Skånehelgen

I fredags styrde vi ner mot Skåne. När man möter en traktor bland rapsfälten, då vet man att man är framme ;)

Så fort vi kom fram fick Milton ny cykel av sin mormor och morfar! En jättehäftig orange 20". Han fick testa den i trädgården medan vi tog en fika :)

Så härligt med trädgård att gå ut i. 

Vi lämnade Tuva där och åkte till en simhall. Jag simmade 1000 meter medan Daniel och Milton lekte och övade på att simma. 

Vi satt i trädgården och åt grillad korv med rotsakspytt på kvällen! 

I lördags åkte vi till Danmark med min barndomskompis Pernilla och hennes sambo! Vi köpte öl, ostehaps, promenerade längs gågatan och åt lunch på San Remo :)

Sen det som Milton längtat till! Kalas! Vi firade honom och min pappa. Så härligt väder! Milton fick bland annat ett ninjago-lego han önskat mycket!

Tuva var skitnöjd med pappret :D

Vi åt grillade kebabser, såå gott!! Tårtan hade Milton bestämt. Marrängbottnar, vaniljkräm, chokladsås, grädde, jordgubbar och blåbär. Den blev förvånande god! Riktigt bra kombo!

Mycket bus i trädgården har det blivit. 

Innan vi åkte hem i söndags åkte vi till Hembygdsparken i Ängelholm. Det ösregna i 1 minut en gång i kvarten. Men vi fick lekt och tittat på djuren. 



Tog en rolig bild hos mamma och pappa på en bänk utanför deras hus. Här är barnen lika gamla, har samma dräkt och sitter på samma bänk. Lika men olika :D


Sol på balkongen

Vi har gjort sommarfint på balkongen. Inte varit väder för det innan. 

Här är en livsnjutare!

När Tuva sov passade vi på att spela spel och vädra tomaterna. 

En runda ut till Björlanda resulterade i ren mast med solskyddsmedel på. Klar för påmastning. Milton och Tuva kastade sten i vattnet. Eller Milton gjorde. Tuva kastade 20 cm fram och klappade av lycka efteråt ;D



Hatt/keps är ju ett idrottspass för sig när man har en 1-åring! Phew. Ibland glömmer hon av den flera minuter men ofta åker den (och skor och strumpor) av så fort tillfälle ges. 


Min klassiker - halvvägs

Igår hade jag kommit halvvägs i min egna klassiker. Det är roligt och motiverande att veta att man ska rita vidare på strecken när man kommer hem :)


Igårkväll såg det ut såhär. 

Simningen är 0% än men imorgon ska vi till simhallen. 

Gå, cykla och hemmaträning kommer jag absolut klara. Gym hoppas jag men mitt gymkort går ut innan min klassiker ska vara klar. Simning och löpning tror jag inte kommer nå 100% men jag ger inte upp än. 

Mitt mål med detta har ju aldrig varit viktnedgång (även om några kilo ner inte är fel) utan att få in mer rörelse, komma ut, ha mål att sträva mot och visa mig själv att jag klarar mer än jag tror!
Dessutom roligt att komma ut med Milton! 

Men fy vad arg han är på sin cykel. Idag skrek han att han vill sälja den för att den är så liten. Han har insett att han knatar på som en tax med knäna upp i hakanoch aldrig kan rulla några meter medan vi trampar större varv och kan rulla utan att farten minskar direkt. Så nu vill han inte cykla mer. Vilken tur att jag vet vad han ska få i helgen ;)

Med på schemat ovan finns inte dagens träning, vilken jag är väldigt nöjd med. 6,5 km cykling, 4 km gång, hemmaträning, 2 km löpning samt gym. Ingenting är omöjligt, men det hade inte gått om barnen inte gått med på det. De har ju varit med mig på allt utom löpning. 


I'll keep going...


