Tuva 1,5 år

Den 13 oktober blev Tuva 1,5 år gammal! Så liten men så stor! Det har hänt galet mycket i utvecklingen senaste veckorna. Hon är en pajas och är såå rolig! Men också en busunge som gör hyss. 


I affären häromdagen hjälpte hon till att lägga clementiner i påse samt väga dem! :) sen behövdes en banan som hon intog på golvet!

Sedan hon var 4 månader gammal har vi satt henne på toaletten och nu sedan en vecka tillbaka pekar hon på blöjan och säger ”tita” som betyder kissa och så går vi till toaletten :) så himla duktig!

Efter att hon varit på toaletten får hon ibland gå utan blöja en stund. 

Här har hon försökt ta på blöjan själv igen men fått ner båda benen i samma hål men lika glad är hon för det :D

Att klä av och på sig är väldigt roligt. Att sätta t-shirten som en kjol är ännu roligare! Både på Miltons innebandy och hemma! Ett misslyckat försök att få av blöjan också ;)

Äntligen har hon fattat att somna och sova inte är världens undergång så nattningarna är mycket mysigare! Ersättning, tandborstning, napp och sova! Sover ca 10-11 timmar per natt. 


Mer om Tuva 1,5 år
- tar ALLTID av sig skor och strumpor så fort hon sitter i bilstolen
- räknar 1 2 3 4 5 8 10
- baklänges räknar hon 3 2 1 0
- älskar att sparka och kasta bollar
- kan peka ut vissa kroppsdelar tex mun, ögon, öron, hår, mage, navel, hår och fot
- har stl 86/92 i kläder och 23 i skor
- gör kullerbyttor
- klättrar upp på matbordet så fort vi vänder ryggen till
- vinkar och säger hej till alla
- älskar att springa och gunga
- gillar frukt, nyponsoppa, gröt, korv, youghurt, pizza, mjölk mest i matväg
- kan på riktigt säga mamma 200 gånger på en dag!

Hon har ju även börjat på förskolan och det kunde inte ha gått bättre. Inte en uns av tårar eller missnöje. Hon älskar att komma dit och hon följer glatt med hem. För henne är det en plats för lek och skoj och sen komma hem igen! :) hon behöver ju inte vara där mycket så det blir inte något jobbigt för henne. De säger att hon är ett exemplariskt förskolebarn. Kul!

Just nu är hon förkyld...igen! Det har inte varit många snorfria dagar mellan förkylningarna. Idag var Daniel hemma med henne och han sa att hon varit extra trött och sovit flera gånger (brukar sova en gång ca 1,5 h) och hostat. Hon somnade i vanlig tid ändå ikväll och låg bara still med öppna ögon så helt pigg är hon verkligen inte. Hemma imorgon också. Vila och massa frukt får vara bra medicin! :) hon har även som Milton fått en inhalator nu med airomir och flutide. Vi tycker den har hjälp! :)

En bild till på Tuvisen! När hon käkar godis! ;)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0