Nyfiken i en strut

Fastighetsskötaren var här innan och fixade med vår golvbrunn. Milton satt som förstelnad bredvid om och tittade. Det såg så gulligt ut och fastighetsskötaren pratade lite med honom och var noga med att lägga de farliga grejorna långt från Mille :)

Nu har vi nyss ätit lunch och jag skulle önska att Milton somnade en stund så att han pigg och glad när han ska vara hos Ludvig i eftermiddag. Jag har lite grejor att fixa också så om någon kan skicka hit John Blund så gör det nu direkt ;)


tjuvstarta

Jag funderar på att köpa julmust. Bara för att.

Glader

Milton är i sitt esse. En glad skit som flirtar med alla på bussen! Skrattar och busar!
Godmorgon!!


Uteslutning

Det blev en joggrunda för oss var innan. Det var tungt, jag har inte joggat på ett tag. Men 4 km utan stopp och det är jag nöjd med.
Milton har varit fortsatt trött och ledsen så när vi har varit på dagisfotografering imorgon får han följa med mig hem igen och slappa hemma :)
På eftermiddagen ska han få leka med Ludvig!

Till middag blev det pannbiff, potatis och grönpepparsås och vi vet nu att Milton inte tåler coctailtomater lite då och då. Han fick roliga märken idag som vandrade i en fin form i ansiktet. Kanske 10 ärtstora märken under hakan och upp på kinden. De verkade som tur är inte påverka honom.

Ena busbilden la jag mest in då han ser ut som en snorig dregglig busunge ;)


Håll tummarna!

Åh jag har hittat ett jobb jag gärna vill ha. Jobbtiderna skulle passa mig/oss perfekt och det skulle vara kul med en förändring. Det är liksom inget fancyjobb med megalön, inte ens heltid är det. Men det är något JAg skulle vilja göra :)
Håll tummarna för mig! Jag har sökt det och kan inte göra mycket mer nu!

Daniel är för övrigt och hämtar Milton på dagis. De ringde och sa att han bara grät. Han ville inte äta och inte sova. Han vaknade supertidigt imorse och har inte riktigt kommit i ordning efter Skånehelgen. Man kan tro att han lever lite i jetlag :P

Jag mår bra idag och ännu bättre nu när jag sökt det där jobbet. Fan, asså chansen att jag får det är kanske inte överhängande när jag bor i Göteborg, men man måste ju hoppas :)

Söt målning

Ja här uppdateras det inte flitigt just nu. Jag har varit så himla trött idag och blandat med huvudvärk så blir det en tråkig dag så jag har mest slappat!

Snart ska jag lägga mig. Imorgon ska jag jobba vid datorn, Milton ska till dagis och Daniel ska fixa lite grejor här hemma. Sen så måste vi nog få till varsett träningspass också :) Jag vågar inte tänka på vägningen på fredag :P Mitt enda mål är att inte ha gått upp i vikt. Men jag gick +-0 förra veckan och det bör jag inte göra två veckor i rad om jag ska ha en bra chans att nå mitt mål. 4,5 vecka kvar nu tills jag ska ha nått mitt mål :) Det hoppas jag på att nå :)

Måste bara visa denna söta bild jag hittade på FB :)


Hjälpa pappa

Att hjälpa till är just nu väldigt roligt! Duka och duka av bordet är en favorit :)

Nu hjälper han pappa att skruva i soffbordet :)


Hemma igen

Vi är nu hemma igen men jag är helt slut så detta är vad som kommer i uppdatering idag.
Huliganen sover och det gör the big man också. Jag joinar dem nu!
ZzZzzZZzzzzz.......


Sista natten

Det har varit en lång dag, men nu ligger vi i sängen och ska sova sista natten. Känns ju som att vi kom precis!

Var som sagt i Danmark innan idag. Bra väder för utflykt. Vi gick till en restaurang och i samma ögonblick som vi kom in där somnade Milton. Vi andra åt fish and chips typ. Sen gick vi en runda och inte förrän vi satt på båten hem igen vaknade Mille :P Då fick han en røe pølse med bröd :)

Nu ikväll har min bror med sambo varit här och ätit varma mackor! Det var längesen jag åt det. Till efterrätt blev det chokladpudding.

Nu ska vi sova och hoppas på en bättre natt än den förra då Milton vaknade halv fyra! Godnatt!!

Milton med sin biljett på tåget :)


Danmarksdag

Vi går snart hemifrån för att göra en utflykt till Helsingør i Danmark. Jag stänger ner mitt nät så det blir inget bloggande förrän ikväll! Hejsvejs!


Tandläkarjournal

Idag hos tandläkaren fick jag kopior på en del journalspapper då jag kan komma att behöva dessa i framtiden.
De handlade till största del om den operationen jag genomgick när jag var 12 år. De drog då ut två tänder i underkäken och flyttade sen två tänder från överkäken och sydde fast i underkäken. Bakgrunden till detta har jag aldrig riktigt förstått, och jag kan lugnt säga att jag inte blev klokare av journalerna ;)

Detta är texten från det ena pappret:
"Observera som bifynd ses kariesskada 26 mesialt nu in i dentin och approximal skada 16 i emalj. Vid 46 mesialt mot persisterande 35 misstänkt kariesskada. 36 med approximal fyllning där defekt ses under fyllningen. Kariesrecidiv?"

Ja men dåså! Glasklart ;)
Jag är alltså född med en tandskada men nu är det hyffsad ordning i min mun. Om jag nu förstått rätt hade jag som barn flera tänder med mineraliserade rötter. Betyder att rötterna försvunnit tro?

Skitsamma egentligen! Jag kan äta och le och det får duga nu :P

Lillkillen kröp nyss tätt inpå mig och mitt batteri lyser rött så jag får väl släcka ner för idag! Godnatt!


Fredagsmiddan!

Jag gjorde hasselbackspotatis, stekt kassler med champinjonsås och vitkålssallad med ananas till middag :)
Det var jättegott!


Invigning

Då Miltons blåa overall hänger på dagis (och är allt annat än ren, måste tas hem och tvättas av) så fick han inviga den röda overallen idag! Och skorna har han inte heller använt innan kom jag på nu!

Han protesterade inte mot kläderna så jag tolkar det som att de var sköna och bra ;) Fin var han i alla fall!
Han somnade i vagnen på vägen hem idag och fick sen stå i trädgården och sova klart. Hans händer var iskalla när jag hämtade in honom men övriga kroppen var ganska varm. Jag lärde mig att han måste ha en filt över sig när han står still trots att han har varma kläder.
Skitkallt ute idag!!

Hos tandläkaren gick det bra. Visdomständerna växer upp rätt, jag hade några pyttehål men de hade jag kanske haft i 10 år sa hon. Om jag bara borstar tänderna noga så görs det inget åt dem. Fick för första gången ta bort lite tandsten. Känns märkligt i munnen nu. Det var bara vid 2-3 tänder men det känns skillnad. Och så förlängde vi mitt friskvårdsavtal, nu ska jag bara betala 75:-/månad :)

Nu leker Milton och vi väntar på att mina föräldrar ska komma hem. Fika och sen promenad till min bror. Ikväll ska jag göra maten :) jag gillar att laga mat men nuförtiden har jag en spellevink som samtidigt behöver uppmärksamhet. Ikväll överlåter jag ansvaret av honom till hans mormor och morfar och så kan jag laga mat i lugn och ro :)


I väntrummet...

...hos tandläkaren!


Duplo!

Milton fick en låda Duplo av sin mormor och morfar igår! Han kan bygga med dem lite men roligast är att lägga de i hinken ;)


Godmorgon!!

Nu är vi vakna!! Milton kröp direkt ner från sängen, öppnade skjutdörren och tittade ut i hallen. När han insåg att det var mörkt och tomt så stängde han dörren igen och kom upp i sängen :P

Vi ska äta frukost snart och sen gå ner till mammas jobb. Jag har en tandläkartid så hon ska passa Mille under tiden. Det ska nog gå bra! Där är en massa andra barn så han ska nog trivas :)

I eftermiddag ska vi gå upp till bror min och ikväll ska vi äta kassler. Jag ska komma på vad vi ska äta, enda hållpunkten är kassler. Har en idé som jag tror att jag går på faktiskt :)

Nä, frukost it is!