Aj

Öppen låda i köket vs. Tuva 1-0



Borås djurpark

Ja, gårdagen då Milton fyllde 6 år, firade vi på Borås djurpark! Vädret var på pricken det absolut bästa man kan ha där. 19-20 grader, sol med lite moln och ingen vind. Perfekt. 

Vi började med att gå den nybyggda höga bron som går från entrén upp till savannen. 
Vi fick se en liten elefantunge och strutsbebisar på 3 veckor! 

Vi pratade i bilen dit om att vi inte ville ha hålltider att passa eller någon stress. Bara ta dagen som den kommer. Vi sa att det däremot vore roligt att se matning av apor. Blir lite liv i dem då :)
Frågade i kassan om det fanns matningstider varpå hon svarade att de inte har officiella matningar på lågsäsong. "Men jag vet att aporna ska få mat 12.30!" Alltså huuuur perfekt :D innan apmatning satte vi oss och åt risifrutti :)

Här nedan har vi kommit upp mot vargar, björnar, grill- och lekplats. Ser ni vargen mellan dem?

Vi grillade korv med bröd till lunch. Tog en lite längre paus med lek på lekplats och så :)

Skriv inläggstext 

När vi tittat på björnarna och älgarna gav jag Tuva napp och gosedjur och jag ljuger inte när jag säger att hon blundade inom 5 sekunder och sov strax därefter. Tvärdäckade. 

Men hur söt är hon inte??!!

vi passade på att leka på nya Simbalekplatsen samt titta på sälar, getter och killingar!

Tuvis vaknade precis när vi gick in i kiosken och skulle köpa glass :)

Daniel och barnen åkte ett varv i parken med tåget! Jag stannade och passade grejorna och tittade på påfågeln. Så otroligt fina de är!

Vi avslutade med ett besök i Barnens zoo. Lek i kaninhålan...

...och klappa getter och grisar :)

Tuva gick kaxigt fram mot en gris, den grymtade till och hon vände på klacken och sprang haha! 


Denna bilden visar rätt bra hur livet med Tuva är. "Ooh bajs, det måste jag ha!" Panikbortdragning :P 

Tuva är verkligen högt och lågt och överallt hela tiden. Pillar på det mesta, smakar på allt, klättrar som en apa och har noll konsekvenstänk! Just nu är det största målet varje dag att alla ska överleva till kvällen! :P 


Familjen!

En härlig dag, Milton var jättenöjd!


Laddar

De sover inte, de ligger på laddning!!

Skönt för dem. Då är de pigga sen. 


När vi gick hemifrån var det lite mulligt. Nu har vi kört in i gassande sol. 

Jag och Milton har köpt massa picnic och han fick en tidning. 


Mot Borås Djurpark!!!


Milton 6 år!!

Idag fyller Milton äntligen 6 år! Som han längtat och räknat ner! Det blev sång i soffan för han vaknade 5.40. Inte lätt att hinna före honom då :P

Tuva fick syskonpaket. Det är tradition i min familj :)

Förväntansfull kille!!

En roddbåt, spidermandocka, 2 T-shirts, nya Labyrint-spelet, gosedjursapa, turtles-kudde, krabbhiss, Pokémon-kort och Pokeball. Och så ska han få en ny cykelhjälm. 

Nu blir det frukost och sen drar vi på äventyr hela dagen :D


H+D 9 år

HAN! Min bästa vän, den jag väljer som sällskap både till tv-kväll, restaurangbesök eller resa till en öde ö. Äventyrlig, modig, hjälpsam, generös och bäst. Idag är det 9 år vi har gått sida vid sida. Inte ofta är vi frivilligt ifrån varandra. Längtar efter alla semesterveckor då vi är tillsammans dygnet runt och kan njuta av varandra, barnen, båten och fjällen! Älskar dej! ❤️ och hoppas på mååånga år till!


