Jobb imorgon!

Detta blir bara en kortis. För att snabbt sammanfatta våra två senaste dagarna: slappat mycket, snorig Mille, ny diet, iskall promenad i solen, bra nätter, mammig bebis, middagsgäster och bad i balja!

Bilder från igår. Imorgon ska jag jobba för första gången sen i början på oktober 2010. Mjukstart mellan 8-12.


Tröttigt!!!

Jag är så otroligt trött. Ligger hemma i soffan men ska strax krypa ner i sängen. Resan hem gick bra, och snabbt. Knappt 2 timmar tog det Daniel att köra hem mig och Mille. För Daniel blev det ytterligare 2 timmar i bil då han skulle köra hem tjejerna.
Mille sov hela bilresan.

Och dagen till ära åt han en burk med bitar i till middag :) Duktiga killen. Det har inte riktigt funkat innan men idag så :) Kanske har han lärt sig tugga ordentligt när han ätit bröd!
Och för att chocka oss lite till så åt gan 210 ml ersättning innan han somnade :P Värt att nämnas är att det bara var 1,5 timme innan som han åt middag. Det är första gången vi ens blandat 210 ml :P

Min mamma fyller år idag, grattis!!! :) vi firade igår.

Idag var vi och såg när brorsan tävlade. De vann den matchen vi såg. Mille fick en boll och satt nyfiket och tittade runt sig under hela matchen.

Nu godnatt! :)


Katastrofnatten

Godmorgon!!
Vår natt igår var katastrof :P Milton vaknade vid midnatt och grät och skrattade om vartannat. Vi hade ångest för min pappa, bror och hans sambo låg matförgiftade och min bror skulle upp och tävla så vi visste att alla behövde sova.
Vid 3 pallade vi inte mer så vi satte honom i bilstolen och stack ut och körde. Det tog inte många minuter innan han somnade men vi vågade inte chansa på att åka hem så vi åkte in till Helsingborg och tittade :P det var väldigt öde, sånär som på en massa poliser i en park.

Vi hade verkligen grus i ögonen när vi vid 4 återvände hem. Vi vågade knappt ta av Mille mössan :P Han fick sitta kvar i babyskyddet breve vår säng och sov faktiskt i nästan 4 timmar. Sköönt!!

Det roliga var ju sen när alla andra vaknade. De hade varit så sjuka och utmattade så de hade ju knappt hört Milton under natten ändå :P Men det var ju inte bara för alla andras skull vi stack ut, både vi och Milton behövde ju få sova och han kom ju uppenbarligen inte till ro i vår säng.

Det är riktigt trångbott här denna helg. Min bror med sambo och katt bor här för att dem är mitt i en flytt. De har byggt ett nytt hus och det blev inte helt färdigt i tid men de behövde lämna sitt gamla hus denna veckan.
Och sen kom jag och Mille i onsdags och i fredags kom Daniel med Julia pch hennes kompis :P Och så mamma och pappa då. Trångt men mysigt!

Lite bilder från gårdagen. Min bror stylade håret på Milton så han såg ut så hela dagen. Mille invigde lite nya kläder jag köpte till honom på Väla. Både body och jeans är stl 80.

Nu blir det snart frukost, sen ska vi åka och titta när Andy, min bror, tävlar dubbel i badminton. Sen drar vi nog oss hemåt mot Göteborg.


Duracellkaninen


Godnatt fredag!

Så var det kväll/natt återigen. Blir ett snabbt inlägg då jag är väldigt trött. Det har varit en lång och händelserik dag.

Natten blev bra. Han sov i sträck till kl 6. Mamma och pappa som skulle äta frukost tog upp honom. La tillbaka honom när de stack till jobb och så sov vi vidare en timme.

Sen kom en barndomskompis hit på snabbvisit. Hon bor i Stockholm numer så inte ofta man springer på varandra. Men det var kul att ses :)

Vid lunch åkte jag, kompis Pernilla och Milton till Väla. Började med att äta kycklingspett med jordnötssås och nudlar, jättegott, för att sen shoppa Millekläder, äta gräddbulle och gå en runda på Ikea.

På kvällen kom Daniel och Julia+kompis ner och min farmor och farfar kom på besök. Men pappa, brorsan och hans Pernilla droppade av en och en då dem blivit sjuka. Jag hoppas vi klarar oss. Vi har en liten sjukling att ta hand om. I skrivande stund sitter Daniel och vaggar en ledsen pojk i sin famn. Inte lätt att vara bebis och förkyld!

Bilder från idag när Mille sov ute i vagnen, när vi var ute och det var svinkallt och nu ikväll när Mille somnat i min famn :)


Ojsan hoppsan!!

Det blev fel på uppladdningen av förra inlägget och därför tryckte jag på publicera igen och då kom alla bilderna in i dubletter visst :P som det kan bli! Godnatt!!


Sysselsatta!!

