämnda gav flickan mig en teckning och gav mig en lång kram! Det gjorde verkligen att detta kändes så värt det!! 

Tänk vad några julklappar och en chokladtomte kan göra för vissa barn! Vi har hållt Milton involverad i detta och han har sett fram emot att ge grejor till de barn som inte skulle få julklappar annars!! Han är riktigt empatisk och vill alla väl. En fin egenskap :)

Ingen kan göra allt men tillsammans kan vi göra mycket för de familjer som har det jobbigt och får det ännu svårare i juletid!!

50 % och julbord

Oj här blev det lite paus. I söndags efter min och Miltons tur till stan kom jag på att det ju var dagen för den magiska gränsen i graviditeten :D

Det känns bra att ha färre dagar framför sig än bakom sig. Nedförsbacke! :)

Igår, måndag, fick jag sms av en kompis vid 10 om jag ville med till Ullared kl 13. Varför inte? Efter en helg själv med Milton kan lite vuxet sällskap vara trevligt! Och det är ju sällan/aldrig som vi umgås utan våra barn med. 
Det blev lite mer julklappar, grejor till julklappsspel, choklad och annat för att göra julgodis osv. Jag fick sätta mig och vila många gånger, men det var inte så farligt med folk där. 

När jag kommit hem satt vi i köket och tittade på det jag köpt. Då kom världens explosion. Ganska dov men ordentlig. Vi har ju gas till våra kök här så jag tänkte att nu jävlar smäller alla lägenheter. Vi tittade ut och fick se tre bilar som brann på parkeringen :( 

Så fort det går för eld att spridas. Då röken gick rakt upp stängde jag inte våra ventiler. Men när brandkåren släckte så kom världens rökmoln rakt mot huset så det luktade ju inte så gott här en stund. 
Milton sov sig igenom hela dramat!

Idag är det tisdag och under tiden Milton var på dagis passade jag på att sova en del och Daniel städade. 
När vi hämtat Mille kom även Pernilla körandes från Skåne. 

Kvällens middag blev Ikeas julbord :) gott var det!



Skönsång på blinkande balkong!

Milton blev sååå glad när vi skulle pynta balkongen. Och sååå besviken när han insåg att det bara skulle vara tråkigt vitt ljus.
Sen såg vi igår en balkong som hade färgade lampor och det var ganska fint det med. Så idag tog jag och Milton en shoppingtur och nu pryds vår balkong av grönt, blått, rött och gult :)
 
Dessutom luciasång på det! Kan ju inte bli bättre! Tur att man kan stänga av blinkningen bara ;) 

Tröttgrisen

Det känns hårt att resa sig när pluppen somnat liggandes mot en!

Sötungen. 




Poliser i stan!


Jag och Milton åkte in till stan en tur. Men det var nästan obehagligt mycket poliser i city. Det ska ju vara tryggt men man tänker ju till varför det är mycket polisbilar på ett torg. Ringde Daniel och han ba "Det kanske är bombhot!" vilket inte gjorde mig lugnare :P Han själv tycker inte att det är något att oroa sig för när polisen är på plats. 

Vi köpte godis på 4-gott! En godisaffär man måste ha besökt en gång i sitt liv!

Och så köpte vi julklappspapper. Det blev samma som förra året, jag lät Milton välja :) 

Vi gick också förbi NK som alltid skyltar sina skyltfönster med rörliga dekorationer! Inte lika mycket i år som det varit vissa andra år dock. Men Mille gillade det!

Det var rätt så rått ute. Trots sina 10 grader. Regnet duggade och blåsten var kall. Det blev hem å äta lunch och nu vilar vi i soffan lite. 

Ska slå in några av Daniels julklappar så att han inte råkar hitta dem oinslagna någonstans. Vi är såna som verkligen inte vill veta i förväg :)
Har börjat knåpa på rimmen också :)

Sommarlängtan!

