Ivrig - vecka 33

När man ligger i sängen och inväntar dygnsbyte bara för att kunna läsa om vecka 33 :P (kolla klockslaget)


Det är inte riktigt lika spännande att läsa längre då det inte händer så mycket mer nu i utveckling och så. Det bästa är att jag passerat 80% :D
Kroppen säger verkligen till mer och mer. Jag har ont i revben och fogar. 

Och så somnar jag mellan bokstäverna nu. Godnatt!

Man vill så mycket!

Ni vet såna dagar när ambitionen är på topp. Det ska bakas, städas, tvättas, sys och frostas sv frys. Och allt det andra med att hinna vila, spela spel med barnet och göra lunch. 

Jag hade höga tankar om denna dag. Oj vad här skulle hinnas med grejor :P
Men nu går solen snart ner (och efter det försvinner min energi) så jag får inse att det inte hände så mycket idag :P

En tvättmaskin, en diskmaskin, lite pussel och spel med Milton och pizzabullar blev gjorda :)

Kanske blir nått mer, men långt ifrån mina ambitioner! Skulle va kul att få börjat på det nya babynestet. Men får se om jag hittar ett bra tyg att ha på undersidan!

Nu är killarna nere på gården och spelar fotboll. Funderar på att gå ner och sätta mig och titta på!

Det är ingen vanlig dag....

...för det är Hannas födelse.... Nä just det nä. I år fyller jag ju inte år den 28:e som jag gör 75% av gångerna. I år får jag vänta en dag extra. 
Tur jag har namnsdag idag så de närmst sörjande ändå grattar mig lite ;)



Vår lördag!

Börjar detta lördagsinlägg med exakt 4 år gamla bilder. Detta är när Milton står på marken för första gången! Jag minns denna utflykt!



Dagens förmiddag gick lite segt fram. Milton vaknade täpp tidigt imorse och jag trodde vi skulle behöva en vilodag. Han somnade dock om efter nässpray och jag hann gå upp en timme innan honom. När han kom upp var han kärnfrisk igen. Knas. 
Jag hade däremot en yr förmiddag så vi tog det lugnt. 

Milton pärlade en Lisebergskanin! Längtar till sommaren tro?! :)

Och han är så rolig. Det kvittar hur lång tid det går mellan våra pärlplattestrykningar. VARJE GÅNG hämtar han sin vita fåtölj och ska sitta i den och titta när strykjärnet blir varmt och när jag stryker plattorna ;D

Daniel kom upp redan vid 13 vilket aldrig händer. Han var så pigg så han inte kunde somna om :P
Vi åkte och köpte liggdelen till vagnen som jag varit sugen på :D Det kommer bli så fint med det babynest jag köpt tyg till. Åååååh längtar <3

Sen åkte vi till konstgräsplan i Tuve och spelade fotboll!



Härligt väder!! Solen ger en så mycket energi!!

Daniel åkte till jobb och jag och Milton åt taco :)
Sen godismys såklart!

Lite helglyx att få bädda ner sig i soffan!

Milton är inte glad att Daniel jobbar natt igen. Han tycker inte om det säger han. "Jag tycker att pappa aldrig ska jobba!" sa han igår. Han brukar aldrig säga det när Daniel jobbar dagtid så det är något med just nattjobbet som gör honom orolig. 

Nu ligger han gott här bredvid och kramar sin minion :)

En liten stund till kommer vi ligga hör! Men jag lär också sova så sen får vi ta oss som zombies in i sängen :P

Balkonghäng - så smultron!

Vi startade denna soliga morgon med att så smultron! Ja efter frukost såklart (jag är inte människa innan frukost)!

Avskurna gamla mjölkpaket är perfekta krukor! Jord i som man trycker till lite nätt!

Vattna. 10 sprut i varje. Noga att räkna ;)

Sen tar man de sötaste små fröna och lägger ovanpå jorden. Det stod inte hur många man kunde ta i varje men vi tog 2-3. Om mer än en tar sig får vi gallra. Gjorde så förra året med tomaterna också :)

De ska stå mörkt första veckorna. Det fick bli på en hylla på Julias rum. 

Över med en filt...

...och vänta....och vänta....

Om 2-3 veckor bör det ha hänt en del. Då ska de planteras om och ställas ljust och börja härdas utomhus små stunder i plusgrader och indirekt solljus :)

Ska bli väldigt spännande att se om det ger skörd. Hoppas verkligen det!
Det negativa är väl att vi är iväg så många veckor på sommaren, men vi hoppas få en bra husvakt som vattnar lite då och då :) Eller får vi ha med oss en kruka smultron på båten :P

Lyx i vardagen

Vi skulle ha storhandlat igår. Men Daniel behövde åka iväg på viktigare grejor så jag bestämde mig i förrgår för att beställa maten på mat.se. Vi får lägga vår tid på det viktigaste just nu, och även om jag älskar att handla så är det ju inte viktigast. 
Så när Daniel var iväg plingade det på och upp kom en kille med 9 kassar. 

Jag insåg direkt vilken vardagslyx det var. Att handla tar ju ändå sin tid. Köra till affären (vi väljer ofta en som ligger 15-20 min bort med bilen), handla och diskutera och ha koll på Milton, packa ut i bil, köra hem och sen kånka upp från bilen till tredje våningen. 

