Hör ni?

Det är nästan så ni kan höra lugnet här...



Men det känns hela tiden som lugnet före stormen så det är svårt att se det som egentid för jag kopplar inte av :P men kanske kanske hinner jag plantera om en solros!

Milton hade däckat på balkongen när jag skrev förra inlägget. Fortfarande feber så hemma imorgon med. Nu vill vi verkligen se en stor bättring på honom. På torsdag ska han packa väskan och åka på semester och som han längtar! Går ju inte att släppa iväg en sjuk unge. 

Nä, solros var det :D

(Tillägg: jag hann både plantera om solrosen OCH tomaterna. Mer jord på dem och stöda upp, sen är jag klar för ute!)

Dålig humor och en gnutta stress

Jag är så trött idag (var vaken länge inatt pga barn) så jag tyckte denna var rolig :P

Då är det illa haha ;)

Vi har en väldigt lugn dag. Tuva småäter, kaskadspyr och sover småstunder. Inte helt lik sig själv, men så här blev hon sist det var varmt högtryck ute också. Känsligt att vara bebis i värmen. 29 grader ute just nu. 
Milton mår bättre idag, han sa innan att han inte var sjuk i huvudet mer :P vi ska försöka komma ut en runda för att kunna bedöma mer riktigt hur han orkar och mår. Förskola imorgon hoppas jag. 

Själv tycker jag ändå att jag fått mycket gjort idag. Fast tänker jag efter är det mest dagligstyr som tvätt och disk. Men det är inte givet att få gjort med en bebis och en sjukling hemma minsann. Började fixa på balkongen innan men det arbetet avbröts. Behöver dessutom mer jord för att bli klar. Vill få färdigt så vi bara kan njuta där ute :)

Något som också ska bli färdigt snart är båten. Vi har 29 dagar till avfärd men bestämt att göra klart allt nu närmsta dagarna för att det inte ska hänga över oss. Vi vill njuta av att ha båten även innan semestern, inte fixa och stressa in i det sista. Daniel, som är en filbunke till människa i vanliga fall, har visat tydliga tecken på att vara alldeles för stressad. Han slits mellan många världar just nu och även den tuffaste blir svag av det. Häromdagen var han tokstressad över att vi inte hade rengjort vattentanken i båten, något vi aldrig gör förrän precis innan semestern. Flera andra grejor på det. Så beta av hans lista så han kan komma ner i varv är nog det bästa vi kan göra. Igår åkte han själv ut till båten och satte upp mantåg (staketet runt båten), satte på bommen, tvättade däcket, lagade lite på förseglet samt satte på storseglet. Man kan vara väldigt effektiv utan barn runt sig :)

Vi mastade på i lördags!



Tuvas favoritplatser

Nu har vi haft Tuva hos oss i snart 7 veckor. 47 dagar för att vara exakt. 
Vi börjar känna henne ganska väl nu vill jag tro. Hennes mat- och sovsignaler, hur hon vill ligga och vad som gör henne arg. 
Och vi har lärt oss att hennes favoritplatser är i bärsjalen samt på skötbordet. Hon kan vara ledsen men blir direkt lugn på dessa två ställen. 
I bärsjalen för närhet, trygghet och värme troligtvis. 
Men skötbordet? Hon kan ligga och stirra sig blind på handdukarna på väggen. Någonting fångar hennes uppmärksamhet. Hon som hatar ryggläge annars. Och så hänger där ju en mobil ovanför henne. Den tittar hon mycket på :)



Nu ligger hon och sover i sängen. Jag lyckades försiktigt föra över henne från sjalen till nestet. Inte alltid så lätt. Mycket går att göra med henne i sjalen, såsom fylla diskmaskin och dammsuga, men inte plocka från golvet och sitta i solen. Så det är skönt och lite ett måste att hon faktiskt kan ligga själv. Men man får skynda sig med det viktiga för närsom är lugnet slut ;)

Lugn dag...

Här kommer det nog tyvärr inte gå i många knop idag. Milton har fått typ myggbett (oklart om det är det) och igår huvudvärk och inatt och idag feber och ont i benen. Hoppas det är snabbt övergående för på torsdag ska han åka på semester med sin mormor och morfar! 
Nu ligger han och sover i soffan!
Tuva är orolig och enda sättet hon blivit lugn är som hon nu ligger på mina ben och jag får gunga HELA TIDEN!!

Vi får se vad dagen bjuder på. Blir såklart en lugn dag för Miltons skull. Blir han bättre kanske vi kan ta en tur till båten!

Rabarberpaj på balkongen

Klockan passerar snart midnatt. Vi sitter på balkongen med godis, dricka och nu serverades rabarberpaj! :D

"Det är detta som är livet" som Pernilla nyss sa :)

Jag och Tuva (i batmanmössa under filtarna)


En osminkad jag i nya håret :) nyduschad och rufsig :P



Shopping till bebis Tuva

Nu är vi redo för semester ;) Tuva har äntligen en flytväst. Precis som med Milton kunde hon inte ha Baltic 0-15 kg. Alldeles för stor. Men den Baltic-flytväst med hård kuddkrage funkade inte alls på henne, däremot på Mille.
Men vilken tur vi har, i år lanserade Baltic en ny flytväst - Pro Sailor 3-10 kg. Lite mindre, bättre krage och så nya färgen rosa. Den fick det bli :D 

Milton har nu en orange Baltic 15-30 kg men vill verkligen ha en gul med djurmönster. Vi känner att om han ska vara peppad till att ha den på många timmar varje dag i 6 veckor så måste han tycka om sin flytväst. Så vi kommer möta hans önskemål :) Dock ingen stress då han har en duglig (typ nu då den knappt blev använd förra året när vi fick motorhaveri) när vi åker ut till båten nu innan. 