Här ligger jag nu i sängen. Kanske är det lugnet före stormen även idag? Mille sussar sött i sin säng, precis som igår vid denna tiden.
Men allt vände kvart i ett inatt. Mille var en ledsen kille, jag tog över honom till mig. Han somnade om en kort stund men vaknade snart igen och var så himla ledsen. Han piggnade till och jag lät honom leka med en nalle. Vår princip är att han inte får leka på natten. Men nan får ju ångest när mamma och pappa och brorsan och hans sambo sover. Vi väckte alla!!
I ungefär 2,5 timme höll vi på. Det enda som funkade sista halvtimmen eller timmen var att jag stod upp och vaggade honom. Så fort jag slutade vagga så öppnade han ögonen och tittade surt!
Till slut så somnade han äntligen, på min arm, så då fick vi några timmars sömn.
På flera bilder nedan ser ni honom när han vaknade vid åtta tror jag det var. Inte lätt att få flaskan rätt :)

Igår när vi åkte hem från stationen där mamma och Pernilla (brorsans sambo) hämtat mig så satt Mille i sitt babyskydd. Men jisses vad han växt. Det var så trångt och det gick med nöd och näppe att knäppa spännena.
När vi kom hem ville mamma parkera nära pappas bil. Jag gick ut och sa att det bara var 20 cm mellan bilarna. Men innan jag hann säga att det inte var lönt att köra närmre så gasade hon på i ett ryck och stannade 2 cm från pappas dragkrok. Där hade hon tur. Inte kul att kvadda två nya bilar inte ;)

Idag har vi gått en promenad i ganska mulet väder. Milton sov en stund och var vaken det mesta.

Jag var med Andy och Pernilla upp en runda till deras nya hus och hjälpte till att städa och ta bort golvplasten.

Här hemma ikväll har vi lagat mat (gnocchi med kyckling i tomatsås och chokladpudding) och spelat tv-spel. Milton tyckte det var skitkul att "ta" gubbarna på teven.
Han tycker även att katten Suris är en kul kompis och jagar henne mer än gärna. Intresset är inte ömsesidigt ;)

Klockan är nu 23 och Mille har redan fått flytta över i min säng. Han är inte sig själv stackarn. Blir ledsen så fort jag försvinner ur hans syn. Han har även börjat krupphosta så vi får se hur denna natten blir. Med detta långa inlägget säger jag godnatt :) (ja, det är väldigt långt för att vara skrivet på mobil :P)


Sitter på tåget

Nu sitter vi på tåget. Milton har lekt med en leksak en stund men har nu fått mellanmål och ska sova!
Det blev lunch på McDonald's efter att vi varit på försäkringskassan och fyllt i papper om att jag ska få Daniels föräldradagar :)
Har även skickat iväg flera paket, några med för små Millekläder som vi sålt och några med beställda vantar som jag sytt :)

Det sitter nått fyllo bredvid mig :( det luktar inte gott här. Han hade ingen biljett heller. Innan började han leka med Milles leksak med sina skitiga händer :/ sen började han peta på mig och sluddrade... Nu sover han och jag hoppas han gör det länge!

Nu föll Milles ögon ihop och jag ska plugga in musik i öronen :)


Skåne - här kommer vi! :)



Här har vi en glad morgonkille som för första gången själv försökt dra täcket över huvudet vid tittut-lek :D

Idag har vi en massa att göra för om några timmar drar jag och Mille till Skåne med tåget :) Daniel och Julia och Julias kompis kommer efter på fredag. Vi ska fira min mamma som fyller år :)

Nu innan vi sticker ska jag HELST hinna sy två par beställda vantar, träna ett hårdpass (så att samvetet är bra nere i Skåne :P), packa till oss båda samt packa det som Daniel ska ha med till oss som vi inte behöver innan helgen och slå in present :) Givetvis mer såsom att äta två gånger, duscha, föna håret och sånt som också tar massa tid. Puh, får se vilket tåg jag till slut kommer med. 20.42 möjligtvis? ;)

Nu får jag starta dagen här. Mille säger "ätaa" hela tiden och jag instämmer :)

Bio

Vi hade sen tidigare bestämt att gå på bio tillsammans idag om jag inte fick jobb. Milton skulle vara hos kompis Ludvig och hans mamma under tiden.

Vi såg filmen Tintin. Jag var väl skeptiskt innan och tyckte att det lät som en barnfilm. Men jag får erkänna nu att den var ganska bra. Fint gjord och det hände något hela tiden, den var aldrig seg. Däremot störde vi oss på att tex hunden Milou hette Snowie på engelska. Så de kallade på Snowie men det stog det Milou. Samma sak med poliserna.
Det var kul att vara på bio. Det är inte ofta jag är det. Biogodis var en självklarhet också :)

Milton hade det jättebra och när vi satte honom i bilen däckade han direkt :)

Nu ska vi sova! Godnatt!!!