Bara att slippa bära upp allt tungt är värt att betala för.
Det blev ju lite dyrare att beställa på nätet men vi slapp bensinpengar och kunde lägga tiden på annat. Jag tror inte att det var sista gången vi beställde så ;) vilken lyx att inte behöva handla sen med två småbarn. 

Morgonsol!

Vaknar till ett ljust och soligt sovrum och av väderleksrapporten att dömma blir inte resten av dagen mycket sämre! Härligt!



Egentligen skulle jag och Milton så frön imorgon tänkte jag men det kanske får bli idag istället! Mycket mysigare i solsken :D

Det blir även en tur in till stan. Denna vecka är det GoToSea-vecka i Göteborg. Fokus på havet och fisk. På Miltons matsedel var det tex fisk fyra dagar denna vecka. 
Vi tänkte åka in och klappa fiskar :)

Sen går Daniel på natthelg. 

Ha en bra solig fredag!

Sortera och tvätta bebiskläder

Dagens projekt är att sortera kläder. Dela upp i storlekar och minsta storleken 50/56 kommer att tvättas och vikas in i garderoben. 
Det är inte jättemycket plagg vi har i minsta storleken. Många pyjamaser men få bodys och byxor. 

Jag vet att Milton hade pyjamas eller heldress mycket i början. Inget mer än blöja som tryckte på runt magen och så.
Detta hade han på sig när vi åkte hem från BB :D De kläderna ligger här i stl 62-högen. 

 

Det blir nog att vi tvättar även storlek 62/68 snart också. Några plagg där såg väldigt små ut så de kanske kan börja användas lite tidigare. 

Sen har vi en hög med större kläder som ska packas in i något/några år ;)

Solen skiner ute så det känns lite tråkigt att sitta inne. Men när vi hämtat Milton idag ska vi ett ärende och troligtvis till en lekplats eller så, så det får bli min utgång. 
Vaknade inatt av fruktansvärd hjärtklappning. Aldrig haft förr. Hjärtat slog så hårt och fort så jag blev riktigt rädd. Fysiskt stressar jag inte alls, tar det väldigt lugnt. Men psykiskt är det nog lite väl mycket nu. Jag är en kontrollmänniska och skulle gärna vilja planera föräldraledighet och prata ekonomi nu så vi slipper tänka på det sen. Men det är lite annat som just nu måste få gå före och tar upp mycket av våra tankar. Och som är väldigt stressande. 

Så lite sortering av kläder hoppas jag ska hjälpa att rensa skallen lite!

Kvällsbabbel

Det blev mattpiskning och innebandy ute i solen innan :) Milton är då otroligt sugen på att lära sig nya grejor hela tiden så om man visar något (i detta fall ett sätt att passa bollen) så vill han öva och öva! 


Nya badbaljan skulle provliggas...

...och efter middagen blev det två klistermärken! :D

Vilken skillnad på våra måltider. Får se hur länge han inspireras av detta. Han har nog inte tramsat en enda liten gång sen vi satte upp dessa nya regler och klistermärkespappret. Så skönt att slippa tjatet. Får se hur det går imorgon när vi ska äta mat som han inte riktigt är van vid :)

Efter en dusch och ordentlig insmörjning somnade Milton gott!
Jag har lagt mig i soffan. Det är alltid en omställning när Daniel börjar jobba natt. Plötsligt sitter man här själv och ska somna själv. Men det är sista nattperioden innan bebisen kommer :D

När mörkret fallit får jag dessutom ingenting gjort. Längtar till sommartid! Nu är det iallafall meteorologisk (?) vår i Göteborg så ett steg i rätt riktning!

Bebisen i magen är förresten helt galet vild! Igår var jag nästan orolig då det var väldigt lite rörelse under dagen. Men på kvällen rörde hon sig så det gjorde ont och idag skakar typ magen :P 


Sooool!

Äntligen fått undanplockat. Och balkongdörren står helöppen och solen skiner. Underbart. Har även gjort tryck till en enfärgad t-shirt till Mille. Får se om han vågar prova sen! :)


För övrigt har jag nog, kanske, änna bokat en liggdel till vagnen haha *skrattar nervöst*. Ska bara komma på ett bra sätt att berätta för Daniel :D jag tänker att eftersom jag kommer sy egna babynest så sparar vi bara där in hur mycket som helst. Räkna till att vi köpt mycket bebiskläder begagnat då de ändå sett ut som nya. Och igår köpte vi matstol med tillhörande bordsplatta för bara 50:- så jag tänker att vi sparat ihop till en liggdel haha ;)
Får ge lite nackmassage och fjäska först bara!

När Milton är hämtad funderar jag på vad vi kan göra ute. Balkongmattan behöver piskas och en byrå ska slängas. Och lite fotboll på gården eller lekplatsen vore ju inte fel! :)

Beslutsångest

Sitter här och funderar så det knakar. Vi köpte ju en jättesuperfin och välbevarad Teutonia Be You barnvagn till vår kommande bebis. 
Allt var toppen utom färgen på liggdelen. Vi var båda tveksamma i början men Daniel har sen vant sig och tycker att den är fin nu. Men jag känner fortfarande inte att det är helt rätt. Det gjorde jag med Miltons vagn, det kändes helt rätt. Men den vagnen har vi inte kvar. 