Gick sen inom Ica Maxi och hittade ett klädställ där allt kostade 29:- och Tuva drog högvinsten där. Två lila lurvtröjor med öron (stl 62 & 68), ett par rosa tights (62), rosa jogging (62) och en lila tröja med mönster (stl 74 till växa-lådan). Allt för 145:- då ordinariepris skulle bli runt 600:-  galet :D
Hon fick inviga lurvtröja och tights direkt :) Perfekt då hon behövde tröja nu när overall blir för varmt. 
Vi börjar mer och mer halka in i stl 62 :)

Nu har hon ätit efter att ha sovit i över 4,5 timme, då fick jag väcka henne. Längsta matuppehållet. Vi har varit i stan och tagit en glass med en vän. Jättekul att ses :D
Nu ska vi städa upp och sen får vi besök här hemma :)



Nära döden :O

Deja vu. När jag skulle skölja ur slingorna idag slog det mig varför nacken gör så ont. Förra torsdagen när jag slingade mig fick jag ligga i det mest obekväma ursköljningfatet som finns. Det gjorde såå ont i nacken. Och iom att slingorna hade läckt så behövde de göra något jox så jag fick sitta där länge. Tänkte ju inte då att det skulle ge mig 6 dagars helvetesvärk. Imorse och i förmiddags var första gången jag inte hade ont direkt jag vaknade. Kanske tack vare övningarna igår. 
Men så direkt jag skulle skölja ur idag kom smärtan. Hujedamej. Jag är glad att jag kom hem. Sen trodde jag på riktigt att jag skulle dö här i soffan :( efter en graviditet ned migrän och foglossning och sen några veckors smärta i magen efter förlossningen så är jag så trött på att ha ont. Nu är jag värd en smärtfri sommar!! Jag hoppas inte att detta fortsätter i flera dagar denna gången med. 

Daniel kände inte att han kunde börja rulla köttbullar och bli kladdig och inte kunna ta Tuva. Så han beställde mat. Min huvudvärk är superkonstig och lika snabbt som den kommer, lika snabbt försvinner den. Men kommer tillbaks om jag gör nåt fel (vet ej vad). Men det kändes bättre så jag åt med killarna. 
Tuva satt först med ute på balkongen men somnade sedan här inne. 



Första gången på 2,5 år som jag var sjuuuuukt avundsjuk på deras pizza. Den doftade gott, så gudomlig ut och kanterna gjorde att det vattnades i munnen. Jag brukar göra glutenfri pizza hemma men vi hade inte hemma till det så det blev kycklingspett för mig. 


Daniel måste ha det mest speciella sättet att äta pizza på ;) han skär av kanterna 4 ggr så det sen är en fyrkant kvar :P

Härligt att kunna äta på balkongen! 

Nu är det kväll. Milton sover, vi sitter i soffan. Jag tänkte blogga ifatt lite idag men jag lovar sällan saker längre för det är jobbigt när man inte kan hålla det. 

Just det, fick tidigare det längsta och ljuvligaste leendet från Tuva :D hon log så stort och räckte ut tungan. Åh det var så härligt!!!


Zlatan levererar

Jag är på väg till frisören för att rätta till några slingor. Utan huvudvärk. Hittade lite övningar att göra för att lösa upp knutor i nackmusklerna och de verkar ha hjälpt. Hoppas det håller i sig. Läste också att ofta beror ont nacken på att ögat får hålla på att fokusera om hela tiden. Sker ofta vid läsning på dator etc. Jag läser mycket på mobilen = liten text. Ska lägga ifrån mig mobilen mestadels nu. Viktigare att må bra. 

Killarna lämnade jag på bandyplanen. 



Han säger att han är Zlatan i de nya träningskläderna för Zlatan har ju nr 10 :D

Tuva sover i vagnen :)



Å herregud

Som jag skratta. Detta var sååå oss nu innan. 

Jag med svajigt blodsocker och huvudvärk, borde ätit för typ 3 timmar sedan. Och så Daniel som alltid lägger över på mig att bestämma mat! Gargh!!! Jag sa nog faktiskt i vår diskussion där att jag snart dör hahaha!!!

Det slutade med att vi tog varsen liten bit tårta :O fan för oss. Nu ska resten slängas. 

PS. Till middag blir det grillade kycklingfiléer och klyftpotatis! :)

Småbarnsfar

Typ detta tempo har vi haft idag!

Jag dras med huvudvärk. Sjuklig sådan. Asont i nackfästet och upp över huvudet till pannan och ögat. Haft i några dagar nu. Vill bli av med skiten. 