Dag 1 till ända

Så var första Skånekvällen redan slut. Vi kom ju visserligen inte ner förrän vid fyra så det är ju inte konstigt att tiden gick fort.
Jag och Milton lekte bland miljoner nedfallna höstlöv när vi väntade på mamma. Milton hittade några kastanjer att kasta med :)

Sen blev det soppa till middag och nu har jag tittat på tv och ligger nu breve lilleman och ska sova. Han somnade dryga timmen senare än vanligt så vi får se när han vaknar :)

Godnatt!


Brottnin på tåget!

Efter 25 minuters skrik, vägrar-somna-i-vagne och tusen nappslängningar sover nu äntligen huliganen!
Men vi lyckades i alla fall hålla honom vaken till tåget skulle gå. Vilket dock gjorde honom övertrött. Aja, nu sover han i alla fall och det gör han nog hela tågresan ;) yeah right?!!

Han är väldigt tungandad och andas snabbare än vanligt. Men ingen feber idag. Får hoppas andningen blir bättre sen. Ser jobbigt ut!

Mamma hämtar oss i Ängelholm och sen åker vi och handlar. Ikväll kommer Pernilla och äter med oss :)

Nu ska jag också vila lite!


Packapacka!

När det inte blev tevekväll fick det bli packning istället. Iofs ganska bra med tanke på att vi åker imorgon ;)

Svårt att packa. Och mer att packa nu när det börjar bli kallt. Tur att vi blir skjutsade till tåget och sen hämtade i Ängelholm där vi hoppar av.
Funderar på om jag ska ta med åkpåsen också... Mycket att tänka på.

En sak som slår mig när jag ska packa Miltons kläder är att jag är så trött på hans kläder. Han har nu haft storlek 86 länge och det mesta är urtvättat och på gränsen för litet och har hamnat i dagishögen. Får nog köpa några nya fräscha t-shirts till honom. De vi köpte i Ullared förra veckan är för stora än och ska läggas i framtidslådan ett tag.
Men nu har jag plockat fram det finaste jag kunde hitta i alla fall ;)

Milton sover nu i alla fall efter att vi ätit lax och potatis till middag och sen gett honom ett bad.
Jag ska nog få en rygg- och nackmassage idag. Sen jag tränade axlarna i måndags på gymmet har jag haft ont i huvudet. Ska träna imorgonförmiddag igen så vill få ordning på spänningen i musklerna idag.

Foto på Milton tidigare idag när han åt mellanmål. Om man vill fjäska för Milton så ska man bjuda på framförallt banan, även falukorv är en favorit och sen kommer nog majskrokar och kanelknäcke! :)


Igeeen!

Ååååh!!! Sätter mig full av förväntan inför min tevekväll. Kockarnas kamp, Hela Sverige bakar och Masterchef.
Som varje onsdag......väl?!

Neeej det är ju på torsdagar!! Fan också. Det är ju inte första gången jag gör detta misstag :(

Imorgon är jag ju i Skåne. Och det är final i Kockarnas kamp. Måste se :) Stefano vinner tror jag!


Paus

Mat- och vilopaus nu! Milton sover gott på min arm och jag ska bara blunda i 5 min ;)
Sen ut i köket igen. Där händer det grejor minsann!!


Hemma!

Goingen får vara hemma med mig idag! Natten var bra men han är ändå lite trött och hängig och när vi tempade honom hade han 37,9 och med tanke på att jag ska vara hemma idag och Daniel är ledig så kändes det bäst att ha honom hemma!!

Daniel har åkt ut till båten och blir nog borta några timmar! Jag har tagit fram en massa grejor från frysen och tänkte göra ett gäng matlådor till min käre man. Inte det att han inte kan/vill göra mat själv, men jag tänkte jag kunde vara snäll :) Plus att han jobbar så långa pass och då kan det vara skönt att komma hem till färdiglagad mat :)

Så jag har tagit fram kycklingben, falukorv, köttfärs, kycklingfilé och chorizokorv. Det kan nog bli några goa rätter, tror ni inte? :)

Goingen sitter nu i soffan och gäspar och kliar sig i ögonen så det känns som vi tog rätt beslut att vara hemma! Han får vila sig i form för imorgon åker vi till Skåne :)


Tankenöt

Hjärnan går på högvarv just nu. Försöker få ihop morgondagens och torsdagens planering.

Hämtning och lämning på dagis, mattider, träning och allt annat som ska hinnas med.

Min magkänsla angående viktprojektet är inte alls bra denna veckan :/ Och då min magkänsla stämt till punkt och pricka de senaste veckorna så är jag lite orolig för torsdagens vägning. Förra veckan nådde jag ett av mina små delmål men det skulle vara så tråkigt att komma upp över målet igen. Då får man jobba ner samma vikt igen istället för att gå ner mer.

Och om jag gissar rätt så blir det knappast kycklingsallad och hårda gympass när jag är i Skåne ;)

Då jag tänkte ta en tur till gymmet på torsdag så skulle jag egentligen behöva jogga en runda imorgon. Men jag tycker att det är för kallt egentligen. Man kan ju springa på löpbandet på gymmet men det är ju sååå tråkigt!
Så kanske att Daniel lämnar Mille på dagis och jag joggar till dagis när jag ska hämta? Får man vara så ofräsch när man hämtar? :P Det vore den bästa lösningen. Jag har ingen diciplin på mig själv, så ska det bli nån träning så får det bli i anslutning till hämtning/lämning.

Nu närmar sig klockan elva och mina ögon har gått i kors i flera timmar. Och nu har jag babblat på en stund om helt ointressanta grejor ;)
Godnatt!!


Lugnt är inte kul

Här sätter man sig i soffan, framför teven för att äta lunch (hur ofta gör man det nuförtiden?) och så är där inget bra program att se.
Tusen gånger i-landsproblem men ändå :P

Jag hoppas det går bra för Milton på dagis. Det var så jobbigt att lämna en superledsen kille idag. Men han är precis inskilad så bäst att få in rutinen att han ska vara där. Sen när han är van så kan han få vara hemma när vi är det!

Här är så lugnt hemma. För lugnt. Jätteskönt ett tag men nu känns det trist. Om trekvart ska jag göra min vandring och hämta hem huliganen :)


Storstädning!

Jag är vaken före Milton. Väldigt ovanligt :) Han behöver sova då han inte somnade förrän 21 igårkväll. Jag ska försöka smyga upp utan att han vaknar! Ligger fortfarande kvar i sängen.

När jag har lämnat på dagis idag blir det hem och storstäda. På torsdag åker jag och Mille till Skåne och jag vill inte lämna en röra. Daniel jobbar massor under de dagar vi är borta så han hinner varken städa eller stöka ner :P

Träning idag blir två promenader fram och tillbaka till dagis, sammanlagt 12 km. Och så ska jag rocka tänkte jag :)

Bild från igår när vi gick igenom Vasastan, fint :)


Föräldrarmöte!

Milton grät jättemycket när jag lämnade honom på dagis idag :( Det är så jobbigt trots att jag vet att det går över fort igen. Jag gick raka vägen till gymmet och körde ett ganska långt och hårt pass. Sällan eller aldrig händer det att jag kan träna utan att ha en tid att passa eller någon som väntar hemma på en...
Så det är skön omväxling!

Kändes dock lite kul när jag kom på mig själv med att skruva ner volymen så att inte Milton skulle vakna :P Han brukar ju alltid vara hemma hos mig!

Det hade gått bra på dagis! Han hade ätit massor men inte sovit så det tog bara ett par minuter från att jag lagt honom i vagnen till han sov! :)
Han sover ännu!

Sitter just nu på en bänk och väntar på att Melinda och Ludvig ska komma hem. De ska passa Milton när jag åker på föräldrarmöte. De ni! Nu är jag vuxen minsann ;)

Daniel kommer till mötet efter jobb och sen åker vi tillbaks till Ludvig och company och äter middag :)

Milton hade stupat på asfalten idag. Dock inte blivit ledsen alls!

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/1732767/images/2012/pic_50854b1eddf2b37446003bc9.jpg" class="image">


Massa bilder uppe vid sjön!

Vi hade sen tidigare i veckan bestämt att gå upp till sjön idag och mata ankorna och fota. Men besvikna tittade vi ut vid lunchtid och såg att det regnade. JA! man kan gå ut när det regnar. Men det är liksom inte lika kul och det går inte att fota då :P
 
Men framåt eftermiddagen så sprack det upp ordentligt och solen tittade fram. På med kläder och ut i det fria :) Jag joggade upp till sjön och sprang två varv medan killarna matade ankorna :)
 
Det är riktigt vackert uppe vid sjön just nu med alla färger!
 