Göteborgsvarvet

Igår kom mina föräldrar till Göteborg. De är med i Göteborgsvarvet varje år. Vi käkade middag och när Daniel dragit till jobb stack vi ut till fotbollsplanen och lekplats :)

Hemma fick Tuva försöka med klosslådan. Hon har aldrig fattat den innan men nu plötsligt så :D däremot blev hon sur när det inte funkade och då åkte klossen i golvet :P

I förmiddags tog jag med barnen till gymmet. Hade tänkt lämna Milton till gymbarnvakten och ha Tuva i vagn men barnvakten ville så gärna att Tuva stannade så då testade vi det :D och det gick ju superbra!

Min klassiker tickar på. Snart har halva tiden gått men jag är inte uppe i hälften på träningsstaplarna. Får se hur det går. 


När Daniel vaknat cyklade vi till Sannegårdshamnen för att heja :)

Och mina föräldrar kom ju också förbi såklart!! :) när de passerat cyklade vi hem igen och vinkade av Daniel till jobb. 


Jag och barnen tog en kvällspromenad för att se över det sista inför Miltons bowlingkalas imorgon och sen blev det godis och nattning :)

Jag lyckades se en hel film, med ett antal pausningar för att Tuva vakna. Men nu har jag lagt mig i sängen. Förra natten var stundtals väldigt sömnlös så inatt tänkte jag sova lite mer ;) 


Som en liten notis så här en lördagkväll. Daniel har 15 arbetspass kvar innan 6 veckors semester och Milton har 11 dagar kvar på förskolan EVER!! I höst väntar förskoleklass! :D


Forsande saliv

Den här lilla tjejen får en tand lite längre in i munnen. Trodde den skulle ha spruckit upp nu men den är envis. Det verkligen rinner saliv ur munnen på henne. Hon har aldrig behövt dregglis då hon knappt saglat innan. Nu skulle hon behöva ett badlakan under hakan :O


Hon sover oroligt på natten och är gnällig. 
När jag behövde fixa igår fick hon därför hänga i bärselen på min rygg. 


Solbrillor på men kallt hav

I torsdags åkte vi ut till Björlanda Kile för att ta fram masten. Fint väder, sol och runt 25 grader varmt har jag för mig. 

Däremot blåste det. Riktigt mycket. Varm luft så blåsten i sig gjorde inget. Men vi ville inte masta på båten. Tog bara fram den och började förbereda, så hoppas vi kunna masta på kommande vecka :)

Efteråt tog vi en promenad ut i skogen till en badplats. Vi såg en stor fasan springa en liten bit ifrån. 

Vi fikade...

...och dessa tre kände på vattnet!

Ruskigt kallt tydligen. Svårt att se nu att semestern börjar om 4 veckor haha. Tuva gjorde allt i sin makt för att få fötterna ovanför ytan haha :P


Det var sjukt mycket myror överallt. Man kunde inte stå still för då kryllade det av myror runt skorna. Det ger mig obehag, vet inte varför. De får gärna hålla sig i sin stack. 


Vi hade en mysig utflykt iallafall!! :) 

Tuva är humorn själv. När vi gick tillbaka blåste det kulingvindar rakt mot oss. Då la hon filten över huvudet haha!!


Tänder på gång

Asså natten. Aaaaaah vad lite jag fick sova. Kollade inte på klockan så mycket för att inte bli stressad. Jag accepterar vakennätter numer och tar de som de kommer. Men att Tuva var vaken i runda slängar mellan 1 och 5 och att Milton sen vaknade strax efter halv sex var ingen lätt match! Det verkade som att hennes huvud ville sova för hon la sig ner, men sen vände och vred hon och satte sig upp. Om och om igen. Så inte gråt och sånt utan oro. 

Vid 3 gav jag ersättning men hon somnade inte för det. 

Så dagen idag har jag rört mig likt en sengångare, mest slappat faktiskt. Inte ritat till några pelare på mitt träningsschema. 