Bjuder på en sexig bild från bion ;)


8 månader idag! :)



Äntligen har Mille fattat hur man går med gåvagnen. Ska inte skryta med att vi övat så mycket men någongång iallafall :) Men idag när vi skulle öva så bara gick han :D Sen att han koncentrerar sig alldeles för mycket på annat är nästa övning ;)

Vår store lille kille blir ju hela 8 månader idag! Oj vad tiden går, men det blir ju bara roligare och roligare :) Jag måste sätta mig och göra en lista över hans utveckling, när han lärde sig vad. Det är ju så kul att ha i efterhand. Har ju mycket samlat på bloggen och på olika ställen, men det är ju kul att ha det samlat på ett papper också.

Iallafall, en liten snabb 8 månadersgenomgång är att han kan krypa, ställa sig upp mot möbler, flyttar sig från bord till soffa, når nu även upp på matbord och tv-bänk, sträcker upp fötterna när strumporna ska på, säger några ord och förstår desto fler, älskar att leka tittut och tacktack, tittar upp om man frågar var lampan är, börjat bli kräsen på viss mat, älskar spaghetti och köttfärsås och blåbärspuré, sover bra både på dagen och natten, kan gå med gåvagnen och säkert en massa massa mer som jag glömmer nu!

__________________________________

Mitt prov vet jag inte om det gick bra eller dåligt faktiskt. Jag tyckte att det var knasigt upplagt och frågorna var väldigt diffusa, men jag hoppas att jag blir godkänd så att jag kan plugga vidare inför nästa prov. Prov varje måndag nu 2 månader framöver.

Nu ska jag duscha, sen lägga mig. Daniel får stanna uppe och köra några maskiner tvätt!

Godnatt!

Når högt

Idag är det måndag, ny vecka. Daniel är ledig, jag fick inget jobb. Tur i oturen kanske jag får säga. Klart jag vill jobba, men jag har ett prov att göra ikväll och behöver plugga :) Mille somnade nyss så jag ska råplugga nu i 1,5 timme.

Vår lillle kille blir 8 månader gammal idag :) Han föddes dessutom på en måndag! Jag frågade honom igår hur vi skulle fira och han svarade "ätaaa!". Vad han menar vet vi inte men han upprepar ofta just det ordet. Vi tror inte att det betyder just äta för det är inget ord vi använt så mycket att han skulle lärt sig det tror jag :) Men varför inte ge honom något extra idag, kanske rentav en blåbärspuré som han älskar så mycket :D

Solen skiner ute så vi tänkte passa på att ta en liten runda ute sen, kanske gå till lekplatsen och gunga :)
Sen blir det veckohandling, städa, laga middag och tvätta. Och göra provet då! Håll tummarna för mig!

Här är lite bilder från igårkväll. Ni ser inte i syne, det är två olika färger på pyjamaserna ;) Vi fick byta om på honom efter halva kvällen :P

Han når mycket högt. Han kan nu ta nappen om man lägger den på tv-bänken.


Bus i pappas knä! Igår var första gången som Mille pussades med vilje för första gången :) Det var sååå sött att se!!!




Nej, plugga var det :) Tjolahopp!

På väg till gymmet

Tidigare i veckan bokade jag gymbarnvakt till idag. Igår var jag däremot väldigt tveksam till att träna. Men idag mår jag bättre och chansar på att det går bra att träna :)
Fast jag hade helst bytt plats med Mille. Jäklar vad gott det ser ut att ligga där i vagnen :)


Vad hände?!

Helt galet. Mille måste ha tagit värsta växtsprånget :P
För någon dag sen smög några storlek 80 plagg upp från lådan. Bara någon dag senare rensade vi ut nästan allt i storlek 68. Det har gått jättesnabbt, han måste ha tagit ett riktigt kliv i längdkurvan :)
Jeans kan han fortfarande ha i storlek 68 (korta ben i rakt nedstigande led :P) medan pyjamaser med fot i storlek 74 är för små nu.
Jag tror att han kommer kunna ha storlek 80 länge nu. Storlek 68 har ju hängt med riktigt länge och då dem inte växer i räserfart längre så blir nog storlek 80 bra, minst till sommaren tror jag.

Nu nyss gjorde han något galet, han ställde sig upp mot en stol och NÅDDE UPP på matbordet. Vi brukar ställa massa grejor där för att dem (hittilks) stått säkert. Soffbordet är sen någon dag helt rensat då han nu når in till mitten på det :) Stora killen minsann :)

Bilderna: Milton sitter och tittar på teve i ny onepiece i stl 80, han leker med sin spelande snigel i ny pyjamas i stl 80, sover i kul pose, och idag när han stod vid matbordet. (ordningen på bilderna kan jag ej påverka)


Film - Miltons första snöupplevelse!



Vi tog oss ut en snabb runda. Blev en kortis till affären för att köpa sånt vi var sugna på (så att vi får i oss någon mat) och så fick Mille sitta i snö för första gången :) Han tyckte nog varken bu eller bä :P

Nyfiken kille!