 
På vägen tillbaka gick vi igenom "gula skogen"! Helt magiskt ljus när solen sken in på de tusentals gula löven!! Där lekte vi en stund. Milton hittade en stor pinne som han slängde iväg och jagade ikapp :)
 
 
 
 
 
 
Det var en mycket trevlig eftermiddag uppe vid sjön! Tror att vi alla var lika nöjda :)

Mamma och son

I förmiddags var vi och tittade när Julia hoppade med hästen i en tävling. Det gick bra för henne.
Milton tyckte nog att vattenpölarna utanför var roligast ;)
 
 
 

Vår fina Milton!


Dagens meny!

När jag kom tillbaka efter mitt korta gympass (de stängde visst tidigt på lördagar) så hittade jag mina favoriter på lekplatsen :D


Gympasset var hårt och jag slet ut lite av höstdeppen. Får bli några pass till nästa vecka så att jag håller mig lugn och sansad ;)

Kvällen ägnades åt bland annat matlagning. Till middag blev det potatisgratäng och kotlett/fläskkarré. Jag gjorde även en sallad på ruccola, tomat, olivolja, rödvinsvinäger och så salt & peppar. Jättegod :)



Efter att vi gjort glöggen var det sovdags för Mille och vi gjorde efterrätt. Ett motto vi kör efter är numer att om vi ska äta något onyttigt, så ska det vara något vi verkligen är sugna på. Daniel ville ha äppelpaj och jag chokladbollar och så blev det :)
Trist bara att jag inte uppskattar sött längre. Eller, det är ju jättebra såklart, men nån gång kan det ju vara gott. Jag får hålla mig till chips och nötter hädanefter när jag vill festa till det :)


 Det blev film idag igen, "How to lose a guy in 10 days". Den var rolig och helt okej.
Nu känns det som att det är mitt i natten trots att klockan bara är strax över 23, och vi är på väg mot sängen :P Lika bra det, någon sovmorgon blir det inte tror jag!
Godnatt! Håll tummarna för fint väder imorgon för vi ska ut i skogen med Milton :)

 

 

 

 


Dags för dunderglögg!

Då var årets Dunderglögg satt. Vi gjorde den ihop med Milton. jättekul att involvera honom också :) Och han tycker ju att det är helfestnligt att få hjälpa till! :D
 
Han hjälpte till att kasta ner alla ingredienser i hinken. Han passade på att slicka lite på potatisen...
 
...och tjuväta några russin! ;) Hn tåler inte russin men det var bara några stycken så vi hoppas inte det ger reaktion :) Men årets glögg har alltså fått en litenliten touch av Milton :P
 
Sen hällde Daniel i svagdrickan under mycket noggran kontroll av unge inspektören.
 
 
Och till sist gladpack över. Nus ka den stå till första advent :)
 
Receptet
 

Två Dagars Dunderglögg (några flaskor)

5 liter svagdricka

5 skivade råa potatisar

1 paket bakjäst, 50 g

1 påse nejlikor

1 påse kardemummakärnor

1 bit färsk ingefära (ca 5 cm)

1 kanelstång

1-2 paket russin (2 pkt, 500 g)

2,5 kilo socker

Blanda allt i en tiolitershink, täck med plastfolie som du gör små hål i – och låt brygden stå i lugn och ro i rumstemperatur, minst tre veckor, gärna sex. Tappa upp på väl rengjorda flaskor med hjälp av en hävert. Var noga med att inte få med bottensatsen. Värm och njut.


Rusklördag!

Nu blir det gymmet! Deppigt väder ute. Lite träning kanske får ur deppen och ger plats åt lite glädje! Hoppas vi :)


Fredagsmys

Härlig och lugn fredagskväll!
Vi åt kassler med päron och ris till middag och efter att Milton somnat såg vi en film. Längesen vi såg en film ihop. Tror den hette What's up with the Morgans och den var rolig :)

Åt samtidigt det efterlängtade godiset. Tråkigt bara att det aldrig är så gott som man hoppats :P Nästa gång tar jag chips eller glass istället. Godis är för sliskigt för mig nuförtiden. Jag börjar bli gammal :P

Nu har Daniel bakat bröd och snart börjar hans tvättid. Bättre hemmafru får man leta efter ;) haha...

Milton sover gott, det såg så härligt ut när jag tittade till honom så jag var tvungen att fota :D jag tror jag också lägger mig snart!


Wiho!

Natten blev verkligen över förväntan. En av de bästa senaste två åren skulle jag vilja säga :)
Ingen hosta eller gnällighet och sen vaknade vi halv åtta :)
Märkte inte alls när Daniel kom hem!

Och jag hade gått ner 0,5 kg jihaaa!! Godis ikväll :D

Nu är vi på dagis men jag får sitta i köket när Milton leker med sina kompisar. Det verkar gå jättebra det här :)


Puttestackarn!

Milton ligger ute hos mig i soffan. Han har haft flera hostattacker med kruppinandning och nu rosslar han och det vibrerar i hans lungor. Hostar så han nästan kräks :(
Min första känsla är bara att han ska vara hemma imorgon. Men om natten blir bra trots detta kanske det vore bra att slutföra inskolningen.
Alla dessa beslut! :/

Får avvakta och se hur han sover.

Jag är nervös inför vägningen imorgon ;) Magkänslan är bra, jag känner mig lättare. Jag hoppas så på att ha gått ner 0,5 kg men vi får se. Men jag längtar efter att få veta :)

Nu ska vi strax gå in till sängen och sova! Godnatt!


Väl skyddad! ;)

Vadå överbeskyddande föräldrar?? Skottsäker väst bör väl alla barn ha på sig? ;)
 
 
 

Nya träningskläder på gymet

Jag har införskaffat nya träningskläder. Kändes trist att bara ha en uppsättning bra kläder att träna i. Träningen ska liksom inte styras efter våra tvättider :P
Rosa denna gången blev det, det hade jag bestämt sen innan :)
 
Jag är nöjd, de var sköna att träna i. Dessa bilder tog Daniel på mig hemma innan jag stack till gymmet idag
 
Och dessa tog jag själv på gymmet. Hade för en gång skull mobilen med mig då Daniel skulle hämta mig när han och Milton varit på ärende.
Här har jag även nya träningsjackan på mig. Rosa och skitsnygg!
 
Rätt kläder är a och o för att kunna träna tycker jag. Dessa sitter ju tight så de stör inte och känner man sig snygg tränar man bättre. Iallafall jag :)

Tröttare än trött

Denna trötthet som sköljt över mig är helt osannolik. Jag hoppas på god natts sömn inatt!

Det gick super på dagis idag. Milton brydde sig inte så mycket om mig så jag fick leka med de andra barnen :P Då det blåste jättemycket var vi inomhus. Imorgon ska jag gå undan en stund. Jag tror ärligt talat inte Milton kommer märka något. Vår förra förskola ville att vi föräldrar tydligt skulle säga hejdå till barnet så att de visste att vi gick. På den nya är det okej att smyga iväg för att inte göra en scen av det. Jag blir kluven. Jag vill vara ärlig mot Mille att jag ska gå så han litar på mig att jag inte bara försvinner. Samtidigt som han nog inte skulle notera om jag smög iväg. Men som sagt, jag är rädd att han ska bli otrygg och tro att jag ska försvinna lite då och då sen. Då försvinner hans trygghet.

Får prata med personalen imorgon :)

Vi har varit hemma resten av dagen. Nu sover Milton och jag ligger i soffan.
Innan lekte han i soffan och det nya nu är tydligen att stå med fötterna i soffan med händerna på bordet :P
Han är rätt så trotsig just nu kan man lugnt säga. Han testar alla gränser!
Men det hör väl till vill jag intala mig själv ;)


På bussen...

...mot dagis!


Storlek 92

Just ja, jag provade en av nya hoodarna i stl 92 på Milton innan. Tänkte att han skulle drunkna i den och att det skulle dröja innan han kunde ha den.
Men den satt som en smäck, helt perfekt. Sådär halvpösig och ner till halva rumpan precis som det ska va. Känns som att stl 86 åker ut helt nu :/ Jag kommer ju inte återgå till halv försmå tröjor efter att han provat denna.

Synd att jag inte provade hooden på honom i affären och insåg detta, då hade vi kanske satsat lite mer på kläder till honom. Jag trodde bara att det skulle läggas i hans kartong med kommande kläder ju!

Nu ska vi göra oss redo för dagis :)


Note to myself

En liten notis såhär vid frukosten en tisdagsmorgon; fy jäklar vad trött jag är på havregrynsgröt!!!