Killarna är ute nu och slänger sortering och kör radiostyrd bil. Får se vad vi gör sen. Kallt (ja typ 14-15 grader) ute och rätt så blåsigt. Trött mamma och gnällig bebis på det :P

Vi hade bestämt pastasallad till middag. Men jag känner mer och mer för varm mat. Men vad?

Tuva Tuva...

Som vi älskar dina leende!! De är rätt så sällsynta fortfarande men någon/några gånger per dag får vi se det finaste leendet i världen!!!




Sista presenterna!

Vilken dag! Så lyckad! Fint väder, bra utflykt och nöjda familjemedlemmar! :)

Djurparksfotona är lite utspridda på olika enheter så får samla ihop dem. Inte nu dock. Dags att sova! Milton somnade såklart i bilen på väg hem och vaknade här på parkeringen. Istället för att bära in honom till sängen fick han vara uppe och äta grillad korv och potatissallad. Sen blev det lite tårta och presentöppning!

Han fick olika lego, ljussvärd, stora Star Wars-figurer, tilläggsspel till Labyrint samt en ny radiostyrd bil. 

- Äntligen är jag 5 år!!! /lycklig kille 

Miltons tidigare födelsedagar

1-årsdagen som vi firade med premiärtur till Rörö!




2-årsdagen firade vi på Liseberg!






3-årsdagen (vi tror vi firade på Liseberg)






4-årsdagen firades i Slottsskogen med att springa Minivarvet och sen sprang Daniel och jag gick varvet med mamma. 


Milton sa nyss i bilen att han vill till en djurpark någon gång! Vi som är framme om 10 minuter :D någon kommer bli lycklig!!

5 år!!

Vi ställde klockan och smög upp före Milton imorse. Sen gick vi in och sjöng för honom :D 5 år blir grabben idag!

Hans säng var lite svår för oss att sitta i så vi gick in i vår säng :)

Tuva låg där bakom och sov hela tiden. Hon fick syskonpaket (som vi fick i min familj under min uppväxt) och det är skallran i mitten. 

På morgonen fick Milton en sköldpaddsbadleksak, drake, vattenflaska, två bilar, fotbollskläder och av sin gammelfarfar en polis- och en brandmanströja. 

Efter att vi varit på äventyr kommer han några paket till till tårtan. 

Sitter i bilen just nu. Vi hade planerat utflykt till idag sedan tidigare. Igårkväll pratade vi fram och tillbaka hur vi skulle göra då vi var trötta efter kalasen. Men vi resonerade som så att hemma hade det blivit en vanlig dag med tvätt, disk, iPad, tv, städ osv. Men nu släppte vi det där och ska bara umgås och ha roligt. Det blir ju mer avslappning att åka iväg än vara kvar hemma. 

Så Borås Djurpark, here we come! Milton vet inget än :D

Full rulle

Efter en dag med två kalas och en stundtals väldigt orolig och ledsen Tuva lade jag mig med henne i soffan och hon höll fast sig i min tröja!

Men nu måste vi tyvärr dra upp henne igen. Båten måste målas. Får hoppas hon sover gott där ute så vi kan jobba på effektivt!

Mycket att göra!

Tuva fick knappt upp ögonen när hon vaknade :( det gillades ju såklart inte, sved säkert. Försökte torka av så gott det gick. 
När vi sedan åt frukost rann ögat mycket och sen kunde hon plötsligt öppna ögat och det såg fort mycket bättre ut. Hon måste ju haft skit i ögat som kommit ut?

Idag är det riktigt mycket att göra. Dubbelt upp med kalas imorgon så idag ska det fixas och byggas tårtor. 
Och just det, mitt i allt måste vi polera och måla båten. Tanken var ju inte att Daniel skulle vara sjuk i veckan. Sjösättning på tisdag. 
Men vi klagar inte. Det är ju rätt roliga grejor trots allt. Om bara barnen samarbetar, alla får mat i sig och ingen stress uppstår :P lätt ordnat va?
Just nu sover yngsta familjemedlemmen och fadern är vid båten så jag och Mille ska passa på att börja bygga tårtorna :D



Pluttan

Godkväll! 
Idag gjorde vi Öppna förskolan-premiär. En kort stund hann vi med och var med på sångstund. Idag var det bara bebisar där så Milton hade ingen att leka med men det hoppas vi att han har andra gånger :)

På vägen hem hittade Mille en paff boll som vi spelade med :P

Lilla Tuva har haft ont i magen och varit ledsen idag :( i bärsjalen har hon stundtals varit nöjd. Under kvällen blev hon dock mycket mer ledsen och då såg vi att ögat var rött och svullet och rann och kletade. Blivit petat i ögat? Fått skit i ögat? Rivit sig? Vi vet inte men det såg inte kul ut :(

Ikväll har vi haft det trevligt med gäster, god mat, kvällspromenad och god efterrätt :)

Egentid



Jag sitter hos frisören och både klipper och slingar håret :D ärligt, jag tycker inte det är varken jättekul eller avslappnande. Jag blir lite stressad av att sitta här för jag är rädd för att somna haha :P men jag vet att jag kommer må bättre efteråt och det får mig att göra det. Egentiden är ju mer att åka buss och kanske gå lite saktare hem ;)

Daniel och barnen är ute på fotbollsplan vet jag. Känns bra att Milton fick komma ut en runda till. Vi var och kikade i en park i förmiddags där det firades Förskolans dag. Tyvärr höll jag med Milton om att det inte var jätteroligt så vi gick hem när han önskade det. 