Daniel tog ut barnen lite så jag kunde vila. Nu ska han vara hemma två nätter så jag lär få sova en del iallafall :P


Innan middagen var Tuva ledsen och när jag kände på henne var hon varm. Och ja, feber på henne nu :( hon har haft många omgångar med feber. Jag har läst att man inte får feber av tandsprickning men när vi kände och tittade i munnen så är hon blå och öm lite längre in i munnen och en tand är på väg. Hon saglar så det rinner ur munnen också så jag hoppas det är det som är anledningen. Kan förklara natten också. 

Då hon bara grät och grät innan läggdags och tempen var 39,2 så gav vi Ipren. Och hon har aldrig sovit så bra som ikväll. Vaknat en gång men det var nog Daniel som råka väcka henne. Vid denna tiden brukar hon ha vaknat till typ 4 ggr. 

Så jag hoppas det blir bättre nu inatt. 

Innan ville Milton sitta vid datorn. Vi sa att han nog bäst satt vid köksbordet. Men nej, soffbordet var bäst. Och det tyckte Tuva med, då kunde hon ju nå ;) lagom irriterad storebror!!





En vanlig tisdag

Vardag. En vanlig tisdag. Förutom att Tuva var vaken 4.40-5.30 typ. Sen somnade hon om, Milton vaknade. Jag somnade om lite men har varit lite trött idag :P


Suddig bild men tyckte den blev söt. Hon älskar trappor. Våra är lite farliga då de är så smala i vänsterkant och hon dras dit. 

Förmiddagen ägnades åt två cykelrundor samt öppna förskolan för mig och Tuvisen. Träffade flera andra kompisar där. Aktiva klätterapan som är ganska orädd just nu. Åkte många gånger från rutschkanan :D


Hon somnade gott efter lite lunch hemma. Hon sov fortfarande bredvid Daniel när Milton skulle hämtas så jag cyklade dit själv. Inte ofta jag lämnar/hämtar själv inte. 


När det var dags för fotbollsträning tog Daniel med båda barnen och jag tog mig an städning hemma. 

Tuva i fotbollshallen :)

De var borta i drygt 1,5 timme och jag fick upplockat överallt, dammsugit, våttorkat, kört två diskmaskiner, rensat några lådor i hallen och städat badrummet. Inte så illa om jag själv får tycka. Så oerhört skönt och så galet mycket effektivare man är när man är själv hemma. 


Middagsdags. Tuva åt med hela kroppen och kletade hälften på bordet, en del i stolen och resten låg på golvet!

så inte helt otippat blev det ett bad. Och som hon älskar det. Sätter sig upp, kastar sig ner. Om och om. Man får räkna med att bli halvdränkt ;)

Hår!! ;D

Då Daniel jobbar natt kan han inte läsa för Milton som vanligt. Jag gjorde ett försök idag att läsa när Tuva skulle nattas. 

Det funkade bra tills Tuva hade ätit upp och blev både för trött och nyfiken på boken. Då försökte hon mest ta den. Men halva boken läst, nästa halva imorgon!


För ovanligheternas skull sov Tuva bra på kvällen. Endast en eller två ggr fick jag gå in till henne. Nu ligger hon bredvid mig och jag hoppas klockan är minst 6 innan vi vaknar :) godnatt!


Självlysande nappar

Nobelpriset till den som gjorde självlysande nappar! Det önskade jag många gånger skulle finnas när Milton var bebis, och nu finns det! Bästa ever!! Här ligger tre Esska glow och väntar på att en trött mamma och bebis ska hitta de lätt inatt ;)


Grattis pappa Daniel

Igår fyllde Daniel år! Vi väckte honom med skönsång! Ett paket med iphonesladd som Milton valt och slagit in. Tuva har slickat på vår bästa sladd så den glappar. Den nya kommer sitta i hög höjd. En present med fjällvandring också :D (sen har jag beställt tre grejor som inte kom fram i tid)

Efter ösregn kom....ja....mulet väder. Så vi stack in till stan för promenad och Pokémon. Skittråkigt egentligen att vara ute och gå med två som spelar Pokémon :P Tuva sov ett tag men vaknade och satt och tittade sig nyfiket omkring. 