Mille står vid balkongdörren och tittar nyfiket ut :) han är jätteglad idag och ler stort och skrattar :D trots tråkiga föräldrar som bara ligger i soffan!

Just nu i skrivande stund kom han på att man kan banka med en plastburk i gåvagnen så att det låter så in i bomben. Världens leende på hans läppar :)


Vitt och fint!

Jag trodde att jag skulle bli deppig om det kom snö nu. Har den inte kommit vid jul kan den lika gärna hålla sig borta. Jag längtar efter våren!
Men jag får faktiskt erkänna att det är ganska mysigt med snö :) det vita fluffet gör det väldigt ljust! Jag gillar snö men jag hatar slask, så nu får den ligga kvar några dagar!

Ser ni att vi bytt parkering. Innan stod vi uppe vid den guldiga jeepen på vänstersidan men nu står vi nästan längst ner till höger.
Det var ingen bra kombo att ha en Volvo v70 och stå mellan en v70 och en jeep. Det är riktigt trånga parkeringsplatser här. Det var vid flera tillfällen som vi inte kom in i bilen utan fick lägga ur växeln och putta ut bilen. Det funkar ju inte... Nu står vi bättre! :)


Eko i magen!

Det gick bra på kontoret igår. Vi skrev avtal och pratade allmänt om jobbet bara. Har ju jobbat för dem innan så jag känner mig trygg, det ska bli kul!

När jag satt på bussen på vägen hem blev jag illamående och fick ont i magen. Trodde jag blev åksjuk men det är mer än så. Jag åkte hem och la mig i soffan och var världens sämsta förälder i 3 timmar. Jag orkade ingenting och kunde inte resa mig. Längtade bara tills Daniel kom hem.
Jag började spy som en kalv och fick strax därefter ett mess av Daniel att han spytt på jobb. Jahapp kul kul. Vi tror inte det är magsjuka utan matförgiftning då vi tvekade på att äta en köttfärssoppa jag gjort men valde att äta den.
(behöver jag nämna att resten åkte i soporna illa kvickt?)

Och på den vägen är det. Senast jag åt var vid lunchtid igår. Sen dess har jag fått i mig lite saftsoppa och vatten och lite glass. Fast nu har jag inte spytt sen runt midnatt så jag hoppas att det går åt rätt håll. Jag sov i soffan hela natten. När jag vaknade vid 7 och gick upp och kissade var det första gången på 12 timmar jag gick upp ur soffan. Hej vätskebrist!!!
Daniel låg då och sov fullt påklädd med frossa i vår säng. Han har kommit lindrigare undan än vad jag har.

I vanliga fall är jag känslig för dålig mat men Daniel har värsta plåtmagen. Men när till och med han blir sjuk, då däckar jag ihop totalt!

Det snöar för fullt ute men vi lär inte komma ut till den. Och den helstekta fläskfilén med pommes duchesse blir det ingenting av ikväll :(

Det är riktigt slött här. Vi sover emellanåt och ser på Vinterstudion när vi är vakna!

Daniel ringde sitt jobb redan igårkväll och sa att han inte skulle kunna komma idag. Jag är väldigt glad att han är hemma, jag hade inte klarat av lillpysen i 13 timmar idag.

Nu ska jag äta lite glass och försöka få upp energin och bli frisk!


Uppe långt innan tuppen!

Här blev det en riktigt tidig morgon. Jag har faktiskt varit vaken sen kl 4. Vet inte varför jag vaknade och jag kunde inte alls somna om. Låg och tänkte på livet i allmänhet och försökte somna.
Klockan 5 ringde Daniels klocka. När han stack så sa han att Milton sov gott. Yeah right! :P Jag hörde fortfarande Daniel i trapphuset när Milton började hosta och prata. Jag tog in honom i vår säng men jag hade inte tålamod att hålla på att lägga honom ner hela tiden så vi gick upp.
Jag brukar vägra gå upp innan 7.30. Detta är andra gången någonsin jag går upp så här tidigt med Mille, men jag tror (Hoppas!!!) att han snart ska somna igen så att jag också får somna om.

För just idag ville jag verkligen sova för sen när Mille sover mellan 11-13 så kan jag inte vila för jag ska till kontoret och skriva avtal så att jag kan börja jobba så smått igen :D jag har inte jobbat sen september 2010 pga sjukskrivning (foglossning) och mammaledighet :)

Nu börjar Mille bli ruskigt trött här. Han låg nyss ner på mattan ;) Jag tror att vi snart kan krypa ner i sängen.
Han gjorde en läskig grej innan. Han låg i min famn och tog plötsligt ut nappen och låg och kippade efter andan. Sen började han kräka upp en massa slem. Det behövdes säkert men ändå läskigt när han inte får riktigt med luft.

Nu har vi sett på Pingu och andra barnprogram och nu ligger pysen ner på mattan igen så nu blir det sova!!! Yes!!!


God doft :)

Ni kan tro att det doftar gott i vårt kök :) när jag tidigare ikväll gjorde middag (korvstroganoff) så gjorde Daniel bröd :) Rågbröd blev det, jättegoda!