Nu är jag i valet och kvalet att köpa en annan liggdel. Tänker att det är ju sista barnet och då kan man väl få vara helt nöjd :P
Men det är väl det här med konsumtion. Köpa något nytt fastän man har något som faktiskt funkar. Nu inför föräldraledighet har vi ju sagt att vi ska tänka extra mycket på vad vi köper. 

Det största argumentet jag kan köra med till Daniel är att jag vill ha en ljusare färg. Och iom att tanken är att vi ska bo i båten stor del av sommaren så är ju en ljusare liggdel bättre då den inte blir lika varm. Det argumentet brukar alltid funka på Daniel haha :P

Får spåna vidare...

Seg måndag

Idag har jag inte gjort någonting. Trodde jag skulle fått klippt tyg men kom inte upp ur soffan på hela Miltons förskoletid. 
Sen hängde jag iofs med och hämtade Mille och handlade lite. Sen hem och vila igen. 

Daniel åkte till jobb nu ikväll. Dags för nattpass. Jag hade hellre haft honom hemma på kvällar och nätter nu. Är inget big fan av att vara ensam på natten. 

Jag och Milton hade iallafall en mysig kväll. Efter middan spelade vi Färgrally!

Och när pyjamasen åkt på och tänderna var borstade läste vi tre pixiböcker i soffan. Sen däckade han i sin säng på 1 minut ;) 
Jag spenderade hela kvällen i soffan sen och nu har jag lagt mig i sängen. Imorgon är min tanke att ha lite mer energi och få lite gjort. Städa upp hemma och ev klippa tyg skulle inte vara fel! 

Godnatt!

Sytt ett babynest!

Nu är jag något så osvenskt som stolt över mig själv! För det tycker jag att man ska få vara ibland :)

Vi (mest jag :P) har ju funderat fram och tillbaka på om vi har användning av ett babynest. Kom fram till att jo, det vore nog en bra grej då vi kommer ha ett 5-årigt yrväder i samma hem också :P Det blir tydligare var lillasyster ligger helt enkelt. 
Men när jag började kika runt kostade de mellan 500-900 och det kändes lite väl mycket. 

Så igår så bestämde jag mig för att, med sånt jag hittade hemma, försöka sy ett eget. 
Klippte ut delarna...

...och idag sydde jag ihop det! Här nästan färdigt!

Någon ville provligga det direkt haha :D

Ville ha ett enkelt och för oss kändes det inte viktigt att kunna knyta ihop i botten. Om vi ändrar oss är det enkelt att sy på ett snöre i nederdelarna och knyta ihop. 

Men vad nöjd jag är att jag vågade (många säger att det är svårt) och att det blev så bra. Det blir ju alltid extra roligt med något man själv gjort :)

Det färdiga resultatet! :)



Milton kan äta!

Nu ska det minsann tas tag i våra måltider här hemma. Vi är trötta på den onda cirkel vi hamnat i med tjat och tillsägelser. Så nu har Milton gjort en lapp och skrivit "Milton kan äta" och på den kommer han få klistra upp klistermärken. 2 märken om allt funkat bra när vi ätit. Om vi behöver påminna flera gånger om hur man beter sig får han en chans till att få ett märke. Inget om han inte sköter sig. 

Vi anser såklart inte att han ska vara en perfekt robot. Men att springa ifrån matbordet, spotta ut mat, äta med fingrarna, bråka och sura och kladda får nu tillhöra det förgångna. Fyller man snart 5 år, ska bli storebror och vara äldst på förskolan får man klara av vissa basala saker i livet :)

Två klistermärken efter lunchen, han smakade till och med på mat han i vanliga fall skulle vägrat. 



Loppisfynd till bebis

Dagens enda utgång blev till en loppis här i stan. Inget vi vanligtvis brukar besöka men dels behövde vi komma ut på nått och sen tycker jag att man lätt kan köpa begagnade bebiskläder då de inte alls slits utan ser ut som nya. Man använder ju inte de så lång tid. Och då betalar jag hellre 10:- plagget än 149:-  

Vi hittade lite annat kul än kläder. En Cars metallväska, Milton hittade solglasögon, två böcker, pärlplattor och så ville han så gärna köpa en "träplocksak" till lillasyster :)

Två jackor till lillasyster. En didrikson, vi fortsätter på samma märke som till Milton. Den högra kan hon nog ha i höst men får vänta med den vänstra. 25:-/st


Att köpa begagnat till Milton är ju inte lika kul, det är mer slitet. Men han ska inte heller behöva känna att vi bara köper till bebisen så han hittade några tröjor han ville ha :)

I minsta storlekarna blev det ett par vita byxor, två par underbyxor att ha utanpå blöjan vid typ klänninganvändande, elefantpyjamas, hjärtbody och Villervalladress. Totalt 50:- på dessa. 


I lite större storlek ett par Polarn och pyret jeans, pippitröja och kattröja :) också dessa 10:-/st. Jättefint skick. 