Och regnar och blåser halv storm gör det. Hej motivation ;)


Shoppingtrötta ben

Vi är hemma igen efter en heldag i Ullared. Oj vad vi handlade och oj med pengar vi gjorde av med ;)
Allt från diskmedel och tvål till träningskläder, leksaker och julklappar. Och Mille-kläder i storlek 92, för tro't eller ej, ungen verkar växa ur storlek 86 nu :O
Milton var heeeelt fantastisk idag! Han är bäst!!

Nu är vi trötta och slappar i soffan. Milton sov såklart i bilen påväg hem så han somnade precis.

Vi såg nyss Sverige-Tyskland och helt grymt att Sverige gjorde 4 mål i andra halvlek! Vi trodde det skulle sluta 4-3 till Tyskland men sen satt även fyran. Härligt :)

Milton sov en stund i vagnen på Gekås. Vi orkar inte ens packa upp påsarna idag tror jag. Det får bli efter dagis imorgon! :)


Shoppingdag!

Nu åker vi snart. Lite försenade pga natten och för att Milton sprang och snubblade rakt in i en dörrkarm för en stund sen. Ajajaj!! Härligt märke i hans panna nu!

Handlelistan utprintad och skorna är på!

Hejsvejs!!


Återigen :(

Klockan är tre på natten. Här ligger jag vaken i sängen och ute i soffan sitter Daniel med Milton.
Återigen en natt då han gråter otröstligt. Han blundar och försöker somna men så är det något som stör honom. Han har ont någonstans, nu troligtvis i huvudet.
Gav ipren för en stund sen och nu verkar han ha lugnat ner sig ordentligt. En timmes störd sömn kan påverka hela morgondagen för honom. Och mig, men det kan jag ta.

Det händer bara lite för ofta. Kom på nu att jag inte skrivit om våra resultat hos läkaren. Men vi försöker i alla fall hålla ordning på hans mat men någonstans går det nog fel. I mörkret skymtade vi allergiprickar så något fel var det nog i middan :( Hur ska vi någonsin lära oss vad han ska äta?!


Ny dagispremiär!

Imorse fick jag väcka killarna 9.15 :O Vi skulle egentligen ha gått hemifrån 9.20 men vi fick tänka om och ta bilen istället för att promenera.
 
Ny dagispremiär idag alltså! Magkänslan är superbra. Milton lär stormtrivas där och vi med. Allt känns jättebra så nu hoppas jag att inskolningen går smidigt och atta llt funkar bra sen!
Jag, som vaknade kl 8 imorse, ägnade en timme åt att namna hans ytterkläder. De önskade dock att man namnade alla kläder så vi har en del jobb kvar :P
 
Imorgon är han dock ledig från inskolningen. Enligt vårt vanliga schema skulle Milton varit ledig imorgon så vi har planerat in en annan grej. Så på onsdag ska vi tillbaka igen :)
 
Efter dagis stack vi hem och åt lunch och när Milton sov middag stack Daniel ut på joggingtur. Sen stack de ut så jag kunde städa :) Härligt! De var inte ute så länge som jag hoppats på ;) Men jag fick gjort en del iallafall!
 
 
Nu blir det att slänga sig på soffan! Imorgon väntar en heldags shopping så det kommer brinna under fötterna ;)

Träningsgenen var stark!

 
Milton fick träningsgener från både min och Daniels sida! Det märks här ;)
När Daniel gjorde armhävningar höll milton på att smälla av av skratt ;) Sen la han sig ner på golvet och härmade honom!

Gamla trakter

Efter en lugn förmiddag och lång lunchvila igår körde vi upp till Daniels barndomsområde och gick en runda. Lekte på olika lekplatser och hade kul :) Fast det roligaste var en kastanj :) Milton hittade en som han sen kastade iväg flera meter sen sprang ifatt, om och om igen ;)
Nu ligger den och bringar tur i hans overallficka!

Sötaste killen gömmer sig bakom trädet och leker tittut. Det vita tegelhuset i bakgrunden är Daniels gamla hem :)

 

 Daniel satte upp Milton på en häststaty.

Men när jag tog andra fotot så ramlade han ner. Jäklar vad rädd jag blev. Daniel fångade såklart honom.

Hjärtat i halsgropen ändå!


Kramgoa pojken springer mot pappa! :D Det är så härligt att se dem tillsammans!!

 
Det var en rolig, trevlig och kall dag!

Egent.... ehm... städtid!

Milton tog ut pappa för att leka. Det betyder att jag har lägenheten för mig själv. I säkert en timme.
Woho! Städdags :P
Det är nått fel om man ser fram emot egentid för att få städa haha!

Men det är så väsentligt mycket enklare att städa ensam utan att hela tiden titta vad Millemannen gör eller ta ner honom från bordet. Bara en sån sak som att dammsuga utan att någon drar ut sladden ur väggen 20 gånger. Mmmmmh!! Njuter av tanken av att få städa själv :P

Nu ska här bli fint!

Sen ska jag berätta om ¨gårdagen, dagen idag och vår morgondag! Här händer det grejor vettni!

Tack för ikväll!

Efter en fantastiskt trevlig och rolig kväll ska vi nu gå och lägga oss. Klockan är 2 så det blir nog inte många timmars sömn :P
Det har varit mycket skratt och snack ikväll och så spelade vi frågespel. Jag och Michaela förlorade stort varje gång haha :P

Imorgon blir det att träna bort allt gott :) Hårdträning på gymmet får det bli!
Godnatt!


Har vi fest eller?! ;)

Ja det har vi!! Woho!!


Morgonstress

Klockan sju slog Milton upp sina blå. Jag var inte så trött som jag trodde jag skulle vara. Men så fick jag också sova i ett sträck från ett till sju. Märkte inte ens när Daniel kom hem :P

Nu har vi ätit frukost och om en timme ska vi gå till bussen. Innan dess ska jag duscha, städa upp, fixa mig och Milton och packa. Och ta hand om en energirik jag-vill-ha-uppmärksamhet-hela-tiden kille ;)

Over and out.


Stuck in a movie

Jag har fastnat i en film som inte slutar förrän 00.50. Lite väl sent ifall Milton skulle vakna kl 6-7 nånting.
Känns dock jobbigt att inte få veta slutet :P


Finingen i vagnen innan idag!


Mysfredag!

Det har varit en bra dag. Vi gick en lång skogspromenad innan på 1 mil. Härligt soligt väder men kyligt. Milton sov gott i vagnen nästan hela rundan :)

Efter att Daniel åkt till jobb åt jag och Milton middag. Sen efter lek och mys somnade han. Jag hade sett fram emot en filmkväll medan morgondagens middag puttrade på spisen. Men förberedelserna tog så lång tid så jag satte mig nyss i soffan :P
Kommer stupa i säng så fort jag släckt spislågan ;)
Men det var mysigt att stå för sig själv i köket med en god dricka och göra lite mer "avancerad" mat, något man inte brukar göra. Hoppas bara det blir gott också :)

Imorgon ska jag och Milton på mammabarnfika med vänner och på kvällen har vi bjudit hem vänner till oss vars son är lika gammal som Mille! :)

Hoppas ni har en fin kväll :)


Öppna förskolan!

Vi hamnade av en slump på öppna förskolan innan. Så det blev ingen jättepromenad direkt, ca 20 meter ;)

Men det var kul! Mycket föräldrar och barn och Milton tyckte mycket om att vara där! :) Vi har faktiskt aldrig gått till öppna förskolan.

Efter sångsamling gick vi hem och växkte pappa Daniel och åt lunch.

Nu gör vi oss redo för långpromenad i solen! :) Alla tre ska med och Milton lär slockna i vagnen direkt!!


Hej vinter!

Antingen hade vi en lång höst mellan juni-oktober detta år eller så hoppades hösten över :P
Det är ju vinter ute nu. Gräset är vitt av frost, bilar behöver skrapas och det är 0,3 grader.
I somras hade vi aldrig över 20 grader, samma temperatur höll sig från maj-september. Sen kom vintern. Jahapp! Jag gillar iofs min vinterjacka så det är med glädje jag tar fram den :)

Idag kommer Milton inviga overall också!! :)

Funderar på att gå till BVC och hämta ut nya D-droppar. De är jätteviktiga just nu då de är bra för immunförsvar och mot ev astma.
Men jag fryser bara jag sitter i soffan så jag väntar nog lite ;P


Kämpa kämpa

Det gick som jag misstänkt denna vecka. Jag gick inte upp i vikt, men inte heller ner. +-0 kg. Så närmre mitt mål är jag inte, men jag gick i alla fall inte upp. Gick ner mycket förra veckan så det blev väl en mellanvecka. Nästa vecka ska det väl ha hänt grejor hoppas jag! Mitt mål till nästa vecka är att ha kommit ner på nästa kilosiffra, alltså minst 0,5. Det är ett ganska högt mål, men jag måste kämpa mer än jag gjort senaste veckan!