Och gissa vem som åt sin mammas hemlagade mat idag?! Jo världens bästa Milton :D
Första gången han inte klöks och spyr av hemmagjord mat. Yeah! ;)
Han fick kokt lax med bechamelsås och potatismos :)

Bjuder på en bild på en vig liten pojk. Tänk om alla kunde ligga sådär avslappnat och tugga på tårna ;)


Speciell dag

Nu är vi hemma efter en jättetrevlig kväll! :)
Vi hämtade ut ringarna, lämnade Mille hos Ludvig med föräldrar och åkte sen in till restaurangen Lilla Tavernan i Linné :)
Till förrätt blev det en mixad tallrik med varma förrätter. Vissa av dem jättegoda, andra inget som föll oss i smaken, men det var kul att få smaka på lite olika :)

Det var bra service och maten kom ut ganska snabbt men var välgjord och fint upplagd :)
Daniel saknade Milton och satte upp min mobil på bordet. Baksidan av mitt mobilskal är en bild på Mille nämligen. Han fick vara med på ett hörn, bokstavligt talat ;)

Till huvudrätt blev det mixade varmrätter bman fick lite av varje av souvlaki, kycklingspett, kalvfärsbiff och lammkotlett. Gott :)

Vi hade ätit färdigt tidigare än tänkt så vi passade på att titta på nya Plikta, den stora lekplatsen i Slottsskogen. Vi köpte även lite godis :)
Sen åkte vi ner till vattnet och satte ring på varandras finger :)

Det har varit en jättetrevlig kväll! Älskar min Daniel!!!

(bilderna hamnar tyvärr inte i rätt ordning alltid, inget jag kan göra något åt när jag bloggar från mobilen)


Fira förlovning

Nu ska vi ut på grekisk restaurang och fira förlovningen :)
Milton ska vara hos sin kompis Ludvig sålänge :)


Nappjakt

Oj vilken härlig tupplur vi tog tillsammans innan på sängen :) Vi sov minst en timme.
Men vår stackars liten mår inte bra idag. Vi har trott nu någon dag att hans förkylning börjat lätta men icke :( Han vaknade inatt och hostade som bara den och var täppt och slemmig.
Sen under dagen har han bara blivit sämre och varit gnällig och tydligt inte mått bra :( Jobbigt att bara se på, men vi försöker hjälpa honom så gott det går.
Men nu har han varit förkyld och hostig i över 3 veckor så han får gärna bli frisk...

Som rubriken förteller så har vi haft nappjakt nu ikväll :) Ibland behövs det när det har blivit lite väl mycket svinn på nappar :P Då blir det till att leta i alla vrår, i jackor och väskor och under soffan. 15 nappar fick vi ihop som nu har kokats. Just nu kan jag tänka mig att koka dem dagligen, bara vi hittar en lösning så Mille blir frisk.

Nu äter Mille nattflaskan i Daniels famn och snart somnar han för natten. Och jag håller tummarna för att han ska få sova gott inatt!


Trötta familjen

Så här slappt har vi det just nu! Ingen energi i nån av oss...


Film på coola leksaken



Dagens första film får bli en jag nyss filmade när Mille lekte med en cool leksak han fick i doppresent av sin gudmor, tillika min vän Pernilla :)
Han gillar den och blir väldigt koncentrerad på bollarna när dem flyger :)

Det roliga är borta :P

Milton har kunnat resa sig upp mot möbler i flera veckor nu. Men hittills har gan bara pillat lite försiktigt på alla grejor. Men så började han häromdagen med att vräka ner både filmer och böcker, vilket kan göra väldigt ont på tårna.
Så på ikea köpte vi två luckor på fyndavdelningen som Daniel skruvade fast igår. Vi ska sätta någon form av magnet, just nu har vi bara knutit ihop dem med snöre :)
Men visst blev det fint?! :)


Däckarkungen

Här sitter jag med en däckad kille i famnen. Oj vad sent det blev för honom idag. När vi satt och åt taco innan fick vi plötsligt en trevlig inbjudan till grannen som serverade ost och kex och räkor och fricka :) kul initiativ och trevligt var det :)

Innan idag var vi på ikea. Vi har gjort om lite här hemma plus att vi måste göra köket trevligare :) och så köpte vi lite Mille-grejor :)
Däremot missade lilleman hela shoppingen, han låg däckad i kundcagnen :)


Uttråkad ;)

Jag försöker städa här och för att det skulle bli lite mer effektivt satte jag Milton i sin säng. Han låg ner och grejade när jag kom in, men reste sig upp ganska snabbt och när han stod upp släppte han plötsligt taget om kanten :) dock bara nån sekund. Men ändå :)
Sen såg han bara allmänt uttråkad ut :P


Väntan

Nu sitter vi i väntrummet på Backa BUM.