Jag tycker att det ser soligt ut ute :) är sugen på att grilla! Nästa vecka ska det komma in ett högtryck. Det ser vi fram emot. Fast jag sydde nya mössor till Tuva idag, de vill vi ju att hon ska kunna använda :D hittar ingen solhatt till henne :/ 

Tuvisen imorse



Liten lillasyster

Rekordnatt. Tuva fick mat halv ett och vaknade sen inte förrän runt halv sex. 

Älskar de knutna händerna under hakan när hon äter! <3

Nu sitter jag och Tuva i soffan och Daniel gör frukost. Milton gör allt han inte ska. Aldrig förr har han testat gränser såhär mycket eller varit så lomhörd som nu. Jag ljuger inte om vi får be honom klä sig 25 ggr. "Jag ska bara"-syndromet är i sitt esse. Och förhandlar gör han. Oj vilken bra säljare han kan bli. 
Snart dags för förskolan, då kan han trotsa med några andra en stund :P

Milton titta på henne innan och sa "O maj gadd vilken liten lillasyster"

Jag var väldigt duktig och tömde min mobil på foto igår. Tänkte ju inte alls på att jag inte bloggat ikapp. Får blogga från datorn vid tillfälle :)

En timme på mig!

Daniel kom hem från jobb för en stund sen. Han klarade inte det. Lätt feber för tredje dagen i rad nu. Sällan han är sjuk och det har nog hänt en gång tidigare under vårt förhållande att han behövt åka hem. 
Nu ligger de i soffan och sover!

Jag har en timme tills jag ska hämta Milton och tänkte köra järnet här hemma så det blir fint. Igen. Vi har alldeles för mycket kläder och grejor. Blir stökigt innan vi hinner blinka. 

Nä. Klara, färdiga, GÅ!

Fail - men glad ändå!!

Ni vet när man ser foto på bebisar som ligger fint på mage med korsade armar och blickar djupt in i kameran?! Det måste ju vara redigerat. Vårt resultat...


Jättesöt väl egentligen men kanske inte riktigt vad jag tänkt :P

Men vi fick till några andra fina foto som vi ska ha till dopinbjudan :D (de visar jag inte här ännu)

Men titta vad ljuvlig :D




ZzzzZZzzzzzz

När man måste gå upp fastän man är ledig! 
Men men. Änsålänge får klockan ringa tidigt för att vi ska komma i ordning inför dagis. Snart sitter väl rutinen så vi kan gå upp lite senare. 


Ligger lite efter i bloggandet. Ska hämta upp det. Vi har gått och blivit förkylda här, Daniel har lätt feber och vi har ont i halsen så blir nog tid över för bloggande vid någon vilopaus idag. 

Men först ut på morgonlämningspromenad! Milton, som brukar vara den klena, är frisk :)

I bilen

Just nu :)



Gravid på nytt :P

När en liten (och en själv för all del) vill vara nära men att sitta ner i soffan inte riktigt är ett alternativ - då är sjal bra. Jag fick denna av min farfar när jag fyllde år :D
Man känner sig höggravid på nytt. Och vi får ännu inte riktigt till knytningen så hon kasar ner lite. 

Men oj vad mysigt det var tyckte hon. Somnade pladask trots att det var dags för mat :)

Till vänster har jag sjalen under tröjan. Daniel sa att typ så stor var jag med Milton i magen. Tuva är fortfarande ca 1 kg mindre än vad Milton var när han föddes. 



Tuva 1 månad




En månad gammal! Lilla hjärtat! Så självklar! 
Varför hon fått en gris? För att hon låter som en ;D gjort sen dag 1. Haha!! Ibland grymtar hon. Och blir hon arg morrar hon :O älskade pluttan!





Från troll till prins

Äntligen!!! Trollet har blivit en riktig människa igen, en prins! 

Omplantering

Tuva kom äntligen till ro en stund så vi hann gå igenom Miltons garderob och sortera bort för små kläder och så fick han äntligen sått sina ringblommor och vi planterade om solrosor och tomatplantor :D

Vi hann inte städa upp innan hysterisk bebis vaknade men det börjar iallafall bli fint på ena delen av balkongen :)



Monstermyggbett!!

Godmorgon!
Vi har några monstermyggor hos oss, framförallt i Miltons säng. Varje morgon kommer han upp med ännu större rodnader. 

Ännu värre på benet. Han har nog 30 myggbett. Daniel har också några. Jag brukar sällan få alls. 
Hade det inte varit för att Milton hade vattkoppor i julas hade jag nog misstänkt det :O


Vi har inte kommit igång än, sitter i soffan och tar det lugnt. 

Hon är så söt när hon ler. Det kommer mer och mer av det. För övrigt är det lite missnöjt däremellan just nu. Får ha det riktigt lugn här fram till 13.30 då vi ska åka iväg. Börjar bli lite frustrerande att inte veta vad man ska göra när hon skriker :/

Ha en bra dag, trots fredag den 13:onde.  