Mer löpning och promenader som är bra viktnedgångsträning då man håller igång en längre stund. Det är inte svårt för mig att få in 1 timmes promenad per dag. Hoppas vädret håller i sig så vi kan gå fram och tillbaka till dagis nästa vecka!
Gymträning vill jag också få in då jag inte vill förlora muskelmassa. Och så ska jag fortsätta rocka såklart! :D

Åh, lite tråkigt är det ju att inte gå ner :P Men jag sa till Daniel igårkväll att det kändes som en +-0 vecka och det var ju en sann magkänsla.
Nu är det en vecka till nästa fredag så nu jävlar :P Ska bara intala mig själv det varje gång och inte smita från träning! Ska man bli fin får man lida pin!

Nu väntar frukost för mig och Milton, Daniel sover, och sen ska vi ut på promenad :) Det är bara så jädra kallt, men det kommer det väl vara nu i 6 månader. Hujedamej! Jag gillar snö men inte kyla. Halvtaskig kombi! ;)


Nytt påhitt ;)

Alltid lär man sig nått nytt :P Och när mamma och pappa skrattar är det ju ännu roligare :)


Tv-torsdag

Torsdagskvällar är verkligen tv-kväll för mig! Kockarnas kamp, Hela Sverige bakar och Masterchef :)
Jag gillar komediserier och kockprogram, men inte mycket mer :P

Daniel var i båten tidigare och jag och Milton gick ut på promenad i solen. Gick ut mot Björlanda med tanken att Daniel skulle hämta upp Milton och jag skulle springa hem. Men jag missbedömde min klädsel lite. Eller i solen var den perfekt, men fy vad kallt det var i skuggan. Och desto svettigare jag blev av promenaden ju mer frös jag. Daniel hämtade upp oss när vi gått 5 km.

Det är rätt häftigt att samtidigt som vi bor rätt så centralt så har vi väldigt nära till fin natur och öppna landskap! Jag saknar det från Skåne. Har börjat tröttna på asfalt, trottoarkanter och rödljusen faktiskt.
Vi kom nästan precis under ett flyg som skulle landa på flygplatsen en bit bort. Häftigt! Två gånger kom det flyg dessutom! Milton har börjat intressera sig för helikoptrar och flygplan och när man frågar var de är tittar han direkt upp mot himlen :)
Han lär sig otroligt mycket just nu. Han förstår mer och mer och mer.

Så, notis till mig själv, solen ser varm ut men det är bara en synvilla numer! Klä på dig mer kläder!! Och Milton ska börja med overall! (om han inte som idag satt i åkpåsen såklart)

Den gröna mössan har blivit Miltons favorit plötsligt. Alldeles för stor men vad gör det? :P Jag tog på honom en annan mössa men den slängde han iväg och tog på den gröna istället. Han får väl ha köpemössan på sig dååårå!! ;)

Väl hemma blev det taco för de vuxna och...ja...tomat och majs till den lille! Varför äta pannbiff och pasta när det finns tomat liksom?! Trotsungen :P

Efter att Milton slocknade vid åtta har jag bara sett på tv alltså, och rockat :) Nu ligger jag i sängen och ska ge veckomenyn ett nytt försök, sen ska jag sova. Daniel ska tvätta några maskiner, han vill ändå inte vända tillbaka dygnet än. Nattpass imorgonkväll.

Jag är dönervös inför vägningen imorgonbitti :S Jag vet att jag inte tränat tillräckligt senaste veckan (4 km löpning, 60 min rockring, 5 km promenad och 30 min gym) så jag vet inte alls åt vilket håll siffrorna gått. Jag har däremot ätit väldigt bra och enligt planerna, så där behöver jag inte ha någon ångest. Men återigen måste jag sköta träningen bättre. Åååh håll tummarna!!!!

Godnatt, får ta läkarbesökshiatorien imorgon!

(bilderna hamnar i en klump nederst då jag mobilbloggar, lägger in de rätt imorgon)


Omvända rutiner

Vi gjorde helt tvärtom, mot vad vi brukar göra, idag. Vi handlade först och nu ska jag göra veckomeny. Helt omvänt och helt fel!! Det är förvirrat att handla utan meny och det är trist att göra meny och veta att vi redan har handlat :P

Men nu blev det så. Torsdagen och veckohandlingen kom visst som en överraskning denna veckan :P Jag som brukar vara färdig med både meny och handlelista redan på tisdagskvällen!

Så, nu meny och sen kan jag berätta om gårdagen!


Bra natt trots allt!

Natten blev bra trots allt! :) han vaknade inte förrän halv åtta och då hade han sovit ett sträck från kvart över tolv eller nått!
Undrar vad det var med stackarn igår.

Nu tror jag att vi får åka och veckohandla, annars blir det ingen frukost :P


Pricktest

 

Övre bilden är när vi satt i bilen påväg till Barnmedicin tidigare idag :) Sötisen!

Det blev pricktest idag, som inte visade ett skit. Inte på armarna iallafall :P Men jag orkar liskom inte berätta idag. Har nyss haft en hysteriskt vrålande kille i över 40 minuter. Efter mååånga om och men och litervis med tårar somnade han äntligen och vi är helt slut nu. Daniel ligger och sover med kläderna på men jag tänkte göra ett litet försök att släcka ner och borta tänderna iallafall :)

 

 

Men en stor eloge till vår fantastiske hjälte som inte sa ett ljud under hela pricktestet. Han är då duktig och har alltid varit vid läkarbesök. Han fick en dinosauriefigur :)

 

Nu godnatt! Imorgon berättar jag mer!


Knoppussel

Milton har ju nu i några veckor varit intresserad av sin klossbräda och varit väldigt duktig på att sätta klossarna i rätt fack. Så idag tog jag fram hans knoppussel och med lite tålamod så gick det faktiskt :)
Jag tror att vi ska köpa nått lite enklare att börja med, typ med cirklar och fyrkanter istället för bilar. Men det dröjer nog inte länge innan han är en hejare på knoppussel :) Får man bara in rätt teknik så :)

Sen bad han självmant om en bok. Eller ja, han pekade på hyllan. Han som aldrig intresserat sig för böcker satt i alla fall i nån minut och bläddrade. Kors i taket!! ;)

Torn bygger han också gärna. Tog en bild på honom innan just när tirnet rasade :)


Längtar till sommaren? ;)


Lugn morgon!

Vilken lugn och skön morgon!
Milton vaknade när Daniel kom hem. Men å andra sidan har han sovit hela natten i sträck :) så vi känner nog oss utvilade båda två!

Han fick välling i sängen och sen låg vi kvar i sängen över en timme. Han lekte med sina nappar och jag slappade :)
Nu ser han på barnprogram och jag ska fixa frukost.

Det är så jäkla härligt när man både ser och känner att träningen och kosten ger resultat! Det får verkligen mig att vilja fortsätta! Daniel är tvärtom, han sporras mer att kämpa om han inte märker att det ger något. Då vill han ge mer. Jag ger upp om jag inte ser resultat :P

Både mag- och midjemåttet har minskat och jag hoppas att det försvinner några cm till :)

Nu blire gröt!


Viktstrategi

Ligger i sängen och inväntar gidnatt-sms av Daniel, så jag tänkte att jag kunde dela med mig av min viktnedgångsstrategi.

Nu får vi ju ha i minnet att jag inte hållt på så länge än så om det är en hållbar strategi får jag dröja med att svara på. Jag längtar i alla fall till fredag då jag ska väga mig. Men det är skrämmande också XD

Jag startar i alla fall varje dag med havregrynsgröt med mjölk och en halv mosad banan i. Ibland en halv macka eller ett ägg till. Dricker vatten eller ett glas multivitaminjuice (på inrådan av min sambo som är rädd att jag ska bli sjuk annars). Hinner inte riktigt med något mellanmål då jag äter lunch med Milton redan vid halv tolv.

Lunchen är största målet. Det är då jag förlägger de allra flesta kolhydraterna. Alltså är det till lunch jag äter en riktig måltid så att säga, med både kött och pasta eller potatis.