Ligger här i soffan bredvid Milton som ser samma Labyrint-avsnitt för fjärde gången :/ Att det kan vara spännande fortfarande ;)

Jag är såå trött idag. Skulle nog lätt kunna sova 2-3 timmar till. Somnade aldrig riktigt om efter att Daniel gått upp kl 5. Milton sov hela natten i sin säng till 6.15 :) Blir fler och fler nätter i egen säng, då blir tomten glad och kommer kanske byta ut hans säng till en coolare ;)

Häromdagen beställde jag snyggaste åkpåsen till vår kommande bebis :) Får visa bild nån dag! Nu ser jag denna!!

Skitsnygg och jättegulligt med valarna på vår kommande båtbebis! :) Till Milton hade vi också en ergonomisk bärsele. Dels är det bäst för den vuxna som bär då höften får ta över en del vikt och sen är det bättre för barnets höfter då de sitter i en mer naturlig position :)

Vi kommer inte behöva köpa så mycket grejor innan födseln. Vagn och babyskydd är ju köpt. Böcker och leksaker har vi kvar mycket från Milton. Kläder ska sys och köpas och så är jag i valet och kvalet om jag ska sy eller köpa ett babynest. Vi kommer inte köpa spjälsäng förrän efter båtsemestern nästa sommar. Flytväst ska vi givetvis köpa också :)

Man längtar inte mindre efter sommar och bebissommar när man blickar tillbaks i bloggen. Sommaren 2011 :) Milton var 6 veckor när vi gjorde en provsegling till Rörö. Gick galant! Sen var vi ute i 4-5 veckor och seglade :)

Skitväder idag med! Kanske läge att sy lite :) Men först frukost! 

Hjärtligaste barnskrattet!

Milton skrattade hejdlöst innan när jag tittade med båda ögonen in mot näsan :D Finnsn nästan inget härligare än barnskratt!!
Kan tyvärr inte vända filmen.
 
Nu är snart denna stormiga dag över. Stormen Helga har härjat på västkusten. Det har blåst ordentligt men just här där vi bor har det läats lite av hus och berg. Daniel har varit ute vid havet och där var det ju bra mycket värre! Han hade ätit för mycket pepparkakor idag så nu är han och tränar ;) Alldeles strax ska Millemannen lägga sig och jag ska göra nån enkel kvällsmat till oss! 

Ointresserade änder!

Idag åkte vi ut till Krossholmen och Torslanda lagun för att mata änder. Det var lättare sagt än gjort! De få få änder vi hittade var sjukt ointresserade av våra kex :O till slut kom lite kråkor och fiskmåsar och tog några tuggor men för övrigt verkade de väldigt mätta. Konstigt!



Milton tog foto på oss :) han är duktig på att fota, att få objektet bra satt i bild och så :)

Här stod han uppe när han fota :P

Vi åkte sedan till Ica Maxi för att höra med fiskdisken om man kunde beställa inför jul. Och det kunde man absolut. Vi fick smaka på en av deras varmrökta laxar och herregud vad gott! Killen där sa att han ibland åt den istället för chips på kvällen :P Han berättade sen ingående om alla deras sillsorter, så nu är vi experter! :P vi kommer absolut beställa till julen därifrån med tanke på det bemötandet :)

En snabb macka när vi kom hem för att sen åka på gympaavslutning! Sista gången vi var på familjegympa. Nästa termin går han upp en grupp och då är det utan föräldrar! Spännande!

Godnatt!!

Julkalender på eget vis


Vi har gjort en kalender till Milton och han fick rita vad vi ska göra fram till julafton :)
Slå in julklappar (4), baka lussekatter (7), lucia på förskolan (9), Daniels namnsdag (12), klä granen (12), lucia (13), posta julkort (14), baka pepparkakor (17), göra julgodis (19), storstäda (21) och julhandla mat (22)!

Fint va :D

Denna är för fin! Man ser att det är en gubbe och en kundvagn :)




Skadeglädje på ett filmklipp!

Igår fick vi äntligen ordning på sladdar och grejor och fick tömt vår gamla trasiga dators hårddisk som var full med bilder och filmer. Oj vad roligt att se alla gamla filmer på Milton och så :D
 
Men denna kommer aldrig bli tråkig för oss!! :D Utflykt till Slottsskogen hela familjen och killarna skulle prompt gå upp i den gamla hoppbacken. Brant backe, gammalt regn som gjort allt lerigt och så började det regna på nytt när vi var där :P
 
 

Pepparkaksbak

Häromdagen bakade jag och Milton pepparkakor. Mysigt :)
Han satt mest och sjöng och vi fick till många fina pepparkakor :) Glutenfria denna gång!
 