Sjukhus å sjukhus å sjukhus

Så vad har vi då gjort senaste veckan. Det som dominerat har tyvärr varit flera sjukhusbesök med Milton. Så det är inte det att vi badat badhus och haft roliga utflykter som gjort att jag inte orkat med datorn.

Vi var ju på sjukhuset förra måndan då dem konstaterade krupp på vår lille hostande älskling. Fick lite råd hur vi skulle göra och dem trodde det skulle gå över vilken dag som. Men det ville inte släppa och han blev nästan sämre under någon dag så på lördagen åkte vi in igen med honom. På Östras barnakut konstaterade dem att han absolut var riktigt slemmig och rosslig, hade det lite ansträngt att andas och att det kunde vara en begynannde lunginflammation. Trots detta skulle vi behöva vänta 7 timmar på läkare (?). Klockan var då redan 19 på kvällen och Daniel som skulle jobba dagen efter kände inte för att spendera hela natten på akuten...

Vi åkte då istället till Gamlestans jourvårdcentral... Vi fick veta att det var 1,5 timmes väntan på läkare och blev ombedda att gå och sätta oss i väntrummet. Daniel stack iväg till McDonald's för att köpa kvällsmat. Men innan jag knappt hann sätta mig ner i väntrummet började Milton hosta som tusan och lät riktigt mycket när han andades in. En sjuksköterska kom ut och hämtade oss och vips så var vi inne hos läkaren, max 10 minuter efter att vi kommit dit.
Märkligt att han var prio 1 på Gamlestan men inte alls prioriterad på Östra.

Innan Daniel hann tillbaka med maten hade vi redan hunnit med ett läkarbesök och sen pox (som var 93-94%)och stick i fingret. Vi hann äta maten och mata Milton medan vi väntade på provsvaren.

Hans sänka (tror jag det var) såg bra ut och alltså ingen lunginflammation. Däremot skulle läkaren trycka på Backa BUM att dem måste utreda honom för att se vad det var.
Då Milton lät bra innan vi skulle åka hem valde vi i överrenskommelse med läkaren att inte ge adrenalin.


Måndagen kom och vi hade blivit ombedda att skaffa en akuttid på Backa BUM för att dem skulle titta på honom igen. Pratade med en sjuksköterska där som ställde massa frågor och så och hon lyssnade på honom i telefon och sa att hon inte tyckte att vi skulle vänta till den eftermiddagstid hon hade utan åka direkt upp till Östras barnakut igen.
Sagt och gjort, med frukost i magen och packad skötväska åkte vi dit.

Vi hade tur och var nästan ensamma där så allt rullade på fint och läkaren tog god tid på sig att prata med oss och undersöka Mille. Samma konstaterande som alltid - han var riktigt slemmig i hals och lungor. Ingen överraskning, ungen rosslar dagarna i ända.
Att han hade krupp kunde bara bekräftas ännu mer, men däremot hörde hon pipljud även på utandningen och att han ansträngde sig både för att andas in och andas ut. Det i samband med segdragna förkylningar, det eviga rosslet och att han aldrig blir helt frisk tyder på förkylningsastma.

Så både förkylningsastma och krupp. Stackars plutt. Både problem med att andas in och ut... Det räcker väl med det ena...

Milton var jätteduktig hela tiden. Däremot passade han på att halka när han kröp och slog ögat i en utstickande del på sjuksängen så han fick ett blåmärke.

Vi fick med oss en inhalator med mediciner hem.


Det går upp och ner med hur lätt det är att ge honom medicinen i den. Vissa gånger är han ruskigt förbannad men andra gånger ligger han lugnt. Det är ju klart inte bekvämt att få en mask över halva ansiktet...

Idag är det torsdag och vi ska om några timmar till Backa BUM. Nu ska dem väl börja följa upp. Jo förresten, jag skulle egentligen inte haft tid där idag. Eftersom både Östras barnakut och Gamlestan skickat remisser och sen skyndat på för att det ska bli utredning så ringde jag Backa i måndags för att höra när vi kunde få en tid. Döm av min förvåning när hon sa att vi fått tid den 16 februari :O Det kallar jag inte snabb tid. Han hinner ju bli förkyld 2 gånger till innan dess...
Så efter klagomål från mig så fick vi en tid idag. Nu fick vi ju mediciner och så från Östra så det dem kan göra idag är bara att se om medicinen möjligtvis börjar hjälpa. Det är inte säkert än men vi tycker nog att Milton mår lite bättre iallafall. Han hostar inte den äckliga hostan med hemska inandningar så mycket längre utan mer vanlig hes hosta...


Som trevlig avslutning på dagen ska jag åka till Melinda och Ludvig och när Daniel slutat jobb kommer han också dit så ska vi äta middag ihop allihopa :)

Bästa mailet på länge!!!

Häromdagen mailade jag till det jobb jag hade när jag blev gravid... För er som inte vet vikarierade jag på förskolor runt om i Göteborg.
Iallafall så känner jag nu att jag vill komma ut och jobba igen, dels för att det är roligt att jobba och träffa människor men också för att dryga ut föräldraledigheten. Daniel är ju ledig minst två vardagar i veckan så då kan jag passa på att jobba lite.