Mellanmål blir en frukt eller knäcke.

Till middag/kvällsmat äter jag minimalt med kolhydrater och satsar istället på kött och grönsaker. Sallader med olika tillbehör eller en soppa tex. Är jag väldigt hungrig lägger jag till ex lite bulgur. Men oftast blir jag nöjd med en sallad.
Dricker vatten till alla måltider och även där mellan. Något glas mjölk om det är en maträtt som passar till det :)
Och så äter jag ogärna efter kl 19 på kvällen.

Jag är inget godis- eller kakmonster annars heller, men nu tänker jag kanske lite extra på vad jag äter. Fast så sällan som jag äter onyttigheter annars så kommer det nog bli lika mycket nu. Alltså nästan ingenting men något gott på helgen typ :)
I läskväg dricker jag bara Coca cola zero sen ett halvår tillbaka.

Träningen får vi inte glömma. Mitt mål denba veckan är att träna 5 av 7 dagar. Får se om det går. Minst två vilodagar behöver jag för att inte bli stressad. Jag varierar träningen mycket med både löpning, gym, promenader och cykling. Och så rockringen såklart :)


Jag hoppas att mina strategier ska ta mig ända fram till mitt mål. Jag har nu nått en lägre vikt än den jag hade precis innan graviditeten och det är jag såklart nöjd med! :)

Nu har jag babblat mycket och länge (skriver på mobilen med ett finger) och det är bara Daniels fel :P Han har fortfarande inte svarat på mitt natt-mess.
Men nu orkar jag inte skriva mer, så godnatt :)


Notis

Ja, för er som noterade märket i Miltons panna, så kan jag berätta att han ramlade och dunkade pannan i asfalten när jag jagade honom där ute tidigare idag :O
Vi gick ut på promenad för han var så överfull av energi att han var speedad :P


Tröttis!

Nu sover Milton gott och jag hoppas denna natten blir bättre än den förra!

Jag ska passa på att rocka! Har egentligen vilodag idag men pga ledsen kille igårkväll fick jag hoppa över rockningen då! Rockningen gör skillnad redan. Det känns som den trycker ut överflödig vätska i huden. Har ju 8 veckor kvar och då bör den ju verkligen ha gett resultat :)

Milton var så söt och trött innan. Han la sig i soffan och drog filten över sig!
Sen kom han och la sig hos mig! Han är en riktig myskille :)


Ordning och reda

Då var det äntligen ordning och reda i hemmet igen! Sängarna bäddade och golven dammsugade.
Köket är dock inte i sitt esse än. Daniel sover på Julias rum och eftersom det ligger intill köket kan jag inte diska upp och så. Vill inte väcka honom :)

Men övriga lägenheten är fin igen! På helgen när vi alla är här blir det rörigare än vanligt. Vi gör så mycket att vi inte hinner med att städa mellan varven. När jag är ensam med Milton går man och plockar lite hela tiden så det aldrig hinner bli rörigt. Och dammsugaren får jobba varje dag numer, åtminstonde i vardagsrum och hall!

Innan jag fick barn var jag inte direkt ordningsam av mig. Blev skraj när många sa att när man sen skaffat barn hinner man aldrig städa. Hmpf?!
Men för oss har det varit tvärtom, aldrig har vi haft det så fint och städat som nu :)

Jag har nästan, men bara nästan, blivit pedantisk. Jag vill ha alla grejor på rätt plats så att det är enkelt att städa undan. Om man vet var varje grej ska ligga så går det snabbare att städa undan och det går mycket snabbare att hitta det man söker efter :)

Ett motto jag går mycket efter är "Allt som tar mindre än en minut att göra, det gör man direkt!" :)
Och varje gång jag går ut från ett rum tittar jag om det är något som ska tas med och läggas på sin plats! :)


Vaken natt

Inte den bästa natten, men inte den värsta heller.
Det har kliat på stackarn. Plus att han hade svårt att sova även när det inte kliade. Jag tror vi var vakna minst två timmar i sträck inatt. Han var inte ledsen, bara vaken och ville vara nära. Och det får han gärna vara!

Vi somnade till slut men han har resten av natten legat klistrad mot mig så jag har fått ligga förstelnad :P
Morgonen har kantats med krupphosta och han är lite trögandad nu, men bara lite.


Jag ligger kvar i sängen och drar mig och Milton sitter här breve och lägger nappar i en burk. Om och om igen lägger han i dem, stänger burken och öppnar igen! :)


Min plutteälskling!

Jag blir så ledsen inombords när Milton mår dåligt. Han är mitt uppe i en allergisk reaktion. Sån där skit som håller i sig i flera dagar hos honom :(
Full med prickar, vi snackar många hundra, som nu kliar. Han gråter i sömnen och kliar sig! :(

Vi ska till läkaren på onsdag. Hade hoppats på pricktest men det får man inte göra om man är mitt uppe i reaktion eller har tagit Tavegyl.
Plus att läkaren ofta bara säger att prickar är svårt att komma fram till vad det är. Det förstår jag såklart, men såhär kan inte vi och framförallt Milton ha det.

Faaan!!! Frustrerande! Ta bort prickarna och låt honom va!


Klumpen i magen borta!

Nu har vi varit på gamla dagis och hämtat Milles extrakläder och hans första teckning :) Och boken med foton.

Det känns skönt att vi är klara med detta nu. Nya dagis ringde idag, om en vecka börjar ny inskolning.
Det har varit jobbiga veckor med magont och beslutsångest. Nu finns ingen återvändo så nu är det bara att gilla läget!

Jag tror att det kommer bli mycket bättre för oss alla :)


Sega armar!

Har man tränat hårt när man är så seg i armarna att man inte kan hålla uppe armen av egen kraft och ta på mascara ;)

Eller betyder det kanske att det var alldeles för längesen man träna :O

Nu är det gjort i alla fall :) nu ska vi köpa nya cykeldäck till mig och hämta Miltons grejor på förra dagiset!


Motivation!

Jag sitter, står och går runt för att hitta min motivation. Eller motivationen finns där men inte lusten. Jag känner inte alls för att gå till gymmet nu. Men jag måste egentligen om jag ska nå mitt mål. Veckans delmål är att ha gått ner minst 0,3 kg. Om jag gör det får jag äta öven av den onyttiga delen av den efterrätt vi ska bjuda på vänner på lördag :)

Så det är ju en bra motivation. Men det är lusten att gå iväg just nu som inte infinner sig.
Borde bara klä mig och gå innan jag hinner tänka för mycket :P

Men åh, nu kom jag på att vi skulle iväg och köpa nya däck till min cykel. Om jag går bort till gymnet nu på direkten så får Daniel och Milton hämta mig när Milton vaknat. Det blir ju en bra lösning väl? :)

Så får det bli! Hejsvej!


Tokiga barn

Mamma och barn under varsen låda :)
Milton är för rolig. Han kan vara riktigt komisk :)
Han brukar ta en låda över huvudet och gå runt i hemmet. Han går in i väggar och snubblar på trösklar men är lika glad ändå :)


Vända dygnet!

Nu har jag halvsovit i soffan ett tag efter att ha gjort kommande dagars lunch- och middagsmeny!

Nu har jag lagt mig i sängen för att somna om men mannen min lämnade jag kvar i soffan. Vaken alltså, han sover ej. Han ska göra ett litet försök till att vända dygnet för imorgonkväll går han på nattskiftet.

Godnatt, dröm sött!


Far och son!

Tog några mysiga bilder innan när killarna satt i soffan och såg ett naturprogeam :) Finast i världen!!


Vårt goda bröd!

Då har det bakats bröd igen i det Karlqvistsa hemmet! Jag gjorde vårt favoritbröd med lite förändring. Någon förändring varje gång för att få variation.

Nu behöver jag inte längre gå på receptet utan nu kan jag måtten och vågar improvisera :)

Dagens ungefärliga recept:
50 g jäst
5 dl ljummen mjölk
0,5 dl krossade linfrö
0,75 dl hela solrosfrö
salt
2 dl havregryn
7-8 dl rågmjöl
5-6 dl vetemjöl

Den stora skillnaden var havregrynen. Vi gjorde också så att vi satte på grillfunktionen 2 min när brödet var färdigt så det fick en fin gyllenbrun yta!

Vi har såklart tjuvsmakat och det var mycket gott!!


Varför vänta?

Sagt och gjort! Barnsäkerhetsgrejor ska man inte vänta med en minut för länge!


Hjärtklappning!