Vi gick i Kungsparken och Trädgårdsföreningen. Jättegint med alla utslagna träd och blomrabatter nu! Tuva fick gå själv och charmade varenda en med sin nyfikenhet och härliga gångstil med armarna halvvägs upp i luften. Och när jag fick ta ut sten ur hennes mun för tredje gången hörde jag ett par bakom mig på en bänk fnissa ;)



Något hon inte charmar med är sin enorma vilja och trots. Om hon är såhär nu, hur ska det bli när den riktiga trotsåldern kommer :O hon har en vilja av stål. Och får hon inte som hon vill stampar, kastar sig och skriker hon. Nedan fick hon köra vagnen själv. Sen kommer en liten kant som hon inte kom över. 

Gaaaaalen! Skrek och slängde sig. Jag bar upp henne och hon fortsatte haha. Lilla tösabit!!

Daniel fick bestämma födelsedagsmiddag och valde inte helt förvånat pizza ;)


Efter pizzan tog vi barnen på varsen cykel och tog en 8 km runda. Härlig kväll!!

Sen var det tröttigt och läggdags! Tuva ÄLSKAR sin båtstol. Sätter upp fötterna i chill ställning och tuggar på nått gott haha!! Mellan sina trotsutbrott är hon otroligt charmig och rolig. Hon har humor verkligen!


Mardröm och feber

Ynklig, ynkligare, Milton!

Idag skulle han haft kalas för kompisar utanför förskolan på ett lekland. Och efter det skulle hans älskade kompis Vilgot med familj äta och sova här!


Istället ligger Milton i soffan och vill knappt dricka. 

Klockan 3 inatt vaknade vi av att han skrek mamma i panik flera gånger. Daniel for upp, han trodde Milton ramlat ur sängen men fastnat och blivit hängande. Han lät panikslagen. Men en mardröm om vandrande skelett var orsaken. 
Daniel sa till mig att Milton kändes varm så vi tempade. 39,7. Nästan 40 graders feber, inte konstigt med mardröm. Ont i huvudet hade han också. 

Han klagar på ont i mage och hals. Och feber stiger i raketfart så fort Ipren/alvedon släpper. 

Han fick säga vad han ville att vi skulle handla. 

Lyxen att vara sjuk en lördag. 

Yoghurt åt han lite men godis tog han bara några bitar. Nu sover han igen. Detta kom väldigt oväntat! Och så typiskt när vi skulle ha besök som vi längtat så mycket efter!! 

Jag cyklade en runda med Tuva innan och nu cyklar Daniel en runda med henne. Senare kommer jag ta ut henne på promenad. Trist att behöva dela upp oss men så får det bli ibland!


I did it

Första löprundan sen innan graviditeten. Tjoho! Sprang ett varv runt sjön. Hade bestämt mig innan för att försöka springa så mycket som möjligt och inte börja gå. Och hade bestämt att bara ta ett varv första gången. Jag sprang HELA VARVET! 



Min egna klassiker

Jag har bestämt mig för att (försöka) köra en månad hård träning och bra mat. Varför? Ja, för att övervinna mig själv och mina tankar. Visa mig själv att jag kan. Största fokus blir inte på vikten, även om jag blir glad om det ger resultat. Mitt största fokus blir att fullfölja min plan och mina mål. Kanske når jag inte hela vägen fram, men då ska det vara för att jag satt alldeles för höga mål. Det får inte vara för att jag gett upp. 


Här är min egna klassiker. Lite omgjord från originalet. 
Jag ska genomföra:
- 90 km gång 
- 100 km cykling
- 30 km löpning
- 3 km simning
- 10 pass på gymmet
- 10 hemmaträningspass


Det som blir svårast att klara är simningen då jag nu gick in på hemsidan och ser att badet stängt för renovering fram till september. Bah! Det var inte med i min planering direkt :/ den simhallen ligger bara 1 km bort och hade varit perfekt. 