Och i alldeles för stor storlek men svåra att låta bli var en stickad marin randig tröja, onepiece och haremsbyxor. 10:-/st. 


Totalt för allt 270:- vilket ju känns helt okej ;)

Nu blir det snart lunch sen familjemys med spel, lördagsgodis och vad som faller oss in :)

Brrrrr

Vi har inte lämnat sängen än, inte ens tittat ut. Men av ljudet att döma förstår vi att det blåser halv storm! Brrr... En välförtjänt hemmadag idag? 

Tillägg: Milton sprang in i sovrummet och sa att vi måste komma och titta ut. De största möjliga snöflingorna föll utanför! Gick inte att få till en bra bild. 




Fredagsbio! :)

Idag var vi tre på bio för första gången tillsammans! Tidigare har Milton varit på bio en gång, med mig och mina föräldrar, och då såg vi Fåret Shaun!

I väntan på att få gå in... Jag och en knasboll! 

Milton var spänd och skuttade typ fram. Vi köpte popcorn och letade upp våra platser!

Vi såg på Hotel Transylvanien 2. Ettan har han inspelad hemma på boxen och har sett flera gånger. Tvåan var bra. Många skratt och många skämt som bara vuxna förstod. 


Extra festligt var det att åka buss och spårvagn också. Det gör vi tre aldrig. Och Milton åker mycket mindre nu när jag inte åker någonstans. 

Väl hemma stack Daniel till gymmet och jag vilade samt byggde lego med lilleman. 



Men vilken värdelös legolåda vi köpt. Det går inte att leta efter specifika bitar i den. Allt bara faller ner. Så en plattare låda med större bottenarea är helt klart något vi ska hitta! 

Och det är en himla tur att ungen ovan är så söt och go stundtals för oj vilken trots han lägger till ibland. Han kan fullständigt slå dövörat till och så fort vi börjar prata börjar han tralla eller göra ljud. Han ignorerar oss fullständigt. Och hans matskick sen. Jag får påminna mig om att han faktiskt kan både läsa och spela badminton och att man inte kan utvecklas lika snabbt på allt :| det är allt en utmaning att vara förälder! Ska bli suuuuuperspännande *skrattar nervöst* att stå för de flesta nattningarna nu en månad när Daniel jobbar natt!!

Imorn är det lördag och det enda inplanerade är lördagsgodis. Skönt. Min rygg värker och det känns som om mina revben knäcks. Och idag råkade jag få i mig en massa mjöl så får se hur min redan på-gränsen-till-att-spricka mage kommer bli :(

Nu går mina ögon i kors. Men lillasyster i magen gör volter så får se hur det går att somna :P Godnatt!

Lager157

Åh. Vi var ju på Lager157 för bara nån vecka sen och hittade en massa fint till bebisen. Så får jag nu mail om deras nya kollektion. Jag dör så söt!

Och mössan som har samma mönster som åkpåsen vi köpt (som iofs är till vintern men man kan ju inte klä dem för varmt heller). 
Just barnkläder hade jag kunnat shoppa hur mycket som helst. Men kanske inte det mest optimala när man är sjukskriven och snart går på föräldraledighet där vi ska försöka ta ut så lite dagar som möjligt första året. 
Så nu får man tänka till lite extra och vår bil får hemskt gärna hålla sig fin och hel närmsta året. Båten också. Men den har vi inte lika stort behov av som bilen. 

Jag ligger i soffan och har haft tens (smärtlindring) på ryggen. Idag är ingen bra dag :/


Onsdag med minnen

Milton vaknade till igårkväll och gick in i vår säng. Vi gick i samma veva och la oss. Sen sov vi alla till ca kl 5. Så natten blev ju helt klart över förväntan. Milton gick upp till soffan och jag och Daniel somnade om så vi nästan missade att lämna Milton på förskolan :P

Men det var tur och kul att han kom dit igår och idag. Igår för att det blev utelek och idag för att han skulle åka buss till biblioteket :)

När han är hämtad funderar vi på att åka skridskor någonstans. Ja jag tittar bara på såklart men kul att komma ut. 

Lite minnen. 
4 år sedan detta fotot togs. Här var han 9 månader. Han sa hej till allt och alla. 

Och igår var det 2 (!!) år sedan han ritade dessa gubbar med pupiller och hakor. Han var inte ens tre år fyllda. 

Riktigt imponerande. Det var längesen han ritade ansikten nu, skulle vara kul att be honom göra ett och jämföra med exakt 2 års mellanrum. 

Ha en fin onsdag! Här hemma ska det bara fixas och vilas närmsta timmarna innan småbarnslivet tar fart igen ;)




Kattmys och kickbike

Milton var uppskriven på förskolan idag och ville gärna dit så det fick bli en liten runda. Under tiden hemma vilade jag och Daniel tränade och rengjorde grillen!

Vi hämtade Millemannen kl 13 och stack till vänner. Utelek i solen fick det bli och både vi och dem hade med varmkorv i termos ut :)

En otroligt kelig katt kom fram :)

Milton köpte en kickbike för några veckor sedan men har inte riktigt vågat prova. Vi tog med den idag då vi visste att de andra barnen kunde åka. Lite grupptryck ;)
Daniel visade för en då kattfokuserad kille :P

Men han lärde sig åka! :D 

Mat i magen!