Lilla vännen

Vår lilla tös har haft en lite jobbig dag, igen. Vet inte vad det har varit. Hon har velat äta ofta, har plötsligt börjat kräka upp rätt mycket och har knappt sovit någonting, trots att hon behövt. Kanske vi flänger runt för mycket med henne? Det är stressigt på morgonen för att komma iväg till dagis, sen promenad med handling eller annat innan vi kommer hem och ska fixa för att ofta sticka iväg igen på eftermiddagen. Idag hälsade vi på Daniels pappa på eftermiddagen. 
Efter Daniel stack till jobb 17.30 grät Tuva från och till i 3 timmar. Jag vågar inte ropa hej men nu har hon iallafall sovit (dock oroligt) en stund så jag fått diskat upp nattens flaskor. 

Innan somnade hon också men sov i max 5 minuter sen såg hon ut såhär igen!

Hade väl tänkt mig både promenad och annat imorgon men jag börjar nog mer tro att det får bli en hemmadag. Eller ja, det sprack ju direkt när jag tänker efter. Imorgon ska vi först besöka mitt jobb och sen vidare på hörseltest som man gör på alla nyfödda. Får bli en lugn förmiddag hemma då. 

Imorgon blir Tuva för övrigt en månad gammal, igår blev hon 4 veckor :)

Dop-planerande

Det är inte lätt att komma till ro idag inte. Ändå är det inte lika varmt. Hon äter och kräker upp det mesta, vill såklart äta snart igen och däremellan svårt att somna. Hon som brukar sova långa stunder. 
Tur vi har skugga på balkongen. Hittar ni henne? :)



Nu ligger hon i vår säng. Lite mörkare där inne, tänkte att det kunde hjälpa. Men jag hör att hon gnyr så vi får se hur länge det håller. 

Jag har suttit på balkongen och börjat planera dopet :) Det blir återigen i Skåne precis som för Milton, i "min" kyrka. Dopfesten hade vi hos mamma och pappa. Varför ändra på ett vinnande koncept? :D


Kvällspromenad

Mysig kvällspromenad i solen!

När vi nästan var hemma hittade vi en storgråtande panikslagen liten tjej, runt 7 år. Hon hittade inte sin pappa. Usch vad jag led med henne även om jag visste att allt skulle bli bra. Hon var så rädd. Vi gjorde inte mer än stå stilla och jag pratade med henne. Jag antog att pappan gick runt och letade efter henne med så bara dumt att gå om varandra. Till slut kom han en bit från oss och skrek hennes namn och hon sprang till honom! Slutet gott, allting gott! 

Nu har Milton somnat och jag och Tuva sitter i soffan. Får se om jag får mer gjort idag eller fastnar här :)




Shopping ouppskattat

Efter förskolelämning tog jag och Tuva en promenad för att köpa en födelsedagspresent till Milton. Jag tycker att vi bor för centralt och hade gärna flyttat längre utanför stan. Men just vid föräldraledighet är det ju rätt gött att kunna promenera överallt, tex för att hitta presenter eller kläder osv. 
Vi har både nära till shopping och skog, det är härligt :)

När vi ändå var på HM köpte jag två kortärmade bodies till lillan. Det har varit svårt att klä henne i värmen så får hoppas dessa blir bra riktigt varma dagar. Och så blev det två kortärmade pyjamaser/sparkdräkter. Riktigt fina lugna färger. 



Tuva gillade shopping lika mycket som jag gjorde som barn :P hej å hå vad hon började vråla. Stackars mej :P

Nu har Daniel åkt till jobb (2 nattpass kvar innan dagtid och totalt 18 pass kvar innan semestern Wii), jag och Milton har ätit middag och nu väntar en kvällspromenad :)

Familjemys!

Idag lämnades Milton i shorts på dagis. Sol och varmt! Och dagen till ära dags för den årliga joggen de har :D

När Milton var på dagis kom våra vänner hit så vi fick träffa varandras nya bebisar :) mysigt!

När vi sedan hämtat Mille åkte vi direkt till stranden i Sillvik. Vår lägenhet är rena bastun. 
Tuva i sin klänning från mormor och morfar :)



Milton har längtat som en tok efter att fiska krabbor igen! Och idag blev det premiär! :D

Tuva har det lite jobbigt nu. För varm hemma, men verkade nog bli kall på stranden. Hon har ju inte varit ute i lite blåst så som idag. Hon vill äta ofta, förutom tidigare idag då vi fick väcka henne efter nästan 4 timmar då hon inte verkade vilja vakna själv för att äta. 

Nu ikväll fick vi besök av våra grannar och Tuva fick en fin body :)

Innan läggdags av Millemannen blev det lite familjemys :)






Nu har vi landat i soffan. Här är så varmt. Får hoppas sovrummet svalnar av inom 2 timmar. 

Träning av nacken :D


Mys <3

Miniskilsmässa

Här ligger vi på en filt i gräset och njuter!

Milton är lämnad och vi ska gå hem och räserstäda och sen ha det gött. Det är TANKEN! Sen om Tuva håller med återstår att se ;) Senare ska vi gå och handla. 