Men jag ska göra mitt bästa. Och få ihop det med Daniels schema också!

Just nu ser det ut såhär. Jag började i måndags. Får steppa upp lite nu!

De svarta strecken kommer bli längre och längre och slutligen nå mål :)


Två par skor

Vi skulle ut på en lång pokemonrunda igår. Känn sen in den stämning som uppstod när vi kommer ut och pokemonspelet ligger nere :O vi höll hoppet uppe och försökte logga in lite då och då. Men Daniel skrev att alla verkade ha problem så det fanns inte mycket att göra. 


Vi knallade på, hämtade ut paket på macken och gick vidare mot Stadium. Springskor till Milton behövdes. 

Han körde lite styrke- och balansträning på vägen :)



På Stadium var han jätteduktig. Inte ofta vi testar skor i butik med honom så det var en chansning. Vi tog på en sko av varje sort så fick han springa ett varv och avgöra vilken som var skönast. Champion-skon vann alla gånger :D den har skuminnersula och vägde ingenting. Han kommer flyga fram i den. Köpte ett par slit och släng skor också. Bra till lek och förskola. Sen har han fått ett par Kavat av mormor och morfar som är lite mer finare om man ska till stan eller så :)




Vi gick inom biblioteket och lånade cd-sagor och några böcker innan vi gick hem. 

För att från början varit en pokemonrunda är jag impad att vi gick 4 km utan så mycket gnäll ;)


Claramell är sjösatt

Så var då båten i vatten. Tyvärr fick vi inte vara med men så fick det bli. 

Vi körde ut efter middagen för att ta den från tillfälliga bryggan vid sjösättningskranen till vår bryggplats. Milton var vice kapten!

Tuva har testat sin båtstol och gillar den. Tur haha! Vad hon inte vet är att hon ska spendera måååånga timmar i den i sommar ;)


Massa mat

När jag tog upp Tuva från sandlådan på lekplatsen började hon tokgråta. Hon blev så besviken :( hon tyckte nog det var jättehärligt att krypa runt och känna (och äta) i sanden! Får såklart bli snart igen!!

Vi gick en runda och tog oss sedan in när det började småregna. Jag förberedde för lite matlagning. 

Upp till vänster är Flygande Jacob. Ner till vänster är kyckling, grönsaker och kokosgrädde. I mitten fiskgratäng med lax. Upp till höger korvstroganoff och ner till höger korvgryta med grönsaker. 


Fisken åt vi till middag. Trodde Tuva skulle älska det. Icke! Spottade rakt ut. Hon åt ca 150 gröna ärtor till middag ;)
 
Maten ovan blir matlådor. Ska göra nån rätt till så vi har en bra variation i frysen. Snart börjar Daniel jobba natt och då vill jag kunna bjuda på hemlagad god mat än att slänga ihop någon nödmat på kvällen med två hungriga barn :) sen är ju lite matlådor till Daniel. Skönt att ha färdigt för då behöver inte tiden han är vaken gå till matlagning :)


AfterDagis

Här hänger vi ofta efter hämtning av Milton. Lekplatsen. Fina dagar kommer typ 25 ungar till med föräldrar. Fullt! Härligt. 

Idag är det nästan tomt. Men lite mellis i magen och lite lek innan vi går en promenad blir bra! :)


Snuvade på sjösättning

Ja, det blev ju inte riktigt som tänkt idag. 

Vi var ner vid båten 14.10 och inväntade traktorn som skulle hämta vår båt. Sådär trevligt nervösa och spänd förväntan. 
Tiden gick, ingen traktor. Fick underhålla oss på diverse sätt. 