Samma sak idag när det gällde vädret. Jättehärligt när solen var framme men när den gick ner bakom ett berg blev det jättekallt. 

På vägen hem åkte vi förbi en gammal vattenkvarn där det fortfarande forsar vatten och det var häftigt mycket is! :)

Daniel behövde åka till sina föräldrar. Jag var stelfrusen så jag la mig i ett bad och såg därifrån Milton som satt i soffan med paddan. Plötsligt försvann han och när jag kom in i vardagsrummet låg han och sov. Försökte väcka honom men det var totalt störtomöjligt. 
När Daniel kom hem bar han in honom i sängen. Nu kl 22.30 vaknade han och gick in i vår säng. Vi får se hur natten blir!

Godnatt! Imorgon väntar nya sportlovsäventyr!!

Solig utflykt till Fotö

Det är sportlov i Göteborg! Vi förklarade för Milton att många då är lediga och att man ska hitta på mycket aktiviteter och sitta mindre vid tv/padda/dator :P
 
Så igår packade vi ihop oss för utflykt. Daniel är ledig hela sportlovet!
Det var kallt så rutorna fick skrapas...

Vi hade en massa sortering att slänga och faaaaaktiskt så får Milton ibland sitta i Daniels knä när vi kör ner för vår gata i 10 km/h. Han älskar det och tror nog att han ska kunna köra bil helt själv snart ;)
 
Sen bar det iväg! Vi tog oss med färjan från Lilla Varholmen till Hönö....



....och körde sen vidare ut på Fotö! Vi hittade en plats i lä och solsken!
 
<3
 



Vi hade givetvis med kex till fåglarna. Det tog nåra minuter från at vi kastade första kexet tills fåglarna kom, men då kom de med besked :P Även två svanar dök upp men de är ju så fasligt trögtänkta och långsamma så fiskmåsarna hinner ju före på alla kex :P
 
 
 
Till oss själva var det pannkakor nerpackat :D Det är alltid extra gott att äta utomhus!
 
En liten film!
 


Tyckte at denna bild blev häftig och händelserik. En mås på väg ner, en på väg upp och en nerstänkt svan!
 
Och så två turturmåsar som delar på ett kex! :)
 
I ca 2 timmar var vi på denna soliga plats och fikade, matade fåglar, kastade stenar och Milton ville så gärna lära sig att kasta macka. Men det är ju lättare sagt än gjort!
Här hittade han en klippa att sitta på!



Det var en jättehärlig utflykt, varmt i solen men helt klart kallare i skuggan och på båten! Det är såna här dagar man minns :)

Vårkänslor på balkongen!

Vi kom inte ner för trappen idag. Men vi spenderade en lång stund i solen på balkongen! Det är så härligt att lillkillen älskar att vara med oss och göra saker. Även om det är nödvändigt ont som att städa, slänga sopor eller göra vårfint på balkongen :)

I full färd med att klippa ner gamla solrosor...



En solros hade fortfarande fröer kvar så den sparade vi och la fram så fåglarna kan äta upp dem :) Det är därför vi sparat de vissna solrosorna på balkongen hela vintern, fåglarna har suttit på dem och käkat :D

Vi tog även bort lamporna som så fint lyst längs balkongräcket. Och som Milton sopat och kämpat :)

Bättre än såhär kunde det inte bli idag :)

Nu väntar mattpiskning av vår stora gröna matta och så ska grillen grovrengöras och självklart ska vi börja så nya växter när tiden är inne :) Tyvärr behövde vi slänga två av stolarna så det får vi hitta nya innan vi kan spendera tid där ute. Men nu längtar jag ännu mer efter våren. Där kommer vi spendera mycket tid de dagar jag inte kommer orka ta mig ut. Och även när lillasyster här kan vi sitta där ute och njuta när hon sover här inne. Vi har balkongen i solläge hela dagen och ingen skugga så den är väl inte superlämplig för en nyfödd om det är varmt och soligt ute. Håll nu tummarna för en fin vår och en fantastisk sommar!

Förra året i juni på balkongen :D



75%! 70 dagar kvar



Då har vi klarat av 3/4 av denna sista graviditet. Vi fasade ju för att skaffa ett barn till med tanke på att graviditeten med Milton var de värsta månaderna jag någonsin upplevt. Måste ha varit uttorkad så mycket jag grät av smärta och uppgivenhet. Men tänk så bra det ändå gått och nu är det sista fjärdedelen kvar. Fogarna och magen gör sig påminda mer och mer. Och visst känns det supertrist att behöva säga till Milton om och om att jag måste vila. Men med tanke på att vi trodde att jag mer eller mindre skulle vara helt sängliggande och att Daniel skulle behöva vara hemma från jobb en del för att ta hand om Milton så är vi positivt överraskade. 

Nästan så att jag hade kunnat tänka mig ett barn till. Men bara nästan. Daniel vill för det första inte ha fler vilket jag respekterar och jag vågar inte hoppas på att nästa graviditet isåfall skulle bli så pass bra som denna. 
Så två barn och en bonus får, och är, jag mer än nöjd med. Ganska länge sa vi att det "fick räcka" med Milton då jag var livrädd för att bli gravid igen. 