Hur som haver, jag fick svar på mitt mail bara någon timme senare och vilket underbart och bra svar sen då :D




Beställde ett belastningsutdrag direkt efter jag fick mailet och nu hoppas jag att det kommer fort. Synd bara att jag inte mailade dem för nån vecka sen (eller jag gjorde faktiskt det men uppenbarligen till fel mail för jag fick inget svar) för Daniel kom på igårkväll att han är ledig hela nästa vecka :P

Men det känns jätteskönt att det gick så smidigt att få komma tillbaka till gamla jobbet... Jag trivdes verkligen med det och ser fram emot att få uppdrag :)

Mysig nattning!

Det har varit en lång dag idag. Milton vaknade redan 7.30 (brukar vara kl 9) och sen har det gått i ett hela dagen. Jag har städat och diskat, vi gick på promenad i skogen, middag har lagats och ätits och så har vi myst och slappat nu ikväll :)
Milton har kommit på att han speglas i vår balkongdörr när det är mörkt ute. Så han kryper fram till dörren och skrattar åt sig själv ;)
Innan stod granen framför dörren, men den städade jag också bort idag. Nu är det bara stjärnorna i fönstret kvar, för övrigt är det äntligen tomt på tomtar :P nu vill jag ha vår!!!

Innan ville jag slappa i soffan efter en hel dag utan vila, men Mille tuggade på alla sladdar han hittade och rev ut böcker och var på riktigt bushumör så jag satte honom i bumbon så fick han sitta där och leka :)
Nyss la jag in honom i sängen efter att han legat i min famn och sovit ett tag. Det brukar vara Daniel som nattar men han är och tränar så det var mysigt att få natta idag :)

Jag har massor jag vill skriva om vad som hänt senaste veckan, men det får jag ta imorgon för nu vill jag bara halvsova i soffan ett tag :)

Godnatt!!!


Titta på ankorna!

Vi är på en liten promenad uppe vid sjön :) Milton tittar nyfiket på ankorna och sjunger/pratar jättemycket :) Innan sken solen massor men vi kom ut lite sent för att få njuta av den.


Milton säger pappa!!


Nyår 2011/2012

Nyår startade inte bra för vår lilla Milleman. En blandning av förkylning och separationsångest gjorde att han var sååå ledsen i början när gästerna var här! Plutten :)

Han ser så fruktansvärt hjälplös ut här tycker jag. Inte ofta han är ledsen på det sättet!


Allt blev bättre med mat i magen :)


Vi var tre par som firade nyår ihop. Min vän Maria med man och barn och min vän Michaela med man och barn :) Av hänsyn till att Maria inte vill att bilder på hennes son florerar fritt på nätet kommer här bilder på maten och på Milton och Vilgot :)

Förrätten som var skagenröra på rågbröd.


Huvudrätten fick vi inget foto på. Vi åt fläskfilé med potatisgratäng och en sallad till det.

Till efterrätt hade jag gjort vaniljpannacotta som vi hade färska bär till :)







Kolla in denna härliga kille! :D Man ler med hela huvudet när man ser denna bilden :D



Men han gillar även att attackera Milton :P



Milton och Daniel



Alla småkillar sov gott och ohindrat på tolvslaget! :) Vi skålade på balkongen och tittade på massa raketer!



Gott nytt år! En vacker dag ska jag sätta mig och gå igenom årets bilder och och göra något fint kollage!

Utflykt till Bohus fästning

När Julia var här sist så gjorde vi en utflykt till Bohus fästning. Vi gick inte in i den alltså utan gick en promenad runt den. Hade med oss varm choklad/kaffe och mackor :)







Jättemysigt verkligen! Man borde packa lite fika oftare och bara gå en liten runda :) Det är ju sånna saker man minns sen :)

Julen i bilder!

Så tog jag mig äntligen tid att sätta mig vid datorn för att lägga in julbilderna. Känns aningen sent nu men ändå...
Här är bilder från Skånejulaftonen :)

Finklädd kille vid middagen!


Milton får en julklapp iklädd tomtekläder!


Men det var nog inte julklapparna som var roligast utan all uppmärksamhet man får när man är ensam bebis bland 5 vuxna :)



En galen bild som togs nere i Skåne ;) Milton gör ofta sådär att han tar grejor i munnen och sen kryper iväg! Som ett djur beter han sig :P



Sen åkte jag hem och då väntade Pappajul för både Milton och Julia. Mamma och pappa körde mig upp så dem stannade på fika. Daniels föräldrar och bror var också över på en fika :)

På kvällen hade vi julklappsöppning med bara vår lilla familj :)









Miltons nya hörselkåpor...