Vi hann med en miniskilsmässa imorse också när Daniel kom hem. Helgen har varit bra men jag känner mig slut i huvudet efter all denna tid utan avlastning samt all nattmatning. Imorse kom Daniel hem och sa att han lovat bort sig på en grej imorgonkväll. Halshuggning på den. Imorgon har vi fullt upp (med roliga saker så jag klagar inte) så att boka in ännu mer var bara dumt. Han får göra det han skulle idag eller på onsdag istället ;)

Nu ska vi traska hemåt!

Lekplatshäng, avslöjade och fotbollsträning

Innan kvällens otröstlighet hade vi faktiskt en väldigt bra dag!
Efter frukost gick vi ut. Vi hade ett paket att hämta ut och passade på att gå till en lekplats. Tog med en filt så att iallafall jag och Tuva skulle kunna hålla oss i skuggan. 

Skor skulle man tydligen inte ha när man gungade denna söndag!


Här hade vi det gött! Slog mig nu att hon faktiskt var rätt gnällig och orolig redan här. Värmen kanske slått riktigt hårt på den lilla lilla kroppen. 



Storebrorströst!

Sen var han bestämt. "Jag vill gå till Hildurs hus och rita utanför på gatan!" Yes sir!!


Till och med med gatkritor ritar han hundra gånger bättre än mig :|

Det roligaste var att vi visste att Hildur inte var hemma så jag skrev en lite barnslig hälsning utan att avslöja vilka vi var som ritat där. Vad jag inte visste var att Hildurs syster sett oss där haha. Så jag fick ett foto på vårt konstverk sen och hon skrev att det var fint :P så kul. Busted!!

När vi kom hem var det varmare ute än inne trots sina dryga 27 grader i vårt kök. 

Hålla handen för ögonen!

När Daniel kommit upp var det dags för något kul! Milton skulle få prova på fotboll för att se om det var något för honom att börja med till hösten. Träningen ägde rum inomhus i en stor hall. Det var rena bastun där inne, jag tror barnen fick 6 drickapauser på en timme. 
Men som han älskade det. Toksvettig var han! Tror allt att han kommer fortsätta!

Nu ska jag passa på att sova när äntligen Tuva verkar ha somnat lite djupare! Godnatt!

Det är tur hon ler...

Ja, kvällen blev väl inte helt vad jag hoppats på. Jag fick mig en dusch, nattningen med Milton gick väldigt smidigt och nog fick jag mat i magen men kanske inte så mycket och av det jag helst velat ha och kanske hade det varit enklare att både fixa mat och äta utan Tuva i bärselen. 
Hon har inte kunnat ligga själv många sekundrar. Vaknat, varit ledsen och orolig. Jag vet inte riktigt varför. Mat har hjälpt för stunden men jag kan ju inte ge henne hur mycket som helst känns det som. 
När jag väl hade gjort min mat vaggandes på henne samt hängt tvätt och värmt mat till henne under gallskrik, DÅ somnade hon. 

Meeeen hon vaknade igen, inte skulle det vara så enkelt. Sen har hon legat på mig resten av kvällen. Inte en pinal har jag fått städat upp. Fick under stress och skrik diskat upp flaskorna och förberett för nattens matningar. 

Nu ligger hon här breve och sover. Men oroligt. Har flaskan i munnen och vaknar på sekunden om den åker ur. Får hoppas hon kan slappna av mer inför natten. 

Tur i såna här lägen att hon faktiskt börjat le mot oss och då smälter man ju tusenfalt. Idag fick jag det största leendet av henne :D

Nu är vi glada att pappan i huset ska vara ledig några dagar. Hon kanske saknar honom, kan de göra det? Hon brukar ju ligga på honom i soffan på kvällarna!


Här har vi...

...två trötta och varma barn efter en händelserik dag :)

Mina förhoppningar är att kvällen ska flyta på smidigt med nattning av Milton, jag vill gärna ta en dusch och måste få mat i magen. Tänk om jag även kan plocka upp lite här och förbereda nattens flaskor med mat. Och hinna ta det lugnt och bebismysa kanske. Haha. Vi hörs om 2 timmar så får vi se ;)

Minnen

Facebookminnena idag. 

Från 2012, där jag inser att vi måste lära Milton att gå ner från soffan på ett bättre sätt ;) fick fånga honom i foten!

Och denna going :D också från 2012. 



Resten av dagens bilder

Det fotas ju en del hos oss :P här är resten av dagens bilder. 

Efter att jag lagt in förra inlägget så lekte vi/Milton vidare. 

Vi gick till en annan liten lekplats och Milton ritade, ser ni vem??


Yoda såklart :D

Daniel kom upp lite tidigare än jag trott, kanske för att Tuva skrek och skrek :( Den tjejens mage är nog inte snäll hela tiden. 
När Tuva somnat tog Daniel Milton och cyklade och köpte solstolar :D det blev skitbra!!

Inte alla gillade värmen och solen riktigt. Sol i ansiktet är det värsta tycker hon. Hon har haft svårt att komma till ro idag!(

Då magen verkar ha krånglat när vi infört pulverersättnig så tog vi en kvällspromenad för att köpa färdigblandad! :)


Bebis i sin älskade sackosäck <3

Här sov hon gott! 