Vilken tur att vi våga. Och vilken tur att vi har världens bästa 4-åring som förstår och hjälper till och är så mån om mig. Han varnar mig om det är nån isfläck och om det är blött (och halt) i trapphuset. Han hämtar och plockar upp grejor till mig. 
Skulle Daniel be om något just nu blir det tvärnej från Miltons sida :P han tycker nog att det är tillräckligt att hjälpa mig och det är ju skönt prioriterat av honom! :)

Jag ljuger om jag säger att jag ser fram emot sista delen av graviditeten för det börjar ju helt klart bli tungt och göra ännu mer ont. Men jag ser fram emot ultraljud om två veckor, våren som ska komma och att vi om ett tag ska börja plocka fram och tvätta bebiskläder och göra i ordning vagga och så. Får ha lite delmål! 
Mest ser jag fram emot en lång fin vår och ledig sommar med familjen! Perfekt att få barn i april/maj då semestern ligger runt hörnet! :)



Just nu...

...är det slapp i soffan för mig och Milton sitter och pärlar armband :)

Vi har sagt hejdå till min barndomskompis Pernilla och hennes Jimmy och idag säger min rygg att det är vila som gäller! 
Vi hann äta pannkaksfrukost ihop med dem och det var en drake som hjälpte till i köket :)

Solen skiner där ute men tyvärr får jag se om vi lyckas komma ut. Vi ska fixa lite på balkongen iallafall så då får vi njuta av sol och frisk luft!

För övrigt är det ju Alla hjärtans dag idag! Vi ska fira litegrann ikväll när Daniel kommer hem! 

Tillbaks i pulkabacken...

Så var det ju snö igen. En tur till pulkabacken givet. Det fick bli lilla backen då min rygg inte alls är okej idag. Ont ont i framförallt högra bakfogen. Sista gången jag försökt mig på att städa känner jag. Hädanefter får det vara småplock och Daniel får ta resten. 

Milton hade kul i backen iallafall :) Han skulle även testa att stå på den som en snowboard vilket faktiskt gick finfint flera gånger :)

Efter många åk gick vi hem och så småningom, lagom till da skulle komma hem, värmde yakatana-färs och gjorde sås och grönsaker :)

Melodifestival på kvällen och en vild kille som däckade så fort han la huvudet på kudden! Nu ska vi också sova :)

Lyckliga gatan

Han blev glad när han vaknade och såg snön! För mig var det mixed feelings :P





Han skulle ha solglasögon. Så var det bara. För det är inte gott att få snö i ögonen. Så det så. 

Vi stack en runda och köpte lördagsgodis till honom. Nu är vi hemma  och det vankas lunch. Senare får vi Skånebesök :D

Fredag

När Milton var på dagis vilade och städade jag. Fick ordning på vardagsrummet, körde en tvätt och en diskmaskin. Men har vilat ganska mycket också så hann inte mer. 
Solen har skinit härligt genom fönsterna och balkongdörren har kunnat stå helt öppen :)

När jag kom till dagis för att hämta Milton var det första han sa "varför kommer du redan, vi har inte gått ut än". Tycker det är synd att de sitter inne hela dagarna. Det går emot mitt eget förskoletänk så det skriker om det. Milton älskar att vara ute. Blir svårmotiverat både för mig och honom varför han ska vara där tre dagar i veckan om han, som denna veckan, ska vara inne hela tiden. 

Vi cyklade en extrarunda på väg hem. 


Milton startade legobygge så fort han kunde! Han älskar, och är väldigt duktig på, att bygga efter instruktionsböcker. 

Jag vilar ryggen lite inför dusch och matlagning. Idag ska det bli pannbiff, potatisklyftor och champinjonsås :) Det längtar jag till!

Idag för fyra år sedan...

...tog Milton sina första steg! 8,5 månad gammal. 

Och så var vi på en iskall utflykt med honom och Julia och grillade korv :) Vi tror att det var vid Delsjön!



Shopping till bebis

Att återigen köpa bebiskläder är ju så mysigt! Idag åkte vi till Lager157 då Milton klagat på att hans överdragsbyxor är för tighta. De han har är i stl 116 och vi mätte honom idag. 115 cm lång är han nu :) Ligger en kurva  över "normalen" precis som han gjort sen lång tid tillbaka. 

När vi var där gick Milton direkt till babyavdelningen :) Han, och jag, hade nog velat köpa alla plagg där till bebisen. Oj vad fina färger och urgulliga plagg. Men vi fick välja och det blev två "onepiece".

Close up på mönstret 

Och 4 par byxor. 

Lite gammaldags stil :)

Och en tröja tänkt till de randiga byxorna samt 6 par strumpor

Märket BEBE på alla kläder. Och vi köper olika storlekar för att inte bara stå här med mängder av pyttelitet. 
En del var på rea så fick allt ovan för runt 450:- vilket är väldigt bra. Men sen sa banken, tillika Daniel, stopp haha :P 
Dessa übersöta bodys hade verkligen passat till...