Vi åkte bort till upptagningen och såg att de höll på att laga ena traktor. Lite förseningar tänkte vi då. Mer väntan. 

Men när klockan närmade sig 16 och vi visste att de snart skulle sluta jobba knackade vi på på kontoret. Då visade sig att det stod fel i deras papper var vår båt skulle befinna sig så de letade på andra sidan hamnen. Det är ju Europas största småbåtshamn så man kan faktiskt tappa bort en båt där. Men så säger de att de försökt nå oss på vårt hemnummer. Vore ju aningens smartare att ringa våra mobiler :/ 

Så vi blev snuvade på sjösättning och hade långtråkigt i onödan. De slänger i vår båt imorgonbitti istället. Vi kan inte vara där då utan får åka dit imorgonkväll. Så kan det gå. 

Tog häftigaste bilden på Milton!!


Solig promenad

Idag när vi lämnat Milton på förskolan gick vi en runda i skogen. Härligt väder. Det är fint i skogen nu med blommor och skott på träden :)

Tuva var vaken hela rundan och satt och tittade :) hon trivs väldigt bra i nya vagnen!!


Vi stannade en stund på en bro och tittade på änder!

5,6 km blev det!


Nu är Daniel ute vid båten och fixar det sista inför sjösättningen. Igår var vi där ute och målade. 

Om exakt 3 timmar är det dags att sjösätta. Spännande!!


Julias konfirmation!

Julias konfirmation var fin och gick jättebra. Vi satt på en övre läktare där barnen, främst Tuva då, kunde röra på sig utan att störa. Asså, de var sååå FINA så man smälte!!!

Bilder från kyrkan. 

Daniels smörgåstårtor...

...och mina chokladtårtor med jordgubbsmousse, mjölkchokladmousse samt chokladsmörkräm. Tro hopp och kärlek!

Det blev en trevlig fest! Tuva sprang runt tills hon stupade på 2 sekunder i vagnen. 

Jag har ännu inga foton på Julia och har inte frågat om jag får publicera så vi får se om det kommer :)

Efter upplock och städning åkte vi hem och min mamma och pappa var hos oss under kvällen!


Komfromation ;)

Kylboxen är ihopbyggd, smörgåstårtor och chokladtårtor gjorda och packade. Barnen åker med sin mormor och morfar och snart är det dags för Julias konfirmation :)


Storhandling med gående tuva

Det är full fart inför konfirmationen på lördag. Idag stod storhandling och kylboxbygge på listan. 

Jag och Tuva gick in på Maxi medan Daniel och Milton åkte till ByggMax. 

Det tog ungefär 5 minuter, sen ville inte Tuva sitta i kundvagnen. Ovanligt. Men har man lärt sig gå ska man väl få gå? ;)

Hon smet, jag jagade, vi tog en vara, hon smet igen skrattandes, jag jagade, hon vinkade på gamlingar och körde kundvagnen :D

Det gäller bara att ha god tid på sig. Och det hade vi. Det var jättemysigt fram till hon ramlade och slog bakhuvudet ner i golvet. Lilla stackaren. En stor skillnad mellan henne och Milton är att han sällan fått/får ont och reagerar som liten inte kraftigt på känslor (det gör han nu). Medans Tuva reagerar väldigt mycket på olika sätt. När hon slår huvudet blir hon kritvit i ansiktet. När hon gråter blir hon rödflammig. 


Hon satt helt still i kundvagnen resten av handlingen. Nästan så vi blev oroliga. 


Köpte ett par byxor till Milton. Förra året köpte vi jättebra tygbyxor just på Maxi. De användes flitigt tills de var helt söndriga på knäna. Till vår glädje hittade vi en liknande byxa idag. Men storlek 134/140? Hallå, stora killen :O

Sen blev det kylboxbygge. Vi ska få med oss två smörgåstårtor och tre tårtor när vi kör 10 mil i 17-23 grader på lördag. Frigolit och kylklampar får hjälpa oss att hålla det kallt :)

Förlåt Tuva att jag fotade innan jag hjälpte dig! Hahaha!!!