Nu ligger jag och ska sova men somnar nog till hela tiden för titt som tätt rycker jag till och det är en massa extra bokstäver skrivet :|
Godnatt nu!! :D

Blöjkris och utelek

Ibland är det bra att få akut blöjkris för då kommer man snabbt ut på förmiddagen! 8.50 lämnade vi hemmet :) solen skiner, snart säkert 20 grader!

Milton fick gatkritor och såpbubblor som vi hade hemma och nu roar han sig i solen...

...och jag har gjort skugga och matar Tuva :)

Här blir vi nog kvar ett tag :)

Vår bebis-isbjörn <3

Vi var och såg utomhusteater innan idag, Petson och Findus :) Milton gillade den. Jag fick sitta en bit bort med Tuva. Fick lite försmak på sommaren då det stekte i solen. Var nästan jobbigt med Tuva. 
Milton kände sig rätt cool när han fick sitta i polisbilen!

Jag tycker det är bra att poliserna visar sig ute och är öppna för att barnen får titta och ställa frågor :) 
Skådespelarna sa innan teatern att de önskade att alla tittade med ögonen och inte fotade och filmade. Så kul när en av poliserna tog upp sin mobil och fotade bara några minuter senare :P fick bita mig i tungan för att inte fråga om det var tillåtet haha!! ;)

Vi stannade sen till på en lekplats innan vi gick hem och är lunch. 

I eftermiddags planterade vi äntligen om våra solrosor! Tre av plantorna fick åka ner i en stor hink :)



Under tiden grillade Daniel flintastek :)

Efter middagen hade vi lille Speedo Gonzalez hoppandes i soffan så vi bestämde att sticka ut och cykla en kvällsrunda. Vi behövde ändå mjölk (och godis och glass :O haha). 
En bebis-isbjörn redo :D

Båda :)



Har jag lagt in bilderna från gårdagens cykeltur? Vi cyklade runt i området och delade ut de flesta av Miltons kalasinbjudningar. 

Cykelvagnsbältet sitter inte så nära halsen som det ser ut på bilden. Hon sitter jättebra :) kul att kunna cykla allihop!


Nu ikväll har vi tagit hand om vår magontsbebis igen. Stackarn :( nu ligger hon dock på mig och sover gott!!

Magontsbebis :(

Nått är kruxit med Tuvas mage :( i 3-4 dagar har hon varit ledsen. Man blir ledsen i själ och mammahjärtat när man inte kan hjälpa sin bebis. 
Nu ligger hon iallafall och sover gott. 
Kan ni hitta minimänniskan?

Där ja :)

Snart ska vi ta oss ut i solen! :)

Mammasjuk

Idag är en dag då bara jag gäller tydligen! Mysigt på ett sätt såklart :) men det har varit väldigt praktiskt med Milton som aldrig haft mamma- eller pappaperioder. 
Blommorna fick vi av oväntat besök från Skåne igår :D

Vi får se om hon vill lämna min tröja så att jag och Milton kan cykla en runda och lämna ut kalasinbjudningar :) Daniel får väl ta på bärsjalen och se om det går :)

11.11

11.11

Sol i sinne

Det är galet underbart väder! Kan vi ha det såhär nu i 5 månader?? :D
Vi kom iväg i tid idag! :)



Milton skulle tyvärr vara inne så vi får komma på nått kul att göra ute sen :) jag är så sugen på att komma till skogen. Igår kände jag att en promenad räckte för kroppen, får se hur det är idag. 

Nu har jag matat klart Tuva i lekparken, dags för födelsedagspresentshopping :D

Godmorgon solen!

Att behöva gå upp 5.30 och stå och värma ersättning och samtidigt titta på en soluppgång gör ju inte direkt ont. Hela lägenheten gick i orange ljus! 
Jag var även uppe kl 2 då Milton kallade, men sov när jag kom in till honom :/ och vid 3 då magen kurrade på Tuva. För övrigt har vi sovit bra. 

Vädret idag lockar till promenad och lek ute. 

Vi får hoppas att Milton kommer ut på dagis idag och sen tänkte vi göra nått kul ute även i eftermiddag. 
När jag lämnat Mille ska jag gå och köpa en födelsedagspresent till Daniel :D

Nu kom Milton ut färdigklädd. 

Ska komma på ett fint sätt att säga att det ser mycket knasigt ut :P

3

Idag för tre år sedan...



Lilla gubbeplutten!! :)

Efter-lämning-promenad 1

Solen skiner, det är VARMT! Så otroligt härligt. Är våren/sommaren här för att stanna nu?
Vi köpte foppatofflor till Milton igår, det får vara ett sommartecken :D

Första morgonen idag som jag roddat två barn själv och lämnat Milton på dagis. Stundtals lite stressigt när Tuva grät samtidigt som Milton fick för sig att prova urväxta kläder :| men alla fick mat i magen och hyfsat rena kläder haha :P



Efter lämning är nu jag och Tuva ute på promenad :)




Sjusovaren

Man kunde nästan tro att Tuva trodde att hon var tillbaka i magen och fick näring genom navelsträngen. I 4,5 timme sov hon i min tröja!



Tröjbebis! <3

I snart tre timmar har hon legat här, vår lilla docka! I min tröja!