 
 

GODmorgon

Till skillnad mot igår, då Milton vaknade klockan 3 på natten och inte somnade om mer, har denna natten varit fantastisk! Efter en jobbig nattning av ledsen och övertrött kille somnade han runt 18.45. Inte förrän 6.30 idag gick han upp :D äntligen på rätt spår!

Nu har även bebisen vaknat och har lite morgongymnastik :) strax upp och väga mig. Vill ha koll denna gång, är väl ganska rädd för att få ett stort barn till!
Sen blir det frukost!! :)

Ha en bra torsdag!

Framsteg och inte framsteg

Nu kan jag äntligen vara utomhus utan solglasögon vissa stunder. Har varit riktigt ljuskänslig sen typ 10 veckor tillbaka och har inte kunnat vara en sekund utan. Nu har jag både varit ute i mörker och dagsljus utan och inte fått migrän eller synbortfall. Men jag tittar ju inte aktivt in i lampor och så för det skulle nog inte gå...
Nu har jag de med mig men de sitter mest på mössan :)

Ljumsken, fogarna och muskelbristningen i magen gör tyvärr inte samma framsteg. Fy vad ont jag har stundtals. Och jag vill verkligen inte behöva ta alvedon för det så det är vila som gäller rätt mycket!

Nu funderar vi på middag. Har planerat dåligt denna vecka så har inget förberett eller tinat. Vet inte alls vad det ska bli :( mitt matlagningssug har svalnat ordentligt. Jag äter mer än gärna god mat (saltsug denna graviditet och typ inget sötsug) men det gör ont att stå och röra sig i köket så det lockar inte att laga mat tyvärr. 
Får se om min man är rar och fixar mat till sin familj! ;)

Älskar att sortera!

Denna killen bara älskar att få hjälpa oss med diverse hushållssysslor. Och han älskar att kasta sorteringen! :D

- Ska jag hjälpa dig Milton? 
- Nej tack! Det går bra!

Lappar på dagis...



När man känner att man bara vill ta med sig ungen hem igen. Men han var inte där alls förra veckan och behöver hålla uppe rutinen med dagis och kompisarna också. Han kan ju inte vara hemma i ett halvår nu när alla sjukor går. Även om det idag kändes lite väl mycket. 

Men men, de skulle gå ut just när vi kom. Härligt för dem, jättefint väder med sol och klarblå himmel! Jag ska vila ikapp natten och förhoppningsvis börja sy ett plagg :)
Rensa skafferiet också. Fick ju dra fram allt när ventilationskillarna kom igår och nu sätter jag ju knappast in det utan att städa ur skåp och sortera varorna!

Morgongymnastik

Någon som är helpigg är bebisen i magen. Rena morgongymnastiken så magen hoppar :D

En natt med avbrott!

En sån där natt då man tror att allt lugnat sig men man väcks hela tiden! Tur jag har chans till vila idag! :)

Milton sover mestadels i sin egen säng nu men har kommit att drömma mycket senaste dagarna. Att vi blir instängda i affärer som stänger och sånt :/

22.50 -  Mille kom in till oss "för att mysa lite".
23.00 - Ville ha vatten!
23.15 - Säger plötsligt "det heter väl chex och inte kex?" jag visste inte. 
23.20 - Ett glas vatten till. Torrhosta. 
23.30 - Hjälp med filt, som skulle ligga precis rätt. 
23.40 - Vände och vände sig, av med pyjamaströjan. 
00.00 - Ungen sover!
01.30 - Daniels mobil får sms och påminner om detta igen. Väckte Daniel för jag tänkte att någon ville ha tag i honom. Det var ett härligt sms, men får nog inte avslöja än vad där stod :)
Daniel gick in i Miltons säng!
04.55 - Jag vaknade av Daniels väckarklocka, Milton var iskall utan tröja!
06.15 - Milton gjorde dag :) jag ligger kvar i sängen lite till när han ser tv. 

Ha en fin tisdag!


RSS 2.0