Men en annan gång ;)

Milton valde ut ett par röda överdragsbyxor. Han är mitt i gränslandet i storlekarna så vi valde de som var snäppet stora. Inte lönt att köpa ett par till som är urväxta innan sommaren. 

Sen fick en lycklig kille leka lite på Ikeas Småland. När vi kom hem skulle jag och Milton mysa i soffan men han fick höra att Daniel skulle träna så då ville han med till gymmet. Och så gympa efter det. Det tog inte många sekundrar nu vid nattningen innan han sov :)

Monsterbyxor

Nu är jag klar med byxorna! :) Sydde ihop hålet och strök sedan på monsterna i lager :)

Jag tror att han kommer bli väldigt nöjd och glad. Eller han BÖR verkligen bli det. Han hade enorma krav på färger, antal tänder och i vilken riktning armarna skulle peka :P

När han kommer hem hoppas jag att han vill prova dem och tröjan jag gjorde i bara farten. Lägger in bild här sen :)

Uppdatering dagen efter: Här kommer bilden jag lovade! Det var en svintrött, sur och grinig och hungrig unge som kom hem igår så att ta bild då var inte att tänka på :P kvällen slutade i två dagars datorförbud. Haha, nog om det. 

Han är iallafall nöjd över kläderna idag. Monster på knäna och ramarna från utklippet satte jag på en tröja :) Han gillar inte enfärgade tröjor. 



Igår i bilder

Igår cyklade vi för första gången på länge. Jag ville testa då det är lite jobbigt att tvingas ut på två promenader samma dag. 
Det gjorde lite ont i magen i min muskelbristning men den stora fördelen var ju att det tog mindre än halva tiden att ta sig dit och hem. Och Milton tycker att det är kul att cykla. Så möjligtvis lite ondare men det följer en del positivt med det också!

När jag hämtade honom på eftermiddagen var han lite ledsen för att de inte hade varit ute och lekt på hela dagen. Så vi stack till lekplatsen :)


Lillkillen som just nu växer ur alla sina kläder. Som han gnäller på att överdragsbyxorna blivit tighta. Vi köpte dem i höstas så de är fortfarande jättefina. Men det får väl bli nya till honom och packa ner dessa till nästa barn. 

Väl hemma var det dags att börja med middagen! På menyn stod det torsk och potatis. 

Jag ville göra något med fisken och inte bara ha den a naturelle. Hittade ett recept med dijonsenap och tomat. Kul att testa men det blir inte det receptet fler gånger. Det var lite fel med tomat på fisk. 
Milton åt som en häst. Han blev jätteglad när jag sa att vi skulle ha torsk :D


Sen hamnade han i matkoma och la sig ner på bordet och somnade nästan ;) det fick bli tandborstning och pyjamas. Sen kom han på att jag lovat att spela ett spel med honom så fick hålla löftet. Efter det somnade han pladask :)

Vi åt semla tills kvällsfika, semledagen till ära :)

Parvel i badet

Milton leker i badkaret och jag sitter på en pall och klipper ut stryka-på-material för att laga hans jeans. Monster beställda :) 

Daniel är en runda hos sina föräldrar och sen tar han med Milton till Båtmässan. Jag tänkte klippa ut lite grejor att sy så småningom :) Det blir en dag hemma för min del. Det behövs. Får ladda upp inför helgen då Daniel jobbar 36 tim på tre dagar och jag har mycket egentid med Milton. 

Vecka 30 - barnmorskebesök

En stor milstolpe idag då jag gått in i vecka 30. Nu börjar nedförsbacken på riktigt. 
Har haft lite jobbigt med magont och yrsel senaste dagarna och det har känts lite konstigt. Som tur är har bebisen rört sig och det har varit lugnande. Men blev lite rädd att det var dålig påfyllning på fostervatten då jag igår uppfattade det som att magen krympte. 

Idag var det barnmorskebesök inplanerat. Men min ordinarie bm vabbade så jag fick tid hos en annan. 

Blodtrycket var som vanligt ganska lågt men ändå bra, 110/65. Järnet 113, så det har sjunkit lite sedan sist. Blodsockret var 6,4 så jag hoppas det är lägre eller åtminstone inte högre nästa gång. Hjärtljuden på bebis var 140 :) SF-måttet mätte 29 och jag följer kurvan sedan förra veckan. 

Jag är nöjd med besöket och det känns bra att jag inte börjat dra iväg varken på vikt (+10,4 kg) eller SF-mått. Om några veckor är det dags för tillväxtultraljud. Skräckblandad spänning kan man säga. Ultraljud är ju alltid kul men jag vill ha bra resultat också :)

Nu ligger vi i soffan efter en jättetrevlig kväll med vänner!
Bästa liggläget är just nu en Buddha/grod-variant :P



Lugn Skånemorgon

Jag ligger i soffan och vilar ryggen. Igår kom vi ner till Skåne och ägnade eftermiddagen och kvällen till spel, plankstek, Milton såg tv och vi satt och pratade. 

Vi åkte inom Ullared på vägen ner. Kör ju ändå (nästan) förbi. Jag behövde fler stödstrumpor då jag har det på varje dag. Och komiskt nog är de från Gekås bäst i mitt tycke. Och då oslagbart billigare. Vi köpte även nått plagg var till barnen och på leksaksavdelningen blev det sällskapsspel, lego och en storebrorspresent (från lillasyster när hon kommer). 