...och gåvagn :)


Som man kan åka runt i när pappa kör :D (bild tagen i januari)



Det var vår jul det :)

Solen skiner

Ser ni hur solen strålar in genom fönstret. Jag längtar ut!
Tog nyss upp Milton efter sin tupplur som varade 2,5 timme. Nu ska han få lunch sen åker ytterkläderna på så att vi kan gå ut och njuta av solen en stund!!


Förlovade!



Daniel kom innan hem med en jättestor ros! Jag trodde det var för att jag hade namnsdag, men Daniel hade andra tankar! Den 5 januari är i fortsättningen inte bara min namnsdag utan även vår förlovningsdag!!!

Finaste killarna!

Godnatt hälsar vi! Dock sover Milton sen länge och vi hoppas på en bra och lugn natt. Det är storm ute och den ska kulminera inatt och Milton brukar tyvärr vakna när det blåser då det viner så mycket i rören här. Men vi får hoppas att det går bra :) godnatt!!


Trött gosse

Milton satt på mattan nedanför soffan tidigare idag och lekte med några nappar. Plötsligt blev det tyst och när jag tittade ner hade han somnat sittandes och ramlat ihop i en hög! Sötnöt!!


Vår dag på akuten

Jag fick världens huvudvärk efter vår sjukhusdag igår och orkade inte blogga alls...

När vi kom till sjukhuset fick vi snabbt komma in på ett rum för att prata om varför vi kommut dit och sånt samt tempa och väga Milton.
Efter det fick vi sitta i väntrummet ett bra tag innan nästa sjuksköterska visade oss in på ett nytt rum.
Milton var vid gott mod och lekte med det han kom över.

En läkare kom in och lyssna på lungor, tittade i öron och hals och kände på magen.
Hon sa att han var mycket rosslig och att slemmet satt mycket hårt. Hon sa att hon ville att en lungspecialist lyssnade på honom. I väntan på den läkaren hann jag tänka ganska mycket på vad det kunde vara med tanke på att första läkaren inte ville ta eget beslut utan ville ha en second opinion. Hon nämnde astma i förbifarten och det önskar jag ingen.

Lungspecialisten kom och lyssnade och bekräftade mest det som första läkaren sagt, att han var slemmig...
Sen var det flera turer fram och tillbaka för läkarna då dem pratade med mig och pratade med varandra. Astma och krupp pratades det om.

Till slut kom de i alla fall fram till att det är krupp han har (vilket innebär skällande hosta, andningssvårigheter särskilt vid inandning samt orolighet och heshet). Astma kunde de utesluta då Milton inte piper i utandningen utan det är inandningen han har problem med.
Han fick inhalera adrenalin i två omgångar. Första omgången gick jättebra. Men som ni ser nedan så däckade Milton helt och när han skulle få andra dosen fick vi väcka honom och han blev vansinnig, men det gick.

Adrenalinen hjälpte inte, vilket om jag förstod det rätt bekräftade deras tankar om krupp ännu mer. Det pratades om ifall han skulle få kortison men de ville avvakta.
Vi fick papper med råd hur vi ska göra när han får kruppanfall.

Vi ska nu få en remiss till Backa Barnmedicin för uppföljning av kruppen samt vill dem utesluta förkylningsastma och så ska han göra allergitest då läkaren såg hans prickar på rygg och mage när hon undersökte honom.

Vi blev hemskickade och jag var glad och lättad över att jag åkte dit. Känns bra nu att ha kött på benen, veta vad det är han har och kunna hjälpa honom på bästa sätt!!

Till min fasa upptäckte jag dock att jag glömt hans mat hemma på köksbänken. Fick köpa en jordgubbsyoggi på pressbyrån. Jag trodde att Mille skulle tycka det var lyxigt men han var inte särskilt begeistrad :P

På bussen smällde värsta huvudvärken på mig. Antagligen släppte all stress och oro. Tusen tack till Milton som somnade när vi kom hem så att jag också kunde sova!!!


På väg

Vi sitter på bussen på väg till sjukhuset. Milton blev förkyld den 26 december och nån dag senare kom den hemska hostan tillbaka som han drogs med i november. Den hann aldrig försvinna helt mellan hans förkylningar.

Nu några dagar har det låtit hemskt om honom. Han hostar till han klöks och tappar andan och när han andas in låter han som signalen i en vanlig telefon innan man slår numret, fast i högre ton (fattar man min förklaring?)

Inatt hostade han massor och när vi vaknade ringde jag Backa Barnmedicin där han är inskriven, för att få råd vad vi skulle göra. Hon tyckte att vi skulle åka direkt upp till Östras barnakut. När man ringer 1177 blir man alltid hänvisad dit, om man så har ont i lilltån. Men Backa BUM brukar inte hänvisa dit direkt vanligtvis, så det kändes bäst att lyda dem :)

Utåt sett ser Milton helt frisk ut, förutom rinnig näsa. Men under ytan ligger det hemska slemmiga monster som stör hans andning. Dem vill vi förinta :)


2012

GOTT NYTT ÅR!!!!!


RSS 2.0