Nu är Daniel ute med barnen och spelar Pokémon. Jag ska städa upp här. Ikväll ska vi göra fyllningarna till smörgåstårtorna. Och vi skulle behöva måla båten. Och vi skulle behöva några timmar till detta dygn :P


Universeum

Idag hade vi en härlig eftermiddag på Universeum. 

Men först städade vi bilen. Invändigt dammsögs och torkades den av och utvändigt blev det ordentlig tvätt med bilschampo och högtryck. Nu är den fin och fräsch att frakta massa tårta i på lördag när Julia ska konfirmeras :)

Efter några mackor hemma tog vi sen buss och spårvagn till Universeum. 


Framme! :D

Vi gick direkt till akvariehalken och tittade på hajarna. Tur vi var två vuxna. Milton ville sitta och titta och lyssna på en som berättade på hajarna, Tuva gick bara ut till hisshallen för att titta ut genom stora fönster :P vilka hon oftast missade och dunkade huvudet i haha. 

Milton gillar verkligen djur och ställer mycket frågor. Och ibland är det han som berättar fakta för oss. Till exempel att sjöstjärnan har lika många ögon som armar då ett öga sitter längst ut på varje arm :)


I regnskogen var det vansinnigt varmt. Och man får inte ha barnvagn just där så ännu lite svettigare med Tuva mot kroppen. Tyvärr var aporna inte där idag. 

Tuva visade inget större intresse för något där förrän vi kom in i ett litet rum med små väldigt färgglada fåglar samt stora fjärilar. Fåglarna hade starka färger, en knallröd, en gul och en turkos. Då började hon peka och säga "oooh" :)


Efter alla djur gick vi till rymdavdelningen och sedan till ett enormt klosshav. Vid denna tidpunkt var föräldrarna helt slut och satt på varsen stol ;)

Innan vi gick upp till nästa våning la Daniel ner Tuva i vagnen. Hon bara blundade och somnade DIREKT :O hur ofta händer det. Hon som är expert på att hålla sig vaken. 

Men med tanke på alla intryck och antal steg hon tagit i akvariehallen så var hon väl heeeelt slut. 

Men det var väldigt bra timat. För då fick vi tid att göra experiment och sånt med bara Milton. Den avdelning som Tuva ändå inte hade varit stor nog för :) så det kunde inte bli bättre. 


Efter 4 timmar orkade jag verkligen inte mer :P Milton ville såklart vara kvar men det hade han nog velat efter 8 timmar också. 
Vi åkte hem och beställde pizza. 

Barnen somnade utan protester. Vi har en fullspäckad dag imorgon. Handla inför tårtor och smörgåstårtor, måla båten, ev tvätta finkläder, göra röror/fyllningar mm. Så godnatt!!


Sjuklingar

tuva blev plötsligt sjuk i fredags och har haft skyhög feber (40,9) och bara hängt. Med Ipren i kroppen har vi tagit ut henne och haft henne i bärryggsäcken. 

Nu verkar Milton bli förkyld. Kan vara tillfälligt men dagen får utvisa om förmiddagens nysningar och rinnande näsa blir något. Just nu ligger båda och sover. 

Tuva var så trött i förmiddags så jag tog ut en kudde i köket. Hon la sig direkt. Då är hon inte helt frisk inte. Missade till och med kudden för hon orka inte byta position. 

Ett gäng köttbullar och gräddsås har jag fått gjort idag. 

Ska även testa några olika chokladkrämer och och komma fram till vilken som är bäst att täcka Julias konfirmationstårtor med. Det var väl attans att våren och värmen kom just nu :P vi hade tänkt göra alla tårtor på fredag och förvara på balkongen under natten. Men nu ser det ut att bli lite för varmt för det. Och bilresan på en timme blir spännande :O




RSS 2.0