Nu spelar Milton Labyrint (från Barnkanalen) med sin pappa och morfar. 

Mamma steker köttfärs till kvällens middag - yakatana! Längtar!

Men först ska vi till hembygdsparken i i Ängelholm och leka! :)

Fåfäng 4-åring

Det första Milton frågade när han vaknade och kom in till oss:

- Hur ser mitt hår ut?

:P

Tejpkonto

Vi får snart göra ett sparkonto till tejp i detta hushåll :P Milton har nog de senaste minutrarna använt 5 meter tejp på sitt pyssel. 

Jag sitter bredvid och syr!

Nu gäller det att hålla honom aktiv så han inte somnar innan gympan. Lite korvstroganoff ska han få i magen som jag gjorde tidigare idag. 

Slowmotion!!

Oj vad det var svårt att gå och lämna Milton idag. Om jag gick pyttepyttelite för fort så högg det till, ilade och brände längst ner i livmodern (tror jag). Känns som om bebisen ligger jättelångt ner och ev trycker på en nerv. Det blev slowmotiongång både till och från förskolan. Tur barnen var ute så det bara var att slänga på Milton en väst. Solen skiner härligt idag igen så en lugn promenad gjorde ju inget, värre om det spöregnat och man går i 1 km/h :P

Det kommer bli en intressant dag. Dels då att se om jag kan genomföra något av det jag planerat här hemma eller blir vilandes. Men också för att Milton vaknade 4.20. Just idag när det är gympa sent ikväll. Jag ska hämta honom 15.30 och tanken var att vi skulle gå hem och slappa innan gympan men nu får det istället bli aktivitet och middag för honom innan så att han inte somnar på vägen dit. Hade tänkt att vi skulle äta ihop med Daniel efter gympan men tror att Milton kommer däcka sekunden vi kommer hem :P



Svininfluensan

Kul då. Jävligt kul. 



Balansgång och läkarbesök

Onsdag. Dagarna går fort. Imorn är det torsdag och gympa för Milton och det känns dom han har det var tredje dag :P

Dagisdag idag med! Vi hade en bra morgon och mysig promenad dit! Balansgång på mittstrecket!

Solen sken härligt och värmde gott! Jag var bara tvungen att få bildbevis att jag ännu kan ha min vinterjacka knäppt. I vecka 29. Det kunde jag nog inte med Milton. 

När jag hade startat både diskmaskin och tvättmaskin hemma satte jag mig och sydde ett par byxor till bebis :) Storlek 56. Men de ser jättestora ut. Byxorna är 40 cm långa och det är ju väldigt mycket på en 50-55 cm lång bebis. Men men, hellre för stora än för små för då kommer de kunna användas tids nog :)

Efter en timmes vila på sängen var det dags att hämta Milton igen. Dags för läkarbesök på barnmedicin. På bussen tittade Milton upp i taket och sa "Där e såna binen gör honung i!" ;)

Hos läkaren pratade vi om att han mår bättre, typ helt bra, med nya medicineringen. Han står nu på Singulair och Flutide dagligen och ska göra ett tag till. När han var förkyld var han dock påverkad men det får nog vara så. Vi pratade även om att han är bättre i andningen sedan de fixade vår ventilation i lägenheten. Han har stundtals varit väldigt dålig hemma men inte på dagis, hos mina föräldrar eller i båten så läkaren har i omgångar bett oss ta ut växter, byta tvättmedel etc för att hitta källan. Kanske har den extremt dåliga ventilationen försämrat honom här på nätterna. Skönt att komma ett steg närmre en lösning. 

Han fick även göra stick i fingret då han ska utredas för Kåvepenin-allergi. Första gången han visat rädsla inför en provtagning. Men det gick ju superbra och han tittade nyfiket när de fyllde röret med blod. 

Stolt kille med plåster och självlysande spindel!


Vi slappar nu i soffan i väntan på att baka helgfika och göra middag. Daniel kommer 18.30 och då brukar jag försöka ha maten klar. Senare ska det också göras två lasagner som ska bli Daniel-matlådor. 

Sen kommer jag nog däcka i soffan ikväll! Märker att både rygg och knopp börjar bli tröttare. Men det är väl rätt naturligt när man passerat 70% av graviditeten, gått in i sjunde månaden och tredje trimestern :)

Sängläge

Här ligger jag på sängen och lyssnar på när killarna spelar ballong i hallen!

Idag är det lite tungt i kroppen. Imorse låg hon så långt ner att det faktiskt kändes som en hand skulle ploppa ut. 
Tror jag är trött i alla muskler efter badet igår. 
Snart ska vi baka semlebullar. Blir att provsmaka till kvällsfikat idag och så ska vi ha med till Skåne i helgen :)

Uppladdning!

Milton har laddat sig med vattenmelon och nutella inför upplevelsebadhus :)

Snart checkar vi ut och sticker till badet. Milton längtar något otroligt!!! Fast mest längtar han tydligen till att bada bakom båten i havet :D

RSS 2.0