Mitt hjärta slår fortfarande hårdare och snabbare än vanligt trots att det var 20 minuter sen.

Daniel glömde låsa ytterdörren när han kom in från lekplatsen med Milton! Det är farligt var man än bor men känns extra farligt när vi bor på tredje våningen med en brant spiraltrappa precis utanför dörren!

Vi är mycket noga med att låsa och ska sätta en grind i hallen just för att Milton slår ihjäl sig om han ramlar ner! Det är fritt fall på 2-3 meter ner i betongen om han ramlar i innersvängen av trappan! Hujedamej, vill inte tänka på det!

Jag låg i sängen och vilade (båda nedre visdomständerna gör ont) och hörde att Milton ryckte i dörrhantaget. Men det gör han så ofta och där är alltid låst. Utom denna gång. Jag hörde hur det ekade i trapphuset och for upp ur sängen. Strax efter kom Daniel springandes.
Allt gick bra denna gången!!!

10 min senare sa Daniel att hans hjärta fortfarande klappade snabbt. Samma hos mig! Milton är lyckligt ovetande!

Jag tror jag flyttar grinden från balkongdörren till ytterdörren redan idag! Nu nyttjar vi ändå inte balkongen och grillen så mycket mer!

Daniel tog med Milton när han skulle lämna Julia så jag ska fixa här hemma och komma ut på en joggrunda! Inte ett dugg sugen men det gäller nig bara att tvinga sig. Vill man vara fin får man lida pin! Tänkte springa runt sjön och det är ju en fin runda att se fram emot :)


Inför nästa lopp

Daniel och julia var nyss ute på en joggingrunda. De övar båda inför Finalloppet som är i Skatås i november. Daniel ska springa 18,8 km och Julia vill springa 2,4 km :)
De sprang 2 km idag på drygt 16 minuter. Väldigt bra tid :)

Milton sover middag och jag har gjort nytt träningsschema. Ett lite mildare än förra veckan. La in två vilodagar för det saknade jag denna veckan.


Kruppidupp

Precis efter mitt förra inlägg vaknade Milton och var hysteriskt ledsen! Under en halvtimme nu har vi gjort allt för han.

Vaggat i famnen, gett nezeril, sjungt, vaggat lite till.
När han började hosta på det där speciella viset så var det kvickt ut på balkongen som gällde. Krupp på intåg! Mota fan i dörren!!
Lugn Milton somnade men vaknade igen och gallskrek. Filt om sig igen och stå vid öppet fönster. Lugn igen.
Nu sover han! Men jag har inte vågat lämna honom än! Han andas jättefint!

Härligt om vi kunde mota bort ett kruppanfall så snabbt, då har vi lärt oss tecknen! Skönt för oss alla!

Innan när vi lekte blev han andfådd, rosslig och tungandad. Då fick han airomir.
Det som hände nyss var kanske någon fortsättning på det!

Nu hoppas vi att han sover resten av natten utan problem!

NU blir det film! Och grönsaker med dipp :)


Lekplatsen på nya dagis!

I förmiddags var det fint väder så vi paltade på oss bra kläder och åkte till Miltons nya dagislekplats. Som ni märkt har jag inte nämnt så mycket om hans nuvarande dagis. Det har inte funkat helt som vi ville och vi har nu fått plats på ett annat dagis och han börjar där om 1,5 vecka :) Han kommer vara hemma med oss tills dess!
Det är ett föräldrakooperativ med en liten grupp med 1-5 åringar. Jag tror att det kommer passa Milton perfekt!
 
Att det är ett föräldrakooperativ gör ju att vi kommer ha mycket inblick i hans vardag. Jag ville från början ha föräldrakooperativ men vi hade inga trevliga i närheten. Detta ligger en bit bort men det är det värt :)
 
Rutschkanan var absolut roligast tyckte Millemannen! Jag tappade räkningen på hur många gånger han klättrade upp för stegen och åkte ner! :)
 
Kort om hans klädsel. Jackan är en Didrikson skaljacka/vår- och höstjacka i stl 90. Lite stor men den jacka han har i stl 80 är nu för liten. Överdragsbyxorna är märket FIX och jag rekomenderar dem, de sitter jättebra och har bra hängslen. Stövlarna är Viking i stl 24 och de rekomenderar jag ännu mer. Vi gick igenom ett flertal stövlar innan vi hittade dessa och de är perfekta. Rejäla och har ganska brett skaft så man får ner jeans i dem. Mössan är hemmasydd :)
Vi har satsat mycket på just utekläder då jag tycker kläderna är avgörande för om barnet har kul eller inte. Ett lagom varmt barn med lagom stora kläder har mycket roligare än de barn som går runt i för små kläder och fryser. Jag har sett för många exempel på dåliga kläder under mina vikarieår i förskolan. Kläder inomhus ställer jag inte lika höga krav på, han har väldigt lite märkeskläder (om de nu skulle vara bättre?!). Men ytterkläderna har vi lagt lite mer på.
 
Syrran tar emot!
 
Glaaaad fis!
 
Åka själv kunde vi visst också! Någon gång baklänges för att det gick alldeles för fort att sätta sig tillrätta :P
 
Julia åker!!
 
Familjefoto! :)
 
 
Vi hade jättekul, men det var kallt om fingrarna minsann. Inga fler dagar utan vantar nu antar jag, speciellt inte för Milles del eftersom han tar i marken och redskap mycket med händerna.
 
Nu har vi lekt Milton jättetrött så han däckade på 3 sekunder efter vällingen. Han är vanligtvis inte svår att natta men ändå lite trasslig, han vill ju verkligen inte sova! Men idag blundade han såf ort han fick i nappen och öppnade inte ögonen igen :) Då är man slut!
 
Dags för filmtajm!

Huvudbry!

Milton äter banan och jag sitter och grubblar. Måste troligtvis dra ut min ena visdomstand och det är något jag verkligen fruktar :( På ett sätt vill jag få det överstökat snarast men på ett annat vill jag ignorera det och låta bli. Men jag påminns hela tiden. Den sitter så trångt och långt in att jag tuggar mig i kinden hela tiden. Det gör ont och jag har nu en blåsa i kinden :(

Så jag vet ju vad som är bäst. Men jag vet också att jag kommer må fruktansvärt dåligt den dagen de ska dra den, både innan, under tiden och efter. Jag hatar allt med tandläkare! Inte de som personer såklart :P men deras yrke!

Men nu är det lördag och jag ska försöka att inte tänka på det hela tiden!

Bananen var i alla fall jättegod hälsar bananmonstret :)


Ny allergisk reaktion!

Godmorgon! Här har vi varit vakna sen innan 7. Det är tur att vi lägger oss i tid trots att det är helg :P
Milton tålde inte något vi gav honom igår. Vi såg redan igårkväll att han blev prickig och flammig och idag är det värre. Nu har han fått Tavegyl och vi hoppas det försvinner snabbt igen för på onsdag ska han kanske få göra pricktest och då måste han vara helt frisk och inte ha ätit antihistamin.

Vad han reagerat på vet vi inte säkert men han åt vindruvor och ananas igår. Han verkar inte tåla någon frukt förutom banan!

Nu har vi ätit frukost. Det är en väldigt fin dag så vi sticker nog ut och keker snart! I eftermiddag ska Daniel och Julia på bio och ikväll blir det kyckling, bulgur och currysås till middag och sen film. Igår såg vi Tsatsiki, morsan och polisen och idag blir det Tsatsiki, vänner för alltid.

Bild på Milles alkergiprickar. Finns på hela bålen och några enstaka på övriga kroppen. Detta är milt, men utan antihistamin blir det mycket värre. Tur vi vet när han behöver medicin numer.


Fredagsbuslek!

 
Här är det massa bus och lek denna fredagskväll! Milton tycker det är hejdundrandes kul med så mycket uppmärksamhet! :)
Han är i sitt esse och pussas och kramas! Han kramade Julia i säkert 20 sekunder i sträck henne. Vi blev faktiskt lite avis för så långa kramar skämmer han inte bort oss med ;)
 
 
Han la sig till slut ner på golvet och reste inte sig igen :P Han är så trött den lille parveln så det blir säng och sova nu! :) Godnatt hälsar Mille!
Jag tror att vi landar i soffan med en film snart och sen säger vi också godnatt!
 

Ren och fin och len!