När jag knäppte tröjan blev den som gjuten runt hennes kropp och det var nog mysigt. Hon har varit ledsen idag. Magknip? Närhetsbehov? Inte vet vi. Men nu har hon sovit gott länge och det är ju bra!

Inatt har Daniel tvättid för nu ska han vända dygnet för att börja jobba imorgon. Hade gärna haft honom hemma i några veckor till. Men 25 pass till semestern. Det får vi klara. Men det kommer bli en omställning. Han är ju borta i 13,5 timme varje pass. Blir mycket tid för mig att rodda allt i denna tvåbarnschock som vi faktiskt hamnat i. 

Nä, snart somnar jag. Godnatt :)

Bra vanor

Ja det var ju inte fel att göra såhär inte. Daniel och Milton behövde cykla via biltema och köpa ett nytt däck till Milton då hans höll på att spricka. Jag hann handla färdigt på den tiden och nu åker maten hemåt och sålänge Tuva sover fortsätter jag lyssna på musik! Härlig egentid :)



Bilfritt

Vi har bestämt oss för att bilen ska få stå still till stor del nu i ett halvår. Av flera anledningar. Lägre bensinräkning, vi måste röra oss mer och för att få in nya vanor. Det är så lätt att ta bilen även om vi bara ska bort till affären eller förskolan. Slut på det. 

Därför har Milton lämnats till fots eller med cykel för det mesta senaste tiden. Han tjatar om att åka bil ;) och nu ska cykelvagnen sättas på på Daniels cykel och killarna cyklar och jag och Tuva går till affären!

Daniel kommer även cykla/springa till och från jobb och till förskola och BVC etc blir det cykel eller promenad :) beroende på om Tuva är med eller inte.

Gostjejen som inte är riktigt sig själv idag. Lite mer ledsen. 

När vi kommer hem ska vi plantera om solrosorna på balkongen och sen blir det grillad flintastek till middag :)

Första maj-bildbomb

Det blev en tokig morgon och förmiddag. Vi vaknade av att Milton hostade och hostade ochvhostade vid 5. En blandning av krupphosta och torrhosta. Han vaknade såklart av det och ville sätta sig i soffan istället. Han fick en vattenflaska med sig och efter ett tag dämpades hostan. Vid 7.30 vaknade jag och då låg han plötsligt och sov som en stock i vår säng. Det har nog aldrig hänt att han lagt sig igen. 

Julia skulle lämnas tidigt så hon gick in och sa hejdå till Milton vid 8 men det kom han inte alls ihåg i efterhand. När Daniel kom hem 9.45 sov Milton fortfarande :P 10.30 väckte Daniel honom. Blev en stunds soffhäng...



...innan vi åkte först till Daniels föräldrars hem där vi skulle testa vår gamla utombordare...



...och sen till Björlanda. Milton och Daniel tog sig upp på en bergstopp och kollade utsikten :)


Jag hade Tuva i bärsele och hittade lä OCH sol (vilken lyx) vid vår båt :) Det kom förbi en man och sa att jag kunde sätta fram en pappmugg för jag såg ut som en tiggare haha :P jag som njöt i solen jag!


Väl hemma startades grillen och vi grillade lite blandat vi hade. Lite nöt, lite karré, en kycklingfilé och några korvar :)
Tuva fick ligga breve och titta på/somna.  Nu kan hon ha de bodys jag sytt. Lite lite stora bara. 



När Daniel var ute och sprang hann vi fixa Miltons nedbitna naglar, mata Tuva, duscha Milton och även natta honom. 
Jag sitter nu med bebis hud mot hud under hooden :) varmt och skönt. 

Maj månad förresten. Kan inte fatta det. Maj fick en bra väderstart iallafall. Och nästa helg verkar bli underbar med 18-22 grader. Maj är också den månad då mest händer. Förutom Göteborgsvarvet och fixande och sjösättning av båten så har vi ett gäng födelsedagar också. Min bror, Daniel och hans syster, Milton och min pappa. Milton ska ha både barnkalas och släktkalas :) som han längtar till sitt barnkalas :D

Majbrasa!

Då cortegen skulle börja senare och majbrasan tändas redan 19 så valde vi det sistnämnda. Jag kände inte för att ta in Tuva till stan då det skulle vara så högt ljud och avgaser från cortegen och så. Tur i oturen, vi läste på kvällen att det varit stort fotbollssupporterbråk på Avenyn. 

Vi hittade en lista på olika majbrasor och vårt val föll på Backa Västergård/Ladan. Vi var där förra året också :) Så dit körde vi och här på väg upp till gården. 


Milton matade en häst och blev överlycklig när den tog gräset i hans hand :D


Milton hoppade i ladan. Det ligger en stor tjock madrass i en lada så får barnen hoppa från olika höjder. Kaos :P

Sen tändes elden...

Fick skydda Tuva och vagnen från regndroppar och aska :)

Vi träffade på ett syskonpar på Miltons avdelning och deras föräldrar. De lekte och hade jättekul med såpbubblor en lång stund innan vi åkte hem :)

Innan vi gick in hemma passade Milton på att hoppa ordentligt i vattenpölen :)

Kvällen avslutade vi med godis och Gladiatorerna i soffan allihop :)




Just nu...

Sover dem här efter matning <3



RSS 2.0