Nu ligger jag på soffan! Det har blivit chokladansiktsmask, varmt bad med olja, rakat benen och filat fötterna, klippt och målat naglarna, smörjt in ben, mage , händer och fötter och haft inpackning i håret!
Oj vad skönt!!! Detta var jag värd :)

Nu kommer snart familjen hem och vi har redan förberett allt till taco så jag ska bara duka fram! :)

Ha en trevlig kväll!


Hemmaspa!

Daniel och Milton är och hämtar Julia.

Vilket betyder två timmars hemmaspa för mig :D
Det var ju min belöning om jag gick ner minst 1 kg till idag :)

Nu ska jag duka fram dricka, nötter och sätta på bra musik!


YES!!!

Himmel och pannkaka!
Från i söndags till idag har det hänt grejor minsann!
Lite är ju såklart det jag gick upp pga godsaker från förra helgen men resten har jag minsannkämpat mig till! :D


Jämnt ska det va!!

Milton är så söt. Allt ska vara jämnt. Om han ger en puss till mig måste han ge en till Daniel också ;) Han kan gå mellan oss och ge var och en av oss en puss i flera minuter innan det är jämnt nog ;)
Pussgurkan!!


Otursgrabben

Åh vilken härlig känsla som gick genom kroppen nyss. Mille nyste (nös?) i sömnen och jag satt en stund och försökte höra om han vaknat. Då hör jag små tassande fötter mot golvet! Den sprudlande känslan som gick genom kroppen och leendet jag gav är svår att förklara! Det är så små saker och händelser nuförtiden som ger en så mycket glädje och energi!
Älsklingsplutten!!
Daniel gick in med honom i sängen igen och de sover väl båda två nu :P

Milton har haft en riktig otursdag idag! Det började med att han snubblade och slog kinden i ett hörn på en öppen byrålåda! Usch och aj vad han skrek!
Inte blev det bättre sen, att det var mitt fel känns hemskt! Jag skulle lyfta upp en papperspåse med sortering i och just då ska han dyka ner i påsen så han får in den taggiga kanten i ögat :(
Stackarn kunde inte öppna ögat på 10 minuter, antagligen för att det sved så mycket. Sen var han röd och svullen i några timmar :( Fortfarande ser ögat inte helt okej ut.
Dagen fortsatte med blåmärke på knät och att han slog bakhuvudet i soffbordet.

Det var helt enkelt en sån dag man bara ville linda in honom i bubbelplast ;)
Tur att det var kanelbullens dag!!

Sen typ en månad tillbaka blir Milton flammig i ansiktet när han gråter, varför?


Nervös

Jag sitter här i soffan och är lite nervös inför morgondagens vägnimg. Har tränat i veckan men inte riktigt så mycket som jag hoppats. Men jag är mör i kroppen och har träningsvärk i ryggen!

Jag har som mål att ha gått ner 1 kg imorgon. Om jag klarar mitt mål ska jag ta ett bad och ansiktsmask. Men om jag inte når mitt mål då :P Aja, jag får hålla alla fingrar och tår att jag nått dit!!

Kosten tycker jag har varit bra i veckan. Inget onyttigt och mindre kolhydrater. Ikväll minns jag inte vad vi ska äta, men imorgon blir det taco och det ser jag fram emot!! :)

Håll tummarna för mig imorgonbitti!!


Middagsbesök!

Jag fick trevligt middagsbesök av Melinda, Peter och Ludvig. Daniel kom bara gem en snabbis mellan jobb och träning och åt lite snabbt.
Lasagnette blev det, som jag skat ner lök, morötter och vitkål i!
Under kvällen satte jag även en bröddeg så nu har vi bröd åtminstonde veckan ut!

Nu är det sovdags! Hoppas Milton sover gott, han vaknade innan och var jätteledsen och verkade ha ont någonstans. Han verkar ha en förkylning som lurar bakom knuten men vi får hoppas den stannar där!

Killarna nu ikväll!! Godnatt!!


Dagens träning 3/10

Är slut i benen idag. Joggade 3 km hem från dagis, rockade 20 min och gick sen powerwalk 3 km till dagis. Tanken var att gå långa rundan hem igen men Milton var jättetrött så vi fick ta kortaste sträckan. Lunch blev det och sen somnade han gott!

Även om rundorna inte var superlånga så kändes det ordentligt i benen. Kanske för att jag höll igång under lång tid!


Stor kille = stor stol!

Idag skruvade jag av bygeln från Miltons stol :) Vi har pratat om det några dagar och nu blev det av!
Det gick jättebra vid middagen så det ska nog bli bra detta!! :)


Promenad i duggregnet

Det blev 5,4 km promenad i duggregnet. 50 minuter tog rundan så jag gick i ganska rask takt. Det var jobbigt och känns i musklerna nu :) Helt i sin ordning alltså :)

Daniel är ute på långjoggingrunda och jag ska förbereda middan. Lax och potatis blir det idag!

85 cm kärlek, som somnade i vagnen! Han ser så lång ut när han ligger i vagnen :O


Doh!

"Jag messar när jag är på väg hem, så att du kan byta om till träningskläder!"

Det var det sista Daniel sa innan han stack. Jag tänkte att det var bra för då kunde jag byta om och gå ut med Milton så han fick springa av sig innan Daniel kom hem.

Messade Daniel nyss för att höra hur det gick med upptagningen. 15 sekunder senare piper det till här hemma - i Daniels mobil :P

Så var det med den förberedelsen :P

Men disken är i alla fall diskad ;)


Sovmorgon deluxe

Vilken sovmorgon vi fick idag då! Klockan 9 vaknade Milton :) När hände det senast? :)

Vi känner oss väldigt utvilade. Daniel stack precis ut till Björlanda, idag är det dags för upptagning av båten!

Milton fick stanna hemma från dagis. Vi har tänkt lämna 9-11 denna veckan men vi var ju inte klara med frukosten förrän 10.30 :P

Jag måste i alla fall träna när Daniel kommer hem. Dagens träning hade ju med dagisavståndet att göra men det löser sig nog ändå :) Bara jag tränar så kan det ju kvitta vilken runda jag tar!

Igår fick vi hem de namnlappar vi beställt så nu har vi ett projekt ;)

Nä om man skulle ta och städa upp och diska så att det är rent och fint här :) Sen ska Millemannen få ett bad, det kommer han uppskatta :)


Simultanförmåga!

Det blev rockringen för mig. Äntlugen hittade jag rätt ställe på magen att hålla ringen på för att slippa stora fula blåmärken!
Och ni anar inte vilket skrattanfall vi drabbades av ;) Eftersom jag hittat rätt ställe och rätt rytm så ville jag inte stoppa. Men jag blev jättevarm då jag hade flercetröjan på mig (för att dämpa och förhindra blåmärken. Jag bad Daniel knäppa upp mina jeans och dra ner dem :P Och det var inte lätt eftersom jag rörde på höften hela tiden och han fick ligga nedanför på golvet. Jisses vad vi skrattade! "det är som att fånga en fluga med kinesiska pinnar!!" utbrast Daniel ;P
Men det gick till slut! Hoppas rockningen ger resultat!

Rubriken då. Så otroligt många grejor man gör med en hand sen man skaffade barn. Allt man tidigare gjort med båda händerna i fint samarbete ska nu fixas med en hand. Öppna petflaskor är knepigt, men det går. Och idag höll Daniel på att sätta upp en tavla när Mille satt och upptog ena armen :P


Prioritering!

Det blev ingen träning idag, inte hittills iallafall. Får ta och rocka i 20 minuter sen när vi ser på tv. Vet ni, jag och Daniel följer Ensam Mamma Söker. Haha, det trodde jag aldrig. Men vi fastnade en gång i ett avsnitt och nu måste vi se vem de väljer ;P

Att det inte blev träning var för att det finns en prioritering jag alltid gör och kommer göra - Milton!
Det händer mycket i hans liv nu och vi behövde båda vara med honom idag!
Men jag kommer ta igen denna träningen helt klart. Jag sparar mina träningsschema och när jag når den 30/11 ska jag ha genomfört alla pass :)

Nus ka jag betala lite traderavinster och sen rocka till teven :) Daniel nattar Milton! :)

Mystisk glädje!

Detta blir ett sånt där retligt inlägg ni inte får ut mycket av.

Men jag måste bara skriva att jag just nu är så exhalterad och glad och skraj så att jag skrattar och skakar! Ibland är det för bra för att vara sant! Och kanske är det även då man ska dra öronen åt sig och fundera över varför det är för bra...

Men just nu är jag bara glad, och frustrerad över att Daniel inte svarar i telefon! Så jag fick ta ut glädjen på er!

:D

RSS 2.0